Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x11 - A csuklyás gyilkos (Bad Medicine)

2012. október 01. 16:00 - parcihocok

Heti esetünk, akarom mondani, Murdoch nyomozó heti gyilkosa a csuklyás Robin Hood, lenyilazott áldozata pedig Francis Groud, a Greyson Intézet alapítója, ha esetleg valaki nem tudná, ez egy híres agyturkász, pardon, agykutató központ. Murdoch, Dr. Ogden és Crabtree a hulla fölött bonyolítják kellemes délutáni találkájukat, amíg Dr. Ogden egy morbid szóviccel agyon nem csapja a szépnek ígérkező együttlétet. Na, akkor irány nyomozni.

murdoch_s1x11_1.jpg

Milyen szerencse, hogy a hulla hátrahagyott egy üzit, amit persze a saját kezével kent egy kezébe eső kőre: WY. Így rögtön rá lehet repülni a W.Y. monogramú potenciális gyanúsítottakra, főleg az agyturkász központ falain belül. Emellett ismét feltűnik a színen a médium hölgyike (emlékszünk, aki Murdoch és a halott menyasszonya között közvetített nemrég), hogy megossza a nyomozóval azt a jó hírt, hogy ő látja a csuklyás gyilkost álmában, és Murdoch lesz az utolsó áldozata. Erre azért még a jó nyomozó is összébb vonja kicsit azt a csinosra szedett szemöldökét.

murdoch_s1x11_2.jpg

A kellemes délutáni boncoláson ismét Dr. Ogden szórakoztatná vicceivel Murdoch-ot, sajnos azonban a nyomozóba egy szemernyi humorérzék sem szorult, úgyhogy a hulla marad terítéken. Nem meglepő, hogy a nyílvesszők okozták a halálát, pontosabban csak a harmadik, amit a gyilkos közvetlen közelről eresztett bele, akkor viszont látnia kellett a kőre festett üzit, amit mégsem törölt le.

murdoch_s1x11_3.jpg

Irány az intézet, ahol M. először a vérlázítóan hímsoviniszta megjegyzéseket benyögő Greyson-nal találkozik, ő az intézet névadója, az áldozat munkatársa etc. Bemutatja M-nak a hulla három kiemelt betegét (a három VIP-gyogyóst): egy befordult hegedülő nőt, egy autista esőembert, meg egy tolószékbe szorult stephenhawkingot, aki csak csengővel kommunikál. Na ez se semmi banda, van még egy feltaláló fickó is, aki minden éjjel a csuklyást látja flangálni a folyosón. És milyen érdekes, az összes W-s akta eltűnt a diliházból. Rendőrörsön médium-csaj személyleírást ad a csuklyásról, közben transzba esik, és élő egyenesben közvetíti M-nak a legújabb gyilkosságot: a feltaláló fickó dobta fel a pacskert.

murdoch_s1x11_4.jpg

Lényegében az összes kihallgatható szemtanú a diliház lakói közül kerül ki, a hegedülő nő, az esőember és a tolószékes csávó is látta vagy hallotta a csuklyást. Murdoch összedugja a fejét a főnökkel, és megvan a zseniális ötlet: beépítik a diliházba a médium-csajt. Nagyon úgysem lóg ki a sorból. Közben M. kap egy névtelen levelet, amiben mindössze egy név szerepel, WY kezdőbetűkkel. Az intézetisekből semmit nem tud kihúzni a rejtélyes Wykeham-ről, de a főnővér titokban találkára hívja este a parkba. Sajna mire a nyomozó odaér, már a nővér is halott: a csuklyás még időben elhallgattatta.

murdoch_s1x11_5.jpg

A nővér zsebében talált levelek alapján ez a Wykeham már halott, úgyhogy ideje munkára fogni a médium-hölgyikét: a szeánszon egy tűzvészben elhunyt alakról vizionál. A rendőrségi kutatómunka fényt derít a korábban a Wykeham utcában történt tűzesetre, ahol egy fiatal nő halt meg (úgy, ahogy a médium-csaj mondta), a ház tulaja pedig a „szimpatikus” dr. Greyson volt. Murdoch megy a médium-csajhoz figyelmeztetni, de az már megint vizionál, közben meg a csuklyás majdnem kinyiffantja őket. A nyomok Greyson-hoz vezetnek, és kiderül, hogy az intézet és módszerei nem is olyan makulátlanok: anno az anonim fiatal nőt epilepsziával kezelték, amíg Greyson el nem baltázta egy agyműtétjét. Hát mindenesetre nem nagyon szégyelli magát miatta.

murdoch_s1x11_6.jpg

Médium-hölgy közben elfoglalja magát az intézetben, tesz-vesz, többek között a tolószékes fickónak segít, miközben újabb látomása támad, és oóó, rájön, hogy a tűzben meghalt lány pasija a tolószékes muksó volt. Aki ergo a csuklyás. És tényleg, mégsem tolószékes. Hát innentől meglehetősen veszélyben van a médium élete, de sikerül elszöknie a gyilkos karmaiból. Murdoch közben már teker is az intézethez, mert más úton, de ő is rájött, ki a gyilkos. A nagy üldözésben a csuklyás lenyilazza a nyomozót, úgy, ahogy a médium látomásában volt.

murdoch_s1x11_7.jpg

Azért semmi vész, persze, hogy nem hal meg, sőt, helyre kis zárójelenet következik. Búcsú a médium-hölgytől, aki épp a doktornőhöz való viszonyára kérdez rá, mikor feltűnik maga Dr. Ogden. És akkor egyszerre Murdoch két csini nő között találja magát. Aztán persze a médium lelép, Dr. Ogdennel pedig lehet tovább évődve csevegni Prágáról. Ezt az utolsó két percet leszámítva ez az epizód a szokásosnál is kevésbé vette komolyan magát a sok szeánsszal, látomással meg dilissel. Ja és a remek szóviccekkel. Azért a gyilkosság nem csupa móka és kacagás, szóval egy kicsivel több komolyságot, fiúk és lányok, ha lehetne.

Címkék: murdoch
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.10.01. 17:56:10

Ezt a részt nem láttam még, hogy lehet, hogy életben maradt a nyíllal a mellkasában?

parcihocok 2012.10.02. 05:32:01

@vitaygeorgina: Én arra tippelek, hogy volt rajta valami golyóálló-mellény féle, vagy Dr. Ogden volt az orvosa, aki rendkívül motivált volt a megmentésében. Vagy egyszerűen Murdoch is olyan akcióhős-féle, akin átmegy a fél világ, és semmi baja tőle. Nekem az ütött szöget a fejembe, hogy a mellkassérülésből lábadozva miért kell bottal tipegni?
süti beállítások módosítása