Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Így jártam anyátokkal 1x04 - Return of the Shirt

2012. augusztus 27. 09:00 - sawyer_15

Indításképpen Ted elképedve bámul egy általam meghatározhatatlan színű és mintázatú inget, de ahelyett, hogy örökre megszabadulna még az emlékétől is, egy sokatmondó Wáááóóóó szóvirággal fejezi ki lelkesedését, nagyjából egy időben a belőlünk kiszakadó, ehhez képest barokkos húbazmeg sóhajjal. Ted nem is vesztegeti az időt, rögtön a következő jelenetben a bárban már a címszereplő ingben sokkolja barátait és az éppen arra járó gyanútlan vendégeket. Hmm, zöld-barna együtt, ez aztán a design, WAMP-on vetted? Oltják a többiek pár kétes értékű bókkal. Ted agyában viszont ekkor már más program fut: 6 évig nem tetszett ez az ing, most mégis, eddig prüszköltem a whiskey-től, most pedig jól csúszik ez a scotch, mi van, ha megváltozott az ízlésem. Át kell értékelnem a véleményemet, főleg a régi csajaimról. Aha, főzőlap bekapcsol, ebből újramelegítés lesz, minden elkeseredett párkereső utolsó mentvára.

1x04_No1.png

A barátok ilyenkor jellemzően előjönnek azzal a végtelenül elavult jótanáccsal, hogy nem gondoltál arra, hogy inkább valaki teljesen új lányt keress, ahelyett, hogy egyszer már kudarcba fulladt exkapcsolatokat próbálsz újraéleszteni? Na, tapasztalataim szerint ez az a megközelítés, ami hibás, sőt, teljesen működésképtelen, mivel minden egyes új próbálkozással, minden új csajjal csak azoknak a száma nő az exek portfóliójában, akikhez később ismét vissza lehet térni egy újabb összejövős próbálkozás erejéig. 22-es csapdája, fából vaskarika, ördögi kör. Ted barátai úgy látszik, birtokában vannak ennek a tudásnak, mert meg sem próbálják Tedet lebeszélni. Helyette nézzük inkább közösen a portfóliót, milyen exekből lehet választani.

Pót_2.png

Ted Bestof válogatása: Stephanie, a felnőttfilmes? Háááát, nem igazán, tekintsük bedőlt ügyletnek. Itt nem teljesen világos, hogy Ted csak puszta kíváncsiságból kérdezte meg, hogy mégis hány darab pornót forgatott a csaj, vagy pedig azért lett volna olyan szám, ami még belefér a tipikus feleségnek való lány definíciójába: 27 még határeset, de 175 azért már mégiscsak sok?! Jackie, a cserbenhagyásos gázoló? Semmiképpen, tekintsük leírt követelésnek. Főleg, hogy a csaj leginkább a pokol valamelyik magasabb beosztású démonára hasonlít, amikor nevet. Natalie, a zoknimajomgyűjtő? Csupa kellemes emlék, minden szép és jó volt, csak akkor még Ted nem akart megállapodni, ő lesz a megfelelő, lábast a tűzhelyre, kezdődjön a kiolvasztás!

1x04_No3.png

Közben kis színesként Barney aktuális szórakozása, hogy minél gázosabb dolgot mondasson ki Robinnal élő adásban. Takony, mellbimbó? Barney szerint minden csak megfelelő nagyságú tét kérdése, főként, hogy Robin riportjai leginkább Arany Málna-díját vagy IgNobelt érdemelhetnének, ha lenne olyan riporteréknél. Robint viszont majd szétveti a szakmai önérzet, főleg, hogy nagy kiugrási lehetőségként mehet a városházára riportot készíteni. Kis szépséghiba, hogy riport a városháza előtti bevándorló hotdog-árusról szól. Hát, ettől ugyan nem leszek az év riportere, ha ti így, én se máshogy, akkor már Barney-tól begyűjtöm a felajánlott díjat: „50 éve még egy mellbimbóért lehetett itt hot-dogot kapni”. Barney emeli a tétet, az eredmény következő bejelentkezéskor  egy seggrecsapás kíséretében előadott „Én egy nagyon-nagyon mocskos lány vagyok” zárszó. Ezekkel Robin nézettségben lassan felzárkózik a Duna-tv hajdani akváriumához, legalábbis nálam veri a halakat.

1x04_No4.png

Ted akcióba lendül, ehhez ismét a zöld-barna ingbe öltözik, mi másba, be kell pótolni azt a hat év kihagyást valahogy. Megvan Natalie száma, reméljük, hogy a szakítás körülményeire nem emlékszik. Na persze, a csajok már csak olyanok, hogy az ilyen események részleteit lazán elfelejtik, mint a srácok a randomcsajok neveit. Helló Natalie, itt Ted Mosby. Menj a pokolba! Natalie, a frappáns válaszok nagy szakértője rögtön le is csapja a telefont. Bad luck, emlékszik. Lily előkapja a kikérdezős hangját, nem olyan reszelős, mint amikor Jack Bauer hörgi, hogy telmiverdöbomiz, de legalább annyira hatásos, és még térden lőni sem kell senkit. Hogy is történt pontosan az a szakítás, Ted? Hát, a születésnapja környékén… leginkább aznap… és leginkább telefonon… Szegény, nagyon sírt? Hát, talán, valószínűleg… leginkább nem tudom. Tulajdonképpen nem is vele beszéltem, csak az üzenetrögzítőn hagytam egy ütős születésnapi üzenetet. Végülis, ha létezik a szendvics-kritika, miért ne lehetne szendvics-szakítás is. Boldog Szülinapot, szuper csaj vagy. Figyelj, jegeljük ezt a kapcsolat dolgot. Egyébként tényleg fantasztikus csaj vagy. Kész is.

1x04_No5.png

Ted, te harmatos női lelkek tiprója, szerelmes szívek kifacsarója, hát hogy tehetted ezt! Többet ilyet soha! Állnod kell a könnyeket. Oké, oké, hiba volt, fiatal voltam, az inget sem hordtam, most már ebből merítem az erőt, olyan lesz ez nekem, mint Bruce Willisnek az atléta, legközelebb mindenképpen szemtől szemben szakítok. Mondjuk, ha minden jól megy, akkor nem kéne, hogy legyen legközelebb. Natalie-t valóban megviselhette a dolog, mert most három év elteltével, egy pohár borral álldogál magányosan a konyhájában, tipikus szombat esti elfoglaltság életigenlő jólkinéző szingli csajok számára. Ekkor Ted bekopog egy gigantikus zoknimajmot használva előörsnek, a zöld-barna inget meg tüzérségi háttér-támogatásnak szánja, gondolom.

1x04_No14.png

Natalie valahonnan nagyon ismerős, á, persze, a Ted nélküli éveiben mogorva orvosok mellett próbál rejtélyes betegségeket diagnosztizálni. Nagyon sokoldalú csaj. Nem csoda, hogy Ted szabadkozik, sorry az üzenetrögzítős szakítás miatt, nem volt túl elegáns, igazán idióta voltam, és hát boldog x mínusz harmadik születésnapot. Ez viszont azon kevés alkalmak egyike, amikor egy csajnak nem jön be, hogy a valós életkoránál 3 évvel korábbra kívánnak neki boldog szülinapot. Merthogy Ted azt nem tudta, hogy ráadásul sikerült úgy időzítenie a szakítást, hogy a meglepetéspartira készülő, lakásban várakozó tömeg hallgatta először végig. Ted nagy mentése: volt meglepetés-party? És engem mégis miért nem hívtak meg? Szép védés, középkezdés.

1x04_No15.png

Mindegy is, mégis mit keresel itt 3 év után? Megkomolyodtam, most már megállapodnék, mint magyar kormány az IMF-fel. Kissé elkéstél. Mi, 3 év neked már késés? Az semmi, 7 évad a hogyvolttal, na, az már késés! Mit nekem 3 év, ha életem párjáról lehet szó, lazán behozom, gondolja Ted, és ennek megfelelően erősen indít: Mit szólnál egy kávéhoz? Natalie külsőleg mindenképpen elég sok jó tulajdonsággal van felvértezve, de úgy látszik, a belső erényei között az önbecsülés hátra van sorolva, mert nagyon könnyen meggyőzhető, és igen, a kávé végülis szexet jelent. Mindenki happy, főleg, hogy az elmúlt 3 év legalább arra jó volt, hogy Ted szexuális teljesítménye javult. Natalie könnyen túlteszi magát a többéves késésen, dicséretes, követendő példa ez. Majd három hét, három csodálatos, a zöld-barna ingben eltöltött hét után azonban Tedet ismét meglegyinti szakítás szükségességének szele. Nem ő az igazi, nincs mit tenni, olyan ez, mint a lottó, kicsi az esély a nyerésre, statisztikai alapon meg is van indokolva a szakítás, szemtől szembe sem lehet sokkal nehezebb lemenedzselni.

1x04_No10.png

Robin időközben rájött, hogy még a saját főnöke sem nézi a műsorát, így azt csinál benne, amit akar, akár a melleit fogdosva is elviszi a műsort, sőt, úgy különösen, elvégre erre a tevékenységre komoly iparágak épültek. Kár, hogy ezt nekünk nem mutatják. Barney következő, ezúttal 1000 dolláros ajánlata egy Ickey Shuffle nevű énekes-táncos revü előadása élő műsorban, aminek én nem értettem a lényegét, pedig még csak kanadai sem vagyok. Robin épp a legöregebb New York-i lovaskocsi-hajtóval készít riportot, és már lazítja a tánchoz a talpait, amikor elragadja egy meghatottsággal vegyített büszkeséghullám.  Az öreg kocsis ugyanis élete legizgalmasabb pillanatának tartja, hogy most bekerülhetett a tévébe az élettörténete. A pátoszba csak az rondít bele, hogy Robin elveszti egyensúlyát a lovaskocsin és belezuhan egy nagy rakás lószarba… De komolyan. Legközelebb majd tortát nyomnak valakinek a képébe, és azon kell röhögni? Mindenesetre ez a karrierkezdet ritkán szerepel sztárriporteri önéletrajzokban. 

1x04_No13.png

Ted ezúttal meg akarja adni a szakítás módját – így az ünnepi alkalomhoz az ünnepi zöld-barna ingét veszi fel -, van jobb lehetőség erre egy éttermi vacsoránál? Van, persze, vacsora a kidobandó csaj születésnapján, amit bónuszként még el is felejtett Ted. Mindenesetre kárba ne vesszen a jól felépített szakítási stratégia, Ted nem hátrál meg, csak hátralép kettőt a lendületvételhez, nagy levegővel lenyom még fél üveg vörösbort, és keményen, férfiasan vázolja Natalie-nak a helyzetet, miszerint nem ő az igazi. Egyszóval szakít, hagyományőrző jelleggel Natalie születésnapján, úgy látom, a tradíciók Amerikában is fontos szerepet töltenek be a társadalmi kapcsolatokban.

Pót_1.png

Az őszinteség nagy erény, részemről ezzel megvagyok, gondolja Ted, ennél nagyobb erény már csak az őszinteséget követő megbocsátás lehetne, ez a te köröd, Natalie. Mivan?! 3 év után összejöttél velem azért, hogy megint a születésnapomon szakíts velem?! Úgy tűnik, Ted két nagy hibát is elkövetett a terve során. Egyrészt abban a hitben élt, hogy a krav-maga valami békés jógaféle fetrengés, másrészt baszottul felhúzott egy krav-magás csajt. Natalie-nak ugyanis a megbocsátás nem az erőssége, annál inkább a krav-maga tudás, ami a jelen helyzetben sokkal jobban hasznosítható, mondjuk egy körbepörgő-rúgás formájában, bele Ted képébe. Az egésznek legalább annyi haszna volt, hogy Tedről végre leszakadt a zöld-barna ing, bár a retinánkba már örökre beleégett. Ezzel Natalie megkapta Ted élettörténetében a maga 15 perc hírnevét, egészen pontosan 16-ot vagy 18-at, attól függően, hogy a zoknimajmait vagy az üzenetrögzítőjét számítjuk első megjelenésnek. Úgyhogy most irány a diagnosztika osztály, szerencsénkre ott ritkábban cserélődik a csapat, mint Ted csajai.

1x04_No8.png

A kanapéval egyre szorosabb szimbiózisban élő Kids a rész végén még jól kiröhögi Ted-aput, amiért megverte egy lány. Szerintem ők még nem látták sem az azerbajdzsáni női birkózó-válogatottat, sem valamelyik kínai olimpikon súlyemelőnőt, biztosan nem lenne ilyen nagy a szájuk, ha egy sötét, elhagyatott edzőteremben összefutnának velük.  

Értékelés: Zoknimajomgyűjtő Natalie 6/7, figyelembe véve, hogy más sorozatokban is mennyire cseszett jó karaktert játszik a csaj.   

A mai rész tanulsága egy fél pillanatig nem lehet kérdéses. A szerelem velejárója, hogy valaki megsérül. Óvd testi és lelki épséged, és harcias amazonokkal szakíts telefonon.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása