Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Borgiák 2x09 - A csodák világa

2012. szeptember 06. 11:00 - igenapu

Lucrezia párduchörgésre ébred, a fenevad valahogy visszakerült hozzá. Calvino a pápa elé járul és közli vele, hogy nem veheti el a lányát, mert az öccse, Raffaelo akarja. Sándor kérdőre vonja a hősszerelmest, vajon Lucrezia is akarja-e a frigyet, ezen kívül ugyan mire menne egy másodszülött fiúval? Senkinek nem jönne ez jól. Sforza bíboros közben végig a háttérben pattog, végre szót kap, meséli feljebbvalójának, hogy a kóstoló megboldogult és nem méreg által, horgászás közben érte a baleset és a Tiberisben végezte. Sándor tudomásul veszi, majd leordítja a Pallavicini fivérek fejét és dühösen távozik. Valakin muszáj levezetnie a feszültséget, így meg sem áll Vanozza házáig és kérdőre vonja, az asszony emlékezteti, hogy anno ő is máshoz ment férjhez, hogy akkor még Rodrigóként szerethesse. De ez persze más, mert Lucrezia mégiscsak a pápa lánya és egy házassággal komoly dolgok dőlhetnek el. Befut Lucrezia is, apja egyből az orra alá dörgöli, hogy a csóró festőnek adta oda magát, lánya erre azt válaszolja, hogy hozzáment volna a gazdag bátyhoz is, de hát így alakult.

9x1.jpg

Firenzében Cesare, Micheletto és Machiavelli megszemléli, mi maradt a nagy máglyából, jobbára csak hamu, viszont a nagyobb baj az, hogy az emberek még mindig csüngnek Savonarola minden szaván. Sforza bíboros felajánlja Sándornak, hogy betölti az ételkóstoló szerepét, amíg megtalálják a megfelelő embert, aki csak szerzetes lehet. A pápát jelenleg jobban érdekli Savonarola kiátkozása, ennek előkészületeiről akar inkább beszélni. Cesare és csapata szemtanúi lesznek, ahogy a Savonarola hívek elevenen elégetnek egy nőt, akiről azt tartják, hogy boszorkány. Valahogy be kellene bizonyítani a tömegnek, hogy Savonarola téved és ő is ugyanerre a sorsra jutna, mégpedig a nép keze által. Cesare bíborosi öltözetben jelenik meg az esti prédikáción, vagy inkább agymosáson, Savonarola mindjárt fattyúzni is kezd, illetve közli, hogy aki őt irányítja, az hatalmasabb holmi Borgia pápánál, Cesarének sem kell több, akkor ki kell állnia a tűzpróbát. Ha nem ég meg, minden, amit mondott, bizonyítást nyer, ellenkező esetben alma. Savonarola természetesen áll elébe, annyit jártatta a száját, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy most keveredik gyanúba, ha visszakozik, vagy a tűzben ég meg, tulajdonképpen vesztenivalója nincs, maximum csoda történik. Juant még nem is láttuk, eddig, beszél valakihez, közben nagyon szenved. Beteg hímtagjához intézi a szózatot, mindig együtt voltak, azt hitte, a legjobb barátja, aztán tessék. Szívás.

9x2.jpg

Párhuzamos képek következnek Rómából és Firenzéből, Rómában kiátkozzák Savonarolát, Firenzében megégetik. Eleinte persze mindenki reménykedik, hogy ép bőrrel megússza, a tömeg együtt kántálja a hülyeségeket kopasz szónokukkal, de a lángok nem viccelnek, Savonarola egyre jobban ég, de segítenek neki és gyorsan elviszik a feldühödött emberek elől. Cesare kiadja a parancsot, hogy vigyék Rómába a hamis prófétát. Della Rovere még mindig Antonellót trenírozza, eljött az ő idejük, hamarosan a pápa előtt fog állni a fiú, minden válaszának stimmelnie kell. A mérget trükkösen elrejti a Bibliában, majd útjára bocsátja az ifjút. Juan bebódulva fekszik az ágyon, bejött neki az ópium, és arról elmélkedik, hogy bátyja és húga együtt hált, aminek eredménye egy démon lett, aki felfalja az egész világot. Később megtalálják a folyosón, nem nagyon tud magáról, el is viszik a lakosztályába. Cesare robog be sebes léptekkel, megy apjához és újságolja Savonarola nagy égését. Vallomást ugyan még nem tett, de csak idő kérdése, a kínpadon majd löknek rajta egy kicsit.

9x3.jpg

Sforza bíboros három alkalmas jelöltet talált a kóstolói posztra, naná, hogy Antonello is köztük van. Az első, egy cisztercita szerzetes koszos kezével bukja az állást. A dominikánus testvér érthető okokból nem jut tovább a rostán, Antonello, aki szintén dominikánus, de itt ferencesnek adja elő magát, csupa jó válasszal lesz nyerő. Hát, jól lakni nem fog egyelőre, mert még mindig böjt van. Savonarola egy szekéren gurul be Rómába, Michelettónak kétségei támadnak, vajon használni fog-e a kínzás. A pápa a bíborosok társaságában készül enni, harangoznak, vége a böjtnek, de Sándor folytatni akarja a szardínia diétát. Egy bátor bíboros próbálkozik, de igazából tiszta a kép, mindenki követni fogja a főexcellenciást. Antonello kóstolóként debütál.

9x4.jpg

Éjszaka a régen látott Giulia kerül elő valahonnan, bemászik Sándor ágyába, nem bír már magával. A férfi morog egy kicsit, de nem kell sokat noszogatni, eleget böjtölt, ezen kívül Giulia rendkívül meggyőzően sorolja fel, mennyi eredményt értek el az elmúlt időszakban, lett fürdőház az árváknak, a szegények kapnak enni, mi ez, ha nem siker? Utolsó napirendi pontként felhozza, hogy az unokát, Giovannit ideje lenne megkeresztelni. Sándor egyet is ért, majd megadja magát a testi örömöknek. Másnap reggel kisimultan, a föld felett 5 centivel járva meglátogatja Lucreziát és kisfiát, gyakorlatilag csak királyi többesben beszél, szerintem marha idegesítő, lányával is közli, hogy keresztelő lesz.

9x5.jpg

Este ünnepséget tartanak ennek örömére, Antonello megfelelőnek tartja az alkalmat, hogy megmérgezze a pápa vizét. Sándor rózsaszirmokat szól fentről, lent mindenki tapsol, Lucrezia középen áll és mutogatja a kiskölyköt, azt hittem, a múltkori lánykérésnél nincsen cikisebb dolog, na ez az. Mielőtt elsüllyednénk a szégyentől a jelenet debilsége miatt, jön Juan, pikírt megjegyzéseket tesz anyjának, Vanozza azonban leoltja, ne fattyúzza a kis Giovannit, hiszen ő is az, továbbá jobban tenné, ha arrébb menne, ki tudja, mit kapnak el tőle. Ott a pont. A pápa annyira boldog, hogy italt kér Antonellótól, de Murphy már itt is szeretett közbelépni, Sándor borozni kíván, ez azt is jelenti, hogy a ma estét biztosan túl fogja élni.

9x6.jpg

Lucrezia ajándéka egy angyali tánc, amit fiatal nők és kislányok adnak elő, a pápa és női idült mosollyal bámulják a produkciót, Juan és Cesare viszont szívják kicsit egymás vérét. Cesare megragadja az alkalmat és elmondja öccsének, hogy Benito Sforza nem halt meg, sőt a pápával is találkozott, Juan nem akar hinni neki, inkább az a gyanúja, hogy Cesare akar lenni a hadak ura. Juan tovább mérgezi a hangulatot, a húgát is megtalálja, elismeri, hogy megölte Paolót, sőt a kisbabával is végzett volna, ha apjuk nem rajong érte annyira. Ha már a gyereket említi, fel is kapja és kilógatja kicsit, mint anno Michael Jackson, amikor megmutatta a tömegnek a trónörököst. Cesare szemből figyel, és eléggé ideges lesz ezt látva.

9x7.jpg

Amíg a pápáék a táncteremben csörögnek, az udvaron a táncos fruskák a városi legendákon vihognak. Lucrezia ki van akadva az előbbi jelenet miatt, legszívesebben megölné Juant, Cesare csitítani próbálja, de legalábbis lebeszélni a gyilkolásról, gyanítom, magára vállalja. A párbeszéd végén látjuk Sándort megjelenni, nem tudni, mennyit hallott. Juan már az udvaron van, a táncos lányok éppen a még tíz, még tíz kezdetű népi rigmust kántálják, de a mulatságnak azonnal vége szakad, amikor meglátják Juant. El is söpörnek, de egy lányt sikerül megfognia a férfinak, bosszút is áll rajta rendesen. Sándor a másik két gyerekével beszél Juanról, Cesare szerint le kéne állítani Juant, mert nemcsak magát, de az egész családot veszélybe sodorja. Sándor nem érti, miért nem szereti már öccsét, Cesarénak a töke tele van az atyai tanácsokkal.

9x9.jpg

Micheletto gyorstalpalót ad az éppen erőszakoskodó Juannak, hogyan kell gyorsan ölni, de aztán megússza a lány (de amit Juantól kapott, azt nem rakja zsebre). Juan később elmegy a füstök házába, Micheletto követi, a Mohamed nevű fickót megkéri, hogy szóljon Juannak, hogy a bátyja várja. Utána jó bérgyilkoshoz méltón kinyírja a melákot. Juan egész jókedvű, amikor találkozik bátyjával, még megbocsátani is hajlandó neki. Kedélyesen sétálgatnak, Juan érzi, hogy Cesare szenved, véget kell ennek vetni, a hídra érnek, összeölelkeznek. És bár nem gondoltam volna, hogy tényleg megteszi, Cesare leszúrja öccsét, aki enyhén szólva ledöbben ezen a fordulaton. A Borgiák nem bocsátanak meg, Juannak sok volt a számláján, így még kap jó pár döfést, mielőtt a Tiberisben végezné. Micheletto csak ámul és bámul, hogy Cesare testvérgyilkos lett, bár ő az apját ölte meg, de mégis, most megemeli képzeletbeli kalapját gazdája előtt, majd segít a holttestet a folyóba dobni. Juan bevégezte, de még egy rész vissza van a második évadból, izgatottan várjuk.

Címkék: borgiák
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viharbanszületett Alexandra 2012.09.06. 13:10:18

Ejha, úgy látom,hogy végre felpörgött a sorozat. Lehet,hogy még sem kellett volna megállnom a hatodik résznél, igaz becsületemre váljék,hogy a Trónok harcára váltottam. Ha már gáz jelenetek, akkor ameddig én láttam, akkor Lucrezia "főző (sütő?) leckéje" volt a legerőltetettebb.
RIP Juan!

Vicsu 2012.09.07. 09:07:30

A rész vége igazi megváltás volt! Cesare nagyon állat ebben az évadban...a ciki parókától eltekintve. :))

orgyen 2012.09.09. 04:06:51

Juant szándékosan sminkelték Frusciante-nak?
süti beállítások módosítása