Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sherlock - 2x02 The Hounds Of Baskerville

2012. augusztus 28. 10:00 - candyperfumegirl

A Nő megvolt, akkor vágjunk bele Sherlock második kalandjába ebben az évadban, A sátán kutyájának feldolgozása lesz, lássuk, ezt hogy sikerül egyéni ízzel fűszerezni. Sherlcok talpig véresen és egy disznóvértől csöpögő szigonnyal állít haza, mire John unottan felvonja a szemöldökét, mi tartott eddig? Ja, hogy metróval kellett jönni, mert a taxisok nem szeretik, ha összevérezik a kárpitot? Ez valahol érthető. Az eset amúgy pipa, nem is tudjuk meg, mi volt az, amit egy disznó felnyársalásával kellett megoldani- talán jobb is így mindenkinek- jöhet a következő, de gyorsan, mert Sherlock már az elvonási tünetektől szenvedve módszeresen amortizálja le a lakást. Vagy nyomozás vagy cigaretta, esetleg a kettő együtt, ami nélkül már nem bírja tovább, a lényeg, hogy John az egyikről letiltotta, a másikkal meg nem tud mit csinálni, ha nem jön. Nézzünk rá a honlapra, semmi érdekes? Á, csak egy eltűnt világító nyúl, és pár szomorú sor egy kétségbeesett kislánytól, kevés ez ahhoz, hogy Sherlock adrenalinszintje megemelkedjen, jöjjön már valami rejtélyes öngyilkosság-sorozat minimum.

hounds01.png

Végső elkeseredésében John már a Cluedo-t is felajánlja, pedig megfogadta, hogy soha többé, miután Sherlcok úgy oldott meg egy esetet, hogy az áldozat volt a gyilkos, nem voltak erre felkészülve a játékgyártók. Szerencsétlenségére befut Mrs. Hudson is, akit Sherlock rövid úton kiakaszt azzal, hogy zavarba ejtő részleteket vág hozzá új pasija magánéletéről, konkrétan egy feleség létezésének tényét, akiről Mrs. Hudson nem tudott. Most talán a szőnyeg felszedése következne rejtett cigarettakészlet felkutatása célján, de pont befut egy ügyfél hála a magasságosnak. Henry egy elég zaklatott srác Dartmoorból, és hozott magával egy kis ismeretterjesztő filmet is a problémájáról, hátha ő nem tudja elég hatásosan előadni ahhoz, hogy Sherlock figyelmét lekösse. Egy titkos kutatólaborról van szó a videóban, Baskerville-ről, ahol ki tudja milyen kétes genetikai kísérleteket végeztek, és a kísérlet alanyai talán el is szabadultak, mert ez a szerencsétlen Henry mindenféle szörnykutyákat vélt látni, amik szétszaggatták az apját, amikor ő még gyerek volt. „Kamu és különben is unalmas", kb. ez olvasható le Sherlock arcáról, de egy dolog azért felmerül: ha a mutáns dög 20 éve ölte meg Henry apját, Henry miért most jött el a mesterdetektívhez, mi történt tegnap éjjel?

Honnan veszi, hogy tegnap éjjel? –kezdené szegény gyanútlan srác, nem ismeri még a mi zseninket. Hogy ezt a problémát minél gyorsabban áthidaljuk, Sherlock demonstrációt tart páratlan szellemi képességeiről. Gyors monológban előadja, hogy tudja, hogy Henry az első reggeli vonattal jött, ott szar reggelit fogyasztott, flörtölt egy lánnyal, aki nem jött be neki, és ez idő alatt egyszer sem gyújtott rá, úgyhogy most rögtön tegye meg, mindketten jobban járnak. Henry láthatóan szédül a sok információtól, Sherlock persze mindent pontosan következtetett ki a tekintetéből, ruhájából, szalvétájából, kézremegésből, meg a kabátja szövésének szálsűrűségéből, úgyhogy  most már részletesebben is elmesélheti a sztorit.

hounds03.png

Henrynek van egy pszichológusa, aki azt tanácsolta neki, hogy térjen vissza a legnagyobb félelmének a helyszínére, vagyis a lápra (Dewer's Hollow – kedves helynek hangzik), ahol a rémkutya széttépte az apját, és majd akkor megnyugszik, hogy nincs ott semmi. Az igazán ijesztő az, hogy amikor visszatért, újra látta a szörnyet, ezért vezetett ma az első útja Sherlockhoz, és itt amúgy is valami agyfasz van, mert az apja holtteste soha nem került elő. Sherlock továbbra is unalommal vegyes szkepticizmussal hallgatja, eleve csak azért engedte, hogy maradjon,mert Henry addig is dohányzik, és ez a maximum, amihez a szervezete most hozzá tud jutni. Henry kétségbeesetten bedobja, hogy lábnyomok is voltak, - miközben Sherlock már tessékelné kifelé-, egy hatalmas véreb lábnyomai. Sherlock feje fölött villanykörte jelenik meg, OK, vállalom az ügyet, holnap indulunk Dartmoorba. Mivan? John és Henry is nagyokat pislognak, mitől lett az ügy most hirtelen érdekes neki, hát a véreb, vagyis a HOUND szó fogta meg, Sherlocknak ez jelent valamit. Na irány a vasútállomás, köszi a dohányzást.

hounds02.png

Még pont látják, ahogy Mrs. Hudson hatalmas patáliát csap a pasija előkerült felesége miatt, pedig a másik feleségről nem is tud, röhög Sherlock, na irány vidékre. A táj amúgy gyönyörű, vad sziklák és érintetlen természetet, Sherlock nem is tudja megállni, hogy drámai pózokba ne vágja magát a sziklákon, ezzel növelve még tovább a táj szépségét, miközben John turistásan forgatja a térképet. Érdekes környéknek tűnik ez, itt egy kis falu, ott egy kísérleti labor, ez a terület meg mi lehet ki halálfejekkel dekorálva? Majd a helyiektől megtudjuk, a fiúk máris becsekkolnak a fogadóba, ahol a fogadós nem győz sajnálkozni, hogy nem tud nekik franciaágyas szobát adni. John persze határtalan zavarban, Moffatték ki nem hagynának egyetlen lehetőséget sem, nagyon helyes. Fogadós még beavatja Johnt, hogy a halálfejekkel dekorált terület aknamező, az a hír járja, hogy aki odatéved, akkor ússza meg szerencsésen, ha CSAK felrobban, hmm. Különben mi ez az agyrém a sátán kutyájáról, faggatózna John, fogadós meg csak vigyorog, hála a jó Henrynek meg a Discovery Channelnek, szépen fellendült a helyi turizmus, ő egy percig sem bánja. De szerencsétlen zavarodott Henryn kívül létezik élő ember, aki látta is azt a kutyát? Naná, a srác, aki a szörnykutya túrákat vezeti, Sherlock már rohan is meginterjúvolni.

hounds04.png

Srác szavahihetőségében kételkedni teljesen értelmetlen volna, tekintve hogy a megélhetése függ a szörnykutya túrák látogatottságától, és amúgy is olyan meggyőző dolgokat mond, hogy „ismerek valakit, aki ismer valakit, aki már látta".  Ezt megfejeli még némi helyi kis színessel, pl. hogy állítólag a baskerville-i laborban olyan genetikai mutációkat tenyésztettek ki, mint kutya méretű patkány meg ló méretű kutya, és nem is biztos, hogy minden teremtmény rács mögött is maradt. Nagyon jó, főleg drámai tekintettel fűszerezve, ezzel biztosan be tud csalni egy csomó ügyfelet a túráira, de Sherlock csak legyint, pedig van a srácnál egy hatalmas kutyalábnyom jellegű tárgy is.

hounds05.png

Épp itt az ideje, hogy a fiúk ellátogassanak abba a bizonyos laborba, és megnézzék, micsoda mutánsokat tenyésztenek ott. Mycroft all access belépőkártyája tökéletesen megfelel a célra, még jó, hogy Sherlock előrelátóan eltulajdonította azt egy alkalmas pillanatban. Nem probléma, hogy nem hasonlít a kártyán szereplő fotóra, mert Mycroft neve minden kaput megnyit – a szó szoros értelmében ezúttal. Sherlock úgy saccolja, durván 20 percük lehet, mire a biztonságiak rájönnek, hogy illetéktelenül vannak ott, úgyhogy gyorsan kéne körbenézni, és nem leakadni minden háromfejű majomnál meg hasonló szarságnál. John is belejön az aliasoskodásba, előkapja a katonai igazolványát és szigorú arcát, parancsolgat, tiszteleg és marhára élvezi. Határozott léptekkel haladnak a belső laborok felé, egy fiatal katona lelkesen kalauzolgatja őket, de minden munkájukra vonatkozó kérdésre csak ködös választ ad. Ha kormányzati ellenőrzés címén vannak itt, akkor csak illene tudniuk, min dolgozik ez az intézmény, ne tegyenek már fel olyan kínos kérdéseket, hogy gyártanak-e biofegyvert.

hounds07.png

Valójában végeznek állatkísérleteket, de egyelőre semmi rendellenes, esztétikailag kifogásolható mutációt nem látnak, majd beleakadnak egy Dr. Stapleton nevű genetikus asszonyba, aki Sherlocknak valami miatt GYANÚS. Dokinéninek nem is tetszik, ahogy Sherlock rátapad, igen, génmódosításokat hajtok végre állatokon, és? Majd Sherlock felteszi neki az egyenes kérdést, miért kellett Bluebellnek meghalnia? Mivan? Ha valaki John Watsonhoz hasonlóan lemaradt volna, Bluebell a világító nyuszi volt, akiről a kétségbeesett Kirsty Stapleton (milyen szép ritka név) írt Sherlock fórumára, elpusztult és eltűnt rejtélyes körülmények között, pedig nem törtek be a lakásukba. Dr. Stapleton érti, mire céloz Sherlock, a génmanipulált éjjelilámpa-nyúl terhelő bizonyíték volt, amitől meg kellett szabadulni, hogy összeérnek itt a szálak!

hounds08.png

Sherlock érzi, hogy ideje indulni, egyre gyanúsabban néznek rájuk minden irányból, és különben is megoldotta Bluebell esetét, kár lenne ezt a szép napot elcseszni azzal, hogy letartóztatják, vagy lelövik őket. Mycrofthoz ebben a pillanatban jut el a hír, hogy beléptek egy szupertitkos kísérleti telephelyre az ő kártyájával, ez maximum egy szemforgatást meg egy „mi a faszt csinálsz már megint?" sms-t ér a részéről, Sherlocktól ő ennél meredekebb dolgokhoz szokott. Sherlock és John már pont kijutnának, amikor előkerül valahonnan egy hepciáskodó őrnagy, és roppant kellemetlen módon a személyazonosságuk felől érdeklődik. Sherlock az „előnytelen az igazolványképem" –mese hihetőségi esélyeit latolgatja, amikor jön egy fehérköpenyes, és váratlanul kimenti őket, „Mycroft Holmes, ősi cimborám, Bécs óta nem láttalak, hogy állsz a fogyókúrával?" Őrnagytól egy szúrós tekintettel megússzák, és csodával határos módon már kint is vannak. Fehérköpenyes Dr. Franklandként mutatkozik be, és nagy Sherlock rajongó, meg John blogján is rendszeresen kommentel és osztja a trollokat, csak a sapkát hiányolja Sherlock fejéről, mégis úgy az igazi. A kutatólabor tevékenységére vonatkozó kérdések elől azonban ő is kitér, de ha Henryről akarnának beszélgetni – aki az ő országos cimborájának a fia volt- hát hívják fel bátran.

hound09.png

Sherlock elégedetten hajtja fel a gallért azon a jól eltalált szövetkabáton, mint aki jól végezte dolgát, John meg csak forgatja a szemeit, ezt nemár, tudjuk, hogy menő vagy meg titokzatos, minek rákontrázni? Ezek után beugranak Henryhez egy kávéra , akinek gyönyörű nagy háza van, John nem túl árnyaltan rá is kérdez, mivan, te gazdag vagy ? Sherlocknak már terve is van ám, a laborban tett hasznos látogatás után azt az elmés tervet tudta kiötölni, hogy kiküldik Henryt a lápra, és megvárják, hogy megtámadja-e valami, és akkor azt a valamit majd jól megnézik maguknak. Zseniális. Henry annyit tud hozzátenni a nyomozáshoz, hogy a pszichológusa legutóbbi hipnoterápiás kezelésén beugrott neki még két szó az apja halála éjszakájáról, amit sehogy sem tud hova tenni. Liberty In. Ezt egyelőre Sherlock sem.

hounds09.png

Éjszaka Dewer's Hollow-ban vagyunk, valóban bájos hely, a művészeti rendező be is vetett minden olyan filmes fogást, amivel igazán hátborzongató hangulatot lehet teremteni.  Nem elég, hogy koromsötét van, még valami nyomasztó köd is terjeng, a fák félelmetes árnyakat vetnek, a szél zúgását meg folyamatosan mindenféle idegesítő morgó-vonyító zajok törik meg. Franc akarna ott sétálgatni éjszaka, akár van szörnykutya, akár nem. Szétválnak, mert John valami ütemesen ismétlődő fényjelre lesz figyelmes, ami akár Morze is lehet, és az UMQRA szót adja ki, újabb rejtély, nagyszerű. Eközben Henry és Sherlock egyre mélyebbre hatolnak az egyre félelmetesebben fényképezett Tiltott Rengetegben, és a félelmetes hangok is erősödnek! Zihálás! Visítás! Vonyítás! Veszély!!! Az egy dolog, hogy Henry össze-vissza fossa magát, de az igazán ijesztő az, hogy Sherlockban is megfagy a vér, mert valamit ő is lát. Valamit, amitől a frász töri ki, na húzzunk innen, de a lehetőségekhez képest sokkal gyorsabban.

hounds10.png

Henry zaklatottságába ezegyszer öröm is vegyül, mert ha Sherlock  is látta a fenevadat, akkor az nem az ő képzelete szüleménye. Sherlcok persze makacsul tagad, és eléggé meg van zakkanva, keze is remeg, és azt bizonygatja Johnnak a szívescskés díszítésű kandalló előtt ülve, hogy ő nem őrült. Jól van Spock (telitalálat!), nyugtatja John, csak a képzeleted játszott veled, Sherlock persze az ilyesmiben nem hisz, ahogy a sátán kutyája jellegű rémtörténetekben sem, mégis látott valami vad piros szemű rohadt dögöt, akkor hogy is van ez? Még gyorsan bizonyítja magának meg Johnnak is, hogy nem őrült meg, ott van pl. egy anya-fia páros a mellettük levő asztalnál, a teljes élettörténetüket elmondja a ruházatuk, testbeszédük, étkezési szokásaik, meg kutyájuk neve alapján, az agya működik rendesen. John pátyolgatására viszont nem vevő, egy „nekem nincsenek barátaim!" vakkantással elhajtja a vérbe.

Az éjszaka ezek után képzelhetjük, milyen kellemesen telik mindenkinek, Henry rémálmot lát a változatosság kedvéért, John meg utánajár az UMQRA-nak. Közelebb érve már látja, hogy a fényjeleket véletlenül bocsátotta ki egy kocsi, amiben egy idősebb pár kicsit ügyetlenül próbált akrobatikázni, olyannyira, hogy a bácsi öve folyton beleakadt az indexbe. Shit, így John, pedig ez vicces volt, és Sherlcoknak már közben meg is van, mi legyen a következő lépés. Hogyhogy nem, Henry pszichológusa pont most bírt betérni a fogadóba, és mivel elég jó bőr, John majd elbeszélget vele egy kicsit, nem kell nagyon győzködni. Ügyetlen flörtölésbe csomagolva próbálja kiszedni pszichónéniből, hogy mi is történt tulajdonképpen Henry apjával, amikor meghalt. Pszichócsaj nyel egyet, és már mondaná, amikor egy kedélyes hátbaveréssel jelzi Dr. Frankland, hogy mennyire örül Johnnak, hogy itt látja, és még egy jól megválasztott „hogy halad a nyomozás?" –kérdéssel teszi teljessé a cockblockolást.

hounds11.png

Henry – mivel nem tud aludni- kutyák falkavadászatáról szóló természetfilmet meg Cujót néz, mekkora rohadék lehet a helyi műsorközlő. Utána meg félelmetes árnyak és hangok suhannak az udvaron, a srácnak nem sok alvást jósolok a közeljövőben. Reggel jön hozzá Sherlock kávézni frissen és vidáman, és már pakolja ki a konyhát olyan vehemenciával, ami sejteti, hogy eszébe jutott valami okosság. Henry semmit nem ért, Sherlock még rákérdez, hogy miért a HOUND szót használta, ami furcsa és régies, mégis ki beszél így? Henry erre nem tud válaszolni, pedig Sherlock emiatt vállalta az esetet, na akkor ez később még biztosan érdekes lesz. John játssza a sértődöttet, Sherlock meg azt mondja, hogy kételkedett magában (ami még soha nem fordult elő), azért volt seggfej, és csak egy barátja van, aki John, ez olyan megható.

hounds12.png

Az éjszaka jót tett Sherlocknak, mert megint szupernyomozó-üzemmódba váltott, gallér felhajtva, és éppen azon agyal, hogy mi van, ha a HOUND szó rövidít valamit, amikor a fogadóban belefutnak Lestrade-ba. Micsoda véletlen, hogy pont ide jött nyaralni a felügyelő, „véletlen a francokat, Mycroft uszítja rám" - valahogy így üdvözli Sherlock kedvenc felügyelőjét. Ráadásul azt hiszi, hogy inkognitóban van, amiért Gregnek szólíttatja magát, nem Sherlock, az a keresztneve, neki olyan is van, csak te ilyen apróságokra nem figyelsz, és amúgy az általános iskolai földrajztanár is üdvözöl. John leállítja a sértegetést, és rávilágít, hogy Lestrade akár a hasznukra is válhat, mert ha egy félelmetes (???) Scotland Yard felügyelő tesz fel kínos kérdéseket, őt kevesebb eséllyel küldik el az anyjába, mint őket.  Így is lesz, Lestrade faggatja a fogadóst, meg annak a pasiját, a szakácsot, akik láthatóan tudnak valamit a kutyás dologról, csak nem sok kedvük van bevallani. Jól jött ez a sztori, meg hemzseg a vendégektől a fogadó, olyan ez a dög nekik, mintha lenne egy saját Lohn Ness-i szörnyük. Időnként azért nem árt mutatni is valamit, hogy ne unjanak rá a sztorira, ezért szereztek egy vad kutyát, hogy ijesztgesse a turistákat. A szerzés túl jól sikerült, az állat irányíthatatlan volt, úgyhogy inkább elaltattatták, ez akkor most zsákutca? Közben Sherlock békeajándék gyanánt kávét hozott Johnnak, de pont olyan fejjel, mint ahogy azoknak szokták, akik meg akarnak mérgezni/elkábítani valakit.  Ráadásul cukrot is rakott bele, amikor John feketén issza a kávéját, de olyan nincs, hogy ezt a világ első számú mesterdekektívje ne tudná, John ennek ellenére megissza, egyem azt az ártatlan szívét.

hounds13.png

Lestrade nagyon élvezi a vidéki nyomozgatást, itt sokkal jobb a levegő és kevesebb a seggfej, mint Londonban, úgyhogy a fiúk el is küldik, hadd fusson még egy-két kört, ha már így elemében van. Sherlock amúgy biztos nem a szerencsétlen fogadós kutyáját látta az erdőben, mert az a vadállat hatalmas volt, piros szemű és világított, Scooby Doo-ban szoktak lenni ilyen szörnyek. Egyébként van egy teóriája, csak Baskerville-be kéne menni tesztelni azt, úgyhogy most lehet Mycroft seggét nagyüzemben nyalni, kezdésnek mondjuk egy „helló kedves bátyám, hogy s mint?" jellegű hívás megteszi.

hounds14.png

Mycroft tényleg maga a brit kormányzat, mire Sherlockék a telepre érnek, már nyitott ajtók és mosolygós őrök várják őket. Morgós őrnagynak persze nem tetszik, hogy mindenféle jöttment detektívek meg doktorok játsszák az eszüket az ő felségterületén, de idősebb Holmes ráparancsolt, tehát lehet kussolni. John a kísérleti laborba megy, Sherlock meg majd az őrnagyból próbál kihúzni valamit. John addig kódorog a titkos helyeken, amíg be nem zárja magát sikeresen az egyik laborba, ki is megy a világítás, és jön a drámai zene, szóval újabb félelmeteskedés követezik. Egy zseblámpával szerencsétlenkedik a sötétben, gyanús zajok mindenhonnan, ráadásul van egy kicsorbult rács is, John erősen próbálja nem összeszarni magát, de ekkor jön a hörgés meg a vonyítás közvetlen közelről. Aztakurva, én nem erre szerződtem, gondolhatja a jó doktor, úgyhogy beveszi magát az egyik ketrecbe, és próbálja magára zárni, Sherlock meg pont most nem tudja felvenni a telefont.  Mikor Sherlock végre visszahívja, John könyörög, hogy hozza már ki, mert a szörnykutya ITT VAN, Sherlock meg hülye kérdéseket tesz fel szabadítás helyett, látod is, vagy csak hallod? Hagyjuk már ezt, gyere, mert a dög megzabál, nem érted?!

hounds15.png

Sherlock jön, kiszabadítja Johnt, kutya sehol, nem eszik az hobbitot, úgy tűnik. Sherlock a változatosság kedvéért kérdez, na dokikám, meséld el, hogy nézett ki. Hát úgy, ahogy mondtad, rohadt nagy volt, piros szemű, világított, és összeszartam magam tőle, úgy.  Sherlock röhög, nem is világított, azt csak én találtam ki, a nyúlból ötletet meírtve, John azt láttad, amit láttatni akartam veled, mert be voltál drogozva te is meg én is. Mivan? Ideje elbeszélgetni Dr. Stapletonnal egy kicsit, aki itt van a szomszéd szobában, és a legújabb világító nyuszit nézegeti, ami tök cuki amúgy, nekem is kell egy olyan. Ez a nő biztos tud valamit, de amíg eldönti, hogy mondja-e, addig is Sherlock kölcsönveszi a mikroszkópját, és megvizsgálja a kristálycukrot, amit Henry konyhájából hozott, és ami meglepő módon...sima cukor. Francba, pedig annyira tökéletes lett volna, ha abban van valami hallucinogén szer, megmagyarázta volna, hogy John miért nem látta a kutyát először, csak azután, hogy cukros kávét ivott, és most cseszhetjük ezt a jó kis elméletet. Na nem véletlen van még hátra huszonvalahány perc az epizódból. Drog van, ez biztos, olyan, amitől az emberek randa nagy rémkutyákat hallucinálnak, és bejutott valahogy a szervezetükbe, a kérdés az, hogy hogyan.  Kifelé mindenki, Sherlock most meglátogatja az elméje palotáját, és ahhoz teljes nyugalom kell, nem lehet az ilyesmit mondjuk egy focimeccsen a B-középben vagy egy csúcsidőben egy zsúfolt metrókocsiban művelni.

hounds16.png

A procedúra abból áll, hogy Sherlock lemegy alfába, és úgy tekint az agyára, mint egy térképre, így próbálja az egyes információkat összekapcsolni. Pl. a legfontosabb jeleket, a HOUND szót és a Liberty In szavakat, ehhez kapunk egy szép látványos grafikát is. Párszor lefuttatja a szavakat a rendszerben, majd rájön, hogy Liberty, Indiana, és a Hound egy kód lehet, talán pont a drog neve, amit használtak, futtassunk csak le egy keresést a labor számítógépes rendszerében. Ehhez először is kéne egy magas rangú tiszt hozzáférési jelszava, morgós őrnagy pont jó lesz, már úgyis hazament, mert mellőzöttnek érezte magát, az irodája meg itt van, telis-tele olyan nyomokkal, amikből egy Sherlock kaliberű elmének gyerekjáték kikövetkeztetni a jelszót. Mármint akkor, ha az őrnagy nem a W21b-X&7_Qa9 jelszót használja, drukkoljunk. Az iroda tele van politikai és háborús tematikájú könyvekkel (micsoda meglepetés), azok között is legtöbb a Churchillel és Theatherrel kapcsolatos, az egyik keresztneve lesz a jelszó, két próbálkozásból meg is van, Maggie.

hounds17.png

És persze ott van a gépen a teljes anyag, Project H.O.U.N.D., ami egy drog kifejlesztésére irányult, ami zavart és félelmet kelt az alanyban, tehát egy háborúban legyengítené az ellenséget, de 20 éve leállították, mert az alanyok beszámíthatatlanok és agresszívek lettek tőle. Félelem és kényszerképzetek, nagyon ismerősen hangzik, már csak be kéne azonosítani a project egyik résztvevőjét, és ő lesz a geciemberünk. Meg is van, ott sunnyog Dr. Frankland az egyik csoportkép hátulján vérciki hetvenes évek frizurával. Mehetünk is elkapni, még jó, hogy Lestrade annyira élvezi a vidéki levegőt, hogy itt maradt.

hounds18.png

Henry közben csodálatosan prezentálja a drog mellékhatásait, megpróbálja kinyírni a pszichológusát, majd bemenekül a Tiltott Rengetegbe (miért pont oda?), fegyverrel. Vidám fiúk utána, pont akkor találják meg, amikor Henry már a szájába dugja a fegyvert, és Sherlock ezegyszer jól beszél, téged bedrogoztak fiam, mert tudtál valamit az apád haláláról, de még gyerekként láttad, így nem tudtad hova tenni, a pszichoanalízis viszont kezdte felszínre hozni az emlékeket. Közel vagyunk a megoldáshoz, Sherlock szavai hallatán Henrynek végre összeáll, hogy nem is rémkutya tépte szét az apját azon az éjszakán, hanem egy férfi volt gázmaszkban, kutyás (vagyis HOUND, Liberty In.) pulóverben. Így jött a szörnykutyás kényszerképzet, most fogja csak fel, hogy egy sima gyilkosságot látott, a gyilkos meg Frankland volt, az apja állítólagos cimborája. Ezek után nem volt más dolga, mint meghülyíteni és ezáltal elhitelteleníteni Henryt, és ehhez meg is volt az eszköze- a kísérleti drog. És Sherlocknak most leesik, hogyan jutott be a szervezetükbe, az a hülye köd, ami körüllengi a lápot, abban van a drog, vegyi aknamezőn járnak, és folyamatosan aktiválják.

hounds19.png

Ebben a pillanatban jelenik meg a gázmaszkos Frankland, akiben Sherlock a vigyorgó Moriartyt látja, szemét egy anyag ez. Ráadásul kutya is van vele, hatalmas, piros szemű és rém ronda meg ijesztő, Lestrade leszed,  Frankland meg menekülőre fogja, de pont egy aknára lép. Most már megnézhetik az állítólagos sátán kutyáját is, egyszerűen egy nagy testű kutya, valószínűleg pont a fogadós kutyája, nem lenne nagyon meglepő, ha hazudott volna az elaltatásáról. Henry most már rendben lesz, de Sherlock kicsit rossz időzítéssel örömtnácot jár, ez mekkora király eset volt, köszi Henry, ilyet még sokat, és talán a nyakba is ugrana, ha John nem állítaná le.

hounds20.png

Már csak az van hátra, hogy kiderüljön, hogy a laborban a jó Sherlock szórakozott országos cimborájával, egy mikrofon és egy szörnykutyahang imitátor alkalmazás segítségével hozta rá a frászt szegény Johnra. John meg azon a tényen szórakozik, hogy Sherlock tévedett, amikor annyira biztos volt benne, hogy a cukorban van a drog, Sherlock erre átmenetileg megsüketül rejtélyes módón. (John Watson interpretációját az esetről itt olvashatjuk.)  Még egy király jelenet van vissza az epizódból, helyszínt váltunk. Egy kopár cellából Mycroft éppen kiengedi a sötét tekintetű Moriartyt (miért???), aki úgy tűnik, nem bírta elviselni a szürke falak egyhangúságát, mert minden falfelületet a „Sherlock" felirattal dekorált ki. Innen folytatjuk jövő héten, évadzáró epizóddal, fene az angolok rövid évadaiba.

Címkék: sherlock
58 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Démétér 2012.08.28. 12:39:20

Idegesítően kevés az évadonkénti három rész, ha még ezt nem mondták volna el százszor, és hol van még a következő évad.

Imádom a blogokat amúgy, a BBC roppant aranyosan megcsinálta őket, főként a kommentek és Holmes fóruma szórakoztató, tele utalással a filmekre.

Némi logikai bukfenc, hogy ha Sehrlock azt hitte, hogy a drog a cukorban van, és ezért adta cukorral Johnnak a kávét, akkor Johnnak szép józannak kellett volna maradni. A cukorban ugyanis nem volt drog. Ha külön adta be, akkor minek kellett a cukros kávéval bohóckodni?

vitaygeorgina 2012.08.28. 13:54:49

Nagyon jó volt a hogyvolt, elég sűrű volt ez a rész is, de nagyon tetszett!
A Tiltott Rengetegért piros pontot is kapsz.

Az nekem sem világos most utólag, hogy John szervezetébe hogyan került a drog. Nekem úgy tűnik, hogy ebben a kísérletben a véletlen is szerepet játszott. Mert Sherlock cukrot itatott Johnnal, és leste a hatást a laboratóriumban, de a cukortól nem történt volna semmi, a kísérlet nem hozott volna eredményt. John mégis pont akkor hallucinálta a kutyát, és én azt gondolom, hogy attól, hogy a laborban benyitott olyan termekbe, ahová nem kellett volna, és az egyikben valami gáz szivárgott. Én akkor úgy értelmeztem, hogy ezzel a gázzal szívta be a cuccot, és így véletlenül pont akkor lett bedrogozva, mikor Sherlock amúgy is meg akarta figyelni.
Jól értelmezem, vagy valami felett elsiklottam?

freasic 2012.08.28. 14:35:05

Ha érdekel egy on-line stratégia játék,ahol a jó társaság mellett izgalmas csaták is várnak,gyere,és próbáld ki!:) www_erepublik_com/en/referrer/jim-bo

candyperfumegirl 2012.08.28. 14:35:13

@vitaygeorgina: Ezen már én is gondolkodtam, és arra jutottam, hogy John is ott volt velük az erdőben, ott került a szervezetébe, Sherlock a laborban csak stimulálta a kis játszadozásával.

Jim Raynor 2012.08.28. 15:12:53

node ha a sátán kutyája valójában egy sima eb volt, akkor mi hagyta azokat a baszott nagy mancsnyomokat?

clegane 2012.08.28. 15:13:00

komolyan, nem bírom én ezt a Sherlock sorozatot, mert sose az jön át hogy azta tényleg hű de okos a Sherlock, hanem hogy bazmeg mennyit csalnak neki az írók csak hogy felvághasson a légből kapott hülyeségeivel.
Tehát a jelszó Maggie? seriously?

mrs wilkinson 2012.08.28. 15:15:22

@Démétér: Sehol! Jövő ősszel jön csak. Gondolkodom egy tüntetésen :((

A szerzőnek (és az operatőrnek) pedig szeretném megköszönni alulról a 4. képet.

Démétér 2012.08.28. 15:18:37

@mrs wilkinson: Na igen, az egy ritka jó kép.

Most olvastam én is csak a "három szót", amit a szerzők jónak láttak előre elmondani a következő évadról. ÁÁÁÁ!!!

@clegane: Rettentően nem tudom elképzelni, hogy épp az a figura épp ezt a jelszót használja.

mrs wilkinson 2012.08.28. 15:25:28

@vitaygeorgina: Jól, legalábbis a rész végén Sherlock is ezt a következtetést vonja le.

JOHN: I mean, I hadn’t been to the Hollow, so how come I heard those things in there? Fear and stimulus, you said.
SHERLOCK (rummaging through the box of sachets): You must have been dosed with it elsewhere, when you went to the lab, maybe. You saw those pipes – pretty ancient, leaky as a sieve; and they were carrying the gas, so ...

TomAce 2012.08.28. 15:27:07

Lesz harmadik évad is? Juhé :)

candyperfumegirl 2012.08.28. 16:39:24

@mrs wilkinson: tényleg, erről meg is feledkeztem!

Pácsó Ármándó 2012.08.28. 18:00:41

Az nem tiszta, hogy amikor ennek a szép szál lapátfülű Henry gyereknek elvállalja az ügyét Sherlock, akkor először azt mondja, hogy Dr.Watson megy helyette és rá egy percre már ő is menni akar minden indok és fordulat nélkül.
A másik: a végén lelőttek egy igazi kutyát is amikor pokolkutyának nézték. Igen csak szokatlan, hogy 1 kutya 4-5 embert akarjon egyszerre megtámadni, pláne ha nem is szorítják sarokba. Esetleg ő is bedrogozódott?

@Jim Raynor: Kellett volna egy félmondat a gonosz tudóstól, hogy ő csinálta őket megtévesztésül

candyperfumegirl 2012.08.28. 19:02:31

@Pácsó Ármándó: Sherlock csak játszotta az agyát, a HOUND szó elhangzása pillanatától kellett neki az eset.

Ki tudja, hogy az igazi kutya kit vagy kiket akart megtámadni, de ők a drogos ködben azt képzelték, hogy rájuk támad.

Pácsó Ármándó 2012.08.28. 21:15:22

@candyperfumegirl: Igen, ez a "Véreb" után volt, akkor csak Watsont ugratta.

Henry nagy üvegajtó/ablak előtti jelenete, tipikus thriller/horror sablon megoldás volt, szinte már vártam egy hirtelen odaugró kutyát.

Köszi a hogyvoltot!

Démétér 2012.08.29. 08:09:56

Bocs. Szerintem a véreb szó elhangzása után kezdte érdekelni az eset, de akkor még Watsont küldte volna - részint ugratásból, részint vissza akart kerülni a domináns kontrollpozícióba a cigaretta kapcsán. Ha John nem adja neki oda a dugicsomagot, mehet egyedül, és Sherlock megint laptopról dirigálja. A jó doktor értette is, odaadta tehát az eldugott cigarettát - amit Holmes rögtön eldobott, mert az már nem kellett neki, pusztán csak a tudat, hogy ő van fölényben. És indultak együtt.

K.Tomoceusz 2012.08.29. 12:44:46

Na, ebből se tudtam meg, mi a tököm az a UMQRA.
Sherlock és Watson hülye hozzá, az itteni szerzőt nem érdekli, de valakinek muszáj megfejteni.

Elöször arra gondoltam, Watson lemaradt a morze jelek elejéről, és csak a végét kapta el. A QRA adott, az elejét kell kitalálni. Nem lehet se fogyó-, se léböjt-, se káposztaleves , ezek nem UM-ra végződnek. Lehetne rum, vakuum, kálium, ha lenne értelmük. De nincs. Tehát Watson jól kapta el a jeleket, az UMQRA-nak van önálló jelenése.
Sötét volt az erdőben, tehát férfi volt a zseblámpás ember, nő félt volna arra kolbászolni. Fiatal nem lehetett - annak még van vesztenivalója -, öreg se, az kitörte volna a nyakát egy kiálló gyökérben. Magas ember, hiszen a domb mögül tisztán látszott a lámpa fénye úgy, hogy az illető alakjának körvonalát nem lehetett kivenni. Legalább egy hete nem fürdött, hiszen egyedül volt, még a kutyája sem kísérte el. Pedáns ember, hiszen a zseblámpája nem fogyott ki adás közben. Magabiztos, biztos anyagi háttérrel, saját füstölgő gödörrel. De mi a faszt keresett az erdőben hajnali 2.24-kor? Keresett valamit? Vagy valakit? A feleségét nem kereshette, egyrészt azt minek, másrészt az úgyis hazatalál. A kutyáját se, az egyrészt szintén hazatalál, másrészt meg megvan, csak bizonyos okokból távolságot tart a gazditól. Tehát a 47 éves, magas, pedáns férfi kutyát sétáltatott az erdőben, aki kb. 87 méter távolságból követte. Halkan sétáltak, hiszen ha meghallja őket az asszony, képes és utánuk jön, megzavarva az idillt. Tehát az ember zseblámpával jelzi a kutyának, ha vége a sétának. Esetleg azt is, hogy a tulajdonában lévő füstölgő gödröt valaki nem rendeltetésszerűen használja. Utóbbi még nem bizonyított. De a többi igen. UMQRA a kutya hívójele. És azért van ilyen hülye neve, hogy más ne tudja elhívni. És aki mégis meg tudja jegyezni, az megérdemli, hogy elhívhassa.

2012.08.29. 14:26:53

@K.Tomoceusz: "John meg utánajár az UMQRA-nak. Közelebb érve már látja, hogy a fényjeleket véletlenül bocsátotta ki egy kocsi, amiben egy idősebb pár kicsit ügyetlenül próbált akrobatikázni, olyannyira, hogy a bácsi öve folyton beleakadt az indexbe. "

K.Tomoceusz 2012.08.29. 14:44:39

@beebeer: Aha, már látom, végig kellett volna olvasnom.
Logikus is, amikor egy anyóka nekemesik a kocsiban, én is umqrákat küldök az éjszakába.

candyperfumegirl 2012.08.29. 14:56:35

@K.Tomoceusz: erre most nem tudom, mit mondjak. Kiderült az epizódból is, meg a hogyvoltból is. Ott nem volt semmi rejtély.

Démétér 2012.08.29. 15:29:27

Nem lehet-e, hogy K.Tomoceusz ironizált például? Bennem fel sem merült, hogy komolyan kérdezné, amit nem lehet.

vitaygeorgina 2012.08.29. 16:17:07

@Démétér: Én sem mertem rá válaszolni, gondolkoztam ugyanis, hogy azt írjam:
"Hahahaha, milyen remek paródiája a science of deduction-nek", vagy inkább elmagyarázzam, hogy ez egy félrevezető nyom volt, és azt jelenti valójában, hogy "UMájgád, QúR A házaspár, a lámpájuk meg morzézik közben".

2012.08.29. 17:01:55

@K.Tomoceusz: tititá, tátá, tátátitá, titáti, titá - konkrétan ennyi történt abban az autóban.

Pácsó Ármándó 2012.08.29. 17:06:14

@Démétér: Na, akkor ezért.

Más: Lestrade azért kezdte elfaggatni a fogadóst, mert a szemfüles DR.Watsonnak a fogadóban gyanús lett egy nagy összegű számla a hentestől, pedig ott vegetáriánus ételeket kínáltak.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.08.29. 20:46:46

@candyperfumegirl: KTom túlkombinálta, amire nem figyelt, kipótolta. :) nem értem, mert nem csak sejttették, de mutatták is pillanatokra az eseményt, utána meg minden rá volt írva doktor arcára. amúgy bevallom, kicsit fanyalogva húzogattam a számat, miután befejeződött ez a része sorozatnak, nem igazán tetszett. és TÉNYLEG csak 3 részes egy évad??!!! fel vagyok háborodva.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2012.08.30. 13:24:37

Tiltott Rengeteg, imádlak, Candy, komolyan!:D

malevil 2012.09.05. 09:25:21

Hát szerintem sajnos ez a rész messze alatta maradt a sorozat bármelyik másik részének. Ami azért is nagy kár, mivel az alapja - megint csak szerény véleményem szerint - a legjobb Holmes történet volt. Mintha kihagytak volna minden jó ötletet az eredeti sztoriból, aztán nem tettek be helyette semmilyen más igazi ötletet. Anélkül, hogy a regényből elspoilereznék valamit, néhány dolog amit nagyon hiányoltam: A regényben Watsont tényleg elküldi Holmes, hogy próbáljon meg az ő módszere szerint egyedül nyomozni, és közben óvja Henry életét. Ez a szál nagyon jó lehetett volna filmen is. Azután a könyvben van egy nagyon jó félrevezető szál, amitől nem egyértelmű az elejétől, ki a gyanús figura. Maga a krimi szál is bonyolultabb, mint amit ide kitaláltak. Nagyon sajnálom, mert ez lehetett volna a legjobb rész is, és a leggyengébb lett.

2012.09.06. 10:07:15

Hahó! Az évadzárót nem HV-zod le?

candyperfumegirl 2012.09.06. 10:35:53

@beebeer: Dehogynem, folyamatban van, csak az különösen nagy falat...

2012.09.06. 10:44:17

@candyperfumegirl: OK, akkor türelmesen várom. :)

Pácsó Ármándó 2012.09.08. 11:59:05

@candyperfumegirl: Majd segítünk kijavítani :-)
Én is várom, de túlzás lenne azt állítani, hogy türelmesen!

Démétér 2012.09.10. 12:45:05

Tulajdonképpen az én fejemben is az jár, hogy "Where's. My. Sherlock." na de milyen illetlen dolog lenne sürgetni aki a kedvünkért csinálja az egészet, úgyhogy úgy teszek, mintha nem ellenőrizném naponta, kétnaponta, hogy van-e már új post. Minek, nemtom.

K.Tomoceusz 2012.09.10. 13:30:33

@candyperfumegirl: Azért nincs poszt, mert a zárójelenet nem világos. Szerencsére van itt kommentelő, aki végzett tisztánlátó tanfolyamot, és elmagyaráz mindent. A temetőben sunnyogó alak Umqura volt, Sherlock eltitkolt ikertestvére.

ewfuns 2012.09.10. 17:21:45

Egy kérdés. Henry házának udvarán néha fel-le kapcsolódtak a reflektorok. Az mi volt? Én azt hittem, onnan adták le a morse-jeleket, és azt látta Watson. De most akkor MI VAN????

Pácsó Ármándó 2012.09.10. 18:34:00

@Pj: Henry valószínűleg csak képzelődött a kábszer utóhatásaként. Nem bontották ki jobban a dolgot, pedig még az is lehetett volna, hogy mozgásérzékelősek a reflektorok és a H.O.U.N.D.-os tudós piszkálja őket, hogy Henryt ijesztgesse.
Dr. Watson kijött a fogadóból és felfigyelt a villogásra. Átvágott a mezőn és ott találta Mr. Sheldont és egy hölgyet akik prütyköltek egy autóban, aminek következtében az autó mozgott és a lámpája villogott. (Volt még ott 3-4 autós akik a sorukra vártak :-))

Pácsó Ármándó 2012.09.10. 18:48:17

Henry lámpáinak villogása nem ugyanaz a villogás volt, mint amit Dr. Watson észrevett, csak a filmben közel egymás után mutatták őket és lehet, hogy ez volt megtévesztő.

2012.09.10. 20:05:25

@Pácsó Ármándó: tuti, hogy a HOUND-os pasas baszkurálta a lámpákat, mozgásérzékelős volt. A kutyát csak belátomásozta a srác, mondjuk ezen nem csodálkozom.
Nagyon bírom, hogy nem magyaráznak el minden szírszar történést, azért van agyunk, hogy használjuk.
Most már azért inkább azon agyalnék, hogyan úszta meg a zuhanást Holmes. Szerintetek?

Démétér 2012.09.10. 20:25:30

@beebeer: Vannak a youtube-on részletes magyarázatok, ha valakit érdekel. Aki egyelőre tűnődni szeretne, annak azokat a pontokat ajánlom figyelmébe, hogy Sherlock Molly segítségét kérte, hogy parkolt ott egy teherautó, hogy John nem mozdulhatott az ugrás előtt, majd elütötte egy kerékpáros, mielőtt megvizsgálta Sherlockot.

Pácsó Ármándó 2012.09.10. 21:42:11

@beebeer: Én is valami "másra esett és utána beművérezte magát" verzióra tippelnék így látatlanban.
Azon se csodálkoznék, ha valamilyen csavarral Moriarty is megúszná :-)

2012.09.11. 17:02:17

@Démétér: szerintem is pont ezeknek a pontoknak van jelentőségük, de sehogy sem áll össze bennem a történet.
OK, fontos volt, hogy Watson pont azon a ponton maradjon, mondjuk lehet azért, hogy ne lássa a földet érést, a biciklis kissrác se véletlenül dönti fel, de mennyi időt nyert vele Holmes, 1-2 tized másodpercet? Gyanúsan hamar ott volt a hullaszállító is... nem tudom, már nagyon nézném a harmadik évadot, hogy a fene essen bele, milyen sok idő van még hátra.
Mellesleg azért megjegyezném, ÍGY KELL sorozatot csinálni! :)

2012.09.11. 17:06:04

@Pácsó Ármándó: Moriarty olyan szépen lőtte fejbe magát, külön meg lennék sértődve, ha kiderülne, az is fake. :))
Egyébként Moriarty ott tévedett, hogy Holmes barátai közé nem számította bele Mollyt.

Démétér 2012.09.11. 17:54:10

@beebeer: John így pont nem látta a köztük lévő alacsony épület miatt, ahogy Sherlock földet ér, és nem látta a teherautót sem, ami közben elment. (Talán Sherlockkal.) Molly meg ugye hullaházban dolgozik... Mi van, ha az a halott, összetört ember fekete fürtökkel és szétzúzott koponyával nem is Sherlock? Mire John odaért (a biciklis feltartotta ugye), az a pár másodperc épp elég volt, hogy a halottat jó néhányan körbevegyék, és épp csak a pulzusát tudta megnézni.

És hát na igen, PONT így kell(ene) sorozatot csinálni. Szeretem ezt.

Pácsó Ármándó 2012.09.11. 18:12:12

@beebeer: @Démétér: Tényleg olyan volt, mintha egy kórház elé ugrott volna, mert rögtön ott volt az eü. brigád.
Nem tudom Dr. Watson az esése után mit látott tisztán, pláne hogy folyamatosan tuszkolták elfelé, de én csak vértől csatakos hajat és nem annyira szétzúzott koponyát. Ezt pedig meg lehetett oldani Sherlockkal is, nem kellett hozzá dublőr.
"Egyébként Moriarty ott tévedett, hogy Holmes barátai közé nem számította bele Mollyt." Lehet, hogy Sherlock se sokszor :-)
Ha nem lenne Moriarty, akkor a következő évadban nem is lenne főgonosz? Hiányozna.

Démétér 2012.09.11. 18:41:48

Annyira szeretném, ha lenne Moriarty (honey, you should see me in a crown), de azt végképp nehéz elképzelnem, ahogy valaki túléli a fejlövést. De nem bánom, ha elkápráztatnak :)

Mollynak biztosan van valami szerepe, mert Sherlock felkereste az ugrás előtt, és hát nem hiszem, hogy az érzelmes búcsú miatt tette volna.

2012.09.11. 18:48:01

@Pácsó Ármándó: @Démétér:
kicsit utána néztem, jó nyomon vagyunk... Állítólag a megoldás ott található, ahol "Holmes kilép a karakteréből". Ez szerintem az a pont, ahol Molly "elemzi" őt, ahogy elfogadja, hogy Molly sebezhetőnek látja. Nem tudom pontosabban leírni, na ezért lenne jó a HV a záróepizódról. Tehát Molly a kulcs, meg a kórház, hiszen Sherlock határozta meg a találkozó helyét, a kórház tetejét, volt elég ideje rá, hogy az ugrást megszervezze.

2012.09.11. 19:01:36

@Démétér: "Mi van, ha az a halott, összetört ember fekete fürtökkel és szétzúzott koponyával nem is Sherlock?"

De, Sherlock volt, perverz sokáig időzött rajta a kamera, tolta bele az arcunkba, az Sherlock!

Démétér 2012.09.11. 19:07:15

@beebeer: Nem vagyok egy antropológus, én hiába nézem a jelenetet, nem vagyok teljesen meggyőződve. De legyen, nem bánom! Viszont akkor valamit kellett csinálni a pulzusával, mert akármilyen jó színész és akármennyire összevérzi magát, ha egy orvos megtapintja a csuklóját, csak észreveszi, hogy nem halott. Márpedig ugye nem az.

A karakterből kilépés egyébként (megint) egy jó jelenet volt. Meglepő Mollytól, aki eddig minden alkalommal összeizgulta magát Sherlocktól, de érdekes.

vitaygeorgina 2012.09.11. 19:07:55

@Pácsó Ármándó: Szerintem nem fogja megúszni, és ezt az olvasmányélményeimre alapozom, nem az aktuális epizódra. Doyle csak Sherlockot támasztotta fel, Moriarty-t nem.
De a fejlövést nehezebb is lenne megmagyarázni, mint Sherlock ugrásos mutatványát.

2012.09.11. 19:13:24

@Démétér: először én is reménykedtem, hogy nem mutatják a földön heverő halottat, akkor kárörvendve visítoztam volna, hogy ho-ho-hó, nem vágtok át, de mikor közelin mutatták Holmes élettelen, véres arcát az összezavart rendesen.

Kíváncsi vagyok a pulzustrükkre, mert biztos, hogy lesz valami. Na meg aztán marha gyorsan el is terelték Watsont onnan, az sem lehet véletlen.

Démétér 2012.09.11. 19:15:38

@vitaygeorgina: Ehem, ez sajnos igaz. Pedig Moriarty ritka jó egy karakter (volt?).

@beebeer: Egy év múlva megtudjuk. Őrület, komolyan. Egy év?!

2012.09.11. 19:16:47

@Démétér: meeecsoda szemétség! :)))

Démétér 2012.09.11. 19:18:48

@beebeer: Nem vagyok egy türelmes típus :)

2012.09.11. 19:23:00

@Démétér: hogy őszinte legyek én igen, de erre a sorozatra nagyon rákattantam, imádom a hangulatát, imádom a karaktereket, és az, hogy Watson naplója kommentekkel (!) fenn van a neten, na azon meg beájultam.
Ha csinál valamit az ember, valahogy így kellene, ilyen aprólékossággal, precizitással.

Démétér 2012.09.11. 19:27:22

@beebeer: A blogokat végigolvastam, kuncogtam, mint egy gyereklány, komolyan. Sherlockén a levelezés, Mollyén a cicák, Johnnál meg az egész zseniális. A kommentek, jaj!

Az angolt meg élvezem, mert egyébként valami szörnyű kiejtéssel hallgatom az angolt mostanában - a BBC Sherlock sorozata ilyen szempontból felüdülés.

És amit a hogyvoltokban is emlegettek már: a sorozat zenéje is telitalálat.

candyperfumegirl 2012.09.11. 21:26:15

Ez van, ha a hogyvoltíró szabadságra megy. :) Jelentem, visszatértem, és meg is írtam, arra kérlek titeket, hogy majd a finálé postnál is folytassátok az elmélkedést, úgy lesz igazán izgi. ;)

borokabogyó 2012.09.11. 22:00:10

A pulzusra eszembe jutott egy Poirot történet, hahol egy kislány úgy játszotta el, hogy meghalt, hogy elszorította a felkarját és így nem volt pulzusa... Lehet hogy Sherlock olvasta a történetet...
És én is nagyon várom a hogyvoltot!

candyperfumegirl 2012.09.12. 00:07:48

@borokabogyó: arra létezik megoldás egy olyan eszközzel is, amit ebben az epizódban még oda is adnak Sherlock kezébe egy ponton. De az szerintem red herring, mert a pulzus nem magyaráz meg mindent.
Ha minden jól megy, holnap már olvashatjátok a hv-t, és nagyon remélem, hogy beleírtam minden lényeges részletet. ;)

Démétér 2012.09.12. 07:40:30

@candyperfumegirl: ÉLJEN! :) Köszi! Várjuk. És sajnos abban biztos lehetsz, hogy a másik posztnál is folytatom az elmélkedést, mert minden önuralom nélkül foglalkoztat ez az izé engem. Az "eszközt" viszont teljesen nem tudom, kénytelen leszek újranézni! Ohh, egy ürügy.
süti beállítások módosítása