Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sherlock - 2x03 The Reichenbach Fall (ÉVADZÁRÓ)

2012. szeptember 12. 08:00 - candyperfumegirl

Sherlock utolsó kalandja ez a 2012-es évben, becsüljük meg nagyon jól, mert kb. jövő ilyenkor látunk legközelebb új epizódot a sorozatból, értem én, hogy a jó dolgokra várni kell, de rohadtéletbe akkor is. Na kezdjük, komor szürkésre komponált képben Johnt látjuk a pszicholótusánál, akit hónapokig hanyagolt, és pszichónéni most persze tudni akarja, miért tért vissza hozzá pont most. A láthatóan teljesen összezuhant John kínok között végre kinyögi azt, amit rohadt szemétség egy évadzáró első jelenetben bemondani, hogy „azért, mert a legjobb barátom, Sherlock Holmes halott”. És most van másfél óránk, hogy feldolgozzuk ezt az információt, és megtudjuk, hogy jutunk el ehhez a jelenthez az epizódban, ami a The Final Problem című Conan Doyle történetet dolgozza fel, hmm.

reichenbach01.png

Visszamegyünk picit az időben, Sherlock és John pózolnak egy sajtótájékoztatón, az egyik szolid lelkesedéssel, enyhén feszengve, a másik láthatóan a halál nemiszervére kívánja a teljes újságíróseregletet, és erősen próbálja megőrizni a civilizált viselkedés látszatát. Az apropó egy eltűntnek hitt Turner festmény, a Reichenbach vízesés megkerülése, amit Sherlock derített fel, és ezzel megalapozta sztárdetektívi státuszát, innentől kezdve semmi nem menti meg attól, hogy a bulvárlapok állandó szereplője legyen. Volt még emberrablási ügy, körözött bűnöző elkapása, meg hasonló apróságok, mindegyiket sajtótájékoztató, ajándékozás, kényszerű fényképezkedés, és összeszorított foggal való tűrés követi, John fegyelmezi országos cimboráját, és röhög az ajándékokon. A legjobbat a Scotland Yard dobta össze Lestrade felügyelő vezényletével, vettek kedvenc külsős munkatársuknak egy „Sherlock Holmes” sapkát, amit az ünnepelt némi pszichológiai kényszer hatására fel is vesz, megvannak a másnapi címlapfotók, köszi.



A legénylakásban John az újonnan szerzett bulvár beceneveiken kattog, miért hívják őt „igazolt agglegény John Watsonnak”, és miért nincs már egy ember sem Nagy-Britanniában, aki még elhiszi róla, hogy heteroszexuális? Sherlocknak ennél nagyobb problémái vannak, a sapka, az imidzs, a hírnév, szóval primadonnáskodik, a háttérben meg egy akasztott ember (bábu) lóg a plafonról, semmi új. Eközben a Towerben készül valami izgi, ismerős arc keveredik a turista tömeg közé, a Sherlock Holmes Fan Club alapító tagja, Jim Moriarty érkezik egy londonos baseball sapkával meg egy okostelefonnal felszerelkezve. Benéz a koronaékszerekhez, majd beindít a telefonján ez helyes kis alkalmazást, ami valahogy káoszt teremt a Towerben, kiürítik a helyet, őr elkábítva, Jim bent marad a koronaékszerekkel, ez jó buli lesz. Még két kattintás, és nyílik a Bank of England széfje, meg a Pentonville Börtön összes ajtaja is, a káosz mestere meg táncol, és zúz, de mielőtt kitöri az üvegablakot, még ráírja, hogy „hívjátok Sherlockot”, az O betű helyén smiley-val, mert úgy sokkal vidámabb. 

reichenbach02.png

Eljut végre az infó a Scotland Yardra is, az egyik legidegesítőbb akadékos rendőrnő, Sally Donovan ront be az éppen nyugisan reggeliző Lestrade-hoz a toweres betörés hírével, aki hamisítatlan leszarom-fejjel elsüti az évad beszólását: ”nem a mi részlegünkre tartozik”. A bank és a börtön után azért már Lestrade is kocsiba vágja magát a rend kedvéért, Moriarty meg nem bírja kivárni, míg Sherlockhoz is eljut a hír, úgyhogy küld neki egy kis pajkos sms-t, „gyere játszani a Towerbe”, aranyos. Mire a rendőrök a helyszínre érnek, Jim már teljes harci díszben, és ezt úgy kell érteni, hogy tetőtől talpig beöltözött, korona, palást, jogar, és helyet foglalt a trónon, ahogy kell, zenét hallgat, és várja a rend őreit, de ne siessenek, még nem ért véget a szám, na EZ stílus.

reichenbach03.png

Ezzel a jó Jim is megalapozta bulvársztári státuszát, a betörős videó visszajátszásnál meg szépen kivehető a mosolygós üzenet Sherlocknak, de fogja ezt zabálni a sajtó. Közeledik is a tárgyalás, Sherlock persze a koronatanú, és ennek megfelelően tábort ver a paparazzo sereg a Baker Streeten. John csak egyet kér Sherlocktól, hogy próbáljon meg nem szájalni, nem fölényeskedni, eszet játszani, kioktatni meg lehülyézni másokat, vagyis amennyire csak erejéből telik, próbáljon meg nem önmaga lenni. Tárgyalás előtt Sherlockot a vécében még betalálja egy fangirl, izgatott tekintet, sapka, kitűző, extatikus zihálás, minden a helyén, ez akkora oltást fog most kapni, ami egy életre kiábrándítja. Mivel Sherlock csak kétféle rajongót ismer, azt, aki mindenáron el akarja kapatni magát vele, és azt, aki mindenáron meg akarja dugatni magát vele (Moriarty vajon melyik lehet?), de nyilvánvaló, hogy a hölgy egyik sem, csak egy rosszul álcázott szánalmas újságíró. Talált, süllyedt, Kitty Riley exkluzív sztorit akar Sherlockról írni, ami majd megalapozza a hírnevét, ezért öltözött vérrajongónak, hogy próbára tegye. Sherlock a maga részéről azt találgatja, melyik vécécsészébe okádjon.

reichenbach04.png

Tárgyalunk, Moriarty előtte még zaklatja egy kicsit szexuálisan az egyik őrcsajt, hátrabilincselt kezekkel, ezt csinálja utána valaki. Sherlock vallomást tesz, és pillanatokon belül eléri, hogy a bíró meg az ügyész is szétizzadja a parókáját,  „ne kérdezze már ezt, olyan égő az egyetemre nézve, ami magához vágta a diplomát, maga meg tiltakozzon már, mert befolyásolják a tanút”, meg hasonlók, és még csak most kezdtük. Moriartyról kéne inkább jellemrajzot adni baszakodás helyett, „mit mondjak, Moriarty egy pók, és a világ teljes bűnügyi hálózatának a mozgatására törekszik, különben meg csak felületesen ismerem, egyszer találkoztunk öt perc erejéig, és akkor is ki akart nyírni a legjobb haverommal együtt.” John parádés James Wilson-mozdulattal temeti a tenyerébe az arcát, Sherlock még az esküdteket is kielemzi gyors elmetorna céljából, Moriarty meg szexuális töltetű mosolyokkal és pillantásokkal bombázza kedvenc nyomozónkat. John legnagyobb megkönnyebbülésére szünetet rendelnek el, talán eddig bírták a jelenlévők anélkül, hogy fizikailag bántalmazzák a koronatanút, John meg már könyörgőre fogja, mondd Sherlock, kibírod egy percig felvágás nélkül? A válasz kimerül abban a velős kis jelenetben, ahogy Sherlockot pont a Moriartyéval szomszédos cellában szállásolják el éjszakára.

reichenbach05.png

Tárgyalásról ennyit, esküdtek mennek fejeket összedugni, Sherlock meg –óvadék ellenében- haza agyalni, most éppen azon fő a feje, hogy mire jó ez Moriartynak? Nem hívott be tanúkat, nem védekezett, sőt, elkapatta magát, ez az egész cirkusz a terv része, na de mi a terv? Ítélethirdetés következik, a bíró ráparancsol az esküdtekre, hogy találják bűnösnek, ez az ember betört a Towerbe, a bankba ÉS megnyitotta egy börtön kapuit, mi itt a kérdés? Esküdtek részéről semmi, ártatlan, a napnál is világosabb. WTF?! Sherlock tudta, hogy ez lesz, Moriarty játéka része mindez, biztosan megzsarolta az esküdteket, és most, hogy az évszázad bűnténye után szabadon és makulátlan Westwood öltönyben távozhat, első útja biztosan a Baker Streetre vezet majd, úgyhogy Sherlock máris felteszi főni a teát, úgy illik.

reichenbach06.png

Jól számított, Jim már itt is van, kopogtatás nélkül beengedi magát, Sherlock meg hegedűszóval, vasárnapi teáskészlettel és süteménnyel várja, na valahogy így képzelem el A Nagyon Fontos Beszélgetést ősellenségek között hamisítatlan brit stílusban. Moriarty kedélyes teázgatás és almaevés közben adja elő magát, mi ketten nem férünk meg az univerzumban Sherlock, jó volt látszani veled, de buknod kell. Kitérnek még a betörésekre meg a színházi szezon legnagyobb sikerrel játszott előadására, vagyis Moriarty tárgyalására is. Az egész azért kellett, mert Jimnek a birtokában van egy bináris kód, ami a világ összes ajtaját nyitja. Minden vállalkozást fel kell futtatni valahogy, ezért kellett neki egy nagyszabású reklámhadjárat, most majd a világ összes bűn- és terroristaszervezete az ő seggének fényesre nyalásáért fog sorban állni, roppant szórakoztató lesz. Sherlock persze érzi, hogy nem erre megy ki ez a verbális flört, mi a célja most mégis ennek a látogatásnak? Ez csak egy figyelmeztetés, hogy Moriarty le fogja nullázni, mert minden mesébe kell egy igazán tökös főgonosz, na ezt ő bevállalja, egy bukással tartozik Sherlocknak. Aranyköpés a beszélgetés minden egyes mondata, meg kell nézni rengetegszer, mert idézni teljesen értelmetlen lenne, ez parancs. Jim elegánsan távozik, és még egy vicces kis üzenetet is hagy Sherlocknak, beleharapta és véste egy almába, hogy IOU, vagyis „tartozom neked”.

reichenbach07.png

Két hónappal később Johnhoz beszél a bankautomata, Mycroftnak is túl sok szabadideje van mostanában. A jó doktor persze ismeri már ezt, most jön egy fekete autó, és elviszi majd valami kétes helyre, ami ezúttal a Diogenész Klub, ahol egy csapat vén trotty azzal szórakozik, hogy néma csendben olvasgatnak egymás mellett, és jól megveretik azt, aki a jelenlétükben megszólal. Vannak ennél sokkal hülyébb hobbik is, John sem ütközik meg ezen nagyon, na mesélj Mycroft, miért hívattál. NagyHolmes olvassa a bulvárt, ezért tudja, hogy Kitty Riley valami nagy leleplező cikket készül írni Sherlockról a The Sunban, de nem John, ne aggódj, nem találták meg a nyaralási fotóitokat, valami másról lesz szó. Emellett hozott egy kis színes fényképes összeállítást is az új Baker streeti szomszédokról, a környék egyre színesedik, mindenféle kelet-európai bérgyilkosok költöztek be mostanában, tehát zárjátok az ajtót sötétedés után, és mindig legyen a hűtőben vodka.

reichenbach08.png

Ezekkel a vidám gondolatokkal tér vissza John a 221B-be, ahol a küszöbön valaki hagyott egy lepecsételt levelet tele morzsával. Ezen most nem lehet gondolkodni, mert Sherlock már nagyban nyüzsög, itt van Lestrade is az ellenszenvesebb fogdmegjeivel, az amerikai nagykövet gyerekeit rabolták el, aki kimondottan a sztárdetektív segítségét kérte az ügyben. Lehet menni helyszínelni, a gyerekek egy bentlakásos iskolából tűntek el, csak a gondnoknő volt otthon éjjel, aki már takaróba burkolózva remeg azelőtt is, hogy Sherlockék a helyszínre érnének, amikor meg Sherlock módszeresen leüvölti a fejét, kis híján újra kell éleszteni. Ezzel most leszűrte, hogy a nő nem hazudik, ő valóban nem engedett be senkit, és erőszakos behatolás sem történt, tehát valaki elbújt az épületben. A gyerekek szobájában Sherlock Grimm meséskönyvet talál, meg lenolajat, amivel a detektívregény-rajongó kisfiú üzent még az utolsó pillanatban. Így UV-lámpa segítségével meglesz a rabló lábnyoma is, nem is kell több Sherlocknak, elégedetten dudorászik, miközben az előbb lehülyézett Anderson, és a fonalat már három lépéssel korábban elveszett Donovan nyomozó sötéten figyeli az eseményeket.

reichenbach09.png

John nem érti ezt, mégis hogy jutott be oda Moriarty, ugyan már John, nincs itt varázslat, bárhova be lehet jutni egy jól megválasztott pillanatban, milyen igaz, kígyózó sorok legeleje, filmpremierek, koncertek, tudnék én is mesélni, maradjunk ennyiben. Sherlocknál van egy lábnyom, tele érdekes infóval, már csak egy jól felszerelt labor kell hozzá teljes felszereléssel, és lehet elemezgetni, szóval Molly ma nem ebédel házon kívül, felejtse el. Hiányzott már Molly, Sherlock meg is ragadja az alkalmat egy kis bűntudatkeltésre, a volt faszid után nyomozunk, úgyhogy jobb, ha maradsz segíteni mikroszkópot bámulni. Sherlock határtalan szerencséjére a lábnyomban pont olyan elemeket sikerül azonosítani, amik alapján pár célzott kereséssel, telefonnal, és némi segítséggel a hajléktalan-hálózattól ki lehet szűrni, hogy csak egy olyan hely létezik Londonban, ahol az összes anyag rákerülhetett valaki talpára, és ez egy használaton kívüli csokoládégyár. Mialatt ezt kiokoskodják Molly még kiszúrja, hogy Sherlock szomorú, de ezt csak akkor mutatja, amikor azt hiszi, hogy John nem látja, az ő apja is ezt csinálta, amikor tudta, hogy meg fog halni, bíztató kilátások. Molly szerint Sherlcok előtte simán mutatkozhat szomorúnak, mert ő nem számít, na ez pont egy olyan erejű beszólás, ami még Sherlock szociopata tudatához is eljut.

reichenbach10.png

Lehet is menni gyerekeket szabadítani, de még Lestrade-ot és a fogdmegjeit is szedjük fel, hadd tanuljanak. Sherlock közben azt is összerakta, hogy Moriarty a Jancsi és Juliska mesét játssza újra sajátos verzióban, ezért hagyta ott náluk a morzsát, a koleszban meg a Grimm kötetet. Sherlock dedukciós képessége megint páratlan pontossággal működött, a csokigyárban tényleg itt vannak a gyerekek, de a kisfiú már nincs magánál, mert ő többet evett a higannyal mérgezett csokoládéból. Micsoda rohadt cseles módja ez a gyilkosságnak, először kiéhezteti, majd otthagyja őket a mérgezett édességgel együtt, és neki nem is kell a közelben lenni hozzá, mert persze Moriarty már sehol, csak szórakozott egy jót Sherlockkal megint.

reichenbach11.png

A kislányt ki lehet hallgatni, Lestrade azon a nagyon türelmes és nyugodt hangon kéri Sherlockot, amivel dühöngő őrülteket szoktak csillapítani, hogy próbáljon emberként viselkedni vele. Sherlock emberire veszi a figurát, lehajtja a gallért, és barátságos arcot ölt, ehhez képest a kislány szó szerint sikítófrászt kap, amikor meglátja, le se lehet csillapítani. Mi folyik itt? Lestrade szerint semmi furcsa nincs ebben, a legtöbb ember legszívesebben ordítana, amikor Sherlock megjelenik valahol. Sherlock meg pont látja, hogy a szemben levő épület ablakaira valaki ráfestette az IOU feliratot, ezek szerint eddig minden Moriarty terve szerint halad. Nem véletlen került elő a mindig gyanakvó Sally Donovan sem, ő mondta az első epizódban Johnnak, hogy Sherlockot egyszer egy gyilkosság elkövetésével fogják bűnösnek találni, mert az ilyeneknek egy ponton már nem lesz kielégítő csak a nyomozás. Most éppen azon gyötri a két agysejtjét, hogy azt a helyet egyszerűen nem lehetett egy szaros lábnyomból megtalálni, ahol a gyerekek voltak, és miért rémült halálra Sherlocktól a kislány?

Sherlock és John haza, de John külön taxival megy, mert félő, hogy pofázni támadna kedve. Még így is marad a taxiban zavaró tényező, a kis tévé bekapcsol, és gyerekműsor kezdődik, konkrétan a Jim Moriarty mesedélután. Van stílusa ennek a Jimnek, még ezt is meghekkelte, és készített egy kis tanmesét Sherlocknak a lovagról, aki annyit dicsekedett a nagy tetteivel, hogy a többi lovag kételkedni kezdett benne, majd ezt a kételyt beleültették a király fejébe is, ez még csak a kezdet. Miközben ezt mondja, szépen bevágják nekünk a túlbuzgó Sallyt meg Andersont, ahogy Lestrade fejét tömik, aki eleinte ragaszkodik hozzá, hogy Sherlock CSI Baker Street egy személyben, simán kitalál mindent apró jelekből, de a végén azért csak elgondolkodik ő is. A kis mese végére Sherlock kellőképpen felbassza magát, a taxis meg pont fékez és kirakja, az út amúgy ingyen volt, mert Moriarty vezetett, ez mekkora! Sőt, még haza is hozta, pont a 221B-nél rakta ki, milyen illedelmes.

reichenbach12.png

Sherlock hirtelen azt se tudja hol van, ennek eredményeképpen majdnem elcsapják, de micsoda szerencse, hogy az egyik rosszarcú bérgyilkos éppen őt leste egy kuka mögül, így pont meg tudja menteni az életét, egy másik bérgyilkos viszont lelövi! John is befut, gyorsulnak az események, Sherlock megtalál egy kamerát a lakásban, amivel a frászt hozza Mrs. Hudsonra, ő meg pongyolában lejtett itt egész nap, és a macarénát táncolta porszívózás közben! Ebben a pillanatban érkezik Lestrade Andersonnal és Donovannal megerősítve, akik igyekeznek nem túl önelégült képet vágni, kudarcra ítélt kísérlet. Lestrade-nak nagyon nem fűlik hozzá a foga, de be kéne vinnie Sherlockot kihallgatásra, mert minden bizonyíték ellene szól, de Sherlock nem megy vele, vigyék erőszakkal, ha kell. Azt is tudja, mit művel Moriarty, pompásan ki volt ez dolgozva.  A kislány sikolya pont az a lökés volt (mit használt? Egy Sherlock-álarcot?), ami kellett Donovanék buzgálkodásához, és már rohantak is a főnökhöz. Szóval ez Moriarty terve, elhitelteleníteni Sherlockot, csalónak és bűnözőnek beállítani, ez az igazi bukás, és a baj az, hogy a jelek szerint a terv zökkenőmentesen halad.

reichenbach13.png

John forrong, nagyon rühelli, hogy országos cimboráját így lejáratják, de ő nem kételkedik, mert jól ismeri, és azt senki nem tudja megjátszani a nap 24 órájában, hogy ekkora arrogáns fasz, ebben van valami. Donovanék nem nyugszanak, és Lestrade-nak főnöke is van, aki elé lehet vinni a nyavalygásukat, de jó, hogy nem került elő korábban a sorozatban, mert ritka nagy seggfejnek tűnik már elsőre is. Lehülyézi a mindig stílusos és laza Lestrade felügyelőt, az egyetlen élő embert a Scotland Yardnál, aki szót tud érteni Sherlockkal, majd maga megy, hogy behozza. Pont akkor érkezik, amikor Sherlock Moriarty legújabb ajándékát csomagolja ki, egy megégetett mézeskalács-figurát, úgy érzem, Jim kezd egy kicsit unatkozni. Sherlock bilincsben, a nagyfőnök meg nem bírja ki, hogy ne faszoskodjon Johnnal is egy kicsit, aminek az eredménye az, hogy John csatlakozik Sherlockhoz rövid úton, mert rendőrfőnököket csak nem lehet büntetlenül orrbavágni.  Mivel ezek az agysebészek csak egy bilincset hoztak, ezért kénytelenek a cimborákat összebilincselni, ez első blikkre totálisan elhibázott lépésnek tűnik. Sherlock menekülési terve máris készen van, pillanatok alatt fegyvert szerez, John lesz a túsz, és már rohannak is kézen fogva, amerre látnak. Moriarty meg igazán alapos munkát végzett, a Baker Street falán ott hagyott egy IOU graffitit is, ez igen.

reichenbach14.png

Kéne gyorsan valami terv, mert ez a menekülés így céltalan, és kissé zavarbaejtő, ezért Sherlock kiugrik egy busz elé, hogy válaszokat szerezzen az egyik ráállított bérgyilkostól. Rájött már, hogy ezek azért vannak iderendelve, hogy megmentsék az életét, és valóban, rosszarcú ugrik, ment, és még válaszokat is szállít, Moriartynak van egy számítógépes ajtónyitó kódja, ezt otthagyta, amikor Sherlock lakásán járt, ez is része a tervnek. Ahogy a „hívjátok Sherlockot” felirat is, mintha ő lenne az egész bűnszövetkezet feje. Ráadásul a holnapi Sunban megjelenik a nagy Sherlock cikk, egy állítólagos belső informátor, Richard Brook infói alapján, akiről Sherlock még az életben nem hallott, ideje lenne elbeszélgetni a riporternővel.

reichenbach15.png

A fiúk a sötétben üldögélve (még mindig összebilincselve) várják Kitty Riley-t, aki érkezik, és nagy mellénnyel válaszolgat, hogy igen, Richard Brooktól szerezte az infókat, amivel lenullázhatja Sherlockot, és ha tudni akarják ki az, hát tessék itt is van. Kócosan, csapzottan, szerencsétlenül, bevásárlószatyorral idétlenkedve pont most állít be: Moriarty. Mivan?! Sherlocktól frászt kap, ő csak azt tette, amire kérte, ő egy szerencsétlen színész, mesemondó, van portfóliója meg minden. Sherlock Holmes bérelte fel, hogy játssza el az ellenségét, egy kitalált figurát, hogy ő nagy ásznak állíthassa be magát. És játssza mindezt olyan meggyőződéssel, hogy az ember kételkedni kezd még a saját létezésében is. John csak legyint, hagyjuk már a komédiát, Sherlock kis híján felrobban. Moriarty csak egy fél pillanatra esik ki a szerepéből, pont addig, hogy gonoszul Sherlockra nézzen, de aztán megint adja az ideges szerencsétlent, és megszökik, ez meg egy akkora király jelenet volt, hogy azt képtelenség így leírva visszaadni.

reichenbach16.png

Ez pedig az a pont, amikor John is és a néző is elveszíti a fonalat, hogy mit csinál valójában Sherlock, mi csak találgathatunk, de ő már TUDJA, hogy mi lesz Moriarty következő lépése, és ennek megfelelően cselekszik. Először is lerázza Johnt, és Mollyhoz megy, aki nagyon is számít, és megbízik benne, és ha a patológuslány komolyan gondolta, hogy segít neki bármiben, akkor itt az idő, mert szüksége van rá. John is használta az agyát eközben, rájött, hogy „Richard Brook” sztorija csak úgy érheti el a célját, ha a Sherlockról szőtt hazugságait az igazság darabkáival egészíti ki, vagyis ismernie kellett Sherlock életét, és mivel két ember van a világon, aki tényleg ismeri őt, ezzel erősen leszűkült a kör. NagyHolmes fogja a fejét, hát igen, amikor elkaptam és vallattam Moriaryt, semmi nem hatott, csak az, ha elkezdtem mesélni a Holmes fiúk gyerekkorának színes és szórakoztató történetét. A kérdésem nekem az lenne, hogy mégis miért engedte el, de John most ezzel nem foglalkozik, drámai csalódottsággal távozik inkább.

Sherlock a kórházban labdázik, Molly sehol, és jön John. Hamarosan hívás érkezik, Mrs. Hudsont lelőtték a Baker Streeten, Sherlock erre közömbös marad, ez hihetetlen, ennyire senki nem lehet gép. John még egyet beszól, és elhúz, az nem véd meg, ha egyedül vagy, az embert a barátai védik meg, és baszódj meg, valahogy így távozik. Sherlock meg ír egy sms-t Moriartynak,”vissza akarok adni neked valamit, gyere játszani, a tetőn várlak.”

reichenbach17.png

Mire felér, Moriarty már nagyban partizik a tetőn a Stayin’ Alive-ot hallgatva, ismét moriartys eleganciában, semmi Richard Brook-os csapzottság. Most esedékes A Nagy Geciember Beszéd, amit minden filmben és történetben előad a főgenya egy ponton, és általában a vesztét is jelenti, mert azalatt a hős pont kitalál valami módot rá, hogy megmeneküljön, lássuk, Sherlock mire jut. Moriarty azt mondja, már ráunt a Sherlock Holmes nevű játékszerére, mert unalmassá vált, simán le tudta győzni, akkor meg mi benne a poén. Itt van például ez a nevetséges kulcskód, Sherlock azt hitte, ez egy bináris kód, amit az ujjaival dobolt, amikor nála volt, pedig nem is létezik semmiféle kód, jó sok segítsége volt, úgy tört be azokra a helyekre, ennyi. Azért vicces volt az álneve is, a Richard Brook németül Reichenbach, az eset, ami híresé tette Sherlockot, és ez okozza a bukását is, stílusos. Sherlocknak nem tetszik, hogy ez ilyen egyszerű, egyre csak kérdezgeti Moriartyt, aki készségesen mesél is, mert az ilyen gonosz zsenik semmit nem szeretnek annyira, mit a saját hangjukat hallani.

Lényeg, hogy a bukás Sherlock öngyilkosságával válik majd teljessé, és Sherlocknak le kell most ugrania, ha nem akarja, hogy a három barátját a világon - Johnt, Mrs. Hudsont és Lestrade-ot - megöljék. Mert Mrs. Hudsont persze nem lőtték le, azzal csak Jonhtól kellett megszabadulni, de most már mindhármukra rá van állítva egy mesterlövész, akik csak akkor mennek el, ha Sherlock leugrik, Jim ugyan nem fogja őket visszahívni. Haha, tehát vissza LEHET őket hívni, röhög Sherlock, amíg te itt vagy, én megtalálhatom a módját, hogy leállítsd őket. Francba, ez igaz, így Moriarty, és még elhangzik a híres idézet is, Sherlock Holmes az angyalok oldalán áll, de nem tartozik közéjük, köszi a játékot, élveztem, amíg meg nem untalak, így Moriarty, majd kezet fog, és a dolgot leegyszerűsítendő pisztolycsövet dug a szájába. Azonnal főbelövi magát, csak így simán, hogy rohadna meg, és most már tényleg csak akkor nem ölik meg Sherlock három barátját, ha ő leugrik! Patthelyzet!

reichenbach18.png

Sherlock kiáll a peremre és hívja Johnt. Aki közben visszajött, és végignézi, nem csak hallgatja barátja búcsúhívását, aki azt mondja, hogy Moriarty tényleg nem létezett, csak ő találta ki, végig csaló volt valóban, és ez az egész egy bűvésztrükk. John persze egy szót sem hisz ebből a hülyeségből, de Sherlock láthatóan tényleg küszködik önmagával, még arra kéri országos cimboráját, hogy ne monzdulhon, és ne vegye le a szemét róla, majd félredobja a telefonját. És leugrik. Minden sugalmazás nélkül leírom, mit látunk ezután:  John rohan,  de egy szennyesszállító kocsi pont kitakarja előle azt a részt, ahova Sherlock eshetett, majd egy biciklista elüti. Mire odaér, a kocsi továbbmegy, és látja, hogy Sherlock a földön fekszik véresen, és csak addig engedi oda a köré gyűlt tömeg, hogy ki tudja tapintani, hogy nincs pulzusa. John az ájulás szélén, Sherlockot egy hordágyra fektetik, és elviszik.

reichenbach19.png

Ezek után nagyon szomorú képek következnek, Mycroft a The Sunban olvas a „csaló zseni” öngyilkosságáról, John újra a pszichológusnál, majd Mrs. Hudsonnal együtt mennek a temetőbe. Mrs. Hudson még kidühöngi magát a sírnál, az a sok zaj, lövöldözések, meg emberi testrészek a hűtőben, ilyen volt ez a Sherlock, de közben majdnem elbőgi magát, John meg szeretne egy kicsit egyedül maradni a sírnál, mert szívszaggató beszéddel készült. Te voltál a legjobb barát, akit csak ember kívánhat, pedig először nem is tartottalak embernek, de most már tudom, mennyire emberi és nagyszerű voltál, és már csak egyetlen csodát kérek tőled. Hagyd már ezt a hülyeséget, és ne legyél halott, jó? Majd kihúzza magát, és katonásan távozik, a kamera pedig vált, és megmutatja nekünk, hogy ott áll a fák között Johnt nézve, ÉLVE és sértetlenül Sherlock. Gallér felhajtva, szokásos arckifejezés, egy karcolás nem látszik rajta, és ezzel a remek képpel ér véget az évad, aminek nem lesz folytatása 2013 szeptemberéig, barátkozzunk a gondolattal. És persze a többmilliárd dolláros kérdés, ami hónapok óta izgalomban tartja a nézőket: HOGY CSINÁLTA???

reichenbach20.png


Azt hiszem, leírtam mindent, ami az ominózus zuhanós jelenetben történt, és megnyugtatlak titeket, hogy ha úgy érzitek, már többször néztétek meg a zuhanós jelenetet, mint egészséges lenne, nem vagytok ezzel egyedül. Ahogy azzal sem, ha minden egyes mozzanatát kielemzitek, kikockázzátok, kimerevítitek, és elméleteket gyártotok, láttam már elég sok mindent, ettől kezdve gravitációs elmélkedésekig meg zuhanási görbék felrajzolásáig. Annyi infónk van még, hogy Steven Moffat azt mondta pár hónapja, hogy nem olvasott még olyan elméletet, ami a valóságnak megfelel, mert egy fontos dolgot a nézők nem vettek észre, és Sherlock csinált valami karakteridegen dolgot. Tessék, lehet agyalni, én a legképtelenebb elméletre is kíváncsi vagyok, mert én sem olvastam még olyat, ami mindenre magyarázatot adott volna. A forgatás 2013 első felében kezdődhet meg, addig Peter Jacksonnak is be kell fejeznie a Hobbitot, de azért a Moffat-Gatiss duó még hozzánk vágott három szót az új évaddal kapcsolatban: RAT, WEDDING, BOW. Csak a miheztartás végett, ennek az évadnak a kulcsszavai a Woman, Hound és Fall voltak, ha ebből kiindulva nézzük a szavak jelentőségét, azon el lehet indulni. Valamivel el kell ütni az időt még több, mint egy évig.

Címkék: sherlock
61 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2012.09.12. 09:02:19

Hogy a franc enné meg, messze van még jövő szeptember... :(

Kicsit törtem én is rajta az agyam, de igazából nem nagyon, én szeretek meglepődni, jó alany vagyok a filmeseknek.

Az teljesen egyértelmű, hogy Molly segített, miután Sherlock odament hozzá, hogy szüksége van rá. Hacsak nem dugni akart egyet, még utoljára (vagy először, ki tudja:) )...

De nyilván majd megmagyarázzák a következő évadban, szóval én nem stresszelem magamat és az idegeimet azzal, hogy esélytelenül töröm a fejem, inkább várom a következő évad bemutatóját...

Démétér 2012.09.12. 09:26:35

Még, még, még akarok elméleteket olvasni! Nem vagyok elégedett, és kénytelen leszek hetvennégyszer megnézni az epizódot.

Candyperfumegirl, annyira köszi a hogyvoltokat! Nagyon szórakoztatóan írsz, itt vihogok titkon, miközben erősen dolgoznom kellene.

És nem, már megint nem tűnt fel, hogy mit adtak Sherlock kezébe egy ponton, amivel esetleg a pulzus-problémát a zárójelenetben meg lehet oldani.

Moriartyért meg nagy kár. Imádnivaló volt.

candyperfumegirl 2012.09.12. 10:45:59

@Démétér: Még a kórházas jelenetben volt Sherlocknál egy kis labda, akkora, ami akár a tenyerében is elfért. Van valami trükk, amivel egy labda segítségével el lehet állítani a pulzust, tehát ez benne lehet a pakliban, de a lényeg szerintem nem ez lesz, mert egy ponton azért mégis ott feküdt a földön Sherlock véresen, élettelenül, és azt azért nem hiszem, hogy Mollyval kerítettek egy tökéletes hasonmást. :)

Moriarty ne is mondd, annyira fog hiányozni!

candyperfumegirl 2012.09.12. 10:56:38

Még pár dolog, amire figyelni lehet talán: a tetős jelenetben Sherlocknál végig ott volt a telefon, de a zuhanás előtt félredobta.
Moffat mondta ezt a karakteridegen dolgot, nekem leginkább az volt, hogy a szokásos következtetés-okoskodás helyett a végén folyamatosan kérdezgette meg beszéltette Moriartyt, ez nem jellemző.
Eddig is tudtuk, hogy Sherlocknak van ez a hajléktalanokból kiépített segítő hálózata, de ebben az epizódban direkt meg is említik őket, ahogy az is elhangzik, hogy pár segítőkész közreműködővel minden megoldható.
A megoldást persze nem lehet ezekből a dolgokból sem kitalálni, de talán darabok a kirakósban.

Jim Raynor 2012.09.12. 10:59:19

szerintem talán nem is annyira bonyolult, SH barátunk jó szokása szerint előre megtervezett mindent.

Amikor John kiszáll a taxiból, elindulna az épület felé, de sherlock a telefonban azt mondja neki, hogy menjen vissza. Miért? mert a kórház előtt van egy alacsony épület, amitől John pont nem láthatja a járdaszakaszt, ahová Sherlock elvben esik. SH leugrik, praktikusan bele a szennyesszállítóba, aztán gondolom gyorsan bekenik vérrel, és lehet kifeküdni a járdára. és mire John felocsúdik a bringással való ütközésből, kész is a színjáték. a bringás tuti Mycroft embere, de szerintem a többi járókelő is.

Aztán gondolom a halottszemlét Molly intézte, a pulzusra meg a labda a magyarázat.

K.Tomoceusz 2012.09.12. 11:12:19

Ennyi karaktert még életemben nem láttam. Nincs valami rövidebb változat kultúrbarbárok részére?

candyperfumegirl 2012.09.12. 11:16:06

@K.Tomoceusz: de. Moriarty halott, Sherlock meg csak úgy tesz, egy év múlva folytatás.

K.Tomoceusz 2012.09.12. 11:34:13

@candyperfumegirl: Moriarty nem kettyencs, festékpatronnal lőtte magát fejbe. A kémény mellett esett össze, és a füst tartósította. Ezt Sherlock2 még csak nem is sejti.
Bocs a szpojlerért, de ennyivel tartozom az igazságnak.

Vicsu 2012.09.12. 11:46:19

Nem kezdek elméletek gyártásába, mert attól mindennek tűnnék, csak okosnak nem.

Elég annyi, hogy az évad fantasztikus volt, már elég régen láttam, de most, a szuper kis hogyvolt hatására, újra meg fogom nézni. :))

Benedict aka Sherlock pedig a legszebb, legszexibb, legelbűvölőbb csúnyaférfi, akit valaha láttam...na, okosabb ettől sem lettem. :D

vitaygeorgina 2012.09.12. 14:36:32

Nagyon jó volt a hogyvoltot olvasni, simán hozta a rész színvonalát is! Annyi erős jelenet volt ebben a részben, hogy nem lehet elégszer újranézni.

A leugrással kapcsolatban: el vagyok képedve, hogy mennyi "how he faked his death" videó van fenn youtube-on. Szerintem is izgalmas találgatni, de most már úgy vagyok vele, hogy még izgalmasabb lesz majd, hogy mivel lepnek egy év múlva.

Nekem az is furcsa, hogy Moriarty csak azért ölte meg magát, hogy Sherlocknak ne legyen választása.

Sherlock karakteridegen dolga a tetőn szerintem az, hogy sírt.

Is 2012.09.12. 14:48:33

@vitaygeorgina: Moriarty öngyilkossága nekem is nagyon fura volt. Ennyire mindent megadott volna azért, hogy legyőzze Sherclokot? Vagy volt valami trükk? Bár, ezt elég nehéz lehetett volna szimulálni, 20 centire SH-tól.
Egyébként már régen láttam, hogyan is tudták meg a bérgyilkosok, hogy nem kell kinyírni a barátait?

candyperfumegirl 2012.09.12. 15:31:10

@Is: a Johnra állított bérgyilkos folyamatosan figyelte az eseményeket, mutatják is, hogy miután látja Sherlockot leugrani, elpakol, gondolom ő értesítette a többieket is.

Is 2012.09.12. 16:18:19

@candyperfumegirl: Köszönöm, erre már nem emlékeztem.

Pácsó Ármándó 2012.09.12. 19:02:16

Elvileg adhatott valamilyen szert Molly Sherlocknak amitől az tecchalott lett vagy megállt a szíve és a kórházban újraélesztették. Leugrott valami puhára, bekapta a cuccot, bevérezték, lehetett csodálni.
@Jim Raynor: " a bringás tuti Mycroft embere, de szerintem a többi járókelő is."
Mycroftot se volt muszáj belevonni, SH segítői is lehettek.

Démétér 2012.09.12. 19:22:14

@Pácsó Ármándó: Hát végül is kiderült már, hogy van egy kupac használható barátja kezdve a hajléktalanoktól akár a graffitisekig.

Azt mondjuk nem értem (nagyon sok más mellett, persze), hogy ha az öngyilkosságot muszáj is volt eljátszani, mi a halálnak bújdokol Sherlock három évig, ha Moriarty meghalt? Az orvlövészek elpakoltak, barátok biztonságban, lassan elő lehet jönni, de mindenképpen hamarabb, mint három év múlva.

candyperfumegirl 2012.09.12. 19:38:56

@Démétér: sorozatban nem volt szó 3 évről.

candyperfumegirl 2012.09.12. 19:39:34

@Démétér: sorozatban nem volt szó 3 évről.

Démétér 2012.09.12. 19:42:48

@candyperfumegirl: Bocs. Már fogalmam sincs, merre olvastam a neten, de olyan sok helyen és sokszor, hogy teljesen meg voltam győződve róla :) Mindenesetre a temetést legalább meg kellett várni még az epizód szerint is, és már az sem egészen érthető. Számomra, persze.

vitaygeorgina 2012.09.12. 19:58:51

Az is érdekes kérdés, hogy aki hivatalosan elhalálozott, mint mondjuk Irene Adler, az utána hogyan utazgat, meg jár-kel Londonban.

Tehát engem nem csak az érdekel, hogy Sherlock "halála" hogyan magyarázható, hanem az is, hogy mikor feltámad, akkor a hatóságok mit szólnak majd a feltűnéséhez. Mert ő már híresség, nem járhat-kelhet kedvére.

Póniló 2012.09.12. 20:05:10

én nem találgatok, inkább csak figyelek és várok.
én arra is kíváncsi vagyok, hogy a visszatérést hogyan oldja meg, és hogy mossa tisztára a nevét, mert uge megjelent a cikk a Sun-ban (pfuj).

Pácsó Ármándó 2012.09.12. 20:40:10

@Démétér: Az x ideig való bujkálást én annak a számlájára írom, hogy SH el akarta magát feledtetni a közvéleménnyel.

@Póniló: Az az oknyomozó újságírónő írta a cikket, aki ott volt Moriarty tárgyalásán, látta őt ott is és minden médiában is, tudta hogy mi a neve, azt is hogy a kommandósok hozták be a Towerből mert betört és erre pár hónap múlva már nem ismeri fel és azt állítja, hogy ő Richard Brook színész, akit SH bérelt fel. Vicc.
A Sun majd megjelentet egy helyreigazítást.

Démétér 2012.09.12. 20:50:22

@Pácsó Ármándó: Felismeri, csak úgy gondolja, hogy szerepet játszott: olyan szerepet, amire Sherlock bérelte fel.

Amúgy meg köszi a választ :)

Emanuelle 2012.09.12. 21:11:28

Ismét remek volt Candy, köszönöm, mindig élvezettel olvasom a hogyvoltjaidat!

borokabogyó 2012.09.12. 21:35:15

@candyperfumegirl: A telefon eldobása tényleg nem annyira karakteridegen: mindig az övé az utolsó szó, ha jól emlékszem...
szerintem hasonmás sem kell, elég időt töltött a patológián, hogy anatómiai ismeretei legyenek és Molly segítségével meg is valósíthatott valamilyen maszkot is (mint a trükkmesterek). Az odafutó "utcai" emberek lehetnek a hajléktalan-hálózat tagjai. A karakteridegen rész szerintem a segítségkérés Mollytól volt... Kedvesen kért és nem parancsolt...

gumozsu 2012.09.13. 11:24:38

Moffat vagy Gatiss azt nyilatkozta, ez lesz a legkirályabb álhalál a világon. Remélem, tényleg valami jó van a tarsolyukban és nem fogjuk a falba verni a fejünket. Amúgy ez a "Sherlock kér valamit Molly-tól, tehát biztos ő segített neki" vonal valahogy túl nyilvánvalónak tűnik. Vagy csak én próbálom túlkombinálni?

Jim Raynor 2012.09.13. 13:29:03

@Démétér:

" mi a halálnak bújdokol Sherlock három évig, ha Moriarty meghalt?"

Moriarty nyilván nem halt meg. Amikor a legvégén Mycroft olvassa az újságot, valami olyasmi van a címlapján, hogy öngyilkos lett a csaló Sherlock Holmes. Moriarty hullájával igen hamar rehabilitálni lehetett volna Sherlockot, ez viszont ezek szerint nem történt meg, vagyis szerintem praktikusan nem találták meg a holttestét.

Démétér 2012.09.13. 14:13:18

@Jim Raynor: Ma nyilván nem fog az agyam, de miért lehetett volna rehabilitálni Moriarty hullájával? Akiről mindenki úgy tudja, hogy Sherlock által felbérelt színész. Az éppen remekük beleillene az (amúgy hamis) képbe, hogy amikor Sherlock lebukott, akkor megölte a felbérelt árulót, majd szégyenében öngyilkos lett. Halálában miért derült volna ki Moriartyról, hogy nagystílű bűnöző? A volt ügyfelek nyilván nem tolonganak azonosítani.

Ettől még szép gondolat, hogy Moriarty nem halt meg, én nagyon élvezném, ha élne.

2012.09.13. 16:37:42

@Démétér: rehabilitálni nem, de az, hogy a Sun (a főcím alapján) nem ír a tetőn talált másik hulláról, az szerintem Mycroft jelenlétét igazolja ebben a történetben. Ki más tudna eltüntetni egy hullát nyom nélkül, ha nem a titkosszolgálat?

A HV-ket meg köszi Candy! Remélem jövőre találkozunk! :)

Démétér 2012.09.13. 16:44:00

@beebeer: Hát egy hullát nyom nélkül eltünteni tud ugye a titkosszolgálat, Sherlock (aki éppen a saját - nem - hullája eltüntetésével van máshol elfoglalva), vagy Moriarty, aki szintén nem ügyetlen.
Jól van, meggyőztök ám, ilyen ez a wishful thinking, legyen életben Moriarty, én nagyon nem bánom.

Candy hogyvoltjai tényleg isteniek! Én is várom :)

Pácsó Ármándó 2012.09.13. 17:21:52

@Démétér: Azért a rendőrség meg a bíróság csak meg tudja állapítani valakinek a személyazonosságát a tárgyalásra, pláne ha betört a Towerba.

Démétér 2012.09.13. 20:33:51

@Pácsó Ármándó: Hogyne. És ha az illetőt történetesen James Moriartynak hívták, és nem Richard Brooknak, akkor kétségek támadnak. Legfeljebb kétségek ugye, mert a bűnöző múlt a névből nem derül ki, bizonyíték meg megint nincs. De ha történetesen azonosítják James Brook néven, akkor meg baj van. Sőt, akkor is, ha Tom Savage vagy bármi egyéb néven azonosítják. (Nem tudjuk az igazi nevét feltétlenül.)

Nem akarom én azt mondani, hogy meghalt, mert szörnyen szeretném, ha nem tette volna, de hogy ha meghalt volna sem történnek jelentősen máshogy a dolgok, abban eléggé biztos vagyok. Kivéve hogy akkor Sherlock hamarabb előjöhet talán.

SherlockHolmes · http://jeremybrett.eu 2012.09.14. 03:26:57

Sziasztok!

Igen a következő ősszel jön a folytatás, már én is nagyon várom. Akkor végre kiderül az igazság. :o) Addig meg kitartás!

Sherlock Holmes magyar oldala: sherlock.extra.hu

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.09.16. 17:56:43

Végre volt időm nyugodtan elolvasni! Köszi, Candy, zseniális lett!
Csak egy a baj, már megint eszembe jutott, mennyire fog hiányozni Andrew Scott...:(

Sanna Persikka 2012.09.20. 13:17:35

Ez után a rész után nekem az volt az első gondolatom, hogy most még jobban imádom Martin Freemant, mint másfél órával ezelőtt. Másodikra azért jött a "hogy a fenébe...????"

sunshine66 2012.09.27. 13:33:12

Csak most olvastam el a hogyvoltot és gratulálok hozzá candy, olyan színvonalasra sikerült, mint maga a rész.
Azért azt emeljük ki, hogy a szereplőgárda zseniális és rengeteget hozzátesz a sorozat értékéhez. Ben, Martin és Andrew láthatóan élvezettel játszanak, semmi erőlködés.
Még a mellékszereplők is brillíroznak a néhány mondatos szerepükben. Még egyszer köszi a HV-t!
Most mihez kezdünk egy évig ?!!

candyperfumegirl 2012.09.27. 14:29:29

@sunshine66: megnézzük a Hobbitot, és számoljuk vissza a napokat. Már csak pár hónap, és kezdik forgatni a 3. évadot! :D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.09.28. 15:31:55

@candyperfumegirl: a Parade's endet láttad már? Mert ha nem, akkor azt is meg kell nézned.:D A napokat meg tényleg számoljuk, végül is már kevesebb, mint egy év, jövőre ilyenkor már a 4. évadot várjuk majd.:D

ewfuns 2012.10.15. 14:20:48

A karakteridegenség az volt, hogy SH segítséget kért Mollytól, és valószínűleg nála is húzza meg magát egy darabig. Hiszen, Molly létezéséről az ellenfelei még csak nem is tudnak, olyan ügyesen "rejtegette" eddig.

Mycroft ebben tuti nem volt benne. Sherlockot ő árulta el, és az arcára volt írva minden, mikor elolvasta a cikket. És, ha a végén figyeltetek, mutatták a gyászoló barátokat (John, Lastrade, Mrs. Hudson) és Mycroftot. Egyetlen embert nem mutattak, Mollyt.

MissHolmes 2013.04.27. 13:08:20

Tudom,nagyon későn írok,mert csak nemrég láttam az egészet,asszem,senki nem is olvassa el a bejegyzésem,de írom.A jelentésekhez kapcsolódóan:
WEDDING-az ugyebár házasság.Lehet,hogy Watson doktorunk megnősül,hogy ne higgye már mindenki,hogy ő meg Sherlock járnak.
RAT-mivel ez patkány,fogalmam nincs.1.variáció:vagy valami hülye főgonosz,ami nagyonnem valószínű,2.vari:talán(!)a szumátrai óriáspatkányokról van szó,"amelyre még nem eléggé érett a világ."....
BOW-pl.a könyvek egyik "sorozatának"címe:his last bow,mármint az utolsó meghajlás.Gondolom ebből lesz egy sztori....Nem akarok okoskodni.Hülye tippek.De az uccsót szinte bizton állítom....

candyperfumegirl 2013.04.28. 20:21:59

@MissHolmes: én olvasom. ;) És köszi, nagyon jó, hogy írtál, már forog a 3. évad (végre!), és most pont jó, hogy eszembe juttattad, hogy kaptuk ezeket a jó kis clue-kat. Igen, a His Last Bow-t a legtöbb rajongó biztosra veszi, ez a legesélyesebb szerintem is, mondjuk Moffatékből simán kinézem, hogy direkt totál félrevezető szavakat dobtak be nekünk rágódni. :P

cezewho 2014.01.20. 15:26:39

@candyperfumegirl: Szia! Mikor készülnek el a 3. évados hogyvoltok? Tervezed elkészíteni? Feliratot lehet hozzá már találni, ha ez lenne a gond. :-)

candyperfumegirl 2014.01.20. 16:19:12

Simán! Fejben már meg is van a nagy része. ;) Rajtam nem múlik, legépelném én akár most rögtön, csak nem tudom, mennyire lenne érdemes várni vele...de majd sixx-t megkérdezem.

enzo23 2014.01.20. 19:18:24

@candyperfumegirl: De bizony hogy várjuk!
A 3x03 legmeglepőbb jeleneteinek hogyvoltozását valahogy úgy képzelem el, mint amilyen hangnemben sixx írta meg a Trónok Harca 3x09 végét.:)

cezewho 2014.01.21. 14:25:19

Jöhet! :-) Nem kell várni vele! :-)

cezewho 2014.01.24. 15:50:52

@candyperfumegirl: na, beszeltel vele? Kb. mikorra varhatjuk a hogyvoltot rola? :)

Démétér 2014.01.28. 15:11:40

Koromhoz méltatlanul ugrabugrálok egyik lábamról a másikra: írsz hogyvoltot a harmadik évadról? :) Éljen. Én is várom!

filctroll* 2014.02.08. 15:31:18

A világért se akarnék senkit se siettetni, de van már valami fejlemény az ügyben? Mert az előttem szólókkal egyetemben már én is nagyon várom a 3. évados hogyvoltokat.:D

cezewho 2014.02.09. 20:55:32

Jaja, egyet ertek. Mikor jon a hogyvolt?

candyperfumegirl 2014.02.10. 08:58:03

@Pácsó Ármándó: Nem mondtam, hogy holnap, sőt semmilyen napot nem is fogok mondani, de jön.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2014.04.03. 21:15:23

Én is jelentkeznék, hogy várom a 3. évad hogyvoltjait, nagyon!

Pácsó Ármándó 2014.04.03. 22:10:57

@candyperfumegirl: @PuffCinq: "Még kér a nép, most adjatok neki!" :-)

candyperfumegirl 2014.04.04. 08:50:50

Na emberek az van, hogy most az Emberi tényező hogyvoltot tolom, de Sherlock is sorra kerül. Mellesleg jöhet bérmilyen infó a 3. évad magyarországi bemutatójáról, ha van.

candyperfumegirl 2014.04.04. 10:06:08

@nautilus64: oops, ennek nem vitték túlzásba a beharangozását, de nagyon köszi az infót, akkor belehúzok. :)

Zsoofka 2014.04.08. 12:06:33

Hahó! Lesz HV az új évadról?

Démétér 2014.04.22. 14:44:36

Candy, hülye kérdés, de szóba kerül a szinkron? Amiatt különösen kíváncsi lennék a hogyvoltra, mert megpróbáltam magyarul is megnézni, és majdnem magamra borítottam a tévét. Viszont olvasva mégsem annyira bosszantó.
süti beállítások módosítása