Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x03 Tiszta lappal

2012. szeptember 10. 12:00 - Szencsike

Röviden: lezuhant egy repülő valahol az óceán közepén egy szigeten, a túlélők között egy repeszes fickó is van, elég kevés az esélye  a túlélésre. Mentőcsapat még sehol, a szigeten Kopaszember egy 10 év körüli Walt nevű kissrácot szórakoztat.  A szigeten lassacskán a túlélők kezdik kialakítani a napi rutint, ennek a része idill a csomagválogatás. Doki a repeszes fickót próbálja életben tartani, aki folyamatosan egy nőt akar megtalálni és visszavinni valahova, de mire kimondaná a nevet, hogy kicsoda, elájul. Doki szerint csak félrebeszél a láztól, de repeszes most egy bilincset akar, ami a kabátzsebében van. De ott sem a bilincs, vagy annak kulcsai nem voltak, csak Kate rendőrségi fotója. Doki álla nagyot koppan a földön. Kate eközben még a Szupercsapattal bandukol hazafelé a Jeladó-túráról. Sötétedik, kiscsapat letáborozik estére, Sawyer inkább menne tovább, Sayid jó utat kíván neki az éjjeli dzsungeltúrához. Nem fogják megenni a fák, gúnyolódik Sawyer, de Sayid inkább a fákat döntögető Valamitől fél. Akkor a fegyverhez tartozó töltények még jól jönnének, arcoskodik Sawyer. Kate a maradást javasolja a férfinak, csak bízzon benne.

pic1.png

Este a tábortűz fényénél Sayid röviden ismerteti a helyzetet. Két napja szálltak fel Sidney-ből, Los Angeles-be tartottak a szokásos útvonalon. A pilóta elveszítette a rádiókapcsolatot, így vissza kellett fordulni, kb. az indulástól számított 6. óra környékén, az irány a Fidzsi-szigetek. Ami gáz, hogy ezt az irányváltást senki nem tudja, jött a turbulencia, majd a zuhanás. Kb. 1000 mérföldre voltak a céltól. Rocker reménykedik, hogy a műholdak meg hasonló eszközök révén megtalálják őket. Csak az baj, hogy egy műhold sem tudja magától, hogy mit keressen, oktatja őt Sayid. Rocker csalódott a technikában. Sawyer összegzi a helyzetet: a semmi közepén vannak, de más dolgok fontosabbak. Mint például a dilis francia tyúk segélyhívása, ami már tizenhat éve megy. Boone javasolja, hogy el kell mondani a parti társaságnak, Shannon leinti, nem kell mondani semmit, lehet félrefordított valamit. Sayid döntött: senki nem mond semmit, csak pánikkeltés lenne az egész, a többiek még reménykedhetnek a segítségben. Tehát hazudunk, összegzi Kate a lényeget, milyen ironikus.

pic2.png

 A parton Dokit Hurley faggatja a Valamiről, biztos dínó véli Duci, de nem dínó, mert ők már kihaltak, zárja ki Jack ezt a lehetőséget. Repeszes fickó is egyre rosszabbul van, besárgult, állapítja meg Hurley. A gyógyszerek segítenek rajta, mondja Doki, ha meg nem, akkor a teste fokozatosan fogja feladni a küzdelmet.  Hurley megtalálja Kate rendőrségi fotóját, Doki elveszi tőle, Hurley nagyon kíváncsi, hogy mit tett a lány, Jack nem akarja tudni, nem az ő dolga. Főcím után Szupercsapat már édesdeden alussza álmát, de valaki ébren van és mászkál, sőt, Sayid zsebéből megpróbálja kilopni a töltényeket. Az arab azonban felébred, és rögtön lefüleli az alkalmi tolvajt, Boone-t. Ő csak őrködne, ehhez kellett a pisztoly és a töltények. Shannon próbálja menteni tesóját, nem is ért a fegyverekhez, adja vissza Sayidnak, Sawyer is ezt javasolja Boone-nak. Shannon inkább Kate-nek adná a fegyvert, aki eddig csak csendben lapított a hátsó sorban. A többiek támogatják Shannon ötletét, Boone kénytelen-kelletlen odaadja a lánynak a fegyvert, aki (talán megjátszott) vonakodással elfogadja.

pic3.png

Flashback, Kate. Leányka éppen alszik egy istállószerűségben, de álmából egy fegyver élesítése ébreszti fel. Egy 60 év körüli férfi fogja rá a puskát, nyomás ki a birkaólból kislány, amúgy meg honnan és hogyan került ide a világ végére? Kate gyalog jött, de a legközelebbi város 15 kilométer, vágja rá az öreg. Ezért fáradt el, szól vissza Kate, aki most nem Kate, hanem Annie. Öreg meghívja Annie-t reggelizni, aki később jóízűen lapátolja be a sonkástojást.  AnnieKate csak a világot járja, nemrég végzett az egyetemen, Ausztrália volt az első célállomás, Melbourne-ből indult, foglalja össze az ittlétének okát a lány. De a város jó pár száz kilométerre van innen, csodálkozik az öreg, AnnieKate csak szeret sétálni. De pont véletlenül hozzá érkezik meg, fura nem? Az öreg viszont tesz egy ajánlatot neki: felesége meghalt, van egy csomó munka, amit ő egyedül nem bír elvégezni. Ha segít, kap szállást és egy kis fizetést. AnnieKate kezet nyújt, Öreg is, csak bal kezét, mert a jobbat amputálták, annak helyén egy műkéz van.

pic4.png

Vissza a szigetre, reggel van, Duci rohan Dokihoz, jelenti hogy Szupercsapat visszatért. Sayid a megbeszélteknek megfelelően előadja a kamumesét, még maradni kell a szigeten egy kicsit. Tervei is vannak már a túlélésre, csapatokat fognak alkotni, menjen a beosztás. Kate meglátja a közeledő Dokit, rögtön indul hozzá élménybeszámolni. Kate drámai arccal jelenti be neki, hogy el kell mondania valamit, Doki bólogat rá, félrevonulnak a többiek kíváncsi pillantásaitól kísérve. Kate nem meglepően, elmondja Dokinak, mi is a valós helyzet a jeladásról és a dilis francia tyúk üzenetéről. Doki nem ezekre az infókra számított, de lehet inkább a nagy „Bevallom bűnös voltam!” monológra készült. Kate ártatlanul még megkérdezi, hogy mi van a repeszes fickóval, magához tért-e, ilyesmi. Jack is jól tud hazudni, mert a válasza flegma nem. Kicsivel később Doki Ducival cipel ki a roncsból két ülést. Ducit nagyon érdekli, hogy Kate bevallotta-e bűneit, Doki hárítja a kérdéseit, nem az ő dolga, nem is akar ezzel foglalkozni. Akkor majd a rendőr foglalkozik vele, ha jobban lesz, zárja le a dolgot Duci. Ez viszont már kétséges, mert erősebb antibiotikumok nélkül ez esélytelen. Hurley átnézett minden csomagot, ami elérhető volt. Az utastérben maradt csomagok viszont kimaradtak, ott a pont Doki. De ott meg hullák vannak, ez jogos Duci. Jack megkéri, hogy vigyázzon a repeszesre, ezt meg ő elintézi. Hurley rohan is a beteghez.

pic5.png

Vihar közeleg, az óceán horizontján már villámlik. A géptörzsben Jack az erősebb gyógyszereket vadássza, mikor zajokat hall és megjelenik Sawyer, aki szintén kutakodik a csomagok között. Ő viszont csak saját magának szerzi be a dolgait: cigi, ital, Playboy. Doki kíváncsi, hogy otthon is ezzel foglalkozott-e, de Sawyer visszatámad. Nem fogják őket megmenteni egy jó ideig, időpocsékolás a repeszessel foglalkozni, így is, úgy is halott. Doki még a civilizációban él, Sawyer már a vadonban. A parton Rocker egy tolószékben üldögél, mikor meglátja Terheslányt, aki a bőröndjét cipeli. Rocker felpattan segít neki a hurcolkodásban. Egy másik részen, Feleség büszkén mondja Férjének, megvan a bőröndje, Férj csekkolja a találatot, hát ez nem az. Feleség menne vissza tovább keresni a bőröndöt, Férj inkább egy fürdést javasol neki. Feleség szótlanul elvonulna, de Férj még feltartja egy „Szeretlek” erejéig. Feleséget nem hatotta meg a próbálkozás, bólint egyet, majd megy tovább keresni a bőröndöt. Rocker Terheslányt faggatja a babáról, aki már egész jól van. A férje is a gépen volt esetleg, érdeklődik Rocker, de nem. Szerencsére, látszik Rocker arcán. A parti műtőnél Hurley pár üveg vizes palackkal jön kifelé, de döbbenet, hát itt van a szökevény lány. Kate bemutatkozik neki, ahogy jól nevelt lányhoz illik, Hurley hebeg-habog. Kate Jack-et keresi, de most nincs itt, épp gyógyszert keres a törzsben. Kate csodálkozva a megadott irányba fordul. Hurley azon még jobban megijedt, mikor meglátta, hogy Kate-nél fegyver van, inkább gyorsan elszalad vízért.

pic6.png

Esik, a túlélők fedezéket keresnek, Kate a repeszes fickó mellett üldögél, és figyeli. Flaschback, AnnieKate az Öreg házában titkos rejtekhelyéről veszi elő a fizetését, de lebukik. Az Öreg rajtakapta, és szemrehányóan közli a lánnyal, hogy jobban is bízhatna benne. AnnieKate menni készül, ezt sem mondta volna el vendéglátójának, helyette írt neki egy rövid üzenetet.  Az Öreg valahol sejtette, hogy AnnieKate lelép, csak ezt sem az éjszaka közepén várta volna tőle. Mindketten bocsánatot kérnek a másiktól, az Öreg felajánlja, hogy másnap reggel elviszi az állomásra, csak ne így menjen már el. AnnieKate marad, mire az Öreg az új esélyekről kezd el beszélni. Hoppá. Partra visszatérve Kate továbbra is csak repeszest fixírozza, aki felébred, és elkezdi Kate-t fojtogatni. Megy a harc, jön Doki, gyorsan szétszedi őket. Repeszes állapota csak rosszabb lett a pár perces viaskodás miatt. Doki számon kéri a lányt, hogy mit csinált vele, de Kate most tényleg az igazat mondja, vagyis a fickó felébredt és fojtogatni kezdte. Repeszes állapota nem kecsegtet túl sok eséllyel. Doki vízért indul, nem is érdekli őt a lány, Kate utánaszalad. Sokáig fog tartani a haldoklása, és igen, fájni fog neki, veti oda Doki dühösen, Kate kérdéseire. Kate a kegyes halált javasolja a távoldó Dokinak. Doki visszafordul, és elárulja, hogy látta a rendőrségi fotót és nem fog embert ölni, ha ezt szeretné tőle kérni. Jack el, Kate megbántottan néz maga elé.

pic7.png

Flashback. Kate az Öreggel utazik az állomásra. Zenét hallgatank, beszélgetnek, minden szép és jó egy ideig. Az Öreg viszont elég furán viselkedik, mert folyton a visszapillantót nézegeti, mintha várna valamire. Kate-nek is feltűnik a fura viselkedés, közben egy terepjáró tűnik fel mögöttük, a volán mögött a rendőrrel. Az Öreg köpött neki, mert  kellett a pénz, nagyon sajnálja. Vissza szigetre, az eső csak szakad, Waltapuka igyekszik esőmentessé tenni ideiglenes lakrészüket, közben fiát Kopaszemberről kérdezgeti, miről beszélgettek. Walt kedveli Kopaszembert, és titkokról beszélgetnek, csoda történt vele, árulja el apunak a témát. Waltapuka szerint mindenkivel csoda történt, túléltek egy légi katasztrófát, de amúgy nem kéne vele haverkodni többet, fura ember. Walt a barátjának tartja Kopaszembert, jobban kedveli mint aput, ez tuti. Apu is a barátja akar lenni, akkor keresse meg Vincentet, ha barátkozni akar. Waltapuka annyira feldúlt, hogy fia semmi tiszteletet nem mutat iránta, hogy tesz egy felelőtlen ígéretet: Megkeresi Vincentet, ha elállt az eső. Az eső ebben a percben elállt, mehet is keresni.

pic8.png

Waltapuka átkozza magát az ígérete miatt, de beleveti magát a sűrű erdőbe a kutya miatt. Folyamatosan erősödő, morgásszerű hangokat hall, csak nem Vincent? Apuka megijed, futásnak ered vissza a part felé, egyre messzebb kerül a morgó hangforrástól. Viszont nagyon közelebb került a mosakodó Feleséghez. Mindketten zavarban vannak, Waltapuka magyarázni kezdi, hogy ő csak menekült valami elől, Feleség lesütött szemmel hallgatja. Apuka gyorsan tovább megy, mindkettejük nagy megkönnyebbülésére. A part másik részén Repeszes  továbbra is haldoklik, Rocker letelepszik Kopaszember mellé, aki egy sípot fabrikál. Repeszes hangosan kiabál haldoklása során, Shannon már a halálát kívánja, csak fogja be végre. Sayid Dokit kérdezgeti Repeszesről, de a helyzet változatlan: haldoklik, és azt meglehetősen hangosan teszi. Este van, Kate tábortüzet gyújtana, ha lenne tüze, Sawyer pont jókor bukkan fel, adja is az öngyújtóját. Sawyernek is elege van Repeszesből, ő is ugyanúgy lelőné, mint Kate. A férfi hallotta, amikor a Dokinak is javasolta az ötletet. Van egy golyó, el kéne használni. Doki közben mindent megtesz, hogy megmentse Repeszest, aki még ad egy utolsó jó tanácsot neki. Soha ne bízzon a nőben, akármit is tesz vagy mond. Repeszes utoljára beszélni akar Kate-tel, egyedül.

pic9.1.png

Flashback. Kate-et üldözi a Zsaru, az Öreg húzódna is le, de Kate félrerántja a kormányt, és az árokba borulnak. A kocsi lángolni kezd, Kate elhúzza az Öreget jó messzire a kocsitól. Kate már a menekülést tervezi mentőakciója után, mikor kisétál az út szélére, de a Zsaru elkapja a lányt. A szigeten Repeszes a szívességről kérdezi a lányt, mikor négyszemközt beszélgetnek. Felidézzük a zuhanás előtti pillanatokat, Kate a Zsarutól valóban egy szívességet kért volna, mielőtt a gép a szigeten kötött ki. Kate az Öregnek adná az érte járó pénzt. Feldobta őt, ez igaz, de sok adóssága volt. A Zsaru alig hisz a fülének, ha nem húzza ki az Öreget a kocsiból megúszta volna. Végülis megúszta mert él, a Zsaru meg haldoklik, amivel a férfi is tisztában van. Felhívás keringőre, a kegyes halált választja a férfi, kérdés, hogy ki fogja megtenni. Jack a sátoron kívül várakozik, jön Duci is, érdeklődik a szökevényről. Nagyon elcsodálkozik, hogy Jack képes volt egyedül hagyni a férfival, hiszen fegyvere van. Ez az infó Jackhez nem jutott el, a sátorhoz rohan, Kate jön kifelé, semmi nem történt, megnyugodhat. Vagyis nem, mert lövés hallatszik, Sawyer tette meg. A Zsaru kérése volt. De nem jött össze, Sawyer rosszul célzott, hosszú szenvedés vár a Zsarura mielőtt meghal. Sawyer dühösen szívná el a cigarettáját, de az öngyújtó nem működik. Jack kijön a sátorból, a fickó meghalt.

pic10.png

Másnap reggel, Kopaszember a parton üldögél és az erdő felé fordulva a sípját fújja. Nem történik semmi, majd Vincent rohan ki a dzsungelből. Kopaszember Waltapukát keltegeti, megvan a kutya, egy fához van kötve. Ha be akar vágódni Waltnál, most tegye. Jack a parton üldögél, az óceánt bámulja, Kate letelepszik mellé. Elmesélné, hogy miért kőrözik, de Doki nem akarja tudni. Itt a szigeten ez már nem számít semmit, tiszta lappal lehet kezdeni.  Közben a túlélők lassan-lassan felébredtek, Hurley a homokot szórja ki a cipőjéből, közben zenét hallgat, Férj az alvó párját simogatja, Boone Shannon-nak ad egy napszemüveget, Sayid egy mangót dob a letörten üldögélő Sawyernek, Rocker a LATE feliratot pingálja a kezére. Waltapuka büszkén hozza vissza Vincentet fiának, nagyon örül a kis srác. Kopaszember a távolból figyeli a kiscsaládot, olyan pillantással amitől a hideg ráz.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása