Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Világvándor 1x06 - San Diego

2012. augusztus 13. 10:00 - Szencsike

Egy fiatal sráccal nyitunk autó- majd ruhavásárlás, és végül partizás közben, dőzsöl a fiú, nem mondom. A diszkóban ő álja a vendégek italfogyasztását. Felszed egy csajt is, a reggeli ébredést a nő hazatérő barátja zavarja meg. Srác kiugrik az ágyból, gyorsan felkapja a nadrágját, az ablakon át távozik, és elhajt a verdával.  Egy katonai kórházba, rehabilitációs intézetbe érkezik, ahol nagy összegű adományt ajánl fel. Mégpedig Teddy Rist néven. He? A képsorok közben, Teddy hangja csendül fel, Dosztojevszkij: A hasonmás című művéről mesél. A sztori lényege: a főszereplő találkozik a hasonmásával, az elfeledett ikertestvérrel, aki átveszi az életét, minden téren. Az eredeti főhőst elmegyógyintézetbe zárják, hasonmás éli vígan az életét. A könyv a kedvenc olvasmánya volt, egészen a San Diego-ba tett látogatásáig. Az igazi Teddy egy limuzin hátsó részében ül, összekötözött kezekkel, a elrablója arcon rúgja, mondván túl sokat pofázik. Főcím.

pic02.png

A beszélgetőpartnert Walter-nak hívják, aki mogorva képpel bámul Teddy-re. Teddy a felelősségről kérdezi őt, hisz jómaga néha-néha elveti sulykot bizonyos dolgokban. Elindul a flashback is, vagyis a Miért van két Teddy Rist? című történet. Teddy Malibu-ban élvezi megérdemelt szabadságát, de a pihenést Gerard telefonja zavarja meg. Teddy le is tolja titkárát, miért hívja, de Gerard-nak jó hírei vannak. Megérkezett a festmény, amit rendelt. Teddy rögvest utasítja őt, hova kell elhelyezni az irodájában a képet. Ha már vonalban vannak, Gerard rákérdez arra is, hogy járt-e San Diego-ban az elmúlt időszakban, mert a könyvelő jelentette, hogy Teddy használta a városban a hitelkártyáját. Viszont Gerard beosztása szerint a kérdéses időpontokban Teddy nem lehetett San Diego-ban. Teddy szerint csak lassú az adminisztráció, de rögvest megkérdezi Dax-et, hogy mikor voltak utoljára a városban. Az utolsó alkalom egy buli volt még márciusban, a Michaelson nővéreknél.  Kellemes lehetett a mosolyból ítélve, de közben Gerard már sorolja is, hogy mit fizetett főnöke: egy öltöny, kocsi, néhány éttermi számla és egy nagy összegű adomány a helyi kórháznak. Teddy ezen csodálkozik el a legjobban.

pic01.png

Ney York-ban Phil és Oliva egy baráti házaspárral vacsorázik, de a pár férfi tagja állandóan telefonál. Hiába az üzlet az üzlet és a mobil fontos eszköz. Elfoglalt férj visszatér az asztalhoz, bocsánatot kér, mesélné is tovább a sztoriját, amit még a hívás előtt kezdett el, de újra megcsörren a masina. Már épp állna fel az asztaltól, mikor egy FBI ügynök érkezik és őt keresi, hogy letartóztassa. Phil már ugrik is fel, hogy tisztázza a dolgot, de az ügynök szerint ez nem félreértés, viszi is el a mobilozós fickót. Felesége rögtön rohan utána, Phil-en és Olivián a teljes döbbenet uralkodik el. Vajon mi történhetett? Teddy megérkezik San Diego-ba. Dax javasolja, hogy egyszerűen tiltsa le a kártyáját, de Teddy találkozni akar az illetővel, ha már így jótékonykodik a pénzével. Gyorsan lecsekkolja, hol költötték a pénzét, és indulás az első helyre, ami egy night club. A klubba megérkezve a bárpulthoz mennek, rendelnek egy italt, a csapostól pedig jókora borravalóért cserébe Teddy  Mr Rist-ről kérdezi. A pultos hallott róla, igaz akkor épp nem dolgozott, mikor a híres- hírhedt Mr. Rist ott járt, mindenkit meghívott, kétszer is, nagy parti arc a férfi. Teddy elmosolyodik, átadja a hitelkártyáját és rámutat egy teljes sor méregdrága italra. Azokat kéne felszolgálni a vendégeknek. A pultos ránéz a kártyára, elkiáltja magát, itt van Teddy Rist, a tömeg éljenezni kezd. Teddy-nek nagyon tetszik a helyzet. A kocsiban Walter szerint Teddy nem először járt ott, hanem visszament a klubjába. Ja, a night club az Walt-é. Teddy váltig állítja, tényleg akkor volt ott először. Walter nem hisz neki, hazugsággal, nagyképűséggel vádolja Teddy-t. Teddy azt tanácsolja neki, hogy menjen ő a klubba, és kérdezze ki a személyzetet,  mindenki imádta aznap este. Na jó, majdnem mindenki, mert mikor kijöttek Dax-el a klubból, valaki betörte a kocsijuk ablakát és a seggfej szót fújta rá. Talán tudja, hogy itt van, véli Dax.

pic03.png

A következő állomás a hotel. Teddy elvesztette a szobája kulcsát, mondja a recepciósnak, aki gyorsan ad neki egy másikat, irány a szoba.  Walter úgy véli kamu az egész, másra akarja kenni, inkább valljon be mindent. Teddy a saját tetteiért még vállalja a felelősségét, más viselkedéséért már nem felel. A hotelban megérkeznek a szobához, Dax lép be elsőként, fegyverével a kezében, hátha letámadja őket a fickó, utána Teddy. De nem azt kapták, amire számítottak: egy pizsamás fickó épp a tévét kapcsolná be, mikor Dax kiadja a fel a kezekkel parancsot, közben belép egy rémült nő, a fickó felesége. A kocsiban Teddy rákérdez, hova mennek. A végállomás egy csendes hely lesz, ahol Teddy nyugodtan elmondhatja az igazat. De ő az igazat mondja, csak Walter nem akar hinni neki. Walter nem hiszi el, hogy létezhet egy másik Teddy Rist. De biztos létezik, mégpedig a hotelos fickó. Majdnem talált. A hotelos fickó és felesége nagyot néz, mikor Teddy bemutatkozik. A fickóról kiderül, hogy volt katona és álTeddy-vel egy hivatalban találkozott. A pár háza leégett, álTeddy felajánlotta, hogy segít nekik. Fizeti a hotelszobát, amíg nem találnak másik otthont maguknak. ÁlTeddy is szép öltönyt viselt, csak fiatalabb volt. Nem tudta, hogy rosszat tesz, mikor elfogadta a segítséget. Teddy rákérdez, hogy van-e melója a srácnak. Van, csak pénze nincs az újrakezdéshez. Búcsúzáskor a pár arcán őszinte öröm sugárzik, Teddy csak annyit kér, hogy az elsőszülött fiút róla nevezzék el, majd távozóban felhívja Gerardot, hogy ő fogja fizetni a pár lakásbérletét, az ifjú férj hívni fogja ez ügyben.

pic04.png

Walter nem hisz a fülének. Teddy a Tom és Jerry rajzfilmet hozza fel, ahol Tom egyik vállán volt egy angyal, a másikon egy ördög. Teddy most az angyalra hallgatott, tegyen Walter is így. Walter inkább képletesen lepöccinti az angyalkát a válláról. Egyébként a Koránból ered a dolog, magyarázza Teddy, ahol két angyal leírja az ember összes cselekedetét. Jó dolgokat az egyik könyvbe, a rossz dolgokat egy másikba. Amelyik könyv hosszabb, az alapján dől el, hol tölti valaki az örökkévalóságot. Ez pedig rettentően hosszú idő. Mint ahogy az is, amit New York-ban a mobilos fickó felesége átél. Az FBI már 16 órája kutat a férje irodájában, lakásában. Az összes létező iratot átnéztek, valamiféle csalással vádolják a férjét, meséli a feleség teljesen kétségbeesve Oliviának. Egy barátra lenne szüksége ezekben a nehéz napokban. De ha ártatlan, akkor nem lesz semmi baj, nyugtatja Olivia. De nem ártatlan és a baj már megtörtént. San Diego-ban az autókölcsönzőnél Dax és Teddy átveszik az új verdát, a kölcsönzős fickó rosszalló pillantása keretében. Szép sorban végigjárják álTeddy teljes útvonalát és rákérdeznek, hogy ismerős-e nekik a Teddy Rist név: étterem, autókölcsönző, egy építkezési vállalat. Volt aki felismerte Teddy-t, volt aki nem.  Teddy egójának ez fáj a legjobban. Az építkezési vállalatnál szerencsével járnak, ott kiderül, hogy álTeddy fizetett egy ház teljes felújításáért. Irány a ház, ahol egy mozgássérült, tolószékes katona él. Irakban veszített el az egyik lábát, ezért akadálymentesíteni kell a házát. A katona sem tudta, hogy álTeddy nem az igazi Teddy, rögvest leállítja az építkezést, de a pénzt nehezen fogja tudni visszafizetni. Nem gond, mert Teddy állja ezt a számlát is. Egy szívességet kér a katonától, hogyha beszél álTeddy-vel, értesítse őt. A katona nagyon hálás neki, hatalmas segítséget jelent ez számára. Teddy-nek ez semmiség. Gerard telefonon próbálja rábeszélni Teddy-t, hogy tiltsa le a kártyját, de Teddy ki akarja deríteni, hogy ki az illető. Legyen, és a mázlijuk van! Gerard  a netbankon figyeli a kártyahasználatot, a fickó most is épp költi Teddy pénzét egy sztriptíz bárban. Irány a bár!

pic05.png

Van ízlése a srácnak, állapítja meg Teddy a bárba belépve. Egy táncoslány már ajánlja is magát, de Teddy most még nem akar szórakozni. Inkább megkérdezi tőle, hogy Teddy Rist itt van-e a klubban, de a csajszi felvilágosítja, hogy náluk csak lányok táncolnak, majd elmegy. Dax és Teddy csak mosolyog és elindulnak felfedezni a helyet, és megkeresni álTeddy-t. Szétválnak Dax-el, Teddy marad a bár nyilvános részben, Dax a privát helyek felé indul. Teddy ment el jó irányba, mert megtalálja alteregóját, akit épp egy csini barna szórakoztat. Észreveszik egymást, majd álTeddy futásnak ered, de Teddy utoléri és leteperi. Verekedni kezdenek, de álTeddy erősebbnek bizonyul. Helybenhagyja Teddy-t, sikerül elmenekülnie a bárból. Walter és Teddy megérkeztek a klubba, Teddy-t egy székhez kötözték. Teddy szomjas, kér valamit inni. Walter nagy kegyesen hozzájárul a dologhoz, egyik emberét elküldi italért. Teddy Bourbont kér. Walter továbbra is az igazat akarja hallani, hogy Teddy lefeküdt a barátnőjével. Teddy nem feküdt le vele, de Walter köti az ebet a karóhoz. Leitatta a lányt, hogy az ágyba vihesse. Ha így tudja, akkor meg miért kérdezi ki őt Walter? Csak Teddy-től is hallani akarja a beismerést. Makacs egy ember ez a Walter.

pic06.png

Teddy sebeit nyalogatva a sztriptíz bárban marad, és ugyanaz a barna csaj szórakoztatja őt is, aki álTeddy-t. De így, hogy Fitz Kettő elment, Teddy már csak az övé. Ki az a Fitz Kettő, csodálkozik Teddy. Hát a srác, akivel verekedtél. Na, ennek az infónak már Teddy is örül, legalább van egy név, amin elindulhat. A csajszi táncolni kezd, megérkezik Dax, Teddy elmondja neki a nevet. Dax úgy véli, hogy a fiú katona lehet, a verekedésből is látszott, hogy profi kiképzést kaphatott. Van a közelben egy katonai bázis, holnap oda mennek. Eközben New York-ban Olivia rossz híreket kap, rögtön tájékoztatja Phil-t: A mobilos fickó cége csak kamu, papíron létezik. Ami még rosszabb,  a közös kapcsolat miatt az alapítványuk számlája is lenullázódott. Walter bárjában a helyzet változatlan, továbbra sem hisz Teddy-nek, de legalább ad neki vizet, igaz Teddy ezt az arcába borítva kapja. Teddy legutóbbi látogatásakor majd háromezer dollárt hagyott Walter kasszájában, most meg ilyen kiszolgálást kap, milyen dolog, hogy nem becsülik meg a törzsvendégeket. Dax és Teddy a megállapodás értelmében a katonai bázisra tartanak, Dax-nek sikerült összehozni egy találkozót a bázis vezetőjével. A hadnagy ígéretet tesz nekik, hogy meg fogják találni Fitz Kettőt, és megkapja a büntetését. Teddy inkább a saját szabályai szerint játszana, ha lehet. Találkozni akar Fitz Kettővel, és csak azután szabná ki neki a büntetést. A hadnagy végül belemegy a dologba.

pic07.png

A találkozó után egy sörözőben várakoznak, amíg új híreket nem kapnak. De mivel Teddy-nek nem erőssége a várakozás, inkább autóznak egyet. Autóznának, ha a kocsi jó állapotba lenne, de mivel ismét egy betört ablakú, seggfej feliratú jármű fogadja őket, irány a kölcsönző cserejárgányért. A kölcsönzős fickó Teddy-t oktatja ki a használati szabályzatról, mikor Dax hívást kap. A hadnagy az, megvan Fitz Kettő: Dean Fitzsimmons. Teddy, mint egy szidást kapott iskoláskölyök, úgy jön ki a kölcsönző irodából, és elpanaszolja, Dax-nek, hogy az irodavezető azt hitte, ő okozta a kárt, nincsen több kölcsönözhető luxuskocsi. Dax beszámol a hírekről, irány a katona lakása, az új kocsival egy WV bogárral. Teddy-ék megérkeznek a katona lakásába, Dax feltöri a zárat, hogy bejussanak. A lakás üres, senki nincs otthon. Viszont találnak egy kamerát, amire Fitz Kettő egy üzenetet vett fel. Megnézik, egy búcsúüzenet a fiú szüleinek. Kiderül, hogy a srác pár nap múlva kihajózik, és ezt amolyan utolsó üzenetként vette fel. Van egy testvére, aki meghalt, és ha bármi történne vele, akkor mellé temessék. Teddy-nek összeszorul a szíve a látottakon, a fiú a halálára készült fel. Dax, aki katona volt, másképp látja a helyzetet, mint Teddy. Ez a munkája, a kötelessége a hazáját szolgálni, ha vállalta a katonaságot. Teddy szerint  ez egy rémült gyerek, nem katona. Talál egy levelet az asztalon, rajta a fiú szüleinek címével, elmegy oda. Dax marad a lakásban, hátha Dean visszatér.

pic08.png

Walt már nagyon unja Teddy üres fecsegését, aki most épp arról mesél, hogy mennyire szeretné megtalálni önmagát. Ugorjunk New York-ra, ahol Olivia egy iskolába érkezik, a suli vezetője megmutatja neki, hogy mennyi mindent sikerült beszerezni, és felújítani a helyen. Olivia inkább a következő évi támogatásról beszélne, amit az iskola tuti nem fog megkapni, de a tanárnő félbeszakítja őt, és elviszi a zeneterembe, ahol zenekari próba van. Olivia szomorú arccal figyeli a próbát, de meg kell mondani a tanerőnek az igazat. A tanárnő fülébe súgja, aki döbbenten áll a hír hallatán.  Teddy megérkezik Fitz Kettő szülőházához, az édesanya nyit ajtót. Teddy előad egy történetet, honnan ismeri a fiút, de sajnos nincsenek meg az elérhetőségei, csak ez a cím áll a rendelkezésére. Anyu beinvitálja, felhívja a gyereket, először a vonalason, de a telefont nem veszi fel senki. Közben Teddy a családról kérdezgeti a nőt. A férfiak mindegyike katona volt ebben a famíliában. Anyu közben a mobilon hívja a gyerkőcöt, ezúttal sikerrel. A srác épp egy partin vesz részt, már egy csajt is sikerült felszednie. Meglepődik, mikor anyukája elmondja, hogy Teddy Rist ott van náluk, és vele szeretne beszélni. Fitz Kettő arra kéri Teddy-t, hogy a szüleit ne keverje bele, és hajlandó vele találkozni. A megbeszélt helyre Teddy és Dax érkezik először. Teddy felteszi a kérdést, ha ismét katona lehetne, kérné-e, hogy felmentsék a szolgálat alól? Ismeri a harcok valódi természetét, és minden mást is, ami a szolgálattal jár,  vállalná-e Dax megint a veszélyeket? Teddy inkább felhívná a századost, és Dean-nek más feladatot kérne. Dax ezt a lehetőséget határozottan elutasítja. Egy katonának ez a feladata, a haza szolgálata az első. Ezt nem veheti el a fiútól. De az anyja már eltemetett egy gyereket, veszítsen el esetleg még egyet, replikázik Teddy. Dax inkább nem válaszol erre, pár másodperc csend után elindulnak hazafelé, mert Dean már biztosan nem jön el.

pic09.png

New York-ban a mobilos fickó lakását ürítik ki a hatóságok. Megérkezik Olivia, üdvözlik egymást barátnőjével. Mobilos is otthon van, Olivia odamegy hozzá, a faszi mentegeti magát, hogy fel akarta hívni, és el akarta magyarázni, de Olivia lekever három pofont és szó nélkül távozik a lakásból. San Diego-ban Teddy visszatért hotelszobájába, de már várják őt. Nem meglepetés csajok, hanem Walter emberei. A night clubban Walt már őrjöng, maga sem tudja igazából, hogy kinek  és mit higgyen, úgyhogy bevonszoltatja Teddy-t az embereivel a  fagyasztóhelységbe, és verni kezdi egy baseball-ütővel. Már leadta az első ütést, mikor betoppan a csalfa barátnő és igazol mindent. Ez a Teddy Rist nem az a Teddy Rist. Ezt bebuktad Walter. Walt elég kínosan érzi magát, félreértésnek nevezi a dolgot, rögtön elengedi Teddy-t. Teddy elkéri a baseball-ütőt, és módszeresen szétveri a klub berendezését, kiegyenlítve a tartozást a túráztatásért, sebekért, és a kocsikért. Lesz mit rendbe hozni a bárban, és új piákat is kell rendelni. Dax is a bárban van, aki nem érti, hogy hozhatták el Teddy-t. Teddy megnyugtatja, hogy már a szobájában várták őt, és elmondja, hogy a srác lefeküdt Walt barátnőjével, és ők törték be a kocsikat is. Hozzáteszi még, hogy ő is szívesen lefeküdt volna a nővel. New York-ban Oliviát lelkiismeret-furdalás gyötri a kialakult helyzet miatt. Phil a támogatásáról biztosítja, de jelen pillanatban a cég nem tud adni annyit az alapítványnak, hogy talpra tudjon állni.

pic010.png

Reggel San Diego-ban Teddy megtudja, hogy Dean-t letartóztatták gyorshajtásért, azért nem volt ott a találkozón. Megtalálták nála a hitelkártyát is. Irány a rendőrség, Teddy elbeszélgethet a sráccal.  Teddy három lehetőséget ajánl a fiúnak. Az első, hogy kiviszi, és Dax apró darabokra szedi őt, a második egy per, a harmadik, hogy feltesz pár kérdést, aztán meglátjuk. A srác magyarázkodni kezdene, de Teddy közbevág, hogyan szerezte meg a kártyáját. A fiú és pár haverja New York-ba mentek bulizni, mielőtt Afganisztánba hajóztak volna, és a bulihelyen ott volt Teddy is. A fiú tudta ki ő, aznap este Teddy mindenkit meghívott egy körre a bárban, de egyszerűen ottfelejtette a kártyát mikor távozott. A srác megtalálta a kártyát, vissza is akarta adni, de túl nagy volt a tömeg, így inkább eltette. Aztán hazajött, és amit megtett valóban helytelen, de kapott egy lehetőséget, hogy jól érezze magát, jó dolgokat tegyen, hogy segíthetett másokon. Belemerül a srác a sajnálkozásba, de Teddy közbevág: ejtette a vádakat. Miután eljöttek a rendőrségről a srác ismét belekezdene a bocsánatkérésbe, de Teddy lehűti. Ő is volt fiatal, tett pár meggondolatlan dolgot, de már idősebb és talán bölcsebb lett. Így viszont azt is megteheti, hogy Dean szülei ne temethessenek el még egy gyereket. Nem fog Afganisztánba menni, hanem Dél-Afrikába az amerikai követségre, lényegében lefokoztatta a srácot biztonsági őrré. Dean persze ledöbben, hogy harc helyett 8 órában őrködni fog, de Teddy szerint legalább élni fog. Menjen haza, holnap eligazítás.

pic011.png

Hazatérve Teddy Oliviához megy, mit sem sejtve a pénzügyekről. Kéri a nőt, hogy adományozzon a San Diego-i katonai kórháznak százezer dollárt. Olivia elmondja, mi a helyzet, nullán vannak a mobilos fickó miatt. Pár hét és az alapítvány újra működni fog. Teddy visszamegy az irodájába, ahol megszemléli a képet. Másnap reggel a képet csomagolják, a londoni Saatchi Galéria vette meg. A befolyt pénzt az alapítvány számlájára utalta Teddy, így már mehet az adakozás. Szól Oliviának, aki nem tudja, hogy már van pénze, lecsekkolja a bankszámlát, tényleg mehet az utalás a kórháznak, de nem Teddy neve alatt, hanem Dean nevében. Dean éppen csomagol, mikor a kórházból telefonon hívják, az adományozás ügyében. Nagyon hálásak, mert ebből a pénzből tudtak új tolószékeket, szállítóautókat venni. Teddy a kép helyére újabb képet, képeket rak. Azokét akiken segített, és még nagyon sok hely van a falon. Vége.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása