Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x04 - A nagy túra

2012. szeptember 17. 09:00 - Szencsike

Egy kékeszöld szemmel nyitunk, Kopaszember ébredezik a zuhanás után. Mozgatja a lábujjait, minden oké vele, túlélte. Lassan felül, felveszi a cipőjét, igen, tényleg életben van a bácsi, de mintha ő maga sem hinné el ezt teljesen. Azonban Kopaszember csak a parton üldögél és az esti tábortűz mellett emlékezett. Vincent eszeveszetten ugat, Walt alig tudja visszafogni a kutyát, valami zajt hallhatott meg. Az alvók is felébrednek a kutya ugatására és a rejtélyes zajok forrását keresve ők is fülelni kezdenek. A csoport a géptörzs felé figyel, onnan jönnek a hangok. Doki Sawyer-re tippel, de Rosszarc most épp nem kukázza a halottak cuccait. Doki, Rosszarc, Szökevény (Kate) és Rocker elindulnak a törzs felé, ahonnan morgó hangok hallatszanak ki. Doki a kis elemlámpájával világít be, nem látnak semmit. Rosszarc is bevilágít, mire egy szempár néz vissza rájuk, Doki kiadja a parancsot: Futás! Eszeveszetten rohanni kezd mindenki, a parton vaddisznók szaladnak el. Kopaszember arcán boldog mosoly terül el. Főcím.

pic1.png

Doki Rocker sebesülését látja el, közben Szökevénnyel és Arabbal(Sayid) kiokoskodják, hogy a törzsben lévő halottakra jöttek ide a disznók, a hullákat meg el kéne temetni. Nem ásni fognak, ásójuk amúgy sincsen, hanem elégetik őket. Szökevény és Arab nem ilyen sorsot szánt volna nekik, de akkor egyék meg őket a vaddisznók, kérdezi Doki. Ha tovább maradnak a géptörzsben, csak még rosszabb lesz a testeknek. Ők már meghaltak, de vannak, akik még élnek, azokra kell elsősorban gondolni. Arab a temetés kérdésében végül egyetért Dokival, de figyelembe kellene venni az elhunytak hitét is. Doki elveti ezt az ötletet, időhiány miatt nem lesz vallásos ceremónia. Négy napja zuhantak le, senki nem jött értük és nem is fog, mert rossz helyen keresik őket. Doki befejezi Rocker ellátását, közben kiadja az utasításokat: holnap mindenki tűzifát gyűjt, este hamvasztás, a törzs lesz a kemence, majd dolga végeztével elvonul. Rocker nem is érti, hogy ha ennyire sürgős, miért nem most temetnek. A helyes választ Szökevény adja meg: talán meglátják a tüzet a távolból.

pic2.png

Másnap reggel Arab szerel valami kütyüt, érkezik Kate megbeszélik a tegnap estét. Egyikük sem ért egyet a Dokival, de nem tehetnek semmit. Szökevény rákérdez Arab kütyüjére, ami egy antennaféleség lenne, a dilis francia tyúk adásainak forrását lehetne megkeresni, és ezzel megtalálnák a sziget energiaforrását is. Ebből még készülne kettő, a sziget különböző pontjain kellene elhelyezni és háromszögeléssel meghatározható lenne a forrás. Szökevény rögtön felajánlja a segítségét. A part másik részén Waltapuka tűzifát gyűjt, fia a kutyával játszik. Kopaszember a távolban üdvözült mosollyal nyit ki egy nagyobbacska fémbőröndöt. Walt már indulna Kopaszemberhez beszélgetni, apuka inkább fát gyűjteni hívja. Walt indul Kopaszemberhez beszélgetni.

pic3.png

Rosszarc Ducival háborúzik a kaján. Érkezik Doki, rögtön leállítja a balhét, kiderül, hogy Rosszarc vette el az utolsó mogyoróadagot. Viszont ez Rosszarc saját cuccában volt, amit még a törzsben talált, tehát jár neki. Doki rákérdez, hol a többi kaja. Több kaja nincsen, mindent megettek, lihegi Duci. Balhé lesz ebből, a tömeg zúgolódik. Arab és Doki nyugtatja a népet, lesz kaja, sok finomság van a szigeten. Rosszarc kényelmesen elhelyezkedik a saját kis trónján, na jó, két széken, amik a törzsből származnak, majd morgolódva rákérdez, honnan lesz beszerezve ez a sok ínyencfalat. Ebben a pillanatban egy kés repül a mellette lévő széktámlába. Kopaszember dobta el, és a megoldást is tudja. Vadászni fognak. Mindenki döbbenten néz Kopaszemberre, Szökevény tudni akarja, hogyan kerültek fel a gépre a vadászkések. Bejelentette, feleli Kopaszember, Doki a nevét kérdezné a Vadásznak, mire Waltapuka kb. úgy mondja ki az öreg névét, mint más a pöcegödör szót, Mr. Locke. A zsákmány nem más lenne, mint a vaddisznók. Kopaszember rövid biosz órát tart a disznók jellegzetességeiről és szokásairól, félelmetes ez az ember. Más ötlet pedig nincsen, irány a meseerdő, Kopaszember büszkén nyitja ki a fémbőröndöt, amiben jobbnál jobb kések vannak.

pic4.png

Flashback, Locke ezredest telefonon keresik, egy küldetést beszélnek meg a partnerével. Ám ekkor jön egy dühös hapsi és valami jelentéseket kér számon az ezredestől. Kopaszember igazából nem is ezredes, hanem egy szimpla irodai alkalmazott, akit a kis ficsúr főnöke ugráltathat és lecseszhet, hogy nincsen munkaidőben privát beszélgetés. Kopaszember dühösen fordul vissza a táblázatához. A szigetre visszatérve alakul a Vadász csapat, Szökevény természetes, hogy benne van. Doki oldalát nagyon fúrja a kíváncsiság, hogy Szökevény miért megy állandóan dzsungelharcost játszani, hisz tudja, mi van ott. Szökevény leinti, sem ő, sem más sem tudja mi az a Valami ott kint. Szökevény még Kopaszemberben is bízik, aki éppen a felszerelését állítja össze. Doki nincsen meggyőződve arról, hogy bízhatnak-e a Nagy Fehér Vadászban, és különben is? Mi az igazi ok, hogy Szökevény megint túrázni akar? Szökevény színt vall, és megmutatja az Arab által készített antennát. Waltapuka fiát igyekszik csitítani, mert fiacskája dühös, hogy nem mehet vele. Apu a parton növényekkel sétáló Feleséghez rohan, és activity-módon elmutogatja neki, hogy vigyázzon a kölyökre, mialatt ő vadászni fog. Feleség bizonyára megértette a dolgokat, mert nagyokat bólogat Waltapukának. Apu elrohan a csapatához, Waltnak teljesen mindegy, hogy van-e bébiszittere vagy sem.

pic5.png

Doki fákat pakol az esti hamvasztáshoz, odalép hozzá Terheslány és ad neki egy esküvői naplót, két halott utasé volt. Dokit nem izgatja nagyon a dolog, de Terheslány magyaráz: egyfajta megemlékező szertartást terveztek el néhány túlélőtárssal, Doki lenne a szertartás vezetője. Őt viszont ettől a hideg rázza, el is hajtja a lányt, aki magára vállalja a ceremónia levezetését. Boone is fákat pakolgat, közben a néger hölgyet figyeli, akit még ő próbált meg újraéleszteni. A hölgy már napok óta csak üldögél egyedül és nem szólal meg. Shannon-t nem érdeklik hétköznapi emberek hétköznapi problémái, Boone-ra bízza a nőt, csak hagyj őt békén végre. Rendben, de akkor készüljön fel, hogy elveszíti a személyes kajabeszerzőjét. Semmi gáz, az óceán amúgy is tele van halakkal, találékony lány ez, megoldja.

pic6.png

A Vadász-csapat nyomokat keresve mendegél az erdőben, Waltapuka már türelmetlen, de Kopaszember szerint már közel vannak a disznókhoz. Rocker a drogadagját porciózza, mikor érkezik Shannon, a cuccot gyorsan eldugja. Szőkeség egy sétára hívja Rockert, aki kapva kap az alkalmon és már büszkélkedik a Drive Shaft-es múltjával. Shannon-t ez nem érdekli, igazából csak arra kíváncsi, hogy tud-e halat fogni, Rocker igazi halak réme, a nagypapája tanította őt meg horgászni. Shannon csábosan elmosolyodik. A parton Boone Dokihoz fordul a néma hölgy miatt, beszélni kéne vele. Doki csodálkozik, hogy miért ő kell oda. Boone úgy véli, hogy ha már megmentette az életét, jobb ha ő beszél vele. Doki megteszi a kötelességét, odasétál a néma hölgyhöz, Rose-hoz. Takarót terít rá, és emlékezteti őt, hogy a gépen már találkoztak. Doki próbál a lelkére beszélni, nincs ez így jól, étlen-szomjan nem egészséges üldögélni, de Rose nem reagál semmit, csak nézi a tengert folyamatosan. Doki nem erőlteti a beszélgetést, inkább ücsörögnek tovább csendben.

pic7.png

Szökevény és Waltapuka beszélgetéssel ütik el az időt, amíg Kopaszember nem találja meg a disznókat, a téma Walt. Apuka elmondja, hogy kb. két hete van együtt a fiával, mert Walt addig az anyjával élt, csak a nő meghalt, onnantól ő lett a gyerkőc gondviselője, hazavitte volna a fiát Amerikába. Kopaszember fülel rájuk is, meg a disznókra is, majd csendre inti társait, mert nagyon közel vannak az odúhoz. Kopaszember irányítja az akciót, jelbeszéddel kommunikálná le kinek hova kellene állni, de Waltapuka nem érti ezt a nyelvet, ezt szóvá is teszi. A hangos beszédnek hála, kirohan egy vaddisznó, egyenesen feléjük. Szökevényt Kopaszember löki el az útból, de Waltapukát telibe találja az állat, meg is sérül. Waltapuka nagyokat jajong, Szökevény odamegy segíteni neki. Kopaszember csendben fekszik a földön, és aggódva emeli fel a fejét, és a lábát próbálja megmozgatni.

pic8.png

Flashback, Locke az irodában játszik egy katonai társasjátékot a kollégával, hát innen az Ezredes becenév. Érkezik Locke főnöke is, kérdezgetni kezdi őt az ezredes dologról, mert utánanézett Locke-nak, aki sosem volt semmilyen fegyveres testület tagja. Locke ezt csak egy szabadidős játékként fogja fel, ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy mit csinál a szabadidejében. Ha nem, hát nem, vigyorog a főnök, akkor tessék mesélni a Nagy túráról, amely egy ausztráliai álomutazás, halászgatnak, vadászgatnak és sokat fognak túrázni ugye? Locke nagyot néz, honnan tudja ezt, de elmagyarázza a főnöknek, hogy a túra egyfajta spirituális utazás, közelebb kerülnek a földanyához és saját magukhoz is. Maszlag, látszik a főnök arcán a vélemény, de játszótársa örül, hogy Locke túrázni megy, Helen-nek már szólt? Na, főnök ráharap erre is, Locke-nak nője van, ez az év híre! De akkor se álmodozzon, hogy részt tud venni egy ilyen túrán egy ilyen ember. Locke már belefáradt a szájtépésbe, és valami Norman Croucher-t emleget, akinek amputálták a lábát, de megmászta a Mount Everestet, mert ez volt a végzete. És neki ez lenne a végzete, froclizza tovább a főnöke. Locke dühösen sziszegi, hogy neki senki ne mondja meg, hogy mit tehet meg, vagy mit sem.

pic9.png

Kopaszember ha lassan, de magához tér, és a lábát is jól van. Mindjárt összeszedi magát, nem kell aggódni Helen. Szökevény csodálkozik, hogy a férfi Helen-nek szólította őt, de Kopaszember a disznóval foglalkozik, tudni akarja, hogy merre ment tovább. Szökevény Waltapukát látja el, sérülése miatt vissza kell őt vinni a partra. Rendben, vigye csak vissza ő, Kopaszember majd a disznó után megy. Szökevény szerint nem fog ez menni, de Locke távozóban morogja, hogy ne mondja meg neki, hogy mit tehet meg. Rocker és Duci halásznak, nagyon kevés sikerrel. Duci örül, hogy nem kell a törzs és Rosszarc közelében lenni. Halat ugyan nem fognak, de legalább egymáson nevetnek egy jót. A törzsnél tovább folynak az előkészületek, Terheslány egy fotót ad át Arabnak, mert a képen rajta volt a férfi neve. Arab nagyon örül, hogy megvan a kép, ami egy fiatal nőt ábrázol. Rose és Jack továbbra is csak üldögélnek és a tengert figyelik,  végül a hölgy megszólal. Nála van a férje gyűrűje, amit minden repüléskor megőriz neki, mert ilyenkor bedagadnak az ujjai. Rose felmenti Jack-et az ígérete alól, nem kell őt szórakoztatnia, amíg a férje vissza nem tér. Doki továbbra sem hagyná egyedül a hölgyet, maradni fog. Rose megdicséri őt, hogy milyen nagylelkű férfi, biztos ezért lett orvos. Hát nem éppen, orvos családba született, ő csak folytatta a hagyományt.

pic10.png

A dzsungelben Locke bandukol tovább a disznót keresve, közben flaschback. Locke otthon, az ágyában telefonál és a partnerének meséli, hogy mennyire örült, hogy kioszthatta a főnökét. A vonal túlsó végén a hölgy, Helen, is örül Locke sikerének. Az örömködés után Locke megkéri Helen-t, hogy tartson vele a Nagy Túrára, Ausztráliába. Ami furcsa, hogy Helen nem örül az ingyenjegynek Ausztráliába, sőt inkább felhívja a figyelmét, hogy örül a megismerkedésüknek és beszélgetéseknek, amiket az elmúlt pár hónapban folytattak, de nem találkozhat ügyfelekkel. Ügyfél, na szép, ez hasba vágta Locke-ot rendesen. A call girl terapeutát javasol neki, de az már van a férfinak. Locke kétségbeesetten próbálkozik a lánynál menteni a helyzetet, de ő a költségekre figyelmezteti őt: ha sokat beszélnek, az sok pénzébe fog kerülni neki. Locke győzködné őt tovább, de Helen, ki tudja egyáltalán Helen-nek hívják-e a lányt, bontja a vonalat, Locke összezuhan, és dühét a telefonon vezeti le.

pic11.png

Az erdőben Szökevény és Waltapuka mennek haza, Kate egy rövid megállót kér, hogy elhelyezhesse az antennát. Elmagyarázza Apukának a tervet és felmászik a fára. Már szerelné fel az antennát, mikor meghallják Apukával a Valami hangját, a lány leejti a földre az antennát ijedtében. A Valami Locke irányába tart, aki békésen keresi tovább a disznókat. Mikor megtalálta őket, és már a levadászásukra készül, megérkezik a fákat döntögető Valami, Locke csak áll és szembenéz a Valamivel. Hát nem mosolyog ez az ember? A parton Rosszarc Terheslánynak ad át valami cuccot, Feleség kertészkedik, Walt mellette üldögél. Kate és Waltapuka megérkeznek, Duci és Walt is odarohannak Apuhoz. Walt reménykedik, hogy apu a vadkannal harcolt és úgy sérült meg, de csalódnia kellett, apu csak simán kétbalkezes. És amúgy hol van Lockebácsi? Boone a csomagoló Shannon-hoz rohan átadni az infókat, hogy valaki ott maradt a dzsungelban, talán meg is halt, de Shannon-nak csak annyi esik le ebből, hogy nincsen kaja. De nyugi, jön Rocker és büszkén átadja a kifogott egy, azaz egy darab halat a lánynak. Shannon örül a kajának, Boone bocsánatot kér Rockertől, hogy testvére így kihasználta őt. Ebből hatalmas veszekedés lesz a tesók között, Rockernek fogalma sincsen, mi miért történt.

pic12.png

Jack és Rose továbbra is üldögélnek, Jack elmondja a temetést a hölgynek, Rose részt szeretne rajta venni, ez haladásnak tekinthető. Az viszont már nagyon kellemetlen neki, mikor Doki megkéri őt, hogy szóljon néhány szót a vélhetően halott férjéről. Rose nem hisz a fülének, a férje nem halt meg. De Jack szerint igen, hiszen a farokrészben volt a zuhanáskor, nem élhette túl senki sem onnan. De túlélték, és lehet, hogy ők is ugyanezt gondolják a gép elülső részén ülőkről. Jack vitatkozna tovább, de ekkor meglát egy öltönyös férfit egy fa tövében. Tesz a férfi felé pár lépést, Rose utána szól, Jack mikor visszanéz, a férfi már nincs ott. Arab az antennát szereli, Kate visszadja neki az ő felszerelést, ami szétesett a zuhanástól. Arab csalódott, hogy nem tudja megjavítani, de tovább fognak próbálkozni. Érkezik doki, Arab lelép, hagyja a kettőst dumálni. Szökevény elmondja, hogy Locke valószínüleg meghalt a Valami miatt, de Jack megint meglátja az öltönyös férfit. Most már utána rohan, de az öltönyös helyett a Nagy Fehér Vadásszal és zsákmányával, a vadkannal találja szembe magát.

pic13.png

Az esti megemlékezésen és búcsúztatáson Terheslány olvassa fel a neveket a megtalált iratokból. Mindenki megrendülten áll, Rocker a napi adagját nyalja be a tömegtől távol, majd utána Kate mellé áll a sorba. A lány Jack-ről kérdezi őt. Waltapuka megdicséri Kopaszembert a sikeres vadászatért, és a Valamit is szóba hozza. Látta-e esetleg, milyen volt, kérdezi Kopaszembert. A válasz nem, de tényleg nem, Locke? Flashback, Locke az utazási irodában üldögél és a túravezető oktatja ki, hogy ilyen állapotban nem jöhet velük, kemény túrák lesznek, csak hátráltatja őket. Ez nem igaz, ő végig tudja csinálni, hadd menjen, sok pénzt is kifizetett ezért a túráért. Nem jöhet, menjen haza, fizetik a visszautat. Túravezető elindul kifelé, Locke kiabál, hogy igenis képes rá, menni akar, és kigurul tolószékével az asztal mellől. Aztabüdösmindenségitneki. Ez az ő végzete, meg tudja tenni. A busz elindul, Locke ott marad. A zuhanás napján Locke a lábát próbálgatja, és láss csodát! Talpra állt! Pár bizonytalan lépés után meghallja, hogy valaki –Doki- segítségért kiabál. Neki. A szertartás alatt Locke mosolyogva figyeli a tűzben elégő tolószékét.

Címkék: lost
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.09.17. 12:39:42

Most ez mi ez? Újra lett kezdve a Lost hogyvoltozása?A régi neveket nem lehetne továbbra is használni? Dzsekk, Szójer, Katinka, Juliska, NemHenriGél és a többiek... :D Valahogy jobbak voltak...:-)

Flankerr 2012.09.17. 23:39:00

@geegee: Nem újra lett kezdve, sixx anno a 2. évad közepétől kezdte el emlékeim szerint. más szerző, más nevek. Nekem nincs vele bajom, mert élvezhető, olvasható, jó nosztalgiázni pár percben.
süti beállítások módosítása