Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x04 - The Price of Gold

2012. szeptember 10. 10:00 - mysisterstheslayer

Az évad legbugyutább epizódjához a valóban bugyuta szőkenőt alkotta meg nekünk Horowitz bácsi.Íme. Felcicomázott hölgyemények szállnak kocsira, egy kis Rongyoska meg seprűvel szöszmötöl szipogva (nyilván ő Hamupipőke). Megjelenik a tündér keresztanyu is, és a varázspálcáját csillogtatva elvarázsolná a leányzót. De puff, aranyfüstté válik, nem ám mókából, hanem mert Ekcémás Kobold barátunk hazadurrantotta, az említett varázspálcáért. Erre Rongyoska nemcsak nem ijed meg, de szerinte nincs mit vesztenie, és rögtön fel is ajánl bármit, hogy megszabaduljon jelen életkörülményeitől. Főleg ha a Tündérgyilkos tényleg jól bánik a… pálcával… Ez ám a belevaló mesehősnő.

 vlcsnap-2012-09-04-01h15m10s128.jpg

Mielőtt álszentnek tűnnék, az én környezetemben is van olyan elem, aki a „ha nem tetszik az életed, akkor változtasd meg” javaslatra ugyanilyen dacckorszakból visszamaradt arcot vágna, mint Őbutasága Rongyoska, aki egyébként rögtön és elolvasás nélkül írja alá a méteres szerződést. Melyben Rumpi egy meg sem nevezett értékes dolgot kér tőle, amije majd lesz, az új sikeres csillogó életében. Csak gratulálni tudok. Az is figyelemre méltó, hogy Titkosnevű Rumpi simán bemutatkozik ennek a szöszinek, gondolom egyből felmérte, hogy agyilag nincs kitől tartani. Lássuk, mire megy az üvegcipellős leányzó a Disney kastélyban, ha nem feledkezik el az időről. 

Az idő szép Storybrooke-ban is egyébként, Henri valahogy megint Emma mellett sétál, ezúttal az iskolabuszhoz, és javaslatokat kér, hogy milyen kódnéven szólítsák egymást. Láthatóan erre az enyhe provokációra Emma agyába belesajdul a „Vér-szerinti-anyukám-aki-otthagytál” navajo kódnév opcióként, ezért zavartan és fantáziátlanul javasolja az Emma nevet. Ekkor rendőrautó vág Emma elé, benne a város legsármosabb serifjével. Szeretné magára felhívni a figyelmet, na. Persze a Nagyi Kakaózójában tapasztaltak után nem mer semmiféle hímsoviniszta ajánlatot tenni, viszont megköszöni a nyomozásban nyújtott segítséget, és állást kínál a yardon. Emma a kis óvadékozós állására hivatkozik, meg hogy az itteni serif nem is csinál semmit, ami eddig biztosan úgy is volt.

vlcsnap-2012-09-04-01h57m11s247.jpg

Kakaó nagyinál, amit Piroskurva szolgál fel odaadóan. Regina is pont erre jár, le is ül gyorsan az asztalához és osztja kicsit Emmat az utóbbi 10 évben hétszer váltott lakhelye miatt, meg hogy ő mindent tud, ami a városban zajlik, és mi lenne jó Henrinek, blabla. És jó kakaózást. Ezért szeretjük Reginát: egy kígyó, aki udvarias. Emma magára is önti az átkozott italt, és mivel láthatóan nincs neki más ruhája, bekérezkedik a létesítmény mosodájába. Nagyon hippi ötlet, hogy a helyiségben száradó ruhákból kap magára valamit - ah, egy sovány nőn bármi jól áll… Közben megjelenik Rongybaba helyi verziója, ugyanolyan rongyosan, ugyanakkora életrevalósági faktorral – és terhesen. Gyanítom, hogy a casting-szoba ajtajában mérleg volt, és 10es BMI felett senki nem léphetett kamera elé. Rongyoska izomból simogatja a műhasát, és nyavalygásaival előhozza Emma nem is olyan mélyen lapuló személyes frusztrációját. Nagyon hiteles szónoklatban felhívja Rongyoska figyelmét a tényre, hogy a döntés mindig az ő kezében lesz, mindenről, ami az életében marad vagy kikerül onnan. Mindegy ki mit mond, vagy mennyire szeretné megmondani, hogy mi legyen, a döntés mindig csak az övé (például a születendő kisbabával kapcsolatosan is). Just say NO! És vissza kell ütni. És ha meg akarsz változtatni valamit, akkor TE tegyél valamit magadért, mert itt nincsenek tündér keresztanyuk, akik helyetted megteszik.

Vannak viszont Zálogosok, azaz Mr Gold. Rongyoskára a verekedős rész lehetett nagy hatással, lopikázni megy egy féltéglával. Mesetárgyak bolt-szerte, én meg frankón összecsináltam magam a randa babáktól. A kulcspillanatban visszajön a tulaj, de Rongybaba hatástalanítja, és benyúl, és elveszi tőle a gyémánt félkrajcárját.Vagy valami mást.

vlcsnap-2012-08-21-01h06m15s249.jpg

Regina rúzsoz. Ez a gesztus és a nagy szöveg arról, hogy mennyire nem élvezi a munkahelyi megbeszéléseit, arra enged következtetni, hogy izgi buliba készül. Henrit ez nem nagyon érdekli, amint a polgármester asszony kihúzza a lábát otthonról, azonnal lelép.

Füllőke és Emma épp összebútoroznak Emma egy, azaz egy darab lakódobozából, amikor kopogtatnak, és meglepetésünkre nem Henri áll az ajtóban, hanem Mr Gold. Sőt Emmat keresi. Füllőke diszkréten elmegy fürödni, hogy ne zavarja a tárgyalást a saját lakásában, ööö... Az aranyember segítséget kér, természetesen Rongyoskát keresi, és csak azért nem fordul a rendőrséghez, mert hát az ő aranyszíve… Bemutatja a sebet a fején, és felidézi, hogy Rongyoska a tett közben valami hülyeségről hablatyolt, hogy majd meg fogja változtatni az életét. Emmát mindig jól lehet a lekifurdalásánál fogva motiválni, úgyhogy megemlíti a börtönben születendő bébit is. Pont amikor megígéri, hogy segít a lánynak, Henri barátunk is idetalál. Megtudjuk, hogy még mindig nem tudja kicsoda Mr Gold a mesevilágban. Mindig mondom, hogy egy jó stylist csodákra képes.Henri mindenképpen anyuval akar lenni, úgyhogy jó szöveggel beviszi a „mi” koncepciót Emma szótárába, és betársul a sárga hintóba nyomozni, természetesen a meséskönyvön át.

vlcsnap-2012-09-04-00h57m14s200.jpg

Hamupipőke Disneylandben gyönyörködik, és boldog, hogy ma csak érte durrognak a petárdák. Az esküvői rondóban mindenki ott van, aki fontos, após gyerekre számít, Hófehérke szerint pedig példaértékű mindenkinek, hogy milyen klasszul megváltoztatta az életét. Ezt Hamupipő is vastag torzításnak érzékelheti, de nincs idő filozofálni, Rumpi is kér egy táncot, meg a jussát, az elsőszülöttet. Magyarmesehonban nem népszerű figura ez a Zörgőkobold, ezért valószínűszeg kevesen tudják, hogy fő foglalatossága az aranyat fonás szalmából, és szeret lányokat bepalizni és elvenni az első kisbabájukat, alku segítségével. Sajnos ez az infó Hamupipőnek sem volt meg ott Disneylandben, különben a névről egyből tudhatta volna, hogy mit veszíthet. Most már valszeg késő csomagolni. Bennem ez a sztorivezetés fura analógiákat vet fel, a csillogásért bármit odavető lánykákról, akik tudják a veszélyeket, mégis belefutnak, és elgondolkodok arról is, hogy milyen veszélyes dolog magzatnak lenni Meseországban. Viszont ez a Herceg nem lekvárból van, új alkut akar Rumpival. Na, erre kíváncsi leszek!

vlcsnap-2012-09-04-01h00m23s172.jpg

Storybrooke-ban közben Piroskurva kap kicsit több szerepet, előadja Rongyoska mostoha körülményeit, és hogy a palija lelépett mihelyst a kisbaba szó elhangzott. Átgondoltam: a való világban sem szerencsés magzatnak lenni. Mivel a pasi az apjával él, Emma könnyen megtalálja a kisvárosban őt is. Hamar kiderül, hogy Apu miatt ment szét a kapcsolat, aki nem szeretné, ha a fiacskája élete egy tévedés miatt menne tönkre. Emma családterápiás vonalon támad: megpróbálja felébreszteni a srácot is, hogy sajátmaga hozza meg a döntéseit, ne az apukája. Az apuka nem vevő a családterápiára, és elmeséli, hogy mennyit dolgozott az alkun, hogy a kisbabát eladja valakinek, hogy jobb kezekben legyen, jó pénzért. Emma rosszul bírja ezt az alkalmasság-témakört, de akkor akad ki igazán, mikor rájön, hogy Mr Gold a baba beszerzésére szerződtette őt. Henri büszke mosollyal hallgatja, hogy a mamája tervez az első lenni, aki megszegeti a szerződést az Aranyemberrel. Első körben Piroskurvát kéri számon, aki nem tartotta fontosnak a gyermekvásár tényét feltárni. Egyből lebukik az autó-kabalája miatt, ami stílszerűen egy farkas: Rongyoska kocsival menekül, a sráchoz csak időhúzásként küldte Emmat, most pedig nem hajlandó többet elmondani a polgármester asszony kölyke előtt. Henri életében először szót fogad és hazamegy. Mielőtt Emma fejében felmerülne vezetés közben a kérdés, hogy valóban elhagyhatja-e bárki Storybrooke-ot, tapasztaljuk, hogy Henri életében mégsem ma fog kezdődni a szófogadás. Viszont legalább hangsúlyozza Emmának a városhatár-problémát.

vlcsnap-2012-09-04-01h01m40s216.jpg

Vissza Meseországba. A csillogásra vágyó széplány megmentésében Hereceghünk is segédkezik. Most már kezdek aggódni. Hamukának előadják a tervet: rabságba fogják ejteni Rumpit. Ehhez azt kell hazudni a koboldnak, hogy ikrek várhatóak, ettől ő új alkut akar majd, és akkor az Elvarázsolt Toll segítségével aláíratja a szerződést. Az elvarázsolt toll arra jó, hogy lefagyassza a felhasználót, aki így varázslásképtelen lesz. Ezt a Nagygömbös Kék Tündér gyártotta. Most már kétségbe is estem. Hamuka úgy tűnik, tanult a saját bukásából, és nem bízik a tanuvédelmi programban. Kifejezi aggodalmait a varázslás-használat miatt, hiszen az minden bajoknak eredete. Az ő királyfija viszont megnyugtatja, ha valakinek meg kell fizetni az árat, az majd ő lesz. Óh, egy igazi lovag!

vlcsnap-2012-09-03-02h01m47s117.jpg

Storybrooke határában megtalálják Rongyoskát, éppen vajúdik. Emma a rutinos asszonyok nyugalmával szállítja a helyi kórház felé. Rongyoska aggódik a bébi miatt, Henri pedig úgy hallgatja Emma szónoklatát, ahogy csak egy 10 éves kisfiú tud figyelni saját életét érintő kérdésekre. A bukott anyuka minden kötelességet és nehézséget felsorol, amit ő annak idején képtelen volt felvállalni. És most saját maga tervez megmentő lenni.

Vissza Meseországba: Hamuka előadja Rumpinak a megbeszélt kamut és a jó termésért cserébe felkínálja az új szerződést mindkét gyerekről. Nekem a beszélgetés közben az a benyomásom, hogy Rumpi átlát a trükkön, és valszeg azért megy bele, mert mint mondja, bármilyen csel esetén csak még inkább eladósodik felé a leányzó. Elég ijesztő a jelenet, amikor hat a varázslat és bár jönnek a katonák, Rumpi megfenyegeti Hamukát, hogy sehol nem menekülhet.

Mivel a Storybrooke város széli kórházban folytatjuk, sejthető, hogy ez nem volt üres szöveg. Henri épp arról beszél Emmának, hogy ő különleges, mert elhagyhatja a várost. Emma emlékezteti, hogy Henri is simán eljött Bostonba, de Henri szerint az nem számít, mert ő vissza is jött, és különben is még kiskorú, nem volt választása. Az agyam eldobom. Főleg mert az is eszembe jut, ahogy egyébként Emma is belehajtott a városhatár-táblába mikor le akart lépni. Még jó, hogy megérkezik Mr Gold. és megköszöni a munkát.

 vlcsnap-2012-09-03-11h56m25s84.jpg

Meseországban Hamuka rongyosra beszéli a száját az aggodalmairól. Jaj, csak nehogy visszakerüljön ugyanabba a régi helyzetbe! Mert az ember lánya előtt mindig csak két út áll: vagy sepregető a mostohájánál, vagy királyné Disneylandben. Hát persze. Mondjuk, ilyen két bites aggyal igaza lehet. A királyfi úgy döntött, a leányzó neve Alexandra legyen. A hír hallatán a bébi bevadul, Hamuka rosszul lesz, a királyfi elszalad vízért a közeli kúthoz, de mire a rosszullét elmúlik, sajna a királyfit is elnyeli a föld. Vagy valami más. Hamuka rögtön tudja kit kell számon kérni, de Rumpi mossa kezeit, minden varázslatnak megvan az ára, ilyen ez a popszakma. Ja tényleg, a királyfi kijelentette, hogy majd ő megfizet bármiért. Tessék,az igazán kemény csávók mindig az ostoba szőkék miatt vesznek oda. Rumpi nagyon szeretheti a gyerekeket, mert ismét hangoztatja hogy ezen vagy másik világon, meg fogja kaparintani a kis Alexandrát.

vlcsnap-2012-09-03-12h29m34s239.jpg

Odaát a kórházban Henrinek ismét van szerencséje végighallgatni anyukája beszélgetését gyermekvállalás témában, ezúttal Gold bácsival. Aki arról magyaráz, hogy Emma igazán megértheti Rongyoska helyzetét a gyerekkel kapcsolatosan, és hogy milyen szar volt neki is a gyámügyi rendszerben, ahova a baba kerülne, ha a rendőrséget esetleg értesítenék. Emma nem hátrál meg, emlékezteti, hogy egy bírósági tárgyalás során ezek a dolgok egészen más színt kapnának, és a folyamatban mindig kiderül egy és más az ilyen jámbor Zálogosokról is. Nagyon tetszik nekem, ahogy Gold visszavesz ezek után. Az viszont nagyon nem tetszik, hogy Emma egy meg nem nevezett szívességet ígér meg a gyermekért cserébe. Rongyoska a régi alkura rímelve Alexandrának nevezi el a babát, és ha már Hamupipőke, Henrinek is haza kell vágtatni a sárga hintón mielőtt 5-öt üt az óra.

Valójában Regina is éppen nagyon siet, hogy 5re hazaérjen, de nyilván ez a kis városházi megbeszélés egészen mást jelentett a valóságban, legalább is a tárgyalópartner zoknija az ágy alá került valahogy. Micsoda munkakör.

Emma közben egész napnyi gondolkodás után kitalálta, hogy az ő kódneve a „Tök” lehetne. Henri nem erre gondolt, de szerinte Emma még nem áll készen az új keresztségre. Mivel angolnáci vagyok, a „mom’s the word” szólás jár az eszemben. De ne is beszéljünk róla.

vlcsnap-2012-09-03-12h56m27s22.jpg

Otthon Henri elhagyja az egyik cipőjét a lépcsőn futva… nagyon stílusos! Regina pont egy perccel Henri után érkezik, és szerencsére csak rendetlenkedésnek értékeli a tornacsuka pozícióját.  

A kórházban Rongyoska palija kiscipőt hoz ajándékba bocsánatkérésül…

Emma telefonon elfogadja az állást a sheriff alatt. A sheriff pedig összeszedi a zokniját az ágy alatt… Hm…

Címkék: egyszervolt
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ebi_chan 2012.09.18. 10:20:28

Hali! Hova lett az 5. rész hogyvoltja? Köszi!
süti beállítások módosítása