Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 1x06 - Kutyák viadala (Let Loose the Dogs)

2012. augusztus 20. 16:00 - parcihocok

Kutyaviadalon vagyunk, pontosabban kutya vs. patkányok meccs, az a kis cukiság nyer, aki időre a legtöbb patkányt cincálja szét (alternatív Bábolnások). A vesztes persze doppingot kiált, jön némi bunyó, aztán mindenki megnyugodva megy a kocsmába pörkölt-sörre. Később a győztes nem kevés pénzzel a zsebében részegen bandukol haza az erőben, és ez előrevetíti azt a szomorú tényt, hogy ő lesz az áldozat. Néhányszor fejbe csapják, a pénznek meg lába kél. Az áldozat mellett másik részeg fekszik, nem kis meglepetésre ismeri fel benne M. az apukáját. A főnök azonban nem menti fel a nyomozás alól, tessék profinak és objektívnek lenni.

murdoch_s1x06_1.jpg

A nyomozás a kocsmában kezdődik, ott az áldozat (John Delaney) kissé autista fia. Az Esőfiú a zsebórája segítségével percre pontosan diktálja az eseményeket, ő volt, aki megtalálta az áldozatot, az apját. A kisegítő kocsmárosné (Jess) viseli gondját a fiúnak, a férje ebmesterként az istállóban dolgozik a kutyaviadaloknál. Murdoch papa még a kihallgatásnál is részeg, fel sem ismeri a fiát, és persze állítja, hogy nem ő a tettes. Murdoch nem hisz neki, rosszul is áll a szénája, ő bunyózott össze az áldozattal, majd ott találták meg mellette. Indíték, lehetőség megvolt. Murdoch azért a végén csak bemutatkozik neki.

murdoch_s1x06_2.jpg

Dr. Ogden a boncoláskor kideríti, hogy az áldozat nem fulladt meg, tehát a kupánvágása után hurcolták be a folyóba. (Murdoch papa mellett szól a nyeszlett alkata, meg a részegsége, ezzel ugyanis nehéz lett volna kivitelezni.) Brackenreid főnök a tettek mezejére lép, ideje a viadalok helyszínén kideríteni, hogy volt-e bunda (persze házkutatási parancs nélkül). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ő sörözve szóval tartja a kocsmáros górét, amíg M. az istállóban szaglászik. Az akció majdnem tragikus véget ér, amikor M-re ráveti magát egy habzó szájú eb. Azért az anyagmintákat sikerül kihozni, és lám, két kábító meg egy serkentő cucc.

murdoch_s1x06_3.jpg

Szembesítés, kiderül, hogy az ebmester (Jess férje), az áldozat és a kocsmáros góré is benne voltak a bundában. Jöjjön az Esőfiú által szolgáltatott időpontok összerendezése, ki, mikor távozott a kocsmából, mennyi idő odaérni a tetthelyre (ezt M. Crabtree megfuttatásával teszteli). Ergo gyanúsított a kocsmáros góré. Természetesen tagad, sőt, azt állítja, hogy amikor az erdőn keresztül hazafelé ment, nem látta a hullát. Mi van, ha igazat mond? Akkor bizony az áldozat akkor még élt. De vajon hol volt, és mit csinált?

murdoch_s1x06_4.jpg

Közben M. vívja a privát csatáját Murdoch papával, haragszik, mert az apja verte az anyját, aki talán emiatt halt meg. Julia, akarom mondani dr. Ogden próbál neki segíteni a maga eszközeivel, kideríti, hogy az áldozat péniszén volt egy kis seb, vagyis feltehetően szenvedélyes randevúja volt a halála előtt. Vajon kivel? Kocsmáros góré szerint az áldozat Jess után kajtatott. Eszerint az ebmesternek minden oka meg lett volna agyoncsapni, ha rajtakapja őket. M. talál egy potenciális gyilkos fegyvert, dr. Ogdennel ügyesen bizonyítják, hogy emberi vér van rajta, és bizony a kutyaólban meglelik az áldozattól ellopott pénzt. Ebmester nagy bajban.

murdoch_s1x06_5.jpg

Ám jön a fordulat, a felesége (Jess) bejelenti, hogy ő volt a tettes. Indíték: megerőszakolta őt az áldozat. Sajnos a tett elkövetését úgy mondja el, ahogyan nem történhetett, vagyis hazudik, de vajon kiért? Ezen a ponton ismét csak egy szereplő maradt, aki még nem volt gyanúsított: az Esőfiú. Ő nyírta ki az apját, mert az bántotta Jess-t. A nő pedig csak fedezni akarta. Szomorú, hogy a bántalmazott fiú kénytelen volt erőszakosan megvédeni az egyetlent, aki szerette őt, a szintén bántalmazott nőt.

murdoch_s1x06_6.jpg

Végjátékban Murdoch búcsúzik Murdoch papától, aki végre elmondhatja, mi is történt pontosan Murdoch mama halála napján. Kiderül, hogy a papa ugyan verbálisan agresszív volt (mint mindig, amikor berúgott, vagyis mindig), de sosem verte a mamát és a gyereket. A mama halála baleset volt. Kevéssé könnyes búcsú, aztán veszi a kalapját, és továbbáll. Dr. Ogden érkezik megvigasztalni az összezavarodott és elanyátlanodott nyomozót, és elhívja sétálni a parkba, ami ugye, hogy randevút jelent?! Csak így tovább! Alig várjuk a folytatást.

Címkék: murdoch
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.08.24. 18:07:58

Ez jó apakomplexusos rész volt. Nem is emlékszem, hogy bármelyik epizódban is sajnáltam volna a gyilkost, de itt nem bántam volna, ha másképp alakul.

parcihocok 2012.08.26. 12:40:36

@vitaygeorgina: Vagy valahogy kivételesen mégsem deríti ki egyértelműen M., hogy ki a gyilkos...Bizony, ez egyszer hiányzott a végéről valami megnyugtató feloldás (pl. hogy felmentik végül a fiút).
süti beállítások módosítása