Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x14 – A szerelem vak (Love is Blind)

2012. szeptember 20. 14:00 - PuffCinq

Aktuális hetibetegünk egy kedves, fiatal néger srác, Will. Will születése óta vak és még cukorbeteg is. De egy percig sem kell őt sajnálnunk, a nyitójelenetben éppen csinos eljegyzési gyűrűt vesz a barátnőjének. Gyémántot, ahogy kell. Amikor aztán kilép az utcára, Willt hirtelen minden zaj zavarni kezdi. Iszonyatosan. Üvölt fájdalmában, az úttestre esik, majdnem elütik. Nagy baj van, most már aggódhatunk érte.

01.jpg

A kórházban már folyik is a differenciál, de valami egészen furcsán. House bujkál valaki vagy valami elől, ezért nem az irodájában van a csapattal. Egy csini, fülre szerelhető telefon segítségével távdiagnosztizál, miközben rejtekhelyéről dühösen figyeli, mit csinál Wilson meg egy idősebb nő. Olyanokat mond, hogy országos cimborája őt bizony hátba szúrta, ezért most a Gonosz elöl menekül, egyébként meg, ha bárki kérdezi, ő most egy másik államban van, egy rendkívül fontos orvosi konferencián. Az elmúlt egy évben meg afrikai gyerekek tucatjait mentette meg az Orvosok Határok Nélkül csapatának tagjaként. Hogy mi van?

Willnek amúgy epilepsziás görcsrohama lehetett, úgyhogy EEG-t neki, és közben zajongjanak is, lássuk megint rohama lesz-e. Wilson és a Gonosz megérkeznek House irodájába. Hello, én vagyok House édesanyja. Nem láttátok Greget, véletlenül? Csapat lefagy rendesen. Will ágyánál a barátnője, Melissa tesz-vesz odaadóan. Hozzak valamit, drágám? Braille-írógép? Laptop? Érkezik Park és Chase, s Park vitán felül az epizód legjobb szövegét produkálja: „Dr. Park vagyok, 157 cm, ázsiai és baromira bírnám, ha megtapogatná az arcomat.” A vakok csak a filmekben szoktak tapogatni, mondja Melissa kissé lekezelően, de Willnek nincs ellenére a dolog, a hangja alapján bejön neki Park.

03.jpg

Szerencsére Chase ezen a ponton közbelép. Lehet, hogy Will epilepsziás, Melissa nem vett észre valamit? Semmit, de úgy öt hónapja nem látta Willt, épp szünetet tartottak a kapcsolatukban, amikor kórházba került. Szünetet tartottunk, mint Rachel és Ross a Jóbarátokban. Én még nem láttam, de azt mondják, jó sorozat, vicceskedik Will. Igen, Will nagyon jó, és te még nem is tudod, egyszer ki ült Rachel mellett a repülőn, éppen mikor Ross után ment, ó, yes.

02.jpg

Bonyolódnak tehát a dolgok. És ez nemcsak a beteg tekintetében igaz. Wilson és House anyja a kórházi kávézóban ülnek. Jimmy nem túl meggyőzően ecseteli, hogy Greg még életében nem volt ilyen jól. House anyja közben kicsit sem megrendezett módon a látóterébe helyezi a „Hogyan birkózz meg a végstádiumú rákkal?” című könyvet, valamint kórházi karszalagot villant. Én Wilson helyében egyből gyanakodnék, hogy ez csel, hiszen House-nak, a manipuláció királyának anyjáról van szó. De hát Wilson meg a gondoskodás bajnoka, kinek szíve aranyból van, úgyhogy láthatóan rögtön kattogni kezd az agya: hogyan fogja elmondani House-nak, hogy az anyja haldoklik?

04.jpg

EEG-vizsgálat, Adams és Taub közben nagyban beszélgetnek. Taub bizonygatja, tuti, hogy Will vette rá Melissát a szünetre, különben a csaj nem jött volna vissza hozzá. A férfiak azelőtt tartanak szünetet, mielőtt megállapodnának. Adams szerint azért Will és Melissa túl fiatalok még a házassághoz. Miért, kérdezi Taub, én is ennyi idősen házasodtam. És nézd meg, mi lett belőle, mondja Adams tekintete. Igaz, Taub nem a legjobb példa, ha boldog házasságról van szó. Na de figyeljünk már oda, Willnek rohama van. Vagy mégsem? Nem. Félrenyelte az egyik fogát, és még két fog van a szájában, de nem az állkapcsában. Jézusom. Ez meg mit jelent?

05.jpg

Chase szerint környezeti hatás. Mérgezés, esetleg sugárzás. Park szerint egyenesen a barátnője mérgezi Willt. Most miért néz mindenki csúnyán? House imádja az ilyen ötleteket. Egyébként is a csaj nyilván dühös és nyilván alacsony az önbecsülése, különben miért engedte volna meg, hogy Will másokkal is lefeküdjön? A csajok sajnálják a nyomorékokat, nem tudtad, érvel House. Mindent megengednek nekünk, és látnád csak, hogy vonzza őket a botom… Kár, hogy nem látjuk az arcát, miközben ezt mondja. Már megint csak telefonon van jelen, ezúttal valami igazán rejtélyes helyen bujkál. Gyerekzsivaj hallható a háttérben, Dominika pedig megszólal, hogy hol lehet most House anyukája, mert House nem engedi őt el. Ajjaj. Willnek amúgy House szerint fertőzése van, ami már az agyát támadja. Széles spektrumú antibiotikumot neki, és beszélgessenek el vele a fogmosás fontosságáról is azért.

06.jpg

House és Dominika a gyerekosztályon videojátékoznak életre-halálra, a gyerekek meg magas pénzjutalom reményében vadul készítik a rajzokat a „Dr. House Afrikában” témakörben. Tessék csak megnézni, Dr. House-t (fehér köpenyben!) még a zsiráf is szereti. Greg aztán tényleg tudja, hogy verje át az anyját. Egy kisrác nem kap pénzt, mert egy bazinagy Transformert is beleillesztett az afrikai tájba. Nem értem, House-t, én komolyan különdíjjal jutalmaznám az alkotást. A rajzon látható botos alak mozdulata egyszerűen priceless. Érkezik Wilson, beszélnünk kell, House. Oké, House már megy is, Dominikának meg majd szól, ha tiszta a levegő. Rendben, de a kanapén alszol, kiabál utána a nő. Mi van, már egy ágyban alszotok, érdeklődik Wilson. Sose lehet tudni, mikor mászik be éjszaka az ablakon valaki a bevándorlásiaktól, próbálkozik House. Igen, hát ezt a gyenge szöveget Dominika se vette be.

07.jpg08.jpg

Wilson elmondja House-nak, hogy az anyja beteg, és megkéri, hogy House menjen el hozzá a szállodába, három napig még ott van. House kidobja a rajzokat. Will megkapja az antibiotikumot meg a fogmosás fontosságáról szóló szöveget. Melissa anyáskodva megjegyzi, „ki tudja, hányszor hanyagoltad a fogmosást, amíg szünetet tartottunk”. Idegesítő. Will el is küldi enni. Persze azért is, mert szeretné megkérni Taubot és Parkot, hozzák el az írógépét meg a laptopját a lakásáról, és ha már ott járnak, rejtsék el a jegygyűrűt. Ó, milyen szép, de ha már ott járnak, Taub azért házkutatást is tart, hátha tévedtek a fertőzéssel kapcsolatban.

09.jpg

Park meg közben pofátlanul zabál. Fagyit meg gumicukrot. (Miért ne? Elrejtettük a gyűrűt, szívességet tettünk, ehetek. Aha. Logikus.) Az is kiderül, hogy Parkot az egyetemi szerelme meggyőzte, hogy tartsanak szünetet majd lefeküdt Park három barátnőjével, végül dobta őt. Undorító. Legalább annyira, mint ez a cukormentes fagyi, amit Park végül a mosogatóba köp. Úgy kell neki. House minden kertelés nélkül megy az anyjához, kérem az orvosi papírjaidat meg a kezelőorvosod nevét. Ekkor egy anyaszült meztelen férfi rohan át a színen, be az ágyba. House szeme majdnem kiég. Emlékszel Mr. Bellre, drágám? Persze, hogy House anyja nem beteg, csak tudatni akarta a fiával, hogy hamarosan újra férjhez megy, és tudta, hogy ehhez drasztikus eszközöket kell alkalmaznia. Szép kis család.

10.jpg11.jpg

Willnek rohama van, most tényleg. Lehet újra gondolkodni, hogy mégis mi baja. House teljesen ki van ütve attól, hogy meztelenül látta Mr. Bellt, és megfigyelhette minden részletét. Park is közli, hogy teljesen szét van csúszva. A többiek csak néznek, Park totál ugyanolyan, mint máskor, akkor meg miről beszél. Hát én nem tudom, milyen LSD-származékot kóstolhattam Will lakásán, mondja Park, de tuti volt valami a fagyiban, meg a gumicukorban. Chase ugyanis egy nyúl. Adams meg a felesége, szintén nyúl. Sokat flörtölnek, Park látja ám, amit lát. Taub egy fogtündér, nem is, szivárványmanó. House…nos, ő csak House, de így is ő a legjobb.

16.jpg13.jpg12.jpg14.jpg

A mester meg is vizsgálja Parkot, és közli, hogy a pulzusa emelkedett, a pupillája tág. Ááá, úgy tudtam, hogy Sherlock House-tól tanulta ezt a zseniális szöveget. Park persze nem vonzódik House-hoz, és a mobilja sem rejt államtitkokat. Egyszerűen csak tényleg keményen beszívott. Irány Will szobája, tessék kikérdezni a srácot, hogy mit használ. Meg fogok halni? Park kérdésére House kedves bíztatással felel: erre még visszatérünk. Will nem sokat LSD-zett, csak kipróbálta. Úgy gondolta, ez segíthet, hogy életében először végre lásson valamit. Az anyagot a barátnője szerezte. Adams már megy is, hogy megkeresse Melissát. De nem Melissa az, hanem a másik. Mi van? Melissa akarta, hogy tartsanak szünetet, meséli Will. Azért, hogy Will, akinek előtte nem volt más barátnője, megismerjen másokat is, mielőtt végleg elkötelezné magát. Hát Will meg is ismert másokat, legfőképp Julie-t, neki vette a jegygyűrűt. Julie nem tudja, hogy Will kórházban van, mert a srác nem akarta, hogy aggódjon miatta.

15.jpg

Milyen figyelmes, háborog Adams, és Melissának mégis mikor szándékozol elmesélni mindent? Hamarosan, feleli Will, de ő a legjobb barátom, és nem akarok egyedül lenni a kórházban. Nem semmi. Wilson csodálkozva szemléli a House szuper foteljében bambán heverésző Parkot. Mi a fene van? Ne törődj vele, csak be van állva, mondja House. Ja, egyébként anyám nem haldoklik, csak szeretkezett apámmal. Mármint nem a halott apámmal, a biológiai apámmal. House már 13 éves korában megmondta, hogy Mr. Bell a biológiai apja, mert megfigyelte az egyik anyajegyét. (Mr. Bell nem Sean Connery, ahogy vártuk, de Billy Connollyra sem lehet panasz.) Most a szállodai szobában pedig megfigyelte egy másik anyajegyét is. Egészen biztos, hogy rokonok. Wilson nem igazán érti, hogy mit is akar mondani House. Ő, a maga részéről a következőket emeli ki: 1. Anyád az egyetlen ember a világon, akinek adsz a véleményére. Ezért nem mondod el neki, hogy börtönben voltál, és hogy elvettél egy vadidegen nőt. 2. Jaj, de jó, akkor most majd igazán megismerheted Mr. Bellt, úgyis olvastad a könyvét vagy nyolcszor. House válasza: 1. Anyám unalmas, kit érdekel a véleménye. 2. Bell könyve szar, azért kellett annyiszor elkezdenem, hogy egyszer végre  be is fejezzem. De amúgy tényleg szuper, hogy összeházasodnak, rohadtul boldog család leszünk. Szokásos House-Wilson párbeszéd, mondhatnánk, de most Parknak is van hozzáfűzni valója: Hú, Mr. Bell második anyajegye a péniszén volt, igaz? De jó, mindenkinek leesett, végre.

17.jpg

Készül a CT Will koponyájáról, Adams még mindig azon pattog, hogy a srác mekkora egy szemét, hogy így bánik a barátnőjével (vagy barátnőivel?). Ne már, hónapok óta dolgozol House-nak, és csak most jöttél rá, hogy egy fogyatékos is lehet szaralak, kérdezi Chase, aki igazán kedves. Közben a CT vészjósló dolgot mutat. Ez bizony egy vérrög Will agyában, ami Behcet-kórra utal. A Behcet-kór a látást is befolyásolja, de Will szemét eddig ugye nem vizsgálták, már amúgy is vak felkiáltással. Na, majd most.

Miközben House és csapatának aktívan nem LSD-ző tagjai Will bajával foglalkoznak, Wilson vigyáz Pakra. Aki sajnos nem éppen a Lucy in the Sky with Diamonds c. klasszikust énekli Jimmynek. Helyette könyveket vagdos a jó onkológushoz, add vissza a fogamat, fogtolvaj (angolul tooth thief, haha) nyúl kiáltásokkal kisérve. Erre érkezik meg House anyja és biológiai apja. Mr. Bell pár jól megválasztott szóval két perc alatt lenyugtatja Parkot. Született tehetség. Wilson meg is mondja House-nak, ha ez az ember, aki békét és napfényt hoz a világba, tényleg a te rokonod, akkor én biztosan fogtolvaj vagyok.

18.jpg

Will kötést kap Adamstől a szemére, hogy lejjebb menjen a benne lévő duzzanat. Közben persze, hogy lelkiznek. Will nem akar szemét lenni, egyszerűen csak nem bírja már, hogy Melissa nem lát benne többet, mint egy szegény vak kisfiút, akin segíteni kell. A szünetet is ezért javasolta, mint egy anya megmondta Willnek, hogy ismerjen meg másokat is, vita nincs. Julie ezzel szemben nem akarja irányítani Willt, épp ellenkezőleg, ő számít a fiú segítségére. És ez valami hihetetlenül jó érzés. Adams kezdi fölfogni a lényeget. Park végre alszik, House az anyát vallatná, honnan tudja ő meg Mr. Bell, hogy mit kell csinálni, ha valaki beszívott. Kertészkednek vagy mi? House, tudod te, hogy anyád mikor volt fiatal? House biológiai apja föl is idézné a múltat rögtön, de ez csak kínos pillanatokat szül, főleg, amikor Mr. Bell megöleli House-t.

21.jpg

Nem baj, este majd újra barátkoznak, vacsora pontban nyolckor. Meghívtam őket, azt mondtam, hogy a te ötleted volt, közli Wilson House-szal. Ez érdekes lesz. Vacsoráig még megtudjuk, hogy Melissa is lelkizne. Mondják el egymásnak Will és ő, hogy mi történt a szünet alatt. Melissának nem volt senki más, nagyon szereti Willt. Will már éppen őszintén elmondaná, hogy vele mi történt, de vért kezd köhögni. Taubnak konzultálnia kell a kollégáival e váratlan fordulatról. Melissa már mondja is Willnek, hogy most csak feküdjön és pihenjen, de Will most a sarkára áll, és mindent bevall. Melissa sírva elrohan. Csapat kiegészül Parkkal, akit az LSD tényleg nagyon beindított, mert szállítja is a megoldást: a vérrög Will agyában föloldódott, ahogy várták, de egy része a tüdejébe került, ezt köhögte föl. Az állapota tehát egyszerre romlott és javult. Továbbra is heparint kell kapnia, hogy megakadályozzák a rögképződést. Egyébként zavarban vagyok, mondja Park, nem tudom LSD-mámorban mi volt álom, s mi valóság. Adams, te akartál engem megcsókolni? Nem? Akkor te, Chase? Ügyes próbálkozás, de nem. Ekkor viharzik el mellettük Melissa. Park pedig megjegyzi, hogy amikor őt dobták 37 kilót hízott. Mindenki Park-olópályának hívta.

19.jpg

Az étteremben már mindenki House-t várja a vacsorához. Meg is érkezik, Dominikával. Anyám, és a férfi, aki anyámmal hál, bemutatom a feleségemet. Chase és Adams Will tüdejét vizsgálják. Tényleg van benne vérrög. Adams szerint szörnyű, hogy az emberek látják ugyan a fogyatékosokat, de nem értik meg őket, érzelmileg nem tudnak közeledni hozzájuk. Most hozzám beszélsz, vagy a facebookra posztolsz, érdeklődik Chase. De Adams folytatja. A fogyatékos emberek nem sajnálatot várnak, csak azt, hogy embernek tekintsék őket. Embernek, aki képes felelős döntéseket hozni, önálló életet élni. Ez persze nem változtat a tényen, hogy Will egy utolsó szemét volt Melissával. De akkor sem ítélhetjük el. A felemelő pillanatot elrontja, hogy Chase megjegyzi: persze minden fogyatékos erre vágyik, ne értsék meg, de ne is ítéljék el.

Az étteremben House őszinteségi rohamot kap. Nemcsak azt meséli el, hogy hogyan osztoznak a kanapén és az ágyon Dominikával a kamu házasságban, de azt is elmondaná, hogy börtönben volt. De ezt az anyja már tudja, nem hiába ő House anyja. Olvassa a princetoni rendőrségi híreket, amióta House ideköltözött. Bevallja, ő sem volt teljesen őszinte a fiával. Már rég hozzáment Mr. Bellhez. Ó, de jó, és nem akartok mesélni valamit a DNS-emről? Nem? House már oldja is ki az övét, hogy megmutassa, neki milyen anyajegye van. Dominika nagyon lelkes. Mr. Bell meg mindjárt szívrohamot kap. Hogy ez az eszelős, gyógyszerfüggő szociopata az én fiam? Ilyen nincs. Öröm nézni, ahogy House anyjából előjön az igazi édesanya. Ha még egyszer eszelős, gyógyszerfüggő szociopatának mered nevezni az én zseniális fiamat, a világ legelismertebb orvosát, életek megmentőjét, akkor elkérem tőle a zombiölő baltás botját és lecsapok rád. De legalábbis úgy elhagylak, hogy beleszédülsz. Erről ennyit.

20.jpg

Willnek ég a szeme és bedagadt, nagyon szenved, akkor most mi baja? House szerencsére iszonyú gyorsan rájön, hogy gombás fertőzése van, ami a tüdejéből indult ki. Erre van megfelelő gyógyszer, csak egy a gond, Willnek akkora adagot kell kapnia, hogy akár meg is süketülhet. Will természetesen visszautasítja a kezelést. House-hoz eljön a biológiai apja, hogy bocsánatot kérjen. (Na, vajon ki küldte?) A halott apámat legalább tiszteltem, mondja erre House, de téged nem foglak. De édesanyádat tiszteled, ugye? Akkor maradjunk ennyiben, fiam.

Adams hívja Melissát, hogy győzze meg Willt a kezelésről. A lány el is jön, de több döntést nem hoz meg Will helyett, a saját életét neki kell irányítania. Erre persze jön a nagy összeborulás, és a kezelés. Will tényleg nem hall, de még így is megkéri Melissa kezét. Aki igent kiabál, és ezt Will végül mégis meghallja. Happy end, és most valamiért Adamst se érdekli mi lesz Julie-val.

22.jpg

House megy Wilsonhoz, te kis cseles, láttam ám, hogy elloptad Bell villáját az étteremből, na, mondd, mi a DNS-teszt eredménye? Mr. Bell sem az apád, House, sajnálom. House valahogy ennek még örül is. Kiderült, hogy az anyja mégsem unalmas. Mondjuk szerintem ez eddig sem volt kérdés. Mégis csak ő Gregory House anyja.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IamSherLocked 2012.09.24. 21:30:37

Juhúúú, első hozzászólás! :)
Megint nagyon káprázatos, elgondolkodtató rész, House-újranézésre sarkalló (mennyivel szebb szó ez mint a motiváló...) írással!
De most csak én láttam régen, vagy vki tudja, mi szerepel még az első képen House-on kívül?

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.09.25. 22:18:27

@IamSherLocked: ami House mellett van, az egy szobor, szerintem. Dekorálja a kórházat, tudod.:D A sarkalló tényleg gyönyörű szó, és örülök, hogy House-űjranézésre sarkall az írásom.;)

ChristineJane 2018.06.10. 14:40:38

@IamSherLocked: @PuffCinq: a sarkalló tényleg gyönyörű szó, az írás pedig szuper!:)
süti beállítások módosítása