Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 1x04

2012. szeptember 26. 13:00 - LenaNoir

Idillikus képekkel indítunk. Curtis szájában a kereszttel éppen futáshoz rajtol, csakhogy csörög az ébresztő, és hatalmas szemekkel csodálkozik rá az újabb unalmasnak ígérkező napra. Kellékek: narancsoverál a fogason, Alishával közös képek az éjjeliszekrényen, drogbotrányától hangos szalagcímek az újságban. Értjük, ez a rész róla fog szólni.

vlcsnap-2012-09-23-16h17m38s233.jpg

Még be sem ér a közösségi központba, Alisha meleg fogadtatással invitálja futófiúnkat egy raktárhelyiségbe. A nézzükegymástmiközbenmagunkhoznyúlunk jelenetet – a hangeffekteken túl – Nathan zavarja meg. El is enged egy kellemes göndörkacajt, majd a főcímet követően erős vizuális-és auditív eszközökkel szemlélteti Kellynek és Simonnak a látottakat. Hopp, benyit egy újcsajszi, és szomorú bociszemekkel konstatálja, a Curtis-Alisha páros egymáshoz való viszonyát, majd sarkon fordul a megrendítőnek bizonyuló információ láttán. Tutira ez lesz Curtis excsaja! Szorgos kis barátaink indulnak szemetet szedni, ekkor zajlanak le a fontosabbnál fontosabb párbeszédek a timostakkorjártok, és a szemétszedőbottalmegmogyoróználaksimon témakörökben. Sally csúnya szemekkel bámul utánuk, újcsaj meg leszólítja Curtist. Míg a hellófigyumár, most jöttem a kóterből, te meg a kreolcsajt stírölöd, mostakkormivanmááár-monológ lejátszódik Sam szemében, Curtis a „kétcsajomvan” életérzés kereszttüzében csak kapkodja a levegőt.

vlcsnap-2012-09-23-16h19m55s87.jpg

Sally Tony hitelkártyájáról tárgyal telefonon, feltehetően a múltkori kopaszfeketerendőrcsókával, aki szerint Tony lelépett. Ez a hitelkártyás-dolog nem túl meggyőző, Sally szerint valaki ellopta. Nem hülye a néni, az biztos! Ezen felbuzdulva neki is áll átkutatni a jógyerekek holmiját a szekrényekben. Curtis és Sam a padon lelkiznek. Milyen volt a börtön, hogy fogok díler-múlttal elhelyezkedni, milyen a közmunka, mit kavarsz azzal a csajjal, jajbocsnemígyakartam, akkor mért nem látogattál meg te gyökér? Mert bűntudatom volt – ja és ezért összejöttél egy másik csajjal, hát, köszi, kedves tőled! Jól kiderül, hogy Curtiskének kellett volna elvinni a balhét, mert az övé volt az anyag, de a csaját varrták be. Vita után Curtisnek eszébe jut, hogy jaaaa, hát én vissza tudom forgatni az időt, na, akkor abrakadabra, és máris azon a bulin vagyunk, ahol a „félresikerült” üzlet miatt kisiklottak a dolgok.

vlcsnap-2012-09-23-16h21m11s73.jpg

Nosza, Curtis neki is lát a múlt megváltoztatásának, és eltiplizik a droggal. Sallybarátjakopaszfeketerendőrcsóka kezdi üldözni, mivel a városban ezek szerint csak egy rendőr van. Drogmegsemmisítés a WC-ben, autós-és gyalogos üldözés a parkolóban, találkozás Nathannel, aki pont olyan idióta, mint általában. Mintkiderült ez a bulihely, ahonnan Curtis meglógott valami plázaféleségben van, ahol Nathan épp egy bowling-pályán csillogtatja meg tudását, és fény derül arra is, hogy – bár mindenki azt hitte, kamuzott – tényleg gumimaci-majszolás miatt kapták el. Közjáték az üzlet managerével, Bev-vel a hermafroditák nehéz életéről, epilepsziás roham színlelése, szökési kísérlet a bowlingpályán át.

vlcsnap-2012-09-23-16h22m49s33.jpg

Curtis eközben visszamegy a csajához, akit a díler fogott fülön, mondván addig innen nem mész sehová kis szívem, amíg a drogot/pénzt nem csengetitek ki. Hohóóó, na de ki bulizik még ugyanitt? Kelly a kis tejbetökfejű palijával. Teljesen be van állva, egy smárparty-t követően el is megy, hogy kimondja a kígyó nevét. Nathan Bev bácsi irodájában ül, aki nevelő célzattal elmeséli neki az „amikor én még kissrác voltam - pont ilyen pöcs voltam” verzióját. Szegény, még nem tudja, hogy rossz helyen próbálkozik, Nathan őt is kikészíti, amúgy –számunkra – roppant vicces viselkedésével. Curtis éppen a Sam-díler pároshoz igyekszik, amikor belebotlik a lépcsőn kókadozó Kellybe, akire ráteríti a kabátját, cserébe az lehányja. Jaj, fiam, erre két ponton ráfaragtál, egyrészt mert lehánytak, másrészt, mert a kabátodban van a pénz, te szerencsétlen! Meg is lesz az eredménye, pénz hiányában a díler begőzöl és a dulakodás hevében megismerteti a kisbicskáját Sam hasával. Curtis rémületében megint idővisszateker, úgy érzem lesz még pár verzió.

vlcsnap-2012-09-23-16h24m14s113.jpg

Második nekifutás. Curtis elrohan a droggal, és jól kiderül, hogy mindenki ott van a fiaink közül (tehát már azon az estén összefuthattak volna így öten). Alisha – ha jól láttam – a feketerendőrcsókával beszélget, Kellyt már tudjuk, és jéé, még Simon is itt bulizik. Már amennyire lehet annak nevezni, szegényt jól felültette egy amúgy seggfejnek kinéző srác, aki egy másik Simont akart elhívni. Szégyenében el is szalad, de az ajándék söröket még gondosan leteszi az asztalra. Nathan még mindig Bevbácsinál, anyut hívja éppen, aki Spanyolban van – bár Nathannél nem lehet tudni –. Curtis – okulva az előző körből – kikerülve Kelly ajándékát, eltéve a zsét adja csak oda neki a kabátját. Simon is belebotlik a lépcsőfordulóban heverő Kellyre, akinek szoknyája alá szeretne bekukkantani, kevés sikerrel. Perverz kis nyominger (volt) ez a Simon.

vlcsnap-2012-09-23-16h25m53s88.jpg

A buli pörög tovább, a díler a pénz reményében jön, de feketerendőrcsókával találkozik, még jó, hogy Curtis erre is gondolt, elrejtette az anyagot egy kocsinál, így megúszták. Nathanapu megérkezik Bevbácsi irodájába, aki kb. pont annyira foglalkozik a fiával, mint az anyja. Ott is hagyja, Bev hívja a rendőröket, Nathan meg hasznosítja a tűzőgépet. Miközben a helyi közeg elvezeti Nathant, hopp, kik bowlingoznak még ugyanott? Naná, hogy a Tony-Sally páros! Kellyék a parkolóban botorkálnak, tejbetökfej meg betöri egy tetszőlegesen kiválasztott kocsi ablakát, és a taxi elő is állt, némi bónusszal, hogy a kesztyűtartóban levő jegygyűrűről már ne is beszéljünk. Ha már gyűrű, akkor lánykérés. Valóban baromi romantikus lehet, ha az embert szétcsúszva, pár hányás után kérik meg.

