Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gossip girl - A pletykafészek 1x10 - Hi, Society

2012. augusztus 31. 11:00 - Agent "V"

Akár hiszitek, akár nem kedves gép előtt ücsörgő barátaim, nem karácsonyi rész következik. Pedig teljesen meg voltam róla győződve, mert azért egy-két kivételtől eltekintve az összes sorozatban van hálaadásos rész az évad közepe táján, és utána karácsonyi epizód jön. Ámde ahogy azt már megtapasztalhattuk az elmúlt kilenc alkalommal, itt semmi nem úgy van, mint a halandó embereknél és bizony az Upper East Side-on a hálaadás és a karácsony között van még egy borzasztóan fontos esemény: az első bál.

1.png

Mindenki nagyban dumcsizik New York utcáin: Blair például Serenával, mégpedig Nate-ről. Mióta nincsenek együtt, azóta Blair rájött, hogy jobb is neki Nate nélkül, mert így utólag visszagondolva mindig pökhendi volt, meg olyan búval baszott szegény gyerek. És különben is:egy csajnak Rómeóra van szüksége, aki valami izgalmas dolog miatt halt meg, nem pedig Hamletre. Az emlegetett szamár Chuckkal lelkizik az utcán. Ő is tisztábban látja Blairt, amióta nincsenek együtt, de ő most jött rá, hogy hiányzik neki. Meg egyébként is tökéletes a csaj, Chuck szerint szinte sugárzik.Na igen, ő már csak tudja, hogy mitől ilyen a csajszi. Nate egyébként féltékeny, tudni akarja, hogy kivel megy Blair a bálra. Jenny is előadja, hogy az első bál milyen jó dolog és menő, csak ezt a bátyjának osztja, aki természetesen ellenzi a felsőbbrendűség kimutatásának ilyen formáját. Hát igen, nem is csodálom, hogy ellenérzései vannak, mivel megtudjuk, hogy Blair például egy herceggel megy a bálba, valamint benne lesz a New York Times társasági rovatában is a bál estéjén.Menő.

2.png

Ugorjunk is a báli táncpróbára, ami kísértetiesen hasonlít a 18. században játszódó kosztümös filmekben látott báli jelenetekhez, szóval elég vicces az egész, főleg a flashdance által inspirált gyakorló rucikban parádézó csajokkal keverve. Ide jön Jenny és Dan is, előbbi nyálat csorgatni, utóbbi pedig Serena miatt, akinek a nagyijával itt fog megismerkedni hamarosan. Nagy ölelkezés után előkerül Lily is, aki mint kiderül a bál védnöke, szóval nagy melóban van. Cece nagyi pedig azért fog jönni, mert előtte 15 évig ő volt a helyi baszdszájba, úgyhogy most idejön, gondolom azért, hogy mindenbe belepofázzon.

3.png

Lily egy kicsit nyíg a hülye arcot vágó kölykök előtt, hogy bárcsak Serena is úgy odalenne az ilyen társasági eseményekért, mint Hugica, ezért gyorsan ráveszi a kiscsajt, hogy önkéntes segítőként álljon be közéjük és akkor végül is ott lehet álmai bálján. A kislány el, a nagyi meg jön, hát nem a legszimpatikusabb öreg hölgy az tuti, nem az aki lekvárt főz az unokáknak, meg süti az isteni kakaós csigákat. Kicsit olyan, mintha Lily jövője sétálgatna, kifogástalan öltözék, haj és kedvesnek tűnő arckifejezés. Mondjuk úgy néz ki, hogy legalább az unokáját szereti, az is valami. Lily nem nagyon örül neki, úgyhogy el is húz, a többiek meg beszélgetnek, mégpedig arról, hogy Dan elmondja a véleményét az egész bálról, a nagyi meg úgy tesz, mintha nem rühellné a kölyköt, de mikor utól éri Lilyt, akkor nem kicsit lenézően böki oda, hogy az unokája tényleg egy Humphrey-val jár?

