Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Teen Wolf - Farkasbőrben 1x02 - Second Chance at First Line

2012. szeptember 22. 13:00 - Smiley93

A lacrosse-öltöző hivatott megteremteni a második epizód hangulatát: Scott morcos, mi tudjuk miért, de Stiles –aki láthatóan nemcsak az előző rész végét, de a mai elején az ismétlést is elmulasztotta – nem. Hiszen Allison nem haragszik Scottra! De az apja igen. Ezt Stiles nehezen tudja összerakni, mire Scott felszívja az agyát, a teliholdkór újabb tünete minden bizonnyal. Aztán idegösszeroppanás szélére kerül, mindezt éppen edzés előtt! A pályán fokozódnak az izgalmak: Scott bénázik, mert megpróbálja visszafogni kitörni készülő farkas-énjét, sárga szemeiből ítélve viszonylag kevés sikerrel. Miután jól lefejeli Menősrácot, Stiles kimenekíti haverját a pályáról, miközben mindenki a rosszabbul járt fél körül ácsorog.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 231755.bmp másolata.jpg

Mindez persze aligha kerülheti el Derek Hale figyelmét, aki fekete szerelésében cseppet sem feltűnő a pálya szélén, biztos labdaszedőnek álcázza magát, csak nem látszik. Mondjuk, ha már megtiszteli jelenlétével az edzést, esetleg közbeléphetne, amikor Scott Stilesra támad, de minek az? Végső soron a srác jól kezelte a helyzetet meg a poroltót, amit gyorsan hozzá is adhatunk a vérfarkasok ellen bevethető fegyverek listájához. A támadást követően Scottnak nem is rémlik, hogy milyen ízletes pecsenyének találta haverját, aki bizonytalanságát kihasználva előáll a tudományos megalapozottságú magyarázattal: lacrosse = magas pulzus = dühroham = farkasforma. A képlet egyszerű, a megoldás is: Scott abbahagyja a játékot, ami persze nincs ínyére, hiszen csak most kezdte el. Főcím.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 232124.bmp másolata.jpg

Anyu érkezik farkas fia szobájába, hogy elújságolja: kihagy egy műszakot az ifjú titán első meccsének kedvéért! Csakhogy Scottot ez most nem dobja fel, mély depresszióban fetreng, mire anyja kialvatlanságra, azaz drogokra gyanakszik. Scott meg arra, hogy anyukának volt pár kalandja e téren, haha! Anyu el, az éterben Stiles váltja, friss és ropogós infókkal: Menősrác válla tropa, a csapat reménysége így az, aki miatt lesérült. Azaz hősünk. Ekkor hirtelen drámai módon lelassul a szuperszélességű ADSL, ami miatt Stiles figyelmeztetése egy bizonyos Scott mögött álldogáló, magát minden bizonnyal ezúttal is labdaszedőnek álcázó illetőről csak hatásszünetekkel, kb. fél perc alatt jut el hősünk laptopjára. A betolakodó türelmesen kivárja, hogy a vészjelzés célba érjen, és csak akkor ragadja nyakon Scottot, igazán figyelmes ez a Derek figura. Csak azért ugrott be amúgy, hogy némi halálos fenyegetéssel nyomatékosítva megkérje teremtményét, legyen már olyan kedves és ne változgasson át mindenki orra előtt, mert akkor az összes farkasfivér- és nővér lebukik a városban, ami nem kívánatos dolog. Ehhez a legegyszerűbb út pedig, ha egyáltalán nem játszik többet.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 232303.bmp másolata.jpg

Az előző éjjeli kisebb szívroham után Scott lelkesen lohol edzőbácsi nyomában, hogy megbeszélje vele: nem játszik a meccsen. Az edző nem érti dolgot, Scott talán homokos? Drogos? Protkós? Dühkezelési terápiára jár? Nem? Akkor játszik. Jó, ezt meg is beszéltük. Hogy tényleg ne legyen visszaút, gyorsan még ketten bejelentkeznek a meccsre meg a Farkasfiú Fanclubba: az anyja és Allison persze, aki afterpartyt is összedobott gyorsan Menősrác & Menőcsaj (alias Jackson és Lydia, hátha szükség lesz a neveikre) közreműködésével. Erre Scott csak makog: a kommunikációs képességeire is ráférne a farkas-szupererő, semmi kétség.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 232455.bmp másolata.jpg

Becsengő: Allisont a folyosón egy farkas mustrálgatja, miközben Scott matekon a táblánál izzad Menőcsajjal együtt, aki kifejti, hogy a csapatnak győznie kell, csak hát Menősrác nincs jó formában mióta Scott letarolta a pályán. Szóval Scott jobban tenné, ha megnyerné a meccset a csapatnak, vagy mehet haza pornót nézni. Ja, és ezalatt mellékesen az egyenletet is megoldotta, míg farkashősünk... felírta a feladatot! Éljen! Alig heverte ki a matekórát, a szünetben máris új kihívások várnak Scottra, akit Stiles riadóztat a suli igazgatójának meg két rendőr beszélgetésének kihallgatására, nem hülye a srác. Farkasfiú kifüleli, hogy fél 10 utáni kijárási tilalomról van itt szó a kiskorúak számára, van egy olyan érzésem, hogy ezt se fogja senki betartani. Kivételesen Stiles húzza fel magát: tudják, ki a tettes és még csak nem is szólhat az apjának. Szar ügy, nem vitás, de ő aztán nem fog tétlenül ücsörögni: ismét hullafél-keresésre indul. Előbb-utóbb csak sikerül.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 232617.bmp másolata.jpg

Mint ahogy Scottnak is leküzdenie a féltékenységét, amikor Allisont más pasikkal látja beszélni. No meg az sem dobja fel, hogy a csajhoz visszakerült a blézer, amit előző nap az erdőben látott lógni. Allison szerint Menőcsaj rakhatta a szekrényébe, Scott szerint Derek, aki nem, nem a haverja. De azért kíváncsi, Allison hány szót válthatott vele. 10-20 körül? Inkább 321? Ezek után nem csoda, hogy délután Scott kibiciklizik Derekhez, aki úgy tűnik, az anno félig-meddig leégett házban él, az erdő közepén, nosztalgikus lehet a hangulat. Scott fenyegetőzne, tessék csak békén hagyni Allisont, ő nem tud semmiféle farkasfalkáról, de teremtője gyorsan lehűti: tényleg nem kéne részt venni a meccsen, max. nézőként, mert elég, ha egyszer változik át, úgy jár az élete, mint a lacrosse-ütője, amit Derek jó szándékú mentorként tönkretesz, majd dematerializálódik, jó szokásához híven.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 232726.bmp másolata.jpg

És még csak nem is sejti, amit Scott a szobájában oszt meg Stilesszal: tudja, Derek elásott valamit a házánál, érezte a vér szagát ugye. Egy ilyen titok felfedésével gyorsan likvidálhatnák Főfarkast, és Stiles segíthetne Scottnak emberalakban játszani. A megjavult lacrosse-ütő a biztató jövőt szimbolizálhatja, no meg a fantáziadús elnevezésű Beacon Hills Kórház is, ahol Scott küldetésre indul, míg Stiles Menőcsajt próbálja becserkészni, nulla sikerrel. Csak remélhetjük, hogy Scott szerencsésebben jár a hullaházban. Öröm látni, milyen jól őrzik a gazdátlan porhüvelyeket, amiket hülyegyerekek szagolgathatnak gond nélkül, de legalább eredményesen: minta stimmel a Dereknél érzettel, ez tutira jó jel, indulás ásni.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 232831.bmp másolata.jpg

Éjszaka: Derek el, hőseink és ásók be. Rövid sárdobálást követően csomagra bukkannak, benne... farkasfejjel. Nem talált. Ásnák vissza a tetemet, amikor Stiles éles szemével farkasfüvet fedez fel, s miután megállapítja, Scott mennyire tájékozatlan a vérfarkas-témában, a növényre csomózott kötelet felgöngyölítve kiderítik, hogy a farkasfej természetesen a női hulla hiányzó része. Eredmény: Dereket másnap reggel Scott jelenlétében viszik el a zsaruk. Stiles zsarugyerek lévén faggathatja a főfarkast, hogy ugye azért nyírta ki a csajt, mert ő igazi farkassá tudott változni, Derek korcs-formájával szemben. Derek szerint viszont jobban tenné, ha a haverjával társalogna, a meccs kihagyásáról. Hmm, ezt mintha már hallottuk volna. Mint ahogy Stiles apját is, ahogy letolja a fiát, aki egyébként két másodperc alatt lebukik múltkori hazugságával, így inkább gyorsütemben távozik Scott-tal.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 233030.bmp másolata.jpg

A kocsiban Scott megint ideges lesz, egyszerűen allergiás a vérfarkas szóra meg Stiles vigyorgó képére, különösen, ha a kettő egyszerre jelentkezik. Vagyis inkább a farkasfű lehet az oka, hogy rátör az átváltozás-kényszer, így Stiles rövid úton megszabadul a növénytől a többi cuccával egyetemben, de addigra Scott eltűnik. Stiles nem véletlen ideges, már kutyaszerű lényekről érdeklődik, pedig elég lenne benéznie Allisonékhoz, ahol Scott félfarkas kukkolót játszik, majd saját tükörképétől megriadva vadászapu kocsijára szánkázik. Scott immár emberalakban szabadkozhat Allison és apja előtt, aki szintén jön a meccsre, halleluja!

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 233125.bmp másolata.jpg

És elékezett a Meccs, amire egész végig vártunk. Az öltözőben Stiles tesz egy igen halovány kísérletet arra, hogy lebeszélje Scottot a részvételről, akit azzal nyugtat, hogy felsorol minden olyan dolgot, amin felhúzhatja magát. Jó módszer, Csernus doktornak is bejönne. Kezdődhet a mérkőzés, ami kemény meg minden, és elsősorban Menősrác és Scott között zajlik, akik elvileg egy csapatban játszanak. Miután Menősrác elhappolja Farkasfiú elől az első találatot, Scott kihallgatja, hogy Jackson kiadta a csapatnak: mindenkinek lehet passzolni, csak Scottnak nem. Pont. Akinek ettől persze már sárgul is a szeme, Stiles komolyan kezd berezelni ott a kispadon. Farkasfiú azonban kezd belejönni a dologba Derek nélkül is, és elhatározza: ha a csapat nem megy Scotthoz, akkor bizony Scott egyszemélyes csapatot játszik majd, ami farkas-szupererővel nem is olyan nehéz. A döntő labdánál akadnak némi nehézségei, de végül csak betalál az utolsó labda is, bár Scottnak ez a körmök karmokká alakulásába kerül, van miért elszelelnie.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 233256.bmp másolata.jpg

Allison, a lekoptathatatlan ered utána, az öltözőig követi hősünket, aki tükröt tör és félfarkas alakban méricskéli a csajt, de a nagy találkozás végül emberformában zajlik. Igazán kár, főképpen, hogy a második esély ismét szóba kerül. Stiles már csak a smárolós részre ér be, így várnia kell a sorára. Föld fölött lebegő haverja elől próbálja eltitkolni a rossz hírt, de tudjuk, hogy béna hazudozó, így kiderül: a kétrészes hullát állat ölte meg (és szelte ketté, persze), Derek viszont nem állat, ugyebár, tehát nem is gyilkos, így szabadon távozhatott otthonába. Ráadásul a hulla nem más, mint a húga.

Teljes képernyő rögzítése 2012.09.18. 233356.bmp.jpg

Eközben nem csak hőseink kapnak kis fejtörőt a következő részig, hanem Menősrác is, aki megtalálja Scott hátrahagyott kesztyűjét, rajta a karmok ütötte lyukakkal, na ez vajon melyik doppingszer mellékhatása lehet? (A megfejtéseket e-mailben várjuk!) A háttérben pedig önjelölt labdaszedőnk mutatja magát, úgy tűnik, nagyon bejönnek neki a pálya energiái. Vagy a lacrosse-ozó srácok jó farkasalapanyagok? Meglátjuk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása