Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x06 - A felkelő nap háza

2012. október 01. 13:00 - Szencsike

Feleséggel nyitunk, aki virágokat ültet, Férj (Jin) halászik. Tőlük nem messze Szökevény Dokival beszélget, kellemesen elflörtölgetnek egymással Doki tetoválása ürügyén, Feleség fülel, bár nem értheti, amit mondanak.  A flörtnek Rocker vet véget, aki a többiekért aggódik, nem fognak vizet kapni, ha nem indulnak időben. Hozzájuk csatlakozik még Nagy Fehér Vadász is a betevő vadkan leölésére.  Szökevény és Doki kelletlenül hagyják abba az évődést, de Szökevény még biztatja Rockert, hogy kérdezgesse Dokit a tetkóról. Közös poénoknak Rocker is örül -szarkazmus-, majd elindulnak a kaja-pia beszerző körútra. Feleség szomorkodva figyeli a csapatot, eközben Férj a kifogott halat fejezi le, Feleség összerázkódik ijedtében, undorában.

pic1.png

Flashback, Sun (Feleség) egy partin csacsog a barátnőkkel, egy pincér hozza a következő pohár pezsgőt, amit a nő csábosan mosolyogva elfogad a felszolgálótól. A felszolgáló pedig nem más, mint Férj, aki itt még nem Férj, de már nagyon közel járhat ehhez a státuszhoz a cinkos összemosolygásból ítélve. Kicsivel később Sun egyedül üldögél egy padon, magányának nemFérj érkezése vet véget. Ölelés, csók, de mi lesz Apával, aggódik Sun. Nyugi, játssza a házigazdát, nem fog feléjük nézni még egy ideig, nyugtatja nemFérj. Sun meg akar szökni, de nemFérj inkább beszélne Apával, ez így tisztességes, meg tudja győzni. Sun nagyon tart az Apjától, de nemFérj nem fél tőle, átad kedvesének egy virágot, és megesküszik, hogy legközelebb már gyémánt lesz. Hihetetlen, hogy ez a két ember valaha szerette egymást. A szigetre visszatérve Férj dühösen csapja le a halat, és még dühösebben indul el Waltapuka felé, akit leterít a földre és verni kezdi. Főcím.

pic2.png

Walt ésSun kétségbeesett kiáltásait meghallva Rosszarc és Arab választja szét a verekedőket. Arab Férjet fogja le, aki kitartóan küzd a szorítás ellen, Arab a békebíró bilincsét kéri Rosszarctól, aki nyomban át is adja azt. Közös erővel egy roncshoz bilincselik Férjet, Arab már kezdi is a kikérdezést, de Sun nem mond, nem mondhat semmit. Az erdőben Doki vezetésével megérkeztek a barlangokhoz. Álmélkodó pillantások a másik háromtól, Rocker átnézi az ottani repülőgép roncsokat, Doki utasítására gyógyszereket keres. Vagyis csak keresne, ha nem lógna el pár kósza szippantásra a napi drogadagjából, de pechére Locke lebuktatja, vagy csak úgy tesz az öreg, mintha nem vett volna észre semmit. Rászól Rockerre, hogy ne moccanjon, mert egy méhkaptáron álldogál. A földön nem lehet, hitetlenkedik Rocker, közben megérkezik Doki és Szökevény is. Rocker állandóan dumál, hogy nem szereti a méheket, meg allergiás rájuk, Nagy Fehér Vadász csendre inti és elküldi Dokit és Szökevényt valami nehéz tárgyért, amit rátehetnek a méhkasra, kicserélve Rocker-t.

pic3.png

Lent a parton Waltapuka mondja el a vallomását: csak sétált a fiával, erre jött a koreai és megverte. Férj csak dühös koreai kifejezéseket ordibál, Sayid-nak nem áll össze a sztori, miért is verhette meg Waltapukát az ázsiai. Waltapuka olyan helyről jött, ahol a koreaiak utálják a feketéket, ennyire egyszerű az ügy. Sun eközben a csuklójára mutogat bőszen, de marad a bilincs Férj kezén. Hurley aggódni kezd Férjért, órákig fog a napon pörkölődni. A bilincs marad, amíg ki nem derül a bűn, döntött Sayid, majd mindenki megy a dolgára. Flashback, Sun bánatosan álldogál egy csodaszép parkban, megjött nemFérj is, aki hasonlóan bánatos arcot vág. De ez csak átverés a férfi részéről, minden jó, ha vége jó, Apa beleegyezett, öröm, boldogság a fiatalok között. NemFérj Apának fog dolgozni, de csak átmenetileg, bár Sun ennek nem örül, mindig ideges lesz, ha Apáról van szó. NemFérj egy gyönyörű gyűrűt ajándékoz kedvesének, de a barátnő köszönet és hála helyett inkább a pénz miatt aggódik, viszont nemFérj mostantól már megengedheti magának a drága ajándékokat.  Ölelés, boldogság, nagyon aranyosak együtt, de hogy jutottak el idáig?! A szigeten Sun is ezen mélázik, a bánatos tekintetéből ítélve.

pic4.png

A méhkason álló Rocker tiszta ideg a mentőakciója miatt, Doki egy bőrönddel helyettesítené a súlyát. De sajnos egy méh megcsípi Rockert, ő meg letapossa a méhkast, mind a négyen futnak, amerre látnak a dühös méhek elől. Doki és Szökevény a barlangok féle rohannak, gyorsan le is vetkőznek, és felsőjükkel zavarják el a méheket. Szökevény egy csendes szikla mellett keresne menedéket, de az már foglalt, egy múmiává aszalódott holttest fekszik ott. Jack-kel rögtön kupatanácsot tartanak, ki ő miért van itt, mi történt vele, ráadásul van még egy hulla. Az orvosi szakvélemény alapján  már hullaként kerültek ide, de hogy miért, az legalább olyan rejtély, mint a jegesmedve.  Jack úgy véli, több mint ötven éve fekhetnek itt, a hulla zsebeit feltúrva egy kis zsákocskában egy fekete és egy fehér követ talál. Jön Locke és Rocker is, csak pár száz méhcsípés érte Rocker-t, köszi, hogy otthagyták. Ők is észreveszik a múmiákat, Kopaszember az Ádám és Éva nevet adja nekik.

pic5.png

A parton Feleség kezelgeti Férj csuklóját, amit a bilincs felhorzsolt. A Férj tipikus férfimódra reagál, a fájdalom legyűri őt is. Flashback, Sun érkezik haza a közös lakásba Chanel táskákkal megpakolva, a nappaliban egy hatalmas doboz, abból egy cuki Shar-pei kölyök kerül elő. Lényegében ez egy kárpótlás Férj részéről a sok munka miatti kimaradozásokra. Sun-nak kell gondját viselnie, aki persze örül a kutyusnak, de az örömbe keserűség is vegyül: hiányoznak neki a régi idők, amikor csak virágot kapott. Férj már magyarázkodna, de hívást kap Apától. A szigeten, a barlangoknál Kopaszember Rockerrel ott marad és segít a csomagok válogatásában, mert így jobban megismerhetik egymást. Szökevény indulásra kész, Doki viszont még nem, sőt, szerinte célszerűbb lenne a barlangokhoz költözni, mert így nem kell naponta hurcolni az innivalót, másrészt kellően védett hely, ahol sokan elférnének. Ádám és Éva is itt élhettek a haláluk előtt. Szökevény kedvesen kételkedő arcot vág, míg Doki viszont eltökélt az ügyben.

pic6.png

Lent a parton Walt ücsörög egyedül, Férj őt bámulja, farkasszemet néznek és mintha egy pillanatra Férj arca is meglágyulna. Waltapuka felfigyel a duóra és dühösen elcipeli a gyerekét a megbilincselt Férj közeléből. Walt megkérdi apját, hogy miért nem szeretik a koreaiak a feketéket, de apukája csak mérgében mondta ezt az indokot. De akkor mit tett vele Apu, hogy megverte a koreai bácsi, keresi Walt a válaszokat. Waltapuka semmit sem tehetett, mert végig a fiával volt, különben is ő olyan embernek tűnik, aki képes másoknak ártani? Egyáltalán mit mesélt róla az anyja? Waltanya semmit nem mondott a fiának az apjáról, vagyis a kölyök nem tud semmit az apjáról. Elkezdik egymást vizsgáztatni, ki tudja a másik szülinapját, apu jól tudja Walt-ét, de a fia nem tudja az övét. Nagy csalódás ez Waltapukának, inkább továbbsétálnak fiával.

pic7.png

Sun kitartóan győzködi élete párját, hadd magyarázza meg a társaságnak a dolgokat és akkor elengedik őt. Mégis hogyan magyarázná meg a dolgokat, meg egy tolvajnak nem fog magyarázkodni. Sun arcára van írva a döbbenet. Flashback, Férj érkezik haza a lakásba, Sun már alszik, a shar-pei kutyus már nagyra nőtt. Férj köszönés nélkül rongyol be a mosdóba és mossa le magáról a vért, semmit nem hajlandó mondani Sun-nak, aki kitartóan kérdezgeti őt. Mikor Férj kinyögi, hogy dolgozott Sun tovább hergeli magát, és még egy pofon is elcsattan, mert Sun megütötte élete párját. Jin dühösen kifakad, csak azt teszi amit Apa parancsol neki, ez az ő munkája, kettejükért csinálja. Sun válasz nélkül kisétál a mosdóból. A szigeten Szökevény és Doki tartanak hazafelé a vízszállítmánnyal, Szökevény egy kis pihenőt tartva beköti a cipőjét, feneke pont Doki felé mutat. Doki feltűnően elbambul, Szökevény szerint Doki őt stírölte, de nem. Doki gátépítésen gondolkodik, elmagyarázza Szökevénynek a tervet, aki inkább azt kívánja, bárcsak a fenekét bámulta volna, és nem ilyen baromságokat beszélne.

pic8.png

A barlangoknál Rocker tartana egy pár perc pihenőt, Kopaszember követi, mondván nem biztonságos egyedül kóricálni. Rockernek terhes Kopaszember figyelme, de mikor Kopaszember felismerte őt, vagyis tudja, hogy Rocker a Drive Shaft nevű együttesben játszott nem mérgelődik tovább, és az együttesről beszélgetnek. Locke rákérdez, hogy mikor játszott utoljára a gitárján, mert hátha előkerül a szétszóródott csomagok közül. Rocker kételkedik ebben, nem is biztos, hogy használható állapotban lesz a hangszer. Locke viszont tudja, hogy meglesz, mert van hite. Úgy legyen! Doki és Szökevény hazaérkeznek, akit először kínálhatnak meg a friss vízzel, az a fát aprító Sayid. Arab elmeséli a verekedést Dokiéknak, és a tervét, hogy Férj még kint marad a napon, és Feleséggel fogja megbeszélni az ügyet, mert  a nő tudja, hogy mi a gond. Doki pedig a társaságnak fog mesélni a barlangokról, talán néhány embert még alkonyat előtt oda is tud költöztetni. Sayid reakciója pont az ellentéte annak amit Doki várhatott, mert Arab szerint felelőtlenség a barlangokhoz költözni, mi lesz, ha nem veszi őket észre egy mentőcsapat. De az is felelőtlenség, ha víz nélkül marad a társaság kontráz Doki. Kate ebben Dokinak ad igazat, víz már pedig kell. Sayid-ot nem lehet meggyőzni, a vereséget nem fogja beismerni, inkább dúlva-fúlva elvonul.

pic9.png

A parton Walt játszik Vincenttel, apja őt figyeli, és Jack-et, aki már agitál a barlangok mellett. Waltapukához viszont jön Sayid és bocsánatot kér amiért nem hitt a férfinak. Waltapuka átlát a szitán, miért jött valójában, tudakolja az igazi okot. Sayid a part mellett kampányol, és tudni akarja, hogy Waltapuka kinek a pártján áll. Waltapuka maradni fog, nem akar lemaradni a mentőhajóról. Sayid-nak máris lett egy szövetségese. Jack vizet ad Férjnek, majd elégedetten állapítja meg, hogy Hurley az ő csapatában van. Hurley inkább Kate-ről kérdezi őt, jön esetleg ő is, Doki örömére? Doki elódázza a választ, nem a gimiben vagyunk, inkább pakoljon tovább. Kate egyedül üldögél, Rosszarc mosolyogva üdvözli őt, és kíváncsiskodni kezd, hogy érzi magát, hogy a két vezérhím csak az ő döntésére vár. Sawyert is érdekelné a lány döntése a megyünk-maradunk kérdésben. Kate is megkérdezi a férfit, hogy ő megy-e? Nagyon érdekes dilemma ez a dolog, kezd filozofálni Rosszarc: Mi van, ha költöznek és biztonságban lesznek, van étel-ital, de jön a mentőcsapat ők meg ott maradnak. Ha maradnak a parton, elsőként üdvözölhetik a mentőhajót, viszont nincsen se étel, se ital. Nagyon ügyesen rájönnek, hogy egyikük sem válaszolt a másik kérdésére.

pic10.png

Waltapuka elindul fát vágni az erdőbe, Sun kihasználja, hogy férje nem figyel  rá, így utána indul. Mikor Waltapuka után leskelődik, flashbackel egyet. Lakásfelújításba kezdett az ifjú házaspár, a lakberendezőnő örül, hogy a pénz nem számít a fiataloknak, minden a boldog feleség kívánsága szerint fog történni. Sun megkéri, hogy menjenek be a hálóba, nézzék meg ott a terveket, ne zavarják a telefonáló Férjet. Nézegetik is az anyagokat, mikor a hölgy rákérdez, hogy jól meggondolta-e és hogy járt-e az órákra. Mindkettőre igen Sun válasza, biztos, hogy nem a lakberendező órákról beszélnek. Ez akkor lesz teljesen biztos, mikor Férjjel és Apával hozakodik elő a hölgy, aki biztosra veszi, hogy ezek ketten a föld alól is előkerítik Sun-t. A válasz ismét igen, és a férjével sem fog kibékülni, és ha lehet a kutyájáról gondoskodjon. A hölgy belenyugszik a válaszokba és  átadja Sun új útlevelét az instrukciókkal: a reptéren 11.15-kor mondjon valami kifogást  és egyszerűen csak sétáljon el, a parkolóban egy kocsi fogja várni, semmit ne hozzon magával. A családja egy ideig azt fogja gondolni, hogy elrabolták, és kellő idő múlva már halottnak hiszik, akkor már szabadon költözhet ahova akar. A hölgy elismételteti Sun-nal az időpontot többször is, és a szigeten is csak az időpont jár a fejében.

pic11.png

Sun végre összeszedi magát és kilép Waltapuka elé, aki nem örül a váratlan látogatónak. Waltapuka legnagyobb meglepetésére Sun folyékony angolul kezd el beszélni, és leüvölti a nő fejét, hogy miért nem mondta el ezt eddig. A férje ezt nem tudja, hát ezért. Elmagyarázza, hogy csak félreértés miatt verte meg őt a nehéz természetű férje, mégpedig az óra miatt. Waltapuka nem győz egyik ámulatból a másikba esni, a nő beszél angolul, egy óra miatt verik össze, mi jöhet még? Az órát két napja a parton találta. Ez baj, mert az óra Sun Apjáé volt, és a megvédése becsületbeli kérdés Férj számára. Segítsen megoldani a dolgot, kérleli Sun Waltapukát. Ugrás Rocker-re, aki kitartóan menekül Kopaszember figyelő tekintete elől, de őt nem tudja lerázni. Kopaszember elkéri a drogot Rocker-től, különben is el fog fogyni és Rocker fájdalmas leszokás előtt áll. Most még az ő kezében van a döntés, hadd segítsen neki. Rocker válasz nélkül sétálna el, de Locke kijátssza az ütőkártyát, a gitárt. Charlie ezt sokkal jobban szeretné, mint a drogot, és Locke meggyőzi, hogy a sziget vissza fogja neki adni, de kér valamit cserébe. Charlie odaadja a drogot, majd Locke megkéri, hogy nézzen felfelé. Imádkoznia kell, csodálkozik Charlie, de felnéz. A meredek sziklaperemen ott figyel a gitártok- sértetlenül.

pic12.png

Kate a parton továbbra is magányosan üldögél, Jack érkezik meg hozzá, aki már indulna a barlangokhoz. Kate viszont nem akar Éva lenni, nem akar elbújni. Jack nem érti a nő döntését, lesz itt a parton elég ember aki a mentőcsapatot várja, miért kell, hogy ő  is közöttük legyen? Mi az oka egyáltalán, hogy ilyen kemény nő lett belőle, tér vissza a klasszikus kérdéshez Jack, de ezt az esélyt már eljátszotta. Jack mogorván elindul, de Kate tudni fogja, hol találja meg, ahogy ő is tudni fogja, hol lesz Kate. Waltapuka baltával a kezében megy oda a megbilincselt Férjhez  és kihasználja, hogy a koreai semmit nem ért abból amit ő mond, eldühöngi neki minden gondját-baját, a frissen magához vett csemetétől kezdve egészen az óráig, amit ő csak véletlenül talált ezen a rohadt szigeten, ahova a gépe lezuhant. És különben is, a saját karórája már nem működik, miért hagyott volna veszni egy pár ezer dolláros órát. Hozzávágja Férjhez a karórát, majd felemeli a baltát Férj nem kis rémületére, nagyot lendít és megszabadítja a rémült férfit a bilincstől. Mielőtt dühösen elvonulna, odaveti, hogy hagyja békén őt és a fiát.

pic13.png

Sun a két férfit a távolból figyeli, Waltapuka rá sem nézve sétál el mellette a bilincsleverés után. Flashback, Férj a reptéri infópultnál várakozik, ahol épp Doki győzködi a hölgyet a koporsó miatt, Sun pár méterre álldogál magányosan. 11.15 van, a kocsi már várja, Sun-nak mennie kellene. Vet egy utolsó bánatos pillantást férjére, majd könnyeivel küszködve elindul a kijárat felé.  Néhány lépés után megáll, megint visszanéz Férjére, aki elővesz egy kis virágcsokrot és rámosolyog párjára. Sun végül nem ment a kocsihoz, hanem odasétált a mit sem sejtő Férjhez, aki csak a szomorú feleségével szembesül, mikor odaadja a kis virágot. Sun persze nem mond semmit, inkább megdicséri a virágot, és sírdogál tovább. Talán van még remény kettejüknek. A barlangoknál Rocker vidáman játszik a visszakapott gitárjával, amikor Doki megérkezik az új lakosokkal például,: Koreai házaspár, néhány csendes mellékszereplő, Hurley, aki a hosszú út miatt panaszkodik, mindenki lecuccol és lakhelyet választ. Hurley bekapcsolja CD-lejátszóját, és a záródal alatt megnézhetjük, ahogy a parti társaság a tábortűz mellett üldögél, Walt megkérdi apjától a szülinapját, Rosszarc, Arab és Szökevény a gondolataikba merülve figyelik a tüzet. A barlangoknál a kipakolással telik az idő, Feleség egy kihívó topot lóbál meg Férj előtt, a tábortűznél Locke és Jack ücsörög. Ismét eltelt egy eseménydús nap a szigeten.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása