Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 8x14 - Get Out of My Life

2012. szeptember 13. 16:00 - Zsoofka

Orson tovább pátyolgatja Bree-t. Ez nekem azért jó, mert végre megint van egy olyan orgánumú pali a sorozatban, aki miatt érdemes nézni englisül a filmet. (Azt akartam írni, hogy egy igazi angol pasi, aztán megnéztem, hogy ízig-vérig amcsi... Nem rossz, de én még mindig Chuck-ot gyászolom… )

Bree beszámol arról, hogy elhidegültek egymástól ő, meg a barátnői. Orson keresi az okokat. Bree nem beszél, a volt ura érdekében nem akar vallani. Aztán mégis feladja a hallgatást. Mire a tea elfogy, a sztori a végére ér, Orson mindent tud a mostohaapukáról, sírásásról , dugdosásról. Orson számára nem maga a gyilkosság a szörnyű a történetben, hanem az, hogy Bree minden segítsége után magára hagyták a nőt és még azok, akiket segített, azok fordultak ellene…. Támogatást ígér, hűséget esküszik. Bree végre nincs egyedül.

1.jpg

Lynette, a tökéletes anya, gyereket nevel. Most épp az életre. Vagy önvédelemre? Mindenesetre amikor az igen csak nagyra nőtt ikrek megpróbálnak hazaköltözni anyuka szoknyája mellé (mert kidobta őket a főbérlő), teljes erővel támasztja az ajtót. Mintha nem annyira akarná ő ezt….. Aztán egy kis pankráció után csak visszaengedi őket a családi fészekbe.

Susan próbálja meggyőzni a pocakos Julie-t, hogy ne adja örökbe a születendő bébit. Ő akarja felnevelni a gyereket. Julie valamiért ezt nem akarja…. Tippek az okokra? Mike magyarázza a feleségének, ha tovább baszogatja a lányát, akkor nem csak az unokáját fogja elveszíteni, hanem Julie-t is. Egyébként is: ő már kurvára unja a problémát, mi lenne, ha Susan ezt az egészet nem vele, hanem a barátosnéival osztaná meg. Susan hárít: senkinek sem beszélt erről, tiktok. De közben támadt egy fantasztikus ötlete: meg fogja keresni a gyerek apukáját, hátha az jobb belátásra bírná a lányát. Miért gondolom, hogy ebből hatalmas ordítozás lesz?

2.jpg

Gaby is a kölykeivel kínlódik. Nem annyira fogadnak szót neki. Telefonos segítséget kér Carlostól. A férfi épp meditálni készül és szemmel láthatóan kellemesen érzi magát, távol az élet küzdelmeitől. Még 16 nap a rehab.(Furcsa egy idónában van ez a Lila-köz. A múlt részben 14,5 nap vót hátra....) Carlos végül megszánja asszonykáját és telefonon megkísérli irányba állítani Juanitát. Közben Gaby figyelmes lesz a padon magányosan üldögélő Karen-férjre. Az öreglány állítólag kirúgta a vénembert. Annak meg most nincs hová menni. Máris készül éhen halni és aludni sem a szegényházban szeretne…. Gaby menekülőre fogja, nem akar szállóvendéget. Roy nem hagyja magát, megy Gaby után. Megemlíti, hogy azért Mrs. Solis-ra esett a választása, mert Bree-hez nem mehet, ott van nála Orson. Ezen fennakad Gaby szeme…. Ez új infó volt, neki is és a többieknek is. Mintha Orson a múlt rész végén azt mondta, a csajok keresték meg. Gyanús.

3.jpg

A feleségek testületileg vonulnak Bree-hez, de a házba nem jutnak be. Orson ott táborozik az ajtóban és nem engedi be őket, a volt feleségének pihenni kell – mondja. Sőt Bree előtt le is tagadja a látogatókat. Úgy tűnik egyedül akar Bree - megmentőként tetszelegni. Mondhatni a szeme sem áll jól…

Éjszaka, Ben építkezése, érkező Mike (egy csekket jött megkeresni, mert Ben már megint nem fizetett valakinek….), gyanús idege, hatalmas robbanás. Aztán rohanás: Mike kergeti a kapucnis idegent. Utol is éri. Épp agyon akarja csapni, de legnagyobb megdöbbenésére Ben rejtőzik a kapucni alatt. És még Ben-nek áll feljebb: Mi a fenének jöttél vissza?- kérdi a ledermedt Mike fiútól. Az meg már megbánta, hogy itt kezdett el dógozni, mint a kutya, ami tizet kölykezett.

4.jpg

Miért robbantott Ben? Mert már az első részletnél megcsúszott az uzsorásnál, fél a veréstől. Gondolta felrobbant ezt-azt, fizet a biztosító, lesz lóvé és nem üti agyon a maffia. Fasza egy terv. Hosszú távú. Mike életvezetési tanácsokat ad: deháááát ez csalás, nem kéne. Mondj jobbat! Mike nem tud. Ben viszont szarul van. Szorít a mellkasa…. Az nem jelent jót, ugye? Hááááát….. Mike felrángatja. Irány a kórház.

Susan Lynette konyhájában ül és – bár Julie titokban akarja tartani terhességét – természetesen nem bírja ki, hogy el ne mesélje bánatát: a lánya babát vár és örökbe akarja adni. Nem, ne beszéljen vele Lynette, mert tiktok. Ja. Az. A baj csak annyi, hogy Lynette 2 ikerfia ott csücsül a lépcsőn és mindent hall….

5.jpg

Gaby-éknál szokásos reggel: kávé, pirítós, álmos anyuka, engedetlen lánygyermekek. És egy morcos vendég, akinél remény sincs arra, hogy a nője visszafogadja…. Roy menni készül, látja, hogy Gaby nem látja szívesen. Mrs. Solis nem marasztalja. Aztán mégis: kiderült, hogy az Öregben egy csendőrtiszt veszett el és nagyon jól tud engedetlen lányokat nevelni. Gaby rájön, nem is olyan nagy baj, ha marad még pár napig. Valamit valamiért.

Julie telefonon beszél leendő gyermeke apjával. Találkozóra hívja a helyi kávézóba. Susan természetesen kihallgatja. És természetesen követi. Alig feltűnően figyeli a beérkező pasikat. Vajon ki lehet a gyerek apukája? Amikor egy tetovált pasit annak hisz, de kiderül, hogy vaklárma egy hatalmas kő zuhan le a szívéről…. Hogy aztán még nagyobb legyen a döbbenet: Lynette csemetéje Porter érkezik és igen, ő az apuka. Susan a kétségbeesés újabb szintjére zuhan: „Porter Scavo is the father of my grandchild!” Kiderült, hogy Julie bébije immár nemcsak Susan, de Lynette problémája is….. Hááááát erre nem számítottam, elismerem, meglepő és mulatságos a szitu.

6.jpg

A Delfino-házban tovább folyik a vita. Hogy állhatott össze Julie egy ilyen taknyossal? Porternek nem osztottak lapot. Kap egy ajtót a képébe. A románc csak egy megtévedt éjszakára szólt és igen, használtak óvszert, csak elszakadt. Szar ügy. Amikor végre Portert is beengedik az ajtón, az kerek perec kijelenti, igényt tart a gyerekre. Ja. Majd Lynette felneveli. Eggyel több, vagy kevesebb már úgy sem számít neki…. Azért megnézem Susant meg Lynette-t, mint (hogy is mondják?) nászasszonyokat. Ennél a pontnál Susan Porter oldalára áll: jobb egy gyerek, akinek Porter az apja, mint egy gyerek, akit örökbe adnak és sose többé nem látja. Logikus. Susan rögtön minden segítséget fel is ajánl az eltökélt újapának. Az rögtön meg is kéri az első szívességre: lenne oly drága és elmondaná ezt az egészet az édes jó anyjának, Lynette-nek? Itt már hangosan röhögök.

Gaby meglátogatja a zurát a rehabon. Carlos örömmel mondja, nemsokára mehet haza, nem kell letöltenie a 16 napot. Gaby szerint már nem sürgős: van segítsége gyereknevelés terén: Roy, az őrmester. Carlos faggatja Gabyt: vajon miért szakíthatott a két öreg, miért rakta ki Caren Roy-t. Gaby nem tudja az okokat és nem is érdekli különösebben.

7.jpg

Mike elmegy Renée-hez. Elmeséli neki Ben majdnem-szívrohamát, meg hogy a pasit uzsorások szorongatják. A nagyasszony erőt vesz magán, meglátogatja Bent. Felajánlja a pénzt, baráti kölcsönként. Ben pasiból van, nem kicsit. Nem fogadja el. Majd megoldja egyedül. Aztán visszamegy Renée-hez, szerelmet vallani. Mert szereti, nagyon szereti. Renée aggódva, de boldogan távozik.

Bree és Orson idilli hangulatban főzőcskézik. Orson felveti, hogy örökölt egy házat egy másik államban, költözzenek oda, talán örökre. Bree nem áll készen az újrakezdésre, de egy kis levegőváltozás ötlete feldobja. Bree arról beszél, hogy végleg azért nem akarja itt hagyni a barátait. Orson megint letagadja a csajok korábbi látogatását és arról beszél Bree-nek, hogy ezeket a nőket ő nem nevezné a barátainak. Bree rááll, hogy 6 hétre elutazik a férfival.

Gaby élvezi a szabadságot, amit Roy jelenléte tesz lehetővé. Az Öreg már békülne Karennel, de Gaby lebeszéli róla. Sőt az épp békülni érkező Karent is elhajtja. Kell neki Roy még az elkövetkező 16 napra. Bree sütit süt, indul békülni a barátnőihez. Orson nem díjazza az ötletet, érdekei ellen van. Neki kell a nő, mindenestül. Kérdés: meddig megy el, hogy elzárja Bree-t az emberek elől? Bree emlékezteti a férfit, ha másért nem, hát azért hálás a barátnőknek, mert előkerítették neki Orsont, hogy segítsen. Orson hazudik, mint a vízfolyás: a csajok már jártak itt, de nem jó szándékból, még mindig Bree ellen vannak, irigyek, mert ő, Orson itt maradt és Bree nincs egyedül…. Bree megint összetörik, hálás az álnok férfinak, amiért az megpróbálja megvédeni a gonosz nőktől…..

8.jpg

Eljött a pillanat: Susan elmondja a jó hírt Lynette-nek. EGY CSALÁD LESZNEK. Egy szép, nagy család. Lynette a hír hallatára kiszalad a világból a Delfino házból. Susan utána. Igyekszik meggyőzni arról, hogy milyen jó lesz közösen felnevelni egy Julie-Porter gyereket. Lynette szerint az ő kölyke magát sem tudja eltartani, nemhogy egy bébit. A lelkesedése meg kb. egy hétig tart. (Az évad egyik legjobb jelenete. Taps-taps.) A gyereket örökbe kell adni. Amikor Susan felveti, neveljék fel együtt, Lynette-ből megint kitör az állat: NEM HAJLANDÓ ELÖLRŐL KEZDENI A GYEREKNEVELÉST. Susan átmegy támadóba: Lynette az egyszerűbb utat akarja választani, mert fél a nehézségektől. Lynette érve: nem az egyszerűbb utat keresi, csak olyan szülőket, akik képesek felnevelni egy gyereket. Mert erre Julie és Porter nem képes és így lesz a legjobb a babának.

9.jpg

Lynette otthon folytatja az üvöltözést. Meg akarja értetni Porterrel, hogy a gyereknevelés nem (csak) móka és kacagás, hanem kőkemény meló. Porternek az egész élete meg fog változni, sose többé nem lesz az, mint annak előtte. Porter tudja ezt. Most először életében érdekli a saját és egy másik emberi lény jövője. Lynette hosszan néz maga elé. Talán mégsem olyan elveszett az ő kicsi fia. Julie azzal a hírrel érkezik haza Susanhoz, hogy Porter ügyvédet fogadott, akarja a babát. Susan ezt jó ötletnek tartja, majd ő segít Porternek gyereket nevelni. Julie szerint ez neki nagyon nehéz lesz: nem fogja tudni elviselni, hogy a gyereke itt él és látnia kell felnőni, úgy, hogy nem ő neveli. Talán ha örökbe adta volna, esélye lett volna elfelejteni ezt az egészet és túllépni rajta. Susan szerint ez butaság: azt, hogy gyereket szül, nem lehet elfelejteni. Julie-nak az fáj a legjobban, hogy az ő döntése lenne az örökbeadás és Susan megfosztotta őt a döntés jogától azzal, hogy beleavatkozott.

A Solis házban Roy szomorkodik. Hiányzik neki Karen, azt hitte vénségére megtalálta benne az igazit. Gaby-ban fellángol a lelkiismeret, amiért elválasztja egymástól a szerelmeseket. De egyelőre hallgat. Karen épp az orvosnál van, MRI eredményeket kap. A rák, ami korábban már emésztette a szervezetét, kiújult. Agyi áttétekkel. A doki harcra biztatja az idős nőt, arról beszél neki, hogy majd Roy támogatja a rák elleni harcban. Karen bevallja: Roy már nem él vele. És jobb is így. Roy már egyszer ezt végigcsinálta ezt a rákososdit az első feleségével. És így legalább nem terheli őt a maga bajával.

10.jpg

Renée kegyet gyakorol. Titokban kifizeti az uzsorást. Én is akarok ilyen tiktokos jótevőt.

Bree és Orson csomagol. Orson arról mesél, hogy mennyire megváltozott az élete az utóbbi 2 évben. Megtanult vezetni, türelmesebb lett, figyelt önmagára és a környezetére. Miközben mesél, peregnek a régmúlt képei. A szöveg és a kép ezúttal nincs összhangban. A képek a mostohaapuka meggyilkolásának éjszakáját mutatják, amikor Orson egy autóból figyeli, ahogy a csajok cipelik a hullát; a tudommittettél-levelet, amit Orson dobott be a ládába. A férfi által elmondottak és a vetített képek közötti ellentmondás Orson beteges elméjét teszik még jobban láthatóvá. És igen, a nyomozó elleni gyilkosság hiányzik, vajon ezek után azt ki követhetette el?

Hamarosan meglássuk. Folyt.köv.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.09.13. 19:58:54

nem úgy volt, hogy a röné kidobta a pasiját, amikor az bevallotta, hogy csak a pénze kell neki....?

Zsoofka 2012.09.13. 20:36:57

@Babette_: Igen, de győzött az nagy szerelem :) Akármennyire is szarkasztikusak vagyunk, ez mégis csak Amerika, a maga szirupos valójában :)
süti beállítások módosítása