Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x12 – Dial M for Mayor

2012. szeptember 27. 17:00 - Zenóbia

Fekete autóban fekete bőrkesztyűs, makkos cipős pasi szállítja a vállára dőlve az aktuális hullánkat. Parkolás után a nő táskájával távozik, az meg immáron a vezető ülésre dőlve várja, hogy sikolyra késztethessen egy gyanútlan járókelőt. Alexis máris sikoltozik, mert Martha a Lear királyt próbálja a színjátszótársulatával, azért otthon, mert az egyik próba hevében elárasztották vízzel a stúdiót. Most erre mit is mondhatnánk? Alexis valójában nem ezért sikoltozik, hanem mert szarrá unja magát otthon, az elméleti fizika nem tölt ki neki egy egész félévet. Nekem egy egész évtizedet is kitöltene. A megoldás Castle szerint az utazgatás, Alexis szerint meg a gyakornokoskodás, ennek a lánynak valami baj van az agyával, mindig tudtuk. Mielőtt még Castle is megőrülne mint Lear király, telefonál Beckett a hulla miatt. Laura Cambridge, este 8-10 között fojtották meg, de nem az autóban, azzal csak idehozták. A táskáját megtalálták egy közeli kukában, pénz van benne, telefon nincs. Az autó a városháza autóparkjába tartozik, utoljára nem más, mint a polgármester, Robert Weldon használta. A polgármester, akinek folyton referálnak, és aki Castle-t is beprotezsálta? Végre találkozhatunk egy sokat emlegetett, de sosem látott ismerőssel, éljen.

4x12_castle1.jpg

Oké, polgármester feje van, de nem ő lesz a gyilkos, mert egyszer ezen már túlestünk, hogy Castle barátjáról bebizonyosodott, hogy szabadidejében pszichopata. Alibije is van, hivatalosan adományt gyűjtött, nem hivatalosan meg arra próbálnak rájönni, hogy hogyan lehetne belőle kormányzó, de ez top secret, vágják ki a nyelvüket, nyúzzák le a bőrüket, ha elárulják. Az autó ellopását az egyik alkalmazott jelentette az este során.  Brian Shaw a személyzeti főnök veszi át őket, aki simán közli Beckettel, hogy már elvégezte a munkája nagyját. Castle meg lelép könyvtár terveket nézegetni, így Kate-nek egyedül kell feldolgoznia, hogy Brian mekkora egy nagyarcú köcsög. A kocsit a hivatal vezető szóvivője vitte el, amikor pedig éjfélkor távozni akart a rendezvényről, akkor realizálta, hogy nincs mivel. Még vallomást is vett fel a nőtől, beszarok. Beckett közli vele, hogy hát ez mind szép és jó, de azért ő még ki fogja hallgatni a nőt is, meg mindenki mást is, aki az alkalmazásukban áll. Brian meg azt közli, hogy nem hagyja, hogy emiatt az ügy miatt csökkenjenek a polgármester esélyei. A Vaslady ha lehet, egy fokkal még katonásabban parancsolja be Kate-et mint amúgy szokta, pedig ez már nagy művészet.

A szóvivőnek is van alibije, az alkalmazottak közül pedig senki nem ismerte fel a hullát. Laura a Hudson Egyetemen volt irodalom professzor, egészen hat hónappal ezelőttig, amikor indoklás nélkül felmondott, megszakította mindenkivel a kapcsolatot, felmondta a telefonját és a hitelkártyáját is. Az elmúlt hónapokban dolgozott gyorséttermekben, mosodában, takarítóként. A lakást rendesen fizette, rend az van, tévé meg számítógép nincs. A gondnok elmeséli, hogy Laura mindig éjszaka dolgozott, és hogy tegnap este látott egy magas, fehér fickót távozni este fél tíz felé a lánytól. Laura testvére szerint nem randizott senkivel, vele is megszakította fél éve a kapcsolatot, pedig előtte nagyon jóban voltak. Három napja beszélt vele, mert Laura felhívta a szülinapján, akkor elárulta, hogy valami baj történt a munkahelyén, de nem mondhatja el, hogy mi, mert túl veszélyes lenne. Akkor minek mondja, hogy baj van??! Mindig utáltam az ilyet. A HAI vállalatnak dolgozott, gőzünk sincs mi az, nézzük meg. Az ajtó mögül érdekes hangok szűrődnek ki, ez valami szado-mazo cucc lesz, én már érzem. Hát, biztosan van szado-mazo rész is, de amúgy ez egy szép nagy iroda üvegkalitkákkal, meg nőkkel, akik szex telefonálnak.

4x12_castle2.jpg

Az egyik pasit a vonal végén elég nagy csalódás érné, ha látná amit mi látunk, hogy a csábos partnere egy dauerolt hajú hetvenes nagyi. Vagy nem érné csalódás, a világ tele van perverzekkel. A főnöke imádta, Laura volt az egyik legnépszerűbb istennőjük, de tegnap éjjel szabin volt. A személyazonosságukat nem deríthette ki senki, a lányokhoz egy központon keresztül kapcsolják a vonalakat. A központos lány Sarah, két perc múlva már zokog is, mert Laura egy hete sikeresen kikönyörögte tőle az egyik ügyfél nevét, címét, cipőméretét. Edgar Navarro, szép tetkó, fura bajuszka. A lány arra kérte, hogy a börtönbeli tapasztalatait felhasználva szerezze meg neki a hívások másolatát, mert hallott valamit az egyik hívás során, amit nem kellett volna, és bizonyítékra volt szüksége. Mégis volt mobilja, ugyanis Edgart arról hívta, nocsak. A számítógép szoba zárt és csak a főnökasszonynak van hozzá kulcsa, persze feltörték, és elvitték a merevlemezt az utolsó két hónap hívásaival. Ma reggel még ott volt, azóta egy pasi járt ott a gázművektől, na ja. Aki fehér, 180 magas, sötét hajú, mint az, akit a gondnok látott. Most nem azért mondom tényleg, de a férfiak elég nagy százaléka megfelel ezeknek a kritériumoknak.

4x12_castle3.jpg

Castle épp Marthaval fejtegeti az ügyet a konyhában bor mellett, amikor megcsörren a telefonja, és felhívja az a fickó, aki megkapta Montgomery borítékját, és akinek Castle megígérte, hogy Beckett nem fog tovább nyomozni. A két ügynek tehát köze van egymáshoz, nagyobb erők, meg nagyobb súlya van mint gondolnák, megint a szokásos sejtelmes humbug, köszönjük. Castle kap egy telefonszámot, amin elérheti ha baj van, tudni fogja mikor kell használnia. Remek. Laura tehát valami olyat hallott meg, aminek köze van Beckett anyjának az ügyéhez is. Castle-ra rá van írva, hogy valami baj van, olyan arcot vág, mint aki elől elvitték reggel a világ legutolsó muffinját. Lanie a gyilkos kabátjáról származó rostanyagot talált Laura szájában, világosbarna kasmír. Közben találtak egy taxist, aki felismerte Laurát, és két nappal ezelőtt a belvárosba egy tévécsatornához fuvarozta. A telefonja hat napja létezett, az alatt Edgart hívta, meg egy irodalmi ügynököt, Trevort. Hihetetlenül tragikus halál, egy hihetetlenül tehetséges írónak, fogalmaz szépen, de hát hogyan is fogalmazhatna másképp egy irodalmi ügynök. Hat hónapja lett az ügyfelük, egy hihetetlenül ígéretes könyvterv kapcsán. Most már legalább tudjuk, miért váltott életstílust, ugyanis erről szólt volna a könyv, hogy hogyan éli meg valaki, ha egy magasabb társadalmi rétegből bekerül a létminimum alá.

4x12_castle4.jpg

Kézirat nincs, de Trevor szerint amúgy sem a kapitalista ellenes nézetei miatt ölték meg, mert még korábban felhívta őt a lány, hogy egy sokkal nagyobb sztorija van, egy New York-i hatalmasságról, ami alapjaiban rázná meg a várost. Espo telefonál, hogy menjenek át a tévéstúdióba, mert van ott valami igen érdekes. A stúdióban dolgozik Pat, Laura főiskolás ismerőse. A lány megkérte, hogy hadd nézze végig a polgármesterről készülő dokumentumfilm nyers változatát. Az utolsó felvételen a Reading Train Alapítvány gálaestje, amin nicsak Laura is ott volt, a polgármester mellett, akin mit ad isten világosbarna kasmírkabát van. Most jön a szokásos vita arról, hogy Castle szerint az ő barátai nem gyilkosok, Beckett szerint meg igen. A Vaslady kérdésére Kate azt kamuzza, hogy nincs kapcsolat az ügy és a polgármester között, mert Castle megkérte, hogy adjon neki még egy esélyt. Kiderül a felvételekből, hogy Laura a Reading Train önkéntese volt, benne volt a polgármester adománygyűjtő csapatában, egyre nehezebben képzelhető el, hogy nem ismerte a lányt, Kate meg sem próbálja. Ryannel megy, mert Castle nem túl objektív a témában. A Reading Train egy hete vette fel, aztán gyorsan ki is rúgta, mert rajtakapták, hogy bizalmas könyvelési iratokat másolgat.

4x12_castle5.jpg

Sikkasztott valaki, lukak voltak a könyvelésben, úgy 2,3 milliónyi luk. Az már elég szép luk. A nyomozás középpontjában pedig Weldon polgármester áll, amit az ügyészi hivatal is megerősít. Weldon a saját jótékonysági alapítványától sikkasztott, amit úgy tűnik valaki kifecsegett Laurának a szexvonalon, ő meg nyomozni kezdett, mert így akart öngyilkos lenni. Kate lassított felvételként közelít a Vaslady irodája felé, de tovább már nem hallgathat, még akkor sem, ha a polgármester távozása Castle távozását is maga után vonja majd nyilván. Kis háttér sztorit kapunk a Lady-hez, tősgyökeres rendőrcsaládból származik, rendőr volt az apja, a nagybátyjai, az üknagyapja is, így imádja a rendőröket, viszont utálja a korrupciót. A végeredmény az, hogy Kate vegye rá Weldont, hogy adja át önként vizsgálatra a kabátját. Ha nem adja, akkor viszont parancsot kell kérnie, mert nem hagyhatják annyiban, akkor sem, ha az atyaúristen kasmírkabátjáról van szó. Castle is elkíséri végül, mert ha mégis Weldon tette, arról tudnia kell, meg amúgy is valakinek vigyáznia kell Kate-re. Tenyérbemászó Brian rohadtul nem akarja őket beengedni az ajtó, de Weldon kiküld mindenkit, nem mintha oly sok választása lenne.

4x12_castle6.jpg

Megmutatják neki a fotót, amin Laura mellett áll a jótékonysági rendezvényen. Így már beugrik neki, hogy a lány beszélni akart vele, de a körülmények ezt ott nem tették lehetővé, később meg már meg is feledkezett az egészről. A kabátját viszont nem adja, Castle szemében megvillan a kétség szikrája. Nem adja, mert szerinte összeesküvést szőttek ellene, ezért vádolták meg az elmúlt két napban a sikkasztással, Laura megölésével, pedig egyikhez sincs semmi köze. Szerinte szervezetten akarják tönkretenni, hogy ne indulhasson a kormányzói posztért, így most senkiben sem bízhat. Hiszünk neki? A franc se tudja már mit hiszünk, de Castle megint arra kéri Kate-et, hogy várjon valami új nyomra, de most hiába kéri. Otthon nézi Marthaval, ahogy Weldon nyilatkozik az ártatlanságáról a sajtónak, de innen már minden hiába, Weldon elveszett ember a politika számára. Castle most nem szentimentalizmusból, hanem a tapasztalataira hagyatkozva és a megérzéseiben bízva hisz Weldon ártatlanságában, így itt az ideje felhívni a titokzatos Segítőt. Egy sötét parkolóházban találkoznak, de hogy minek kellett ezért autóba ülni, ezt nem nagyon értem. A faszi semmit nem mond azon kívül, hogy ja tényleg összeesküvés, és hogy hallgasson a bizonyítékokra. Castle-nak persze elég volt ennyi is, hogy összeálljon a kép, ezért meginvitálja Kate-et a szexvonal irodához.

4x12_castle7.jpg

Az az alap kiindulási pont, hogy Laura hallott valamit. De nem tudta kitől, ezért volt, hogy a tévéstúdióban csukott szemmel hallgatta a műsort, mert hang alapján próbálta beazonosítani a keresett személyt. A központosok gyöngye Sarah pedig megtalálta nekik a hangot, ami nem másé, mint Weldon személyzeti igazgatójának asszisztenséé, Jordan Norrisé. Kár, hogy nem tenyérbemászó Briané, most kárörvendhetnék. Jordan azt mondta, hogy nem ismerte Laurát, ami rohadtul nem volt igaz, mert a nagyanyja lakásából rendszeresen hívta a szolgáltatást. Persze eleinte lehet, hogy Laura csak egy hang volt lakkcsizmában. Jordan egy hónapja elküldte egy eldobható mobilra a polgármester és az alapítványa számlaszámait, amikkel el lehetett érni, hogy úgy tűnjön, mintha Weldon sikkasztott volna. Eleinte azt hitte, hogy az egész csak a pénzről szól, aztán mikor rájött, hogy tönkretette a polgármestert, akkor még hogy tetézze a balfaszságát, az egészet elmesélte Laurának, mert hát ő csak egy hang lakkcsizmában, agy nélkül. Agya itt nem Laurának nem volt, hanem Jordannak. Laura persze le akarta őket buktatni, ezért a halála estéjén el is ment Jordanhez, aki szerint viszont tőle húsz perc múlva élve távozott.

4x12_castle8.jpg

Valóban nem a saját kezével ölte meg a lányt, ő csak felhívta azt a bizonyos eldobható mobilt, és máris rászabadított Laurára egy bérgyilkost. Nem bírom, most ez is jön azzal, hogy ezek az emberek sokkal veszélyesebbek mint hinnék, de a húsz év börtön nem tetszik neki annyira, meg nem is annyira kemény csávó mint Lockwood volt, így már éppen kimondaná a nevet, amikor belép az ügyvédje, hogy kussoljon. Persze fogadjunk, hogy nem is az ügyvédje, és Jordan két nap múlva már halott lesz. Kate nem elégedett, mert hiába szolgáltattak igazságot Weldonnak, ha Laurának nem tud, de a Vaslady tanácsára új táblát nyit. Weldon ettől még nem indul a kormányzóságért, mert rájött, hogy ha valakik ebben a városban nem akarják, hogy ő feljebb jusson, akkor nem is fog, csináljon bármit is. Úgyhogy jó polgármester lesz, sosem dobja el a szemetet, mindig felszedi a kutyaszart, és nem pisil az ülőke mellé. Castle megint a parkolóban, mit zaklatja azt a szerencsétlen embert már megint. Ő is ezt kérdi, de aztán megkönyörül rajtunk. Weldon azért nem lehetett kormányzó, mert ha ő kormányzó lesz, akkor Castle elkerül Kate mellől, akkor pedig nem lenne senki, aki távol tartaná a további nyomozástól, aki megvédje. Castle a gyalog a sakktáblán, mi meg várjuk, hogy mikor lesz a sakk-matt.

4x12_castle9.jpg

Címkék: castle
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.09.28. 14:56:49

Megnyugodtam, ennek a résznek olvasva sem volt több értelme, mint amikor néztem. Két megjegyzés:
1) Kéretik megjegyezni, hogy Mr Smith hívta Castle, hogy ez a nyomozás érinti Beckett-e. Akkor, amikor erre még semmi nem utalt. Vagyis valakinek szólt neki, hogy mi van a háttérben.

2) Tudom, hogy mellékes, de végül is hová lett az a 2,3 millió dollár, amit a polgi ezek szerint nem lopott el a saját alapítványától? Mert engem azért foglalkoztatna a helyében.
süti beállítások módosítása