vlcsnap-2012-09-23-16h26m44s83.jpg

Curtis a bárpultnál élvezi, hogy megváltoztatta a történteket, amikor Alisha keveredik oda, no ha már ott van, közli is vele Curtis, hogy „bár még nem, de fogunk”, ami ha nem tudnánk a történéseket, baromi nagyképűen hangzik, annak fényében meg pláne, hogy amúgy a csajával van ott. Mégsem olyan jófiú ez a Curtis, valljuk be. A Tony-Sally páros meghitt parkoló-sétáját az a sajnálatos tény zavarja meg, hogy eltűnt a kocsijuk, amiben ráadásul ott lapult Sally eljegyzési gyűrűje is. Jól van világos, összeérnek a szálak ám, de rendesen! A kocsit ugyanis pár jelenettel előbb a Kelly-Tejbetökfejűpasi párosa lovasította meg, a gyűrűvel egyetemben. Ez szívás! Tony mérgében nekiáll megrugdosni a parkoló berendezését. Szóval nem volt véletlen a brutálagresszorság (1. rész), ezt a tulajdonságát nagyította fel a vihar.

vlcsnap-2012-09-23-16h28m29s115.jpg

Curtis a nagy hepinesszben most időteker, és felébred ugyanúgy, ugyanott, ahol a rész elején, csakhogy a reggeli kellékek megváltoztak. Narancsoverál helyett futó cucc lóg a fogason, az éjjeliszekrényen Alisha helyett Sammel készült fotók vannak, és az újság is a sportdicsőségeiről szóló cikkekkel van tele. Elsétál a közösségi központhoz, ahol kissé megváltoztak a dolgok. Kelly, Simon, Alisha és Gary fényképei állnak az ajtó előtt gyertyákkal övezve. Curtis nem érti. Jön Nathan egy hatalmas varrattal a homlokán. A szemfülesek bájdövéj rájöhetnek Nathan képességére. Elmeséli a hogyankattantbeafelügyelőésnyírtkimindenkit rémtörténetet. Curtisnek leesik. Nem volt ott, nem tudta visszatekerni az időt, azaz nem tudott megmenteni senkit. Hát ez megint szívás.

vlcsnap-2012-09-23-16h29m32s236.jpg

Csapó három, a buliban. Kíváncsian várjuk, most mit talál ki Curtis. Közben ismét látjuk Alishát - igen a feketerendőrcsókával - akivel épp flörtöl, hogy megússza a drogbirtoklást, de ez nála nem befutó. Alisha árulja el a rendőrnek, hogy ki a díler, azaz közvetetten részes Curtis lefülelésében. Hm. Harmadik nekifutásra Curtis lerendezi a pénzügyeket a dílerrel, kiveszi a csaja kezéből a drogot, és egy adag kivételével a többit lehúzza a WC-ben. Így a csaja nem megy börtönbe, ő viszont megy közmunkára. A hülyegyerek még örül is, mert szerinte megtalálta a tökéletes variációt. A reggel pont úgy indul, ahogyan a rész elején (eredetileg), még a raktárajtót is bezárja, hogy Nathan ne lephesse meg őket. Csakhogy valamit kihagyott a számításból. Ha ugyanis a csaja nem ment börtönbe, ők sosem szakítottak, ergo megint a kétcsajomvan-problematika kellős közepén találja magát…Gratulálok, sok hűhó semmiért! Mindez szép és jó, de közben Sally sem tétlenkedik. Megtalálja Kellynél a saját gyűrűjét, habár ezt nem tudja, no meg Simonnál Tony hitelkártyáját. Ipi-apacs Simon!

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicamaca 2012.10.08. 12:42:44

Ez nagyon jó rész volt, én se kapcsoltam elsőre, hogy miatta nem nyírta ki a felügyelő a csapatot, úgyhogy jól meglepődtem az emlékhelyes jeleneten :)
BTW az a Nathanos utalás elég csúnya dolog a hogyvoltban, bazi szemfülesnek kell lenni ugyanis szerintem ahhoz, hogy ebből rájöjjön az ember, inkább utólag egyértelmű; azzal előhozakodni viszont, hogy te már tudod, nem szép dolog egy hogyvoltírótól.
süti beállítások módosítása