Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Suits – 1x06 – Tricks of the Trade

2012. szeptember 04. 12:00 - KQRNEL

Új ügyünk van bezony! Egy Gabby Stone nevű szőke csaj egyszercsak gondolt egyet és 20 millióval többet nyert egy tőzsdei manőverrel. Mivel ez szemet szúrt az Igazságügyi Minisztériumnak is, így bennfentes kereskedés gyanújával börtönbüntetés elé néz a kishölgy. Harvey és Mike éppen befelé tart a tárgyalására, mikor Mike meglát egy csajt a folyosón, és hátra arcot vágva félbeszakítja Harveyt és a monológját:


- Csinálj úgy, mintha valami fontosat mondanál!
- Épp azt teszem...
- Úristen, itt ez a csaj. Pár éve megírtam helyette a felvételit. Ha meglát, akkor lőttek az álcámnak.
- Ó, tényleg? Hogyan? „Elnézést, amikor csaltam a felvételimen, ez a srác írta meg helyettem"? Kámón!

vlcsnap-2012-09-03-23h44m38s35.png

Harvey lezsírozza az Igazságügyi Minisztériummal, hogy okosba intézzék a dolgot, így a csaj 7 év helyett csak 11 hónapot kap. Leüli ettet a vécén! – mondaná Matusz fater, vagy akár Stohl Buci is, de a hölgyeményt ez nem vigasztalná, így is teljesen kibukik. Harvey elviszi a nő ügyvédjét az irodájába, hogy aláírhassák a témát, addig Mike feladata az, hogy szemmel tartsa a csajt. Próbálja vigasztalni, ez olyannyira zsigerien megy már Mike-nak, hogy a nagy gondoskodásban megint szem elől téveszti, és a röpke pillanatot kihasználván, a csajszi már ki is lovagolt a naplementébe...

Mike nagy szerencséjére a szőke otthagyta a telefonját, így el lehet indulni ezen a szálon. A nyom egy konditerembe vezet, ahonnan száguldunk is tovább a nő munkahelyére. Üres az egész szint, csak a könnyeivel küszködő nő kotorászik egy halom bíborszínű papír közt. Itt kell lennie annak az utasításnak, amire végrehajtottam a tranzakciót – mondja szipogva, de Harvey felszólítja, hogy most azonnal velük kell, hogy jöjjön, vagy a rendőrség viszi egyenesen a cellába.

vlcsnap-2012-09-03-23h45m38s114.png

Másnap reggel Harvey összefut mentoráltjával a folyosón, aki neki is áll kiönteni a lelkét:


- Alig aludtam az éjjel. Tudni akarod, hogy miért?
- Nem.
- Azért, mert Gabby Stone ártatlan.
- Hát, én úgy aludtam, mint a tej.

Zajlik a nap, Rachelt nyomasztja, hogy vizsgafélelme van, és nem volt, valamint soha nem is képes letenni a LSAT tesztet, hogy igazi ügyvéd válhasson belőle. Mike-ból persze kikívánkozna, hogy ő régen ezeknek a teszteknek a megírásából élt, de valahogyan csak visszafogja magát.

vlcsnap-2012-09-03-23h47m37s19.png

Közben Harvey meglátogatja a cég egyik fejesét, hogy tényleg minden rendben van-e ezekkel az ügyletekkel, mert a szőke csaj eléggé ártatlannak tűnik. A fejes megnyugtatja őt, hogy itt ősidők óta makulátlan minden, de rábólint, hogy Harvey körülszaglásszon kicsit a cégen belül, szóval folytatódhat a nyomozósdi.

vlcsnap-2012-09-03-23h46m25s73.png

Be is ugrunk a tőzsde részlegre, ahol Harvey összeakad a brókerek főnökével, hip-hop el is kezdik verbálisan méregetni a méregetnivalót, de a fickónknak sajna nem ez a szerencsenapja, Harvey jó szokásához híven behengerli őt is a betonba a szövegével. Sokra ugyan nem jutottak ezzel, de legalább kiderült, hogy a cég miképpen működik: Minden reggel kiosztják a bíbor papírosokat a kereskedőknek, hogy az aznapi előrejelzések szerint mit, és hogyan kövessenek el a tőzsdén, majd visszaadják ezeket a nap végén, s így megy ez tovább. Gabby szerint mégsem ez volt az ő esetében, állítása szerint az aznapi papíroson világosan állt, hogy meg kell vennie azokat a részvényeket, amelyek végül a várható értéken felül 20 mega dollárt hoztak a cégnek. Egyelőre nem tudjuk, hogy a nő tényleg ártatlan, vagy csak olyan hülye volt aznap is, mint amikor szökés közben otthagyta a telóját az irodában. Hamarosan ki fog derülni.

vlcsnap-2012-09-03-23h47m27s166.png

Másnap behozza az aligazgató az idei összes szerződéskötést tartalmazó mappát, s mellébájolog pár sort, hogy mennyire köszöni az alapos munkát. Miután kifárad a folyosóra, Harvey-ról rögtön lelohad a mosoly. "Ez az ember a saját anyjával se lenne ilyen kedves. Ezek nem lehetnek a tényleges szerződések" – mondja, majd elküldi Mike barátunkat, hogy legyen oly' kedves és szerezze meg a valódiakat.

vlcsnap-2012-09-03-23h47m51s165.png

Bumm! Irány a New York-i éjszaka, benne pénzéhes kurvákkal, és hedonista brókerekkel. Mike, mint gyakorló esőember megjegyezte a brókerek neveit míg a cégnél jártak, szóval próbál becsapódni közéjük, mintha egy konkurens cég brókere lenne, akivel pár hete ugyanitt iszogattak. Neki is lát az adatokat begyűjteni, azaz két feles közt elkezd nagyzolni, hogy kétmilliós üzletet csinált egy hete, míg a többi csak a tökét vakarászta. Na erre aztán ugranak a többiek, sorra kezdik mondani a nagyobbnál nagyobb üzleteket amiket megkötöttek mostanság.

vlcsnap-2012-09-03-23h48m18s187.png

Az infók megszerezve, be is következik a csapat a börtönbe, hogy kikérdezzék Gabby-t, hogy molesztálták-e már mit tud ezekről a tegnap megszerzett ügyletekről. Kiderül, hogy 9 megáig ajánlott csak ügyletet kötni, valamint, hogy ezeknek az ügyleteknek hivatalosan meg sem szabadott volna köttetniük, mégis megtörténtek, szóval gáz van a cégen belül, és ezt pont ő szívta meg.

vlcsnap-2012-09-03-23h48m49s234.png

Harvey és Mike a limóban azon elmélkedik, hogy miért is hagyhatta a szőke ügyvédje, hogy csak így eltegyék az ügyfelét az útból. „Utálom az ilyen selejteket. És az ízlése még a tiédnél is rosszabb" – mondja Harvey, majd kibogozzák, hogy valszeg a háttérben nagyobb gondok lesznek itt a véletleneknél. Kis kutatómunka után meglátogatja az ügyvéd komát, hogy szembesítse őt a tényekkel. Kiderült ugyanis, hogy mocskos játék zajlik, ki volt az egész tervelve. Az aligazgató, a szőke által megvásárolt cég, és az ügyvéd régi spanok, együtt próbálnak világhatalomra törni a kis játékukkal.

vlcsnap-2012-09-03-23h49m05s142.png

Harvey be is ugrik a nagyfőnökhöz, hogy kiterítse a paklit, miszerint a két katonája a háta mögött szart lapátol a tőzsdén. Az öreg muksó azonnali hatállyal ki is rúgja az helyettest, így persze Gabby is kiszabadul a börtönből. Vágunk is hozzá, nem győz hálásnak lenni a fiúknak, hogy kihozták, külön köszöni, hogy hittek az ártatlanságában. Harvey rá is csap, hiába, hogy végig bűnösként kezelte, odavillantja a bájgúnár mosolya alatt, hogy: „Egy percig sem kételkedtünk benned". A szőke csaj hazasétál, Mike pedig rögtön nekiszegezi a kérdést metorának:


- Mi az, hogy egy percig nem kételkedtél benne?
- Nem egy percig kételkedtem benne. Napokig kételkedtem benne!
- Na, nem ezt hitetted el vele.
- Az emberek azt hallják meg, amit szeretnének.

vlcsnap-2012-09-03-23h49m17s9.png

Ez az ügy is lezárva, de nem lenne teljes az este, ha Mike ne keveredne szarba lefekvés előtt. Rachel odatolja mellé a bringát, majd megköszöni, hogy az LSAT felvételi megírására ösztökélte, de erre Mike nem tud értelmes választ adni, hiszen napközben tudomására jutott, hogy Rachel (ugyan tudtán kívül, de) vele akarná megíratni a felvételit. A nagy makogásnak az a vége, hogy Rachel rájön kicsoda is Mike valójában, behisztizik, majd el is tűnik az éjszakában, mi pedig várjuk, hogy mégis mi a jó fene fog ebből kikerekedni.

Címkék: suits
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vicsu 2012.09.04. 12:35:09

Abszolút legeslegnagyobb kedvenc éppen, alig bírom kivárni a januári folytatást; addig is bódogság volt meglátni itt ez a hogyvoltot. :))

Az előzőhöz is akartam írni, de nem engedte a rendszer. :S

KQRNEL · http://mivoltez.blog.hu 2012.09.05. 21:56:46

szia!

bizony, minőség > mennyiség alapon működik, remek egy sorozat :)

amíg várakozunk, tessék hogyvoltozni! :)
süti beállítások módosítása