Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x02 - Túlélők (Pilot 2.)

2012. szeptember 03. 16:00 - Szencsike

Főcím után  Jack, Kate, Charlie bandukol haza a meseerdőben zsákmányukkal, a jeladóval. Rocker aggódik, állandóan kérdezgeti Dokit, mint Szamár Shrek-et, de nem az Ott vagyunk már? kérdést hajtogatja folyamatosan, hanem a cucc működését firtatja. Csak úgy mellékesen még elismétli, amit a pilóta mondott, hogy akkor találnak rájuk, ha a jeladó rendesen működik, de nem működik, ez gáz. Doki szerint is, de ez van, a cucc nem működik. Kate megkérdezi Rockert, mit csinált a mosdóban, mialatt a Dokival ketten hőst játszottak. Rocker hányt a mosdóban, ő csapat gyávája. Kate szerint nem az, sőt még örül is, hogy Rocker velük volt. Rocker csak egy hosszú, jelentőségteljes pillantást (továbbiakban hjp) vet Kate-re, aki már tovasétált.

pic1.png

Flashback, Charlie, repülő. Rockerünk idegesítően kattog az ülése karfáján a gyűrűjével, valamiért nagyon feldúlt lehet. Az érzés csak fokozódik, mikor jön a stewi és rákérdez, hogy minden oké-e. Persze, hogy az, hagyja békén, hjp, menjen innen. Stewi elmegy hátra a kollégákhoz és jelent az ideges fasziról. Rocker érzi, hogy baj lesz, mert csak fészkelődik és kattog tovább az ülésén. A stewi-k rá-rá néznek, Rocker meg inkább felpattan a székéből és elrohan az ülések között. Siettében fellöki Dokit, majd benyitna az első WC-be, ha nyitva volna. Stewi-k utána, Rocker tovább, keresztül az üléseken és embereken. Közben először rázkódik meg a gép, felvillan a biztonsági öv figyelmeztetés, stewi lány az utasokat figyelmezteti ugyanerről. Rocker tovább megy az első osztály mosdójába, lekapja cipőjét, kivesz belőle egy kis zacskónyi drogot. Férfi stewi zavarná ki, közben gép rázkódik megint, ő meg a napi betevőjét nyalja be. Láthatóan nyugodtabb lett, mint percekkel előtte, gyorsan bedobja az anyagot a klotyóba, már húzná le, mikor a gép újra megrázkódik, de már erősebben. Rocker kijön a mosdóból, a gép rázkódása miatt elesik, egy elgurult ételhordó majdnem elcsapná, ha nem ugrana arrébb gyorsan. Elmászik a legközelebbi szabad üléshez, leül, beköti magát, légzőmaszk fel, zuhanás.

pic2.png

Lent a szigeten HP épp napozik, mikor jön tesója, hogy a csomagokat válogatják, hátha meglesz a sajátja, jöjjön keresni. HP a mentőcsapatban bízik, tesó sértődötten elindul csomagozni. Terheslány megszólítja HP-t, HP barátjának hiszi Boone-t. De sajnos „csak” a bátyja, ez is elég tragédia neki. HP napozna tovább, de Terheslány még beszélgetne tovább. HP azért megkérdi, miután hjp-t vet a nagy pocakra, hogy tudja-e a gyerkőc nemét, de Terheslány nemet mond. De még aggódva hozzáteszi, hogy a zuhanás óta nem érezte a babát mocorogni. A part másik részén, ázsiai házaspár férfitagja tengeri sünöket gyűjtöget, felesége csak mogorván néz maga elé, nem lehet túl jó a házasságuk. Épp arra jár Waltapuka, és elkóborolt kisfiát keresi, így megszólítja merengő nőt. Ő csak zavarodottan vartyog vissza valamit anyanyelvén, közben férje kifejezéstelen arccal mered rá, Feleség meg kétségbeesetten várja az engedélyt férjétől. Waltapuka csodálkozva figyeli a kettőst, majd Férj rászól Feleségre, hogy kapcsolja már be ingének legfelső gombját, nem pucérkodunk idegen férfiak előtt 40 fok párás melegben. Waltapuka inkább bocsánatot kér, és elhúz máshol keresni kisfiát.

pic3.png

Walt eközben pórázzal a kezében kiabál, na jó inkább suttogva kiabál Vincent után, nehogy felriassza a Valamit. Szóval a kutya neve Vincent és az ő kutyájuk. Walt egyre mélyebbre gyalogol az erdőbe, mígnem egy fa tövében kutya helyett egy bilincset talál. Megjön apukája, miért kószált el a partról, maradjon a fenekén satöbbi satöbbi, csak a szokásos fejmosás, Walt persze jó gyerekhez méltóan dacoskodik, vagy legalábbis próbálkozik. Waltapuka észreveszi a bilincset, elveszi, megnézi, kétségbeesett hjp az erdőre, menjünk innen. Eközban a parton Sayid és Rosszarc birkózik egymással. Épp ekkor futnak be Dokiék, ő lefogja Rosszarcot, Waltapuka pedig Sayid-ot, a két küzdőfél hősiesen, bár leginkább verbálisan sértegeti tovább a másikat, ha már ütlegelni nem tudják egymást. A probléma lényeg az lenne, hogy Rosszarc szerint Sayid miatt zuhant le a gép, biznisszklasszon ült az arab, végig takarta a kezét, sőt a mellette ülő fickó meghalt. Waltapuka a bilincset is megmutatja a helyzet fokozása miatt. Sayid néhány arab káromkodást vág Rosszarc fejéhez, Rosszarc már ütne, de kettejüket még lefogja Doki és Waltapuka. Mire elfajulna a helyzet, jön Kate, kuss legyen fiúk, mindkettő hallgat és három lépésre távolodnak a másiktól. Kate ismerteti a helyzetet a jeladóról, nem működik, javítani kell, ki lesz az? Sayid vállaja, Rosszarc már pofázik, hogy miért, mire Duci az együttműködést, bizalmat javasolja, Rosszarc leinti Ducit, Doki Rosszarcot hogy fogja be, aki inkább feldúltan elvonul. Boone kérdezősködik, hogy mi volt a dzsungeltúrán, túlélők ilyesmik, de Doki csak nemet int a fejével. Közben Sayid már ismerteti is az első szakvéleményt a jeladóról: Katonai, kétsávos, akksi működik, rádió nem. Javításhoz idő kell, már indul is. Négerhölgy még rászól Dokira, hogy a repeszes fickót nézze meg.

pic4.png

Egy csendes, árnyékos helyen Sayid a jeladónak kezdene neki, közben érkezik Duci és a támogatásáról bíztatja Sayidot, Rosszarcot meg nem kedveli. Amúgy Ducit Hurley-nek hívják, Sayid is bemutatkozik, this is the beginning of a beautiful friendship, úgy hiszem. Hurley rákérdez, hol tanult ilyen ketyeréket javítani. Sayid kommunikációs tiszt volt a seregnél, az Öböl-háborúban is járt. Klassz, mert Hurley egy barátja is szolgált ott. Annyira nem klassz, mert Sayid a másik oldalon harcolt az irakiakkal. Ez lelombozza Hurley lelkesedését. Egy másik csendes helyen Kate fürdik, mosná le megáról az út porát, de jön Feleség és elküldi őt erről a partszakaszról. Legalábbis nagyon mutogat egy másik irányba, talán ezt akarja. Kate mindenesetre hjp-vel, de veszi az üzenetet. A fürdés után, tisztán, új felsőben, Kate összefut Sayiddal, akinek többé-kevésbé, de jó hírei vannak. A jeladó működik, csak vétel kellene. Megpróbálhatnak jeleket küldeni, hátha egy kóbor hajó veszi az üzenetet, de azzal csak az akkut pusztítják. De lenne egy lehetőség: magasabbra kellene menni, ahol lenne vétel. Milyen magasra, kérdezi Kate, mire Sayid a hegyek felé fordul, és a kamera is megmutatja a nagyon magas hegyet.

pic5.png

Doki a repeszes fickót vizsgálja, jön Kate, hogy van a sérült férfi. Nagyon aggódhat érte, biztos emberbaráti szeretetből teszi. Jack viszont egy elég komoly orvosi dilemmával szembesül a repeszes miatt: ha kihúzza, meghal, ha nem húzza, akkor is. Műtét kellene, meg gyógyszerek, már ha vannak, és ha nem kap vérmérgezést, még túlélheti. Kate-nek rándul egyet az arca, de inkább közli Jack-el, hogy magashegyi túrára megy. Sayid megjavította a jeladót, fent a hegyen lenne is vétel. Doki emlékezteti a lányt a pilótára, de Kate tisztában van a veszéllyel, ő megy. Jack is, de rá meg várni kéne, addig az akksi merülne csak, így ő most kimarad. Doki ad még egy utolsó jó tanácsot Kate-nek: ha bármit lát, akkor fusson. Férj és Feleség a halászhelyen egy tálcán darabolja és rakja kis tányérkákba a tenger gyümölcseit. Férj rácsap Feleség kezére, mikor egy tányérkáért nyúlni akar, talán csak arrébb rakná, vagy ő magának vette volna ki, jó ég tudja, miután Férj lerakja az utolsó tányérkát, felkapja a tálcát, nem is ad belőle Feleségnek majd elvonul. Feleség nézi, ahogy Férj távolodik, és egy mozdulattal kikapcsolja ingének felső gombját. Egy rossz házasság minden dühe benne van ebben a mozdulatban. Férj körbejár túlélő társai között, első kiszemelt Hurley, tukmálja is rá a kaját anyanyelvén. Duci viszont inkább nem fogadná el a kaját, bármennyire is éhes. Férj csalódottan tovább megy.

pic6.png

Walt egy spanyol nyelvű, jegesmackós képregényt olvas a parton. Waltapuka érdeklődik, hogy érti-e a nyelvet, de a kisfia nem tud spanyolul, csak a képeket nézi. Csendben üldögélnek egymás mellett egy kis ideig, amit Waltapuka tör meg először. Haza fognak jutni, és Walt kap egy másik kutyát. Na ez túl sok a kissrácnak, dühösen feláll és elmegy apu mellől. Apuci ezt elszúrta. Charlie egy erdős részen a gépről megmentett drogból porciózza ki az adagját. Hurley cuccokat hurcol a parton, érkezik Jack és küldetéssel bízza meg őt: csomagokat kellene átnézni és gyógyszert kell keresni, antibiotikumokat. Siessen. Charlie erdőszélen már jól érzi magát. HP sírdogálva üldögél, érkezik tesója, rákérdez, hogy mi a baj. HP a reptéri beszállókapus embert emlegeti, akivel bunkó volt, mert nem engedte, hogy első osztályra üljenek, amivel megmentette az életüket, köszönet érte. Boone a maga módján próbálja vigasztalni (vállára teszi a kezét és ennyi), de javasolja neki, hogy segítsen a csomagok válogatásánál, mert semmi hasznát nem veszik így a lánynak a közösségben. HP erre kibukik, mi az, hogy semmi hasznát nem veszik, trauma érte, hagyja őt békén, senki nem érti őt meg. Boone kontráz, mindenkit trauma ért, de HP csak lakkozgatja a körmét, mintha mi se történt volna, nem lesz ez így jó, akkor meg mit akar. Shannon zavarba jön a kérdéstől, és észreveszi, hogy Kate és Sayid már készülnek a jeladó-túrára. Velük megy. Tényleg, játssza a hitetlent Boone, és ráparancsol tesójára, hogy maradjon a fenekén. De Shannon továbbrohan Sayid-ékhoz és kijelenti, hogy velük megy. Boone utánuk, ez tévedés, nem megy. De igen, de nem, de igen, de nem. Kate és Sayid inkább nem vinné magával egyiket sem, Kate udvariasan elhárítja a kérést. De Shannon jönni fog, és punktum, megérkezik a hangzavarra Rocker is, aki szintén csatlakozik a turistákhoz, Boone-nal együtt, alakul a csapat na. Kate-nek igazából mindegy, ki jön, csak menjünk már, hát indul menet. Rosszarc egy roncson üldögélve olvas valami levelet, elég kétségbeesettnek tűnik a csávó, pedig pár perce még az arabot intézte volna el. Meglátja amint Szupercsapat megy az erdőbe, hát ő is csatlakozik hozzájuk, mert ő sokoldalú fiú. Kate máris lelőné.

pic7.png

Jeladó-túra programja: Hegymászás gyökerekbe és egymásba kapaszkodva, hegynek felfelé. Menjünk a partra, ahol Waltapuka mereng a világ dolgain, jön Doki, aki nagy elánnal kutat a bőröndökben használható pengéért a műtéthez. Waltról kérdezi aput, hány éves is? Kilenc, tíz feleli Waltapuka, jobban kéne tudnia ezt nem, legalábbis Doki arcán ez látszik. Megvannak a problémáik nekik is. Waltapuka szerint a fia leginkább a kutyáért aggódik. Ha egy labrador, akkor Doki látta is egy napja, pár száz méterre innen. Azt hiszem Waltapuka a kutya után fog menni. A part egy másik részén Kopaszember egy táblajátékot készít elő, Walt épp arra sétál, biztos sakk tippeli. Nem sakk, ez sokkal jobb. Apukájával sem játszott sakkot, mert anyukájával élt Ausztráliában, a sok költözés miatt nincsen akcentusa. Sajnos anyu pár hete meghalt, mert beteg lett. Pocsék hónap, mondja Kopaszember. Walt leül Kopaszemberhez, aki az ostábla (backgammon) történetét meséli a gyereknek. Fekete-fehér, játszunk, de egy titkot még gyorsan elmesél a kissrácnak. Terheslány a naplóját írogatja, mikor érkezik Férj a kajával. Magyarázza, hogy egyen, egyen, Terheslány vonakodva bár, de megkóstolja. Nem tűnik finomnak az arckifejezéséből ítélve, de valami történhetett, mert felugrik alkalmi ülőhelyéről és a pocakjára teszi a kezét, sőt Férj kezét is odahúzná, amit ázsiai persze nem akar odatenni, de mindegy ott a keze a pocakon. A baba mozog, ficánkol, Terheslány nagyon örül, ami érthető is, Férj inkább gyorsan elhúzza a kezét és arrébb megy a kajával. Terheslány szerint a baba fiú lesz.

pic8.png

Jeladó-túrán erdő mélyén Rosszarc győzködi Sayidot, hogy kapcsolja be a jeladót. Itt nem lehet, nincsenek elég magasan, mondja Sayid. De akkor is tegyen egy próbát, csak kapcsolja már be a ketyerét. Ordítozni kezdenek egymással a működtetésről, mikor egy durranás szerű hang hallatszik, mindenki a hang irányába fordul. Valami közeledik feléjük, egy fehér valami, ami morgó hangot ad ki, Rosszarc kivételével mindenki futásnak ered, HP természetesen sikoltozva. Rosszarc, vagyis Sawyer előkap egy fegyvert és pár lövéssel sikerül leteríteni a közeledő fehér valamit, ami egy jegesmedve. Igen, egy jegesmedve. Miért van ezen a helyen egy jegesmedve? Mackó halálhörgésére érkezik vissza társaság, Boone rákérdez, hogy ez végzett-e a pilótával. Hát, a maci ahhoz képest egy szelíd, csendes lény, világosítja fel Rocker. Kate-nek esik le először, hogy a mackó jegesmedve. A parton Doki és Hurley a repeszes fickó műtétjét készítik elő. Jó, Doki készül, Hurly inkább aggodalmaskodik, hogy felébredhet miközben Doki felvágja, de nyugi ki van ütve rendesen. Hurley tesz egy próbát, és kiabálni kezd, hogy megjött a mentőhelikopter, megmenekültek, de repeszes csak nem ébred fel, vicces jelenet. Doki ismét küldetéssel bízza meg Hurley-t. Le kellene fognia a fickót, mert előfordulhat, hogy felébred a műtét közben. Ez sem túl jó ötlet, mert Hurley irtózik a vértől. De azért csak bírja ki jó, utasítja Doki. Hurley elfordul, szemét is becsukja, mielőtt Doki kihúzná a repeszt. Repesz kihúzva, ömlik a vér, Hurley moccani sem bír, mikor Doki kéri tőle a kötszert. Hurley elájult.

pic9.png

Jeladó-túrán Szupercsapat kupaktanácsot tart és egyöntetűen megszavazzák, hogy ez egy jegesmedve. Shannon teszi fel a helyes kérdést, miért van itt a mackó. Nem kellene itt élnie, állapítják meg a többiek, de itt van. És hogy került ide, kérdi Kate. Talán Medvefalváról érkezett, feleli Rosszarc. Nem a medve, a pisztoly. Jogos kérdés. Rosszarc egy hullánál találta. Hullánál oké, de gépre fegyvert nem lehet felvinni, ellenkeznek a többiek. De igen, ha békebíró az illető, és ők vihetnek, magyaráz Rosszarc. És honnan tudja, hogy ki volt a békebíró, firtatja tovább az ügyet Kate. Látott egy férfit bokafegyverrel, valószínűleg ő lehetett az, elvette tőle, még jól jöhet, okoskodik Rosszarc és lám. Lelőtt egy medvét. És mégis miből gondolja ,hogy az illető a légirendőr, folytatja a témát Kate. Mert jelvénye is volt, és azt is elvette. Sayid tudja ki valójában Rosszarc: a rab, akit a rendőr vitt volna vissza az Államokba, azért tud a fegyverekről. Rosszarc persze nem tud semmiről, vagy csak jó színész, Kate csak csendben hallgatja a veszekedésüket, mígnem egy gyakorlottnak tűnő mozdulattal kirántja Rosszarc farmerjából a fegyvert és ráfogja. A használatáról érdeklődik, Charlie a ravasz meghúzását javasolja, Sayid szerint inkább nem kéne használni. Kate csak szét akarja szedni. Sayid elmagyarázza, hogyan kell szétszedni, Kate szétkapja a pisztolyt, és a darabokat Sayidnak adja. Rosszarc rögtön magához rántja Kate-et, és az „Ismerem ezeket a típusú lányokat!” szöveggel jön, de Kate nem az a típus. Kate zaklatottan arrébb sétál pár lépést.

pic10.png

Flashback, Kate, repülő. Egy idősebb stewi lány italt hozna neki, ha kérne még, de ennyi elég volt, zavartnak tűnik egy kissé a lány. A stewi a szomszédjához fordul, aki valóban a repeszes fickó, csak most még él és bunkón egy erős fekete kávéra vágyik. Stewi el, fickó Kate-hez fordul, valami mesét emleget, amit van esély, hogy valakik elhisznek, ő is talán elhiszi. Kate makacsul előrenéz, nem is érdekli, hogy szomszédja mit hisz. A férfi azért biztos, ami biztos, még rákérdez az italra, hogy nem kér még több narancslét, de nem kösz, ennyi elég. Kate előrehajol, hogy igyon és lám. Az ő kezén van a bilincs. Átkozottul jól hazudik a csaj. Megrázkódik a repülő, felhangzik a kapcsolják be az övet utasítás. Lecsendesedik a gép, Kate egy szívességet szeretne kérni a férfitől, aki csodálkozik ezen a kérésen, de mondja. A lány belekezdene, de a gép durván megrázkódik,a légző maszkok is felbukkannak, csomagok esnek ki a helyükről, köztük egy fémbőrönd, aminek sarka felsebzi a fickó fejét, eszméletét is veszti. Kate, mivel keze-lába bilincsben nem éri el a maszkokat, inkább megpróbálja a rendőr zsebéből kiszedni a bilincskulcsokat. Sikerül kinyitna a zárakat, eléri a maszkot, felveszi, majd eszméletlen szomszédjának átadja azt, ő pedig felvesz egy másikat. A gép hátulja leszakad, Kate tényleg ébren volt. Erdőbe visszatérve Kate továbbra is csak mered maga elé megbántottan, bár ki tudja. Sayid odasétál hozzá és a továbbindulást javasolja. A parton Jack nagy bajban van. Repeszes felébredt, sőt beszélni kezdett és keres valakit. Egy nőt.

pic11.png

Jeladó-túrán szupercsapat megérkezett a megfelelő helyre, Rosszarc nagy örömére be lehet kapcsolni a rádiót. Sayid izzítja a gépet, van vétel. Le is adja az segélykérő üzenetet, de csak sistergés hallatszik. Rosszarc persze rögtön támad, nem is javította meg a rádiót, de nem ez az helyzet. A vételt zavarja valami, egy másik adás. Jönnek sorban a kérdések, honnan jöhet az adás, a szigetről jöhet-e az üzenet, lehet több túlélő is van a szigeten, meg lehet-e hallgatni a másik adást. Sayid megoldja, csak nyugalom gyerekek, és tessék kész is felhangzik egy üzenet. Egy nő. Franciául. Rocker örül, franciák lesznek a megmentőik, juhhé! Ki beszél franciául? Shannon. Na, ő aztán nem, legalábbis jó régen beszélt utoljára. Közben az ismétlés szó és számadatok hangoznak el. Gyerünk Shannon, csináld már. Sayid gondolkodik, rájön hogy a számok azt jelentik, hogy az üzenet hányadszor ismétlődik. Shannon összeszedi magát, az üzenet a következő: „Kérem segítsenek! Jöjjenek értem! Egyedül vagyok, itt vagyok a szigeten. Kérem valaki jöjjön. A többiek halottak. Megölte őket. Mindenkit megölt.” Sayid kiszámolta, hogy 16 éve és öt hónapja ismétlődik a szöveg, ami egy segélyhívás. Szóval, hol vagyunk és mi a frász történik itt?!

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása