Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x09 – Elveszve az árnyékban

2012. szeptember 19. 15:00 - leeann

Ezt a részt Aiden új barátnőjével indítjuk, aki a szekrényben lakik. Melinda rátalál a kislány szellemre a szekrényben, de nem indítják túl jól az ismeretséget. Új szellemünk az a kislány, Julia Miller, aki a kórházban lakott, és annak idején ő küldte szét a Varrat Sally-s leveleket. A kislány eléggé zokon veszi, hogy Mel távol tartaná őt a fiától, ezért nem lesz sétagalopp őt átküldeni a fénybe. Tehát Melinda Delia tanácsára megpróbálja eltiltani Aident Juliától, de a kislánynak ez nem tetszik, elég dühös gyerek. Mel úgy dönt, hogy beszél Julia szüleivel. A szülők figyelmesen hallgatják a látót, és elmondják neki, hogy a kislány már hónapokkal ezelőtt kizárta őket az életéből, még a halála idején sem lehettek vele.

sze 5x9-1.jpg

Mel megkéri Julia szüleit, hogy ha van rá mód, osszák meg vele azokat a rajzokat és irományokat, ami érdekes lehet szellem szempontból. Este Mel rosszat álmodik, és ennek most valós alapja van. Aiden nincs az ágyában, és a házban sincs. Mel és Jim riaszt mindenkit, rendőrség, barátok, ismerősök, mindenki Aident keresi. Miközben mindenki aggódik és rohangál, mint a mérgezett egér, Aiden és Julia felszállnak egy buszra. Melinda látomása nem részletes, ezért csak annyit tud, hogy milyen buszon vannak a kölykök, és azonnal elindul autóval, hátha megtalálja. Közben Melindáék otthonában megjelennek a Miller szülők, akik elhoztak néhány dolgot a lányuk holmijából.

A nagy felfordulásban Eli-nak feltűnik egy ezüstszínű autó a ház előtt. Bedford rektor ül benne, és azért jött, hogy figyelmeztesse Eli-t és Melindát. Megint arra kéri őket, hogy vigyázzanak, és ne foglalkozzanak az árnyakkal, mert nagyon óvatlanok és megjárhatják. A rektor is sok időt tölt a kórházban a beteg anyja miatt, ezért találkozott Juliával többször is, a kislány nem gonosz, csak megviselte őt a betegség, és a beteg barátainak az elvesztése. Később a csapat feltúrja Julia holmiját, és az írásokból meg a rajzokból kiderül, hogy Julia felelősnek érzi magát egy Lilly nevű kislány halála miatt. Delia azonnal hívja Melt, és elmondja, mit tudott meg, közben Jim megtudja a buszsofőrtől, hogy hol szállt le a fia a buszról.

sze 5x9-2.jpg

Julia egy régi vasútállomásra viszi Aident, ahol azt reméli, hogy egy vagonban rátalál a szellembarátaira, de sehol senki. Aiden kezd éhes lenni, kezd sötétedni és haza akar menni, de Julia nem engedi. Aiden hiába mondja, hogy az anyja segít, ha megkérik rá, Julia hallani sem akar a fényről, meg Melindáról. Azt mondja, hogy ha ő átmegy a fénybe, ahol nem biztos, hogy annyira jó lesz, akkor az árnyak bántják a barátait. Ezek a gonoszak ezzel a bűntudatkeltéssel operáltak régebbi évadokban is. Úgy látszik, van, ami nem változik. Közben Jim megtalálja azt a helyet, ahol a buszsofőr szerint leszállt a fiú.

sze 5x9-3.jpg

Jim észreveszi Aiden egyik játékát az erdő szélén, ezért hívja Melindát, aki azonnal indul is oda, de előbb találkozik Carllal. A figyelő azt mondja, hogy az árnyakat a szellemgyerekek érdeklik, és egy olyan erővel bíró szellemgyerek, mint Aiden, komoly fegyver lenne a gonoszok kezében. Csakhogy Aiden még él, de úgy tűnik, most nagy bajban van. Lehet, hogy Julia nem önszántából csalta el Aident oda, ahova. Carl kezd sokat mondani, ezért az árnyak közbelépnek, és Carl használhatatlanná válik. Közben Jim jelentkezik telefonon, és elmondja, hogy a játékautó után talált az erdőben egy játék iskolabuszt és egy játék vonatot is.

sze 5x9-4.jpg

A szülők rájönnek, hogy a közelben van egy Utazóváros nevű hely, amit pár éve bezártak. Julia erről nem tudhat, mert kórházban élt. Jim a kezében lévő térkép alapján pont arra tart. A szülők arra is rájönnek, hogy az árnyak és a ragyogók nem egy oldalon állnak, a ragyogók a jók, és némi védelmet nyújthatnak az árnyak ellen. Időközben beesteledik, és Aiden már nagyon szeretne hazamenni. Julia elmeséli, hogy ez a vasútállomás az Utazóváros, és régen sokat járt ide a szüleivel, de nem akarta elmondani Aidennek, mert az anyja mindent lát, amit ő. Aiden ezt eddig nem tudta, hát most már tudja, hogy anyu sem mond el mindent.

sze 5x9-5.jpg

A kölykök bemennek a közelben lévő vasút múzeumba, de úgy néz ki, itt sincs senki. Aiden szerint Juliának a fényben lenne a helye, ahol biztonságban lenne. Ez a fény biztonságos duma is Melinda szövege, és Julia szerint nem bízhatnak benne, mert hazudik. A múzeumban túl sötét van, és Julia már érzi az árnyak közeledtét, akik a sötétből táplálkoznak csak igazán. A kislány a fényben áll és az árnyak mégis megtámadják őt, Aiden azt mondja Juliának, hogy csukja be a szemét. A kislány szót fogad a fiúnak, de retteg nagyon, és nem véletlenül, az árnyak kezdik őt elragadni. A kislány lát minden rossz dolgot, amit tett.

sze 5x9-6.jpg

Látja azt, ahogy mérgező bogyóval etette meg az egyik barátját, mert azt hitte, az meggyógyítja majd, látja Varrat Sallyt, akinek a hólabda szétküldésében segített, és minden más rosszat, amit valaha tett, és teljesen felfalja őt a bűntudat érzése. A kislányt már komolyan tépázzák az árnyak, amit Aiden végignéz. Julia kéri Aident, hogy a hátizsákjából szedje elő a fénylő dolgokat. Aiden rájön, hogy miért vannak kanalak és csillogó fényes dolgok a zsákjában elemózsia helyett, és gyorsan körberakja velük Juliát. Meg is érkeznek a ragyogók, de a többi árny távol tartja őket, így nem tudnak bejönni. Julia már nagyon nehezen bírja a strapát, amikor Aiden meglátja a földön az elemlámpáját, és megvilágítja vele Juliát.

sze 5x9-7.jpg

Az árnyak elkotródnak a fény láttán. Aiden a fénnyel harcol az árnyak ellen, miközben Jim már megérkezett az Utazóvárosba, és Melinda is arra tart. Aiden megtisztítja a kislányt a fénnyel, és sikerül neki teljesen elriasztani az árnyakat. Közben a szülők is odaérnek, meg a rendőrök is. Másnap Melinda újra Aiden szekrényében találja Juliát, de most egy kicsit más a szitu. El kellene búcsúznia a szüleitől. A gyerek még fél mindentől, de Melinda megnyugtatja, hogy az ő barátai segíteni fognak Julia barátain. Kiderül, hogy Lilly nagyon beteg volt, és nem a bogyótól halt meg. A kislány már látja a fényt, és benne Lillyt. A szülőktől búcsú, aztán irány a fény, és a már fényben lévő barátok. Azért ez még korántsem a vége a történetnek, az árnyakkal még sok gondja lesz a jóknak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása