Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x08 – Heartbreak Hotel

2012. augusztus 30. 16:00 - Zenóbia

Azta kurva, ez rémálmaimban fog előjönni, Castle Elvisnek öltözött, de nem sok jelmezt tudnék neki javasolni, amiben még ennél is szarabbul nézne ki. Rettenet, na. Mások is így gondolják, mert végigvonszolják egy folyosón, de a folyosó végén nem átöltöztetik normális ruhába, hanem egy baseball ütővel fenyegetik. Hogy megmutassák nem viccelnek, először szétütnek vele egy asztali lámpát, váó. Előre szóltak, ha visszajön, megkapja a magáét. Nézzük, mi vezetett idáig, 16 órával korábban kezdünk. Gyanítom, hogy nem ez, de azért elmesélem, hogy Alexis pizsamában olvassa a Büszkeség és balítéletet, mert Jane Austen megérti, hogy milyen szar a szomorú szerelmeseknek. Castle szerint nem így kell felejteni, hanem chilis-sajtos hot-doggal, vagy csajos estével, a csajos este nyert. A mai hullánk Sam Siegel, a Zafír Kaszinó tulajdonostársa. Este 9-10 között halt meg, golyó a mellkasba, jó közelről, olyan közelről, hogy mielőtt lelőtte, még be is mosott neki egyet. Ez egy nagyon mérges gyilkos lehetett. A Zafír Atlantic Cityben van, a hulla meg itt a városban egy elhagyatott dokkban, hogy került ide vajh?

4x08_castle1.jpg

A kesztyűtartóban volt egy fegyver, de elő sem vette, pedig úgy tűnik elő kellett volna. Espo poénkodik, Laenie meg rászól, hogy ez itt egy hulla, több tiszteletet, nem mintha ő nem poénkodna a hullák felett gátlás nélkül. Espo nem érti, Castle meg igen, mert hiába hiszi Esposito, hogy ez közös szakítás volt, akkor most már minden rendben, mert ez egyáltalán nem így van. Beckett nem nyilatkozik, egyelőre nem is értem, hogy miről kellene neki. Castle-nak beugrik az isteni szikra, hogy Ryan legénybúcsúját tartsák Atlantic Cityben. Gondolom nem gyilkossági nyomozással egybekötve képzelte eddig, és tényleg nem, mert ő sátorozni menne, de persze körberöhögik. Esposito már szervezné amilyet ő akar, mert itt nem a vőlegény kívánsága a lényeg, de ehhez Ryannek fel kéne kérnie, aki inkább lelép. Siegel autójában van GPS, úgyhogy tudjuk is már, hogy idefelé jövet megállt a volt felesége lakásánál, akivel hat hónapja váltak el. Rebeccával kiüvöltözték magukat a szomszédok szerint, majd Siegel fél kilenckor távozott. Azt akarta, hogy Rebecca ruházzon át rá egy ingatlant, ami kettőjük nevén volt. Felajánlott érte egy kurva nagy összeget, mivel állítása szerint az élete múlt rajta. Múlt is.

Már telefonált is a Vaslady-nek Atlantic City polgármestere, úgyhogy elvárná, hogy úgy két percen belül tálcán szállítsák le neki a gyilkos nevét. Az ingatlant másfél éve vették Siegelék, még az ingatlanos sem értette, hogy minek, mert a kutyának sem kellett addig, mondja Castle, de megkapja érte a szokásos, téged meg ki a fene kérdezett nézést a Lady-től. Siegel nem egyedül autózgatott idáig tegnap, vele volt a sofőrje, Ralph Marino, akinek azóta nyoma veszett. Vagy kinyírták őt is, vagy ő is benne volt a gyilkosságban. A Vaslady közli, hogy a fiúk menjenek Atlantic Citybe nyomozgatni, Beckett meg marad egyedül itthon, mert kíváncsi rá, hogyan boldogul Castle nélkül. Atlantic City-nek mindenki örül, kivéve Ryant, aki vagy fél Jenny-től, vagy tényleg szívesebben ücsörög egy tóparton horgászbottal. Castle persze be van sózva, hogy mennek bulizni, Ryan tiltakozik erősen még mindig, aztán nagy nehezen kinyögi, hogy Jenny féltestvérét kellett felkérnie vőfélynek, Espositonak torzul az arca. Főleg, hogy Nelson egy 16 éves matekzseni. Oó, az lehet, hogy tényleg baj. Szívás, mondják most már egyhangúlag, de Castle megoldja a problémát, hát akkor megtartják a legénybúcsút ma este.

4x08_castle2.jpg

Már ott is vannak a kaszinóban, és Nadine-tól a concierge-től azt is megtudják, hogy aznap épp Elvis hasonmás verseny lesz, de mi már ezt régen tudjuk. Úgy tíz perce legalább. Carrot Top fog fellépni. Szóhoz sem jutok az örömtől. Beckettet közben a Vaslady piszkálja két percenként, hogy mi van már, ritka idegesítő lehet. Főleg, hogy azt kell válaszolnia neki, hogy semmi sincs még, nem hogy gyilkos, és ráadásul a Lady még egy döfést bevisz, szerinte sokkal jobb rendőr lehetne, ha lecsökkentené maga körül a zavaró tényezőket. Beckett ráncolt szemöldökkel néz. A fiúk Charlie Turnerrel, Sam üzlettársával beszélnek, de mielőtt még megtudnánk, hogy mi történt Sam és a sofőrje, Marino között, odajön a biztonsági szakember, Daniel Sullivan, hogy az egyik asztalnál kiszúrtak egy kártyaszámolót. Remélem bejön Joe Pesci és  kiviszi a sivatagba élve elásni. Az a remek megérzésem támadt, hogy a biztonsági szakember lesz a gyilkos, mit szóltok? Pont eléggé sunyi feje van. Sam és Marino nemrég összeverekedtek a bárban, mert Sam fel akarta szedni az egyik rúdtáncost, de az épp Marino nője volt. Marino személyi aktájában megvan az unokatesója címe, aki mit ad isten épp New Yorki. Így aztán amikor kilép az ajtón, Beckett már várja. A pasinak baltával faragták az arcát, impozáns.

4x08_castle3.jpg

Aznap este elfuvarozta Samet az exéhez, aztán a raktárhoz, ahonnan Sam hazaküldte, mert egyedül akart valakivel találkozni. Nyilván nem ő volt a gyilkos, lépjünk tovább. Míg Beckett a Vaslady-vel próbálja kitalálni, hogy mi a fene volt olyan érdekes abban az épületben, hogy Samnek annyira kellett, addig Castle már szerzett jegyeket egy előadásra, meg asztalt foglaltatott egy klubban, nem igazán tudom eldönteni, hogy most akkor Ryan vágyik-e erre egyáltalán, mert az arca nem ezt tükrözi. Sam asszisztensétől megtudjuk, hogy a halála napján a szokásos napirendje annyiban módosult, hogy az ebédről felrepedt szájjal jött vissza, úgy tűnik valaki pofán verte, annyira, hogy egészen New Yorkig futott. A kaszinó vérprofi biztonsági rendszerében még Castle is szerepel, meg az is, hogy mikor legutóbb ott járt, felgyújtotta az ágyat és lekvárral kente be a függönyt. Be volt lőve vagy mi? Beckett közben kiderítette, hogy Sam a halála előtti napon leürítette teljesen a Zafír számláját, tíz millát utalt át egy Kajmán szigeteki offshore számlára. A felvételeken a fiúk láthatják, ahogy Charlie Turner bepancsol Samnek, ezt persze elfelejtette megemlíteni az előbb. Nyilván rájött, hogy Sam sikkasztott. Megfenyegette, hogy ha nem kerül vissza a számlára a pénz másnapig, akkor levágják a lábait, amire Sam nem nagyon vágyhatott, ezért próbált pénzt szerezni az ingatlanból.  Charlie persze az összes kamera tanúsága szerint a kaszinóban volt egész este.

4x08_castle4.jpg

Most már csak az a kérdés, hogy ha Sam nyúlta le tényleg a pénzt, akkor mi a fenéért nem lépett egyszerűen le, minek ment New Yorkba? A Vaslady megpróbálja bebizonyítani, hogy boldogulnak ők Castle őrült ötletei nélkül is, és lám, máris talál valami hasznosat. A bank szerint az utalás 9:47-kor történt, de akkor Sam épp masszázson volt, tehát ő nem lehetett a sikkasztó mégsem, főleg, hogy a masszázslány szerint ő volt a kezei között, nem a telefonja. Az egyetlen szokatlan az volt, hogy Nadine felhívta őt reggel, hogy fixálják még egyszer az időpontot, pedig nem szokta. A Vaslady felcsapott nyomozónak, rávilágít, hogy Nadine szülei bérlik az egyik boltot abban a Quens-i ingatlanban amit Sam annyira meg akart szerezni. Több, mint gyanús.  És ennél már csak gyanúsabb lesz, mert Nadine menekülőre fogná, de épp mikor elkezdene futni, berángatják egy fekete dzsipbe, amilyet Marino is látott Sam dokkja felé közelíteni, és elhajtanak vele. Nahát-nahát, a szende Alexisből előbújt a kisördög, és a csajos estéből pasis-csajos estét szervez, emlékeztek arra a bizonyos közmondásra a macskáról meg a cincogó egerekről?  A dzsip lopott, jé. Nadine laptopja a földön landolt az elrablásánál, így megtudjuk, hogy ő utalta át a tíz millát, Sam jelszavával.

4x08_castle5.jpg

Turnernek most van elege belőlük, hogy folyton megvádolják valamivel, így aztán nemes egyszerűséggel kihajíttatja őket a folyosóra, nagyon szép ívben repülnek mind. Ezen a folyosón fogják hamarosan Castle-t a borzalmasrettenet parókájában befelé vonszolni, alig várom, hogy újra láthassam. Na mit mondtam, hogy a biztonsági szaki lesz a sunyi gyilkos? Lehet, hogy Turner tényleg nem tudta, hogy Nadine volt a sikkasztó, nem pedig Sam, de viszont Daniel Sullivan tudta, hogy Nadine volt, mert őt hívta a lány az utalás előtt és után is. Na de hogy menjenek vissza a kaszinóba, ahova elvileg nem mehetnének? Beckett elindul, de mire odaér, ritka szép látványban lesz része. Alexis finoman szólva is rábaszott ezzel a rögtönzött bulival, megjelent a fél focicsapat, akik kezdik szétszedni akkurátusan a lakást. Lesz itt még lekvár a függönyön. Reméljük ágyfelgyújtás nem. Hát, még az is lehet, mert valaki feltette a facebookra, hogy buli van. Oó. Asszem én most kérném meg sutyiban az egyik szomszédot, hogy hívja ránk a zsarukat csendháborítás miatt. Castle már épp kezdene elkenődni, hogy ilyen szar rögtönzött legénybúcsún sem volt még soha életében, amikor támad az az isteni ötlete, tudjátok. Három Elvis, nem tudom eldönteni melyikük néz ki hülyébben, de ha azt mondom, hogy hármójuk közül még mindig Castle a legjobb, akkor nagyjából sejthető a végeredmény.

4x08_castle6.jpg

Betámadják Danielt, aki persze nem a gyilkos, nem tudom miből gondoltam, hogy eltalálom. Elmondja, hogy szerelmesek voltak egymásba Nadine-val, akit Sam nem engedett kilépni, mert meg akarta kapni a lányt. Megvette Nadine szüleinek a boltját épületestől, és megzsarolta a lányt, hogy kilakoltatja őket, ha nem fekszik le vele. Hű, ennyi macerát bevállalni, a pasi tuti pszichopata volt. Daniel és Nadine a tíz millát biztosítékként tartották volna maguknál, amíg Sam vissza nem íratja az ingatlant a szülők nevére. De Sam pánikba esett, azt mondta Danielnek, hogy rossz embertől lopták el a pénzt, és ha rájönnek, mindannyian meghalnak. A jóslat egy része bevált, de hogy pont a rá eső? Épp megtudtak mindent a fiúk amit meg lehetett tudni Danieltől, mikor megjelennek a marcona fiúk az ajtóban, I. Elvis és II. Elvis távozhatnak, de III. Elvist viszik vonszolni a folyosón Turnerhez. Alexisnél elszakadt a cérna, nem bírja tovább a kreténeket akik feldúlják a lakást és szétszedik az apja játékszereit, meg mindent telefröcskölnek szódával, meg mályvacukrot sütnek a kandallóban, az pedig vicces, és szépen hazazavarja őket. Amúgy tökre megértem, ezért nem tartanék soha házibulit, mert nekem is Mónika szindrómám van, folyton azt vizionálnám, hogy másnap hogy teszek rendet. Tudom, kössem fel magam.

4x08_castle7.jpg

Turner cseles, mivel rendőröket nem verhet, ezért választotta Castle-t, hogy majd ő megmondja amit tud. Meg is mondja, hogy tudják, hogy nem Turneré a pénz. Hanem, a maffiáé. A szokásos történet, kellett nekik a lóvé, mert különben bezárhatták volna a kaszinót, de a banktól nem kaptak kölcsönt, tőlük viszont igen, de nagy az öröm most meg már emiatt. Castle alkut ajánl, ha Turner megmondja ki a gyilkos, akkor ő cserébe visszaszerzi a pénzét. Így aztán Beckettet három darab Elvis fogad a kaszinó előtt, nem nagyon bír megszólalni. Nem is csodálom egyáltalán. A gyilkos Tommy Moretti, hat hónapja adta kölcsön a pénzt a Zafírnak, múltja az van, a szövetségiek évek óta  próbálják elkapni. A terv a következő: Daniel felhívja Morettit, hogy találkozzanak a kaszinónál a bankok nyitása után közvetlenül. Miután visszautalta a pénzt, Moretti el fogja engedni Nadinet, ők pedig letartóztatják a fickót Sam megöléséért. A találkozót a kamerákon keresztül figyelik, pénz átutalva, Nadine elengedve, rohanás egymás felé, ölelés van, szerelem meg minden. A távozni készülő Moretti Beckettékkel találja szembe magát, akik megérdeklődik tőle, hogy Sam halálának estéjén miért pont a gyilkosság helyszínétől egy km-re vacsorázott? Azért, mert Sam hívta a városba, hogy találkozzanak, mert problémái vannak a kölcsönnel.

4x08_castle8.jpg

Találkozott is vele, és adott neki még egy napot, mert Sam azt mondta, hogy a felesége aláírta az átírást. Van ebben valami, hogy ha ő öli meg, akkor eleve nem lett volna meg a hulla, meg legalább el lett volna törve a lába nyolc helyen, meg egyenként levágva az ujjpercei, vagy valami. Még a szerződést is megmutatta neki, úgyhogy akkor a feleség kamuzott, jujujj. Szóval valóban aláírta a szerződést, de csak azért, mert Sam a szájába nyomta a pisztolyát, mondván ha nem írja alá, az agyával festi ki a nappalit. Erre a kedves ajánlatra már nem tudott nemet mondani. Amikor Sam távozott tőle, szépen fogta a pisztolyát, kiment a hátsó ajtón és levadászta azt a görényt, akivel együtt kellett élnie jó pár évig. Tulajdonképpen megértem. Beckett és a Vaslady így a végére egész összebarátkoztak, a végén még Castle-t is hajlandó lesz legalább leköpni néha. Akik amúgy leléptek, mert Ryannek még mindig rögtönzött legénybúcsút tartanak, hogy kárpótolják a 16 éves matematikus vőfélye miatt. Alexis rohamtempóban takarít meg pakol, de minden hiába, mert a rohadtul másnapos Castle még így is elsőre kiszúrja, hogy az ezüst kutya szobor (miafasz) nincs a helyén. De most ez érdekli igazán legkevésbé, így végül mindketten leülnek a kanapéra pihegni.

4x08_castle9.jpg

Címkék: castle
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2012.08.30. 18:46:06

@Zenóbia: tudom, hogy nem illik, de saját magamtól fogok idézni, ezt írtam tavaly, amikor bemutatták ezt a részt:
"Szerintem az egész sorozat leggyengébb része volt, nem csak az évadé.
Miért nézi valaki pont ezt a sorozatot? 1) A C/B adok-kapokért. 2) A C/B szerelmi szálért 3) A heti esetekért 4) A színészek miatt. Lehet, hogy van még ezen kívül is indok, nekem nem jut eszembe.

1) a szétválasztásukkal ez kiesett
2) Szintén
3) A new york-i rendőrség szerintem előbb-utóbb fel fogja őket jelenteni hitelrontásért, ilyen hülye rendőröket egy Irigy Hónaljmirigy paródiában sem látni. (Az esetről beszélek, nem a trió idétlenkedéséről.) A tankönyv szerinti első számú gyanúsított alibijének az ellenőrzésekor nem kérdeznek rá, hogy van-e hátsó bejárat? Elmegyek oda bűnözni. (Mivel a fő maffiózó egy csillió kamerával felszerelt teremben bonyolítja az emberrablás/zsarolás bizniszt másodpercek alatt én leszek az ottani alvilág főnöke, a bűnözők nyilván valóan a rendőrök színvonalán állnak.)
4) Nem volt mit eljátszani, nulla.

Értékelem az erőfeszítést, hogy az évad harmadának a végén megpróbáltak Gates-nek valami értelmet adni a feleslegesen izmozó hülye főnök szerep helyett, de ez a “tanító néni odaül Katika mellé segíteni” dolog így teljesen légből kapott volt.

Azt pedig tényleg nem értem, hogy miért kellett NF-ből az elhízott, felpüffedt Elvis hasonmását csinálni. Nem miatta nézem a sorozatot, de azért nem kellene az illúziókat így rombolni. Sajnálom, ez a rész nálam mindent alulmúlt."

A hogyvoltban több poén volt mint az egész epizódban, az pedig, hogy nem kellett közben az Elvis-jelmezbe paszírozott NF-et nézni, komoly pozitívum az eredetivel szemben.

Neoprimitív 2012.09.03. 21:13:40

Úgy látszik, kihaltunk :(

Zenóbia 2012.09.03. 22:06:01

@Neoprimitív: Kihaltunk? miért haltunk ki, dehogy haltunk ki :) ez tényleg egy szar rész volt egyébként, már az elején behaltam a látványon, és a végéig ezt nem sikerült kiküszöbölniük. :) A találkozót bevéstem a naptárba, úgyhogy már csak azt kell majd tudnom, hogy milyen jelszóval talállak meg titeket. :)

Neoprimitív 2012.09.04. 04:51:22

@Zenóbia: Majd kitalálunk valamit, mondjuk rózsaszirmokkal borítjuk be az asztalt :)

Zenóbia 2012.09.04. 09:35:56

@Neoprimitív: Oké, csak ne legyen alattuk hulla :D

Neoprimitív 2012.09.04. 10:43:07

@Zenóbia: Milyen Castle-néző vagy te, hogy már ez is zavarna? Örülj, ha nem a pizzáskemencéből veszik ki!
süti beállítások módosítása