Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x10 - Gyermekek (Child's play)

2012. szeptember 24. 15:00 - parcihocok

Alapítványi partival indul az epizód, elhangzik a felhívás, mindenki egyen-igyon és tejeljen, hogy minél több angliai nyomornegyedből való gyereket lehessen Kanadába importálni a Baker gyerekotthonba. Van egy igazgatónk, milyen meglepő, Mr. Baker, és egy „emberbarátunk", Mr. Howard Rookwood, aki megnyitja a partit. Ezek ketten cseppet veszekszenek, majd a következő jelenetben utóbbit valaki hátulról leüti egy péklapáttal trágyatakarításra használt lapáttal. Aztán a lovak közé veti.

murdoch_s1x10_1.jpg

Murdoch épp egy falon átlátó távcsövet mutogat Crabtree-nek, amikor Dr. Ogden a cafatos hullához hívja őket. Gyorsan lábnyom-mintákat vesznek, aztán Murdoch már kezdi is a kihallgatásokat. Az áldozat a temérdek pénzét enyvgyárból szerezte, mondja el az üzlettárs. Aztán jön Mr. Baker, aki az új leányotthoni szárny miatt veszekedett az áldozattal. Végül a család, anyu és a lányka, akik gyászolnak. Ja és volt valami lopásos ügy miatt kirúgott inas.

murdoch_s1x10_2.jpg

Crabtree megtalálja a gyilkos lapátot, ezzel Murdoch és Dr. Ogden némi dinnye segítségével demonstrálni tudják az elkövető magasságát. Az áldozat fején lévő seb szöge nem stimmel egy átlagos férfi elkövetőt feltételezve, ezért Murdoch különböző magasságból vágja kupán a lapáttal a dinnyéket. Lényeg a lényeg, a tettes alacsony volt. (De ennek kiderítéséhez persze muszáj volt minimum 20 kg dinnyét agyonvágni.) A jelenet Murdoch és Dr. Ogden között mindenesetre bájos.

murdoch_s1x10_3.jpg

A lábnyomokat Murdoch kis kézműves-foglalkozás keretében kigipszmintázza, és bár a cipők nagyok, kisakkozza, hogy az utcagyerekek voltak a tetthelyen. Ezek az enyvgyárban dolgoznak, és nem hogy nem segítenek, de még Murdoch cangáját is megfújják. Közben előkerítik a hulla kirúgott inasát (aki mivel törpe, maga is lehetett a gyilkos), aki azt állítja, a lopásokat egy utcagyerek követte el, csak ráverték a balhét.

murdoch_s1x10_4.jpg

Murdoch visszamegy a Rookwood-házba, és persze kiderül, hogy valami disznóság folyik ott: az utcagyereket azonosítják, mint a lány öccsét. Anyu elmondja, hogy a vér szerinti lányuk meghalt, a leányotthonból hoztak haza egy társalkodólányt, akit annyira megszerettek, hogy örökbe fogadtak (és átneveztek a lányuk után). Az utcagyerek az ő öccse. A kislány (Eva-Polly) elmondja, hogy egy angliai gyerekotthonból hozták őket Kanadába, itt viszont elszakították tőle öcsit, akit rég nem is látott.

murdoch_s1x10_5.jpg

Murdoch egy zseniális intuíciójával rájön, hogy az enyvgyárban patkolt (értsd: lopott) lovakat is feldolgoztak, ami még nagyobb disznóságra derít fényt: az elhunyt Rookwood az utcagyerekeket tartotta lólopásra, és fillérekért átvette tőlük az árut. Crabtree váratlanul megvillan, mint moly a fényben, és rámutat, hogy rendszer van a lopásokban: mindig a környékről és minden 10. éjszaka. Milyen jó, hogy épp egy ilyen 10. éjszaka következik, amikor le lehet fülelni a kölköket Murdoch főnöktől lopott színházi gukkeréből készített távcsövével. Murdoch a keresett utcakölyök (öcsi) nyomában.

murdoch_s1x10_6.jpg

Disznóság disznóság hátán: Eva-Polly mégiscsak tartja a kapcsolatot öcsivel, sőt, ő lopja neki a cuccokat a házból. A kiscsávó végül elmeséli a dolgokat, és kiderül, hogy azért kellett lopni, mert el akartak szökni a nővérével. És miért? Mert a tiszteletreméltó Mr. Rookwood bántotta Eva-Pollyt. Neeem, nem verte. Amikor Murdoch ismét meglátogatja az ex-inast, és rábizonyítja az ex-főnöke rendszeres zsarolását, az inas csak annyit jegyez meg, hogy ehhez valami durván terhelőt kell ám tudni a gazdáról.

murdoch_s1x10_7.jpg

Összeáll a kép, maxi nagy nagy disznóság: Rookwood a saját lányát is molesztálta, majd megfojtotta, és balesetnek állította be a dolgot. Aztán hazahozott a leányotthonból egy újabb áldozatot, őt is molesztálta, és feltehetően őt is megölte volna. Itt szakadt el anyunál a cérna, utánament az éjszakába, és fejbe kólintotta.

murdoch_s1x10_8.jpg

Zárszó, utolsó snitt: ismét az alapítványi parti, ahol most ott van Brackenreid és Murdoch is, és csendesen odaállva Mr. Baker mellé javasolják neki, hogy némi pénz invesztálásával ugyan bővítse már a gyermekotthonok szolgáltatásait a gyermekek sorsának utánkövetésével. Csak hogy nehogy még egyszer ilyen előforduljon. Folyt.köv. jövő héten, reméljük, kevesebb disznósággal.

Címkék: murdoch
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.09.27. 10:08:59

Ez azért elég durva rész volt a gyerekzaklatást tekintve, és megint olyan eset volt, ahol a gyilkossal éreztem együtt.
A nőt simán felkötik, a gyerekek meg mehetnek a levesbe?

parcihocok 2012.09.28. 05:42:45

A többi ilyen "apu" meg simán hordja haza az intézetből a gyerekeket. Túl nagy botrányt nem csaptak ahhoz képest, hogy ez kirívóan durva eset volt.
süti beállítások módosítása