Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 1x05 - The Tell

2012. szeptember 28. 17:00 - Smiley93

DVD-kölcsönzőben kezdünk, ahová Menőék érkeznek. Kicsit összevesznek a filmen (romantikus vs. sport), ami Menősrác elbizakodott „nemnézemmegmégegyszeraztanyáladzósbaromságot!"kijelentése után várhatóan a romantikus oldalra billen, hiába, ki mondta, hogy nincsenek női diktátorok? Menősrác kullog be Szerelmünk lapjait keresni, csakhogy bibi van: a kölcsönzős pasit időközben kinyírták, amitől Menősrác annyira megijed, hogy létrát fellökve komplett áramkatasztrófát idéz elő villódzással meg minden. Ezt a csaja nem veszi észre, mert új Facebook-profilképet készít éppen, végre egy karakter, akivel könnyű azonosulni. Menősrác odabent farkasszemezik egyet vélhető Pszichóalfával, aki elől a „Hívj be!" – dvd-khez menekül, stílusos. Pszichóalfát persze ennyivel nem lehet lekoptatni: miután Menősrácra dönti a polcokat, kicsit megkapargássza a nyakát, aztán kivágtat az ablakon, amit végre Menőcsaj is észrevesz. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 221030.bmp.jpg

Stiles Zsaruapuval kajál, s éppen a sült krumpli a téma, amikor befut a riasztás a Menőék-féle esetről. A helyszínen Menősrác hisztizik, mert nem engedik haza, és feltűnik egy hulla is, teljesen hétköznapi jelenet ez Beacon Hillsben. A tetőről pedig Scott és Derek sasol, oké, hogy magasan vannak, de nem rejtőzködnek különösebben, mégse veszi őket észre senki. Valószínűleg Főfarkas beavatta mentoráltját a labdaszedőálca kialakításának rejtelmeibe. Megtárgyalják a következő programpontot, ami kideríteni, miért öl random embereket Pszichóalfa. A csapatmegbeszélést Dereknél folytatják: Scott még mindig nem érti, ő hogy tudna segíteni, mikor gőze sincs a farkaskodásról, no meg idővel sem győzi a dolgot, hiszen házit meg dogát kell írnia (Allisonnal). Derek szerint viszont különleges kapocs van közte meg Pszichóalfa között, amit mindenképp ki kéne használni, ráadásul már csak egy hét van teliholdig, és vagy Scott öl, vagy őt ölik. De addig még szívesen vállalja Farkasfiú tanítását, például csuklócsavarással, mert a fájdalom segít embernek maradni.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 221427.bmp.jpg

Reggel: Allison indul suliba, mikor Kate érkezik bocsánatot kérni a múltkori óvszeres esetért, no meg hogy átadja a szülinapi farkasos medált. Nem meglepő módon családi örökségről lenne szó, biztos ez a beavatási rituálé első lépése. A szülinapi meglepetések a suliban is folytatódnak: a szekrényéből egy luficsorda támad Allisonra Menőcsaj jóvoltából, pedig inkább titkolná a jeles napot. Scott előtt azonban lebukik, így kiderül antiszülinapizmus oka: Allison túlkoros, már 17 éves, és nem szereti, ha azt hiszik bukott vagy terhes. Bezzeg Farkasfiú rögtön vágja, hogy a sok költözködés miatti évismétlésről van itten szó, okos kutya. Megértő pasiként javasolja, hogy lógják el a napot, így nem kell kéretlen köszöntéseket fogadnia szegény Allisonnak.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 221708.bmp.jpg

Kémiaórán persze máris keresik hősünket, aki helyett csak letört Menősrác fut be. Stiles puhatolódzik meleg Dannynél, ő Menősrác legjobb haverja ugye, így nem túl közlékeny, még azt sem tudjuk meg, bejön-e neki Stiles, pedig mindenkit ez izgat a harmadik epizód drámája óta. Annyit azért sikerül kihúzni belőle, hogy nem, ő sem látta Menőcsajt. Eközben Scotték szerencsésen elindultak a parkolóból, talán nem vette őket észre a rendőrautó, meglátjuk. Menősrác a tegnap esti karmolás nyomait fájlalja, amikor az öltözőben egyedül maradva már farkasokat vizionál, de végül csak Derek érkezik, informálódni. Menősrác azonban nem látott semmit, Főfarkasnak mostanában nincs sok szerencséje kérdezősködés terén.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 221910.bmp.jpg

A nap lógósai remekül érzik magukat az erdőben, miközben Stiles depressziós és begyógyszerezett Lydiát látogatja, hát ő sem a legszavahihetőbb tanú ebben az állapotban. A telója viszont nem hazudik: a rajta lévő videóba szinte belelihegett Pszichóalfa, megérte eljönni. Vadászapu meg Kate egy harmadik arccal kiegészülve érkeznek Dereket látogatni, akit sajnos ki nem nyírhatnak, de egy kedves baráti üdvözlés ettől még nincs kizárva. Főfarkas éppen nagyban húzódzkodik meg fekvőtámaszozik, más dolga sincs naphosszat, amikor betörnek a házába. Gyorsan lerendezi Vadászaput és ismeretlent, de Kate meg őt nyomja le, úgy tűnik, nagyon a begyében van. Stiles eközben Scottot riadóztatná új infóval, de tudjuk, hogy Farkasfiú igen elfoglalt most, így tojik haverjára meg a farkas-ügyre is. Ezt Stiles nem veszi jó néven, tiszta ideg fejjel malmozik a mobilja mellett, egy bizonyos négylábú ismerős hívására várva.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 222133.bmp.jpg

Itt jó ideig nem fog történni semmi szülőire igyekvő apu fel- és eltűnésén kívül, így ugrunk is vissza a leégett tanyára, ahol Kate élvezkedik Főfarkas szívatásán, látványosan letojva vadásztársai egészségét, igazi csapatjátékos. Egy jó ideig sokkolgatja kis célszerszámával, elvan a gyerek, ha játszik. Miután ráun a dologra, a legvégén bedobja az aduászt, azaz hogy a vadászcéh ártatlan Derek húgának megölésében és feldarabolásában a'la texasi láncfűrészes, rögtönzött hazugságvizsgálattal igazolva szavait. Aztán Pszichóalfáról érdeklődik Főfarkasnál, aki erre minden eddiginél csúnyábban néz: vagy azért, mert ezt eddig titoknak hitte, vagy mert fény derül tudatlanságára az alfa kilétét illetően. Persze ha nem tud segíteni, akkor Kate viszont ismer valakit, aki teljesen haszontalan, szóval... Derek spurizik ki, mielőtt gépfegyver-sorozat valamelyik lövedéke eltalálhatná; ő sem hiheti komolyan, hogy Kate nem nyírta volna ki, ha akarja, de a fején látszik, hogy azért még visszatér kis vityillójába.

A Beacon Hills Állatklinikán a világ legjobbfej munkaadója hagy üzenetet Scott mobilján, úgy tűnik, cseppet sem zavarja, amíg segéde távol marad, már amennyiben él és virul. Emiatt felesleges aggódni, doki. Amiatt a bizonyos hegyi oroszlán miatt viszont már annál inkább: ismét zsaruapu érkezik, ezúttal kutyamentes övezetként, a Menőék-féle támadásról készített felvételekkel a kezében. Azonosítani kéne az erősen szemcsés fotókra photoshopozott szellemkutyát, vagyis Pszichóalfát, akinek rohadtul nincs sörénye, ezt a szakértőnek is el kell ismernie. Viszont képes emberré változni, amit a két diskuráló fél úgy értékel, hogy: a pumák nem szoktak két lábra állni. Váá! Akkor biztos pitiző kutya lesz, ez az! Vagyis nem, mert a doki az első elbaltázott diagnózis után inkább kihátrál az esetből, tessék csak megérteni, ő nem szakértő, csak egy szerencsétlen falusi állatorvos, a szótárában három állat szerepel csupán.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 222535.bmp.jpg

Beesteledett és ezzel hál istennek vége a romantikus lógásnak, komolyan kár lett volna még további nyálon csúszó és unalomba fúló képsorokat pazarolni erre a szálra. Vagyis nem, még hátra van egy kis szenvedés: Scott már tudja, mikor hazudik Allison, amit a csaj úgy értékel, hogy a kapcsolatuk ismét magasabb szintre lépett, ami a sokadik számú szex-szint. Talán Farkasfiú bele is ment volna, ha a csaj nem említi azt a bizonyos szülőit, amin Scottnak részt kellene/ kellett volna vennie, pedig nincs is gyereke.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 222655.bmp.jpg

A nagy esemény már javában zajlik, szülők járulnak egyesével-párosával a tanárok színe elé. Menősrácról kiderül, örökbefogadott gyerek megfelelési kényszerrel, ezt a piáló és sikertelenül lacrosse-t gyakorló Jackson képei hivatottak alátámasztani vagy inkább érzékeltetni, mekkora lelki gödörbe került a srác a Pszichóalfával való találkozás nyomán. Hiába, az Alfa örömmel osztogat ilyen jótéteményeket. Menőcsaj szülei panaszáradatra számítanak a tanártól lányukat illetően, ehelyett dicshimnusz következik, mialatt láthatjuk Lydiát, amint tökéletes sminket rak fel, ezért nyilvánvalóan jár is a dicséret. Stiles apja Hóbortos tanár urat fogta ki, aki a neveken lovagol, mielőtt kifejtené, Stiles milyen okos kölyök, csak nagy nulla a koncentrációképessége. Ez a „hülye" szinonimája lehet Beacon Hillsben, de Zsaruaput még így is veri, aki azt sem tudja, mit tanít az illető, akivel cseveg. Alma a fájától, ugye. Eközben Stilest láthatjuk, amint nyomoz, egy bizonyos tűzesettel kapcsolatban. Ezután Farkasanyut a soros, aki hívja Scottot, hogy tiplizzen gyorsan a suliba, ám még mielőtt megérkezne hősünk, Mr. Lelkizős prezentálja véleményét: szerinte Scottnak apára lenne szüksége, ez áll minden bajok hátterében. Nehéz időszak, irányító kéz hiánya... Blablabla. És aki eddig kimaradt: Allison, aki nagyon gyorsan beilleszkedett, tanárnő szerint várható egy kisebb felkelés a részéről, a szülők mosolyogva biztosítják a lányukhoz fűződő nyitott és őszinte kapcsolatukról. A mosoly akkor olvad le az arcokról, amikor kiderül: lányuk lógott.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.22. 222850.bmp.jpg

Farkasfiú és csaja a szülői gyülekezés végére érkezik a sulihoz, ahol szüleik kis híján egymás torkának ugranak, ám a csínytevők befutnak, lehet szidni őket – de csak addig, míg fel nem hangzik egy hátborzongató sikoly. Káosz, kitör a pánik: akadnak itt össze-vissza guruló, mindenkit elütő kocsik, részünk lesz egy hőstettben és hadisérülésben, no meg feltűnik egy farkas és Vadászapu pisztolya is. Az áldozat pedig Pszichó... Á, dehogy! Az nem lehet, még az évad felénél se járunk. Szóval, vadászapu elejt egy pumát, bort, bonbont, gratulációkat az öltözőbe kérjük.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása