Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 1x07 - Matchmaker

2012. szeptember 24. 11:00 - sawyer_15

A rész tanulságát már az elején megkapjuk Ted-aputól: A szerelem nem egy tudomány. Szóval, ha valaki eddig differenciálegyenletek segítségével próbálta megtalálni az igazit, akkor az most hagyja abba, legalább addig, amíg végighallgatja Tedet, szóval egy pár évig mindenképpen. A hibernált állapotból visszatért Kids köszöni szépen, neki a tanulság elég is volt a sztoriból, lépnének is lefele, biztosan valami ülőverseny-flashmob szerveződik a facebookon, és oda sietnek, mert ülni azt elég jól tudnak. (Esküszöm, most először lehetett őket látni járni a sorozatban!) Persze, nem ússzák meg ennyivel, végig kell hallgatniuk a történetet. Azt a nézést, amit Kidstől Ted-apu kap ezért, nem kívánom senkinek, még talán adóellenőröknek és trolloknak sem.     

1x07_1_Kids.png

A bárba Marshall és Lily érkezik a többiekhez, fel vannak dúlva, mint Középfölde a Két toronyban. A lakásban láttak valami nagyon rosszat-csúnyát-ijesztőt, csak abban nem tudnak megegyezni, hogy a borzasztóan ronda valami egér volt, vagy csótány, vagy egérbőrbe bújt csótány, vagy valami más rémisztő variációja New York őshonos faunájának. Mindegy is, a többiek Robin legújabb riportját figyelik a tévében, ami ezúttal nem sakkozó zsiráfokról, hanem a Love Solutions társkereső irodáról szól, ami 100 százalékos hatékonyságot ígér minden magányos ügyfélnek. Ellen, a vezető szerint elég betáplálni a paramétereket a párkereső modellbe, onnan már fut az algoritmus magától, hisz az életben minden visszavezethető nullákra és egyesekre. Persze, állítólag a vállalati e-mailezés 20 százalékát kitevő forwardolt pucér nős levelek is pusztán 0-1 kombinációk, szóval nem csoda, ha valaki hisz az IT csodatévő erejében.

1x07_2_LoveSolutions.png

Barney nyilván azonnal bejelentkezne: magányos, elkeseredett, dögös csajok pasit keresnek, ideális vadászterület alkalmi szexhez. Ted még ellenáll, nem adom fel, hogy önerőből becsajozzak, és háziállatot sem fogok tartani, köszi. Mindenesetre Barney-nak csak egy gyermeteg trükkre van szüksége Ted behálózásához: Süllyed a hajóm, segíts, Ted! És máris a társkeresőnél kötnek ki. Hogy hogyan, az legalább akkora rejtély, mint hogy hogyan lesznek nullákból és egyesekből Duke Nukem hálózati partik.

1x07_3_LS.png

Barney nagyon adja az ártatlan, szeretetre és ölelésre vágyó magányost, de túllő a célon, így Ellen, az iroda vezetője gyorsan kivágja. Na jó, a lebukásában az is szerepet játszhatott, hogy Ted szétröhögte magát, miközben Barney azt ecsetelte, mennyire elege van a céltalan szexből. Ted, maga aranyos, maradhat. Mondjuk, mivel a Love Solutions vezetője mutat némi hasonlóságot Kathy Bates-szel a Tortúrából, ez a „maradhat” közelebb áll a parancshoz, mint a lehetőséghez.

1x07_4_LS.png

Ted lépne, ahogy csak lehet, elvégre New York olyan, mint egy óceán tele halakkal, vagy legalábbis 4,5 millió nővel, kösz, tudok horgászni egyedül is, az nem egy tipikus csapatsport. Ellen gyorsan a tudományt hívja segítségül, röpködnek a százalékok, foglaltak, öregek és fiatalok kizárva, mínusz a leszbikusok, exek, rokonok, a maradék negyede meg kiállhatatlan vagy uncsi, végül egy napelemes kézi-számológép segítségével illusztrálja Tednek, hogy mindössze 8 nő maradt a számára, akinek bedobhatja a csalit. Ted összezavarodik, 8 nő maradt nekem, tényleg? Mivel fizessek a szolgáltatásért? Azért kicsit gyanús ez a szám, mondjuk egy ellenőrzést megért volna, hogy biztosan mindenhol jól zárójelezett-e a nő. Bár Ellen ilyen arckifejezése esetén nehéz ellenszegülni.

1x06_15.jpg

Lily és Marshall közben vert seregként tért vissza a rágcsáló-ízeltlábú gusztustalansággal vívott újabb csatából. A „dolog” ismét megjelent, és hiába várták dicső hadként felkészülten, fújták le rovarirtóval, csapták agyon, az a valami telefonkönyvvel a hátán simán elmászott, mintha csak a világ legerősebb kisállata versenyre készülne, épp csak a ráhangolódó alfahím-üvöltés hiányzott. Mindenesetre legalább annyit megfigyeltek, hogy a dolog nagyjából egyszerre egér, egyszerre csótány, a lényeg, hogy két legkevésbé sem bizalomgerjesztő valami ötvözete. Gondoljunk mondjuk MÁV-BKV fúzióra és nagyjából képben leszünk. Na, ez az állatvilágban a csegér, vagy csótányegér, vagy nevezzük bárhogy egy csótány és egy egér szerelmének mutáns gyümölcsét.  

1x07_6_CM.png

Ted kissé frusztrált, mert a Love Solutions három napon belül ígérte neki a lelki társ leszállítását, teljes életnagyságban, díszcsomagolásban, öt nap múlva pedig semmi, még csak egy masni sem. Többiek nyugtatják, nyugi, a tudományt nem lehet siettetni, a lényeg, hogy ne tedezd el. Vagy ne tedezd ki. Vagy fel. Mivan, ti igésítették a nevem? Hát ja, persze, a hátad mögött használjuk, amikor túlbonyolítasz valamit, aztán meg jön a káosz. Ted nem bírja sokáig, rohan a társkereső irodába, helló, hol van a beígért tökéletes nő a számomra? Zavarban a nő, bad news, Ted, a számítógép küzd, mint megélhetési celeb a blikkcímlapért, de tudomány ide vagy oda, a Higgs-bozon előbb meglesz, mint neked az ideális feleség.

1x07_7_LS.png

Tessék az eredmények, sehol egy magas kompatibilitási együtthatójú partner, mutatja az irodavezető, legalább 7.0 koefficiens kell, itt meg mindenki négyes-ötös, nem lesz ebből egyhamar sorozatzárás. Hoppá, de ki az 9.6-os? Hát a tökéletes pár Tednek. Lett volna, de sajnos foglalt, fél éve talált már párt, akivel hiába csak 8.5 az együtthatója, a társkereső irodák köztudottan ügyelnek a prudens működésre, szóval Ted elfelejtheti a lehetőséget. Tedet már ismerjük annyira, hogy nem adja fel egykönnyen, visszaoson az irodába és kinyomtatja Miss 9.6 adatlapját.   

1x07_8_Ted_steal.png

Marshall és Lily eközben kiselőadást tart a csegérről a bárban(!): kinézet, élőhely, táplálkozás. Robin szerint szimplán túl ütős cuccot szívtak, legközelebb ő is kér, akkor majd elhiszi a handabandát az állatvilág X-manjéről. Mondjuk, ez a csótányegér egyelőre kicsit olyan, mint Banderas az Evitában, fel-feltűnik időnként, de hogy pontosan mi is a szerepe, az nem igazán tisztázott.

1x07_9_CM.png

Sarah, azaz Miss 9.6 adatait böngészve Ted arra jut, hogy köztük végtelen a hasonlóságok sora, így nem tedez sokat, eldönti, hogy meglátogatja a csajt, aki mellesleg bőrgyógyász, neki meg van bőre, ugye, ennél több nem is kell a szerelembe eséshez. Így egy rutin anyajegyvizsgálat közepette előbb elsüti az összes közös kapcsolódási pontot a csajjal, majd randira hívja. Hmm, sajnos nem lehet, szombaton lesz az esküvőm. Ted nagyon királyul reagál, akkor esetleg péntek esti vacsora nem lehetne? (Végülis az esküvő előtti utolsó estét úgyis külön kell tölteni a hagyomány szerint, így még kimenőt sem kell kérni a pasitól, logikus.) Ja, és bár nem szurkolok ellened, de ha esetleg nem jön össze a frigy, hívj fel, a menyasszonyi ruhát hátha tudjuk még majd hasznosítani együtt is.

1x07_10_Sarah.png

Hazaérve Tedet üzenet fogadja Sarah-tól: beszélnünk kell, lehetőleg személyesen, minél előbb. Ted a boldog végkifejlet reményében elviharzik, lenyomom a 8.5-ös vőlegényt, 10 százalékkal jobb az együtthatóm, mire lehet még szükségem? Legalább egy anyajegy-eltávolításra a hosszú élet érdekében, legalábbis ennyi az eredménye a bőrvizsgálatnak, amit Sarah végzett el. Még valami, Sarah? Semmi különös, az esküvő továbbra is áll. Ted kifakad, de hát a 9,6 több mint a 8,5, a számítógép pedig csak nem tévedhet, egyébként is te vagy az egyetlen találatom, miközben magányosan úszkálok egy leszbikusokkal teli óceánban, egy kihalófélben lévő faj példányaira vadászva. Sarah megnyugtatja és jön a tanulság: a szerelem nem egy tudomány, semmi gond, Ted, meg fogod találni Te is az igazit. A számítógép tévedhet, tudhatnád, ha nézted volna a Látogatók csehszlovák retrosorozatot az Adam84 expedícióval. A kompatibilitási együttható meg lemondhat.

1x07_13_Sarah.png

Marshall és Lily otthon nagyon szofisztikált csapdát készít a csegérnek, hozzávalók: egy fadarab, egy bádoglábos meg egy sajt, és máris zsákban a zsákmány. Marshall vinné is a biológus havernak, hadd játsszon vele a szertárban, biztos unja már a békákat. Mire Lily: az állatkísérletek olyan kegyetlenek, nem kéne simán agyonverni? Gondolom, a Greenpeace-esek meg ilyenkor levegőért kapkodnak felindultságukban. Végül Marshall a jó képességű indiai biológusnál köt ki a lábossal, ami tök üres, mert megszökött a csótányegér. (Hogy a biológia-szertárban a kémcsövek mögött a táblán mit keresnek egyenlő oldalú háromszögek, meg mátrixképletek, azt nem tudom, biztos már készültek a Big Bang Theory forgatására.)

1x07_11_CM.png

Marshall hazarohan, ahol Lily és Robin már közös erővel, Martinis koktéllal és fokozott eredménytelenséggel küzd a csegérrel. Jó, ha férfi van a háznál, mert a nők csak leitatnák a mutáns kisállatot, Marshall viszont egyszerűen megfogja és kidobja az ablakon a Cockamouse-t, amiről kiderül, hogy még repülni is tud, szóval szinte elpusztíthatatlan.

1x07_12_MLR.png

Ted visszamegy a Love Solutions irodába, heló, nincs nő, nincs fizetség, vissza a pénzem. Ellen össze van zuhanva, csődöt mondtam, Ted, nem fogok találni neked soha senkit, a számítókép össze van zavarodva, mint városi ficsúr a traktor volánjánál. Eddig tartott a siker, vége a száz százalékos teljesítményemnek, innen már csak lefelé vezet az út, jobb, ha befejezem, mint az LMFAO. Ted bizakodása immár töretlen, dehogynem, menni fog az, folytasd csak a keresést, de most már ingyen! És gyorsan bukkanjon fel az az ideális partner, mert különben jön a kötbér. Ha New Yorkban egy patkány és egy csótány szerelemre lelhet, amiből Cockamouse születik, akkor én sem leszek kivétel. Aha, szóval itt a párhuzam. Kis szépséghiba, hogy az említett szerelemgyereket az epizódban lefújták rovarirtóval, leöntötték martinivel, leütötték egy telefonkönyvvel, és kidobták az ablakon, de egyébként szép zárógondolat.  

1x07_14_LS.png

Értékelés nem is lehet kérdéses: Sarah 9.6 pont, elvégre hogy jönnék ahhoz, hogy megkérdőjelezzem a párkereső algoritmus végeredményét.  

Ha jól értem, akkor a rész alapján célszerű minél előbb bejelentkezni párkereső oldalakra, nehogy egy fél évvel csússzunk le a legmagasabb együtthatójú társról.

Amerikában kezdődik a nyolcadik évad, tessék nézni, hisz közeleg a végkifejlet, mint mindig. Ha majd megy itthon is, akkor lesz róla hogyvolt, addig még a retro.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2012.09.24. 17:01:42

"A számítógép tévedhet, tudhatnád, ha nézted volna a Látogatók csehszlovák retrosorozatot az Adam84 expedícióval."
Az mekkora poén volt, amíg élek nem felejtem el..:D
Na az ilyenektől (is) jók a hogyvoltjaid.

Gigi989 2012.09.26. 18:59:57

Na, egész jó volt, csak egy megjegyzés: Hagyd már a fenébe ezeket a szexista megjegyzéseket! Oké, szerencsére most csak egy pucér nős gondolatmenetet bontottál ki, de az előzőekben a "kibontott push-up melltartó miatti csalódottság"-című megjegyzéseden majdhogynem hangosan anyáztam. Nem vagy te Barney Stinson, hogy objektumnak lásd a nőket, kérlek, ne is írj úgy, mert ahogy egy szitkomkarakternél vicces tud lenni, mostmár inkább fárasztó, és képzeld, nem csak az erősebbik nem olvassa a Hogyvoltot. Vettük, hogy mekkora csajozógép vagy, lépj tovább. Ha pedig jó mellek kellenek, növessz magadnak, megspórolod azt a sok-sok iszonyatos csalódást, ami e tekintetben ért téged, köszi.

fofofo 2012.09.30. 21:50:29

@Gigi989: ugyan, ezek sixx szexista magjegyzeseihez kepest amator szosszenetek;-) es ez elvileg az o blogja. egynbeknent en remekul tudok szorakozni ezeken is (amig csak egy vicces blogban jelenik meg)
süti beállítások módosítása