Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 1x02

2012. szeptember 08. 10:00 - G_Norton

Egy összefoglalóval nyitunk, hogy mi történt a múlt héten: Sam Tyler hét évig szívott a múltban, tán csak egy másodperce lőtték fejbe Alexet, és talán az agya feladott neki egy durva rejtvényt, mert így tud megerősödni, bohócüldözés, autórobbanás, meg a góré bőrkesztyűs ujja. Összefoglaló után Alex nézi a tévét, kevesebb BBC, több Dynasty, hohó, egy érdekes hír: Károly herceg elveszi Dianát, népünnepély lesz pár nap múlva. Alex átkapcsol, egy ügyvédnő magyaráz rengeteg idegen kifejezéssel, mert úgy a menő. Na nem szidom tovább az ügyvédet, mert ő Alex anyja, vált a csatorna, tedd azt, amit anyu mondd, és maradj otthon egyedül, hogy ne láthasd a királyi esküvőt, autó robban. Alex nem borul ki, mert ez nem igazi, és igen, ezt még nagyon sokszor fogja mondogatni az érzelmi kiborulás határán, de majd megszokjuk. Először jön az igen fasza főcím, ami elrepít minket a nyócvanas évekbe, és kapunk egy közeli képet Hunt kígyóbőr-cipőjéről.

01.jpg

Chris nagyon próbálja felszedni Shazt, a legjobb az egészben, hogy a lány abszolút benne van az esti közös programban, de direkt nem ad rendes válaszokat, mert Christ mindig jó szívatni. Mindenki feltűnően dolgozik, Alex rá is kérdez, hogy mifene ez, hát annyi van, hogy a Special Branch - Nagy-Britannia válasza a TEK-re – nem kicsit van begazolva az esküvő miatt, és a górét csesztetik egyfolytában, hogy minden problémamentes legyen, különben. A góré kibújik az irodájából, na problem van, néhány marxista-leninista-sztálinista balos elmebeteg genyózik az esküvő helyszínéhez közel, ezért a Quattróval odahajtanak ezerrel. Az egyik alagút száját egy barom munkás telerakta mindenféle dobozokkal, Alex már gúnyosan mosolyog, hogy mi lesz, de neeem, a góré nem hajt át rajta, nehogy megkarcolja a kocsit. Rükverc, útvonalkeresés, majd eljutnak a kérdéses kiskocsmához. A kiskocsma felett lakik a család, akik nem hajlandók elhúzni onnan, a többieket már kilakoltatták. A sajtó még nincs ott, ezért a góré gyorsan berúgná az ajtót, és kidobná a családot az ablakon.

Ácsi-ácsi, szól közbe Alex, profilozó ő, lehet hogy békésen tud eredményt elérni. Némi szövegelés után ez sikerül is, pedig Hunt már feldübörgött a lépcsőn, hogy berúgja az ajtót. Háromtagú család, szolgai anyuka, erős, domináns öregember apuka, és a világ legszemetebb génjeivel rendelkező gyerek. Az öreg elő is adja nagy bánatát, a lenti ivóban rendes munkásemberek ittak addig, amíg nem jött Thatcher, és cseszett ki velük, és hiába ilyen a történelem, őt és az apját még Hitler sem tudta kikergetni a gyújtóbombákkal, akkor nem egy tetves fejlesztőcég fogja. Mr Bonds ráadásul nem nézi majd a királyi esküvőt, mert azzal csak leplezik a munkanélküliséget, még a fiú is fasisztázik egyet, mire az apja keményen lecseszi. A góré mást nem akar, csak az esküvő idején maradjanak már kussban, aztán nyomhatja tovább a fotelsztrájkot, majd megeszik még néhány Garibaldi nápolyit. Alex nem bírja ki, hogy ne rá figyeljenek, mert mondandója van: csodálja Bondsot, de itten pár éven belül felhőkarcolók tömege lesz majd, tudom, mert már láttam, és olyan csatát akarjon megnyerni, ahol tud majd győzni. Alex úgy mosolyog, hogy az kétszer körbeér a száján, de az öreg elküldi őket a picsába. A góré a rendőrőrs felé menet mondja, hogy van náluk egy szokás: a nőt fenekét lepecsételik, cserébe ők is megmutatják a férfias seggüket.

02.jpg

Rádióüzenet van, volt egy kis probléma a dokkoknál a Kutyák szigetén: egy kutya dinamittal rohangált a szájában, amíg a dinamit meg nem unta, és fel nem robbant a kutyával együtt. A góré előrebocsátja, hogy ezen senki se merjen röhögni, mert minimum körzőt dug  pöcsébe a nevetőnek, de ez olyan dolog, mintha azt mondanád, hogy a Fikusz Kukisz név nem vicces. Szóval a Special Branch beavatkozna, de Gene Hunt eléjük állt, ami azt jelenti, hogy ha nem sikerül az esküvőt problémamentesen levezérelni, akkor az ő szakmai hírnevének annyi. Ray és Chris közben azon elmélkedik, hogy vajon szűz-e Diana Spencer, de meló van. Az összes anarchista, fasiszta alakot behozzák, Alex is szívesen velük megy, és édin vigyorog. Az összes hülye anarchista, és fasiszta egy szál pöcsben áll, a góré egy biliárddákóval keménykedik, hajjaj, szép kis játék lesz itt. A góré arra kíváncsi, hogy kinél van még némi dinamit, amivel Károlyékat fel lehetne robbantani, a sorból kiáll az egyikük, mert ő antifasiszta, de késő bánat, te jössz elsőnek játszani. Ray és Chris felrakja a biliárdasztalra, a góré pedig lyukra ment, Alex nem kicsit lepődik meg a brutális módszeren. Később Alex az őrsön cikkeket nézeget a szüleiről, jön egy levél, hogy a kutyát felejtsék el, legközelebb Moore jön, Ray arra gyanakszik, hogy more-t írta rosszul, de nem, mert a szintaktika mindenütt rendben van. Némi tanakodás után Chris Bobby Moore-t nevezi meg, hülye vagy te bazzeg, ki robbantaná fel Bobby Moore-t? A góré büntetésből azt a feladatot adja neki, hogy nyomozza le, mely újságok betűiből van összerakva ez a levél, közben Shaz ad egy jó tippet: talán Daniel Moore lehet az, egy helyi vállalkozó. A góré letorkollja a lányt, de mégis elmennek Moore-hoz, hát kőgazdag, a lakásába lifttel kell felmenni, és mindjárt ott van a kecóban, thatcherista, fehér kurvaszép öltöny, szóval rohadt menő a csávó, és az a Rupert Graves alakítja, a Sherlockban ő Lestrade.

03.jpg

 Sz’al kell neki egy kis személyi védelem, mivel egy kutya apró cafatokra robbant némi dinamittól, és kaptak egy fenyegető levelet is, hogy legközelebb Moore jön. A góré rosszallja, hogy a közösségeket barmolja szét Moore, de ezt csak azért szúrja közbe, mert Alex élénken érdeklődik Moore iránt, aki elismeri a közösségek szétbarmolását, de evvan, fogadják el, és kész. Alex még tart egy kis történelemórát, hogy a thatcherizmust elfogadják majd, és így jön létre az Új Munkáspárt, mire a góré elnézést kér a hablatyolásért (az arca egy tanulmány ilyenkor). Még némi szexuális utalás is van, hogy ki támad kire övön alul, de Moore nem kér védelmet, mer’ az élet veszélyes, hát kisebb hülyeségekért is haltak már meg emberek. A munkanap után mennek… kocsmázni, de nem, hanem Gene Hunt újabban étteremben kajál, csak a stílusa nem változott, mert beszól Luiginak, hogy biztosan lovat esznek, majd Alexet biztosítja, hogy lepecsételi a seggét, nem fog fájni. Másnap a melóhelyen, Ray szerint csak hülyéskednek ezzel a levéllel, Chris pedig megtalálta a betűket az újságból, azonban az o-betűket nem, amelyek egyébként az anarchisták jelképe egyben. Viv üzeni, hogy Moore el akarja vinni Alexet egy körre, NEM HISZEM EL, hogy ez a mellközépig be nem gombolt ing ez valamikor divat lehetett, így villantva a Michael Knight-szőrdzsungelt. A góré engedélyezi az elmenetelt, közben Shaznek is csorog a nyála, ő is bevállalná a védelmezést, egyfajta inverz Több, mint testőrt látok ebben.

04.jpg

Ha esetleg valaki sejtette volna, az kitalálta, hogy a fickónak természetesen Delorean-kocsija van. Alex meséli, van egy lánya, de most épp nincs vele, a keresztapu vigyáz rá, és a szülinapi partijára megy. Moore semmit sem ért belőle, de meghívja vacsorára, áll az ajánlat, de még hogy. Közben valami fura tikkelés hallatszódik, Moore ülése alatt van némi dinamit, de nem robban fel, csak ijesztésnek volt odarakva. Alex viszont halálra rémült, aztán a megkönnyebbüléstől nevetnek egy nagyot, Alex egy kicsit kiborul még hozzá. Moore már úgy megy be a rendőrsége, hogy mégis kellene a védelem, és a Special Branch-ot sem akarja bevonni a góré, mert akkor veszítene, azt meg nem. Alex mehet vacsorázni Moore-ral, aki nem volt befosva a kocsiban, mert ő hallhatatlan. Alex szeretné, ha Moore alaposan meglepné egy érdekes estével, és sikerül is, elviszi a Blitz-be, ahol mindenki androgünnek öltözöt, Shaz is itt táncol (egyébként nagyon jól áll neki ez a stílus), ami a legmeglepőbb, hogy Chris is itt van, sminkben, szerintem a Gépnarancs egyik bandatagjának öltözött fel, és ahhoz dukál a szem alatti festés, meg a fekete ajkak. Szeretné is Chris titokban tartani, de Alex épp most nem hallja, elmegy inni, csakhogy a bohóc van a színpadon, és egyenesen kimegy a klotyóra. Mire Alex is odaér, hogy elkapja, már csak egy ijedt lányt lát, aki pierrot-bohócnak öltözött be.

05.jpg

A melóhelyen éjszakázik még Ray és Gene, sok nyomuk nincsen, Alex remeg még, mint a nyárfalevél, illetve Chris fosik egész nap a vécén, ezért nem tud bent lenni, haha. Annyit tudtak meg, hogy a dinamit még a világháborúból származik, de ki tartogat 40 évig dinamitot? Ray még csúnya megjegyzést tesz Alexre, a tyúkra, de a góré rögtön helyreutasítja, hogy attól még a felettese, tehát arcot alapba, fiam. Azért Rayt hazaküldi szunyálni, ő maga meg ott magányosan elvan egy darabig, közben Alexet nyugtatja Moore, hogy sokan félnek a bohócoktól, mire Alex mikroszekundumokról hadovál, erre Moore megjegyzi, hogy túl sokat beszél, és inkább megcsókolja, de nem történik ennél több, mert Alexnek már hirtelen nem aktuális a dolog, mert a lövés pillanata tolult a fejébe. Viszont aztán olyan durva flesse támad, hogy összerakja a képet az anarchista betű láttán: a pattanásfejű kölyök lesz a tettes, aki felnéz az apjára, imádja, és a megalázottságát nem bírja elviselni, ezért akarja Moore-t felrobbantani, be kell hozni, nehogy meghaljon valaki. A góré adja a főnököt, és ellenségeskedik, nem veszi be a dolgot, de mind tudjuk, mit akar hallani, amit Alex is megmond: cserébe lepecsételheti a seggét. Másnap reggel mennek letartóztatni a kölyköt, a góré kiráncigálja, miközben az apa meg baseball-ütővel emberkedik, Gene Hunt ezt egy darabig hallgatja, majd kirántja az öregember lábát, és végighurcolássza a lépcsőkön, hát egy egy kicsit egy akhilleuszos keménykedés, csak pepitában. A többiek is befutnak, Ray azt nézi, hogy Chris arcán mi az a folt, buli sokáig tarthatott, mert nem sikerült átöltöznie sem, szívás, de most dinamitot kell keresnie. Az öreg még letehénezi Alexet, mire Ray, az esélyegyenlőség mintaképe szódával spricceli le az öreg arcát, és még őt is beviszik szívatásképp.

06.jpg

Alex kidobná az öreget a rendőrségről, mivel a kölyök a tettes szerinte, egyébként tiszta ügyet akar, ezért ügyvédnek Caroline Price-ot javasolja, amit a góré nem támogat, Vivnél vannak a haveri ügyvédek listája, azt használja. Chris és Ray az előző éjszakáról dumálnak a Blitz-ben, a The New Romantics nyomatta a zenét, Ray szerint mind buzi, aki úgy öltözik fel, és ilyen zenét hallgat, és biztos Alex is leszbi, mert ott volt. Pont ekkor jön be Shaz, és persze Chris adja a szépet, jó volt az este, nanáhogy, én is ezt mondanám. Ray egy szemét, és megtorpedózza az egészet, épp az előbb buziztad és balekoztad le őket ember, mire Shaz visszavág, hogy ki volt festve a szeme, és még ő buzizik. Kihallgatás van, a gyerek a szemüvege nélkül nem lát semmit egyébként, közben a fejére olvassák a nála talált lemez címeit: mind prostituáltak vagyunk, a kapitalizmus minden vallás legbarbárabbika stb, kemény zenék. A góré már a biliárddákóját keresné elő, és kettétörné George-on, de nincs hatása semminek sem, nem törik meg, ugyanakkor a góré lepecsételné a varázslatos feneket, már Shaz is túlesett rajta, nem vészes. Mire a jeles esemény megtörténhetne, berongyol Caroline Price, hol van George Bonds, őt képviselem.

07.jpg

A góré máris roppant dühös, Alex pedig rájön, hogy az anyja roppant rideg, a kihallgatás előtt a góré figyelmezteti, hogy vád alá nem helyezhetik, mert nincs semmi a megtalált dinamiton kívül, mert az közvetett bizonyíték, és ezt tényleg Gene Hunt főfelügyelő mondta. A kihallgatáson a góré meg sem szólal, csak tenisznyelven számol, miközben Alex és Caroline egyre durvábban anyázzák egymást, a vége az, hogy George-ot vád alá helyezik, a górénak Alex megköszöni a támogatást. Caroline azért nem olyan szívtelen ringyó, mint amilyennek mutatta magát, mert Alexet meghívja egy italra, tudja ő, hogy kicsit elragadta a hév, és egy nőnek ebben a férfias rendőri közegben nehéz elhelyezkednie, így tökéletesen megérti a pecsételést is. Rögtön a kis Alexre terelődik a szó, a mi Alexünk kicsit ijesztően rácuppan a gyerek fotójára, vissza sem akarja adni. Caroline kicsit szemét módon kémkedésre kéri Alexet, aki fityiszt mutat, mire Caroline felpattan, és elviharzik, majd még be is szól, hogy Alex úgy viselkedik, mint egy férfi, és hálistennek a lányával csak a nevében egyezik, de semmi másban ezen kívül. Alex ezután kicsípi magát, és menne szexelni Moore-ral, aki már egy szőkével vigasztalódott, nagyban menetelnek, erre pont bedöglik a lift, és Moore látja még, ahogy Alex tátott szájjal megy le végül a lifttel. Szívás.

08.jpg

Inkább elmegy Luigi éttermébe, ahol a góré már leült kajálni, de mivel Alex engedély nélkül vezeti a retikült (lopni fogom ezt a szöveget egyszer), ezért maga elé ülteti kajálni és inni, és fegyelmezzen a Zseni Gene szavaira: amikor mindenkit nyakon önt a szar, amikor már az emberek ivarszerveit a patkányok lepik el, ők akkor is rendőrök maradnak, gyors kocsikat vezetnek, ordibálhatnak a halandókkal, harcolni, küzdeni kell mindig. Alex értékeli, hogy gatyába rázta őt Gene Hunt, elveszett, és most megkerült. A góré Kenny Rogersre gyanakszik, de nem, Lukács evangéliuma, de Gene Hunt nem szokott bestsellereket olvasni. Luigi jó olasz vendéglátóipari munkásként kommunikálna a góréval, hogy kér-e desertót, de az desszert, hogy csesznéd meg, a dezertőr az apád volt, aki Montgomerytől való félelmében Londonig futott! A górénak is van egy flesse, az öreg Mr. Bonds Hitlerrel példálózik, 40 éves dinamitja van a kocsmájában, tutira ő a robbantó, még körülnéz arrafelé, aztán beviszi az öreget. George-ot soron kívül hallgatja ki Alex, nagyra becsüli azt, hogy harcol valamiért, mert harcolni kell, érdemes harcolni, de ne a gyűlölet vezérelje őt. Gyorsan a góré bejön az apával együtt, George bevallja, hogy ő robbantott, azt akarta, hogy az apja büszke legyen rá.

09.jpg

Hehe, közben megy a Nagy Esküvő, Ray elmorzsol egy könnycseppet, és Diana ruhájáról társalog Chrisszel, aki adja a szépet megint, de Shaz most nem veszi be a dolgot. Bejön a kis csapat, pattanásos arcú anarchista hülyegyerek 0-1 Gene Hunt és a királyi család. Caroline is beviharzik, rögtön lecsapná az ügyről Alexet, mire ő visszavág, hogy Caroline kislánya otthon ül, és nem nézheti az esküvőt, a legdurvább az, hogy ez a közeg ezt a tettet elfogadhatatlannak tartja. Górénk nem szarozik, hiába kussoltatja el a két hölgy, ő Mrs. Bondshoz dobja oda a dinamitokat, mire az öreg elvetődik a földön, de a szatyorban csak garibaldik voltak, az öreg pedig a világháborúban robbantási szakértő volt, több se kell, le is tartóztatják, közben Chris hátraszól, csönd legyen már, esküvő van. Alex nem hiszi el, hogy a profilozást elrontotta volna, közben mennek egy kis közös haknira, ahol Moore is beszélni fog Thatcher mellett. A góré szerint jól beszél az ürge, azt meg kell hagyni, majd megy letapizni egy vörös ruhás szőkét, George és az anyja is kilátogattak az eseményre, George közli Alex-szel, hogy felnyitotta a szemét a küzdelemmel kapcsolatban, na jó ez így. Moore munkát adna Alexnek, aki nem fogadja el, közben George nagyon sunnyog a háttérben, Alex némi pillázás után összerakja, hogy mi a szitu, és a górét megzavarja a csöcsörészés közben, itt bomba van valahol, mindenkit vigyünk már arrébb. Dologra gyerekek, adja ki a parancsot a góré, mire George a tömeg felé kiáltja, hogy mi mind prostituáltak vagyunk, és felrobbantja a dinamitot saját magával együtt, majd lassítva látjuk, ahogy a fél társaságot felkapja a góré, és arrébb viszi őket.

10.jpg

Alex beszél a felvevőhöz, hogy itt mindennek jelentése van, de még nem érti mindennek a jelentését, közben felrakott egy naptárt, bejelölve a napot, amikor a szülei meghaltak, de meg akarja őket menteni. Caroline csönget nála, ő is megdöbbent, hogy George képes volt merényletet elkövetni, és elnézést kér tőle, de siet el, hogy a kicsi Alexet felszedje az iskola elől, amit Alexünk tökéletesen megért. A góréék az utcán kiabálnak Alexnek, az alku másik felét betartják, és mindenki egységesen villant segget, tűzijáték is van a királyi pár tiszteletére – szóval mégsem olyan rossz itt az élet. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása