Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet a Marson 2x07

2012. augusztus 18. 10:00 - G_Norton

Bírósági jelenettel nyitunk, épp egy tárgyalás előtt a góré és Sam vizslatja nagyon Terry Haslamet, a környék egyik maffiavezérét, aki pedig az öklét rázza feléjük, a góré szerint biztosan azt gondolja magáról, hogy ő Bugner József. Vágás a tárgyalásra, a szétvert fejű Mackay a sértett, ő azt vallja, hogy legurult a lépcsőn, és úgy verődött szét az arca. Jön Hunt is elmondani a tisztes véleményét, aki szerint Mackay nem legurult a lépcsőn, hanem Haslamék verték ki belőle a meleg szart is, de csak némi hezitálás után teszi ezt meg. A fáradozása hiábavaló, mert az esküdtek szerint Haslam nem bűnös, a góré meg felhúzza magát a dolgon. A góré beszélne Davie Mackay-jal, de az inkább sürgősen elhúz, de még annyit odavet, hogy Gene elcseszte a dolgot, a góré utána Haslamhez megy oda, a grabancánál fogva ragadja meg, és megesküszik rá, hogy megöli.

01.jpg

Este a Railway Arms-ban  a góré olyan csúnyán berúg, mint ahogy még sose, mert amikor Samet akarja lecsapni, jó fél méterrel téveszti el a célt, és leszédül a székről a földre, mindezt azért, mert Sam nem hagyja vezetni. Sam furikázza el, a góré azonban Haslamhez irányítja a kocsival, ott pedig nagy üvöltözésbe kezd, keres egy követ, és betöri az üveget. Haslam is kimegy ordibálni és verekedni, kinyírná a górét, de Samnek sikerült betuszkolnia a főnökét a kocsiba, majd elhúzna gyorsan, a góré kisvártatva a stukkerét keresi, mert valahol elhagyta. Részegen kitántorog a kocsiból, és nekimegy az éjszakának, Samet elküldi a francba, és az így is tesz. Sam otthon aludna, de álmában csörög a telefon állandóan a sötétben, egy hang szerint majd ő a segítségét fogja kérni, sikolyok is hallatszódnak a kagylóból. Sam felébred, csörög a telefon, és a góré kéri a segítségét egy súlyos ügyben. Főcím.

 Terry Haslam ugyanis halott, valaki párszor belelőtt, reggel a góré arra ébredt, hogy szemben üldögél vele a holttest, és rögtön kijózanodott. Semmire sem emlékszik, a leguccsó emléke az, hogy Sam fejét próbálja lepofozni a nyakáról. Sam gyorsan megtalálja a góré stukkerét, megszagolja, ezt nemrég használták is. Másodperceken belül megjön a rendőrség is, a góré nagyon reméli, hogy Sam a szokásos kis pattanás lesz az ember seggén, és akkor Gene számítása szerint könnyen megússza a dolgot, de egyelőre egy cellában kell eltöltenie némi időt. Az őrsön Samet megrohanják, hogy mi van, aki próbálja lehűteni a kedélyeket, eddig nagyon csúnya az ügy, ő sem hiszi, hogy a góré lőtte le Haslamet, de jelenleg minden ellene szól. Épp ekkor toppan be egy első látásra is rendkívül pedáns emberke, Frank Morgan, rendkívül jelentőségteljesen néz Samre, üdvözli a többieket is gyorsan. Már akkor mindjárt beinvitál mindenkit egymás után egy kis beszélgetésre, a góré irodájába.

02.jpg

Sam megy be először, szerinte a góré azért őt hívta oda elsőként, mert megbízik benne, Morgan szerint a bizonyíték számít csak, mivel kényes ügyről van szó, minden kétszer kell leellenőrizni, nagyon alaposan kell mindent átvizsgálni. Sam kimegy, megint megrohanják, elsőre is látszik, hogy Frank Morgan nagyon profi. Ray ettől félt, pedig pont most kell egy igazi profi főfelügyelő, mert így biztos, hogy felderítik az egész ügyet. Chris azt kérdezi, hogy a górét kivallatják-e, hát nem, cseszd meg, majd kap Garibaldi-kekszet, és kiengedik. Chris akadékoskodik, hogy Sam, vagy Morgan kérte-e a kihallgatást, mert Morgan is Hyde-ból jött, az emlegetett főfelügyelő lép közben, hogy most találkozott először Sam Tylerrel, nem kell aggódni, nincs itt összeesküvés. Morgan most Ray-t hívja be, és megint nagyon hosszasan nézi Samet valamiért.

03.jpg

Jöhet a kihallgatás, Sam még gyorsan Morgan érkezése előtt elbeszélget a góréval, aki nagyon keményen feszít a széken ülve, reméli, hogy minden gyorsan, és könnyedén lezajlik, hogy hamar kiengedjék. Sam emlékezteti, hogy egy gyilkosság egyetlen gyanúsítottja, szó sem lesz itt gyors ügyintézésről, tőle meg ezt pláne ne várja, ne is erősködjön. A góré cserébe ad egy tippet: beszéljen Davie Mackay-jal, valami nem tiszta abban az ügyben, ezt viszont jobb, ha Sam gyorsan elintézi, mert addig a góré kénytelen a fél börtönt leverni, hogy békén hagyják. Morgan begyün, nagyon akkurátusan hoz magával minden kellő cuccost, bemutat mindenkit a felvevőnek, és előkapja a bizonyítékokat: két golyó rendőrségi lőfegyverből, vérrel erősen szennyezett Hunt-ruhadarab, a fültanúk vallomása szerint Hunt ordibált éjszaka, bedobta éjfél körül az ablakot, majd kb fél négy körül támolygott vissza oda, akkor látták. A górénak semmilyen emlékfoszlánya sincs, annyira berúgott, így nem tud mit mondani, mint hogy szerinte nem ő tette. A cellába menet még emlékezteti Samet a pattanás mivoltára, Annie pedig emlékezteti Samet, hogy sosem a véleményük számít, hanem az, hogy mit találnak.

04.jpg

Sam ellátogat Mackayhoz, aki alaposan lecsúszva éldegél, láthatóan megtört a lelke a palinak. Mackay elmondja, hogy mi történt pontosan, miért verte meg Haslam: azért, mert neki több pénz kellett, ezért nem csak hogy elfogadta a jó pénzt Haslamtől, de a páncélszekrényéből lopott is. A pontos összegre nem emlékszik, de tudja, hogy a mackóban Haslam, és Pete Wilkes pénze volt benne, utóbbi volt Mackay edzője. Másnap az őrsön Morganhez megy Hunt, Sam, és valami pöcegödörből bottal kifogott ügyvédféle lény, aki valami egészen elképesztő módon Mózesről énekelve akarja kihozatni a górét (ahogy Morgan, és Sam összenéz…), közben csúnya hörgős-köhögős roham fogja el, és a taknyát a góré vállába törli. Morgan fantasztikus módon higgadt marad végig, és kiengedi a górét feltételesen, mivel nem tudják tovább bent tartani, és nyomozni kell az ügyben. A sikeres kihozatal után az ocsmány zugügyvéd mondja, hogy mekkora öröm üzletelni a góréval, tudni sem akarom, honnan ismer ilyen pofákat. Sam meséli neki a fejleményeket, Pete Wilkes-szel a góré nem találkozott, de látványosan félrenéz, ő is sunyít valamiben. Morgan még megkéri a két tökfejet, Rayt és Christ, hogy ellenőrizzék a góré mozgását, akik nem túlzottan örülnek a dolognak, de hát ez van. Morgan továbbá vissza akarja szerezni a lakosság bizalmát, ezért Annie-nek mókusnak öltözve kell majd a gyerekeket tanítgatnia azt, hogyan kell viselkedni a járdán helyesen, ilyen mindenkinél volt szerintem, csak mókusjelmez nélkül.

05.jpg

Sam belóg a góréirodába, Morgan csakhamar megjelenik. Sam Wilkes-szel akar dumálni, de ezzel foglalatoskodik Morgan is, épp akkor hívta be, Samet elküldi, hogy a körmére nézzen a többieknek. Chris és Ray a kocsiban üldögélnek, egyikük alszik, a másikuk pedig sportújságot olvas, fasza. Annyi történt csak, hogy bement egy colos emberke a házba, majd kiment, illetve a góré láthatatlan felesége elcsámborgott valahova, Ray szerint igencsak bögyös-faros. Sam becsönget a góréhoz, de egy magas emberke nyit ajtót, na ő a colos, általa üzen a góré, hogy aki először becsönget, az egy hülye balfék, és még a képébe is vigyorog Samnek. Az őrsön a két jómadarat alaposan lebassza Morgan, ő is tud kiabálni, ha kell. Morgan aztán elküldi őket keresni a górét a többi zsaruval együtt, Ray szemlesütve közli, hogy a góré nem gyilkos. Morgan Samhez megy oda, hogy tényleg borzasztó rossz ez az egység, nem is érti, Sam hogy tud ott rendesen dolgozni. Az ügy fontos és kényes, emlékezteti Samet arra, hogy csak a cél a lényeg, amit mi nem tudunk, hogy mifene lehet, de Sam sem. Sam egy hirtelen ötlettől vezérelve felhívja Hyde 2612-es mellékét, és ijesztő élmény éri: hiába beszél a kagylóba, az szépen visszamondja minden egyes szavát késleltetve.

06.jpg

Sam elmegy az edzőterembe, ahol Wilkes dolgozik, épp látja, amint a góré sziluettjével társalog valamiről. Sam a górét már nem éri el, de Wilkes-szel beszél, annak ellenére, hogy Morgan már kikérdezte. Haslam vezette a boltot, Wilkes képezte ki a harcosokat, ő semmiféle lopásról sem tud, amiről Mackay mesélt, de átadott egy borítékot a górénak, akit ő nagyon is jól ismer, Haslammel is ismeretségben volt, ráadásul jó szeme volt ahhoz is, hogy kiből lesz a jó hacos, na ezt gondoltam is. Sam Annie-hez megy, aki épp csinálja a szükséges programot, a gyerekek fellökik, annyira szeretik. Sam elmondja neki a fejleményeket, nem örülnek, mert azt mondta nekik a góré, hogy többet nem susmusol, nem fogad el csúszópénzeket, ahhoz képest ebben füllentett, mindannyian bíztak benne, és Sam már nem tudja, kiben higgyen.

07.jpg

Mindjárt utána rohanhatnak helyszínelni, mert valakit kinyírtak az edzőteremben: Pete Wilkes az, valaki fültől-fülig átvágta a torkát. Morgan szerint egyértelmű a dolog, ott járt Gene Hunt, és kinyírta őt is, miután látták őt veszekedni a palival. Chris nem akarja elhinni, érdekes módon Ray az, aki előbb veszíti el a hitét. A szokásos napi kocsmázás során Ray kóstolgatja Samet, de az nem ugrik be neki, és nem vágja pofán a szövegeiért, nyilván el van keseredve, hogy A Góré gyilkosságra vetemedik. Ray távozik, szerinte Sam szar zsaru, Chris is távozik, de szerinte Sam jó zsaru, sokat tanult tőle, de a góré nélkül semmi sem lesz ugyanaz. Sam hazamegy, nicsak, itten van Gene Hunt, ott kuksolt egész nap a sötét lakásban. Sam első körben a rendőrök kezére játszaná, de a góré megöli a telefont is, biztos ami biztos. A góré továbbra is tagadja, hogy bárkit is megölt volna, időközben azon gondolkozott, hogy ki akarhatja az egészet rákenni, mert a góré nem azt csinálta, amit lefixáltak: Haslam megverte Mackayt, ezt látta a góré, a borítéknyi pénzt pedig azért küldte, hogy ne mondja el az igazságot a bíróságon. Az ítélethirdetés után meg már csak az van meg neki, hogy felkel reggel, és Haslam holtan üldögél a sarokban. Sam most már hisz neki, már csak be kell bizonyítani az egészet, ez lesz nehéz, de még elteszik magukat holnapra, ahogy azt kell.

08_1.jpg

Meglepő, de Sam szarokat álmodik, megint a csörgő telefont veszi fel, ezúttal egy nő sikít bele, kérleli, hogy ne lőjenek rá, mások pedig Sam segítségét kérik – és az bizony Annie, és a góré hangja volt. Sam ordítva riad fel, vele együtt a góré is ordítva ébred, aki szépeket akart álmodni Diana Dorsról, és egy masszásolajos tégelyről. Szerinte Sam rossz lelkiismerete az, ami ilyen csúnya álmokat bocsát rá, mert ő, Gene Hunt, úgy alszik, mint egy kisbaba. Na igen, fingik, böfög, horkol, jegyzi meg Sam, de a góré csak horkolni nem szokott. Breakfast time, gondolja Sam, erre a góré akkorát böfög, hogy minden rendes embernek elmegy a kedve a táplálkozástól, kösszépen. Az ügyről dumálnak, de Samék semmilyen dolgot sem vettek észre, ami ne illene oda, a góré viccesen azzal vádolja Samet, hogy figyelmetlen barom, mert kell ott lennie valamilyen bizonyítéknak, ami nem a góréra nézve terhelő. Ki is ötli, hogy elmegy a házba és körbenéz, de ahhoz kellenek az ügy aktái is, ami a góré irodájában vannak (a kulcsok nála vannak), és Gene Hunt igencsak felismerhető ember, egész Manchester őt keresi. Samnek támad egy jó ötlete, az akció így kivitelezhető lesz.

09.jpg

Bizony, Sam beöltözteti a górét abba a mókusjelmezbe, amiben Annie is parádézott a gyerekek előtt. Sikerül belógniuk az őrsre korán, még senki nincs ott, a góré kénytelen egy kicsit levenni a mókusfejet, mert megfullad benne, közben morogva körbenéz, mindenütt kínos tisztaság van, sehol egy porszem, a díjak, és serlegek egy kartondobozban pihennek, na ez megbocsáthatatlan. Sam megtalálja az aktákat, közben jönnek az emberek dolgozni, és épp az utolsó pillanatban sikerül kiszökni az irodából, amikor jön Morgan, és érdeklődik, hogy ugyan mi az a nagyranőtt patkány Sam mögött, aki igen fenyegetően indult volna meg Morgan felé. Sam kimenti a patkányt, és a liften át távoznak, a góré mókus-érzéke szerint Morgan sokkal nagyobb rohadék. Gyors átöltözés után elmennek Haslam placcára, Sam egy késsel babrálja a zárat, a góré pedig nekifutásból berúgja inkább, úgy gyorsabb. A górénak semmi sem csilingel még mindig, azonban borzasztó mód lefoglalja a távirányító nevű elmés kis szerkezet, amivel egy gombnyomásra lehet csatornát váltani, így nem kell felállni a sörtől. Sam alaposan körbenéz, és felfedezi a hibát: Haslam pont a padlófűtésen ülve halt meg, ami hajnali 2 körül kapcsol ki, azaz a halottkém hibásan feltételezte a halál időpontját, kb 2 órával rontotta el. A góré tátott szájjal bámulja a számára nanotechnológiás távirányítót, aztán beugrik neki valami: a jövő útja.

10.jpg

Ugyanis beugrott neki a sok-sok tévéképernyő, meg „a jövő útja”-reklámszlogen, szimplán itt hugyozta ki magát rendesen, előtört belőle a Niagara. Egy vénasszony is előkerül a boltból, akinek a góré nagy valagát kellett megkerülnie éjszaka is, és a Hunt-tavat kellett eltüntetnie a járdáról, amikor jött egy furgon, és egy begipszelt kezű emberke bedobták a furgonba, és elvitték. A góré bizony megcsókolja az öregasszonyt, tényleg nem ő volt a tettes, hanem Mackay lesz az, akit azonban Sam nem ér el telefonnal. A góré összerakja a képet: Mackay büszkeségből bokszolt, és az utolsó meccsét el kellett buknia, de néhány bundaszagú menet után kiütötte az ellenfelét, így Haslam sok pénzt bukott, büntetésül szétverte Mackayt, and so on. Majd pedig azon az éjszakán megtalálta a góré stukkerét, megölte vele Haslamet, majd megkereste a hullarészeg górét, és bevonszolta a lakásba, priceless bakker. Hunt szerint Samből egyszer még nyomozó is válhatna, micsoda dicséret.

11.jpg

A boxklubba a góré is be akar menni, de ő a public enemy number one, Sam nem szívesen menne be vele együtt. A góré fantasztikus álcát ötöl ki, felvesz egy menő napszemüveget, ő lesz a Láthatatlan Ember, nem kell aggódni. Pont ekkor ér oda Chris és Ray, menekülnek mind a ketten előlük, a fogócska közben pedig a góré egyik öreg haverjához menekülnek, aki felveszi a góré napszemüvegét, és ő menekül tovább, a két balfasz észre sem veszi a trükköt, pedig a fickó szarabbul vezet, mint Gene Hunt. A góré is elismeri, hogy használhatatlan figurák ezek, na mindegy. Mennek vissza Mackay-hoz, aki némi nógatásra mindent elmond: pontosan azért nyírta ki Haslamet, és  Wilkes-t is, mert nekik ez csak egy játék volt, Mackay-nak ebből elege lett, és kinyírta őket. Az egész klub őket hallgatja, az időközben befutó rendőrök pedig rögtön viszik is el, Morgan és a többiek szeme láttára.

12.jpg

A góré az őrsön nagy beszédet tart: semmi gondja sincs azzal, hogy esetleg a bizalmuk megrendült, de az kibaszottul bántja, hogy gyilkosnak merték nézni, ezért a szemétségért cserébe a legdrágább whiskey-t veteti meg velük. Mindenki ünnepel, Chris bemutatja elképesztő tánctudását, Morgan pedig két üveg piával érkezik meg, és reméli, hogy senki sem neheztel rá. A góré biztosan nem, hisz zsaruként végezte a munkáját, tovább megy a buli, Chris is tovább táncol. A buli éjszakába nyúlik, Sam távozna, de még Annie-vel elbeszélgetnek néhány dologról, Annie különösen értékeli, hogy Sam bízott egyedül a góré ártatlanságában – mert ha ő nem teszi meg, akkor ki? Közösen mennének haza, de Morgan visszatartja Samet: szép munka volt, minden rendben van – habár jó lett volna most eltüntetni Gene Huntot a képből, de ami késik, nem múlik, így is mindenki büszke rá. Ne aggódjon Sam, hamarosan kimentjük magát innen, hazavisszük – Sam döbbenten néz a becsukódó liftajtó után. Jövő héten záróepizód.

Címkék: life on mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása