Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x10 - Cuffed

2012. szeptember 14. 11:00 - Zenóbia

Nahát, lehetne ez egy irtó szexi kezdés is, ha nem lennének mindketten tetőtől-talpig felöltözve, Kate-en ráadásul még garbó van. De legalább valaki összebilincselte őket, miután beadott valami kábító szurit a seggükbe. Próbálnak erősen visszaemlékezni, hogy mi is történt, Castle-nak kicsit lassabban megy az ébredezés, meg az is lehet, hogy jobban szeretne úgy emlékezni, hogy nem egy hullát megnézni mentek fel egy lepukkant szálloda szobába, hanem valami másért. De csalódnia kell, az bizony egy hulla volt. Jelenleg egy sötét pincében vannak, óra, pénztárca, fegyver és jelvény nélkül. Na gyerünk használjátok ki a lehetőséget és essetek egymásnak, de hát akkor ez nem ez a sorozat lenne, ugye. Vissza a motelhez, ahol a hulla előtt még tanúi lehetünk Esposito és Lanie vitájának arról, hogy Espo irányításmániás-e vagy nem. A hulla harmincas férfi, de ötvenesnek néz ki, bár lehet, hogy csak a halál nem tett jót neki. Fulladás, de közrejátszott egy szuri is amit a karjába kapott, illetve hogy ne legyen nagyon egyszerű a történet, még az ujjlenyomatait is leégették, hogy ne lehessen azonosítani.

4x10_castle1.jpg

Nem is lehet, készpénzzel fizetett és Jack Sparrowként jelentkezett be, de hamar John Doe lesz belőle. Espo és Lanie gyilkosabbnál is gyilkos pillantásokat váltanak, nekem ez pozitívum, mert simán azt hittem, hogy ezt a vonalat teljesen felejthetjük, de még a konfliktus is jobb a semminél. Időnként mutatják a pincét is, ahogyan emlékeznek vissza a dolgokra, de még mindig nem pucérak, úgyhogy nem érdekes. A hotelből a hullaházba mentek, ahol Lanie közli, hogy pár nap alatt talán tud ujjlenyomatot gyártani a fickónak, még pedig az ujjai feláztatásával, hát kibírtam volna e nélkül az információ nélkül. Talált egy papír fecnit a pasinál, amin egy kávézó címe és egy időpont szerepelt, Ryan már megy is megkérdezni, hogy felismeri-e valaki a hullánkat. Kate csírájában folytja el Castle kémes meg maffiás elméleteit, aki helyettük elő is áll egy használható ötlettel, azaz a fecni egy boríték része, a postai sávkódokból pedig kideríthető, hogy hol jegyzetelgetett John Doe.

Oda is mennek a címre, közben fejtegetik, hogy Lanie és Esposito mennyire látványosan együtt akarnak lenni, éd mégsem ismerik be maguknak, milyen hülyeség ez. Most lehetne ujjal mutogatni egymásra is. A ház tök üres, az ajtó nyitva, a csap csöpög, a leveleken Bill és Nora Ranford neve szerepel, a hangulat kísérteties. Hát még akkor lesz horrorfilm az egészből, amikor az egyik szobából segítségkérés hallatszik, és ott ül egy nő egy ketrecben, bögrével a kezében, sátáni pillantásokkal a szemében. Kate próbálja kinyitni a rácsot, persze hiába, a nő elkezd vigyorogni, vagy a benne lakó sátán, nekik meg ennyi, vissza a pincébe. A pincén kívül közeleg a karácsony, amit Ryan hiába szokott a családjával tölteni, most mégis Jenny nagymamájával fogja, ahova több órás autóút vezet majd. Espo szerint ez egy házasság előtti teszt, aminek Jenny fogja alávetni Ryant, aki így nem tud hová menekülni a kérdései elől. Cseles, de Espositonak mintha lenne egy egészen enyhe üldözési mániája a nőkkel kapcsolatban.  A Vaslady-nek feltűnik Beckett hiánya, a fiúknak még egyelőre nem zavaró a dolog, majd az lesz.

