Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 8x12 – Chase

2012. szeptember 04. 16:00 - PuffCinq

A tv2 hosszú hetekig hagyott minket izgulni, mi lesz vajon Chase-szel, miután szíven szúrták. De a nyári szünetnek vége már, ez az epizód pedig teljes egészében Chase-ről fog szólni. 43 perc kedvenc ausztrál sebészünkkel, a legkiválóbb House tanonccal, aki mellesleg szuper hipnotizőr, és amikor énekel, hogy mást ne mondjak, megdobogtatja a női szíveket. Jó rész lesz ez, érzem én.

01.jpg

Chase otthon ébredezik, ismeretlen barna hajú nő hajol fölé az ágyban, és kissé unottan megjegyzi, hogy Chase átvérzi a kötését, nem kéne esetleg orvoshoz mennie? Orvos vagyok, nem mondtam még, kérdezi Chase. Nem sokat beszélgettünk az este jegyzi meg a nő. Közben House telefonál, de Chase nem veszi föl, inkább két mankóval elbiceg a fürdőszobába kötést cserélni. A nő most már beszélgetne, de Chase nem túl lelkes, egyébként is, smst kapott. House-tól. Ding-dong. A mester smsben csönget. Istenem, milyen jó, hogy a XXI. században élünk. Chase fölvesz egy pólót mielőtt ajtót nyitna. Miért, miért, miért? House persze rögtön kiszúrja a nőt, és a meglehetősen lapos, „ha a csaj szereti a nyomorékokat, van 6 percem” szöveggel indít. Chase nem is hatódik meg. Semmi kedve beszélgetni, ahogy az előző 12 alkalommal sem volt, amikor House kereste az utóbbi 3 hétben. Nem bocsátott meg, nem tudja, visszamegy-e valaha dolgozni, majd egy határozott mozdulattal becsukja House előtt az ajtót. Főcím.

Chase a kórházban tornázik. Jön Foreman. Ocsmány egy nyakkendője van. Simán veri az összes eddigit, valaki nagyon ki akart vele szúrni. Egyébként azért jött, hogy meggyőzze Chase-t, kezdjen újra dolgozni, legalább az ambulancián. Chase először persze kiakad. (Szíven szúrták, ezt már mindenki elfelejtette?) De aztán ő is belátja, előbb-utóbb beleőrül, ha mást sem csinál, csak tornázik. Nappal és éjjel. Chase-t az ambulancián csinos fiatal apáca és kísérője várja. Csinos fiatal apácának fáj a bal válla, de nagyon. Pedig semmi megerőltetőt nem csinált, csak segített az ostyakészítésben és imádkozott.

03_1.jpg

Chase szerint lehetséges, hogy mellrák okozza tünetet. A kísérőt kiküldi, hogy megvizsgálhassa a beteget. Amikor egyedül maradnak, Chase nem vizsgál rögtön, hanem kérdez. Nem lehetséges, hogy a fájdalmat a stressz okozza? Hiszen a fiatal nő mégiscsak élete döntése előtt áll. Chase papnövendék volt, azonnal rájött, hogy a nő apácajelölt a kármelitáknál. Még csak készül arra, hogy örökre kolostorba vonuljon. Hogy Chase miért nem lett végül pap? Mert a reverenda kövérít. Erre a hárításra még House is büszke lenne. De sajnos Chase-nek lesz még rá lehetősége, hogy elmondja az igazat. A beteg, akit egyébként Moirának hívnak, a kórházban marad. Chase egy csomót talált a mellében.

03.jpg

Wilson szerint nincs miért aggódni, csak egy ártalmatlan zsírdaganat. Chase köszöni, és már menne is, amikor megjelenik House, nyomában Adams, Park és Taub, ahogy kell. Kínos pillanat, kiderül, hogy Park kémkedett Chase után, szégyenében el is bújik Taub mögé, szerencse, hogy Taub nála azért magasabb. Chase és House kölcsönösen sértegetik egymást, mert mi mást is tehetnének, majd Chase morcosan távozna, de House a botjával elállja az utat. A lelki társadnak, kezdi egészen gúnyosan, gombás fertőzése van a feldolgozatlan búzától, amit az ostyához használnak. Chase elbiceg, House pedig megköszönheti magának a sok segítséget, amit nyújtott. Park rohan Chase után a folyosón. Szegény teljesen kivan, hogy kémkedett, és elárulta House-nak, hol van Chase. Azt szeretné tudni, Chase inna-e vele egyet munka után. Most randira hívsz, kérdezi egyenesen Chase. Park olyan hevesen mondja, hogy NEM, amiből egyértelmű, hogy igen. Egyébként Park csak arra gondolt, hogy jó lenne egyet beszélgetni, azok után, ami történt. Chase-nek már az is elég, hogy tudja, Park mellette áll. Üres sablon szöveg, de Parkot egy időre leszereli.

04.jpg

Chase infúziót ad Moirának a gombás fertőzés kezelésére. Szörfözött már valaha Kirra Pointnál, kérdezi a nő. Chase nagyon aranyos, ahogy meglepődik, hogy Moira kitalálta, hogy ő ausztrál. Pedig hidd el, Chase nem nehéz kitalálni, elég csak megszólalnod. Moira maga is szörfözött már egyébként. Chase meg erre képes azt mondani, tudja, hogy Jézus járt a vízen, de mégis miért akar egy ilyen nő apáca lenni? Megjelent neki Isten? Hívta őt? Valami olyasmi, mondja titokzatosan Moira. Na, és Chase? Miért nem lett végül pap, annak ellenére, hogy munkamániás apja és alkoholista anyja mellett a papok jelentették számára a családot? Kiderült, hogy ez nem elég? Valami olyasmi, mondja titokzatosan Chase. A beszélgetés folyna még tovább is, ha ebben a pillanatban Moira nem kezdene el erősen hányni. Ez nem gombás fertőzés.

05.jpg

Chase persze azonnal megkeresi House-t, aki a kórház emeleti folyosóján üdítővel tölt föl lufikat. Chase-t a legkevésbé sem érdekli, miért csinálja ezt, ahogy az sem, miért dobálja a megtöltött lufikat az alattuk elhaladó Taubra. (Egyik sem talál.) House-t meg a beteg nem izgatja, annál inkább, Chase, hogy miért van még itt, ha egyszer változtatni akar az életén, miután leszúrták. Oké, mondja Chase, a betegem nem érdekel, az viszont érdekel, hogy engem miért érdekel. Ez talált. House máris előáll egy diagnosztikai ötlettel, a baj csak az, hogy amikor Chase Moira szobája ér kiderül, hogy a nőnek iszkémiás a lába. Nincs mit tenni, tovább kell konzultálni House-szal. Chase vállalja a kioktatást, de utána House segítsen neki. Erre House elővesz egy egészen komoly fegyvert, és festékkel kezdi lőni Taubot, aki egy tálcával minden támadást kivéd.

06.jpg

Remek, kíváncsi lettem, mondja Chase, mit akarsz ezzel mondani, House? Azt, hogy az életben történnek váratlan dolgok. Hiába jár Taub önvédelmi tanfolyamra, és hiába védte ki eddig minden lövésemet, bármikor megtámadhatják. Téged szíven szúrtak, amiért engem hibásítasz, pedig ilyesmi igen is megtörténhet. Ezek után House már ötletelne, mi baja lehet Moirának, de azért még előhúz az asztal alól egy műanyag tárgyat, amit én képtelen vagyok azonosítani, olyan gyorsan pörögnek az események. Aki tudja mi az, kérem, írja meg. A lényeg, hogy House megint Taub életére tör, megint sikertelenül. Adams szerint Moiránál vérrögöt kell keresni, Chase elfogadja az ötletet, és gyakorlottan elbiceg. Most Adams megy utána a folyosón. Beszélgetne a történekről, szerinte Chase-nek terápiára kellene járnia, úgy, ahogy ő maga teszi. Chase üresen csak annyit mond, már az is elég, hogy tudom, mellettem állsz. Adams nem venné be ezt olyan könnyen, mint Park, de a liftajtó becsukódik, Chase egyedül marad.

07.jpg

Moira kórtermébe érve fölfedezi, hogy a nő iPodon Eminemet hallgat. A rózsafüzérét bezzeg nem látta még soha. Igen, Moira hitte még nem valami erős, de Chase-nek akkor sincs joga vitatni azt. Chase szerint akkor is örültség, hogy Moira menekül, el akar vonulni a világtól, anélkül, hogy megpróbált volna élni benne. Moira el nem tudja képzelni, milyen az, napi 14 órát imádkozni, anélkül, hogy bárki hozzászólna, hogy bárki megérintené. Á, hát erről van szó, támad Moira, magának az érintés hiányozna, a szórakozás. Nincs azzal semmi baj, ha valaki jól érzi magát, mondja Chase. Tényleg nincs, csakhogy én többre vágyom, jegyzi meg Moira. Én is, mondja még hidegen Chase, és elmegy az ambulanciára.

08.jpg

George Washingbaumot (haha) kellene kezelnie, aki nem más, mint Taub. Itt bujkál House elől. Chase erre már igazán nem tud mit mondani, már fordul is ki az ajtón. Végül mégis megkérdezi, milyen az az önvédelmi tanfolyam. Hasznos? Nem annyira, mint House váratlan támadásai, feleli Taub. House tényleg őrjítő és idegesítő, de mindannyiunkat jobbá tesz. Gyere vissza, bocsáss meg neki. Chase még meggondolja a dolgot. Moira lába rendbe jött, a válla sem fáj, mehet haza. Előtte azonban még elmondja Chase-nek, mi történt vele. Hat évvel ezelőtt Honolulun dolgozott, egy imádnivaló, gyönyörű, kétéves kisfiú dadája volt. Egy nap, amikor Moira egy percre nem figyelt eléggé, a kisfiú az autók közé szaladt és meghalt. Ezért vonul most Moira kolostorba, szüksége van a csendre, fegyelemre, elmélkedésre. Chase persze elmond minden közhelyet, amit neki is elmondtak az utóbbi 3 hétben, és amelyekre ő sem figyelt. Moira csak annyit mond, hogy az érintés valóban hiányozni fog neki. Erre Chase némán megfogja a kezét, majd elválnak. A folyosón most House várja Chase-t, úgy látszik, ebben a részben mindenki csak ott tud vele beszélni. Nem is mondtad, hogy az apáca ilyen dögös, kezdi House, és már éppen belemelegedne, hogy elmagyarázza Chase mekkora egy érzelmi roncs, amiért egy apácára nyomul, de Chase rövid úton leállítja. Éppen randija van. Egy reménybeli színésznővel. Chase látványosan unja a nőt, majd hazamegy. Az ajtó előtt Moira várja. Igaza volt, mondja Chase-nek, menekültem. Megfogja Chase kezét, és nem kérdés, mi fog ezután történni. Chase profi módon nyit ajtót csókolózás közben, egyébként.

09.jpg

Másnap reggel ellenben már arról elmélkedik, vajon pokolra jutnak-e mindketten. Moira nem látja ilyen sötéten a helyzetet, de tény, hogy át kell gondolnia az életét, most, hogy találkozott Chase-szel. Nyugi, nem házasságra gondolt, vagy ilyesmi. De Chase szerintem már a határán van, hogy azt mondja, költözzünk össze, amikor Moira hirtelen furán kezd viselkedni. Chase észreveszi, hogy egy hatalmas dudor van a nyakán. Azonnal indulni kell a kórházba, Moira már vért köhög föl. Chase száguld az autóval, Moira nyugtatná, már nem is kell köhögnie, de ez most rosszat jelent, megalvadt a vére. A kórházban nagy nehezen eljutnak a műtőbe. Természetesen Chase is bemosakszik, Adams és Taub mellett. House is megjelenik, két másodperc alatt leveszi, hogy Chase lefeküdt az ex-apáca, ex-beteggel. De ez a belső nyaki trauma, mekkora királyság már! Pacsit ide! Adams nem ennyire lelkes. Chase szabályt szegett, így már nem is lát tisztán az ügyben, nem műthet. Persze az utolsó szó House-é, aki beengedi Chase-t a műtőbe.

10.jpg

Adams teljesen kiakad, szánalmas, hogy House így akar bocsánatot nyerni. Adams aztán a műtőben is tovább pattog, hogy ilyet nem lehet csinálni. Bármennyire igaza van, elég idegesítő, főleg, hogy nem hagyja koncentrálni Chase-t, ami aztán igazán nem segít. A műtét végül mégis sikerül. Chase menne is House-hoz, hogy megbeszéljék, ha Park nem loholna megint utána. Csak bocsánatot akar kérni, megint. Most már egyértelmű, hogy Park nem Chase-t félti. Ő maga retteg, össze van zavarodva. Szörnyű dolog, hogy leszúrtak, közli keményen Chase, de ez van, majd túl leszel rajta. Orvos vagy, viselkedj is úgy. Chase végül a folyosón találja meg House-t, mondom én, hogy ez egy ilyen rész.

11.jpg

A mester éppen arra készül, hogy egy oszlop mögül előugorva, egy hatalmas vízi pisztollyal rajtaüssön Taubon. Közben persze arra is van ideje, hogy Moira állapotát megvitassa Chase-szel. Chase csomókat talált a nő nyakában, House szerint ez szifiliszre utal. Mondd csak, szeplőtelen fogamzásgátlást gyakoroltatok? Ebben a pillanatban feltűnik Taub. Úgy közeledik, mint aki nagyon szeretne láthatatlanná válni. Félősen beszél az egyik takarítóval. Ó, basszus, hogy miért nem fizettem le azt a takarítót, hogy támadja meg Taubot, dühöng House. Milyen jó ötlet, tényleg! Amikor Taub végre odaér, House mélyen átélt harci kiáltással ugrik elő…és a fegyver visszafelé sül el! Az epizód egyetlen hangosan röhögős pillanata. Szép volt, Taub!

Chase közli Moirával, hogy szifiliszes, de valószínűleg nem fertőző. A szifilisztől lehet hallucinálni, kérdezi Moira. Csak mert, amikor a műtőben feküdtem, láttam a kétéves kisfiút, aki meghalt, odajött hozzám, megfogta a kezem, megbocsátott. Chase nehezen találja a szavakat, ekkor érkezik Adams és Foreman. A téma természetesen az, hogy Chase lefeküdt a betegével. Foreman elveszi tőle az esetet.

12.jpg

Chase dühöng, hogy ez milyen igazságtalan, Adams meg egy szemét áruló, pedig Chase őt védte, amikor leszúrták. Egyébként meg nem kell Chase-nek segítség, csak az, hogy többet House közelébe se kerüljön. Hát ez remek, mondja Adams, és úgy távolodsz el House-tól, hogy olyanná válsz, mit ő? Moira állapota közben rosszabbodik, májelégtelensége van. Ötletelni kell, amihez mindenki a folyosón gyűlik össze, ó, de jó! Chase is ott van, minden tiltás ellenére, és kétségbeesetten próbál olyan betegséget illeszteni a tünetekhez, ami gyógyítható. De a többiek szerint ez nem lehet más, csak rák. Chase egyebet nem tehet, minthogy ül Moira ágy mellett, és nyugtatja. Meg persze elmondja végre, miért nem lett pap. Lefeküdt az iskola gondnokának feleségével. A gondnok gereblyével jött neki, ugye milyen sekélyes? Nem, Moira mély hitbéli kételyeket sejt az eset mögött. Chase elismeri, mindig is hinni akart, mert úgy könnyebb lenne, de nem sikerült. Még nem késő, biztatná Moira, de alig tud beszélni. Fájnak a rágóizmai, és Chase már tudja, ez azt jelenti, hogy nem rákos. Óriássejtes vasculitise, azaz érgyulladása van. Csak szteroidot kell kapnia és rendbe jön. Chase rohan House-hoz. Közben a háttérben egy takarító szó szerint, és igazán váratlanul leteríti Taubot, mert az életben igenis történnek váratlan dolgok. Vajon a takarítót ki bérelte föl, amúgy? House egyetért Chase diagnózisával.

Moira állapota szépen javul, Chase szerelmet vall. De Moira csak szomorúan néz rá, ő vissza akar menni a kolostorba, végre hívta őt Isten, amikor látta a kisfiút. Chase odavan, fogja magát, fölmegy a netre, hogy komoly tanulmányokat keressen a kémiai anyagokról, amelyek fölszabadulnak az agyban egy halálközeli élmény során. Nehogy már Moira azt higgye, hogy amit látott, az igaz. Ó, ez szuper, mondja House, egy száraz tanulmány aztán sokat számít, ha az ember úgy érzi, végre megtalálta élete értelmét. Ha nő veled is marad, akkor is tönkre teszed mindkettőtök életét. Persze, te képtelen vagy bármilyen emberi kapcsolatra, vág vissza Chase, azt akarod, hogy én is ilyen legyek, hogy ne változtassak az életemen. Ha tényleg azt akarnám, hogy olyanná válj, mint én, sürgetnélek, hogy tedd meg ezt a hülyeséget. Az életén csak az változtat, aki hibát követett el, te nem hibáztál, csak egy szörnyű, váratlan dolog történt veled. Ennyi. Nagyon erős ez a jelenet, újabb bizonyítéka annak, mekkora baromság, hogy Hugh Laurie-t még csak nem is jelölték a 8. évadért Emmy-díjra.

13.jpg

Chase otthagyja House-t de meglátja, hogy Moira a rózsafüzérével imádkozik, és kidobja a tanulmányokat. Megöleli Moirát, majd már Parkot biztatja halvány mosollyal, vegyen a kezébe szikét, merjen újra orvos lenni. Moira és Chase már búcsúzkodnak, mindketten nagyon örülnek, hogy megismerték a másikat, mosolyognak, majd elválnak. Chase már a folyóson van (igen, ott), amikor Moira megszólítja. Mást már nem is mond, csak gyengéden megfogja Chase kezét, majd tényleg elmegy. Egy utolsó érintés. Ennél szebben nem is lehetett volna véget vetni ennek a kapcsolatnak.

Még egyetlen, Emmy-díjat érdemlő jelenet van hátra. Chase már mankó nélkül biceg be House irodájába, ahol már nagyban megy a brainstorming. Nem szól semmit, csak leül a többiek közzé. House némán ránéz, mire Chase alig észrevehetően bólint. Visszatért. Megbocsátott. Jövő héten folytatjuk. Még 10 rész és Magyarországon is véget ér a House.       

      

 

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tenesseeblues 2012.09.04. 17:22:45

zseniális, nagyon house :))))

vincentmarvinjules 2012.09.04. 17:24:57

Egy kicsit szeplőtlen fogamzásgátlás. De jó.

Ugyandehogy (törölt) 2012.09.05. 13:42:28

ez a Cuddy nagyon hiányzik belőle....

Bütty 2012.09.05. 17:14:01

Zsír, House hv, mi kell még :D, a képek másnál sem látszanak, vagy az én készülékemben van a hiba?

Hódos Hajnalka 2012.09.05. 17:21:30

@Bütty: nem, nálam sem látszanak, nem tudom mi, de valami nem úgy műxik, ahogy kéne. próbálom megszerelni, pillanat.

Hódos Hajnalka 2012.09.05. 17:43:22

hát, nem sikerült, több időm meg nincs ezzel molyolni, bocsánat, annyit tudok segíteni, az első képen chase fekszik egy ágyban. a többit képzeljétek oda :)

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.09.05. 18:37:47

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: @Bütty: Köszi, Hajnalka, hogy próbálkoztál. Én ugye már nem tudok belenyúlni. Nem értem, mi lehet, kár, mert igazán jó képeket raktam be.:D Már a következőhöz is megvannak a képek, remélem, működni fog...

Hódos Hajnalka 2012.09.05. 19:01:19

@PuffCinq: tényleg jók voltak a képek, egészen addig, míg nem lett éles a poszt, látszott mindegyik. nem értem én sem. ha gondolod, visszarakom néhány percre vázlatba, és akkor megpróbálkozhatsz te is egy szereléssel. hm?

gertrudstein 2012.09.06. 09:49:03

Arra jó,hogy tudatosodjon, mennyire fontosak a képek. Viszont legjobban Cuddy hiányzik. Hogy lehet nélküle fönntartani az érzelmi feszültséget?

Zsoofka 2012.09.06. 10:15:39

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon:
OFF!
Bocs, hogy ide, de se a sixx kukaca, se a hogyvolt kukaca nem reagál: a szülfelt, bár nem kértem, kiélesítettétek ma 2-re, de egy fia képet sem ragtam még bele, légyszi, ha te vagy az illetékes elvtárs vedd vissza vázlatba, mert az is képnélküli lesz.

Zsoofka 2012.09.06. 10:16:58

@mokamini:
na már írni sem tudok,bocs. Szóval nem raktam....

Hódos Hajnalka 2012.09.06. 10:29:59

@mokamini: én viszont most írtam neked az én kukacomról. :D

vitaygeorgina 2012.09.06. 14:48:59

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: én tegnap még láttam a képeket a posztban. Aztán ma meg már semmi. De a szöveg attól még király.

Hódos Hajnalka 2012.09.06. 21:03:25

@vitaygeorgina: natessék. mindegy, megegyeztünk PuffCinq kollégával, hogy elengedjük a problémát, és úgy határoztam, ezennel helyre állt a világ rendje, az Úr és Hajni pedig örvend vala. :)
Sőt, még mokamini is utolért e-mailen, úgyhogy a Hogyvolt blog stábja ma nagyot teljesített :D

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.09.07. 12:22:45

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: az a vicces, hogy ha a címkére kattintva nézed a posztokat, akkor viszont rendesen megjelenik Chase feje a kis képben. Most raktam föl a következő hvt, remélem, azzal már nem lesz baj.:D
@vitaygeorgina: köszi.:) Igen, kedden este még én is láttam a képeket, úgyhogy tuti, hogy itt voltak.:)

Hódos Hajnalka 2012.09.07. 13:34:59

@PuffCinq: na jó, tegye fel a kezét! KI VOLT AZ? :DDD Ki vitte haza Chase-t?! :DD

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.09.07. 23:26:35

@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: én sajna biztos nem. Akkor már tuti rég Kirra Pointnál szörföznénk.:DD

IamSherLocked 2012.09.20. 08:34:11

Ó, igen, végre, Chase töménytelen mennyiségben :)) Ez egy igazán jó rész volt, ha nem is jobban, de legalábbis equally jól leírva. Köszönöm! :)

ChristineJane 2018.06.10. 14:17:28

A képek tényleg hiányoznak, de az írás szuper!!:)
süti beállítások módosítása