Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 1x20

2012. augusztus 23. 14:00 - Segna

Ma haule neveléssel és kelta zenével kezdünk. Megtudhatjuk, hogy a szigeteken is vannak ősi sziklarajzok, valamint, hogy Dannó szerint a helyes gyereknevelés kizárja a hegyi túrákat apával kettesben, de támogatja a manikürt. Mielőtt végleg elmenne a kedvünk, kedvenc párosunk hullába botlik, majd rá is esik. Főcím!

01.jpg

Míg a hulla körüli tevés-vevés nem foglalta le őket, a fiúk a bajnok ládából titokzatos módon, ninjánkhoz visszakerülő bizonyíték morzsákról beszélgettek. Ninjánk Wo Fatet sejti mögöttük. Most legalább már tudjuk mit kerestek itt, az isten háta mögötti rajzoknál. Ninjánk mintha cseppet bizalmatlan lenne, ha csak ilyen messze mer erről beszélni. De vissza a hullánkhoz! Békésen, lőtt sebbel heverészik, vér és dulakodás nyom sehol, eztet itten kidobták, állapítja meg a főnök, és tekintettel arra, hogy út közel, s távol sehol, valszeg helikopterből. Na, megint nem zsebtolvajokba botlottak a fiúk. Ninjánk lemászik a holthoz. Már-már kedvet kapunk a sziklamászáshoz, de ekkor hoppá, ninjánk leesik. Igen, ilyen előfordul, még ha olyan gyakorisággal is, mint fides közgyűlésen az ellenszavazat… A baj az, hogy egy csinos szikla is követi, miután jól pofán vágta. Ninjánk ráadásnak a karjára esik, ami menten eltörik.

02.jpg

Hogy mi a tanulság? Talán, hogy ne másszunk béna biztosító párral? Bocs Dannó! Szerencsére itt nincs térerő, így a Haule máris jóváteheti a bénázását, és önfeláldozóan felfuthat a csúcsig, riasztani a hadkvártélyt, hogy küldjenek egy helyszínvegzáló csapatot, ja és egy mentőhelikoptert a főnöknek.

Míg a Keleti Parti fut, elsősegély gyorstalpalót láthatunk szigorúan szadó-mazó kiadásban. Beer Grylls megnyalná mind a tíz ujját, ezt a törött kar helyrerakást látva! Mellesleg a Felfedező csatorna millióktól esett el, hogy az eszementek klubjának két legszebb popsijú pasiját (ninjánkat, meg a medvét) nem eresztették össze! Az ismétlésekből új évadra futná a medvével! Szóval Dannó fut és riaszt, ninjánk meg unalmában törött karral helyszínel. Halpikkelyek vannak a kimeneti sebben. Ezt egyelőre nem tudjuk hova tenni.

szm.jpg

A családi szálat ma a félig és a teljesen bennszülöttek képviselik. Kono és Chin közös és erősen felejthető nevű nénikéje, haldoklik. Mó? Vagy loko-moko? Vagy az egy kaja név? A rész dilemmája, menjen-e Széparcú Félkínaink a zabos családhoz beteg-látóba, avagy sem? A probléma még várhat, az évad legmeredekebb jelenete kedvéért.

Na, Dannó miután a frászt hozta a csapat családi dillemázó felébe, úgy dönt, hogy további hülyeséggel tetézi eddigi hegymászó ténykedését, és lemászik a főnökhöz, de legalábbis a köteléhez. Logikus nem, hiszen úton a mentőhelikopter, ergo ha lezuhan, épp jönnek menteni. Vagy szólhattak, hogy egy sima kartörésért és egy esetleges belső vérzésért nem mennek ki, és Dannó önfeláldoz?! Milyen ország ez? McGarrett ezek után persze fél kézzel, és Dannó segítségével csak visszamászik a felső párkányra, ahonnan leesett, épp mire megjön a forgószárnyas. Majd, ÉN LEMEGYEK AZ AGYAMRÓL! DANNÓ A SZÍVÉRE MUTAT, AZTÁN SZÍVET RAJZOLVA A LEVEGŐBE IS, BÚCSÚZIK NINJÁNKTÓL! Ilyen nincs! És mégis van! Hogy a jó öreg Vitrayt idézzem.

03.jpg

Türelmet kérünk azoktól, akik a halas tetem eredetére kíváncsiak, de ezt át kell venni! 1. Haulenk túl sokat van kicsinyded gyermekével, és a szeretlek kicsim jelzést, véletlenül használta. Én személy szerint ebben reménykedem. 2. Dannó hülyéskedik, és ki akarja akasztani a helyieket. Tudhatná pedig, hogy nem veszik a keleti parti humort! 3. Dannó rajongása a főnöke felé, új szintre lépett, és már-már szerelmetesen csodálja őt. Hát végül is Dr. Mckay is odáig volt Sheppardért, még sem volt köztük semmi. 4. Ez az, aminek látszik, egy szerelmes pasi, magáról megfeledkező jelzése. Hát meglátjuk… Mondjuk, ez érdekes szál lenne.

Na, munkára! A halas tetem egy halász, ki hitte volna? Három napja összeverekedett egy pilótával. Síímmaa űűgy! Ninjánk még lábadozik, a csapat nélküle ered az ügy nyomába. Kono közli a rossz hírt a halász fiával. A fiú tanácstalan, sehol semmi gyanús, a vita a pilótával nem komoly, ellenben az Öreg Halász netezett, ami nála ritka, mint Szíjjártó szájában az értelmes mondat. Dannó Chinnel indul beszélni a balhés pilótával, ugyanis neki is van hajója. Érdekes sport a gyalogos hajókergetés. Futsz a parton, figyeled a hajót, tartod a lépést, majd az első adandó alkalommal felugrassz rá, és fegyvert fogsz a tulajdonosára. Egyszerű ez.

04.jpg

05.jpg

06.jpg

A tagról hamar kiderül, hogy nem a helyi akadémia rendes tagja, de azért a közgazdaságtanhoz ért, legalábbis a mikro-ökonómiában otthon van. Életszemlélete már-már közép-európai, megint gyanúsak a forgatókönyvírók, hogy innen importálódhattak anno. Nekem a „recesszióban mindenki improvizál, hogy pénzhez jusson” mondata tetszett. A mondat akusztikáját, a csávó lábai előtt heverő sporttáskányi amfetamin adta. Az Öreg Halász ebbe nem ment bele. Mármint abba, hogy teherhajókról leeső csomagokat szállítson. Értelmező idézet Dannótól.

07.jpg

Sajnos a pilótának már lefoglalta a bank a repülőjét, vagyis nincs neki mégse, vagyis nemigen ő hajigálta az Öreg Halászt a sziklára, és a ballisztika is sántít, mivel nincs golyó az áldozatban. Ez bizony zsákutca. Kono kideríti, hogy az Öreg Halász egy közelmúltbéli gyilkossági ügy híreit olvasgatta a neten, de ez egyelőre is csak erős érdekesség. Chin akad végre nyomra. Az Öreg Halászban talált pikkely az ehu halé, ami ritka, vagyis lenyomozható. Tehát irány egy menő étterem, haltetem-vegzálás végett. Máris irigyeljük a fiúkat.

Sajnos közben értesítés jön, hogy Mel néni nem éri meg a reggelt, így a félig és a teljesen bennszülött elsiet, családügyileg. A haldokló néni Kononak valami olyasmit suttog, hogy összefüggés van a betegsége, a nagybácsi és Chin viszonyának megromlása és ez utóbbi kirúgatása közt. Chin a bácsival ordítozik suttogva, erősen ellenezve, hogy az valamit magára vállaljon. Az meg erősködik, hogy ki kell derülnie az igazságnak. Ez így is van, de nem most, mert most megnézzük milyen is az az ehu hal, és, hogy érdemes-e könyékig nyálkásodni nyomozatilag. Ami most jön, arra, nem vagyunk semmiképp felkészülve! Gyengébb idegzetűek és a jó hallásuk inkább csak a hogyvoltot olvassák, és tekerjenek, ha ehhez a részhez érnek! A menő étteremben, a what a wonderful world taktusai fogadnak minket, a séf előadásában. Hogy fogalmazzak finoman? Ha a csávó úgy főzne, mint ahogy énekel, az éttermet már porig rombolták volna a felháborodott helybeliek! Louis Amstrong forog a sírjában! Ninjánk se bírja végigvárni még a versszak végét sem, gyorsan közbevág inkább, előadva teóriájukat a bizonyítékokat rejtegető halakról. Mivel ninjánk nem vizezheti össze a gipszét, Dannó turkál a halak közt, méla undorral, ámde eredményesen! Meglelik a hiányzó golyót, az egyik hal őrizgette eleddig!

08.jpg

Kono konokul az igazság nyomában van, mind az ügyben, mind pedig családilag. Ez utóbbi okból kiabál is Chinnel, merő szeretetből, amin az elsőül is megdöbben, aztán vall. A bácsi vette el a pénzt a rendőrségi raktárból, mert a nagynénjének gyorsan kellett vese. Ahhoz pedig pénz kell. Sok pénz. Ha szól, a bácsit leültetik. Kono kéri, tisztázzák az ügyet. Chin szerint, jó helyen van a Five-0-nál, ne bolygassák a dolgot. Hát nem könnyű a család és a tisztesség között választani néha.

Kono ezután a felettesét örvendezteti meg, mivel a labor speciális kerozint talált az Öreg Halászon, amelyet csak egy reptéren használnak a szigeteken. Ez már nyom! Utána is erednek. Kiderül, hogy az Öreg Halász nem közép-európai módon akarta megoldani a válság nehézségeit, vagyis inkább plusz munkát vállalt azon a bizonyos reptéren. Éjjel is épp szolgálatban volt. A főnök szerint, ott is netezett valamiért. Feltúrva a szekrényét, kiderül, hogy egy bizonyos repcsi érdekelte, amelynek a tulaja, a nem régi gyilkossági ügy fő gyanúsítottjának az apja! Mit tesz a véletlen, a halból kibányászott golyó is ennek az úrnak a tulajdonában lévő pisztolyból származik. Az Öreg Halász eszerint, látta a fiút, aki gyanúsított, és akiért vérdíj jár, apa meg lelőtte. Simán megkapják a házkutit apuka rezidenciájára. A csávó bepánikol érkeztükre, és elbújik a titkos pincerekeszbe. Ninjánknál épp van egy hőkamera, a kocsiban, így hamar rábukkannak. Gipsz ide vagy oda, ninjánk megy előre a sötétbe. Aztán páratlan páros-számot mutatnak be. Dannó hozza az érző apát, és tereli a figyelmet, ninjánk meg adja a fegyvertelen-ártalmatlant. Apuci be is veszi szépen, és ekkor ninjánk leszereli, nem szépen.

09.jpg

Ma Konoé a családi elégtétel-nyújtás, az ifjú és a még ifjabb halász vigasztalása, a papa egy hős volt szöveggel. Szépség csomót rá! Merthogy azt kap a kisfiútól. Tudatlan szárazföldi patkányként, fogalmam sincs, mihez kezd majd vele, de Kono örül neki. Vagy csak udvarias?

Már csak egy rövid betekintés a HW-Five-0 ünneplési szokásaiba, és máris vége a résznek. Búcsúzóul még megtudjuk, hogy Mel néni meghalt. A visszatérő nyár tiszteletére, sangriát javaslok. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2012.09.09. 19:19:29

Csak mondom, hogy amikor Danno szívet rajzol a levegőbe, az semmit nem jelent, Scott Caan csak improvizált. :)

Segna 2012.09.17. 21:29:37

@Orso-borso: Kedves Orsó-Borsó! Én a szigorúan a filmről/epizódról írok, nem mérlegelem a háttér-pletykákat. Itt nekem ő most nem Scott Caan, hanem a haule, aki tényleg már-már szerelmetesen csodálja a szigetek legszebb popsijú és legjobb mozgású ninjáját.
Ha benne hagyták a részben, illik a történethez, vagyis lehet filózni rajta, h mit is jelenthet ez a ninja és a Keleti Parti viszonyában.
Tisztelettel, Segna
süti beállítások módosítása