Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x09 - A hasbeszélő (Belly Speaker)

2012. szeptember 10. 14:00 - parcihocok

Az epizód alkoholista hulláját a felszarvazott és bosszúszomjas szomszéd, Mr. Kampókéz találja meg: a piás csávó első ránézésre túlitta magát, de a nyomozó és a doktornő hamar rájönnek, hogy valami savat itattak vele. Mivel a támadó a jobb mancsának lenyomatát szerencsésen ott hagyta a hulla nyakán, Mr. Kampókéz lényegében fel van mentve a gyanú alól. Amit és akit még a szobában találnak, az a hulla szekrényben kuksoló, felemás szemű és ránézésre szociopata gyereke, Harcourt Grimsby, a hasbeszélő, valamint az ő cuki, szintén felemás szemű bábja. És kettőjük közül úgy tűnik, a báb a kommunikatívabb. A gyerek évek óta gondozta az alkesz apát, a báb állítása szerint most mégis megölte, ezt a vallomást a fiú alá is írja.

murdoch_s1x09_1.jpg

Természetesen Murdoch-nak valami bűzlik, és a kvázi megoldott ügy felgöngyölítésének engedélyét próbálja épp átverni a főnökén, amikor feltűnik a régi ismerős, Sir Arthur Conan Doyle, hogy ellenszenves arcbamászós módon megint Murdoch nyakába akaszkodjon. És hiába vágja a pofákat Murdoch, a főnök rábízza az író pesztrálását Murdoch-ra. Doyle valami lezárt kínai ügyet akar elővenni, és hamar kiderül, hogy a nyomozónak és neki legalább egyvalami (valaki) iránt közös az érdeklődése: Dr. Julia Ogden iránt. Közben a gyanúsított és bábja (Mycroft) enyhe skizoid együttélésükbe avatják bele a rendőrörsöt.

murdoch_s1x09_2.jpg

A kihallgatás során Doyle nem bírja ki, hogy bele ne pofázzon a nyomozó módszerébe, szóval végül muszáj őt is bevinni a kihallgatóba. Grimsby teljesen skizó Mycroft-tal, de az nem lesz világosabb, hogy hogyan is ölte meg az apját. Ráadásul van néhány kellemetlenül nem illeszkedő részlet: fáj a jobb keze (az áldozatot jobb kézzel szorították le), ráadásul azon hordja a bábut, ha hirtelen felindulásból ölt, ahogyan állítja, miért zárta be az ajtót stb. Murdoch össze akarja hasonlítani az áldozat gyomrában talált savat a lakásban lévővel, hátha közelebb jut a megoldáshoz. Közben minden módon próbálja levakarni magáról Doyle-t, akit végre a főnök elvisz ebédelni.

murdoch_s1x09_3.jpg

Rendőröknél a munkaebédhez sör és egy kis bunyó is jár: Doyle és Brackenreid kakaskodnak egyet az étteremben (=krimó), közben Doyle fáradhatatlanul próbál a kínai ügy gyanúsítottjához közel férkőzni, egyelőre rejtély, hogy miért, de az biztos, hogy nem Murdoch két szép szeméért jött vissza a városba. Közben Murdoch kihallgatja az áldozat szeretőjét, Mrs. Kampókezet, aki egy igazi tenyeres-talpas lotyó, de legalább egy érdekes infót elkottyint: az áldozat részegen mindig Mycroftról beszélt könnyes szemmel. A sav-analízisnek is érdekes eredménye lesz: Grimsby nem a kéznél lévő báb-lakkal ölte meg a papát, hanem külön vásárolt egy occsó fajtát. Újabb következetlenség. Murdoch megpróbál Grimsby bizalmába férkőzni, ezért előadja a saját szegény-gyermek-alkoholista-apa történetét, és a tikos képzelt kisbarátjáról is beszél (aki egy plüssmedve volt, és Macinak hívta. No komment), de hiába.

murdoch_s1x09_4.jpg

Brackenreid nem akarja Grimsby-t kiengedni a beismerő vallomás miatt, Murdoch pedig hiába van meggyőződve arról, hogy nem ő a gyilkos, bizonyítani nem tudja. Patthelyzet. Hamarosan berongyol Doyle a doktornővel, és néhány mondatban bizonyítja, hogy a kínai ügy állítólagos elkövetője nem gyilkos, csak köpölyözéssel próbálta gyógyítani idős áldozatát, aki sajnos közben szívrohamban feldobta a pacskert. Mivel szegény néző baromira nem érti, hogy kerül ide ez a másik ügy, Murdoch Doyle után siet tisztázni a dolgot. Doyle már kellően nem szomjas a kocsmában, ellenben meglehetősen morcos, úgyhogy néhány pofon után Murdoch egyszerűen lesitteli őt.

murdoch_s1x09_5.jpg

Másnap macskajajosan csak kiböki Doyle, hogy a felesége tüdőbeteg, haldoklik, és a kínai orvosért jött a városba. Murdoch együttérzően hazaküldi őt a nejéhez. Közben Grimsby-től elvették a bábját, ami horrorfilme illően terrorizálja a rendőrörsöt a nézésével. Murdoch Doyle segítségével rájön, hogy Grimsby és a bábja olyanok, mint a rivalizáló testvérek. Innen csak egy lépés előkotorni a születési anyakönyvi kivonatokat, amiből kiderül, hogy Grimsbynek valóban van egy Mycroft nevű ikertesója. Szívhezszóló történet a szétesett családról és az örökbe adott ikertesóról, aki visszatért bosszút állni a fateron. Grimsby-t kiengedik. Murdochnak pedig kb. két perccel később esik le, hogy csúnyán átbaszcsizták a palánkon: a fotón lévő kisfiú szeme pont fordítva kétszínű, mint a gyanúsítotté. Vagyis végig Mycroft volt a böriben, de most már bottal üthetik a nyomát.

murdoch_s1x09_6.jpg

A sztori vége elég vérfagyasztó: a tetthelyen a szekrény alatt megtalálják az igazi tíz éves Harcourt Grimsby maradványait, akinek a bőrébe bújva a pszichopata és skizó bátyja élt. Mycroft pedig elégeti a bábut, és továbbáll. Murdoch pedig ki tudja miért, a lakásban meglátja Harcourt Grimsby szellemét. A történet elég thrilleresre sikeredett, az ötlet jó volt, de a vége kissé el lett kenve, például nem túl érthető, hogy ha az ikreknek fordítva volt kétszínű a szeme, azt az apjuk mondjuk hogy nem vette észre, vagyis hogy tudta Mycroft a megölt ikertesó helyét észrevétlenül átvenni. Ráadásul nem volt semmi Murdoch-Dr. Ogden románc. Folyt.köv. jövő héten.

Címkék: murdoch
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása