Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 1x03 - Pack Mentality

2012. szeptember 26. 17:00 - Smiley93

Scott randit szervez Allisonnal, ami számára az éjszakai sulibuszra fellógást jelenti. Tegye fel a kezét, aki szerint ez romantikus. Jó, Allison, leteheted. A helyszín persze tökéletes lenne némi hempergéshez, csakhogy ettől Scott farkasönuralomban még fényévekre van: smárolás közben karmai nőnek, küldi is el a csajt, kínos. Aztán persze félig átváltozik, és Lekoptathatatlanra támad, igazi horrorfilmes jelenet, amit Scott Stilesnek ecsetel reggel. Mert ez csak álom volt, de annak azért elég valóságos. Olyannyira, hogy Scott már Dereket is hajlandó lenne felfogadni tanárnak. A folyosóról kiérve az álomból ismerős, véres busszal találják szemben magukat. Akkor most mi van?! Hát főcím, az.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 131327.bmp.jpg

Scott persze azonnal Allisonért kezd aggódni, aki nem válaszol a hívásokra, így eltűnni! Az izgalmak magas pulzust = farkasepizódot idéznek elő, aminek keretein belül hősünk tömött folyosón szekrényt deformál el, de ezt a kismillió diák észre sem veszi. Scott zavarában mégis Allisonba rohan, aki köszöni szépen, jól van, és nem úgy néz ki, mintha neheztelne valamiféle farkastámadás miatt. Rejtély, rejtély, amit Scott Stilesszal kémiaórán próbál megfejteni, de a lombikok árnyékában sem jutnak semmire, mert Scott ugyebár nem emlékszik.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 131424.bmp.jpg

Erre egyelőre nem is lesz szükség, mert a sulibuszhoz kiszálló rendőrök találnak valakit: egy áldozatot, aki nem hulla, mert felül. Stiles szerint ez jó jel, Scott szerint meg nem, mert akkor ő most vérengző lett vagy mi a szösz. A menzán ki is fejti haverjának, hogy nem fog randizni Allisonnal azaz kvázi lemond az életéről, de Stiles a „majd kitalálunk valamit" pártján áll. Az asztalukhoz váratlanul befut Menőcsaj, Allison meg néhány ismeretlen arc, legutoljára Menősrác is megjelenik, hát itt meg mi történt? Mindegy, a lényeg, hogy lehet megvitatni az éjszakai támadást, aztán meg Farkasfiú és Allison Menőékkel szervezett duplarandijáról is esik szó, kinéz belőle egy jó kis bowlingpárbaj béna Scott és mindig menő Menősrác között.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 131520.bmp.jpg

Stiles jó haverhoz méltóan részletesen kifejti Scottnak, hogyan és hányféleképpen szivatták meg egy ebéd alatt, de közben rádöbben, hogy egy meleg srác nem kedveli, ez most rossz jel? Scott el, ő dolgozik, a Beacon Hills Állatklinikán méghozzá, komolyan, ki találta ki ezeket a neveket? Elkésik, de nem gáz, mert mindig pontosan késik, az ilyesmit lehet tolerálni. Az első kuncsaft érkezik, nem más, mint Stiles zsaruapja, vérebéből varratot szedetni jött, no meg azért, hogy dokival felismertessen néhány állatharapást. Ez fontos, mert aggasztó módon farkasszőrt találtak az első rész hulláján, meg itt van ez a buszos pasi is, ugyebár. Scott okosan közbekotyog, hogy a farkasok ide már 60 éve nem tették be a szőrös mancsukat, de a doki szerint biztos eszükbe jutott, hogy itthagyták a kedvenc húskonzervüket, mert ilyen jó a memóriájuk. Aztán részletezi a farkasok támadási stratégiáit, de Scott ezeket köszöni szépen, túl jó ismeri. Az álmából, persze.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 131615.bmp.jpg

Műszak után Farkasfiú vacsorával próbálja kikunyizni anyjából a kocsit, de ő nem adja, mert kijárási tilalom van ugye. Megtiltani azért nem tiltja meg, hogy Scott kinn bóklásszon, nem olyan rossz fej ő. Scott kissé csalódott, de legalább villámlátogathat potenciális áldozatjelöltjénél, akit ismer is. Szerencsétlenségére az egykori buszsofőr is felismerheti, mert kisebb pánikrohamot kap, Scott anyja oldja meg a helyzetet.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 131708.bmp.jpg

Derek vityillójába érkezik a 16-os egység, a rendőr, akit az első blikkre lakatlan házba küldenek. Ténykedését és kutyája ugatását Derek színváltoztató szemmel figyeli, de beavatkozásra végül nincs szükség, hiszen a rendőr elhúz. Váltja azonban Scott, aki csak segítségért jött, így Főfarkas megmutatkozik előtte. Scott vázolja a buszsofőr-féle incidenst, álmostul, mindenesetül, és miután megtudja: igen, simán megölne másokat, sőt, így is fog tenni, Derek segítő kezet ígér, persze nem ingyen, de az árról majd csak később lesz szó. Addig is, Scott menjen vissza a tett helyszínére, és az érzékeivel próbáljon emlékezni. Fantasztikus tanács.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 131916.bmp.jpg

Scott persze nem egyedül megy, Stiles fuvarozza, aki nem akar mindig Robin lenni és őrködni, de hát nem ő a vérfarkas, így inkább visszavonulót fúj. Scott megy emlékezni: az ismert allisonos álom képei keverednek a sofőr-féle verzióval, ám Scott nem a támadó szerepében tűnik fel. Miután meglógnak a zseblámpás őr elől, mindezt megosztja Stilesszal is, akivel együtt örülnek, hogy hősünk nem gyilkos, hanem Derek az, csak furcsa, hogy lebuktatta magát. Mindegy is, a lényeg, hogy az Allison-féle randi zöld utat kapott.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 132035.bmp.jpg

A csaj nagyban készül is, ami ruhaválogatást jelent mindent leszóló Menőcsajjal, amikor hirtelen (kopogás nélkül!) betoppan vadászapuka, hogy lefújja a programot, a kijárási tilalom miatt. Nagy kár, mert Allison szót is szokott fogadni neki. Néha. Gyorsan leszaltózik a szobájából, jó kis páros lennének Scott-tal, Lydia inkább a hagyományos lépcsős módszert választja.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 132139.bmp.jpg

A bowlingpályán hamar kiderül, hogy Allison (meg Menősrác) vérprofi, ellenben Menőcsajjal és Scott-tal, aki 8 évesen játszott utoljára, hát az sem ma történt. Ez látszik a teljesítményén is, ami az ebédlőben felkonferált „kiváló"-tól igen messze van, ezt Menősrác sem hagyhatja ki kárörvendés nélkül, gyakorlatilag fetreng a röhögéstől. Scott persze nem maradhat lúzer: meztelen Allisont vizionálva sikerül minden bábut ledöntenie, éljen!

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 132239.bmp.jpg

A duplarandi közben egy sötét benzinkútnál farkas-vadász összkonferencia zajlik: vadászapuka és csapata letámadja Dereket (hát őt sem láttuk még áldozat szerepkörben), először finoman megpróbálva felbosszantani a nem létező családjára való utalgatással, majd kocsiablak-kitöréssel nyomatékosítva a dolgokat, de Főfarkast ilyesmivel már rég nem lehet előcsalogatni, karmok vagy szemek szintjén sem. Vadászapukának még van mit dolgoznia az ügyön.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 132413.bmp.jpg

Scott mindeközben a bowlingozás új hőse lett zsinórban hatodik tízesével, amit Menőcsaj azzal jutalmaz, hogy felkéri segítőnek a következő dobásához. Scott azonban nem akar (megint) Menősrác tyúkszemére lépni, így inkább visszavonul, Menősrác meg hiába ajánlkozik, Lydia önállóan is ledönti az összes bábut. Ja, mert eddig csak Menősrác egójának pátyolgatása miatt bénázott, ami most viszont súlyos csapásokat kapott. Scott próbál békülni vele, hiszen semmi okuk, hogy gyűlöljék egymást. Persze ilyenről szó sincs, Menősrác egyszerűen csak hazudozónak tartja hősünket, ő tudja, hogy valami titok lappang itt, majd kideríti és szépen feltárja Allison előtt is. Mert ahhoz Scott foga láthatóan nem fűlik.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 132456.bmp.jpg

Szegény buszsofőrnek újabb farkaslátogatója akad, Derek személyében, aki meg akarja végre tudni, mi is történt igazából. Csakhogy rossz lóra tett: a megtámadott nemhogy nem beszél a történtekről, hanem tudja Főfarkas nevét és sűrű bocsánatkérések közepette elhalálozik. Scott anyja már csak a halál idejének megállapításához érkezik időben, és persze addigra Derek is felszívódik már.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 132552.bmp.jpg

Scott hazakíséri Allisont, akivel búcsúzkodás közben megbeszélik, hogy ezentúl a kétszemélyes randikat és a csókolózást preferálják majd, eközben vadászapu csekkolja őket az ablakból. Hazatérve Farkasanyu konstatálja, hogy fia nincs odahaza, majd akárcsak fia az első részben, ő is majdnem lecsapja baseballütővel szegény Stilest. Hiába, lehet, hogy nem az ablakon kéne közlekedni. Mielőtt még kitörne köztük egy vadabb veszekedés, Scott is befut, Farkasanyu meg az aznapi nevelési adagját letudva távozik a színről. Stiles közli a rossz hírt: buszsofőr kórterméből a hullaházba költözött le az éjjel.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.19. 132638.bmp.jpg

Scott robog is igazságot osztani: betör Derek házába, hogy felelősségre vonja, aki a falból szóló hangon feleli, hogy nem tett semmit, de hiába. Scott nem hiszi az ártatlan-bárány dolgot, két hulla is adott már itt, és neki vannak kapcsolatai, hogy ezekért Dereket szépen lesitteljék. Ebből persze félfarkas-párbaj kerekedik ki, amiben Derek is átváltozik, nem válik előnyére a dolog. Nem meglepő módon a küzdelem Főfarkas győzelmével zárul, aki visszaváltozva is ragaszkodik hozzá, hogy nem ő gyilkolt. És nem is Scott, moshatják kezeiket, nem tehetnek semmiről. Erre Farkasfiú ráripakodik, igenis Derek tehet mindenről, eleve azzal, hogy megharapta, elvágta az életét. Csakhogy ezt sem Főfarkas tette, hanem Alfa, aki egy kicsivel vérszomjasabb pszichopata mint a többi, Scotthoz és Derekhez hasonló Béta. Ezért Főfarkas húga fontosnak tartotta Beacon Hillsbe jönni és megtalálni őt, de mivel már nem végezheti a melót, Derekre hárult a feladat, amiben Scott segítségére lesz szüksége. Pszichóalfa ugyanis kis falkájának legújabb tagjára, azaz hősünkre vadászik. Olyannyira, hogy látjuk, amint az erdőből lesi ezt a kedves jelenetet is. Folytatás következik!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása