Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 1x05

2012. szeptember 29. 13:00 - G_Norton

Hullaviziten vagyunk, szerencsétlen flótást valaki fejbelőtte, Alexnek a bohóc mutatja meg a halott arcát, szuggerálja magát rendesen, hogy nem fog meghalni, és hazajut. A góré rögtön rápattan Simon Nearyre, nincs bizonyíték ugyan, de biztos benne, hogy Neary nyírta ki a saját csicskását valamiért. Egy Reeks nevű besúgótól megtudják, hogy Neary hol fog találkozót tartani, azonban az egyik fontos feladatot Chrisre bízták: tartsa szemmel Nearyt, hogy merre megy, de még ezt is el tudja bénázni, fogalmam sincs, hogy miért nem fokozták már le közlekedési rendőrré, a góré pedig lenyom egy király kis suszter, szabó, baka, kém-poént (stréber, pincér, katona, ribanc). Neary szobáját így is megtalálják, de a fickó nélkül, csak egy bőrönd van bent, meg egy ijedt fiatalember, akinek fogalma sincs semmiről, Nearyvel szerelmi kapcsolatuk van. Chris rátalál egy érdekes tárgyra amit ő túlméretezett fülbevalónak hisz, és rettentő félelemmel el is dobja azonnal, amikor kiderül, hogy az egy análdugó, igen, BUZIK alkalmazzák, ez rájuk durvább hatással van, mint Lugosira a feszület. Főcím.

01.jpg

Marcust, a bent talált fiút kihallgatják, hol van a lopott pénz, gyémánt, drog satöbbi, de Marcus ezekről nem tud semmit (mellesleg ő volt a Sherlockban a monszterkutyával riogatott ember), ő mindössze egy kellemes órácskát kívánt eltölteni szerelmével, a góré rögtön le is nyom egy facepalmot. Bollynak azért még megmondja, hogy szerinte a buzulást törvényi szinten kellene büntetni, Alex már meg sem lepődik ezen, és bocsánatot kér a vén medve nevében is. Shaz őszintén sajnálja, hogy a legjobb palik szinte mind melegek, Chris nem hiszi el, hogy Neary is az, pedig hát a gengszter Ronnie Kray is seggbandita (mellesleg paranoid skizofrén), sőt, ő egy konzervatív politikussal volt együtt.  Alex nem érti, hogy mit rugóznak ezen annyit, végülis szabad világ ez, a góré szerint nem is olyan régen még büntették a melegeket, Alex pedig a bűntetteire koncentrálna, nem pedig a leszopott farkakra, és tényleg ezt mondta, hiába pislog annyira Chris. A góré is motiválja őket erősen, rögtön a lovak közé csapnak, és felkeresik az informátorokat.

Gene eléggé baráti módon szokott velük bánni, néhány pofon, hasbarúgás, fenyegetőzés, azok cserébe védelmet kapnak, azaz mások nem ruházzák meg. Reeks be van ijedve, némi noszogatásra köpi az infókat: valami nagy szállítmány jön, zsozsó, esetleg drog, nem tudni, 2 órakor lesz a találkozó, a góré cserébe ad neki egy ötöst, hogy normális ruhákban menjen a gyerekelhelyezési tárgyalására. Hunt és Alex háztetőkön futkorásznak, a góré nagyon lovagiasan előrébb engedi a hölgyet a létrán, és az érett barackokról filozofál. Megvan Neary, a közeli parkolóházban vagánykodik egy stukkerrel, a dílert a góré nem ismeri, ez valami új kapcsolat, nem a szokásos. Rögtön pattannak le a kocsihoz, hogy kövessék a dílert, de a góré valamiért Nearyre megy rá, némi balfaszkodás után pedig a díler is megszökik. Az őrsön Alex próbálja a góré fejébe kalapálni, hogy ilyen esetekben a fegyvert kell követni, nem a vásárlót, hogy a szállítmányt el tudják fogni, mer’ Alex szerint nem az az egy stukker a szállítmány, hanem még sokkal több – ugyanis ha megállítja a szállítmányt, megállítja a fegyvereket, és a golyót is, amit a fejébe lőttek, mormogja Mollynak.

02.jpg

Az őrsön Chris és Shaz romantikáznának, de Alex közberont, és Christ alaposan munkára fogja: több órán keresztül kutatja Neary, és minden kapcsolatának bűnlajstromát, bankszámláját, mindenét, és még focizni se mehet el Raymondóval. Másnapra legalább összeáll egy szép grafikon: ahogy Neary erősödött, úgy durvultak a bűntettei is, az ő emberei már 5 gyilkosságból 2-ben biztosan benne voltak, Neary pedig már akkora császárnak érzi magát, hogy fegyvereket akar. Később ebből az lesz, hogy a riválisai is fegyvereket akarnak, a vége pedig az abszolút káosz (a rövid brainstorming alatt Chrisből kibuggyan, hogy biztos azért kellenek a stukik, mert valakit le akar lőni). Ha a dzsinn egyszer kiszabadul a lámpásból, nehéz már visszadugni, a góré be se férne. A górét mindössze az érdekli az egész cuccból, hogy Nearyt Bolly is sittre akarja-e vágni, mivel a válasz igen, ismét meglátogatják Reeks-t.

03.jpg

Reeks nagyon megijedt a stukkerek miatt, és elhatározza, hogy kiszáll az egészből, ezt a góré cserbenhagyásnak veszi. Alextől Reeks még kunyerálna némi aprót, de Alexnek feltűnik a szép, új zakója, igen ám, de az Gene zakója, odaadta neki, hogy abban menjen el a tárgyalásra, nahát. Az őrsön készülnek a nagy focimeccsre, Nottingham Forest-West Ham, a nagyfejű Shilton ellen a kalapácsosoknak esélye sincs, Viv mint WHU-drukker nem így látja. Ray utánanézett az Interpol segítségével Neary külföldi kapcsolatainak, Nicolai Sarris nevét kapta, fegyvercsempész. Mindenki elmegy a focimeccsre, Alex nem érti ezt a dolgot, hát mégis milyen fegyver ez, mutogatja a képen Neary csúzliját, Raymondo ránézésre megmondja, hogy egy Colt ’911-es, a fickó ellen már kiadták a körözést mindenütt. Nearyt a góré is el fogja kapni, de csak a meccs után, az angol férfiaknál ez szent dolog.

04.jpg

Alex nem hagyj annyiban, és Marcusszal dumálgat, aki szerint szeretik egymást, jól érzi magát Neary társaságában, a szülei nem tudnak arról, hogy meleg, és nem is beszél már velük, szerinte Neary nem annyira nagyágyú, mint aminek mutatja magát az üzleti életben. Alex szerint jó, ha van kapcsolata az embernek, de ez különösen veszélyes lehet, ad neki egy névjegyet. A góré ennek nem örül, mert Marcust nem ismeri, az informátorait igen, és nem akar hallani többet a férfiszerelemről, szerinte az nem létezik, majd elmagyarázza, hogy az igazi férfi = Gene Hunt. Alex és Shaz beszélgetnek eztán, hogy micsoda hülyeség az „igazi férfi milyen”-szöveg, Shaz szerint pedig nem ilyen élesek a határok, mindenből van egy kicsi az emberben, lásd Szecsődi Karcsika. Alex még a hangosan ünneplő-ölelkező srácokra is rákiabál, hogy ez enyhén szólva buzis, mire azok rögtön szétrebbennek. Alexet éccaka vegzálja telefonon a góré, most menjen oda ebben a szent pillanatban, mert Reekset valaki agyonlőtte, és a fémkerítés részévé varázsolta, továbbá a szájára egy „spicli”-feliratú papírdarabot tettek. A góré leszarja a helyszínelőket, és leszedeti onnan Reekset, Gene olyannyira begurul, hogy Nearyhez megy, és elmondja neki, hogy tudja, hogy ő tette, be is fogja bizonyítani, majd búcsúzóul megjelöli a kocsit, egyszerűen szétkarcolja a kulcsával.

05.jpg

Ray fegyverzseni, mert Reekset egy Colt 1911 stukkerrel lőtték le, sőt, vissza is megy kutakodni a crime scene-re, hátha találnak még valamit. A góré ekkor tör be, szétrúg valamit az irodájában, majd leül inni, közben semmilyen nyomot, DNS-t sem találnak, és Sarrishoz sem vezet semmi. A góré most már hajlandó Marcust beszervezni, igaz, más lehetőségük sincs. Marcus az első, kurvára nem fontos infót adja ki Nearyről, nagy a farka, jól van fiam, leülhetsz, egyes. Marcus nem nagyon akarja elhinni, hogy Neary egy bűnöző, őt nem bántotta. Alex előjön egy könnyű zsarufogással, megmutatja Marcusnak Reeks holttestét, de az nem hiszi el, hogy a szerelme tette – miért is hinné, azé’ szerelmes -, Marcus szerint egy ujjal sem nyúlna hozzá Neary, Alex pedig hiába győzködi, hogy ez nem szerelem, mindössze birtoklás. Neary pont ekkor hajt melléjük a kurvadrága kocsijával, és Marcusszal lefixálja, hogy este nyolckor találkoznak a Nirvana klubban. Alexre senki sem akar figyelni, de ő is elmegy a klubba, mert hát régóta ismeri Marcust, meg egyébként is, aki kékben lesz, mert abban nagyon érzéki.

06.jpg

A góré nem akarja elhinni, hogy az utcán strichelt Alex, Alex pedig azt nem, hogy az ő képzeletében a képzeletbeli Gene róla képzeleg. Alex kénytelen lesz egyedül csinálni az akciót, a góré szerint sok a rizikó, és letartóztatni akarja Nearyt, nem kinyírni, hát fura ez az ő szájából, de Sam Tyler sokat formált rajta, az látszik. Alex átmegy Bolly-üzemmódba, egyébként szerintem is túlságosan útszélinek öltözött, ott mindjárt változtat rajta egy picit a góré: leszedi róla a félkilós fülbevalókat, a randa retikült, és egy picit variál a ruha vállán, meg is van. A többiek is nekiindulnak backupnak, és fingjuk sincs, hogy mi az a Nirvana klub – igen, egy buzibár, feszülős nadrágok, félmeztelen, ketrecben táncoló díszmelegek, egymást nyaló-faló Freddie Mercury-imitátorok, a góré felcsapja a napszemüveget, és a többiekkel együtt menekül is ki a bejárathoz.

07.jpg

Bolly mindent próbál bevetni Nearynél, aki Marcusszal ünnepelne meg valamit, de a csávó olyan meleg, hogy a felé dobott tojásból félúton rántotta lenne, itt a szemnek igen kellemes női bájaknak esélye sincs. Ezt a rejtőzködő górénak is kifejti, aki már megmutatta magát Nearynek gyerekes módon, viszont kell egy emberke, aki Neary ideálja: férfias, szőrös emberke, amolyan mackós típus, szegény Ray élénken tiltakozik, de csak részben azért, hogy ő nem buzul, mert egyébként lövése sincs, hogy a meleg férfiak hogyan fiúznak egymás közt. Végül annyit tudnak kisütni, hogy tekintsen úgy Nearyre, mintha egy nagymellű szőke lenne, a góré is győzködi a maga módján: szorult helyzetben is helyt kell állni, egyszerűen csak le kell rakni, és be kell rúgni, na. Raymondo nyel egy hatalmasat, és nekilát a feladatnak, zseniális, ahogy rögtön a pali combjára teszi a kezét, férfiasan flörtöl vele, Alex pedig Marcusszal nézeti végig a dolgot, aki hát nem túlzottan boldog. Közben egy kis bunyó kialakul, mert Neary Raymondo fülébe súg valamit, és nyilván nem az alkotmányunk szövegét, hanem valami igazi kemény eksönre, amit Ray rossz néven vesz, leüt néhány embert, pár biztonságit, majd nagyon gyorsan távoznak.

08.jpg

Érzéki Marcust továbbra sem lehet meggyőzni, ugyanakkor nyilván fáj neki, hogy Neary simán elment volna egy körre Raymondóval. A góré másnap eléggé pipa, mert az egész akció arra volt jó, hogy Ray felfedezze önnön mélységeit Mata Hariként, egyébként semmit sem tudtak meg a szállítmányról. Alex hiába hívogatja Marcust, az leteszi a telefont, ezért Caroline-hoz fordul segítségért, aki szerint nincs szükség szerződésre az informátorok és a rendőrség közt, de szerinte a zsaruk csak kihasználják a gyengébb informátorokat – höhö, bitch please, ő vajon mit csinált. Alex kissé homályosan kér segítséget, aztán nem, mert a maga dolgával neki kell szembenéznie. Otthon még egy pohár pia mellett moralizál, hogy rossz ember-e, hogy a saját céljaira használ ki egy embert, ezzel mellesleg megjobbítja a társadalmat is, amikor Marcus becsönget hozzá. Bevallja, hogy sejtette Nearyről, hogy rossz ember, csak nem akarta eddig elhinni a rózsaszín felhőben, a buliban benne van, ami másnap lesz, valami hülye szállítmány, nem tudja, hogy pontosan hol, mert Neary óvatos rohadtul. Marcus olyannyira felszabadul, hogy hajlandó hazamenni, és bevallani, hogy ő meleg, de amikor Alex odahajt a kocsival, és az apja észreveszi őt, akkor inkább elmenekül.

09.jpg

A góré továbbra sem akar kockáztatni egy civilt, Reekset már hazavágta örökre Neary, bárki mással is megteheti ugyanezt, ugyanakkor Marcus nélkül nincs semmijük, úgyhogy ő kell. Előszedik az ultramodern poloskát, ami tényleg rohadt nagy, épphogy elfér Marcus dzsekije alá, a kódszó angyal, ha ezt mondja, akkor jő a segítség. Elmennek a találkahelyre a Temze mellé, Ray és Chris a hátsó bejáraton kénytelenek támadni, a góré és Alex pedig a poloskát hallgatják. Marcus ideges, ugyanakkor Neary nekiesik, az érdekes nyögéseket, sóhajokat a góré először nem érti, Alex nem hajlandó megmagyarázni, aztán undorodva dobja el a fejhallgatót, pedig Neary éppen arról ábrándozik, hogy ő lesz a város császára a fegyverekkel, kinyírta a spicli Reekset, – majd felfedezi, hogy Marcus be van drótozva, a díler Sarrist már megölte Neary, angyalt kiált Marcus. Lövés dördül, Alexbe szörnyű balsejtelem nyilall, de szerencsére Marcus lőtte le önvédelemből Nearyt a stukkerével, aki nem halt meg, de elég csúnya sebet kapott, Marcus pedig összerogy az egésztől, ugyanis Neary megpróbálta megölni.

10.jpg

Nearyt elviszik kórházba, a góré gratulál Alexnek a dörzsöltségét, még a végén a csapat teljes értékű tagja lesz. Marcus mégis elmegy a szüleihez, ami fura, mert már a ruháiról ordít, hogy meleg. A beszélgetés után nagy összeölelkezés Alex-szel, aki felfedezi a Kaposi-szarkómákat Marcus nyakán, azaz AIDS-beteg, nyomatékosan orvoshoz küldi el, de 1981-ben egy AIDS-es betegnek nem sokat jósoltak. Alex a kocsmában felteszi megint a költői kérdést: mégis mit csinálunk mi itt? A góré szerint azért, hogy a tekintete előtt himbálja ribis ruhákban a hátsóját, és idegesítse mindenféle hülyeséggel, amire isznak egyet, úgy legyen. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.09.30. 10:57:41

Jó rész volt, végre egy kép Alexről dögös szerelésben.
Az utalás az orvosra meg védekezésre is nagyon ott volt, az ilyenek jelzik igazán hogy ez egy másik korban történik, valami határkőnek még a túloldalán.
süti beállítások módosítása