4x10_castle2.jpg

A kávézóban felismerték a pasast, a pincérnő éppen egy rajzolónak próbálja leírni, hogy nézett ki az akivel találkozott, de mindenesetre John eléggé idegesnek tűnt. Espositonak aztán van tapasztalata, nem tudom milyen elmebajos női voltak eddig, de most meg valami kenus dologgal jön, hogy tuti Jenny kenuzni is el fogja vinni Ryant, mert ha egyenesen megy a kenu, akkor jók lesznek együtt, ha viszont körbe-körbe forog, akkor meg nem. Az ilyen nőket nemes egyszerűséggel be kell lökni a kenuból a vízbe, aztán igen gyorsan evezni kifelé. Castle és Beckett épp körbe-körbe forognak a matracon, most akkor menjünk bele, hogy mennyire is illenek össze? Szerintem se kéne. Ők azért belemennek, megfertőződtek Espositoék irányításmániájával. Azért nagy nehezen eljutnak a közös döntésig, hogy tán kapcsoljuk fel a villanyt, ha már van. Kár volt. A pince dög nagy, az ajtó acél, a fagyasztóban pedig nem tudom mi lehet, de lehet, hogy nem is akarom tudni. Egyelőre szerencsére ők sem, viszont ha felmásznak rá, akkor lehet, hogy elérik az irtó magasan levő tolóajtót a plafonon. Castle Fűrészes jeleneteket vizionál, kicsit tényleg olyan.

4x10_castle3.jpg

A fiúknak végre leesik, hogy ez már nem normális, hogy még mindig nem értek vissza, rákeresnek Beckett rádiójára. A fagyasztót nem bírják odébb tolni, ki kéne pakolni belőle, ó, ne már. Ahhoz viszont ki kell nyitni, de Castle simán nyit bármilyen kombinációs zárat, mert egyszer kellett a regényéhez a tudomány. A fiúk megtalálták Beckett autóját, de annyira azért nem hülyék a fogva tartóik, hogy a ház előtt hagyták volna, viszont a sarkon van egy kamera, amit Esposito már ki is szúrt. Reméljük annyira viszont hülyék voltak, hogy a kamerát nem vették észre, nem sokára kiderül. Hát, nem sokra jutnak a felvétellel, mert az látszik, hogy valami nagydarab faszi odavitte az autót, aztán átszállt egy másikba, de a rendszámot nem lehet kivenni. A Vaslady kiadja a szokásos ukázt, hogy oldják meg az ügyet de gyorsan, mellesleg biztosra veszi, hogy Castle miatt van az egész. Minden baj okozója azóta is a zárral küszködik, nem volt valami alapos a regényhez végzett kutatásnál, csak úgy megjegyzem. A fiúk együttes erővel próbálják meggyőzni Laniet, hogy azonnal de rögtön lásson neki az ujjlenyomatok helyreállításának, bár sokkal hatékonyabbak lennének, ha csak Ryan győzködné, Esposito meg szépen meghúzná magát egy sarokban.

4x10_castle4.jpg

Éééés kinyílt a zár, bár ennek semmi köze Castle tudományához, egyszerűen csak eljutott az utolsó lehetséges kombinációhoz. A lényeg, hogy hulla nincs a ládában, van ellenben úgy ezernyolcszáz darab véres bilincs meg lánc, és ennél nem sokkal kevesebb véres kés, vannak ennél biztatóbb kilátások is a jövőre. Laniet addig-addig fikszírozza Esposito mikroszkópolás közben, hogy sikeresen elszakítja a még nem eléggé ázott bőrdarabot, éljen. Nem sűrűn írok le ilyen mondatot asszem. Na szóval de ettől még összerakják a maradékot azzal amit a borítékon találtak és már meg is van, hogy John Doe valójában Hank Spooner, egy szabadúszó fuvarozó, aki a saját kamionján dolgozott. A múlt héten kapott egy megbízást, hogy hozzon el egy rakományt Texasból Queensbe, de azt nem tudjuk, hogy mi volt a rakomány, csak azt, hogy jó sok pénzt fizettek érte. Egyszer csak mint derült égből a jó tündér besétál Chuck Martinez a DEA-tól (Kábítószer Ellenes Hivatal), a fickó, akivel a kávézóban látták Spoonert. Spoonert már régóta körözik, úgy gondolják, hogy évente úgy hatszor drogot csempész Mexikóból.

4x10_castle5.jpg

Felállítottak neki egy csapdát, eljátszották neki, hogy fel akarják bérelni szállításra, de Spooner rájött, hogy zsaruk. Meglepetésre ahelyett, hogy elmenekült volna, inkább felajánlotta, hogy védelemért cserébe mindent kitálal. Viszont a kartell gyorsabb volt. Közben megvan az eltűnt kamion is, a Vaslady fegyvert fog, irány a helikopter. A kamionban irtó sok vér van a padlón, meg egy faláda levegőztető lukakkal. A fuvarlevelek szerint Spooner egy bútorboltnak szállított két napja. Beckették továbbra is a ládával küzdenek, de már legalább a tetején. Castle-nak ideje lenne elkezdenie gyúrni kicsit, de a végén csak siker, Kate eléri az ajtót, ki is tudná nyitni, ha nem nyitná ki helyette egy roppantul rosszarcú fickó, aki nyilván szarik a kérdéseikre, de a vigyora neki is sátáni, amikor rájuk vágja az ajtót. Ott vagyunk, ahol a legelején, a matracon fekve, összebilincselve. A bútorboltos elmondja, hogy valóban volt valami fura a szállításnál. Úgy tűnik, hogy Spooner üres ládákkal takarta el a csempészárut, ami jelen esetben élő áru lehetett, mert a bútoros ember levegővételt hallott.

4x10_castle6.jpg

Ryanék addig fogdossák a táblára aggatott bizonyítékokat, hogy megtalálják ők is a postakódot vagy mit, így hamarosan kommandósokkal veszik be a sátán házát. Már épp feladnák, amikor találnak egy lejárót, de ez a lejáró nem az a lejáró, mert Beckették egy másik pincében küzdenek most épp a bilinccsel. Hangokat is hallanak, úgy tűnik más is van itt fogságban, akit épp el akarnak adni egy arabnak. Emberkereskedelem, végül is ez még tényleg nem volt. Ryanék jó házban vannak, mert az előző lakókat kilakoltatták, a helyükbe pedig egy férfi testvérpár költözött be, egy fekete autóval, egy pont olyan fekete autóval, mint ami a kamera felvételen is volt. Sőt, az egyik szomszéd éjszaka látta Spoonert is a teherautójával, tehát tutira ide szállította le az embereket. Beckették már bontják is a falat, hogy átjussanak az eladósorban levő lányhoz. Espo nagyon okos, rájön, hogy a csempészek a szerint választottak bázist, hogy melyik házak vannak a Nemzeti Bank tulajdonában, és főleg ezek közül melyiknek van pincéje. Most már csak végig kell kutatniuk mindet. Beszarok, Castle átdugja a fejét a kibontott résen, egyenesen egy tigris szájába.

4x10_castle7.jpg

Akkor mégsem ember, hanem inkább állat kereskedelem, az sem kevésbé illegális, ők meg úgy tűnik épp rosszkor sétáltak be a házba. A tigris viszont éhes, és úgy dönt, hogy jobban összebarátkozhatnának, ha ő jönne át a résen. O-ó. Castle marhahúsos kekszei (marhahúsos keksz??!), nem foglalják le két másodpercnél többre, ők meg nem bírják odatolni elég gyorsan a ládát, de Castle hősies, és maga mögé utasítja Kate-et, ő meg majd ráolvas vagy feláldozza a bal lábfejét, vagy valami. Tizenegy szóba jöhető épület van, mire megtalálják őket lehet, hogy nem tudják majd teljesíteni a Vaslady azon utasítását, miszerint hozzák vissza őket egy darabban. A tigris a száját, meg az ő talpukat nyalogatva ugrándozik a láda teteje felé, mert hogy ez volt a nagy ötlet, hogy függőlegesbe állították és felmásztak rá. Attól tartok nem elég magas az a láda. A segélykiáltásaikat meghallják az épp arra járó Ryanék, a tigris is érdeklődve néz felfelé, a dupla vacsora reményében. Mielőtt még kirángathatnák őket megjelenik a sátáni öregasszony egy kurva nagy mordállyal és nem úgy tűnik, mintha viccelne.

4x10_castle8.jpg

Csatlakozik hozzá hamarosan a két csempész is, hát, nem túl jó esélyek, eddig csak Tony-nak a tigrisnek jók az esélyei. A vénasszony nem semmi, még bagót is rág, közli a feltételeit, ha hagyják őket meglépni, akkor megmenthetik a barátaikat. Espo nagyon húzgálja a száját, de hát jelen esetben olyan sok választásuk nincsen, ahogy én látom. De mindegy is, mert odakint a Vaslady várja a menekülni vágyókat, na végre akcióban. Beckették végre megszabadulnak Tony-tól a tigristől, de helyette nyakukba kapják a Vaslady új szabályát, miszerint senki nem mehet sehova ezentúl, bejelentkezés nélkül. Ha lekésik az utolsó buszt, akkor meg telefonáljanak és értük megy. Castle vicces elszólással zár, azaz ha valaha is hozzá kéne láncolnia magát valakihez, akkor az Beckett lenne, aztán nem győz mentegetőzni, hogy nem is úgy gondolta, hanem amúgy, pedig de. Kate sem marad adósa, ha legközelebb összebilincselődnek, akkor ne legyen tigris. Castle-nak lesz miről álmodoznia az éjjel.

4x10_castle9.jpg

Címkék: castle
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maja54 2013.03.04. 00:45:30

Nagyon szerettem ezt a részt, a tigris kifejezetten tetszett.

Zenóbia 2013.03.05. 13:23:34

@Maja54: Igen, ez szerintem is klassz rész volt. :)
süti beállítások módosítása