4.png

Blair éppen Chuckkal évődik a szobájában, amikor megérkezik hozzá Nate, valószínűleg azért, hogy kibéküljenek. A srác eléggé elszánt, nagyon vissza akarja kapni a csajt. Fel is veszi az egyik régi pulcsiját, amibe Blair belevarrt egy fém szívet, hogy a szíve mindig a sráccal legyen. Nyálas a négyzeten, de úgy tűnik Hajpántkirálynő elolvadt az emléktől, ugyanis eldönti, hogy mint barátok elmennek mégis együtt a bálba, a herceg meg majd biztos megérti.Chuck is hallja az egész beszélgetést és persze állat féltékeny, úgyhogy tuti keresztbe tesz még a dolognak.

5.png

Rufushoz Hugica érkezik, azért, hogy megkérje az apját, hogy vasárnap önkénteskedhessen a bálon, de mikor kiderül, hogy vasárnap este van, akkor apukája kedvesen közli vele, hogy azt majd jövőre, mert most a félrelépő szuka anyjuk kiállításmegnyitóján kell a boldog családot játszaniuk. Emlegetett hölgy is megérkezik e percben egy rakat cuccal a karján, kérdezi is iziben, hogy miről van szó, hova menne a kicsi lánya, mire a csaj duzzogva közli, hogy mindegy, mert apuci szerint úgyse mehet el. Ekkor az anyja megpróbálja megvígasztalni és elmeséli, hogy volt pár turkálóban és talált egy vintage cipőt, ami nagyon jól fog menni Jenny kiállítás megnyitós ruhájához. Erre a kiscsaj közli vele, hogy az osztálytársai a Bendel's-ben vásárolnak, szóval ki ne találja már az anyja, hogy felveszi más levetett cipőjét.Na, ha neki nem kell, nekem nyugodtan átpasszolhatja, én cipőfetisisztább vagyok annál, semhogy zavarjon, hogy a másé volt.

6.png

A szőke nők, vagyis a három Rodhes/Van der Woodsen nők éppen selyemköntösben teázgatnak a szállóban és jókat mulatnak. Serena persze mindent meg akar mutatni a nagyijának, mint egy jó unoka. El is szalad a nyaralós képekért, hogy megmutassa, hol süttette magát. Addig Cece előadja a hattyú halálát és nem is akárhogy.Miután Lily közli, hogy Serena nem megy el a bálba, mert nem akar és kész, a kedves mama előadja, hogy az orvosok találtak valamit a tüdején, ami nem biztos, hogy jó, de persze nem akar púp lenni senki hátán, csak annyit szeretne, hogy még lássa az unokája debütálását. Ez persze megteszi a hatását, Lily is egyből padlóra kerül és közli a lányával, hogy márpedig elmegy a bálra.Hogy ez az öregasszony mekkora egy dög.

7.png

Nate éppen a gazdagok és szépek szabójánál áll a ruhapróbán és nagyon várja Blairt, aki futva érkezik.Blair egyből sms-ezni kezd Chuckkal, ami nagyon izgi lehet, mivel le se szarja a a srácot, aki arról áradozik, hogy mit és hogyan szervezett meg, hova mennek a bál után és a többi. Egyből kíváncsi is lesz, hogy vajon kivel sms-ezik, de a csaj persze hazudik neki, majd lelép a francba, mert az anyja lelépett Párizsba, és így neki kell megteáztatnia Serena nagyanyját.

8.png

A cipőmennyországban Lily éppen Jennyvel sétálgat, aki állítja, hogy a szülei elengedték a bálra és még az anyját se zavarja az egész. Erre fel megjelenik a kiscsaj anyukája, így Lily egyből megköszöni, hogy elengedi a lányát a bálra, ahol megtanulhatja a társadalmi szabályokat. Persze az anyjának totál rosszul esik a dolog, úgyhogy elmegy. A másik Humphrey gyerek éppen Serenával érkezik a Waldorf teázásra és éppen abálról, meg a megnyitóról beszélgetnek. Mikor megérkeznek egyből nagyival találják szemben magukat, akit Carter Baizen követ hűen. Emlékeztek még a srácra?Egy ocsmány kis köpönyegforgató tetű, aki nemrég lenyúlta Nate összes pénzét. Na hát a nagyi elintézte, hogy ez a pöcs legyen az unokája báli kísérője. Grrr.mindenki próbál jó pofát vágni a dologhoz, aztán az öregasszony nekiáll vedelni és Cartert fényezni, akiről kiderül, hogy mindenfelé elment a világban és ez hú de mekkora dolog. Persze a srác rátesz egy lapáttal, és elkezdi mesélni, hogy Dubajban a sejkkel vadászott fácánra, meg ilyesmi. Szegény Dan...most nem lennék a helyében.

9.png

Szegény kicsi Jenny éppen önmagát csodálja a tükörben, amikor megérkezik az anyja. Ha jól értelmezem a dolgokat, akkor ez mind olyan cucc, amire nekik rohadtul nem telik, úgyhogy meg is ígéri nagyon gyorsan, hogy másnap majd mindent visszavisz.Anyu meg ennek ellenére nagyon anyu akar lenni, úgyhogy egy rövid lelkifröccs után leugatja a picsába, kötelezi a megnyitón való részvételre és még a nyakába varr egy hét szobafogságot. Nate Chuckot fűzi, hogy derítse már ki, hogy Blair kivel jár, mert próbált a kedvére tenni, de nem foglalkozott vele, szóval segítsen már neki.A szegény Dan ténfereg a Waldorf rezidencián, amikor is Serena nagyija elkapja néhány nem túl kedves szóra. Magyarul közli vele, hogy ő itt mindig csak egy kis senki marad és a Serena-féle lányok nem őket választják, úgyhogy egyszerűbb lenne, ha rögtön lelépne a francba és nem menne széllel szembe. A srácnak láthatóan rosszul esik ez a beszéd, ám megérkezik Serena, mire a srác közli, hogy éppen arról beszéltek, hogy majd ő kíséri el a bálba, nem Carter.

10.png

A New York Times riportere éppen Blairtől búcsúzik, amikor megjön Chuck és éppen hallja, hogy Blair Nateről áradozik. Ekkor úgy gondolja, hogy közbelép, el is kezdi mondani a magáét, persze nem túl kedves, úgyhogy a csaj letapossa tűsarkúval, majd elhordja a francba és megkéri, hogy hagyja békén, meg húzzon is el, mert beugrik Carter a kabátjáért. Addigra hordja el magát. Chuck úgy dönt, hogy ezt a helyzetet kihasználja és megpróbál egy kicsit keresztbe tenni Hajpántkának és a köcsög lenyúlós sráccal is.Nem túl kedves jelenet bontakozik ki Brooklynban is. Serena kedves nagyija, akitől még a farkas gyomra is felfordulna, felajánlja, hogy az összes festményt megveszi a galériában, ha Rufus ráveszi Dant, hogy hagyja békén Serenát. Szerencsére a pasas elhajtja, mire az öregasszony közli, hogy bár őt nem veheti meg, de az unokáját biztosan, ahogy anno a lányát is, hiszen ezért hagyta el élete szerelmét annak idején.Erre a pasas begurul és nemhogy leszedi a fia fejét, amiért nem megy a megnyitóra, hanem felvilágosítja mindenről és segít neki öltözni is. Ennek az öregasszonynak semmi sem jó, most éppen Serena bemutatkozó szövegével van baja, úgyhogy Lily kapja magát kurva gyorsan és javítsa ki, mert a család hírneve az első.Serenát éppen a sminkes készíti estére, mikor hívja Jennyt és elszólja magát, hogy Dan megy a bálba.Így aztán hogy, hogy nem, Hugica is úgy dönt, hogy akkor már ő se marad ki a buliból.

11.png

Chuck a limuzinjából abszolválja a korábban kieszelt tervét és lekamerázza Cartert, amint Blairtől indul hazafelé. Ezt rögtön be is küldi a Gossip Girlre. Csíny letudva. Dan megérkezik Serenáért, akin egy gyönyörűségesen szép arany színű ruha van, viszont a beszélgetésük nem ilyen. Dan elmeséli neki, hogy mit művelt a nagyanyja, hogyan próbálta őket lefizetni. Persze szegény lány ezt nem akarja elhinni, mert az ő nagyija nem ilyen.A vége az, hogy elküldi a srácot, majd felhívlak szöveggel, ami ugye tudjuk mit jelent. Miután elment, megjelenik Serena háta mögött  Cece, aki a jóságos nagyi hangján bedobja, hogy hívják fel Cartert. Érdekes este lesz, annál is inkább, mert Chuck éppen Natenek adja be, hogy Carter jár Blairrel. Persze csak Nate kedvéért kieszel egy tervet a srác ellen, amit rögtön a bálon előad majd.

12.png

A csajokat éppen fotózzák a gyönyörűbbnél gyönyörűbb ruháikban. Blair persze idegbeteg, mert körülötte mindenki hülye, mikor jön Hugica, hogy Serena bemutatkozásában egy szót nem tudnak, hogy hogyan kell kimondani, segítsen már.Serena pedig enyhén meglepődik, mikor a kezébe kapja a szöveget, mivel ez marhára nem az, amit ő írt és az anyja miért nem érti meg, hogy csak akkor csinálja ezt végig, ha magát adhatja. Ekkor jön Carter, aki gyorsan átírja a szöveget, felteszem nem valami negédes történet lesz belőle. Mielőtt még elkezdődik a ceremónia, van egy kis kakaskodás, ugyanis Carter szembe kerül Natettel, aki ki van rá akadva, úgyhogy némi szóváltás következik. Az egész persze a szokásos nyálas duma, kivéve Serena bemutatását, akiről a bemondónő boldogan közli, hogy Serena legnagyobb célja, hogy rengeteg milliárdossal lefeküdjön.Hát igen, kicsit elhül a publikum,Serena jót nevet, az anyjáék meg tisztára kiakadnak.

13.png

Dan megérkezik az anyja megnyitójára és elmeséli az apjának, hogy az öregasszony kiütötte a francba. Az egész család hiányolja Jennyt, aki éppen borzasztó jól érzi magát a bálon. Sajnos nem mindenki van így vele, főleg nem Nate, aki két pillanat alatt kiüti Cartert miután az Blairrel táncol. A srácokat kivezetik, Blair ruhája meg elszakad, amit Jennyvel varrat meg, cserébe mindent megbocsát neki. Serena az anyjával veszekszik, mert nem érti, hogy lehet olyan szemét, hogy nem felel meg neki az a lánya, amelyik van neki. Ott is hagyja menten, Lily pedig tűnődni kezd, végül pedig érdekes dolgot tesz. Elmegy Brooklynba és elmondja a srácnak, hogy hülye volt és nem viselkedett helyesen, de a lányára jó hatással van, ezért szeretne nekik segíteni.

14.png

Blair Nate-t keresi, helyette megkapja Chuck-ot, akiról egyből levágja, hogy az egész verekedős balhé Chuck ötlete volt, hogy megfúrja Blair dolgait. Ezért aztán Blair elküldi a francba, mert egy ilyen ember nem való hozzá és hagyja békén innentől. Serenával a nagyija akar jófejkedni, hogy ne aggódjon megmentette a jó hírét és nincs semmi gond, de rábaszott az öreglány, ugyanis Carter elkottyantotta Serenának, hogy az öregasszony már egy héttel korábban megkérte, hogy kísérje a bálon,így a csajszinak is leesett, hogy Dan nem kamuzott. Kiosztja szépen a nagyanyját, meg is érdemli és még azt is megkérdezi, hogy legalább tényleg beteg-e. Erre a másik közli, hogy dehogy beteg, de amúgy Serena semmit nem ért. Ekkor csodák csodájára megjelenik Dan és minden újra szép lesz.Együtt az álompár a táncparketten.

15.png

Sajnos nem mindenkinek happy end a mai történet vége, Chucknak például nagyon nem, ugyanis végig nézi, ahogy Nate szobára viszi a csajt, akiért totálisan odavan. Jennynek sem sikerül túl jól az este, ugyanis a buli után érkezik csak meg az anyja megnyitójára, aki megint nagyon anya lesz, ad is egy nagy adag jótanácsot, meg lelkiismeret furdalást szegény kiscsajnak. Lilyt Rufus hívja, elmeséli Cece látogatását és beszélnek arról, hogy miért is hagyta el annak idején és bár elvileg nem beszélhetnek többé, de Rufus azzal zárja a beszélgetést, hogy nem szabadott volna elengednie őt.Azért Lily nem olyan szomorú, hiszen a lánya állati boldogan hagyja el a helyszínt. Persze ők nem tudják, amit mi már látunk, hogy a nagyi egy rahedli gyógyszert hord magával az utazásaihoz, tehát ez a betegség sztori mégsem volt akkor kamu. És Chuck? Ő néhány táskával a reptérre viteti magát, ami jobb is, tekintve, hogy a lány, aki délután még vele volt, most a legjobb barátjával hentereg.

xoxo

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása