Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 1x06 - Slutty Pumpkin

2012. szeptember 17. 11:00 - sawyer_15

Egy ideig nyaraltam, emiatt múlt héten a matolcsysta gazdaságpolitika nyomvonalán dübörögve nem haladtunk egy tapodtat sem a hogyvolttal, most viszont egy indukciós ugrással visszakerülünk az eredeti pályára és tartjuk a hét év lemaradást. Ebben az epizódban Kids szerepét a Madame Tussaudsból kikölcsönzött két viaszbábu vette át, egy tőmondat, egy fél gesztus vagy arcrándításnyi reakció nem jutott most nekik. A Kanapé a tőle megszokott egyenletesen stabil színészi játékot hozza. Ted-apu a Kidset pótló viaszfiguráknak Robin nénikéjük kezdeti Halloween-jelmezes szárnypróbálgatásairól szóló részt ígér. Hah, jó duma, az eddigiek alapján én inkább ismét egy olyan Ted-randi képén vizionálom, amiből nem lesz semmi komoly. A bárban indítunk, Lily különösen jól néz ki most, adunk is róla egy képet a sztori előtt. 

1x06_1_Lily.png

A bárban Lily, Marshall, Robin és Barney a szokásos piázást a Halloween-esti tervek megbeszélésével egészítik ki. Lily-ék közös jelmezzel készülnek a bárban megrendezendő versenyre, Robin meg inkább hagyná az egész beöltözősdit a francba, és vetkőzősdit játszana otthon a pasijával. Kivel?! Lily rögtön faggatni kezdi Robint. Kiazkiaz? Nekünk be sem mutatod, hogy fogunk így a hátatok mögött lefikázni benneteket?! Á, semmi különös, csak egy randomsrác. Robin kicsit terjengősebben taglalja ugyanezt, úgy látszik, Kanada rövid történelme nemcsak azt eredményezte, hogy Arby’s és Tim Horton’s szendvicsekre tradicionális főételként tekintenek a helyiek, de nem adott elég időt a megfelelő szlengszavak kialakulásához sem. Mindegy, értjük a lényeget, ne terheljük a kisagyunkat a srác nevének megjegyzésével. (Úgy látszik, hogy vagy az alkotók, vagy Robin sem cselekedett másképpen, mert randomsrác más névvel szerepelt a stáblistán, mint ahogy Robin szólította: Mark/Mike) Mindenesetre randomsrác jó lesz töltelékembernek egy duplarandihoz Halloween estére.  

1x06_2_robin.png

Érkezik Ted, és hogy ő mit fog csinálni? Hát várja a Kurvás Tököt a tetőn rendezett házibuliban. Gyors meghatározás: Kurvás Tök (petulans cucurbita, -ae, fem): potenciális feleségideálok rendjébe, őrjítő tökjelmezesek családjába tartozó randomcsaj, 4 évvel ezelőtti Halloween-partin jelent meg a tetőn, a jelmez pajzán helyeken volt kivágva, kahlúát gyömbérsörrel keverve készített koktélt, tengerbiológusként pingvineket tanulmányozott, és bírja az ewokokat. Álomnő Ted számára. Mondjuk Robin esetében mások voltak az ideális feleségjelölt kritériumai, de hát azóta már eltelt vagy öt hét, ilyen távlatok meg nagy változásokat hoznak egy férfi életében.

1x06_3_Ted.png

De hát nincsen ideális Mrs. Mosby probléma nélkül, szóval probléma az persze most is van, Kurvás Tök csokispapírra írt telefonszáma elveszett a Halloween-esti édesség-osztogatáskor, pedig Ted még 8 éves kisfiúkkal is megverekedett volna érte. De van szándék is mázsányi, így Ted ismét várni fog a tetőn. Négy éve, basszus, ennyit Estragon nem várt Godot-ra, mondjuk utóbbiról azt nehezebben tudom elképzelni, hogy buja articsókának öltözve állít be az üres színpadkép közepébe, adszurd dráma ide vagy oda. A sztorit amúgy már kívülről fújja Marshallék könyöke, a következő Halloweenkor már Kids is hasonlóan lesz majd ezzel, már ha nem épül le addig az agyuk Ted-apu végeláthatatlan sztorizásainak következtében.

1x06_4_Ted.png

Ugrunk a Halloween estére, Marshall és Lily beöltözve: Jack Sparrow kapitány és a papagája a koncepció, hiába, akkoriban csúcson volt a karib-tengeri kalóz őrület, nem is csoda, nem látták még a harmadik részt. Lilyék nagyon rajta vannak, hogy megnyerjék a jelmezversenyt, mert nem tudták még feldolgozni, hogy pár éve Sonny and Cherként csak második helyen végeztek. Ezt a komoly traumát speciel meg tudom érteni, engem 10 éves koromban egyszer egy órának öltözött lány előzött meg, miközben én páncéloslovag voltam lóval és kastéllyal, eltartott vagy a középiskoláig, mire túlléptem ezen.

1x06_15_MarshallLily.png

Robin magának öltözik. Nem képzelitek, hogy valami páros gúnyát húzok magamra. Kár, hogy úgy látszik, egyes tűzfalak megszűrik az iróniát az e-mailekben, mert randomsrác félreértette Robin poénkodását és megjelenik Jancsiként. (Ebbe csak én látok bele utalást arra a South Park részre, amikor Stan szintén Jancsinak öltözve csinál hülyét magából, mert Wendy átverte és Juliska helyett Chubbakanak öltözött???) Mindegy, egy vetélytárssal kevesebb Marshallék számára.

1x06_6_Mike.png

Barney Top Gun szerkóban érkezik, zenei aláfestést is rendezve magának, a belépője megint nagyon király, minimális szépséghiba, hogy kicsit rossz pontban dobta ki az időgép. Barney terve egy Victoria’s Secret Halloween Party, Teddel, mint szárnysegéddel. A nehézséget az jelenti, hogy Ted a fehérnemű-modellek helyett a négy évvel ezelőtti jelmezében tervezi várni Kurvás Tököt a tetőn. És itt ránk hullnak az epizódot jellemző szóvicczápor, vagy ha a pusztító hatást nézzük, akkor inkább szóvicc-cumani első cseppjei, amiből semmilyen mértékben és formában nem szeretnék visszaadni semmit, ezt meghagyom inkább valamilyen Geszti Péter hagyományőrző körnek. Maradjunk annyiban, hogy Ted jelmeze a Felesleges Papírdarab. Kezdődik az este, Ted elkezd várni a Kurvás Tökre. 

1x06_7_Barney.png

A tetőparty langyos, csajok alig, főleg olyan, aki valódi és nem beöltözött férfi, ráadásul újraszerveződik egy acapella kórus, a túlélőösztöntől vezérelt emberi test egyetlen válaszreakciót fogad el erre: meg kell húzni a jageres üveget. Barney és a nézők számára az egyetlen pozitívumot egy hula-lány jelenti virágfüzérben és kagylómelltartóban, akit rögtön meg is próbál felszedni. Vesztére és vesztünkre egy szóviccel kezd, a csaj el is hajtja rendesen. Pluszpont a hula-lánynak.

1x06_8_hula1.png

Barney lelép a bugyis-melltartós-modelles jachtpartira, de úgy látszik, a jager a maga megszokott módján kezdte maga alá gyűrni a racionalitást, mivel Barney visszatér a tetőpartira. De legalább ördögjelmezben, így van egy új esélye a próbálkozásra a hula-lánynál. (Pótjelmezt vinni beöltözős bulira! Vastag betűvel felírtuk leghasznosabb tanácsok sorába, közvetlenül „A push-up melltartó levételét követő csalódást ügyesen leplezni!” alá.) Az első gátat még sikerrel is veszi, de megint visszatér szóviccekhez, változatlanul negatív eredménnyel. Hula-lány példámutató magatartással ismét elhajtja. Eközben Ted várja a Kurvás Tököt.

1x06_9_hula2.png

A bárban zajlik a duplarandi, ami hagyományos 2+2 páros felállás helyett inkább 2+1+1 formációban zajlik, mert Robin nagyon nem vevő a közös dolgokra. Marshall és Lily nyomják közösködést kajában, jelmezben, szóban és tettben, randomsrác is nagyon próbálkozik, mi így csináljuk, mi úgy csináljuk, Robin viszont marad egyes számban: én és te. Úgy látszik, allergiás a mi kifejezésre vagy csak szimplán független, emancipálódni vágyó nő. Itthon biztos kapná is az osztást a parlamenti képviselőktől, hej, hogyhogy nem akarsz rögtön 4-5 gyereket szülni izibe?! Ezalatt Ted fent várja a Kurvás Tököt.

1x06_10_Robin.png

Lily finoman jelez Robinnak. Helló csajszi, kedveled te ezt a randomsrácot egyáltalán? Persze, de még hogy, amíg nem kell túl sok időt tölteni vele, minden oké. Hát, pedig nem nagyon nyitogatsz felé ajtókat, gond lesz ebből. Na jó, megteszem, amit tudok, megosztok vele egy desszertet, de közös kasszára pár évtizedig ne számítson. Robinnak egy pár falatig még megy is a nagy áldozatvállalás, de a gyümölcshab túl nagy csábítást jelent, és inkább igyekszik behabzsolni az egészet, vagy csak cukrosnak gondolja randomsrácot és óvni akarja. Mindenesetre ez kiveri a biztosítékot. Helló Robin, te nem igazán akarsz közösben gondolkodni, jobb szeretsz magaddal lenni, úgyhogy részemről leléptem. Mivan, mi most szakítunk? Nem, nem mi, én szakítok veled. Randomsrác kilépője legalább hatásos, még ha a Jancsi-jelmez ront is a komolyságán. Ezalatt Ted tovább várja a Kurvás Tököt.

1x06_11_Robin.png

Lily-ék vigasztalják Robint, aki viszont nincs nagyon letörve, semmi gáz, ő nagyon mi akart lenni, én meg csak én akartam maradni, ezzel zárhatjuk is a ragozós nyelvtanórát. Lily-éknek végülis összejött minden, a jelmezversenyt is megnyerték, mint a buzi kalóz és a papagája. Emellett kibeszélhetik a srácot is, aminek a varázsát jól mutatja, hogy egyes baráti társaságokban évtizedekre szóló összetartó erőt jelent, hogy senki sem mer hiányozni a közös eseményekről, nehogy szétfikázzák a háta mögött.

1x06_12_Prize.png

Miközben Ted tudjukmitcsinál, megjelenik egy pingvinjelmezes alak, és kahlúát kever gyömbérsörrel. Ó, csak nem megérte várni, és eljött végre Kurvás Tök egy másik jelmezben. Ted vérnyomása az egekben, dobog a szíve, odalép… Bocs, Te csak nem??? Csak nem. Barney szopatta be Tedet pingvinnek öltözve, hogy bizonyítsa, mennyire értelmetlen Ted hozzáállása. Pozitív mellékhatásként még a hula-lány telefonszámát is megszerezte az új jelmezben, biztos kifogyott a szóviccekből. Na, de most már hajkurásszuk inkább a fehérnemű-modelleket, és hagyjuk a kéjelgő zöldségeket, meg az újra összeálló gimnáziumi kórust. Barney elhúz, a legjobb, amit tehet, eközben Ted… ááá, hagyjuk. Ha ez a nagy várakozás valami elidegenedés és kiüresedettség körüli filozofálásba fordul át, én felkötöm magam egy cipőfűzőre.

1x06_13_Pingvin.png

Robin visszatér a tetőre, ahol már csak Ted üldögél (miközben várja a Kurvás Tököt). Nem vagyok egy nagy csapatjátékos, pingpong-forgózni is csak magammal szoktam, a közösségi oldalakon meg mindenki előtt rejtett profillal vagyok jelen. Lehet, hogy valami rosszul van bekötve nálam? Á, dehogyis, minden oké veled, Robin. Én mondom ezt, lerészegedett Ted, aki faszikkal tömött tetőpartiban vártam hiába valakire, egy fehérnemű-modellekkel teli jachtparti helyett, csak tudom már, mit beszélek. Ha rám hallgatsz, csupa öröm és boldogság lesz az életed. Ha nagy hittel vársz valakire, akkor van olyan jó itt ülni részegen, mint bármi más. (Nem, Ted, nincs olyan jó, mint nagy hittel elmenni a jachtpartira és hinni benne, hogy Kurvás Tök tud annyit várni, amíg visszaérsz!) Mindenesetre Robin leül Ted mellé várni tovább, ezzel a képpel zárjuk a Kurvás Tökre való várakozást. Legalábbis egyelőre, de legalább egy darabig nem kell ezzel mondattal találkozni.  

1x06_14_RobinTed.png

Értékelés ezúttal nincs, mert Ted hülyesége, és az alkotók szadista hajlamai vagy az első évad alacsony költségvetése megakadályozta, hogy a fehérnemű modellek között kioszthassunk sok-sok magas pontszámot.  

Legalább azzal a tanulsággal gazdagabbak lettünk, hogy ha nagyon sokat kell várni valakire, akkor a legjobb, ha közben legalább jól lerészegedsz. 

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxpic 2012.09.17. 14:46:45

Miért is nem Lotyós Tök?

Silent Bob 2012.09.17. 14:54:13

Hogy a faszba lehet ennyire unalmasan és nyögvenyelősen írni? (főleg egy ilyen szórakoztató sorozatról)

hoppá rézimi 2012.09.17. 16:17:40

Mivel nem volt humor sehol sem az írásodban, ezért gonolom, komolyan gondoltad, amit írtál. Unalmas vagy, amikor komolyan gondolkozol.

Az ironizálás sem megy:

"Mondjuk Robin esetében mások voltak az ideális feleségjelölt kritériumai, de hát azóta már eltelt vagy öt hét, ilyen távlatok meg nagy változásokat hoznak egy férfi életében."

Fel sem merült benned, hogy egy személynek több (vélt) feleségideálja is lehet. Aki 4-szer házasodik, mindig ugyanolyan nőt vesz feleségül. Tiszta sor, mindig így van. (Vagyis nem, ez most irónia volt - csak szólok, hogy megértsd).

Neked inkább "barátokkösztöt" kellene elemezned, ott nincsenek valós emberi személyiségfejlődések.

Az meg erős öngól a részedről, hogy kifigurázod Ted-et, hogy inkább várja a tetőn a tuti dugást, mintsem, hogy megnézze hogy melyik bugyis-melltartós macákat biztosan nem dughatja meg. Gondolom, te nem igyekszel nőkkel összejönni, inkább nézed a szukák fotóit a neten, akiket nem dughatsz meg :)

K.Tomoceusz 2012.09.17. 17:13:55

@Rodzservótersz: A zembereknek joguk van tudni mi történt az elmút 7 évben.

sogeking 2012.09.17. 17:54:19

a következő link helyenként mogyorót és spoilert tartalmazhat :)

weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/07/oh-hey-its-meg.jpg

K.Tomoceusz 2012.09.17. 19:23:00

@sogeking: Nyomokban, nem helyenként. Könnyű megjegyezni, a belinkent lányokat jobb nyomni* mint helyni.

*olvastam valahol

sogeking 2012.09.17. 19:39:56

@K.Tomoceusz: csak össze akartalak zavarni, de nem sikerült

Legokocka 2012.09.17. 21:09:00

@hoppá rézimi: Teljesen igazad van.(iróniaveszély!) Az ember öthetente házasodik újra. És ráadásul még csak nem is a házasságról írt...Istenem, akinek nincs humorérzéke, és nem kedveli ezt a bloggert, NE olvassa! Nehéz lenne felfogni?

mirage1 2012.09.17. 21:44:29

kedves sawyer_15! nekem tetszik ahogy írsz, abba ne hagyd! :-)

zitoka 2012.09.17. 22:36:44

Én már az első hogyvoltot is kritizáltam, de gondoltam: javulhat. Nem javult. Ez a hogyvoltozás nem a sorozatról szól, hanem sawyer egojáról, ami nem tesz jót az írásoknak. A legváratlanabb pillanatokban szakítja meg a történések menetét azzal, hogy tökéletesen izzadságszagú, viccesnek szánt betétekkel tarkítja.Csakhogy ettől az egész zagyva, követhetetlen, fárasztó. Nem tudom, hogy ment át a próba-hogyvolt sixx-en...
Én sajnálom, mert imádom a sorozatot, és imádom a Hogyvolt-ot, de ennek a sorozatnak a hogyvoltját ki nem állhatom.
És mielőtt elkezd huhogni a sawyer stílusát (?) kedvelő gárda: nem, nem fogom többet olvasni.

no mail, no problem 2012.09.18. 00:19:49

@Legokocka: hinnye, te aztán kemény vagy, nem lennék most @hoppá rézimi: helyében. ezek után le sem merem írni, hogy: "kedves sawyer_15! ne hagyd, h megtévesszenek azok, akiknek tetszik ez a hogyvolt!".

fofofo 2012.09.19. 13:26:42

én bírom a sorozatot (na jó, ezt a negyedik évadot nem annyira). tök máshogy látom, mint Sawyer, egyáltalán nem ilyen kritikusan, egyszerűen csak élvezem.
Sawyer látásmódja teljesen elüt az enyémtől, de nekem bejön ez a stílus. sőt, még külön tetszik, hogy egy teljesen más nézőpontból ír.

Gigi989 2012.09.19. 18:26:20

Szeretem a sorozatot, és amíg jövő hétig ki nem jön az új évad, addig biztosan olvasom a hogyvoltot, amúgy akkor szoktam behozni a lemaradásomat, amikor unatkozom. Arra pedig tökéletes, és a továbbiakról talán érdekesebben lehet majd írni, illetve, annyiszor és annyiféleképpen lehet belekötni, hogy nehéz lesz kihagyni. Tehát hajrá, maradjunk pozitívak.
Egyelőre viszont sajnos én is osztom itt mindenki véleményét, olvastam már jobbat is, de azért jó, hogy megírod, és ne hagyd abba
süti beállítások módosítása