Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 3x04 - Válogatás

2012. szeptember 24. 10:00 - candyperfumegirl

Ismét eltelt egy hét, ez alatt szerencsésen tisztázódott a Hányásgate, cowboy lelkületű versenyzőnk nem állította, hogy ő szerezte az ominózus romantikus balladát, de azt sem, hogy nem, megint volt miről beszélni. Ez meg már a 4. válogatás a 3. X-faktor szériában, aki ebben sem talál olyan figurát, akinek drukkolna, az már nem is fog, mert ez az utolsó adag, mostanra már láttuk ám az idei nyertest is. Nyitómontázs a szokásos, fülsértő racsításokból összeollózott dobhártyagyilkolás, Nórika arca fintorba torzul, mentorok okoskodnak, és mindenféle közlekedési eszközzel jelentkezők száguldanak a Campona felé, indokolatlan mennyiségben. Geszti szerint idén érdekesebb arcok gyűltek össze, mint tavaly, Keresztanyu meg azt mondja, hogy őt egy jobb produkció arra sarkallja, hogy mindenét odadobja, ez annyi síkon értelmezhető, hogy inkább bele sem megyek.

01.png

Érkezik már a mai első áldozat, a mikrofont kapásból nem tudja használni, biztosan senki nem mondta még neki, hogy a szélesebb, gömb alakú végébe kell beszélni, ideális esetben száj elé tartva azt, mert már ezen a szinten is komoly problémák vannak. Helyzet súlyosbodik, kínai piacos mp3 lejátszó meg fülhallgató kerül elő, és Queen feldolgozással fenyeget, nem sok esélyt adott magának. Előadás nem a viccesen rossz kategória, sokkal inkább fizikai fájdalom, ezért nem részletezném. Feró még szívatja egy kicsit a biztonság kedvéért, mielőtt megválnánk tőle, pedig versenyzőnk szerint a telefonba (?) olyan jól elnyomta otthon. Senki nem hisz neki.

DevilNóri egy család körül legyeskedik, ahol nagyon érdekesnek találja, hogy az anyucin van a sorszám, biztos nem tetszett eltéveszteni, és rossz családtagra ragasztani? Nem nem, anyuka nagyon elhivatott, mert sokat autózik, és amikor több száz (!!!) kilométerrel száguld, előszeretettel üvölt mindenféle slágereket, és úgy gondolta, nem fosztja meg a mentorokat sem ettől a páratlan zenei élménytől. Mentorok várható kétkedéssel fogadják, pedig ők azt még nem is hallották, hogy a kissé terebélyes, háziasszonyos külsejű hölgy vagánynak ÉS dögösnek nyilvánította magát az interjú során. Bepróbálkozik egy Bon Jovi nótával, mert Jon Bon Jovi hangszíne pont olyan, mint az övé. Szerinte. Szerintem meg hasonlóság max a hangerőben van, azt ad bele anyuci, ami kifér, közönséget bulizásra vezénylik, mentorokra meg ráparancsolnak, hogy hallgassák végig. Mentorok álörömködnek, Feró szerint ilyen ember kell Magyarországnak, Ildi meg jól bulizott annak ellenére is, hogy maminak semmi hangja. Végeredmény három igen, Miki csak tartja magát ahhoz, hogy egy énekversenyen való továbbjutáshoz hang is kellene.

02.png

Hirtelen Adele felvételeket mutogatnak, először azt hittem, csak kontrasztnak, de nem, Nórika most egy egész epizódon át ívelő szálat vezet be, és elmondja, hogy idén kb. minden második versenyző Adele-t énekelt. Most látunk ebből egy kisebb összeállítást, sok Rolling In The Deep meg Someone Like You, de hogy a Set Fire To The Raint miért választják annyian, fel nem foghatom, baromi nehéz énekelni, és nem is a legjobb Adele dal. Egyik előadás rosszabb, mint a másik persze, mentorok látványos agóniában, egy-egy jobban sikerült pofavágást többször is bevágnak nekünk a biztonság kedvéért. Közönség meg minősíthetetlenül viselkedik, értem én, hogy parancsszóra, de gusztustalan akkor is a kocsmai fújjogás meg ordenáré bekiabálás, és nem lesz tőle érdekesebb a műsor. Mentorok a végén látszatkiborulnak, és szünetet kell tartaniuk, hogy regenerálódjanak, majd Adele-t hallgatnak az öltözőben. A koreográfia egyébként totál ugyanaz, mint két éve a Halleluyah-val, elég fantáziátlan, és gyanítom, a vége is hasonló lesz.

03.png

Most egyelőre annyiban hagyjuk ezt a tematikát, mert színészfiú jön, aki NEM Adele-t fog énekelni, hanem Billie Jeant, de a David Cook féle feldolgozásban. Ilyeneket lehetne magunktól is csinálni, saját verziókat, csak mondom, külföldön megy nekik érdekes módon. Srác amúgy jól szól, egy az egyben lekoppintja azt a feldolgozást, de legalább bevallottan, és hallgatható, elsőként a mai adásban. Mentorarcok kezdenek kisimulni, Feró meg megkérdezi versenyzőnket, hogy jól esett az állótaps? Nagyon sokat gyakoroltatták ám a statisztákkal, most már egész jól megy nekik, dicsérjük meg őket legalább. Keresztanyu már mentorálná a srácot, egy kis énekóra, egy kis edzőterem, egy kis táblagépezés, forognak a fogaskerekek, de álljon meg a menet, még nem is szavaztunk! Naná, hogy továbbjutás van, Geszti egyenesen azt mondja, hogy „félisten lehetsz!".

04.png

A Rippel fivérek készülődnek, de várjunk nem is, ezek terebélyesebbek, és egyformábbak. Idén is lesz ikerpárunk, és azt mondják, ők a klasszikus olasz, spanyol dalok, az opera és a musical műfajában utaznak, csupa X-faktoros műfaj, nagyszerű lesz ez. 30 éve azt jósolták nekik, hogy idősebb korukban fognak üstökösként feltörni, és ennek most jött el az ideje, ezért jöttek, és O Sole Miót hoztak. A produkció egy ponton átmegy Ildinek adott szerenádba, térdenállás, kézcsók, párhuzamos gesztusok, hosszú szemezés, még jó, hogy nem túl teátrális. Dalnak vége, és már indulnának is, egy odadobott „eredményt mikor tudunk?" kérdéssel, úgy kell őket visszahívni, el ne rohanjanak már mielőtt a mentorok elárasztanák őket imádatukkal. Miki kapásból a Parnasszusra emelkedik, amikor azt mondja, hogy bennük bőven van annyi, ami továbbjuttatja őket a következő fordulóba, mert ekkor egy „Isten vagy Miki!" felkiáltással rárontanak, és talán a vállukon is körbecipelték volna, ha nem kér a többi három mentor is szót. Alig akarják megvárni a többi 3 igent, cirkuszolnak egy kicsit, szórakozatóak végül is, és erre is elment egy pár perces blokk a műsorból.

05.png

Most egy olyan fiúduó jön, akikről sok érdekeset nem fogok tudni elmondani, csak annyit, hogy elvenném az általános iskolai magyartanárjuk diplomáját, aki nem tanította meg őket artikulálni, mert konkrétan egy szót nem lehet érteni a felvezető interjújukból. Valami olyasmit vettem ki, hogy barna és fehér, ilyen még nem volt, Plazma egy szar, mi királyok vagyunk, de az is lehet, hogy egész másról volt szó, és az államadósság problémájának lehetséges megoldásairól értekeztek, szájról még nehezen olvasok. Produkciótól megkímél minket a szerkesztőség, mert kisípolják az egészet, Feró meg is kérdezi, hogy ez mi a szar volt, azt hiszem, az értékelés ezek után fölösleges. Kamerák persze követik a csalódott művészeket, és rögzítik a mentorokról alkotott választékosan megfogalmazott véleményüket, ami sajnos artikulálás hiányában értelmezhetetlen, csak az - egyébként hangzatos - „csöves Feró" kifejezést tudtam elkapni belőle.

06.png

Most egy vörös hajú, túlsminkelt lány jön Koppány vezér szerepében, érdekes vállalás, nem is ez vele a gond, hanem hogy bűnhamis, és még nagyobb baj, hogy mentorok nem lövik le két hang után. Feró ma extra paraszt formáját hozza, mert az ő karaktere ezt kívánja, „te most szívatsz minket ugye? ennyire nem lehetsz rossz!". Hát de, és ezzel vége is ennek a rövid, de annál feledhetőbb epizódnak. Most két szanaszét szolizott felpumpált csöcs jön, de akkora, amekkorákat már cirkuszban szokás mutogatni. Versenyző is tartozik a kiemelkedő domborzati formákhoz, félreértés ne essék, bár ő megbújik egy arcba húzott kalap takarásában, talán jobb is így mindenkinek. Azt mondja, már a Hungáriával is fellépett, bár azt nem tudja, ki az a Fenyő Miklós, ez priceless. Most azért van itt, mert felnevelt két gyereket, és elege van már a háziasszonyságból, irány a színpad. Hát nem itt fog kitörni, és legfőképp nem ebben a műfajban, hiába drukkol neki valami neogót kísérleti bandára hajazó családja a bakstage-ben. MalekMiki tökéletesen összefoglalja a lényeget: voltak kiemelkedő dolgok a produkciódban, de az nem az éneklés volt.

07.png

Most egy olyan kiscsaj jön, akit valahol sajnálok, mert szétszívatják, persze tökéletes alapanyag, azzal nyit, hogy Adél vagyok és Adele-t fogok énekelni. Mentorok az elképzelhető legeltúlzottabb kínokban vergődnek, ezt ne, inkább a cián, felmondok, levágatom a füleimet, és így tovább, épp hogy csak nem csapkodják magukat a földhöz. Nem énekel jól a csajszi, de hallottunk már rosszabbat is, azzal súlyosbítja még a helyzetét, hogy térden állva szerenádozik Ferónak (vicces, ahogy azt hiszi minden jelentkező, hogy a mentorok ugyanazokat a csapatokat kapják idén is, mint tavaly), és a Rocklegenda innentől nem kegyelmez. Annyira nem vicces a dolog, mint amilyennek be van állítva, lényeg, hogy a kiparodizálás részeként Feró is beszáll a produkcióba (nem javít rajta). Miki kis híján Ferót is továbbjuttatja, majd a versenyző csak akkor jön rá, hogy bumm!szívtál műsor főszereplője volt itt az utóbbi pár percben, amikor a másik három mentor kivágja. Ezek után A Nemzet Csótánya óbégat még kicsit a Someone Like You helyett, erre ennyi leütést is kár volt pazarolni.

08.png

Miután ezeken a rendkívül kínos perceken túl vagyunk, ismét Devilt látjuk, amit beveszi magát egy népes roma család közé az előtérben. Versenyzőnk már két gyerekes apuka, Salgótarjánról jött, és kicsit győzikésen beszél, amúgy meg sok mindennel foglalkozik, többek között gereblyézéssel is. Mire a mentorok elé ér, azok már nagyon zordak, vagy 50 adele-kópiát hallgattak végig, ráadásul Feró is köztük volt, egy fals hang fiam, és megtanulsz szárnyak nélkül repülni – ezt ígérik a szigorú tekintetek. Zene indul, Part Time Lover lesz, szeptikus mentorarcokra közelít a kamera, az énekhang viszont persze hogy nagyon jó, érezni lehetett ezt már ennek a blokknak a szerkesztésén. A srác laza és kellemes a hangja, ráadásul az angol kiejtése sem fülsértő, nagy imádás lesz itt. Keresztanyu alig bír magával, EZ a gyerek gereblyézik? Miért? Hajítsa el, de rögtön, és cserélje mikrofonra, ez parancs! Annyira elszabadulnak az indulatok, hogy már Feró is üvölt, Geszti megint elsüti az „X-faktor legnagyobb meglepetése" szókapcsolatot, ami már tavaly is nagyon jól hangzott, és persze megvan a négy igen is.

09.png

Következő blokkban Spar ásványvizes flakonokat és továbbjutókat mutogatnak, nagyjából fele-fele arányban. Fejenként fél percet kapnak ezek az énekesek, pedig ők mind 4 igenes továbbjutók ám. Van köztük egy félig nigériai jazz- és operaénekes is, aki még érdekes is lehet, majd jön egy belőtt hajú magabiztos fiúka. Számára a négy igen a minimum ezen a válogatáson, a következő lépés meg mondjuk megnyerni az X-faktort, hogy csak a rövid távú céljait említsük. Bubléval jön, és elég pofátlanul kezdi, „nem zavar a taps", és beinti a közönséget. Na álljon meg a menet kisfiam, vannak itt arra a célra külön rendszeresített és képzett emberek, akik ezért kapják a fizetésüket, te maradj az éneklésnél. Hallgatható egyébként, de valahogy elmarad a katarzis, meg van az egész előadásnak egy enyhe „leszarom" –jellege, ami egy bizonyos szinten akár a produkció előnyére is válhat, de ez itt még nem az a szint. Mentorok is ezt nehezményezik, neked nagyon jó hangod van, ehhez képest ezt elhülyéskedted, ülj le, egyes, de azért továbbjutsz. Oké, köszi, még pont elérem a feles buszt, távozik a srác egy vállrándítással, és ha van esze, ez akár egy jó taktika első lépése is lehetett, majd legközelebb énekli le a hajukat a fejükről. Majd meglátjuk, hogy tudja-e.

10.png

Az Adele blokknak még nincs ám vége, ne reménykedjünk, most még megajándékoznak minket pár nagyon fájdalmas perccel. Egy újabb próbálkozó utáltatja meg a Rolling In The Deepet a közönséggel – ami azért valljuk be, teljesítmény- miközben a váróban készülődik valami érdekes. Gubik Petra tűnik fel, a nagy mosolyú és nagy hangú lány tavalyról, akit Feró a mentorházból tett ki, pedig érdekesebb volt, mint a másik három döntős csaj együttvéve, igen, szubjektív vélemény, de vállalom. Petra most összeszedett két havercsajt, akiknek szintén fülbarát hangjuk van, hátha így majd sikerül a csapat kategóriában érvényesülni, ahol mindig gyengébb a felhozatal, ügyes. Először a szőke lányt küldik be, aki már szintén volt X-faktorban, mentorok emlékeznek rá, jól is szól, majd jön a második, Someone Like You-t a Set Fire To The Rain váltja, már itt jó a buli, és ekkor lép be Petra a Rolling In The Deeppel, baromi hatásos. Ráadásul náluk érvényesül az egyedül, hogy az Adele daloknak nagyon fontos eleme a vokál, ezt így hárman könnyedén hozzák, zajos siker. Így most meg lett mentve Adele munkásságának a becsülete a magyar X-faktorban, hála a csajoknak, mentorok arcán üdvözült mosoly terül szét. Természetesen továbbjutnak, megzabálták őket, és ezzel meg is vagyunk, teljes a Tábor 150-es mezőnye. Előzetes az eddigi LEGDRÁMAIBB Táborral fenyeget, ez jön jövő héten. A tavalyihoz hasonlóan megkísérlem egy hogyvoltban letudni, előre bekészítek két napi hideg élelmet.

Címkék: x faktor x-faktor
68 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotyogok 2012.09.24. 11:14:28

Remek lett. Annyira jó, hogy nem kell nézni. :)

hannamontanna 2012.09.24. 11:16:10

Szuper volt...:-))) A Bublés fiúka nagyon tenyérbemászó arc volt. Most biztosan azt hiszi, hogy ő tényleg ilyen jó. Nem mondhatnám, hogy az idei felhozatal csúcs lenne, de hát honnan is termelődhetne ki ennyi tehetség????

smogger 2012.09.24. 11:35:30

"fiúduó": "nekem a szókincsem sokkal bőbb"
szerintem ez mindent vitt:-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.24. 11:35:43

"Versenyzőnk már két gyerekes apuka, Salgótarjánról jött, és kicsit győzikésen beszél"

Sőt, az arca is olyan, csak soványabb kivitelben, a hangja meg a Gáspár Laciéra emlékeztet, és még salgótarjáni is, szóval szerintem rokon, hiába más a családneve...

"Először a szőke lányt küldik be, aki már szintén volt X-faktorban, mentorok emlékeznek rá, jól is szól"

A hangja jó volt, de az ízlése... Hogy lehet egy ENNYIRE előnytelen ruhát felvenni? Neki megmentés lesz egy stylist kezébe kerülni (mert gondolom mindenképp bekerülnek az élőshow-ba, csapatból örülnek, ha össze tudnak hozni hármat, így szinte kizárt, hogy őket kirakják).

candyperfumegirl 2012.09.24. 11:36:56

@smogger: tényleg, még ezt a mondatot is lehetett érteni :D

Mitya Ivanov 2012.09.24. 11:48:00

lehet hogy botfülem van, de az utolsó lánytrióból egyedül a középső csajnak van jó hangja, a fehérfelsős lánynak elmegy, de neki meg az alakja, hogy is mondjam, előnytelen.
A fekete felsős-piros övesnek nincs jó énekhangja.

SemBoga 2012.09.24. 11:48:29

szilikoncsöcs nem a fenyőt nem ismerte, hanem félreértette, hogy a gyerekek fenyőtől vannak-e (mentor poén)

egyébként a prímet a legjobb beszólás kategóriában mmiki és feró viszi a "a fenyő egy párszor biztos odaengedte a 'mikrofonhoz'" - "az tuti" beszólás viszi :)

kontact35 2012.09.24. 12:03:47

Nem akarok megbántani senkit,de az összes X-ben, nem találtak egyetlen IGAZI X-est sem. (néhány jó énekest,akit NEM kellett megtalálni, mert már a szakmában voltak, úgy-ahogy elismertek.) Az értéktelent, meg futtatják. Szomorú.
Egy plázában az utolsó X "sztárjaira", még INGYEN is alig volt kíváncsi valaki.
Mára, már a zsűri egyetlen szakmai értékeket is figyelembe vevő tagját is sikerült műmájer figurává silányítani.

gastro, missing in action 2012.09.24. 12:10:23

@Mitya Ivanov: szerintem meg pont a középső csaj volt a leggyengébb...

gastro, missing in action 2012.09.24. 12:12:14

@gastro, missing in action: mármint, aki középen énekelt a blokkban, de most látom, hogy te is azt írtad@Mitya Ivanov:

spájdernecc 2012.09.24. 12:25:50

@hannamontanna:
sokkal jobb a srác, mint gondolnád
viszont sosem fogod megtudni, mert szerintem hamar kidobják, ha egyáltalán a " kiképzőtábort " túléli.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.09.24. 12:36:54

A piros hajú mami továbbjuttatásával azért még pár lépcsőfokkal lejjebb rugdosták a műsor színvonalát.

Tájfájter 2012.09.24. 12:38:04

kiváncsi vagyok, hogy az X faktorban hány százalék az olyan jelentkező, akit a szerkesztők keresnek meg mert már ismert/befutott zenész.

Aztán meg véletlenül kiesik valami ürüggyel a táborban, mert csak addig tudtak vele szerződést kötni. Ugyanez igaz a visszatérőkre is.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.24. 13:04:03

@Yooha: Kevés volt az igazi tehettség, kellett a táborba olyan is, akit ki lehet szórni...

candyperfumegirl 2012.09.24. 13:22:06

@dipl-o-mata: attól függetlenül nem kéne itt világgá kürtölni. Persze hogy lement a Tábor meg a Mentorok háza is már hónapokkal ezelőtt, de az itt egyelőre gigaspoilernek minősül, ezt érezzük már.

Don Quixote de la Ferko 2012.09.24. 13:27:08

Kezdjük az elején:

Mi a fax az az X-Faktor?

vitaygeorgina 2012.09.24. 13:43:22

@Don Quixote de la Ferko: Kezdjük az elején: mi az az internet?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.24. 13:45:23

Én kivonultam a szobából, amikor a TV-ben megszólalt a szignál. Sajnos a rémes kornyikálás áthallatszott, de legalább olvastam egy jót! ;)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.09.24. 13:47:49

@dipl-o-mata: Két X-faktor után bátran kijelenthető, hogy minél több műsoridőt kap egy versenyző, annál nagyobb eséllyel jut be az élő adásba. Pl. tavaly, amikor beterelték őket 4 szobába és az egyik szoba "lakói" mentek a mentorházba, akkor feltünt, hogy "jé, az egyik szobában van egy csomó mindenki, akiket már láttunk korábban, a másik háromban meg szinte senki". Így amit leírtál, nem nagy meglepetés. Szóval akik eddig 3 mp-nél több műsoridőt kaptak, azok 80%-a megy a mentorházba, a maradék 10-20% meg HATALMAS dráma közepette kiesik. Az élő adásba bekerülést nem tudom megtippelni, hiszen a DRÁMAI HATÁS miatt itt már a kiesők között is kell lenni "jól megismert" játékosoknak.

vitaygeorgina 2012.09.24. 13:48:47

Nagyon jó volt a poszt, sokkal jobb, mint maga az adás. Szerintem a válogatók közül a harmadik rész volt a legjobb. A Bublés fiú idegesítő, Gubik Petrának nagyon örülök, de a csapatban az a csaj, aki a második számot énekelte, lényegesen gyengébb, mint a másik kettő.
A csöcsös-kalapos nőn nagyot röhögtem,amúgy nem semmi a külseje, nekem két gyerek előtt nem volt ilyen alakom, mint neki kettő után.

"elvenném az általános iskolai magyartanárjuk diplomáját, aki nem tanította meg őket artikulálni."

Sajnos az általános iskola ehhez késő, a beszédfejlődés ennél jóval korábban kezdődik. Ha a rap-fiúduó tagjai elsőben még nem tudtak normálisan beszélni, ahhoz már fejlesztőpedagógus kellett volna, nem magyartanár.
Mindenesetre vicces, hogy beszélni épp azok rappelnek, akik nem tudnak beszélni.

kontact35 2012.09.24. 13:54:54

Kedves Don Quixote de la Ferko!
Imádom a neved, az pl. XX! :-))

X, az, ami pl. Amstrongban, Zoránban stb., Bródyban megvan, mivel nekik, a hangjuk, nem a legkiválóbb, MÉGIS..
Van akiben egyik sincs meg, pl. kisferó. Ő régen is amikor a fiatalokat avatta be ebbe- abba, és ma is, amikor celebkedik, mindig megszedte magát. Igaz, úgy tudom, a tükröket, kerüli!
Ma azt énekelhetné, "hallgass Nórikára, szavazz a Faktorra!"
Tanulságos lenne neki, Karinthy, Találkozás egy fiatalemberrel, elolvasása, ha egyáltalán él ilyesmivel.

privateer 2012.09.24. 14:01:36

@dipl-o-mata: Elmész a francba a spoilerezéseddel! Ezt mi a túrónak írtad meg? Már bocs.

Styxx 2012.09.24. 14:18:29

@Fedor:
Engem a srác nem Gáspár Lacira emlékeztetett, hanem Hajdu B. Istvánra. Ha fele olyan raj énekessé kupálódik ki, mint Pista sportriporteré, akkor már okés.
Amit viszont hiányolok a beszámolóból, hogy ebben a gereblyézésben az volt a nagy előzmény, hogy a srác azzal kezdte: közmunkás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.24. 14:24:18

@Styxx: Gáspár Lacira engem is csak a hangja emlékeztett, az arca inkább egy sovány Gáspár Győzike :-) De hát ők köztudottan uncsitesók, és még a lakhely is stimmel, ezért gondolom azt, hogy ő is családtag anyai oldalról.

Érdekes egyébként, hogy pont a Hajdu B.-t említed, mostanában szoktam látni őt reggelente, mert évfolyamtársak lettek a gyerekeink :-)

lyia (törölt) 2012.09.24. 14:30:09

Gubik "Peti"nek különösen örülök, tavaly már belezúgtam a Piece Of My Heart-jába. A két kísérője háttérvokálnak elmegy, inkább az 1+2 felállást kellene nyomniuk, mint a "három tenor"-t, vagyis Peti nem első az egyenlők közt, hanem ő a húzóember. Hajrá!

Mariann19 2012.09.24. 14:42:16

A legizléstelenebb viselkedésű társaság a zsűri. Hogyan lehet két ilyen embert kijelölni, mint Feró és Keresztes.
Keresztes Ildikó szereptévesztésben szenved. Úgy viselkedik, mint egy döntnök, átvette az irányítást, valamint az a kényszerképzete, hogy ebben műsorban ő a főszereplő. Akkora ripacs, hohy inkább egy céllövöldében lehetne kikiáltó, mint ebben a műsorban. Ennyire nem szabad alábecsülni a nézőket, hogy izléstelen, a viselkedéskultúrát távolról sem ismerő figurákat szerepeltessenek a műsorban.
Geszti Péter és Malek Miklós kirí a társaságból, nekik sem lehet kellemes hozzájuk méltatlan helyzetben szerepelni.

behor 2012.09.24. 15:20:23

tényleg örülök, hogy valaki úgy látja a műsort, mint én!
Jó cikk!

mézescsók 2012.09.24. 15:26:22

Szerintem a Buble-s srác túl nyegle. Lehet, sőt, szinte biztos, hogy jobb is lehetne, de nem lesz, mert akkora az egoja, hogy azt hiszi, ide ennyi is elég.
Nekem a három Adele-s grácia nem tetszett. A gyenge pontjuk az én hallásom szerint a másodikként éneklő (képen baloldali) lány volt, mert feldolgozás ide vagy oda, a Set fire... bizony hamis és a számhoz képest ugyancsak erőtlen volt. A legelső lány is, csak valamivel kevésbé.(Nem tudom, ki öltöztette, de nem volt a barátja!) Petra volt köztük a legjobb, de leginkább csak hangerőben.A mezőnyből szerintem az ötlet miatt emelkedtek ki. És egyetértek azzal, hogy G. Petrának eszébe juthatott: ha egyéniben nem jut be, akkor megpróbálja csapattal, abból kisebb a kinálat.
A két bácsikát, a Bon Jovit éneklő nőt kár volt tovább engedni.
Nekem legjobban Borbély Richárd Billie Jean-dala tetszett a legjobban. Ront valamit a rokonszenvemen, hogy már valahol a szakmában van. És talán a közmunkás srác, de valahogy az az érzésem, hogy nem lesz bent a döntőben. Nem érzem annyira sokszínűnek, egy-két számot biztosan jól nyom, de annyi.

