Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gossip girl - A pletykafészek 1x09 - Blair Waldorf Must Pie!

2012. augusztus 24. 14:00 - Agent "V"

A mai epizódban lesz egy kis visszatekintés, képet kapunk az eddig sokat emlegetett problémákról és Blair anyját is utálhatjuk, ha eddig nem tettük volna. Hálaadás a mai téma, ami nem lesz fenékig tejfel senkinek, sőt a lehető legrosszabbul sikerül, és nem viszonylag kevés a vidám momentuma.

1.png

Szép őszi falevelekkel kezdünk és egy visszatekintéssel: a totálisan elázott Serena teste fölött Blair próbál uralkodni, hogy legalább lábon menjen, ne négykézláb. A táskáját persze a bárban hagyta, úgyhogy míg Blair elmegy megkeresni, addig Serena az úttesten próbálja elüttetni magát, de ekkor jön Super Dan és elrántja a száguldó taxi elől. Veszélyes mutatvány, engem például ma részegen tántorgás nélkül is elütött majdnem a taxi, szóval a srác igazi vészhelyzetben segített. A jelenbe átlépve a párocska éppen telefonon édeleg. Serena Blairhez készül hálaadásra, aki izgatott mert az apja először jön haza, mióta lelépett egy pasival,Dan pedig a családjával ünnepel. Hát igen, az anyját még mindig nem bírom, túl nyálas és túlságosan jófejkedős, amihez csatlakozik a család többi tagja. Émelyítő.

2.png

Blair az apja tökös pitéjének a receptjét keresi, szerintem ez a csaj totál oda van az apjáért, nem is értem, hogy miért nem ment vele. Szegény Blair nagyon boldog, de csak addig míg Serena célozgatni nem kezd Chuckra, és ki nem mutatja a nem tetszését, amire Blair a szokásos módon válaszol: vérig sérti és lekurvázza a barátnőjét a Nate ügy miatt. Serena el is megy, Blair meg visszavonja a vacsi meghívást az egész családra vonatkozóan.

3.png

Hát miután a tinik összevesztek, a Van der Woodsen család a kínai negyedben járkál, mivel Anyu nagyon szeretne valamit saját kezűleg az asztalra tenni a családnak, de persze a srácok paráznak, hogy mi lesz ebből, mivel az anyjuk se főzni nem tud, se konyhájuk nincsen. Mikor az anyjuk egy tököt akar megetetni velük csörög a telefon, hívja a pasija, aki nagyon jófej akar lenni, ezért meghívja a családot magukhoz hálaadásra. Szegény Anyu nagyon rosszul leplezi az érzelmeit.

4.png

Visszaugrunk a tavalyi hálaadásra, ahol Blairnek még van apukája. Serena még mindig tök részeg, amit szerencsére a szipirtyó mama nem vesz észre. Blair a papájával süti a híres-neves tökös pitét, közben a barátnőjét is próbálja ébren tartani. Az apja amúgy tök jó arc, valószínűleg azért is lépett le az anyjától, ja meg azért is mert meleg. Ezt amúgy már valószínűleg akkor is tudták, mert Elenor tesz rá néhány célzást, hogy ne örüljön annyira a hirtelen érkező modell srácnak. Tesznek néhány célzást Blairre is, aki közli, hogy nem éhes, mert 15 valamit megevett, mikor az apja csinálta az előételt. Anyu ennek nem örül, és a következő beszélgetés alapján Blair bulimiás lehetett, és orvossal kezeltették. Ami még ennél is neccesebb szitu, hogy Blair nem akarja felvinni Serenát, hogy hideg fürdővel kezelje, helyette megkéri az éppen érkező Nate-t, hogy vigye fel. Na ezt nem fogom én soha csinálni a szupermodell külsejű barátnőmmel és a pasimmal. A jelenben Blair éppen előkapja az anyját, hogy az apja miért nincs még ott, és neki amúgy is miért nem szólt senki. Szép este lesz.

5.png

Serenáék éppen Dant várják, hogy elvigye őket a vacsira, és közben az anyjukat is próbálják rábeszélni, hogy menjen el vagy ha meg nem érzi jól magát, akkor ők is otthon maradnak. Ez a betegség dolog addig hihető is, amíg a szobapincér meg nem hozza a hálaadásnapi vacsit. Ekkor megérkezik Dan, aki nem fogadja el a „nem akarok a terhetekre lenni” kifogást, úgyhogy szegény Anyu duzzogva elmegy átöltözni, és gyorsan felhívja Rufust, aki nem veszi fel, úgyhogy az üzenetrögzítőre mondja rá a dolgot.

6.png

Blair éppen öltözködik, közben Dorotának duzzog, hogy az apja el se jött,és még csak nem is szólt neki, mikor a szobalány van annyira rendes, hogy megsúgja, fel kéne hívnia a papáját és rákérdezni a dolgokra. Archibaldéknál sem megy túl jól a vacsi: hárman ülnek a szürke ebédlőben kinyalakodva, de persze tökre álságos az egész dolog. Hamar ki is bújik a szög a zsákból, mert a Gyöngysoros elkezd panaszkodni, hogy nem mehettek Waldorfék vacsijára és egy csomó nőegyletből is kirúgták a francba. Hát igen, a világ szemét és mocskos, ezt a legfelsőbb szinteken is át lehet élni, úgyhogy szívás közlegény. Nate is valószínűleg annyira utálja az anyját, mint én, mert leszedi a keresztvizet róla, majd lelép az egész hülye vacsoráról.

7.png

Éééés, jön a nagy meglepi, ami mindenkinek kényszeredett mosolyt csal az arcára:megérkezik a Van der Woodsen család a Humphrey vacsira és a felnőttek nagyon nem örülnek egymásnak. Vissza is nézünk az előző évre, amikor Dan hazaér és elmeséli, hogy megmentett egy lányt egy taxis gázolás elől. Jenny persze levágja, hogy a szép szőke lányról van szó, az anyja meg kontrázik, hogy ha a szőkéket szereti, akkor tuti az apja fia. Persze Dan szerint ez nem akármilyen szőke, hanem különleges, olyan, aki berúg hálaadáskor és taxi elé gyalogol. Alison levonja a következtetést: ha a zűrös szőkéket csípi, akkor tényleg az apja fia. Dan meglepődik, hogy az anyja kemény csaj volt, mire az közli, hogy ki mondta, hogy róla van szó. Innen már tudjuk, hogy akkor Lily lesz a zűrös szőke, aki a jelenbe visszatérve persze úgy tesz, mintha nem ismerné őket, majd mikor mindenkit elpaterolnak a kölykök közül, akkor ledumálják, hogy a gyerekek ne tudjanak már semmit, főleg ne Lilyről, aki ha lehet nem verné nagy dobra a múltját.

8.png

Blair éppen éhségsztrájkot folytat, amit az anyja kb az 5. fogás után vesz észre. Ekkor Blair a szemére veti, hogy felhívta az apját és azt mondta neki, hogy a lánya rühelli amiért itt hagyta, úgyhogy ne is jöjjön el hálaadáskor, mert nem hiányzik senkinek. Érdekes módon itt még Elenornak áll feljebb és elküldi Blairt az asztaltól, aki ekkor veszi észre, hogy az apja tökös pitéje nincs a desszertek között. Mint kiderül, Elenor szerint nem volt méltó a többi desszerthez, ezért leküldte a portásnak, de válasszon bármelyik desszert közül. Ekkor Blair felkap egy tortát vagy mit és nem, nem húzza a hülye anyja fejére bassza meg, pedig esküszöm azt hittem és tisztelném a csajt érte. Helyette kiviszo a tortát és felzabálja az egészet meg még mást is, a háttérben hátborzongató zene szól és emlékképeket látunk a zabáló, majd mindent kihányó lányról. Na igen, ez kifejezetten nem vidám momentum.

9.png

Megy a nagy brooklyn-i vacsora is, éppen Lily gyerekkoráról van szó. Elmeséli, hogy ranchon nőtt fel,de ekkor csörög Serena telefonja, a beszélgetésből ítélve Blair hívja, úgyhogy egyből le is lép a vacsiról, bocs mindenkitől, de anya csak maradjon nyugodtan, érezzék jól magukat. Úgyhogy a legjobb barátnő elmegy, a beszélgetés meg folytatódik, ekkor elmeséli, hogy volt egy Rózsafa nevű lova, ami hoppáá, Hugica szerint apának pont volt egy ilyen száma, amit anyáról írt. Hát igen, itt borul ki a bili, mert Alison kiakad, Lily meg elszólja a magát a régi ismeretségről,és végül mindenkinek leesik, hogy hogyan is ismerték egymást régebben.

10.png

A múltba nézünk vissza megint, éppen azt látjuk, ahogy Nate fürdeni viszi a még mindig vicces részeg Serenát, amiből aztán egy ruhástól fröcskölés kerekedik, amire már Blair is odaér és lehet, hogy ti nem lepődtök meg, de én meglepődtem, hogy nem ugatta le őket, hanem beszállt ő is a játékba. Tök aranyosak egyébként, igazi gondtalan kölykök. Bezzeg a jelenben:Nate egy padon ücsörög és tűnődik, hogy felhívja-e Serenát, aki viszont éppen Blair fürdőszobájába érkezik meg és megpróbálja megvigasztalni. Ki akarja rángatni a csajszit a mélabúból, úgyhogy mennek valamerre.Alison és Dan  is séta közben beszélik meg a Lily ügyet és persze most megint ezt a hülye nőt kell sajnálni, amiért Lily volt Rufus első szerelme. Az exek a lakásban próbálnak beszélni, de elég nehezen megy a dolog. Vili, hogy oda vannak még egymásért, meg legrégibb barátok, amit Lily nem így érzett, mikor megcsókolta a múltkori partin és persze a neje éppen most lép be az ajtón.

12.png

Nate-t is elkapjuk egy percre, ő végül hazament, jobban is tette, mert az apja a padlón fekszik félre csúszott nyakkendővel.A tavalyi hálaadáson vagyunk újra, Serenát Nate és Blair támogatja le a lépcsőn. A pezsgőt már alapból elveszik tőle. Blair elmegy az apjának segíteni a krumplival, az Archibald szülők meg jól összebalhéznak. Hogy ezek, hogy maradtak együtt ennyi ideig!? A kórházban a Gyöngysoros megint magát sajnálja, Nate meg persze kiakad rá, mert az apja öngyilkos akart lenni, ez teljesen világos. Nem is engedi be az anyját a kórterembe.

11.png

A felnőttek éppen a smároláson veszekszenek, tisztára mint a gyerekek, amikor megérkezik Serena és hozza magával a barátnőjét i és kicsit meglepődik a fura szitun, amibe csöppennek. Inkább be is mennek a szobába, ahol azon tanakodnak, hogy vajon rokonok-e, mert Eric haja tökre hasonlít Rufuséra. Serena próbálja megemészteni a dolgokat, Blair pedig kreténkedik egy keveset, úgyhogy Serena rábeszéli a társaságot, hogy húzzanak el a tűzlépcsőn.Odakint nem jobb a helyzet, mindenki szekál mindenkit, majd Alison a tipikus fasz ultimátummal jön, vagy kidobod az életedből vagy ott hagylak. A srácok kajálnak éppen, mikor Lily megjön és leül sült krumplizni, úgyhogy mindenki lelép, a barátnők is kibékülnek,asszem nagy beszélgetés jön.

14.png

Danék is dumálnak hazafelé, hogy talán nem volt olyan jó ötlet a mamit hazahívni.Ide is jönnek a szülők, mennek egy kis Humphrey sportra. Dan persze papol egy kicsit, de azért elég jól elpoénkodnak a dolgon, viszont azt is megtudjuk, hogy Lily kiszállt az életükből. Blair is hazaér, itt is beszélgetés van. Az anyja bevallja, hogy válási papírokat kapott, amik elég rosszul érintették, ezért volt kicsit kifordulva magából. Végre benne is látunk egy kis emberi mivoltot.

13.png

Nate faterja ébredezik, kezdenek beszélgetni. A pasi persze most is tagadja, hogy a rohadt erős gyógyszerre szándékosan ivott rá, de a srác próbál vele értelmesen beszélni, és amúgy sokkal felnőttebb, mint ez a marha.Tavaly jobban mentek a dolgok, tényleg olyan volt az egész, mint egy nagy család, ott volt mindenki, boldog volt mindenki. Azért a végére most is megtalálják a pozitívumokat, egy kicsit mindenki megpróbálja jobban látni a dolgokat:valakik sült krumplival, valaki sütivel és teával, valakik meg családi focival.

De hol van Chuck?

xoxo

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása