Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-faktor 3x02 - Válogató

2012. szeptember 14. 08:41 - candyperfumegirl

Második X-faktor válogató, és hogy véletlen se gondoljuk azt, hogy mondjuk az első évad döntőjében vagyunk, most gyorsan vissza is játsszák nekünk a múlt heti etap emlékezetesebb pillanatait, elsősorban a szarokra koncentrálva, pedig elég volt abból egyszer is. A hangerő még mindig velünk van, mentorok okoskodnak. Feró pl. azt mondja bele a kamerába, hogy hagyni kell az embereket énekelni, mert az jó nekik, de ha nincs hangjuk, akkor csak csukott ajtók mögött, mert az meg másoknak nem jó, pl. a felesége is énekel néha, idézi fel házassága legsötétebb pillanatait a Rocklegenda. Máris kezdjük a műsor érdemi részét, Nórika levadászik egy ikerpárt a várakozó csőcselékből. Az a legjobb bennük, hogy van köztük laza fél méter magasságkülönbség, és be nem áll a szájuk, de egymás mellett totálisan elbeszélve ontják magukból pont ugyanazokat a dögunalmas közhelyeket. A tehetség önmagában kevés, jól is kell kinézni, mert az éneklés már csak ilyen komplex műfaj, és aki tehetséggel született, annak felelőssége, hogy ezt meg is ossza a világgal. Ha már ilyen magvas gondolatok hangzanak el, Nóri megkérdezi az elfogulatlan szülőket, ennyire jók a csajok? Ennyire, pedig nálam keményebb kritikusuk a világon nincs, mondja apuka álszigorral, hát lássuk azt a felelősségteljesen profi produkciót.

hogyvolt01.png

Mentoroknak is bemutatkoznak rögtön, pofáznak megállás nélkül, de úgy, hogy képtelenség követni, mert egyiket sem érdekli a legkevésbé sem, hogy rajta kívül egy másik ember is beszél vele egyidőben. Geszti meg vérbeli troll módjára még bátorítja is őket, és mindenféle kifejtendő kérdéseket tesz fel, ahogy elnézem, Feró most csekkolta, nem lapul-e dugi pálinkakészlet az asztal alatt. A magasságkülönbség azért van, mert kétpetéjű ikrek, most, hogy ezt megtudtuk, mehet is a nóta. Rihanna: Where Have You Been lesz, de annyit mondok, hogy csak a szokatlanul hangosra állított alap miatt felismerhető. A borzalmasan hamis gajdoláshoz minőségben tökéletesen passzoló koreográfia is társul, le is lövik hamarosan (ezek az ártatlanok még azt is megköszönik, hogy leállították őket), DevilNóri meg rezzenéstelen arccal belemondja a kamerába, hogy „szuper volt". Geszti a maga részéről gótikus horrornak és tömegoszlatásnak titulálja a jelenséget, lányok arcán látszik, hogy még nem érzik, hogy ez negatív kritika. Rövid úton megszabadulnak tőlük, Ferótól azért még csak begyűjtenek egy igent, ő a maga részéről remekül szórakozott. Kemény kritikus apuka totális sokkot él át a backstage-ben, EZ a mentoroknak nem volt jó? Mi kell akkor ezeknek? Na gyerünk haza kislányok, majd megpróbáljátok jövőre is, hátha addig lecserélik ezeket a töketlen süketeket is végre.

Most jönnek a szerencsétlenkedők, ezt onnan lehet tudni, hogy a következő ember, aki a színpadon áll, azzal nyit, hogy az életében nem énekelt még, és elővesz egy mp3 lejátszót. Nem folytatom, el lehet képzelni. Jön pár hamis, visító, dobhártyákat a legkeményebb kínzásoknak kitevő próbálkozás, többek között olyan is, akit az énektanárja beszélt volna le arról, hogy idejöjjön, de ki hallgat ma már ilyen dilettánsokra? Feró még ismerteti a verseny szabályait is az egyik értetlen versenyzőnél: két igen és két nem szavazatnál az van, hogy mész haza drágaságom, az értetlenkedéssel meg eléred, hogy bekerülj ebbe a műsorba elrettentő példának. Kicsit unalmas ez a blokk, mert középszarok is becsúsznak, pl. A Srác Aki Nem Tud Belépni, jól érzem, hogy eltelt tizenvalahány perc, és egy hallgatható produkció nem volt még? Kezdem érteni, miért cserélték le „a zene jövője" szlogent idén.

hogyvolt02.png

Jön egy szőke széplány, azt mondja, ő dalszövegíró, és van kisfilmje is, talán ő végre jó lesz? Mondjuk azt, hogy elfogadható, Superstart hoz, a két hangra írt popslágert, de azt a kettőt legalább eltalálja, és még meg is mozdul a színpadon. Én úgy fogalmaznék, hogy „alapanyag", Geszti is ezt a gondolatot járja körül. Darabos és kiforratlan, de van benne valami, amivel dolgozni lehet, igen, a képernyőbarát arc és alak, meg az egyszerű, rádiós slágerekre könnyen alkalmazható hang, mondja Miki, van benne valami. Használható a lány, Miki még megjegyzi, hogy britnis hangja van, majd gyorsan tisztáz, hogy ezt ő nem sértésnek szánta, ha valakinek nem lett volna egyértelmű, és Ildi kivételével igent mondnak, megvan az első továbbjutónk.

hogyvolt03.png

Újabb kisfilmes versenyző érkezik, egy elegánsabb fiúka, aki énektanárnak készül, ő csak nem fog kappanhangon racsítani remélhetőleg, bár láttunk már ebben a műsorban érdekes dolgokat. Srác a Go The Distance-t hozta a Herkulesből, biztatóan kezdi, de van egy rém idegesítő újítás, hogy interjúrészletekkel szakítják meg a produkciót. Ezt ne csináljuk már, arra emlékeztet a dolog, amikor még a letöltős korszak előtti kőkorban a rádióban belepofáztak a kedvenc dalunk refrénjébe pont amikor már azt hittük, hogy végre elejétől a végéig sikerült rögzíteni kazira. Srácnak nagyon szép hangja van amúgy, mer és tud is belevinni magasságokat a produkcióba, szokásos elragadtatott mentorarcok, és természetesen szem nem marad szárazon. Ildi csak azt kéri, hogy ne legyen ilyen szerény, mert egy előadóművész nem az, Geszti számára új dimenziókat nyitott meg, és általános imádás van, tehát természetesen 4 igen lesz az eredmény, de meg is érdemli.

hogyvolt04.png

A folytatásban egy enyhén komikus fiúduó következik, két Ákos, ezért Ákíznak hívják magukat, vagy valami hasonló rettenetnek, ha jól hallottam. Interjújukban baszogatják egymást, játsszák az agyukat, és hülyeségeket beszélnek, ők mindig a társaság középpontjában vannak, mert imádja őket a baráti körük, aha, imádnak rajtuk röhögni, ha jól sejtem. Készül még pár Facebook profilkép az öltözőben, és lehet menni színpadra. Disney percek vannak most az X-faktorban, mert ők meg a Can You Feel The Love Tonightot hozzák, magyarul és hallgathatatlanul, ráadásul teátrális ökörködéssel megspékelve, amiről képtelen vagyok elhinni, hogy egy percig is komolyan gondolhatták. A végén baromi büszkék magukra, engem meg a hideg kirázott, de nem a jó értelemben. Feró tombol és nem bír magával, ez az! Ezt kerestük! Hát az ilyenek miatt készül ez a műsor! Nagyon örülök, hogy jöttetek, de most már menjetek, mert annak meg még jobban örülnék.

hogyvolt05.png

Nóri egy újabb lányt választ le a tömegről, ambiciózus csajszi, Amerikából érkezett, SZTÁR akar lenni, meg az apukája egyik utolsó kívánsága is az volt, hogy induljon el egy tehetségkutatóban. Beatles-t énekel, I Want To Hold Your Handet, de egyedien. Egész hallgatható, van a hangjában némi nyávogás, de arról egy kis szerencsével és jó pedagógiával le lehet szoktatni. Geszti az ambíciókról beszélget vele, Ferót elbűvölte, az eredmény továbbjutás, amit a lány meg is köszön utána a mentoroknak, de természetesen egyetlen célja van csak ennek a jelenetnek, mondjuk ki együtt: Táblagép reklám.

15 másodperc hírnevet kapott továbbjutó jelentkezők jönnek most, Ferótól viccesen be is vágnak ide egy találó mondatot: „olyan aranyos, majd kiesik a következő körben", ennyit róluk. Ketten kapnak picivel több időt, egyikük egy fiúka, aki Beyoncé: Halót vállalt (egyszer meg kell csinálni végre tehetségkutatókról haladéktalanul kitiltandó dalok listáját, és széles körben terjeszteni). A refrén nála is „helló", de legalább valamilyen szinten kreatív, és nem csak a dalszöveg átalakításában. Geszti és Ildi szájkaratézik egyet nagyon színpadiasan, így kell énekelni, dehogy így kell, de igen, de nem, de igen, de nem, végül csak továbbjuttatják. Jön egy kacér széplány Christina Aguilera: Ain't No Other Mannel, ennek megfelelően erősen flörtöl is a zsűri férfitagjaival, amúgy még pont a hallgatható kategória. Geszti megzabálta, mert az asszonyra emlékezteti, Miki kíváncsi, mit tud még mutatni, mert most azért sokszor volt hamis, de az eredmény végül is 4 igen, majd legközelebb jobban megizzasztják.

hogyvolt06.png

Egy leendő apuka jön, akinek az egész X-faktoros jelenlétében ha százszor nem hangzik el, hogy pont mára várják a kislányukat, egyszer sem, de engedtessék meg, hogy ezt a lehető legnagyobb ívben leszarjam, ez egy tehetségkutató, beszéljenek már arról, hogy a zenéhez mennyi köze van. Édelegnek még egy kicsit vele a mentorok, majd belekezd végre a produkcióba, ami Charlie: Könnyű álmot hozzon az éj, sikerült ezt is tematikusan megválasztani, nagyszerű. Sajnos nem jó, elég egyszerű a hang meg a produkció is, pedig kimondottan színpadképes külseje, és szép szeme van, de az ilyeneket valahogy szereti továbbengedni a zsűri, ha nem bűnrosszak, szóval még akármi lehet. Ildi már beleszeretett, a fiúk meg elájultak a hangjától, és egészen elképesztő módon négy igennel csont nélkül továbbmegy. Nem sajnálom tőle, csak éppen nem értem, de majd visszahallgatom, hátha átmeneti halláskárosodás miatt nem tudtam csak kellőképpen értékelni.

hogyvolt07.png

Az 52 éves Kovács László Stone érkezik, akit ismerni kéne, mert már két éve is volt faktorozni, akkor a Táborból repítették haza, amit a mai napig élete egyik legsúlyosabb sérelmének tart, és azóta az X-faktor szó hallatán is idegrohamot képest kapni. Igazi szívós rockerfigurának tűnik amúgy, nagyon határozott, elege van már abból, hogy a kora miatt lesajnálják, és megtorlásért jött, ez nem is lehet kérdéses. Mentorok bájvigyorognak, mert emlékeznek rá, de nagy élmény lehet viszontlátni azokat, akiket egyszer már kiszelektáltak. Stone írt egy dalt a mentoroknak, és ezt fogja most előadni, ami amúgy tényleg tökös húzás. A dal jó kis odaszólogatós egyszerű rock, a szöveg meg nem tudom, hogy direkt kétértelmű-e, de olyanok vannak benne, hogy „odarakom, megmutatom!". Értékelünk, Gesztinek tetszett ez a „kapjátok be gyökerek" felütésű produkció, bírja a pofátlanságot. Feró sorstársat lát benne, mi egy kihalófélben levő faj utolsó egyedei vagyunk apám, nem törünk meg, kitartunk az autotune, az elektrodiszkó és Justin Bieber sötét világában is, rock&roll! Végeredmény 4 igen, de lesz még Tábor idén is, készülhet az újabb odamondós dal.

hogyvolt08.png

Most egy kopaszlány jön jóarcú bratyóval az oldalán, mindketten versenyzők, de nem egy produkciót alkotnak- még. Meg kell tölteni idén is a Csapatok kategóriát valahogy, de ne szaladjunk előre, halljuk előbb, hogy jótékony hatást gyakorolnak-e az emberi fülre. Elsőként G.I. Jane jön (köszi a becenevet Geszti, tökéletes, úgyhogy lopom), és hogy esélyeit növelje előre beajánlja a jóképű bátyját Keresztanyunak, hogy milyen minőségben, arról nem esik szó. Elég agresszív jelenség ez a csaj amúgy, simán el tudom képzelni, hogy rettegésben tartotta az osztálytársait általánosban, de erő a hangjában is van, I Kissed A Girlt hozott, és egész elfogadhatóan szól. Miki arcán látni, hogy neki nem jön át, valahogy nem az a szerethető, könnyen fogyasztható popsztár figura a csaj így elsőre, és ő inkább ilyenekből válogatna össze 12-őt, de halljuk a többieket. Kicsit filóznak, de 3 igent csak bezsebel, Ildi a beajánlott tesó miatt, Geszti meg azért, mert érdekes, továbbjutás megvan, ez a lényeg végül is.

hogyvolt09.png

Na jöjjön a tényleg helyes fejű bratyó, ő a nagyobb ígéret szerintem. Robbie Williams csodálatosan romantikus Sexed Up-ját hozta (legalábbis ezt szokták hinni a dalról azok, akik nem értik a szöveget), ez jó választás, és kellemes a hang is, én megvettem. Mentorok is odavannak érte, Geszti és Feró imádta a természetes lazaságát, Miki már látja benne a popsztárt, Ildivel egy kis flörtölés még tovább növeli az esélyeket, megvan a négyes igen, király. Elképesztően ellentétesek a tesójával egyébként így ránézésre, érdekes.

hogyvolt10.png

Most hirtelen az lesz a baja a négy gengszternek, hogy túl sok a jó, egy hete ilyenkor még azon sopánkodtak, hogy senki emlékezeteset nem találtak, ezeknek mindennel csak bajuk van. Most Ildi Csöcseinek szentelt feledhetetlen, és rendkívül magas művészi értékkel bíró percek következnek (komolyan), de ez csak felvezetés az ő kegyeibe beférkőzni vágyó fiúkák hosszú sora előtt. Na de srácok, azt nem gondolhatjátok komolyan, hogy Keresztanyu harmadszor is megkapja a fiúcsapatot? A legtöbb vetkőzéssel és szemezéssel, meg átlátszó bókolással próbálkozik, a legjobb az, amelyik úgy indít, hogy „olyan módon adom elő a produkciót, hogy továbbjussak". Ha ezalatt hamis visítást és idétlen farokmarkolászást értett, akkor szerintem eltéveszthette a műfajt, és az X-faktor helyett valami egészen más tehetségkutatóba indulhatott eredetileg, Ildi már az előadás felénél eltakarja a szemeit. Na még egy kis győzködés, „tudom, hogy neked szükséged van rám", majd egy utolsó üzenet a Csudálatos Táblagép segítségével, és egy csípőrisza a nyomaték kedvéért.

hogyvolt11.png

Látványos kompánia vonul be DevilNórihoz a váróba, egy tonnadonna madám külsejű szerzet két piszkafa modellcsaj kíséretében, hogy ők milyen műfaj képviselői, azt inkább nem is találgatom. A madám a jelentkező egyébként, azt mondja, hogy táncpedagógus, a szőkébb kísérője meg szerelmes MalekMikibe, jaj de aranyos. Produkció, a Tépj szétet választotta, és kecses alkatával akkora koreót rittyentett hozzá, ami felülmúl minden képzeletet. Vörös tűsarkúk repülnek, karok energikus szélmalomkörzésbe kezdenek, és nagy kilengéssel mozog a tekintélyes hátsó megállás nélkül. Nem tudom, milyen pedagógiai értéke van ennek a táncnak, de teljesen biztos vagyok benne, hogy hatásos, mert a mentorok teljesen lefagytak tőle. Geszti az első, aki visszanyeri a lélekjelenlétét, „az az elképesztő, hogy jó hangod van, és jól is mozogsz, de ez így együtt science fiction". Egy ponton már attól rettegett, hogy a madám odamegy hozzá, de azt nem merte, mert nincsenek még olyan intim kapcsolatban, és a MÉGet hangsúlyozza, én továbbjuttatnám. Feró sokkos állapotban, de Ildi poénkodik, hogy neki ez tetszett, mire műlelkesedéssel imádja, amit a barátnők őszinte pozitív kritikának értelmeznek, és ennek megfelelően visítanak, egyem a szívüket. Feró két igen szavazatnál a szívéhez kap, tovább ne juttassátok, mert akkor felmondok, de megússza, madám távozik, barátnő kiábrándul Mikiból egy életre, a csalódás határtalan.

hogyvolt12.png

Egy versenyző van még hátra, a végére valami nagyon hatásosat tartogatnak mindig, kíváncsi leszek. Egy 16 éves szomorú szemű romalány jön, 7 éves kora óta énekel, amire az apukája biztatta, mert azt mondta, hogy csak a zenében nincsenek különbségek az emberek között, ez jó indítás. A dalt az agysérülést szenvedett bátyjának ajánlja, Zorán: Kell ott fenn egy ország, ha jó lesz, itt szem nem fog szárazon maradni. És jó. Nagyon. Anyuka szemében könnyek, Nóri szemében könnyek, akkor már Keresztanyu sem maradhat le, és valahogy úgy érzem, hogy az ilyen produkcióknál lenne csak indokolt a kierőszakolt és idomított állótaps, nem minden másodiknál. Mentorok egységes elájulásban, ez nem csak szép volt, hanem egyedi is, a csajszi mindenképpen érdekes, mert ösztönös előadó, sokat akarják még hallani, négy igennel megy tovább persze. Itt pedig most befejezzük egy hétre, még két válogató van hátra további emlékezetes pillanatokkal.

Címkék: x faktor
56 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnaKarenina 2012.09.14. 09:27:17

Szerintem dögunalom az X-faktor, csak háttérként megy, még nem kaptam fel a fejem. Az utolsóként, igen dicsért lánynál már megnéztem, ki énekel (utólag tudtam meg a beteg tesót, mert nem figyeltem), mert az előadása borzasztó volt, ez a dal meg volt gyalázva, émelyítő lett a lassítástól.

bukott madonna két nagy didivel 2012.09.14. 09:36:39

Szia Candy!

De jó, már alig vártam, hogy elkészüljön a hv.
Köszi!!!! :DDD

rohadjmegARCgeci 2012.09.14. 09:54:47

Én nem szeretném sunázni.

Agrael 2012.09.14. 10:03:33

Ez a Zoránt éneklő lányka rálépett (sajnos) az Oláh Ibolya által kitaposott útra, szerintem nem volt olyan katarzis, mint amit bele akartak látni. Persze ide történetek is kellenek, kell a dráma, nem csak a jó hang. Ami neki eléggé orrhang volt, de persze benne volt a legjobb 5%-ban az indulók között. Lehet, hogy Zorán se volt jó választás, bár fene tudja, inkább, mint valami mai popszemét.

gyu86 2012.09.14. 10:32:32

A barbihangú szöszi csaj nem az aki ebben a klipben énekel? www.youtube.com/watch?v=tJcs_8AQa04&feature=youtube_gdata_player

btomi1980a 2012.09.14. 10:37:25

Sunázná a faszom ezt a vérbajos kúrvát!

Dr. Kix 2012.09.14. 10:39:51

Kár, hogy a "Hogyvolt" jobb, mint a műsor maga.

gyu86 2012.09.14. 10:42:05

@candyperfumegirl: talán átütőbb sikere lett volna ha úgy lép fel a factorban mint ahogy a klipben vonaglik :)

bruu 2012.09.14. 11:14:40

@Agrael: mert Zoránnak nincs orrhangja?:)

bruu 2012.09.14. 11:22:02

candyperfumegirl: köszi az újabb tökéletes hv-t, bár kicsit késtél és így a hétfői kávézásom nem volt olyan jó, mint amikor a hét úgy kezdődik, hogy kv és hv.
".. majd megpróbáljátok jövőre is, hátha addig lecserélik ezeket a töketlen süketeket is végre" hehe ez nagyon ült.:) Sírórivó keresztbe, csirkedarálós csótányfeco és rémrímmester mehetne a levesbe. Valahogy jelölnéd mit érdemes megnézni mondjuk tecsövön, mert a műsort úgysem fogom nézni.

Rose Madder 2012.09.14. 11:22:30

Igen,szerintem is a helyes fejű bratyó a legnagyobb ígéret.Én máris neki adnám a pálmát,ezerszer jobb,mint az az álszent Kocsis Tibi.Nekem a tesója is bejött,tökre eredeti a csajszi.De az utolsó kislány....úgy elhúzta a dalt,asszittem bealszok.Gyenge volt,nem tetszett.

candyperfumegirl 2012.09.14. 11:29:29

@bruu: na az azért nem igazságos ám, hogy csak a hogyvoltíró nézze. :P

hókuszpókusz30 2012.09.14. 11:36:55

Elég baromság, hogy 5 percenként van egy ilyen Való Világra hajazó énekes műsor, 4 bohóccal megspékelve. Még nagyobb baromság, hogy teli van velük a bulvár.
Tragédia, hogy ezekről a semmikről, még értékelés is születik.
Nagy Ferónak, soha nem volt hangja, és egy új embert se fedezett fel, tehát abszolút alkalmas erre a szerepre.
Ettől függetlenül, még NÉHA, szinte soha nem nyerők, pláne nem a futtatottak között, azért megcsillan a tehetség.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.14. 11:38:31

"ez egy tehetségkutató, beszéljenek már arról, hogy a zenéhez mennyi köze van"

Barátom, akkor a Voice-ot neked találták ki, inkább majd arról írjál :-)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.14. 11:40:47

@hókuszpókusz30: "Nagy Ferónak, soha nem volt hangja, és egy új embert se fedezett fel"

Legalább ismernéd azt, akit fikázol. Senkit nem fedezett fel? Két együttes nevet mondok csak, Bikini és Pokolgép.

candyperfumegirl 2012.09.14. 11:41:11

@Fedor: a Voice-ban van a legtöbb személyes sztori, az eredetiben legalábbis hosszú perceket szentelnek a szegény, nyomorból jött gyerekek, és utolsó lehetőségükbe kapaszkodó kétségbeesettek kisfilmjeinek, ott erre különösen rámennek.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.14. 11:47:28

@candyperfumegirl: Nem láttam az eredetit, csak ugye azt úgy adják el, hogy nem számít semmi más, csak a hang. Akkor ezek szerint ez csak a háttal ülő zsűrire vonatkozik, a nézőkre nem?

gizdacsavo 2012.09.14. 11:55:51

@Fedor: A TV2-t ismerve ők Voice Hungarian Special Edition-t hoznak, tehát annyira szar lesz, hogy nem csak a zsűri, de a nézők is háttal ülnek majd a tévének. Csak előtte még le is némítják... Legalábbis eddig sikerült minden külföldön sikeres műsorral megbukniuk itthon.

winy 2012.09.14. 12:08:12

A kopasz csajnak kint még volt haja, de mire sorra került már leborotválták, ez hogy?

gizdacsavo 2012.09.14. 12:12:22

Ez a második válogató nagyon gyengére sikerült. Az utolsó csajtól sem értem miért voltak úgy elájulva, lehet szakmailag jó volt, de számomra élvezhetetlen.

Még a legjobb a Stone nevű fazon volt, ő legalább saját számmal érkezett, és a saját műfaján belül szerintem még hiteles is volt. Az más kérdés, hogy sem a karakter, sem a műfaj nem tartozik azok közé, amit egy kereskedelmi tévé szívesen látna a műsorában (sem a sikoltozó tinik, sem a nagyik nem fogják tolni az SMS-t rá), így rövid úton repüni fog.

zsizsikúrfi (törölt) 2012.09.14. 12:19:26

A "duci" nőt ismerem. Mesélték, hogy ezt kellett előadnia, meg volt mondva neki, mit hogyan csináljon. Az is nagyon szép, hogy a két vén trottyadék a porig alázta azért a biztonság kedvéért.

mézescsók 2012.09.14. 12:48:14

Legutáltabb perceim közé tartozik a tehetségkutatókban, amikor akaratom ellenére beleavatnak olyasmibe, amihez nézőként semmi közöm.
Candynek nagyon igaza volt, amikor a mindenórás apukánál megjegyezte, hogy "hogy engedtessék meg, hogy a legnagyobb ívben leszarjam, ez egy tehetségkutató, beszéljenek már arról, hogy a zenéhez mennyi köze van."Ez vonatkozik az amerikás lányra is (apuka utolsó kívánsága - ott nincs elég tehetségkutató?), továbbá a beteg testvérre is, akinek egyébként jobbulást kívánok. De engem, mint nézőt ne magánsztorikkal sziveskedjenek meghatni, hanem az énekükkel. Szóval abba lehetne hagyni.

candyperfumegirl 2012.09.14. 13:00:41

@mézescsók: sajnos ez minden tehetségkutató része (az amerikai Voice-ban különösen hangsúlyos), persze értem, hogy miért van, ez egy szappanopera, kellenek a történetek és a drámák, és most mutatják be a karaktereket, hátteret adnak nekik. A bajom itt azzal volt, hogy SEMMI másról nem beszéltek a pasival, mióta énekel, mit akar ezzel elérni, semmi a zenéről, mintha megfeledkeztünk volna arról, hogy elsődlegesen mi lenne a célja annak, hogy itt van. Egyébként egyetértek veled, ezt utálom én is, meg rossz esetben az ilyen vonalon tud elmenni szánalomszavazás irányába a dolog.

yenomka 2012.09.14. 13:30:10

@winy: Nem egyszerre van a kinti korláttal elkerített részek felvétele és a zsűri előtti válogatás. Kb 1hónap van köztük. Szerintem simán ráparancsoltak a csajra hogy ha benne akar lenni a műsorba vágassa le a haját. Voltam a válogatón (csak kísérőként ugyan) mocskos egy banda, tudnék mesélni...

2012.09.14. 13:35:44

Keresztes Ildikó azokra a szatmári szétivott, szétcigizett festő-mázolókra emlékeztet gyerekkoromból, akik már az alkoholizmus sovány szakaszában jártak 50 fele...De komolyan dettó. Ugyanaz az inas testfelépítés, a kevés, de annál hosszabb haj, az arcát egy versenyagár is letagadná, az ajkai meg vagy 1,2mm szélesek...azt mondják nincs rossz nő, csak kevés pia. Na a Keresztes valahol 20 liter patikaszesz lehúzűsa után lenne sunázható...

2012.09.14. 13:53:47

Geszti meg egy paprikajancsiként játssza ott az észt. Huszonéveseknek mondja meg, hogy így kéne, úgy kéne. Mennyen már a büdös picsába!

Én emlékszem a rapülőkre, olyanok voltak, mint a három buzi. Hangjuk semmi, a rap-műfajt meg szerencséjükre nem ismerték a legvidámabb barakban, mert ha az embereknek lett volna rappről fogalmuk, hát úgy elküdték volna picsába tojással meg paradicsommal, mint a szar. Jó szövegeket ír, és jó marketing-manager, de ne papoljon már az éneklésről!

Ja, meg ne kacérkodjon már húszévesekkel, mert lehányom a tv-t! Olyan undorító gennyes féreg teste van, hogy örüljön Ditz Edit elbaszott ízlésének, mert, hogy pénz nélkül csak max. a Keresztes Ildikót sunázhatná meg az tuti.

afazekas 2012.09.14. 14:15:01

Skippelném Keresztes sunázását...

Emanuelle 2012.09.14. 14:21:02

Ha jól rémlik, akkor Stone bácsi volt, aki a feleségével részt vett az uccsó előtti VV válogatáson és helyettük az ex-prosti akárki meg a férje jutott be.
Nálam ezzel már el is vágta magát.

Emanuelle 2012.09.14. 14:24:07

@yenomka: a kertévé egy mocsok üzem. Leginkább a fókusz és fosadék társai műsorok készítőinek tudnék bemosni egy embereset, szorosan utánuk jönnek a reality-k és tehetség(haha)kutatók

kontratenor 2012.09.14. 15:21:57

Csak az utolsó lánykát láttam.
Se szakmailag nem volt jó, se sehogy. Szép hangszíne volt a mélyebb részeken. De a magas meg a tartott levegős rossebbek dicséretének fényében örülök, hogy nem hallottam a többit.

hoppá rézimi 2012.09.14. 17:06:19

@kontratenor: "Se szakmailag nem volt jó, se sehogy."

De nem ez számít. Az számít, hogy polkorrektkedni lehet egyet a "zenében nincs különbség az emberek között" dumával, amit aztán ki lehet támasztani az agysérülést szenvedett testvérke sztorival. Nincs az a rásszistá g*ci, aki nemet mondana, akármilyen siralmasan fals is lehetne a cigánylány hangja.

Pácsó Ármándó 2012.09.14. 18:07:13

Az ikrek (Danny DeVito & Schwarzenegger) borzalmasak voltak, már a dumánál lehetett sejteni, hogy ez rossz lesz.
A zöld felsős csaj hallgatható volt, majd kiesik később.
Az énektanár srác tetszett, a két hülyegyerek nem volt még vicces sem, inkább csak langyi.
A Beatles-es lány végre nem egy tucatszámot hozott, az álGesztinej viszont nem tetszett, valahogy olyan "zártan" énekelt.
A mindenórás apukának szerencsésen összejöttek a dolgok, Stone is jó dalt hozott és jól adta elő, de hát nem egy kezdőről beszélünk.
A kopasz csajt majd összerakják valakivel mert egyedül kevés, a tesója sokkal jobb volt.
A szoliban ragadt "fehér" gyerek jelenlétével csökkentette az est fényét, a dundi kengurut én is tovább engedtem volna, had találjon ki valami új koreográfiát :-)
Az utolsó csajnak nem is tudtam volna valami pop/rock számot elképzelni, Zorán pont jó volt.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.09.15. 07:11:29

Szia Candy!

Tudod, hogy mindent mindig szívesen elolvastam tőled, de ez az lesz, amit nem vagyok hajlandó. Annyira idegesítő már ez műsor, hogy képtelen vagyok a tv-t felhozni a tv-met (amit ugye nem nézek) a pincéből ezért :)

Ellenben lehet, hogy majd igyekszem beleokoskodni:P

möhönce 2012.09.15. 07:48:14

Ha jól értettem a műsor alatt, az "amerikai lány" ösztöndíjjal volt Amerikában, és bár személy szerint nem fedeztem fel semmilyen akcentust, hülyét kapok az olyan emberektől, akik fél évnyi külföld után hirtelen elfelejtenek normálisan beszélni.

A legügyesebb a Herkuleses fiú volt, de majd kap Michael Bublét és Josh Grobant a szájába, és unhatjuk magunkat megint halálra hosszú heteken keresztül.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.09.15. 09:07:01

@yenomka: " Voltam a válogatón (csak kísérőként ugyan) mocskos egy banda, tudnék mesélni... "

Mesélj csak bátran, itt lehet.

möhönce 2012.09.15. 12:13:08

Ja,a nyávogós I want to hold your hand sem olyan egyedi ám:
www.youtube.com/watch?v=lvt1DFkeoDI

yenomka 2012.09.15. 13:40:10

@Sigismundus: Hát jó (remélem nem lesz törölve a kommentem). Szóval kedves régi barátom nagy álma volt ez a műsor. Igen vannak még naiv emberek a földön, úgy volt vele egy próbát megér. Tényleg tehetséges, van hangja stb. Április végén volt az első válogató, kb 100-150 embert hívtak be akkora. Ment a sorszámozás, fénykép stb és ezután kezdtek nekem a dolgok gyanúsak lenni. A barátomnak le kellett ülnie egy feltöltött szájú picsával és egy fiúval beszélgetni, akik kérdezgették. Ez volt a pszichológiai teszt, ami alapján szűrték a népet. Mire mindenkivel végeztek már megvoltak azok akik biztos kiestek. (csak erre mi a 2.válogatón után jöttünk rá...) Ez alapján akiket elég érdekesnek találtak mentek a videószobába, akiket pedig nem azoknak rendeztek egy "álmeghallgatást". Sajnos a barátom az utóbbi csoportba került... Bevezették őket egy öltözőbe és mindenkit egytől-egyig továbbjuttattak . Kb 10 mpig ha énekelt, de hát boldog volt én meg nem akartam akadékoskodni hogy mi ez már így...

A 2. meghallgatás asszem 1 héttel később volt. Ott már rengetegen voltak, mivel akkor vették fel 40 fokban, tűző napon, órákon keresztül a korlátos X-mutogatós baromságot. Többen rosszul lettek, de hát az ott senkit sem érdekelt, mivel kizárólag csak is ezért juttattak tovább mindenkit, hogy ezek a felvételek meglegyenek... Utána már nem is titkolták és szépen vitték az előre kiválasztott embereiket interjúkra. Bár még rendeztek még egy "álmeghallgatást" (szintén valami öltözőbe) ahol "majd értesítünk" szöveggel elküldtek mindenkit a 10mpes éneklése után. Természetesen senkit sem értesítettek...

És akkor itt áttérnék a táborra. Nem tudom volt e előtte még valami mindegy is. Vicces amikor a műsorba azt a 4 csillagos szállodát mutatják, mert nem ott vannak, bár konkrétan nem tudom, de élek a gyanúval hogy 1 órára kibérlik és felvesznek ott egy pár jelenetet hogy igen itt laknak a jövő sztárjai, pedig nem. Poloskás-hangyás ágyban altatják őket, romlott kaját adnak nekik és aki nem férfi nemű az ne számítson semmi jóra (hacsak nem kurva). Ugyebár ott kb. 6fős csapatokra osztják őket. Minden csapatban van minimum 2 protekciós. Természetesen neki minden percben interjú+ külön énektanár van. A nagyérdemű zsűri csak őket dicsérheti, előre megírt szavaival... Sajnos ezt nem szeretném jobban kifejteni, mert akkor neveket kéne mondanom és van az a titoktartási hülyeség...

Mire is számíthattam volna ugye? Persze hallottam szépeket előtte is, de jó nagy beetetés az egész. Az első válogatón dől el minden, ahol senkit sem érdekel hogy van e hangod (bár gondolom ezt mindenki tudta) Én tényleg csak azokat sajnálom, akik 14-16 éves fejjel ott voltak a válogatón a szüleikkel és elhitették velük hogy jók. Bár ugye hülye az aki ilyen műsorba engedi a gyerekét...

candyperfumegirl 2012.09.15. 14:39:38

@möhönce: nekem is ezsembe jutott, de azért nem teljesen így adta elő a csaj, max az alapötlet származhatott onnan. Meg hát Chris Colfer ezt klasszisokkal jobban nyomja, nem tett volna jót a lánynak az összehasonlítás.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.09.15. 20:52:28

@yenomka: Szia. Hát ne aggódj szerintem a titoktartási szerződés meg hasonlók miatt, mert nagyon szőrmentén fogalmaztál. Sőt mondhatni akkora nagy általánosságokban maradtál benne, ilyeneket bárki tudna ha megkérnék, írjon le minden pletykaszintű negatívumot egy válogatásról.

sogeking 2012.09.16. 19:37:18

hú, hirtelen azt hittem, hogy egy párhuzamos univerzumban vagyok, mert a képek alapján senkire sem emlékeztem a tegnapi műsorból :)

@yenomka: a romlott kaja azért durva :)

az utolsó lány szerintem borzasztóan modoros és szenvelgős volt

Pácsó Ármándó 2012.09.16. 19:46:29

@sogeking: Mármint a tegnapi utolsó vagy a múltheti utolsó?

sogeking 2012.09.16. 19:50:59

@Pácsó Ármándó: az itteni (múlt heti) utolsó :)

sogeking 2012.09.16. 20:15:36

a mostaniban Ónodi János és Antal Tímea volt szimpi, a többieket még értékelem

Rose Madder 2012.09.17. 09:12:03

Hát,engem már baromira irritál,hogy boldog-boldogtalannak felállva tapsolnak.Akár a marionett bábuk,basszus..
Az a színész csaj,aki a Katona Klári dalát énekelte szörnyen hamis volt,de nem csak a hangja.Az egész olyan megrendezettnek tűnt.Tökre hülyének néznek minket.De én nem hagyom magam :D

mézescsók 2012.09.17. 09:20:05

@candyperfumegirl: Kicsit hátrahőköltem az infóitoktól, nevezetesen, hogy a The Voice-ben több a magánéleti nyüglődés. Inkább bevállalom, hogy szociálisan és mentálisan érzéketlen vagyok, de sajna nem, továbbra sem érdekel egyik szereplő háttere sem.
Várom a múlt heti hv-t. Igazán nem akarok türelmetlennek látszani, de jó lenne, ha nem egy hét múlva jönne...
Legyen szép napja mindenkinek, ha már ilyen trutymó idő van!

möhönce 2012.09.17. 09:22:47

Jaj, az összes színészpalántától borsózott a hátam.

möhönce 2012.09.17. 09:23:43

@möhönce: egy D betűt kihagytam:-)

nyuszi01 2012.09.17. 11:02:53

@möhönce: igazabol en se ertem, h aki befutott musicalszinesz (mert mind a ket gyerek az), akkor 1. miert jelentkeznek az X-Faktorba?, 2. miert ajul el mindenki, h milyen jol enekelnek? Az lenne a meglepo, ha nem igy lenne... Az ilyenfajta megnyilvanulasok nem tetszenek, meg az se, h miert nem csak amatorok jelentkezhetnek? Nem azert, adjuk meg a lehetoseget a kitorni vagyo emberkeknek is, de konyorgom, aki az Operettszinhazban mar x eve Bereczki dublore es foszerepeket is jatszik elso szereposztasban is, meg a Mihalka Gyuri is eleg befutott, oket azert ne emlitsuk egy lapon az amatorokkel. Ettol fuggetlenul jok voltak, de ennyi erovel a kov. heten hadd jusson mar tovabb Dolhai meg Bereczki is...

möhönce 2012.09.17. 11:14:39

A Megasztárnál volt bevett szokás behívni ismert(ebb)énekeseket, majd jól kiszórni őket a francba- gondolom azt demonstrálandó, hogy mennyire erős döntőt sikerült összekaparniuk a huszonnyolcadik évadra is. Mondjuk az is megérdemli, aki hajlandó ezeknek eladni magát.Kíváncsi vagyok, mennyire lesznek hosszú életűek az RTL-nél, vagy hány héten keresztül kell majd hallgatnunk, hogy modorosak, meg az Operettszínházban még csak-csak, de a pop szakmában végképp semmi helyük.

Pácsó Ármándó 2012.09.17. 18:25:26

@Rose Madder: Az a színész csajszi nem volt semmi. Már a előzetesében akkora kínnal tette-vette magát, mintha akkor csapták volna el a kiskutyáját az orvos előtt aki megmondta neki hogy rákos. Ránézett az ember és azt hitte, hogy a csaj vállát nyomja az összes afrikai éhező etetésének felelőssége, miközben örmény szakadárok lopkodják tőle a veteményt. Ehhez az egészhez remekül illet a dal hangulata, csak az én ízlésemnek elég lett volna az egész szenvedést az éneklés idejére korlátozni. Popsztár sose lesz belőle.
süti beállítások módosítása