Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Spartacus 1x8 - A Testvériség jele

2012. szeptember 12. 10:00 - 9Kitti2

Spartacus fekszik az ágyán, az eddigi gladiátor küzdelmekre gondol, amiket megvívott, egyébként rögtön elsőként arra emlékszik vissza, amikor egy ellenfelének levágta a heréit, vagy nem tudok másra gondolni, hogy mit választhatott még el a szerencsétlen testétől, mindegy is. Feltételezzük, hogy így akarják velünk tudatni a készítők, ugrottak egy kicsit az időben a múltkori epizód vége óta, Spartacus még nagyobb közönség kedvenc lett és sok denariust hozott Batiatus erszényébe azóta. A lelátón villognak a csöcsök rendesen, mindenki oda van Spartacusért, de az aréna homokjáról azért nehéz lenne csajozni, miközben 3 gladiátor próbálja levágni a fejed, a karod meg a kisspartacust. Na, csak mondom.

ScreenShot-86.png

A jelenben is épp egy győztes csatának lesz vége, amit Spartacus vívott, Batiatus olyan boldog, hogy madarat lehetne vele fogatni, még azt is leszarja, hogy a sütővassal beállított hajú Solonius cukkolja. Ilithya is a pulvinuszon van, megint nyavalyog, hogy már elege van a trákból, más gladiátora nincs is Batiatusnak, kérdi a szöszi. Nos, akkor lássuk csak: Az egyik a Medicusnál gyengélkedik, még mindig, mert valami hülye belenyúlt a gyógyuló sebeibe, a másikat alaptalan árulásért megölték, a harmadikat meg a már említett hülye lebökte a ludus széléről a mélybe, tehát kedves Ilithya, fogd be és örülj, hogy még senki nem csapkodott meg, amiért olyan irritáló vagy.

ScreenShot-89.png

Batiatus azért a kedvében akar járni, mondja neki, hogy holnap új rabszolgákat fog vásárolni, majd azokat megnézheti magának, na erre bezzeg rögtön ráharap Glaber asszonykája. Ugrunk is a városba az árverésre, a dominust Ashuron kívül Doctore kísérgeti, ő lett az új testőre Barca helyett. Batiatus és Solonius megint egymást húzza, mint két óvodás, és előbbi képes egy valag pénzt költeni a kínált rabszolgákra, csakhogy mindet elhappolhassa Solonius elől. Távozáskor még oda böffenti Batiatus a riválisának, hogy próbálja megszerezni a nő rabszolgákat, hátha velük szerencsésebb lesz az arénában.

ScreenShot-94.png

Crixus épp, hogy csak visszatért az élők közé, máris a dominával kell dugnia, ez parancs, akit azonban ezúttal nem tud kielégíteni, illetve Naeviának azt mondja, hogy nem is akart. Még fájó sérülései okot adnak neki, hogy gyengébb formát mutasson, Crixus viszont ezen a jövőben sem kíván változtatni, hátha akkor ráun Lucretia, és nem hívogatja magához állandóan. Reméljük, azért mérgében nem fogja a domina levágatni a szerszámát.

ScreenShot-97.png

A ludusban a bemutatott új rabszolgák hamar közutálat tárgyai lesznek, fognak még szívni, ahogy Spartacus is szívott, amikor idekerült. Doctore előadja a szokásos welcome szöveget „blabalabla a gladiátor nem fél a haláltól, hanem magához öleli, dédelgeti, kefél vele" már nekem is megy fejből, ostorával csettint hozzá, hogy lehetőleg minden újonc összehugyozza magát. A vadembereket mustrálva Ilithya talán most először elégedett valamivel, a sorozat kezdete óta, halleluja.

ScreenShot-99.png

Batiatus felajánlja neki, hogy vegye meg magának az egyik újoncot, a szöszi pedig farok méret alapján dönt, a gall Segovax mellet, akinek „akkora a farka, mint egy lónak". Köszönjük Varro. Ilithya mondja Lucretiának, hogy ezt ünnepeljék meg, csak azt nem tudom, hogy mit? Azt, hogy vett magának egy rabot, vagy, hogy a csávónak nagy a farka..?? Mindegy.

ScreenShot-100.png

Ilithya női ismerőseit szeretné féltékennyé tenni azzal, hogy saját gladiátora van, többek közt Marcus Crassus unokahúgát, Liciniát, akit majd el is fog hozni ide a villába, már előre látom, hogy az is ugyan ilyen nyafogó picsa lesz, mint ez.

A beígért szívatás nem marad el az újoncoknak, a legnagyobb hőségben kell gerendákkal a nyakukban körözni a ludusban, miközben Doctore korbáccsal követi őket. Spartacus és Varro ebédszüneten vannak, de a szőke ahelyett, hogy enne, megint megy elkockázni a pénzét. Crixus megjelenik a színen és mindenkit beolt két másodperc alatt, nem engedi enni az újakat. Spartacus, mint „Capua újdonsült kibaszott bajnoka" viszont másként rendelkezik, had egyenek, Crixus meg megszégyenülve távozhat.

Ashur este kiosztja a hó végi juttatásokat, Crixus nem kap se muffot, se lóvét, aminek nem örül, viszont a szír jól szórakozik ezen. Varro pedig ezúttal nem küldeti el pénzét a nejének, hanem nőt kér cserébe.

ScreenShot-110.png

Az újonc germán fivérek a cellájukban Spartacuson gúnyolódnak, a hálátlan pöcsök elfelejtik, hogy délután Spartacus megvédte őket Crixusszal szemben. Egyedül Segovax beszél Spartacusról csodálattal, szerinte példaként áll a trák felemelkedése előttük. A szimpátia a nagy farkú iránt viszont hamar elillan, amikor másnap reggel pusztán azért, hogy megmutassa, mekkora király, megöli egy társát a gyakorlaton.

Crixus gyógyítása újabb csodaszereket igényel, Batiatusnak kezd elege lenni belőle, hogy a gall csak a pénzt viszi, de harcolni nem tud. Ashurnak szokásához jó híven megint támad egy remek ötlete, adjuk el a picsába Crixust, dominus, és akkor nem csak a kiadás szűnik meg utána, de pénz is áll a házhoz. A dominusnak tetszik az ötlet, Lucretiának már kevésbé, akinek egyébként kb. a negyedik különböző paróka van ma már a fején. Crixus családtag, mondja a domina, fél, ha eladják, akkor nem lesz, aki megdugja.

A délutáni gyakorlaton Spartacus Segovaxot oktatja, aki indokolatlanul egyfolytában köpköd, undorító. Így aztán nem lesztek jóba a domináddal. Naevia elmondja Crixusnak, hogy gazdájuk fontolgatja az eladását, aki nagyon csalódott lesz a hír hallatán, ezért hoztam dicsőséget erre a kurva házra. Ízibe bizonyítani is akar Batiatus előtt, azzal, hogy megint Spartacust hergeli, és kihívja párbajra. Ami egyébként a lehető leghülyébb ötlet volt, mert az új bajnok könnyedén megalázza Crixust, ebben a részben már másodszor, kezdem komolyan megsajnálni a gallt. Naevia és Lucretia is fájón nézi végig a párbajt, a dominus pedig meggyőződik róla, hogy Crixus immár szart sem ér, legalább is úgy néz ki a dolog.

ScreenShot-124.png

A piacon Ashur egyezkedik Vibiusszal, aki megvenné Crixust. Utána összefut Soloniusszal, aki pénzt ad neki, ha elárulja, tervez-e megtorlást Batiatus ellene, a tárnákban történtek miatt. Ashur mondja, hogy gazember vagyok, de nem a te gazembered és vigyorogva távozik, első megmozdulása, ami után az ember nem követeli, hogy valaki rúgja fejbe.

A Medicusnál Spartacus meglátogatja Crixust, reméljük ezúttal nem azért jött, hogy a vágásaiban turkáljon. Nem, helyette kioktatja a gallt a béna harcmodora miatt, aki meg felrója neki, hogy mekkora egy hálátlan geci vagy te, én is ott voltam ám az arénában Theokolés ellen, felfogtam az ütéseit, neked csak meg kellett ölni, és ez a hála. De nem hatja meg Spartacust, sőt az még meg is fenyegeti, hogy legközelebb megöli, bámulatos milyen személyiség pusztuláson ment át főhősünk, amióta Sura meghalt.

ScreenShot-129.png

A villába megérkeznek a főribancok, az istenek legyenek kegyesek hozzánk. Megy is a pletykálkodás, meg az élcelődés ezerrel, Lucretia győzi kapkodni a fejét jobbra, balra. Pillanatokon belül beindul a sértegetés is, rommá alázzák a dominát a saját otthonában, és még jó képet is kell vágnia hozzá, nyilván mind befolyásos ember rokona és/vagy felesége. Gyorsan rátereli a szót Ilithya új szerzeményére, Segovaxra, de mivel az még nem viseli a Testvériség jelét, tehát hivatalosan nem gladiátor, marhára nem érdekli az elkényeztetett ribiket. Ők inkább Spartacust néznék meg testközelből, aki lent fürdőzik a többiekkel és megint a nagy farkút látja el jó tanácsokkal, amilyen mindentudó stílusban beszél, mintha csak a régi Crixust hallanánk, úgy látszik valóban felcserélődtek a szerepek a ludusban.

ScreenShot-133.png

Fent a házban a vendégek kedvükre tapogathatják Spartacust, de ez sem elég nekik, a vérét akarják, mert azt hiszik, hogy ha azt borral összekeverik, akkor az segít majd impotens férjeiknek, ezek tényleg ilyen gyökerek? Ilithya persze gyorsan lecsap a lehetőségre, és megvágja a bajnok mellkasát, szivárgó vérét felfogja egy pohárba, Lucretia pedig kezdi elveszíteni a türelmét.

ScreenShot-137.png

Ilithya közben megjegyzi, hogy ez a trák csak szégyent hoz Rómára, mire az, a szégyen a férjedé, aki gyerekeket öl, nőket erőszakol meg, ismerjük Glabert, nem kell bemutatni. A becsületében sértett nő keresztre feszíttetné Spartacust, ezért Lucretia gyorsan elviteti onnan a gladiátort. A többi ribanc meg csak vigyorog Ilithya haragján, de hát igazat mondott a trák, mindenki tudja, hogy a férjed egy szerencsétlen pöcs és jól körbe röhögik, mert megtehetik. Aztán sietve távoznak, de ígérik, hogy majd megismétlik a látogatásukat, kár, a kutyának se fognak hiányozni, bár legalább végre valaki letörte Ilithya szarvát.

Lent a barakkban megint kockáznak a gladiátorok és ezúttal Spartacus is beszáll közéjük. Ilithya meg Segovaxszal kíván társalogni, és azt kéri tőle, hogy tegyen a kedvére, akkor jóban lesznek, ja persze, csak azért mert még nem tudja, hogy annyit köpköd, mint egy láma. Ha megteszi, amit kér tőle, akkor szabadság lesz a jutalma, és nem, nem a farkát kell majd a feladathoz használnia.

Lucretia elmondja Batiatusnak, hogy Licinia oda meg vissza van Spartacusért, ezt jó hallani, akkor majd ezt valahogy kihasználjuk a jövőben, mondja Quintus. Crixus eladása hamarosan nyélbe lesz ütve Vibiusszal, mehet a gall Damaszkuszba, Lucretiát meg majd megeszi a rossz nyavalya.

ScreenShot-140.png

Naevia fut is Crixushoz, hogy elmondja neki a fejleményeket, aki továbbra is gyengélkedik, bizonyításnak itt már nincs helye, mondja és búcsúzkodik a lánytól, kedv, remények, Lillák, illetve Naeviák isten véletek. De a lány semmiképpen sem szeretné elveszíteni szerelmét, ezért ő maga kéri, hogy tegyen a domina kedvére, elégítse ki, hogy bebizonyítsa, van még helye a Batiatus háznál, ha másra nem, hát Lucretia vágyainak kielégítésére. Milyen önzetlen gesztus.

Másnap reggel Spartacus és hű cimborája összeszólalkoznak, mert előbbi elnyerte Varro összes pénzét kockán, most pedig nem hajlandó vissza venni Spartacustól. Ráadásul Varro családja is szóba kerül, hogy a felesége egy szajha, mert mástól terhes, de a mindig bölcs Spartacus ismét jó tanácsokkal szolgál barátjának és még az elnyert pénzt is Varro kezébe nyomja, megint ő a nap hőse. Eddig.

Mivel Batiatus a piacra megy Vibiusszal szentesíteni Crixus adásvételét, Lucretia megragadja az alkalmat, hogy búcsú szexeljen a gallal. Naevia sírva nézi végig a háttérből, hogy Crixus úgy megdöngeti a dominát, hogy annak a szava is elakad. Ettől függetlenül is biztos a gladiátor abban, hogy még napnyugta előtt elhurcolják a ludusból, panaszkodik Naeviának, hogy én kerültem a szopóágra, az istenek már csak Spatacusszal törődnek, aztán visszakullog a zárkájába.

ScreenShot-146.png

Illetve csak kullogna, de útközben meghallja, hogy valahol dulakodás folyik, odasiet, hát mit ad isten, Ilithya rabszolgája próbálja kötéllel megfojtani Spartacust. Crixus meg ahelyett, hogy a tegnap elszenvedett sérelmek miatt első sorból nézné végig, ahogy Spartacus megfullad, közbe avatkozik, leszedi róla Segovaxot és a dulakodás végén kiüti pár fogát honfitársának, majd ő is a földre rogy, de jó, biztos megint fölszakadt neki valamelyik sebe. Immár új nap hősét avathatunk. Az indok pedig, amiért a gall megmentette Spartacust, egyszerű, mindketten viselik a Testvériség jelét, ezért Crixus becsületbeli dolognak tartotta, hogy kiüsse a nagy farkút, aki még jeltelen, és gondolom most már az is marad.

ScreenShot-164.png

A hazaérkező Batiatus őrjöng, hogy lehet, hogy egy pillanatra teszem ki a lábam, és valami jöttment fasz a bajnokom életére tör, még jó, hogy ott volt Crixus, kontrázik Lucretia. Ott egye meg a fene, akkor maradjon a gall, üzenj Vibiusnak, mondja a dominus, Ashur meg azt feleli, hogy az üzlet már ugyancsak véglegesnek tűnik. Batiatus válasza: „Leszarom a megállapodást, ha valami baja van, megbeszélheti a farkammal." Ehhehh, a szinkronfordítók a káromkodások és az ilyen pajkos szóvirágok terén jó munkát végeztek.

Érkezik Ilithya a gladiátorokat nézegetni, akkor közlik vele, hogy az embere megtámadta Spartacust, az a cafka meg csak hápog, ennél jobban kéne azért adnod ám a hülyét, még a végén lebuksz. Kivezetik az erkélyre, ahol Segovaxot épp keresztre feszítik, ahogy Ilithya akarta Spartacust látni.

ScreenShot-173.png

Lucretia mondja barátosnéjének, hogy az embere még akkor sem árulta el indítékát, amikor levágták a farkát, Ilithya pedig továbbra is csak hüledezik, és morog, hogy bezzeg az a hülye Spartacus életben maradt.

Crixus tehát marad a ludusban és megígéri Spartacusnak, visszaveszi a helyét a hierarchiában, erre a trák, várlak vissza testvér, és amikor találkozik a tekintetük... na szép, itt az újabb the beginning of a beautiful friendship.

Címkék: spartacus
18 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joe69 2012.09.12. 12:18:51

Ugyanez igényesen benne volt a Stanley Kubrick -féle klasszikusban is, de az film volt, nem ilyen szar, mint ez. Igaz, azt meg homoszexualitással vádolták, persze főleg a komcsi író, Fast volt a célpont. De aki Spartacust akar látni, nézze meg a Kubrick-filmet.

Neurotoxin 2012.09.12. 12:30:11

Most tényleg nem ezért vagy azért, de már lement a sorozatból 3 évad...

2012.09.12. 12:32:19

@Neurotoxin: Én is ezen agyaltam, h most akkor elkezdte leadni a tévékettő vagy az ertéelklub? Vagy mé is kezdjük elölről?

itchap 2012.09.12. 13:14:41

ez most hogy, meg miért? Azt hittem a negyedik évadot harangozzák be, azért is klikkeltem rá! Kösz szépen a semmit!

Yakk 2012.09.12. 13:25:22

Szerintem viszont jó volt visszaolvasni. Köszi!

Vicsu 2012.09.12. 13:38:29

A választ az előző rész kommentjében megtalálhatjátok, de röviden felvázolom: már volt hogyvolt a sorozatról, de pár rész után abbamaradt...az író viszont elkezdte a sajátját elölről (annak ellenére, h éppen shol nem megy), nem pedig a másikat folytatta, ok?
Nem igazán értem, mi a probléma, ezen az oldalon nem szoktak következő évadokról szóló írások szerepelni....vagy promókról is kellene hogyvolt?

Szerintem jó kis hogyvolt volt ez is, nekem tetszett, várom a következőt! :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.09.12. 16:25:41

Hát, ez elég szarnak tűnik. Ez az összes szandálos-kúros izé Tinto Brass Caligulájának hámozása. Nem uncsi még?

9Kitti2 2012.09.12. 16:34:37

@itchap: nagyon szívesen a semmit kedves barátom, bár nem tudom, mért harangoznám be a januárban Amerikában képernyőre kerülő 4. évadot úgy, hogy 1x8,de mindegy is, te biztos tudod az okát. Egyébként majd ha már nálunk is játszani fogják az új évadot, akkor azt is elolvashatod itt, de, hogy addig se unatkozzunk, elolvashatod az eddigi részeket. Ha nem tetszik akkor sayonara.

@Vicsu: köszönöm, hogy leírtad, ami úgy tűnik nem volt mindenkinek világos. Ígérem elfogunk érni az új, egyben sorozatzáró évadig is, de most komolyan,addig mit csináljunk? Megírok az eddigi részeket :)

9Kitti2 2012.09.12. 16:36:58

@itchap: nagyon szívesen a semmit kedves barátom, bár nem tudom, mért harangoznám be a januárban Amerikában képernyőre kerülő 4. évadot úgy, hogy 1x8,de mindegy is, te biztos tudod az okát. Egyébként majd ha már nálunk is játszani fogják az új évadot, akkor azt is elolvashatod itt, de, hogy addig se unatkozzunk, elolvashatod az eddigi részeket. Ha nem tetszik akkor sayonara.

@Vicsu: köszönöm, hogy leírtad, ami úgy tűnik nem volt mindenkinek világos. Ígérem elfogunk érni az új, egyben sorozatzáró évadig is, de most komolyan,addig mit csináljunk? Megírom az eddigi részeket :)

9Kitti2 2012.09.12. 16:54:05

mivel sikerült kétszer is elküldenem a bejegyzésem, remélem kielégítettem minden bennetek felmerülő kínzó kérdést, azzal kapcsolatban, hogy mi a francért csinálom én ezt a blogot.
@efes: köszi, hogy aggódsz értem, de nem, nem unom.

invalid username 2012.09.12. 18:43:37

Nem vagyok egy péniszfetisiszta, de ez a levágás így az arcomba kicsit erős. Nem nézek elég horrort, és így alacsonyan van az ingerküszöböm.

A történetbe sem passzol. Tényleg annyira kemény és hűséges csávó: élt kb húsz évet, EZÉRT? Hááát...

invalid username 2012.09.12. 18:45:38

@9Kitti2:

Kedves Kitti2,

Nagyon olvasmányos a hogyvoltod, a stílusodat külön élvezem.

Circus 2012.09.12. 20:31:14

Stílusosan 'megfognám' a probléma lényegét: miskárolni a nőnemű állatokat szokták. Szólj az okosnak a Zindexen, hogy esetleg javítsa...

Örülök, hogy segítettem emelni azt est fényét és a blog színvonalát :)

invalid username 2012.09.12. 21:03:59

@Circus:

Kicsit magamhoz kellett térnem, hogy ez tudatosuljon bennem, igen: a miskárolás a nőnemű állatok ivartalanítása (többnyire az ivarszervek teljes eltávolítása) volt, de manapság inkább csak a petefészket szokták kiemelni, kisebb műtét, gyorsabban gyógyul cica, kutya.

Ez inkább itt csonkítás. De azt hiszem, hogy az index címlapjára kerülő bejegyzések címét nem a blogger adja, hanem az index ügyeletes szerkesztője. Ez a sajtószabadság :-)

Circus 2012.09.12. 23:11:30

@Rongy Rázó: így-így.

Itt ez meg még herélésnél is több, viszont lehet az alanyt Indiába, esetleg Kínába exportálni, mint friss eunuchot. Csak ne felejtség ledugózni, hogy el ne fertőződjön.

Komolyan, eszem megáll, miket ki nem találtak az emberek, nem tudnék akkor nyugodt szívvel élni. Mondjuk most se...

jog-ász 2012.09.13. 09:19:58

már vagy 50szer láttam a spartacust, és igy hogy fejből tudom is érdekes olvasnivaló a hogyvolt..

9Kitti2 2012.09.13. 23:19:47

@Rongy Rázó: köszöntem a bókokat! :)

@jog-ász: negatív vagy pozitív értelemben érdekes?
süti beállítások módosítása