Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Newsroom 1x03 –The 112th Congress

2012. szeptember 12. 14:00 - Warcry

A harmadik epizódot egyből a híradóval kezdjük. Annak is az elején egy bejátszás. Egy vallomás. Richard Clarke, a fehér ház terrorizmus szakértője, 2004. március 24-én bizottság előtt nevezte hanyagnak és nemtörődömnek a Bush kormány terrorizmus ellenes politikáját a 2001. szeptember 11-i terrortámadások előtt.

shot0011.png

Will is egy vallomással folytatja, a nézők felé intézve szavait, természetesen élő adásban. Saját (és nem más híradósok) kudarcát vallotta be, amiért nem a megfelelő módon tájékoztatta stábjával a népet. Nem foglalkoztak a legfontosabb és az embereket igazán érintő témák vizsgálatával. A bulvár felé vették az irányt, mégpedig a korábban már sokszor emlegetett, és televíziózásban nagyon fontos nézettség érdekében. Közben látjuk, hogy Will beszédét este költötte, és az összes munkatársának is eljuttatta email, fax, stb formájában. Rámutatott arra is, hogy a televíziózás elterjedésével milyen sok embert alakítottak át fogyasztóvá a hirdetők számára. Saját magát, mint kábeltévés műsorvezetőt, a Jersey Shore trash reality producereihez hasonlítja. Viszont ezt most megváltozik, és elfordulnak a mostanában bevett gyakorlattól, és a sok elszánt és tehetséges ember végre híradót fognak csinálni. Mac-et is megemlíti, hogy ők ketten, és a vagy 100 további ott dolgozó ember a nézőkért lesznek: mert ők a Média Elit. Nekem személyesen ez a rész is volt annyira jó, ahogyan a sorozat az első részben kezdett.

shot0014.png

Innentől kezdve flashback részeket kapunk, jelenbeli történésekkel váltakozva, a 2010 májustól novemberig terjedő időszakból. Kezdve egy tárgyalóval, ahol Reese épp kiakad, és kérdőre vonja Charlie-t, miért vallották be élőben, hogy ez idáig amit csináltak az szemét volt.

shot0022.png

Újra a jelenben, Don épp azt kérdezgeti Jim-től, hogy mekkora szerepe volt Will vallomásának a megírásában, és hogy ő is benne lett volna ha ezt kérik tőle. Neki a tízórásiban Natalee Holloway-ről kell adást készítenie ( a lány eltűnését masszívan követte a média 2005-ben), és ez a téma annyira ledegradálódott Will vallomása után, hogy már most szennynek számít és Don seggfejnek érzi magát. hogy ezt kell csinálnia. Emiatt persze Maggie-vel is összeakasztja bajszát, hiszen mivel ez belső hír volt, nem osztotta meg vele korábban.

shot0023.png

Újabb flashback részben Charlie megkapja, hogy egy robbantás a Time Square-en körülbelül 3 percet kapott a műsorban, míg az összes többi csatornán minimum 20 percig taglalták, és az emberek biztos zabálták volna a témát. Vissza a jelenbe, egy meetingen pont azt tárgyalják, hogy a merénylő muszlim volt, és aki értesítette a rendőrséget, az nem egy mezei pólóárus volt, hanem ugyancsak egy muszlim, csak ez valamiért elkerülte az emberek figyelmét. Így ezt természetesen meg fogják majd említeni, az adásban, oké, így lesz majd 3 perc 20 másodperces ez a blokk.

shot0033.png

Flashback, ahol Jane Fonda is feltűnik, mint nagyon szigorú kosztümös lady, a tárgyaló totálisan másik sarkában, amolyan külső szemlélőként. Will ezzel az egész akcióval, 7%-ot vesztett a nézetségéből, ezt korábban zokogó gyerekként élte volna meg, most már meg sem kottyan neki. Charlie szerint a legfontosabb médiumok az ő pártjukon állnak és a kicsit több mint 3 perces riportjukat is sokan dícsérték ezek közül. Csak sajnos egyik sem a hirdetőjük, teszi hozzá Reese. Hozzáteszi azt is, hogy valahogy minden egybevág azzal amikor Will-nek szöget ütött a fejébe a Tea Party. Ez egy politikai mozgalom, amit általában konzervatívnak és libertariánusnak tartanak, és az ország rossz trendjeire volt a válasz. Viszont Will szerint ezt a csapatot bekebelezte a radikális jobb oldal, és már inkább veszélyesek mint viccesek. Erről kellene beszélniük a tévében, annak ellenére, hogy ő mint ősrepublikánus magára haragítja az általa preferált oldalt.

shot0038.png

2010. Május – Elvisre indul meg Will vesszőfutása, amit a Tea Party mozgalom elveinek felhántorgatására indít, sorban kérdezi, de inkább támadja a meghívott vendégeket, és többek között ki is gúnyolja az elveket, viccet csinálva az egész mozgalomból. Kiderül egy flashback-ben, hogy Will korábban ügyész, és szövegíró volt, ezért nem esik nehezére a stúdióból tárgyalótermet rögtönözni. Ráadásul ügyészként szép elítélési arányt ért el. Mac csinos hölgyeménybe botlik a stúdióban, kiderül, hogy Will aznapi randevúja, ezt persze olyan Mac-esen reagálja le ( ha megöltök is azt mondom továbbra is, hogy nem szeretem ezt a karaktert ). Persze Mac nekiesik Willnek, és egyből meggyanusítja, hogy ezt bosszúállásra használja ellene. Will érdeklődik, hogy a 44. emelet, most nagyon csendes. Ott van az a tárgyaló is ahol Reese kérdőre vonta Charlie-t fejlemények alakulásáról, miközben Jane Fonda nagyon szigorúan nézett. Charlie viszont nem akar gátat szabni a News Night 2.0 pozitív alakulásának és azt mondja, ne aggódjon senki semmit, minden a legnagyobb rendben van.

shot0043.png

Viszont nem a 7% nézettség eséssel van a probléma, hanem hogy nekiment Jim DeMint szenátornak is, aki korábban a meleg házasságról nyilatkozott, miképpen nem örülne, ha legalizálnák. Mac újabb csini lánykát pillant meg az irodában, ő is Will-re vár, ő az aznapi (esti). Jim és Neal egy bárban ülnek és szóban dolgoznak, amivel persze el is ijesztenek két szemrevaló teremtést. Viszont, hogy ne legyen hiányunk a magánéleti szálból, megjelenik Maggie is, aki Don nyakába ugrik.

shot0044.png

Will továbbra is érdeklődik, miért nincs semmi hír a nagyfejesektől, a 44. emeletről. Charlie megint terel. Mac a staff meetingen nekiesik Willnek, a nőügyei miatt, és ugyanitt történik valami Maggie-vel, olyan mint ha nem találná a szavakat, és elég zavartnak tűnik. Jim mivel figyelmes fickó, rögtön észreveszi. Ezután egy nagyon szép okfejtés következik, miszerint a Tea Party a közemberek mozgalma, de egy csodálatos infóáradat végigfuttatása során Will felfedi, hogy a mozgalmat elég nagy emberek pénzelik a háttérből, szóval mégsem a nép akarata szólal meg tevékenykedéseik során.

shot0050.png

Maggie kifut a meetingről, kérdezi Don-t, hogy mi lehet a baj, aki elég könnyen elintézi annyival, hogy ó, csak egy pánikroham, ez gyakran előfordul. Jim felmegy a tetőre, Maggie ül és nincs túl jól. Pár kérdést feltesz neki, és mivel a fronton megtanulta a katonáktól, hogyan kezelje a szituációt, ezért sikeresen helyre is teszi a csajt. Orvos után pszichológusba is átmegy és azt tanácsolja Maggie-nek, hogy Don-nal hozzák helyre a kapcsolatukat és ne szakítsanak minden második héten.

shot0052.png

Újabb csinibaba a stúdióban, ezt Mac már fel sem veszi, végre valahára. Neal szeretne Jim-nek segíteni, így elárulja, hogy Don és Maggie újra szakítottak, és le kéne már csapni végre a csajra. Jim szerint, az hogy korábban milyen tanácsot adott neki, nincs igazán egy irányban azzal, ha most bedurranna, és megvígasztalná Maggie-t. Will pedig tovább és tovább szívja a Tea Party vérét, elég masszívan, nemsokára el fog érni egy elég magas szintre. 2010. November – időközi választások. Nyüzsög a stúdió és mindenki rohangál, mint a mérgezett egér. Elliot, Will és Sloan élőben közvetítik a választásokat és van velük egy analista is, akinek kicsit szívja a vérét. Don nekiesik Elliot-nak, hogy végre kicsit hasonlíthatna Will-re, és elkezdhetne ő is aktívan részt venni a beszélgetésben, nem csak ott ülni mint egy bábu. Elliot visszavezeti az egészet a Don-Maggie kálváriára és megkéri, hogy csak azért mert nincs otthon kufirc, nem kellene baszogatnia.

shot0056.png

Megjelenik egy új arc, Wade, aki, dobpergés, Mac pasija. Will egyből szeretné a földbe döngölni, de Mac elővigyázatosságból lelépteti. 3 hónapja randevúzgatnak, még jó hogy Mac tett folyamatosan szemrehányást a csajok miatt Will-nek. Sloan kedvenc témája jön, amit még sokat fogunk hallani. Will-t megkéri kérdezze a Tea Party-t az adósság plafonról. Próbálkozik is egy újonnan megválasztott republikánus jelölttel, de a „tömeg miatt" sajnos nem hallja a kérdést, így ez a kísérlet kudarcba fullad, bármennyire is próbálkoznak Sloan-nal. Jim újra elindul Maggie felé, de Don megint közbelép. Neal csak sziszeg, hogy ezt megint buktad tesó.

shot0067.png

Újabb flashback részben Jane Fonda, aki Reese anyja, végre megszólal, és hiányolja a hurrikánokat, a mellrákot és minden bulváros szarságot. Charlie szerint a tények nem bal és nem jobb oldaliak. Azért csak kiderül, hogy azért nem kéne csesztetni a Kongresszust, mert végső soron ők adják a zsetont az egész társaságnak, és ezen keresztül a műsornak. Sikerült belenyúlniuk a tutiba annyira, hogy Leona (Fonda) megfenyegeti Charlie-t, hogy Will vagy visszavesz, vagy ki lesz rúgva. Ezzel a karrierje el is lesz intézve, mert a szerződésében benne van, hogy a kirúgása után 3 évig nem vezethet sehol műsort, ahonnan elég nehéz lenne majd visszajönni. Will egy karaoke bárban ünnepli a srácokkal ( plusz Sloan, de ő úgyis fiúsítva lett ), hogy nagyon jó műsort csináltak, mikor kap egy sms-t/email-t, hogy Leona látni akarja.

Egy hét múlva folyt. köv. - aki még inog, hogy nézze-e tovább a sorozatot, az szerintem bírja még ki a sokak szerint negyedik lájtosabb részt. 

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.09.12. 14:46:47

Nem kötözködésképpen, de gondolom, ez a rész akar lenni az 1x03:)egy röpke pillanatra azt hittem, átaludtam két évet, de neeem:)
Szerintem pont attól jó ez a sorozat, hogy tömény, olyan párbeszédek vannak, hogy csak kapkodjuk a fejünket, megismerünk egy olyan szeletet is az amerikai híradózásból (is),amit eddig nem láttunk, és végre nem csak a nyáltengert zúdítják a nyakunkba,hogy így szeretlek, úgy szeretlek, isten áldja Amerikát, stb. Továbbra is Will, Sloan és Jim a kedvenceim.

Antilles 2012.09.12. 18:23:29

A végén nem Will, hanem Charlie kapja az SMS-t. Az volt az utolsó flashback mielőtt sor került volna az ülésre a 44-en.
süti beállítások módosítása