Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók (MisFits) - 1x01

2012. szeptember 05. 12:00 - LenaNoir

Naszóval. Adott 6 narancssárga kezeslábasba öltözött suttyó, meg egy atomrakigyúrtagresszorfejű felügyelő. Utóbb említett tag egyébként kicsit nehezen passzol a szociális munkás szerepébe, de hát istenem, ne ítéljünk elsőre-külsőre. Ez a MisFits, amit kishazánkban Kívülállók címmel illettek, egyébként nem olyan katasztrofálisan, elvégre mégsem lehet Antiszociálisak címmel futtatni egy sorozatot (itthon legalábbis). A díszes kompánián már most látszik, mennyire örülnek neki, hogy itt kell lenniük - amúgy az egyénileg megdizájnolt overálokból egyből lejön, ki milyen karakter.

1x01 - 1.jpg

Van a nagydumás humorherold (Nathan), aki előszeretettel bombázza szét felügyelőnk szentbeszédét arról, hogy ez most itt az ő esélyük arra, hogy megbánják bűneiket, valami jót tegyenek, meg hát egyáltalán blabla. Van a kemény csaj (Kelly), aki olyan oltárian ordenáré akcentussal beszél, hogy azt tanítani kéne. (Sajnos a szinkron ezt nem adja vissza, de megoldhatatlan is a feladat, bár meghallgatnék pl. egy nógrádi tájszólásban beszélő Kellyt.) Van még itt decensen begombolkozott lenyaltfrizkós furafiú (Simon), egy kötelezőenfeketeéslazamajdkiderülmégmilyen fiú is (Curtis), jajdekeményvagyoksztríticsávesz (Gary), na meg persze a kreoljónőkirályhajjal (Alisha).

1x01 - 2.jpg

Lényegalényeg, ez a 6 maga módján elmebeteg arc rossz fát tett a tűzre és közmunkát kell végezniük, így padfestéssel indul a móka, mikor keménylegényünknek hopp – festékes lesz a sapija, nagy puffogva be is robog az épületbe, míg kreoljónő egyből flörtölni kezd a fekete-mintkiderült-futófiúval.GöndörNathan azonnal közvéleménykutatást tart a kimiértkerültide témakörben, ám ekkor, eme idilli reggel csordogálásába egy csúnyarossz vihar szól bele, ami az 5 tagnál fullképernyőssötétháttereslassítottugrást okoz... hűűűű...Jön az érzés: ok, láttunk ilyet már vagy 20szor! Itt a szupervihar, jönnek a hipiszupi képességek, aztán mindenki híróó lesz! Hát közölnöm kell: nem (egészen)!

1x01 - 3.jpg

A nagy sokkhatásra való tekintettel a felügyelő haza is küldi őket, Kelly fésülködés közben hallani véli Alisha beszólásait, nem kell sokat találgatni, ő lesz a gondolatolvasó. Közben keményvagyokGary a wc-n füvezik, amikor kezdetét veszi a horrorfilm-klisék klasszikus példája. Hallgatózik, de a felügyelőnél (akinek csak a cipőjét látjuk=késleltetés) elgurult a gyógyszer, és kedvesen kitessékeli a kiccsávót egy baltával. Hát fiam, neked sem osztottak sok lapot!

1x01 - 4.jpg

Ezután családihelyzetmegismerünk, kellykutyakárörvendünk, pasiszakítunk, hiába "I fockin' luv ya". (Sajnos szintén a szinkron áldozatává válik Kelly eme méltán híres mondata). Nathant meg épp utcára rakta az anyja, mert nehezen kezelhető, plusz nehogy a pasija elhagyja miatta, hát ez kedves. Nem véletlenül ilyen ez a srác. A közmunka központban húzza meg magát, ahol most falfirkamosás (célzati jellegű „megöllek titeket" felirat) van műsoron, miközben Simonon is „jelentkeznek a tünetek", bár azt azért megkérdezném a készítőktől, milyen elgondolás alapján feltételezték, hogy a láthatatlanná válás ilyen furi testi eltorzulással jár.

1x01 - 5.jpg

Ez mind szép és jó, csakhogy közös barátunk kigyúrtszociálismunkásbácsi is jelen van, aki ugyebár szintén kint tartózkodott a vihar alatt, nem csak ezek a jógyerekek. Azt hiszem, most nyert értelmet számomra is, hogy vajh' miért ezt a csókát kásztingolták ki erre a szerepre...hátmertbrutálagresszívantiszociálzombivá válik, aki előszeretettel dobálja és üti széjjel az útjába kerülő tárgyakat, no meg szívesen szétszadizná a fiainkat is. Itt kicsit elbizonytalanodtam, hogy most akkor milyen sorozatról is lesz szó? Merthogy nehezenkezelhető-ígyélünkmi-szitus dráma, addig ok. Jószövegeselborultpoénosszétröhögős, szintén ok. Szuperviharos-képességes, az is ok. De hogy közel 25 percen belül még gyilkolósmenekülős is lett, hűha!

1x01 - 6.jpg

Ott tartunk, hogy Fehérszeművérzőorrúgyilokfelügyelő erősen vegzálja a fiatalokat, ami azért is pech, mert Kelly-t határozottan széjjelgyilkolja, de hoppácska – minő meglepő fordulat egy szupiképességes sorozatnál - Curtisbarátunk időutazó tudománya épp kapóra jön. Szerencsétlenkednek még egy darabig, majd megtalálják keményvagyokGary maradványait a szekrénybe gyömöszölve, és végre rájönnek, tán nem ártana kitalálni, hogyan éljék túl. Mindeközben fény derül Alisha képességére is, aki elég rosszul járt, mert akihez hozzáér, annak agresszívan beindulnak a hormonjai. Hát szar lehet neki ezzel együtt élni.

1x01 - 7.jpg

Kelly erős meggyőző képességét gyakorolja a rájuk rontó felügyelőn, aki ezután kicsit halott lesz. Na akkor most aztán baj van, mert nem fognak nekik hinni, ezért a Simonmondja: nincs holttest-nincs bűntény elgondolás alapján, elássák a felügyelőt, na meg a keménycsávót, miközben Nathan meg ki van akadva, hogy mindenkinek van képessége, csak neki nincs – vagy legalábbis egyelőre nem jött rá, hogy mi az. Kíváncsian várjuk – bár van egy sejtésem...Este kicsit szomorkodnak a helyi vendéglátóipari egységben, másnap felügyelőnk menyasszonya - szinténszociálismunkáscsaj körbekérdez. Egyöntetű hallgatás, Nathanverzió Tony és Gary szerelmi szökéséről, kupaktanács a tetőn, ahol azt is megtudjuk - Nathennek hála -, hogy ők nem lesznek szuperhősök, mert olyan csak Amerikában történik. Összegezzük tehát: szupervihar 1db, képességek (eddig): 5db, idővisszaforgatás: 1db, megmentett élet: 1db, halott srác: 1db, kinyírt felügyelő: 1db, és hopp, ez még csak a kezdet! Mi lesz itt még kérem szépen?!

Címkék: kívülállók
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütty 2012.09.05. 15:35:06

Nekem ez nagyon bejött, minden alpáriságával együtt, bár a gondolat olvasó csaj szinkronja kurvára zavar, értem én, hogy akcentus meg minden, de konkrétan olyan mintha szellemi fogyatékos lenne, legalábbis számomra, a hv nekem rövidnek tűnt, talán lehetne egy picit részletesebben, de a stílus az bejövős.
süti beállítások módosítása