Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 1x05 - Okay, awesome

2012. szeptember 04. 14:00 - sawyer_15

Ted ebben a részben azt a sztorit meséli el, amikor átmenetileg megsüketült. Lehet, hogy ő is ott volt a még kultikus Kálvin-téri Cha-cha-cha 2007-es zárópartiján, vagy kapott egy óriási fülest az egri Kazamata disco kidobójától, amikor középiskolásként akart beosonni, legalábbis nekem ezek okoztak 8 órán túl gyógyuló fülproblémákat. Kids (és a kanapé) teljesen rezignáltan veszik tudomásul, hogy megint egy újabb történet, amikor semmit nem tudnak meg apu-anyu találkozásáról. Egyébként az tűnt fel, hogy körülöttük egyre több lakásbéli cucc telepszik meg, ez olyan lehet, mint amikor a hajóroncsra ráépül a tenger élővilága. Ha sokáig kell még egy helyben ülniük, le kéne algagátlózni őket, mielőtt bezöldülnek.

1x05_No1_Kids.png

Kezdésként Robin azzal a hírrel robbant, hogy be tudja vinni a srácokat az Okay nevű klubba, mert a tulaj imádja a riportjait. Azt nem tudjuk meg, hogy Robin lószarban landolása váltotta ki ezt a rajongást vagy a játék-automatába pisilő kisfiú, mindenesetre egyik sem vallana túl jó ízlésre. Ráadásul Robin még a VIP szobába is hivatalos, így már biztos megérte mellbimbókat emlegetni a hot-dog árus riportban. Mondjuk ezt nem értem, manapság már azért is odavannak egyesek, ha a szereposztó díványt felajánlják nekik?! Az Okay egyébként egy rendkívül trendi hely, ami abból is látszik, hogy Barney egyszer két óra sorbanállás után sem jutott be. Remekül hangzik, akár modern népmesékben is feltűnhetne a hely: az okos lány ezzel teljesíthetné, hogy el is megy bulizni, meg nem is. Ted és Barney vevő az ötletre, főleg, hogy Tednek Robin beígéri randiként egy dögös barátnőjét, Kelly-t. Hívjuk Marshallt és Lily-t is? Áhhh, fölösleges, ők úgy döntöttek, hogy itt az ideje rálépni a felnőtté válás wellness-hétvégékkel, fondüzéssel és scrabble-partikkal szegélyezett rögös útjára.

1x05_No2_Bar.png

A vészcsengő Lily-ben szólalt meg, amikor rájött, hogy amíg hétvégenként ő leginkább a kedvenc bárjában az idővel versenyezve gurítja le a söröket a törzsvendégek lelkes kurjongatása közepette, addig a munkatársai klasszikus felnőtt dolgokat csinálnak. És ettől ő zavarban érzi magát, mert hát a nem klasszikus pózban művelt szex önmagában nem elég jó téma komolykodós körökben. Azt most nem tudom eldönteni, hogy enyhítő vagy súlyosbító körülmény, hogy Lily úgy akar kiszállni a régi életstílusából, hogy még meg bír inni 10 másodperc alatt egy korsó sört. Oké, súlyosbító, az elpocsékolt tehetségre nincs szomorúbb dolog a világon.

1x05_No3_Beer.png

Amíg Lily és Marshall készül a klasszikus felnőttes borkóstolóra, Ted nagyjából a szokásos farmer-kitűrt ing-zakó randifelszerelését ölti fel, ami még sohasem hozott szerencsét. Barney viszont Hammerite-tal kezelt bádogembernek öltözve állít be, kábé úgy csillog, mint Erdélyben a vakolatlan paloták arannyal-ezüsttel futatott tetőkölteményei. Némi kölcsönös beszólogatás következik. Oké, gyerekek, menjetek a kis tini-diszkóba, addig a komoly felnőttek borkóstolnak. Rendben, nagypapi-nagymami, mi elhúzunk bulizni, ti meg ne igyatok sokat, ne kelljen megint utánatok elpakolni a szétdobált járókereteket és protéziseket.

1x05_No4_Barney_shirt.png

A klubhoz érkezve Robin beviszi a srácokat (ezek szerint nem a kidobó fülsimogatása lesz az oka a süketségnek), erre a sorban pár random lúzer srác is megpróbál bejutni Robin után. Mi is vele vagyunk, meg a feleségem is Jézus, adják a jópofát, aki hülyéskedik, de a kidobó rögtön jelzi nekik, hogy maradnak szépen a sorban, mert inkább illenek a hülye, aki jópofáskodik kategóriába. Sokat nem vesztenek, mert a hely baszott hangos (áhá, gyanúsan Cha-cha-cha-szindróma lesz a süketség oka), konkrétan Tednek hiába mutatja be Robin Kelly-t, maximum jelbeszéddel tudna csak vele kommunikálni, ha levizsgázott volna siketből. Így Ted és Kelly beszélget is, meg nem is, a kérdéseknek és a válaszoknak annyi közük van egymáshoz, mintha parlamenti interpellációkat hallgatnánk, már ha ennyire nagyon büntetni akarjuk magunkat. Kelly újabb modern népmesei motívumként táncol is, meg nem is, legalábbis a parketten előadott rángatózással más sorozatokban sikerrel pályázhatna egy rejtélyes izomgörcsben szenvedő hetibeteg szerepére.

1x05_No4_Kellydance.png

Ted a legkevésbé sem élvezi a helyzetet, a randija tök értelmetlen, normális beszélgetésre annyi esélye van, mint nyúlnak a Canopy-pályán. Emellett félórás közelharcot kell vívnia egy csapatnyi pompomlány-klónnal, mire kap két sört a csapostól, aki a szabadidejét láthatóan szolárium- és fogfehérítő termékek reklámarcaként tengeti idejét. Saját maga szórakoztatására idétlenséget kezd el beszélni Kelly-nek egészen addig, amíg egy másodpercnyi zeneszünetben ezt meghallja a csaj, aki nem is érti a viccet, meg nem is szereti, így elmenekül Tedtől. Ted pedig rájön a nagy igazságra, miszerint a klubok egyáltalán nem klassz helyek, és maximum annyira élvezetesek, mint Zuzu Petals-szal beszélgetni (fiatalok kedvéért: nagyon kevéssé). A hely egyébként stílusa alapján lehetne akár Hajógyári-szigeten is, így ezalatt Barney gyors dokkolást hajt végre, és tánc közben hátulról rátapad egy csajra, majd a seggéhez szorosan simulva táncolva tölti az est nagy részét, időnként kapaszkodóként használva az elöl-hátul-oldalt kilógó testrészeket, de anélkül, hogy szemből is meg tudná nézni az arcát.  

1x05_No6_Tapadós.png

Marshall közben kezdi úgy érezni, hogy az első felnőttes borkóstoló mázsányi kőtömbként tornyosul elé a komolyodás verejtékes útján. Lily, rosszul viselem én ezt a beszélgetést: jelzálog-hitelek, gyerekvállalás, Nora Jones albumok, az unalmas témák-unalmas emberek sorozatba csöppentünk, kész csoda, hogy nem kárómintás egyenpulcsiban jött mindenki. Majd akaratlanul megint beszól az egyik vacsoravendégnek, másodjára már kezd kínos lenni. Lily beveti a kezdjünk el inni javaslatot, ez általában működőképes megoldás. Kár, hogy a klasszikus felnőttes bulikon viszont nem lehet alkalmazni a gyorsan-hatékonyan-szisztematikusan elveszítjük az önkontrollt módszert, mert a csersavaknak még szellőzni kell az ízek élvezetéhez. Úgy meg mégis mi értelme van az ivásnak?

1x05_No7_Wine.png

A csersavakra szánt idő lassabban pereg, mint egy Tarr Béla film, s Marshallnál az ultrahang-felvételek nézegetése és a következő hétre meglebegtetett, unalomba fulladt fondü-parti víziója szakítja át a gátat. Ha ezzel jár a felnőttség, köszöni szépen, de inkább újratervez, letér az útról és hagyja az akadályok leküzdését Lily-re. Elegánsan hátat fordítva felnőttkor kihívásainak, Marshall a fürdőablakon keresztül lelép a saját partijukról, még ha ehhez 3 emeletet kellett ugrani a sikátorban a kuka mellé, akkor is. Robin a klubban hiába próbál bejutni a VIP szobába, a leginkább Predátorra emlékeztető beengedő-ember hajthatatlan, nem vagy rajta a listán, kislány. Kintről próbál telefonon intézkedni, miközben megérkezik Marshall, legalább őt is bejuttatja. Közben az ajtónál őrségváltás zajlik, az új beengedő-ember pedig nem egy nagy Metro One News rajongó, így Robin saját maga kirekesztődik, szép ikes igével. Százkilós kidobókkal pedig nem packázunk, hacsak nem hajt a kíváncsiság, hogy milyen, amikor félórát cseng a fülünk.

1x05_No8_Robin.png

A kijáratnál Ted összefut Marshallal, aki végre bulizni és inni akar, így nem engedi Tedet lelépni, hátha itt nem kell félórát várnia egy italra. Persze kell, ráadásul Marshall szájából az első kortynál kiverik a frissen feltett fogkoronát, de ha már lelépett a házibuliból, hazamenni csak nem fog. Inkább fájdalomtól torzult arccal, de muszájból élvezi a bulit, majd megpróbál fájdalomcsillapítót szerezni a mosdóból. Ott nem tudjuk, hogy mi történt, de Marshall olyan eszelős vigyorral az arcán jön ki, mint Jack Nicholson a Ragyogásban, csak baltával való ajtóaprítás helyett ő durván partizni és táncolni kezd. Hiába, az nem történhet meg, hogy a csak a komolykodás és semmi móka unalmas csávóvá változtassa Marshallt.

1x05_No9_Marshall_shine.png

Lily realizálja, hogy Marshall lelépett a házibuliról, így könnyed szombat esti felnőttes szórakozásként utána indul, hogy kinyírja a vőlegényét. A vendégsereg meg ott marad magában, illetve a szellőző csersavakkal. Lily találkozik a klub előtt magányosan kesergő Robinnal. A VIP-szobába akartam bejutni, aztán tessék, most már arra sem vagyok jó, hogy a klubba visszamenjek. Hát, mi meg otthagytuk a vendégeinket a saját csersavjukban főni, nem túl felnőttes viselkedés.

1x05_No20_Lily.png

Lily, mégis miért, minek ez a felnőttes viselkedés, úgy hallottam régen brahiból még a melleidet is mutogattad. Bár most is azt tehetném, de hát a felnőtt jelző és mellmutogatás nem fér meg egymás mellett. legalábbis hacsak nem filmes kategóriákról van szó. Hogy valóban így van-e, abban most nem foglalnánk állást, viszont Lily-nek bevillan, hogy mellmutogatással sok mindent el lehet érni, például be lehet jutni akár a klubba is. Így két póló fel, kétszer két mell ki, Lily és Robin be. Tulajdonképpen a még mindig sorban álló három lúzer járt a legjobban: olcsón megúszták, nem süketültek meg, és láttak négy mellett, amire bent esélyük sem lett volna. Lehet, hogy valójában ők csinálták a legkirályabbul?!

1x05_No11b_tits.png

Bent Ted flörtölni kezd a ruhatáros randomlánnyal, azzal a témával, hogy ezekben jól kéne magát éreznie, de ez a legkevésbé sincs így. Megkapjuk a heti tuti okosságot: aminek muszájból klassznak kellene lennie, az jellemzően csalódás. Szilveszter, parádék, klubok. Hét évvel később a facebook részvényvásárlást is biztosan megemlítenék a felsorolásban. Ez a közös pont épp elég egy randihoz, találkozzunk az okmányirodában, ott biztosan nem ér csalódás.

1x05_No12_Ted_random.png

Az este végére Barney realizálja, hogy végig az unokatestvérével táncolt, ennek nyomán kölcsönösen elrohannak, így nem lesz jó híre a családban. Ted számára legalább annyi előnye van a sztorinak, hogy a titoktartásért cserébe van egy aduásza Barney ellen, amit bármikor felhasználhat. Marshall bent totál felpörögve táncol a parkett közepén, még Jacko csúszpítolását is beteszi a műsorba, amitől Lily szíve meglágyul, és ő is beszáll Marshallhoz partnernak, hogy a klub közönségét is megbotránkoztassák.

1x05_No_20_dance.png

Hazafelé a taxiban a másodfokú dobhártyasérüléseket szenvedett társaság tagjai békésen elüvöltözik egymásnak kölcsönösen pozitív gondolataikat. Ted pedig megígéri, hogy ha megtalálja az igazit, akkor durva páros felnőttes partikat tart majd Marshallékkal. Hát erre van még várhatunk egy darabig.

1x05_No20_Taxi.png

Értékelés: Kelly és a ruhatáros randomlány összesen 13/20, a részleteket osszák be egymás között.   

Nálam az jött le tanulságként a mai részből, hogy akár a trendi klubok vadászatainak bulizós, akár a páros programok felnőttesen komoly útját járod, rengeteg unalmas és hülye emberrel fogsz találkozni, szóval érdemes fenntartani a kapcsolatot a régi ivócimboráiddal, hogy mindig legyen kivel bulizni egy igazit. Ja, és még az, hogy megfelelően formás fedetlen mellek mutogatásával bárhová be lehet jutni.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny336 2012.09.04. 14:58:23

Egri Kazamata! Oh jajj! :D

fofofo 2012.09.11. 09:14:10

birtam az elozo posztokat is, de ez egeszen zsenialis! nalam a tarr bela filmes hasonlat a csucs, de a fb reszveny is adja. koszi es grat

candyperfumegirl 2012.10.04. 00:15:25

Tökéletes tanulságok! :)
süti beállítások módosítása