Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szellemekkel suttogó 5x06 – Fejvesztve

2012. augusztus 29. 12:00 - leeann

A Clancy család nagy erőkkel készülődik a Halloweenre, mindenfelé tökök, fények és jelmezek. Melinda azért kicsit aggódik, mert Aiden nem csak zombijelmezben akar halloweenezni, hanem olyan barátokkal beszélget, akiket még az anyja sem lát. Jim szerint tuti, hogy csak a képzeletbeli barát korszak az oka annak, hogy gyerek magában beszélget, de Mel nem érzi azt, hogy ez ilyen egyszerű lenne. Aggódó anya beszél Aiden tanárnőjével, aki nem vett észre semmi extrát, de figyelni fogja a gyereket, és ha már beszélgetnek, megemlíti, hogy van egy pár poros régisége, amitől megválna. Mel vevő rá, ha érdekesek. Az érdekesen telt nap után az éjszaka sem telik eseménytelenül, mert Mel találkozik a fej nélküli lovassal. Érdekes és szellemesnek ígérkezik a dolog.

sze 5x06-1.jpg

Másnap Mel és Eli elmennek a kórházba vért adni, és közben megbeszélik az előző éjszaka fura eseményeit. Később megérkezik Aiden tanárnője, Caroline Mayhew néhány doboz régi jelmezzel és tárggyal, amit Delia nagy elánnal kezd szortírozni. Miközben Delia tartja a frontot az üzletben, Melinda elmegy a tanárnő otthonába egy kicsit körülnézni, mert amikor a dobozokhoz nyúlt, bevillant neki valami, aminek köze van a lovakhoz, ezért muszáj egy kicsit utánanézni a dolgoknak. Melinda megérkezik a Mayhew farmra, ahol Caroline húgával találkozik. A lányok édesapja nemrég meghalt, az anyjuk pedig elköltözött a farmról, ezért a lányok kipakolják a házat.

Melindának a házban is bevillan egy parti képe, ahol valami nem stimmel. Hamarosan megismerkedik Joellel is, aki a család barátja, és a szeme sem áll jól a fickónak, túl nyájas, az ilyenek mindig sántikálnak valamiben. Kiderül, hogy az elhunyt apa korai Alzheimer-kórban szenvedett, ami el is vitte. Amint Mel megérinti a papa tolószékét, újra érdekes képek villannak be neki. Olyan, mintha a papa is találkozott volna a fej nélküli lovas szellemmel. Dana meg is erősíti a feltevést, a papa nagyon nehezen viselte a betegséget és szörnyű látomások kínozták. Mel azt gondolja, hogy a papa lehet a szellem, amit este meg is oszt Eli-jal, majd amikor leteszi a telefont, újabb fura látomás tűnik fel.

sze 5x06-2.jpg

Megjelenik egy fej nélküli fekete alak, és Mel úgy érzi, hogy mozdulni sem bír és mintha egy vascső lenne a nyaka hátsó részében. Amikor Mel elmeséli Jimnek, ő azonnal orvosként közelíti meg a dolgot, és van egy ötlete a vascsőre. Azoknak a betegeknek, akiknek megsérül a nyakuk, van amikor egy merevítő csövet tesznek a fej és a gerincoszlop közötti részre, hogy mereven tartsák a nyakat és ne legyen lehetősége a fejnek elválni a gerincoszloptól. Ezek a betegek néha úgy érzik, hogy a fejük elvált a testüktől. Melinda másnap rákeres a dologra, és talál egy cikket egy 20 éves fiatalemberről, aki a Mayhew-birtokon lovasbalesetben a nyakát szegte. A lovat elaltatták, a fiú pedig a baleset után egy hónappal meghalt.

sze 5x06-3.jpg

Nagy az esélye annak, hogy Mayhew-aput ez a srác kísértette, de ennek utána kell nézni, ezért Mel újra beszél Aiden tanárnőjével. Melinda jól tud kérdezni, ezért megtud egy-két infót Seanról, a birtokon meghalt srácról, aki meg is jelenik a beszélgetés közben, ha már róla van szó. Caroline azt meséli, hogy a srác meglopta őket és menekülés közben esett le a lóról, majd megjelenik a mindenhol feltűnő Joel, hogy elvigye a tanárnőt vacsizni, ezért a beszélgetésnek vége lesz. A tanárnő vacsi után visszamegy a suliba, mert az osztályt díszíti a közelgő ünnep miatt, de egy kicsit megijed, mert a fej nélküli lovas arra járt.

sze 5x06-4.jpg

Az éjszaka történtek után Caroline azonnal nem nézi hülyének Melindát, amikor elmondja neki, hogy látja a szellemeket és Sean még nem ment el teljesen. Caroline elmeséli, hogy járt a fiúval, és el akartak szökni aznap, amikor a baleset történt. Sean istállófiúként állt alkalmazásban a birtokon, elég balhés fiú volt, de Mayhew –apu adott neki egy esélyt, és a 18 éves Caroline azonnal beleesett a 20 éves vagány fiúba. A szökés estéjén kapták rajta a fiút a lopáson, aki mindent tagadott és nem értette a gyanúsítgatást, majd a helyzete kilátástalanná vált, amikor az ékszerek előkerültek a kocsijából, ezért lóra pattant és ekkor történt a baleset. Melindának van némi kételye Sean bűnösségét illetően, de Caroline szerint volt egy szemtanú, méghozzá Dana.

sze 5x06-5.jpg

Melindának újabb látomása támad az ominózus partiról. A 12 éves Dana szemszögéből látja a tervezgető szerelmeseket, és bőven van rá esély, hogy a kis tini is belesett a jóképű fiúba. Van az a féltékenység, amiért hazudik valaki. Melinda szerint ez volt a helyzet, Dana hazudhatott arról, amit látott, vagy esetleg a jelmezbálon nem is azt látta, akit hitt, hogy lát. Miközben Melinda Delia segítségével próbálja kitalálni a történteket, Danát ledobja a lova, mert megérzi, hogy szellem van a közelben és megbokrosodik. Szerencsére nem esik komoly baja, de Caroline azonnal hívja Melindát, mert ő is Seant érzi a dolog mögött.

sze 5x06-6.jpg

Dana elmeséli, hogy szerelmes volt a lovász fiúba, ahogy az sejthető volt, követte a partin egyik alkalommal, és akkor látta meg, hogy ékszereket lop, de nem ő leste ki azt, hogy a szerelmesek mit terveznek. Úgy tűnik, hogy „jóbarát" Joel is benne van a dologban, és ő leste ki a szerelmesek tervét. A kedves Joel féltékeny volt a rosszfiúra, aki viszi a gazdag szőkét, ő meg jófiúként semmit nem kap, ezért elmondta Mayhew –apunak, hogy mit terveznek a fiatalok. A papa azt mondta, hogy gondoskodik mindenről, és másnap a fiú kitörte a nyakát. Jaj, szegény Joel az ármánykodás ellenére sem kapta meg a hercegnőjét, pedig azóta évek teltek el, rossz lehet.

sze 5x06-7.jpg

Melinda időközben rájött, hogy maga Mayhew –apu volt, aki gyanúba keverte Seant, amire ő is rájött később. Ha már említve volt, meg is jelenik. Akkor még nem tudta, hogy ki tette a kocsijába az ékszereket, de halálában rájött, és ezt szeretné tudatni a tanárnővel is, persze a legrosszabbkor, úgyhogy támad egy kis riadalom, amikor Sean akcióba lendül. Később Sean és Caroline tisztáznak pár dolgot, és Sean elmondásából az is kiderül, hogy Mayhew –apu nem teljesen a fény felé vette az irányt, amikor meghalt. A lovászfiú a búcsú után viszont a fénybe távozik, mert balhés volt ugyan, de jó lelkű fiú, jár neki a fény.

sze 5x06-8.jpg

Azért ezzel nincs mindennek vége, mert Melindát még aggasztja Aiden képzeletbeli barátja vagy barátai, ezért megkéri Eli-t, hogy beszélgessen el a gyerekkel. Aiden szívesen beszél a barátairól, akik fényből vannak és kedvesek, de nagyon félnek az árnyaktól. Olyan árnyaktól, amit a gyerek elmondása szerint a roncs emberek hagynak hátra. Sean is valami ilyenről beszélt, hogy Mayhew –apu szellemének egy részét befogadta a fény, de egy része másfelé távozott. Melinda nagyon aggódik, mert a változások könyve szerint is baj közeleg ősszel, és már erősen ősz van a történet szerint. Aiden erejére biztos sok gonosz pályázik, ezért Mel nem hiába fél.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása