Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 1x06 - Heart Monitor

2012. szeptember 29. 11:00 - Smiley93

Scott és a kihalt parkoló – ez a páros nem jelenthet semmi jót, maximum farkastámadást, és lőn. Farkasfiú tejesüvegét farkas csócsálja meg, hősünk védekezésül autókat riaszt be, zseniális az összecsapás, kár, hogy a mobilját elfelejtette lenémítani. Ami annyit tesz: halott, de csak játszásiból, mert üldözője Derek volt. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 223355.bmp.jpg

Farkasfiú ki van akadva, ő fejlődni szeretne, na de azért bevásárláskor ráhozni a frászt csúnya dolog, nyilván Pszichóalfa sem vetemedne ilyesmire. Derek tesz a fejére, ő így mentorál, akinek nem tetszik, le is út fel is út, na nem mintha tolonganának a farkaskomák Scott oktatására. Főfarkas sem tudja persze, mit csinál, mert ő ugye született a farkas, a megharapottaknál más a szitu. Abban viszont biztos, hogy Scott sikeréhez Allison lekoptatásán keresztül vezet az út, mert ugye az ő hívása miatt bukott le az elébb is, ékes példa. Scott nagy nehezen megígéri a dolgot, legalább teliholdig.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 223523.bmp.jpg

A következő snittben pedig már látjuk is, amint Allisont vetkőzteti, hát ő sem a legegyszerűbb tanítvány, az tuti. A lényegig azért most sem jutnak el, de kivételesen nem Scott előtörő farkasénje miatt (Allison valamit igen rosszul csinálhat, ha a melltartó-levételnél sem ugrott a srác pulzusa az egekbe, sebaj), hanem érkező Kate okán. Scott a szekrénybe, Allison a szobafogságban senyvedő gyerek szerepében tetszeleg, akinek nehéz töri esszét kell írnia, egy izgalmas történetről a családdal kapcsolatban. Kate máris rázoomol a lehetőségre, és Allison elé tárja a titokzatos állattámadásos sztorit a hősi vadászfelmenőről, egy érdekes farkasszerű figurával illusztrált honlapra irányítva hősnőnket, aki farkasra ismer a lényben. Farkasfiút érthető módon aggasztja a dolog, ráadásként hazafelé ismét farkastámadásban lesz része, ezúttal Pszichóalfa teszi tiszteletét, hogy rajztehetségével örvendeztesse meg hősünket.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 223755.bmp.jpg

Scott hazatérve paranoiásan hermetikusan lezárja az ablakokat, mintha az ilyesmi kinntartana egy vérfarkast. Például Derek is simán bejutott, aki ezúttal a szobájában terpeszkedve ijeszti halálra hősünket, majd beszámolót kér Pszichóalfával történt találkozásról. Milyen jól informált itt valaki. Scott szerint az illető farkas dühös volt (jé!), különösen, amikor azt a bizonyos spirált a'la Főfarkas tetkó rajzolta a párás üvegre, biztos csúnya lett a rajz. Scott rögtön levágja, hogy mentora tud valamit arról a kis ábrácskáról, mert a megszokott fapofa egy pillanatra eltűnik, kapás van! Scott reklamál, ő aztán nem bízik olyanokban, akik ilyen gagyin hazudnak a szemébe, mire Főfarkas egy elmondhatatlanul frappáns „nem akarod tudni"-val távozik. Na, ezzel nem lehet vitába szállni.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 223942.bmp.jpg

Másnap, a suliban Scott álomkórosként maga előtt mantrázva járkál fel-alá, hogy elkerülje Allisont... Menősrácot... Menőcsajt... Stilest... Ja, nem, ő jöhetne, persze csak ha nem haragudna hősünkre. Farkasfiú próbálja is kiengesztelni, ami elég hamar sikerül, Stiles láthatóan képtelen a haragtartásra mint olyasmire. Túl kíváncsi, na. Gyorsan be is pótolja a hiányzó infókat Főfarkas érdekes tanítási módszereiről, láthatóan kevésbe értékeli a dühítsük fel a farkast-taktikát, túl sokszor állt a másik oldalon. Így hát a Derek-féle edzés előtt még gyakorol egy kicsit ő is Scottal.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 224132.bmp.jpg

Allison közben teljesen rákattant a farkassztorira, amit ezúttal Menőcsajnak ecsetel az ebédlőben, a hallgatóság alig győz ásítozni. Persze csak addig, míg a vérszomjas állatról készült remekbeszabott illusztrációt meg nem pillantja. Hah! Az kísértetiesen hasonlít Szellemfarkasra, így Menőcsaj inkább elhúz, na nem mintha Allison igényelné a társaságot. Erre mutat rá Stiles is Scottnak, aki a szomszéd asztalnál egy könyv mögé bújva rejtőzködik barátnője elől. Irigylésre méltó logika. Közben Stiles biztosítja Scottot változatlan utálatáról meg arról, hogy van egy Yoda-terve, majd elhúz, így Allison azonnal észreveszi hősünket. Ajjajj! Scott már húzza is el a kondenzcsíkot, egészen a férfivécéig jut.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 224307.bmp.jpg

És indul a farkasönuralom szakkör, tessék csak megkapaszkodni! Stiles felkészült lopott pulzusövvel és mobillal, mert hát a kulcs a pulzus kontrollálása lehet. Így hát – csakis a nemes cél érdekében – Stiles lacrosse-labdákkal hajigálja az ifjú farkast, ennek nyilván semmi köze egy kis bosszúhoz. A pulzus hamar az egekbe szökik, Scottfarkas meg a pulzusmérő kb. egyszerre akadnak ki, 170 körül. Végül a félátváltozástól ezúttal megkímélnek minket, no meg sasoló Menősrácot a készítők, innen a köszönet. Következtetés: Scottnak távol kell maradnia Allisontól, mert a csaj elgyengíti. Stilesnak ez túl önkínzóan hangzik, ám Scott rámutat, hogy Derek sem él egy nőkoszorúban, ok nélkül egy valamirevaló férfiember ilyet bizony nem tesz. Hmm, talán rossz példaképet választott. Téma napolva, elhagyják a Farkasfiú szerint rohadásszagú öltözőt, magára hagyva hallgatózó Menősrácot. Igen, az ő sebe még mindig nem gyógyult be, ráadásul a szájából kinyúl egy karmos farkasmancs, WTF?!

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 224532.bmp.jpg

Allison még mindig bele van merülve a farkassztorikba, amikor érkezik Menősrác, bocsánatot kérni és kifejteni, mennyire kedveli Allisont és persze Scottot is. Félek, mindjárt leszakad a plafon. Jackson minden vágya tehát, hogy a duót jobban megismerje, kezdetnek mondjuk a farkaskönyv tartalma is megteszi. Kezdődik az óra, ahol Stiles hiába próbálja kitúrni (Scott megbízásából) Allisont a Farkasfiú mögötti helyről. Ehelyett közös tanulás lesz az este, ha tényleg tanulnának, még rá is férne hősünkre, aki egy árva betűt sem tud felidézni a tegnapi olvasmányból, ő akkor farkasügyekkel volt elfoglalva, kéremszépen. Tanár szépen felhúzza azért, láthatjuk a Stilesnál ragadt pulzusmérőn, hogy veszélyes a szitu, és aki végül lenyugtatja Scottot... Igen, Allison az.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 224645.bmp.jpg

Stiles gyorsan levonja a következtetést Farkasfiúnak: Allison kell ide, minél több méghozzá, és akkor semmi gond nem lesz az önuralommal. Ez Scottnak be is jön nagyon, mert ő szereti Allisont! Igen, szerelmes belé! És igen, végre kinn van. Azért Stiles ilyen elméletekre igazolást is akar, nem ez lenne az első eset, hogy tévedtek, ugye. Ennek keretein belül Scottra tereli a gyanút, mint kocsik hibátlan fényezését kulccsal végigkarcoló vandálra. Jutalmul jól megverik-rugdossák, amin ő nem húzza fel magát, mert szuperhallás-szondával rálel Allisonra, aki barátjának nevezi a telefonon. Stiles diadalittasan vigyorog a háttérben, miért hiszem én azt, hogy ezért még kapni fog?

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 224833.bmp.jpg

Derekre váltunk, aki a nem valami fényes állapotban vegetáló rokont látogatja, nem állhat túl jól a szénája, ha már tőle vár segítséget. Pedig így van: tudni szeretné, Pszichóalfa esetleg a tűz egy másik túlélője lehet-e. Választ nem kap, vagyis csak azután, hogy elhúz. Autója szélvédőjén pedig üzenet várja, vajon kitől érkezhetett? Scott & Stiles közben elzáráson, így gyorsan megbeszélhetik, hogy Stiles már nem haragszik Farkasfiúra, akinek viszont vannak bizonyos, a szuperképességeiből fakadó kötelezettségei. Tanár már küldi is ki őket, nem csodálom, hogy ezt nem akarta tovább hallgatni.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 224957.bmp.jpg

Állatklinika, doki Scottra számít, de csak Főfarkast kapja helyette, aki egy három hónappal ezelőtt elejtett spirálos szarvasról kérdezi, á, tehát ez volt a titokzatos üzenetben. Doki persze nem tud semmiről, de Derek már túl sokszor futott félig-meddig udvarias kérdezősködéssel zsákutcába ahhoz, hogy ezt így elfogadja, no meg a beépített hazugságvizsgálója is kapást jelez. Székhez köti dokit, aki ettől nem lesz közlékenyebb, szerencséjére azonban befut Scott, aki nem hagyja, hogy Derek bántalmazza munkaadóját (szüksége van a zsebpénzre ugyebár), nagy igyekezetében még félfarkassá is vedlik. Ja és kiderül a spirál jelentése: bosszú. Egy lightos fenyegetést követően Főfarkas Scottra hagyja az eszméletlen doki ápolását, Farkasfiú pedig egy órára parkolópályára teszi mentorát, hogy addig tervén dolgozhasson Stilesszal.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 225201.bmp.jpg

Éjszaka, suli parkolója: összegyűlt a csipet-csapat, Főfarkas a rabra felügyel, Scotték meg Pszichóalfa előhívásán munkálkodnak. Aztán vagy eljön, vagy nem. Aztán lesz valami. Jó kis kidolgozott terv, tényleg. Ehhez Scott hangosbemondóba vonyít emberalakban, ez nem csak Főfarkas szerint nevetséges ötlet. A morgás mindjárt jobb, arra a fél város idecsődülhet, így hőseink Derek szidását érdemlik ki. De hoppá, mit is csinált Főfarkas a dokival, akinek hűlt helye? Derek nem tett semmit, de már nem is nagyon fog, mert Pszichóalfa szépen felnyársalja. Hőseink hanyatt-homlok menekülnek, de kár a gőzért: a ma esti célpontok láthatóan nem ők voltak, talán majd a következő részben, fiúk!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszusz 2012.09.29. 18:27:46

Remek kis sorozat ez, az első évad is egyre jobb lett, de a második nagyon-nagyon tud valamit :) Régóta nézem, nem hogyvoltozza-e valaki, hát lőn. Köszi!

Smiley93 2012.10.02. 20:43:36

@Aszusz: Örülök, hogy tetszik! Nekem anno barátnőim dicsérték, de csak a hogyvoltozás miatt kezdtem nézni és arra jutottam nem rossz sorozat!:) Még csak az első évadot fejeztem be, de sort kerítek a másodikra is! :)
süti beállítások módosítása