Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x13 – An Embarrasment of Bitches

2012. október 03. 17:00 - Zenóbia

Jé, kutyaszépségverseny. Kevés ennél értelmetlenebb dolgot találtak ki eddig szerintem, de nekem végül is tök mindegy. Nem vagyok jó kutyákból, úgyhogy ne várjátok, hogy felsoroljam a felvonuló fajtákat, de van egy kis fehér vattapamacs, az cuki. Ennyit erről, ide a hullával. Még váratnak kicsit, míg Francisco Pilar a világhíres edző eldönti, hogy melyik eb kapja az arany tiarát. Addig van egy reality sztárunk is hála istennek, övé az egyik kuty. A nőt Kay Cappucciónak hívják, amit én természetesen hatodjára is capuccinónak olvastam, de nem baj, mert a parfümjét a Bűnös Élvezetet, meg Büdös Élvezetnek, lehet most kéne abbahagynom mára a hogyvolt írást. Folyhatna már egy kis vér inkább, már majdnem egy perce itt várunk. Kay össze fog házasodni a menedzserével Reggie-vel. Ollé. Alexis meg elmegy a Gombocska nevű barátnőjével, meg annak az anyjával a hétvégére, egyetemeket látogatni. Gombocska. Nem jutok szóhoz. Castle igen, nem is hagyná abba mára a szóviccek gyártását, ha nem hívná Beckett, hogy végre már van hulla.

4x13_castle1.jpg

Francisco Pilar az, amikor ráhelyezte az arany tiarát a győztes kutya fejére, az átharapta a torkát. Na jó, nem, de majdnem, egy pórázzal fojtották meg, elég csúf a látvány, viszont van stílusa a gyilkosnak, meg kell hagyni. Negyed hatkor még élt, húsz perc múlva már nem. A show rendezője Adam Green, megtudjuk tőle, hogy Francisco már húsz éve volt bíró, és sokkal jobb viszonyt ápolt a kutyákkal mint az emberekkel, a családját egy Royal nevű kutya jelentette. Hallgassuk ki. Még az is lehet, mert ott volt a gyilkosság idején, hátha rajta van a gyilkos DNS-e vagy valami. Royal a mellső lábaival kaparja a padlót, a hulla mellett is ezt csinálta, biztosan jelent valamit, majd Castle rájön. A vérengző kutyatulajdonosok közül az egyik máris fellebbezett a bíró döntése ellen, David Hernand, nézzük mennyire vérengző. Semennyire, de pletykája az van, miszerint Francisco lefizethető volt. Vannak akik kutyabemutatókra fogadnak, és Franciscot látták is egy pár gyanús alakkal Vegasból. Tényleg van aki ilyesmire fogad? Durva.

Jön még durvább is, egy nő aki felvette a mobiljával, ahogy Kay Cappucció a halál időkeretének közepén kapucniban és napszemcsiben kisunnyog Francisco öltözőjéből. Nah, megvan a gyilkos, legközelebb jövő héten jelentkezem kedves olvasóim. Addig menjetek és nevezzétek be az otthon fellelhető négylábúakat egy szépségversenyre. A Kay lakása előtt várakozó paparazzik egészen csalódottak, mikor rájönnek néhány kattintás után, hogy Castle mégsem Jason Bateman, Beckett viszont jót röhög. Castle goji bogyó italt is kap, én is akarok olyat, mi a fene az a goji bogyó? Ez. Kay felbérelte Franciscot, hogy tartson viselkedés tréninget a kutyájának, mert agresszív kis dög, és tényleg. Francisco pár nap után közölte, hogy ő ezt megunta, nesze itt van a kutya vissza. Kay a verseny után kérdezett rá nála, hogy miért nem akar vele dolgozni, pontosabban kérdezett volna, ha Francisco nem lett volna már halott. Mivel nem tett volna jót az imidzsének, ha egy hulla mellett pózol, ezért inkább szó nélkül lelépett. Amikor Francisco visszahozta a kutyát, nem ő vette át, hanem az egyik asszisztens, aki emlékszik rá, hogy a férfi nagyon furán viselkedett, arról kérdezgette, hogy Kay kinek dolgozik.

4x13_castle2.jpg

Megint egy üldözési mánia, amiről bebizonyosodott, hogy nem volt alaptalan. Lehet, hogy a pletykák sem voltak azok, mert Francisconak igencsak sok készpénze került letétbe az elmúlt egy évben, lehet, hogy most meg ki akart szállni, vagy még több pénzt kért? Terapeutája is volt neki, Dr. Patty Barker, akivel a halála napján is találkozott. Nézzétek csak ki van itt, Royal, szerzett tőle csomó nyálat Lanie, de kevés reménnyel kecsegtet a dolog. Egyelőre ő lesz az őrs kabalája, mármint nem Lanie, hanem Royal, mert Castle annyira szépen kéri. Ryan megy kaját szerezni neki, mert ez a kutya nem az a mindenevő fajta kutya. Ó, dehogynem, eszik döglött madarat, szemetet a kukákból, mint ahogy megtudjuk a terapeutától, aki nem Franciscoé, hanem Royalé. Étkezési zavaros kutya, ide jutottunk. A legutolsó kezelést a bíró lemondta, mert sietett valahova, viszont a nő felajánlja, hogy találkozik Royal-val, hátha rájön, hogy mit látott a kutya a tetthelyen. Castle ad egy esélyt az ötletnek, ő ne adna? Ryan annyi kaját talált Francisco lakásán, amiből egy évig etetetik Royalt, ezen kívül meg még poloskakeresőt is.

4x13_castle3.jpg

Amit egyik nap bekapcsolt, felfedezte, hogy Kay kutyájával lenyelettek egyet, így gyorsan visszavitte, majd másnap meghalt. Ugye így valahogy? Hátha a mobilján be volt kapcsolva a GPS, és akkor azt is megtudhatjuk, hova sietett a terápia helyett. Szutyadék téglaépület, az ajtón túl meg beléptetőrendszer, de szerencsére Francisco zsebében megvolt hozzá a kártya is. Üres kutyaketrecek és két nem túlzottan házi kedvencnek tűnő németjuhász fogadja őket, futnak mint a nyulak. Míg meg nem jelenik Jack Patterson, aki a bírónknak dolgozott. Francisco egy újfajta keverék kutyát tenyésztett, a Pilar retrievert. A pénz amit félretett nem kenőpénz volt, hanem egy csomóan lefoglaltak maguknak egy Pilarkutyát az első alomból. Tegnap a poloskakeresővel érkezett, mert nem szerette volna, ha valaki lehallgatja a tenyésztési és edzési szokásait, a vetélytársak ugyanis ölni tudtak volna értük. Nem csak tudtak volna, na. Pilar arra gyanakodott, hogy Kay Cappuccio megpróbálta megszerezni a titkos adatait, hogy valaki kiszivárogtathassa a munkájukat.

4x13_castle4.jpg

Kayt behozzák, ő meg hozza magával az egész sleppjét, de most nincs nála goji bogyó szörp. A nem túl jól haladó kihallgatást Ryan szakítja félbe azzal, hogy a poloskakereső bekapcsolt, mikor Kay elment mellette, és rájöttek, hogy a kutya nyakörvére van felszerelve egy kamera. De miért akarna valaki még többet látni egy ilyen nőből, mikor amúgy is mindenhol ott van? Kaynek akkora agya van mint egy verébnek. Egy kicsike verébnek. Esposito boldogan vállalja, hogy végignézi a mostanában készült paparazzi fotókat Kayről, hátha rájön, hogy melyik készülhetett a kutya kamerájával, amúgy meg mit neki egy volt háttértáncos barát, simán kiüti Reggie-t a nyeregből. Hajrá! Royal kutymorgó elég szomorúan néz az őrsön, így Castle és Beckett kő-papír-ollóval próbálják eldönteni, hogy melyikük vihesse haza magával. Végül felesbe nyomják, megosztott felügyelet. Castle édes, teljesen oda van Royaltól, azt is bemutatja, hogyan kell simogatni a szeme között. A bemutatót Kate kézfején tartja, amiből lesz egy jó nagy adag fura nézés.

4x13_castle5.jpg

Castle távozása után fél perccel a kutya már a kanapé tetején persze, és nyalogatja Beckett arcát, nyakát. Kussolok az állatbarátok miatt. Espo lelki segélyt is nyújt fényképnézegetés közben, amikor Kayből kitör a haszontalan az életem sztori, és még emberek is halnak meg miattam. Mielőtt még nagyon elérzékenyülnénk megvan a kép. A fotós Marcus Hiatt, zaklatás, illetéktelen behatolás, betörés, nem unatkozott eddig olyan nagyon, na. Mellesleg sajtóigazolványa is volt a kutyabemutatóra, úgyhogy előfordulhat, hogy ő nyírta ki a bírónkat, mert rájött, hogy az rájött a kamerára. Nem, mégsem fordulhat elő. Ugyanis Marcus tök véletlenül talált az adásra, és ha már ilyen aranybányára talált, nem hagyhatta veszni. Mire nem jó egy paparazzi, elmeséli, hogy inkább az után kéne kutakodni, akivel Francisco üzletelt. Amikor a kutya elkerült Pilarhoz, akkor odament, hogy ellenőrizze a jelet, és hallotta, hogy Francisco Argentínából érkező drogszállítmányokról tárgyal. Tehát Francisco drogcsempész volt, nem véletlenül utazgatott folyton összevissza országokba bíráskodni.

4x13_castle6.jpg

Akkor viszont a telepen sem kutyatenyésztés folyik, hanem valami egész más. Patterson nem titkolózik egy percig sem tovább, simán beismeri, hogy a telepen van két kiló heroin, meg duplafenekű bőröndök. Meg drogkereső kutyák. Hopi. Meg hogy ő nem is Patterson, hanem Kenny Weizer a vámhivataltól, Francisco meg drogkereső kutyákat képzett ki. Oké, Franciscoról most már annyi mindent feltételeztünk, hogy remélem ennél a verziónál már leragadunk. A vámos azt gondolja, hogy Kay poloskázta be Franciscot, meg azt is gondolja, hogy egy Argentín kartell nyírta ki, mert iszonyú veszteségeket okozott nekik. A kutyák hogyan jelzik, ha drogot éreznek? Cukorka? Valaki? A földet kaparják, ugyehogyugye. Tehát, droggal átitatott gyilkosunk van, akinek volt hozzáférése Kay kutyájához, tudnia kellett róla, hogy a kutya Franciscóhoz fog kerülni, ami által meg tudják figyelni, és kapcsolatban kell állnia a Vasquez családdal. A nagy egyeztetés közepette Royal egyszer csak elkezd kaparni Beckett háta mögött, de miért?

4x13_castle7.jpg

Hát azért, mert Kaytől kapott egy kis ajándékkosárnyi parfümöt, amiben mákvirág kivonat van. Csakhogy ez még valójában nincs forgalomban, és ha a tetthelyen is ezt érezte Royal, akkor az csak egyvalakin fordulhatott elő. Esposito nem akarja, hogy a potenciális barátnőjelöltjét lecsukják, de lehet oda kell hordania neki a gyertyafényes bablevest. Nagyon úgy tűnik, ugyanis Kay hat hónappal ezelőtt Argentínában forgatott egy reklámfilmet, mit ad isten épp Vasquez Junior birtokán. Megmutatják neki a felvételt, amin befújja magát az új parfümjével, majd negyed óra múlva kilép Francisco ajtaján, az ajtó mögött a bíró hullájával. Nem érti hogyan érezhette a kutya a parfümje illatát a gyilkoson, hiszen csak neki van ilyen parfümje. A lényeg elhangzott. De kire kerülhetett át az a bizonyos illat? Mondjuk valaki olyanra, akivel közel szoktak kerülni egymáshoz, valaki olyanra, akit Reggie-nek hívnak. Főleg, hogy ő ajánlotta Kaynek Franciscot is, sőt, ragaszkodott hozzá, hogy vigye el hozzá a kutyát.

4x13_castle8.jpg

Akit amúgy Lolitának hívnak, így a végére elárulom, nehogy álmatlan éjszakáitok legyenek emiatt. A vámos is megerősítette közben, hogy Reggie volt a kapcsolat, mert egy suliba járt az egyik Vasquez gyerekkel. Menekülőre fogja, mert hogy eddig békésen kávézgatva várta, hogy végezzenek Kay kihallgatásával, de minden hiába, mert Castle ráuszítja Royalt, aztán jön Esposito is, aki egy elegáns dobóhajítással földre küldi, és hihetetlen elégtétellel csatolja rá a bilincset. Meg kell születnie a végső döntésnek, hogy kihez  kerüljön Royal, hiszen rendes otthont érdemel. A módszer, hogy a terem két végébe mennek, és akihez Royal először odamegy, az viheti haza. Két oldalról nyomják neki a hízelgést, de végül középen távozik, Lolita és Kay a kiválasztottak. Van ízlése. Castle Alexist próbálja meggyőzni, hogy vegyenek neki egy kutyát, amire már régóta vágyik, az sem számít, hogy ő elköltözik, majd addig Castle vigyáz rá, és nem utolsósorban akkor Alexis is gyakrabban járna haza. Így is gyakran fog, hangzik az ígéret, és Alexis nem hazudós. 

4x13_castle9.jpg

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.10.05. 15:11:23

A kutya aranyos volt. A forgatókönyv írók megint eladták a lehetőségeket két zacskó üres mogyoróhéjért. A "főszálon" sokkal érdekesebb lett volna egy Castle-Kay összevetés, mint ez az Esposito románc. Két ember, akik a magánéletük (egy részét) a pletykalapok oldalain élik. Legalább szóban előkerült volna, hogy Castle-nak van egy sogenannte élete is.

A másik a Nagy Kézsimi. Lehet, hogy én ragadtam le a ponyva romantikus regények szintjén, de ez így most hogy? Castle még ki sem lép az ajtón és Beckett-nek már a teljes figyelme a kutya babusgatásán van? Se egy elmélázó tekintet, se megkönnyebbülés, hogy nem erőltette, se csalódottság, hogy miért nem erőltette? Ja, tényleg, a nagy szerelmem végre megfogta a kezemet, kit érdekel, adj egy puszit kutyus!

Zenóbia 2012.10.06. 16:35:23

@Neoprimitív: Azt már kezdem megszokni, hogy Castle már nem számít híres embernek, erről szinte sosincs szó, ha van is, akkor is folyton csak lebőgetik, pl. Jason Bateman-es dolog. Hát, a kutya érdekesebb volt ebben a részben úgy látszik! :)
süti beállítások módosítása