Sokorai_Atala 2012.09.24. 15:27:51

@Tájfájter: valami ilyesmi volt a csilag születik egyik zenekarával, akik jók voltak, továbbjutottak, de nem voltak hajlandóak aláírni a szerződést (milyen zenét, mikor hogyan, meddig stb játszhatnak), inkább önként feladták más elfoglaltságra hivatkozva.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.24. 15:46:47

Most kapcsolok, hogy én tavaly kifejezetten drukkoltam Gubik Petrának:

fedor.blog.hu/2011/09/05/it_makes_you_feel_good

Akkor nem jött be. Talán majd most :-)

Silent Bob 2012.09.24. 15:54:23

Engem csak az érdekelne mit jelent az, hogy racsítós.

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.09.24. 16:00:05

Kár, hogy kimaradt a rekedtkappan hangon Tóthgabit üvöltő túlmozgásos csaj a felsorolásból. Élvezhetetlen, borzalom volt. És még tovább is jutott.
/Gesztinek biztos bejön, az valamiért bírja az ilyen tenyérbe mászó példányokat./

jog-ász 2012.09.24. 16:30:59

a mentorok SZEPTIKUS vagy SZKEPTIKUS arccal figyeltek?:)))fél órája ezen röhögök, nem mindegy ám!!!

LandaGp 2012.09.24. 16:55:18

köszönöm, hogy kimoderáltad, aki ocsmányul fikázott itt valakit...

MÁS:
@kontact35: "Mára, már a zsűri egyetlen szakmai értékeket is figyelembe vevő tagját is sikerült műmájer figurává silányítani." - egyetértek...

XFaktort már csak innen követem - ez is túl sok. Szerintetek már az 1. X is ennyire megrendezett szappanopera volt, csak akkor még nem vettem észre?

Pácsó Ármándó 2012.09.24. 18:12:31

"Rippel fivérek" Ezen jót mosolyogtam :-)

@Fedor: "A hangja jó volt, de az ízlése..." Csatlakozom a véleményedhez, rögtön az jutott eszembe, hogy leette magát és csak ez a ruha volt kéznél, mert amúgy ilyet felvenni?!

@SemBoga: Az a beszólás hatalmas volt! :-)

Hiányoltam a csapatokat az idén, talán ha hármat mutattak. Megint az lesz a leggyengébb kategória, mint tavaly.

Pácsó Ármándó 2012.09.24. 18:36:36

@jog-ász: 100% hogy elírás, de ha mégsem akkor ez volt a legnagyobb poén :DD

sogeking 2012.09.24. 20:14:10

piros rövid nadrágos lánynak adok egy igent, hajrá Adél (bár ő nem jutott tovább:)

www.youtube.com/watch?v=a7UFm6ErMPU&feature=related

150-en jutottak a táborba???
belőlük hányat mutattak vajon?

hazank fia 2012.09.25. 07:18:49

"és amikor több száz (!!!) kilométerrel száguld"

nem kilometerREL, mint sebesseggel, hanem
kilometerRE, mint tavolsagra

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.25. 10:01:44

"...Pedig a bevezető alapján Irén zenei tudásának is jobbnak kellett volna lennie az átlagosnál. A meglehetősen extrém kinézetű fiúgyermekkel büszkélkedő asszony ugyanis azt mondta magáról, ő volt Fenyő Miklós egykori háttérénekesnője, még a hungáriás időkben.
A Blikk azonban megkérdezte a „Csókkirályt", milyen emlékei vannak Irénről, és kiderült, gyakorlatilag semmilyenek.

– Egyáltalán nem ismerem ezt a nőt, soha nem láttam. Nem volt a háttérénekesem – jelentette ki magabiztosan Fenyő.

A szuperszexi anyuka persze köti az ebet a karóhoz, állítása szerint azért nem emlékszik rá a hazai rock 'n 'roll nagyágyúja, mert olyan sok idő telt el legutóbbi találkozásuk óta.

– Még tizennyolc, tizenkilenc éves koromban voltam a vokalistája, több más lánnyal együtt. Akkor még persze egészen máshogy néztem ki, például a mostani szőkével ellentétben fekete volt a hajszínem. Ez lehet az oka, hogy nem emlékszik, semmi más. De majd felmegyek hozzá, aztán megbeszélem vele ezt a dolgot – nevetett Irén, akinek az akkori szokás szerint még művészneve is volt állítólag. – Én voltam Rolly. Dolly ugye már volt, úgyhogy ezért választottam ezt a nevet – tette hozzá a korábban fogászati asszisztensként dolgozó, jelenleg viszont munkanélküli nő."

www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/fenyo-nem-emlekszik-a-szexi-anyukara-2110783

nyuszi01 2012.09.25. 16:09:46

Na jo, most mar elmondhatom, hogy kik a kedvenceim: a Crazys csavo, Meggyes Csaba, Olah Gergo, a harom csaj Gubik Petraval, Borbely Zoltan, a GI Jane testvere, es most igy hirtelen ennyi, de sztem a fiukbol most jobb a felhozatal, mint a lanyokbol.
Viszont total kiakadtam, amikor a Bon Jovit obegato mamit is tovabbengedtek, azert mindennek van egy hatara. Ennyit en is tudok, mar bocs. Ugyanez a helyzet a Toth Gabit ordibalo csajjal is, az se volt jo, viszont szar. A szarokon most is jokat rohogtem, foleg a ket rappelo csavon, akiknek "bobb" a szokincse... hat beszartam :D
Kivancsi vagyok a taborra, ahol megint kva nagy "dramak" lesznek, mar elore erzem... En tovabbra is MalekMiki fan vagyok, meg o a legnormalisabb es sokkal oldottabb mar igy a 3. evadra, mint az elejen. :) A beszolasain meg kifekszek :D

sogeking 2012.09.26. 21:36:34

pillanatnyi kedvencem:
xfaktor.rtlklub.hu/video/179487

/az eddigi posztok címkéjében nem volt '-' jel

Nores 2012.09.30. 22:08:57

Szinte mindet kitaláltam a 24 között. Annyi pontosítással, hogy a 24 az 25, valamint a csapatokat nehéz volt átlátni (nekem nem is sikerült), a fiúk között sok volt a jó (ezért csak a biztosakat tudtam), a 28 év felettieket pedig nehezen tudtam azonosítani... szóval nem tudtam semmit :) Na jó, a csajokat nagyjából belőttem. Valamint az elsőként kiválasztott srácot is betippeltem, mint első megnevezett. Egyéb eredményekről nem tudok beszámolni :)

nyuszi01 2012.09.30. 23:01:56

Hát Candy nagyon kíváncsi leszek a hv-ra meg a véleményedre, mert én több döntéssel se értettem egyet... kezdjük ott, hogy mi ez a baromság a plusz egy fővel a lányoknál?? Csak nem valakinek a valakije ez az Adél, hogy ennyire tolják? Remélem nem juttatják be az élő showba, mert akkor kidobom a tévémet. A másik meg, mi az, hogy a Fóris-gyerek nem jutott be a mentorházba??? A Szilárd meg igen? Ki az a Szilárd, ő mit énekelt? És ezt komolyan kérdezem, rá nem emlékszem. Aztán mi az, hogy azt a kis szőke libuskát (a nevére nem emlékszem), aki a Superstart énekelte a castingon és ilyen nagyon kis vézna hangja van, meg alattomos volt tegnap a másik csajjal, hogy ő is bejutott a mentorházba??? Mikor mondták a dala után, h ez ide kevés?? Ennek ellenére igen??? És a Crazy-s srác??? Ő miért nem jutott be?? És a Lass Bea miért jutott be??? Hú, nagyon mérges lettem most, és igen, tudom, hogy ez csak egy műsor, meg minden előre ki van találva, de akkor is felháborító, hogy igazi tehetségeket dobnak ki, és ilyen Adélok meg szőke libucik bejutnak. Az Adél egyedül az első castingon volt jó, utána folyamatosan sz*r volt, és mégis bejut?? Remélem Malek kivágja a mentorházból, nekem eddig úgy tűnt, hogy nem nagyon szimpatizál vele. De persze bármi lehet...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.01. 10:53:08

@nyuszi01: "Ki az a Szilárd, ő mit énekelt?"

Erre két válasz is van.

1. Ő az Adél pasija, és kell a dráma, kell a romantika a szerkesztőknek

2. Hogy a válogatón mit énekelt, arra én sem emlékszem, ami azért furcsa, mert egyébként nem ismeretlen ő nekem, és mindazoknak, akik pár éve nézték a Társulatot:

zene.hu/cikkek/cikk.php?id=12580

Magyarul rutinos tehetségkutatós ő is, így lehet ő se magától jelentkezett...

nyuszi01 2012.10.01. 11:41:18

@Fedor: persze, en is pont tegnap olvastam, h osszemelegedtek a csajjal, de en anno a K Vera - Baricz parost se birtam, nagyon eroltetett volt az egesz, szoval en ettol nem fogom jobban nezni a musort. Am meg mind a ketto szar, az Adel is meg a csavo is, en mindkettot kirugtam volna. A Tarsulatot anno nem neztem, de azt tudom, h a Szilard is szinesz. Mindegy, nekem nagyon felejtos.

vitaygeorgina 2012.10.01. 15:27:54

@candyperfumegirl: küldök neked egy nagy doboz bonbont és egy nagy bögre kávét, bárhol is vagy, csak jöjjön már a táboros poszt, szétfeszít a mondanivaló, és a környezetemben senkivel nem tudom megbeszélni, mert természetesen senki sem nézi rajtam kívül ezt a manipulatív szemetet.

Pácsó Ármándó 2012.10.01. 17:27:04

@nyuszi01: Minden észrevételeddel szóról szóra egyetértek!

Adél annyit hibázott, hogy mást már rég kivágtak volna. Lass Bea mint popsztár?! Ne már! Jimmy Juniort éreztem, hogy tovább engedik a hamisság ellenére is. A Crazy-s srácot én is vártam és semmi. Azt viszont nem nagyon értem, hogy csak olyan csapatok indulhattak, ahol minden tag énekes? Nem maradhatott volna meg a Kátai-Arustei együttesben a két srác hangszeres zenésznek? Ehelyett szétszedték és kiejtették őket, hogy kevesebb csapat legyen?
Az "abrosz trió" jó poén volt, vagányabb mint a "Spirit együttes" vagy mi.

möhönce 2012.10.01. 21:02:15

@nyuszi01: Amikor beválogatták ezt a Szilárd gyereket, néztem nagy tányér szemekkel, mert szinte biztos voltam benne, hogy a Fehér Zoli ÉS a Fóris Gábor is bejut a mentorházba. Nem is értem, minden fordulóban halálra fényezték, és szerintem ő volt az egyik legjobb, hogy a fenébe esett ki ilyen hirtelen? Kíváncsi leszek, a fiúk közül kik jutnak majd a döntőbe, Meggyes Csabának nagyon drukkolok, bár ő nem elég szépfiú egy ilyen ócska műsorhoz!
A 28 éven felüliek szinte mind kritikán aluliak, és a lányoktól sem vagyok különösebben elájulva. Adéltól egyszerűen kiráz a hideg, még csak nem is olyan cuki, mint a Kováts Vera volt, rettenetesen irritáló!
Fóris Gábor híján: HAJRÁÁÁ MEGGYES CSABAAAA!!!

candyperfumegirl 2012.10.01. 21:44:48

@vitaygeorgina: egyben jön a két táboros epizód postja, mert csak így látom értelmét, de ez most megizzaszt rendesen :)

sogeking 2012.10.01. 22:01:04

hajrá Timi és Adél :):) (és Stone)

Lass Bea annyira mű, hogy már fáj
(tudom, hogy Adél is, de...)

fagzal 2012.10.02. 04:03:14

Nem azért, de szerintem most kurva erős a mezőny. Egy szezonnal ezelőtt azon voltam, hogy reméltem továbbjut az a 2-3 ember, aki nekem bejött. Most azon, hogy kiessen az a 2-3 aki ripacs, mert a többi vállalható.

nyuszi01 2012.10.02. 07:22:08

@fagzal: minden szavaddal egyetértek...

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2012.10.02. 09:25:01

@fagzal: Félek, hogy ők pont bejutnak. Adél, Idegbeteg és Jimmyboy ellendrukker vagyok.

Ditti82 2012.10.02. 13:08:50

Keresztanyu 3 fiút visz tovább szerintem. :D

Pácsó Ármándó 2012.10.02. 19:04:46

@sogeking: Adél nem mű hanem kamugép :-)

@Yooha: Én az Idegbeteget Agyrémnek hívom :-)

sogeking 2012.10.02. 20:49:48

@Pácsó Ármándó: és milyen jól csinálja :D:D

még sok lehetőség van benne
-Szilárd kiesik a következő körben
-énekel ő is egy Adele számot

Pácsó Ármándó 2012.10.02. 21:26:18

@sogeking: Aranyos azzal a pinokkió orrával, de elég hamar elővették a szerelem-szálat! Lehet, hogy ez fordítottan arányos a tehetséggel?
Tényleg rengeteg a lehetőség! Mindketten bejutnak az élőshowba vagy az egyik kiesik? Esetleg 12+1( Csadél)? És melyik távozik hamarabb?

sogeking 2012.10.02. 21:37:51

@Pácsó Ármándó: az orr mérete és a tehetség fordítottan arányos? :)

mondjuk a tizenkét éves fiú rajongók nem fognak rá szavazni, ha folyton Szilárddal foglalkozik

Pácsó Ármándó 2012.10.02. 21:57:56

@sogeking: Neeem az orra, hanem a plussz műsor! :-)
A tizenkét éves fiúk számítógépeznek, nem X-faktoroznak :-)
Erről jut eszembe (mármint hogy gyerekek is nézik) Micsoda "remek" ötlet volt a vasárnap esti családi faktorozásba bedobni egy szolid negyed órás blokkot Máté Leggyengébbláncszem Krisztával arról, hogy ki kit hogyan gyilkolt meg és hányszor!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.10.03. 12:53:16

@Pácsó Ármándó: Basszus, én is alig győztem elkapcsolgatni a gyerekek elől...

sogeking 2012.10.03. 18:46:14

@Pácsó Ármándó: az extra műsoridőről nem ő tehet, hanem a szerkesztő :)

mondjuk Máté Krisztát bevonhatták volna az X-be is

Pácsó Ármándó 2012.10.03. 21:37:53

@sogeking: Valami rejtett(?) szimpátiát érzek én itt a háttérben Adél felé :-)

Máté Krisztának milyen szerepet szánnál? Talán a játékosoknak nem mondanák meg a mentorok a döntést hogy tovább jutottak-e vagy sem, hanem bevezetnék őket egy elsötétített szobába és a kiejtendő mögé lopózna MK és a fülébe súgná síri hangon hogy: "- Hagyd el az X-faktort! Most!!" ?

sogeking 2012.10.03. 21:53:14

@Pácsó Ármándó: csak egyszeri alkalom lenne

mint X faktor szereplő, ő is bemenne a színpadra, és éppen kezdene énekelni, amikor Feró feláll: te vagy a leggyengébb láncszem, menj át az RTL II-es csatornára, viszlát!
süti beállítások módosítása