Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x08 - Hallgat a mély (Still Waters)

2012. szeptember 03. 14:00 - parcihocok

Könnyed kis közjátékkal indul az epizód: a zseniális Murdoch nyomozó épp egy kezdetleges hazugságvizsgálót prezentál kollégáinak, és a nagyobb hitelesség kedvéért ő maga vállalkozik kísérleti nyuszinak. Az elv az, hogy a szerkentyű a vérnyomás-emelkedést mutatja, ami ugye a hazugság kísérőtünete. Az első kis füllentés, amin rajtakapják, hogy nem jár minden vasárnap templomba. Ejnye-bejnye. Csakhogy ezután besétál a csinos boncolós doktornő, és a nyomozó vérnyomása helyből az egekbe szökik, nem beszélve a “Szerelmes-e a nyomozó?” kezdetű kérdésre adott reakcióiról. Még szerencse, hogy felhangzik a rendőrségi akció-sziréna.

murdoch_s1x08_1.jpg

Ha egy krimisorozat elején gyerekek bújócskáznak, ott feltétlenül hullát fognak találni, tartja a népi bölcsesség, és lőn. Az áldozat sportos fiatalember, a halál oka fulladás, na meg előtte el is gyepálták kissé. Ennél jóval kellemetlenebb, hogy az áldozat Richard Hartley, a helyi menő bankárcsalád sarja, szóval VIP-ügyről van szó. Nyomozni meg el kell menni a klubjába, ami annyira menő (=sznob) hely, hogy a nyomozót tagsági nélkül csak a szolgálati (=cseléd-)bejárón akarják beengedni. A klubba a pénzes polgárok (=gyökerek) járnak, utódaik (=kölkeik) meg ott eveznek, mer hogy az olimpiára készülnek ám evezésben. Az áldozatnak volt némi vitája az edzővel halála előtt, ez az edző szerint mindössze a piálásra válaszul adott atyai feddés volt (na képzelem..).

murdoch_s1x08_2.jpg

Ezek a nyolcan-evezős csávók mind nagyon menők, nagyon gazdagok, nagyon kisportoltak meg minden, és egy nagy család, szóval az áldozatot mindössze egy muki nem bírta, Horace Briggs, akinek a helyére került a csapatban. Ja, és aki a helyi kertész mellesleg. Kapóra jönne, mint gyanúsított, mert nyilván fene zabos amiatt, hogy nem mehet az olimpiára. Az áldozatot halála előtt egy evezőlapáttal nyomták tarkón ütlegelték, ennek nyomot kell hagynia. A derék kertész lapátján találnak is vérnyomot, kár, hogy az egyértelműen nem lehet az áldozaté, szóval valaki csúnyán be akarja őt mószerolni. A kihallgatáson beszél a beavatási szertartásról, amin az újak átesnek, és ami az áldozat testén okozhatta a sérüléseket.

murdoch_s1x08_3.jpg

Dr. Ogden, mint klubtag közbenjárására Murdochnak segítsége akad a szupertitkos beavatási helyszín (=tetthely) megtalálásában. A “segítség” egyébként együtt járt a doktornővel egyetemre, és igen közelről ismerték egymást; Murdoch ránézésre nem kicsit féltékeny. A tetthelyen minden megvan, amit kerestek: üvegek, vér, lábnyomok. Már csak rá kellene venni a fiúkákat, hogy csicseregjenek. Ez a vártnál nehezebben megy, le kell őket sittelni, majd a hazugságvizsgálót is bevetni, még mielőtt az apucik és anyucik az ügyvédekkel odaérnek. Az eredmény megdöbbentő: az egész elfajult beavatás mögött az edző állt, mivel az új fiúval, Hartley-val nem tudták volna megnyerni az olimpiát, magától meg nem akart kiszállni a csapatból, szóval kicsit oda kellett hatni, hogy megjöjjön ehhez a kedve.

murdoch_s1x08_4.jpg

Bár úgy tűnik, megvannak a tettesek, Murdoch-ot mégis zavarja valami: ha az áldozatot homokos parton ütlegelték, és ott is halt meg, honnak került agyag is a körme alá? Mert nem a beavatás helyszínén halt meg, tehát az evezőlapátokat túlélte. Nosza, elmegy hát a dokinőhöz elkérni az áldozat tüdejében maradt vizet analízisre, na meg beszélgetni egy kicsit az ex-pasijáról. Szegény Murdoch, beszélgetés közben vadul a Juliával való csókolózásról fantáziál, nem kell hozzá diploma, hogy lássuk, amit eddig is sejtettünk, belesett rendesen a boncolós csajba.

murdoch_s1x08_5.jpg

Ez azonban mit sem változtat azon, hogy az áldozat tüdejében levendulaolajos fürdővíz van, amit ugye nem olyan könnyű folyóparton benyelni. Minő meglepetés, a sznob klubnak vendégházai is vannak, légyottokra berendezve. A vendégházban fürdőolaj, meg cigicsikkek, amivel az epizód rejtélyes hölgye, Minerva lebukik. Ő azonosította az áldozatot, mint jegyesét. Na szóval, Richard a verés után egy kis entyempentyemre vágyott szíve hölgyével, aki viszont – milyen szomorú – épp akkor dobta volna. Itt a történet véget is érne, ha Murdoch még mindig nem kutakodna tovább, hogy a tüdőben a fürdőolajon kívül találjon még egy kis csontlisztport is. Amit a kertészek használnak fertőtlenítésre…Itt a vége, fuss el véle, az egész egy szerelmi gyilkosság volt. Sajnos Briggs, a kertész nem tudta meg időben, hogy Minerva dobta Hartley-t, de azt látta, hogy bántották a szerelmét, és bosszúból megfojtotta.

murdoch_s1x08_6.jpg

Zárásképpen Julia meginvitálja Murdoch-ot egy kávéra, már ha szereti. Hogyne szeretné, mondja a nyomozó. Még jó, hogy most nincs a hazugságvizsgálóra kötve.

Címkék: murdoch
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.09.03. 17:42:23

Ez nem volt túl furmányos gyilkosság, de a hogyvolt azért jó volt, és sokat hozzátett a minőséghez a harmadik kép.

parcihocok 2012.09.04. 05:32:39

@vitaygeorgina: Tényleg szűkebb volt a gyanúsítottak köre, mint szokott lenni, de legalább volt sok csini evezős srác:-) Na meg azért megérte az elején látni, ahogy a hazugságvizsgálóra kötött M. vérnyomása mindenki előtt felszaladt a dokinő láttán.
süti beállítások módosítása