Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 2x10 - The Secret

2012. augusztus 13. 14:00 - Fekete Panna

Egy napsütötte reggelen vagyunk, azt látjuk, hogy egy melegítő felsőben lévő, ázsai származású idősebb úr tolja ki a szelektív hulladékgyűjtő kukát az útra. Annyira idilli a kép, hogy szinte várjuk a kerékpáron érkező újságos fiút, ahogy csenget, rikkant, és bedobja az újságot a fűre. De a fiú csaknem jön, idősebb barátunk pedig a kukatolás közben meg-megtorpan, egyszer csak a szívéhez kap, összeesik, és esés közben magával rántja a kukát. A kamera nyit, minden mozdulatlan. Na ez a kép minden, csak nem idilli. Mármint neki.

sírkő.jpg

Claire egy koporsóban fekvő nőt fényképez a ravatalozójukban, a hölgy már úgy tűnik készen áll a szertartásra, mert a teste (mármint az arca) rendbe rakva, felöltöztetve, tényleg már csak a pap és a gyászolók hiányoznak. Csengetnek, Claire gyorsan elpakol, gyanítom éppen tilosban jár ezzel a fotózással.

Nate robog le a lépcsőn, ajtót nyit. Lisa az, hozott valami papírokat, amit Nate-nek alá kellene írnia. Egy farmer kezeslábas van rajta, simán levágós, hogy babát vár. Bocsit kér Nate-től a legutolsó találkozásukkori viselkedése miatt. Claire beléjük botlik, menne suliba, Lisa felpattan átöleli, jópofizik vele, de Claire sietős, hiszen majdnem lebukott az előbb a halott-fényképezéssel, most meg még Lisa is ölelgeti.

Atyaúristen!!! David véletlen lekávézta Keith kanapéját. Most mi lesz? Mi lenne, semmi, mire Keith megjelenik, David ráül a foltra, milyen frappáns megoldás. Keith megjegyzést tesz egy fotelre, ami a kanapé mellett van, kiderül, hogy David hozta, mert kényelmes abban tévézni. Keith-nek nem tetszik, mire David mondja, jobban megnézve valóban nem való oda, majd elviszi a raktárba a többi cucca közé. /Raktár? Milyen raktár? Ha jól tudom külön lakrésze volt a Fisher-házban, esetleg az anyja kiadta azt a lakást másvalakinek, hogy nem maradhattak ott a cuccai?/

fotel.jpg

Kiderül, hogy Nate-nek mit kell aláírni: Rendelkezés kiskorúak gyámságáról. Lisa szeretné, hogy Nate mondjon le papíron is a jogairól a babával kapcsolatban, az ügyvédje tanácsolta neki. Nate csodálkozik, azt hitte ezt a gyerekügyet majd lazábban kezelik, de Lisa kéri, hogy mindenképpen írja alá, ezt nem lehet ellazázni. Nate-re néz és megnyugtatja, hogy nem haragszik rá, ha nem akarja kivenni a részét a gyereknevelésből nem baj, sőt büszke rá, hogy egy olyan embernek szül gyereket, aki a világon az utolsó, aki szeretne apa lenni. Itt üzenném Lisának, hogy erre tényleg büszke lehetsz, hiszen az ilyen "család"-okból kerül ki a legtöbb szadista bűnelkövető, gratulálok.

Nikolai már talpon van, pakolja a cuccait nejlonszatyrokba. Ruth ezt meglátja: Te meg hova hova? Az orosznak már nagyon elege volt a fekvésből, ezért egy héttel előbb leoperálta magáról a gipszet, és úgy döntött, hogy hazamegy. Ruth felcsattan: nem mész te sehova, én ápollak, még nem vagy jól. De elmegyek. De nem mész. De igen. De nem. Az orosz kiakad, mire Ruth mondja, oké, menj, de majd én elviszlek haza.

Temetés-rendelés a nyugiszobában, éppen Nate foglakozik egy anyával és a fiával, a kukatolás közben meghalt úriember családjával. Kiderül, hogy apu szívrohamban halt meg, és az is, hogy buddhista elvek szerint szeretnék a ravatalozást. A halott fia nagyon ellenséges Nate-tel, főleg amikor kiderül, hogy Nate-nek fogalma sincs az ilyen jellegű temetésekről (biztos nem olvasott egy fia Leslie L. Lawrence könyvet sem), de hál Istennek David megérkezik, és olyan hozzáértő szpícset nyom (buddha szobor, térdeplő szőnyeg, éneklő szerzetesek), hogy anya és fia megnyugodnak, hogy jó kezekben vannak, Nate pedig csak néz, van még mit tanulni az öccsétől.

hozzáértés.jpg

Nikolai és Ruth belépnek az orosz lakásába, elég nagy a kupi, igazi agglegény-lak. Ruth meg is lepődik, és aggódását fejezi ki, hogy most mi lesz, minden csupa kosz, ráadásul nincs is mit vacsoráznia az orosznak, haza is szalad menten bárányért, hogy legyen mit enni. Gondolom már kész kajáért, egy szaladgáló bárányból sok idő míg kaja lesz. Na de az orosz mondja, nem kell neki tisztaság, nem kell neki kaja, most már tényleg itthon marad, Ruth pedig menjen el, hagyja magára. Ruth így is tesz, Nikolai-on látszik a megkönnyebbülés, belezuttyan a tévénézős foteljába, fingik egy nagyot, igen, most már tényleg otthon van.

Claire éppen képelőhív, és nicsak Parker is ott van vele. Halott, de már koporsóban lévő embereket fotózott az elmúlt három hétben, valami beadandó házihoz kellenek. Parker szerint tök jó, amit csinál, igazi művész. De Parker még mást is mond, előre is bocsi érte, de őt felvették a Yale-re. Claire gratulál neki, hiszen keményen megdolgozott érte, persze más írta a felvételi tesztjét, de hát van ilyen. Őt (mármint Claire-t) nem vették fel egyetemre, ellenben megkapta a környék legjobb fősulijainak a tájékoztató füzetét, már ki is nézett egyet, az East Valley-t, bár lehet nem is jelentkezik oda, hiszen híres fotós lesz, és dollármilliókat fog keresni. Én mondom, úgy legyen!

előhív.jpg

Brenda keresi fel azt a pszichológust, akit Melissa ajánlott neki. Beszél a doktornőnek arról, hogy el van jegyezve, mégis idegenekkel kefél lépten-nyomon. A pszichológus tisztázni szeretné, hogy miért is van Brenda ott, és kiderül, hogy nem azért ment oda, hogy ebből a "betegség"-ből kikezelje, hanem hogy a lelkiismeret-furdalást, amit emiatt érez, azt tüntesse el. Neki kell az életében egy olyan terület, ami csak az övé. Hogy már most csalja a vőlegényét, az nem számít, a lényeg, hogy ne legyen lelkiismifurdi. Az agyam eldobom. A doki mondja, ő a szexuális függőség specialistája, mire elkezd beszélni, hogy ez honnan eredhet, Brenda gondolatait halljuk, amiben azt mondja, hogy amit érez az tök természetes, inkább csodálni kellene, hogy ilyeneket csinál.

Eközben David és Nate nagyban keresik a buddhás temetéshez a cuccokat. Találnak is egy szobrot, de azzal még munka lesz, mert meg kell tisztítani, ez a feladat pedig Nate-re vár. A raktárszerűségben, amiben vannak, van egy polc, tele ott felejtett hamvakkal. Nate csodálkozik, hogy van olyan család, aki nem viszi el, de David szerint nagyon nehéz lehet nekik elfogadni, hogy a halottból csak egy fél kilónyi hamu maradt. David telója cseng, Keith az. Kardhal lesz vacsira, jó lesz? David mondja jó, lerakja. Nate megjegyzi, hogy David nem is szereti a kardhalat, mire megnyílik picit, és elmondja Nate-ek, hogy amióta Keith-szel együtt laknak, mindig mindenbe belemegy, még akkor is, ha neki nem igazán jó. Kérdezi Nate-et, hogy neki mi erről a véleménye? Ja, hát Nate-nek aztán fogalma sincs erről, jótól kérdezi. Találgatni tud csak, talán erről szól egy kapcsolat, csupa olyan dolgot kell csinálod, amihez kurvára nincs kedved.

hamu.jpg

Hirtelen vált a kép, és Brenda anyukája vigyorog a képünkbe, így örül Nate-nek és lányának. Biztos erre gondolt Nate, amikor azt mondta, hogy olyan dolgokat kell megtenned, amihez rohadtul nincs kedved. Tökéletesen megértem. Azért hívta meg az ifjú párt, hogy megbeszéljék a vasárnapi leánybúcsút, gondolom Brendáét. De hogy miért vasárnap tartják, az nekem rejtély. Szóval anyu most jött meg a nyaralásból, kicsattanóan boldog, és a hálóból zajok jönnek. Kiderül, hogy nem Billy az, ő elment valahova, nem érdekes hova, a lényeg, hogy hirtelen megjelenik Brenda apu, ő és az anyja kibékültek! Újra együtt vannak, hát nem csodás?

újraegyütt.jpg

Keith és David készülődnek a lefekvéshez, David már ágyban van, mire Keith bejön a hálóba. Egy kávéfoltot talált a kanapén, azt próbálta kiszedni. Kérdezi Davidet, hogy haragszik nagyon a kardhal miatt? Mire David mondja nem, de nem merte bevallani neki, hogy nem szereti, mert ha valami nem úgy van, ahogy szerinte lennie kell, akkor bedühödik. Attól fél, hogyha valamit rosszul csinál, akkor Keith nem akar vele maradni. Mire Keith mondja, ez ostobaság, és elfordul aludni. David mondja amikor először szakítottak, akkor az volt a gond, hogy nem vállalta fel a másságát. Így utólag belegondolva talán azért volt ez "rákenve", mert Keith úgy akart kiszállni ebből a kapcsolatból, hogy ne az ő hibája legyen. De erre már Keith nem mond semmit, így David is elfordul.

Nate megy le a pincébe, ahonnan hangos gyereknevetést hall. De ez nem egy újabb hallucináció, Rico játszik a fiával, Julio-val. Nate magasra felvont szemöldökkel vár magyarázatot, kiderül, hogy Vanessát és a kicsit elvitte a nővére egy gyógyfürdőbe, és a bébiszitter pedig beteg. Ez van, Rico-nak kell a fiára vigyázni. De Nate mondja, van egy nő, akit elő kell készíteni, Rico-nak gyerekkel a seggében ez nem fog menni. Rico-nak remek ötlete támad, Nate vigyázzon addig a fiára, amibe Nate nem akar belemenni, hiszen van dolga, egy Buddha szobrot kell megtisztítania, mire Rico fejcsóvál.

Következő jelenetünkben Nate egy fogkefével tisztítja a szobrot, mellette Julio üldögél, aki szintén segít a tisztításban, és folyamatosan dumál. Semmi érdekes, csak Nate idegein táncol.

szobor.jpg

Nikolai éppen akciófilmet néz a tévében (lövések, sikítások), amikor is Ruth kopogtat az ajtón. Nem beszélték meg a találkozást, de Ruth úgy gondolta, hogy kitakarít Nikolai-nál. Az orosz észrevesz egy nagyobb táskát, kérdőjel van az arcán, mire Ruth azt mondja, hát nem jó móka lenne, ha ott is aludna? Az orosz meglepődik, de mondja, hogy hát legyen. Takarítsunk, aztán legyünk el.

Claire kapja vissza a halottakról készült fotóalbumot, amit beadott. Egyest kapott rá, ez nem jó hír. A tanár azzal magyarázza, hogy ő egy dolgozatot kért, Claire saját szavaival, nem pedig halálról szóló verseket, halott emberekkel. Claire kikészül, tök sok engergiát fektetett bele, hogy tökéletes legyen, erre a tanár visszadobja? Mire azt a választ kapja, hogy adjon be normális dolgozatot, és akkor meglesz az érettségi, hiszen fősulira akar menni Claire, igaz? Claire mondja igen, ki is nézte az East Valley-t. Mire a tanár mondja, az tök jó, ő is odajárt. Na ez a hír biztos nem tette vonzóbbá Claire számára azt a fősulit.

album.jpg

David papírmunkázik, amikor is Keith keresi telefonon. Azért hívta, hogy bejelentse, hogy szombaton együtt ebédelnek Karla-val és Taylorral, ne csináljon más programot. David úgy tűnik, hogy ma is a hisztis picsa-kártyát húzta, kikel magából, mi az, hogy ebédmeghívást jelent be, anélkül, hogy ezt vele megbeszélte volna? Ezt normális pároknál nem így szokták. Kikéri magának, hogy ki van hagyva a döntésekből, hogy Keith mindent eldönt helyettük. Mire Keith az egyetlen (a fiúk szerint) normális megoldást választja, kezelvén a hisztit: most lerakom, pá.

Kedvenc párosom, Brenda és Melissa a következő jelenetben: Brenda koktélt kever, a másik újságot olvas. Brenda meséli élményeit a pszichológussal, de többet nem megy oda. Rájött, hogy csak is ő tudja kezelni ezt a dolgot, nincs szükség dokira. Arra gondolt, hogy a szexuális kilengéseibe bevonja Nate-et, hátha Nate-nek is bejön ez az idegenekkel-szexszelni dolog. Melissa támogatja az ötletet, sőt, van egy ismerős pár, akik hetente rendeznek "életstílus-party"-t, ahol idegenekkel dugnak a saját házukban, kapcsolatukon javítandó. Brenda mondja, hogy elmehetnének ezen a hétvégén. Mire Melissa mondja, jó, majd megadja a címet, reméli Nate-nek is bejön majd. Mire Brenda mondja, nem, nem, most még nem vele menne, inkább Melissával, csak megnézni, hogy mégis milyen egy ilyen.

MelissaBrenda.jpg

Ruth végzett a takarítással, kicsit liheg is hozzá. Nikolai gratulál neki, jobb lett a lak, mint újkorában. Ruth kiakad: kit akarok én becsapni? Nikolai, miért nem költözöl hozzám? Itt én nem tudnék élni, minden olyan nyirkos. Mire az orosz mondja, nem is beszéltek meg semmit, mi ez a kirohanás? Ruth szeretné, ha minden olyan lenne, mint eddig volt, hogy reggel felébred az oroszt látja, ha este lefekszik az oroszt látja. Mire Nikolai mondja, hogy nagyon szereti Ruth-ot, és semmi mást nem szeretne jobban, mint odaköltözni és együtt élni vele, de egyszerűen nem tud. Ezután a mondat után Ruth fogja a holmijait, és elindul az ajtó felé. Nikolai: Ruth, lehet túl sokáig éltem egyedül ahhoz, hogy ilyet bevállaljak, ne haragudj. Mire Ruth azt mondja: én most hazamegyek. És kilép az orosz ajtaján.

Ritka alkalmak egyike, a Fisher gyerekek együtt vacsiznak otthon. Anyu hagyott egy cetlit, hogy ma már ne várják haza, David párja túlórázik, Nate párja masszázsol. Egyszer csak Nate észreveszi a fotós mappát Claire táskájában és kiveszi (1. hogy jön Nate ahhoz, hogy más táskájában túrkáljon? 2. Claire miért a vacsoraasztalon tartja a sulis táskáját?). Belekukkant, és totál, teljesen, őrülten kiakad a fotókon, basszus Claire ha ez kiderül, hogy te ilyen fotókat készítettél, olyan pert akasztanak a rokonok a nyakunkba, hogy taknyunk-nyálunk egybefolyik majd. Claire felháborodik, azt hittem tetszeni fog, végre valami, amit saját magamtól csináltam. Na, erre az üvöltözésre toppan be Ruth, itt meg mi folyik? A gyerekek tagadnak, semmi, azt hitték, hogy anyu nem alszik otthon. Mire Ruth üvöltve válaszol, senkinek semmi köze hozzá hol alszik és hol nem. Jelenet vége. Felhívnám a figyelmet az asztalon található porcelán tálalótálra:

porcelán.jpg

Egy hajléktalan próbál pénzt gyűjteni úgy, hogy kiugrik az út közepére, és táblával a kezében próbálja megállítani az autósokat, de nem nagyon megy neki. Eközben egy autóban ül Karla és Taylor, éppen azon vitáznak, hogy a kislány vissza akar menni a lakásba lecserélni a blúzát, mert nem tetszik neki. De Karla nem enged lánya hisztijének, mert jól tudja, hogy Keith milyen allergiás a pontatlanságra. Élénk vitába bonyolódnak, amikor is Karla Taylorra figyel, nem vennén észre a hajléktalant, aki eléjük ugrik, és Karla el is üti annak rendje és módja szerint. Kipattannak a kocsiból, megnézik, hogy él-e még a fickó, hátha tudnak rajta segíteni és mentőt hívnak rögvest. Kellene ezt minden normális embernek tenni, de nem. Karla rükvercbe kapcsol, és sietve elhagyja a helyet.

gázolás.jpg

Claire és Parker vannak a fősulinál, amit Claire kinézett magának. Semmi érdekes, nem ez lesz álmai fősulija, hiszen még művészeti képzés sincs.

Eközben Karla és Taylor kocsijában ülünk, éppen megállnak. Karla kicsit zaklatott, a mellette ülő kislány sem segít, aki egyfolytában azt mondja, hogy el kell mondaniuk valakinek mi történt, leginkább egy zsarunak. De anyja mondja, dehogy is, ha kiderül mit tett, elfogják venni tőle Taylort, legyen ez az ő kis titkuk, és imádkozzanak, hogy nem látta meg őket senki. Taylor ebbe nagy nehezen belemegy.

Keith és David várják a vendégeket, Keith tök ideges, már negyven perce késnek, jellemző. A pulykamell meg kiszárad, remek. David ásítozik, erre Keith bepipul, üvöltözni kezd Daviddel, de végre csengetnek. Megjöttek a vendégek. Taylor meglátja Davidet, odafut hozzá, átöleli. Olyan nagyon aranyosak ezek ketten együtt.

David Taylor.jpg

Most Nate az, aki ül az íróasztalnál, éppen telefonon beszélget Brendával, aki lemondja az aznap esti programjukat. Otthon akar maradni, hiszen holnap leánybúcsú. Tehát szombat este van, jó tudni. Leteszik a telefont, persze Nate jogosan mérges.

Taylor ugrál az ágyon, David pedig csitítja, ne ugráljon olyan nagyon, mert Keith meghallja. Mire Taylor elmondja neki, hogy anyja elütött egy embert a Washington-on (gondolom az utcában), de ez az ő kettőjük titka. Nem is érti egyébként miért vannak a titkok, hiszen mások úgyis mindig megtudják. David leállítja, ez most komoly? Mire Taylor észhez kap, jaj, de hogy, viccelek, jól átvertelek. És ugrál tovább.

Na, a két idióta is megjött a bulijukba, az életstílus-party-ba, vagy mi a szöszbe. Így elsőre úgy tűnik, hogy erősen hajaz egy swinger bulira (pontos leírás az első évadot lezáró epizódban), de itt nem kell a pároddal megjelenni:

party.jpg

Az emberek hol fel vannak öltözve, hol nem, hol beszélgetnek, hol nem, hol szexszelnek, hol nem. Melissa nem szeret ott lenni, persze, hogy nem, ez a munkája, és még a szabadszombatját is ilyen helyen kell töltenie. Ellenben Brendának tetszik, persze, hogy igen, el is megy vegyülni. Aztán látjuk őt drogozni, sört inni, hevesen kefélő groupent nézni, van ott minden, amit akar.

De ennyit a malacságokból, térjünk át Keith-hez és Davidhez, akik nagyon de nagyon veszekednek, mert David elmondta mit mondott Taylor, amin Keith nagyon kiakad, hogy miért nem mondta el korábban, mire David mondja, hogy azért nem, mert még mindig azon a baszott kávéfolton pörögsz, én voltam, én csináltam, sajnálom. Mire Keith leül a telefonhoz, tárcsáz, de nem derül ki még, hogy kit hív.

Nate dolgozik az asztálnál még mindig, mikor is úgy hallja, hogy nyitódik a bejárati ajtó. De nincs senki ott, úgyhogy dolgozik tovább. Egyszer csak egy hétéves kislány köszön be (ő mondta, mennyi idős), hogy ő az a gyermek, akit Lisával egyszer már elvetettek. Hoppácska, Nate támogatja az abortuszt? Aztán megjelenik egy kisfiú is, ő meg egy Starbucks-os felszolgáló elvetélt gyermeke, de Nate ezt soha nem tudta meg, mentségére legyen szólva. Megjelenik a gyerekek háta mögött egy kamasz lány is, hogy ő meg Nate első barátnőjétől lett volna, teherbe esett a lány, elvetették, és utána szakítottak. Nate hirtelen gyerekkacajt hall a ravatalozóból, belép, és mindenhol viháncoló gyerekeket lát, akik apjukként köszöntik. Sőt, még Ruth is megjelenik egy tálcával, amin kábé 12 tejjel teli pohár van. Nate totál összezavarodik, és lenézvén egy ázsiai kisfiút lát, aki azt mondja neki, hogy ő (mármint a kisfiú) ismeri mindennek a titkát, de Nate ezt sose fogja megtudni, mert megölte őket. Erre Nate hirtelen felriad. Tessék, ha használtál volna óvszert, nem tartanál itt, 45 darab halott magzattal a hátad mögött.

gyerekek.jpg

Kiderül Keith kit hívott, a rendőrséget, hogy megtudja, hogy valóban volt-e gázolás. Karla-nak nincs jó napja, valóban jelentettek be ilyet, a koldus meghalt, a kocsi leírása egy az egyben Karla-é. David kiakad, most akkor mi lesz? Mire Keith mondja, mi lenne? Teszik, amit tenniük kell.

Eközben egy másik galaxisban.. Brenda és Melissa éppen egy sztorit hallgatnak arról, hogy egy párnak milyen sokat segített, hogy idegenekkel is elkezdtek szexszelni együtt. Melissának csömöre van ettől, de úgy tűnik Brendának tetszik a pár. És amikor a férfitag behívja Brendát a szobába, hogy menjenek be hármasban (mármint a pasi, a felesége és Brenda), Brenda nem ellenkezik. Sőt. Bemegy velük.

hármas.jpg

Buddhista szertartás, David és Nate felügyel. Claire és Ruth jön le a lépcsőn, mennek Brenda leánybúcsújába.

Már a leánybúcsún is vagyunk Brenda anyu száz fokon ég. Lánya még nincs ott a saját buliján, egy órát késik, igazán pofátlanság. Aztán megjelenik Brenda is, de nincs benne köszönet, Melissával ugyanabban a ruhában vannak, mint este, látszik, hogy a buliról értek oda. Anyja nem kedves, kihűlt spárgás haséval kínálja lányát, aki inkább elmegy hányni. Jó buli lesz ez, a zsigereimben érzem.

kinézet.jpg

Ravatalozás, Davidnek el kell mennie, de Nate-et különböző instrukciókkal útba igazítja, ő mondja, nem lesz baj.

Leánybúcsú. Brenda és Ruth kerülnek egymás mellé. Ruth kérdezi mi a helyzet, mire Brenda ecsetelni kezdi a tegnap éjszakáját, hogy egy házaspárral és a vibrátorukkal töltötte, nem tudja miért, de ez nem is lényeg. Összevissza beszél, aztán hirtelen felnevet, és kiderül, hogy az egészet csak az agyában képzelte el, még szerencse. Aztán Ruth nyílik meg, de ez nem képzelgés. Azt mondja Brendának, hogy szereti. Szereti azért, mert annyira önálló, és tele van élettel, hogy elfogadja Nate-et olyannak, amilyen, nem akar rajta változtatni. Régen ezért nem szerette, de most csodálja, mert így élni ő sosem lenne képes. Átöleli Brendát, aki köpni-nyelni nem tud, remélem nagyon rosszul érzi magát ebben a pillanatban. Aztán kibontakoznak az ölelésből, és Ruth elnézést kér, mennie kell a mosdóba.

A mosdóba felé menet összefut Claire-rel, aki totál szét van csúszva. Ruth kérdezi mi baja, erre Claire olyan monológot nyom le, hogy félek a végén kárt tesz magában. Nagyon kész van, mindenki csak hazudik, mindenki retteg attól, hogy változzon/változtasson. Aztán az is kiderül, hogy tegnap este is 11 órát aludt, mégsincs kipihenve. Hoz is egy kávét, anyja kér? Nem, nem kér, a mosdóba tart éppen.

Claire.jpg

Már pont ott lenne Ruth keze a vécéajtó kilincsén, amikor is Brenda apukája, Bernard jön ki onnan, a szívinfarktust hozva Ruth-ra. Bemutatkozik, bizonyára Nate anyukájához van szerencséje. Ó, igen, Ruth nem is érti miért nem lettek már korábban bemutatva egymásnak. Mire Bernard mondja, ő ezen nem lepődik meg, Ruth se tegye. Apropó, ha már így összefutottak: Ruth milyen lépéseket tett eddig, hogy kikezeljék lányát a depressziójából? Nyilván észrevette, hogy Claire beteg, ha Ruth ellenzi a terápiát, van egy-két gyógyszer, ami segíthet, tud adni telefonszámot orvosokhoz, akik segíthetnek. De Ruth-ot egyrészt felháborítja, hogy ledepressziósozták a lányát, másrészt visít a hólyagja, emelt hangon mondja Bernardnak, hogy azonnal engedje be a füribe, mert oda kell mennie.

Kántálnak a szerzetesek a szertartáson, mindenki átszellemülten ül, vagy éppen áll, Nate is becsukja szemét. A dallam alatt látjuk, amint Karla-t bilincsben viszik el a rendőrök, mögötte Keith. Karla nézi Keith-et, akinek arca elég morcos. Ruth áll az erkélyen elgondolkozva, Brenda őt nézi, meg apját, ahogy Melissával kokektál. David ér haza Keith-szel közös lakásukba, csomó Taylor holmi van nála, a kislány pedig a kávéfoltos kanapén ül. Odafordul David felé, de már nem ugrik a nyakába, vádlóan ránéz (nem hülye, tudja, hogy David mondta el a titkát), aztán elfordítja a fejét.

David szomi.jpg

Brenda kíséri ki Melissát a lifthez, miközben közli vele, hogy ezennel vége a barátságuknak. Nem akarja többet Melissát látni, úgy érzi, hogy ennek a kapcsolatnak is köszönhető, hogy mivé vált. Nem Melissát hibáztatja, de akkor is. Mire barátnője, mármint volt barátnője annyit mond, hogy nem fogadja el önmagáról az igazságot, ezért neki kell buknia. Ha később meggondolná magát, ne is keresse, jó móka volt, de tovább kell lépni.

Fisher-ház, lépcső. Azon ül Lisa és Nate. Nate elmondja a betegségét Lisának, ezzel megmagyarázván, hogy amikor teherbe ejtette Lisát, totál ki volt készülve, attól, hogy lehet meghal. De megváltozott, igenis, ki akarja venni a részét a gyereknevelésből. Mire Lisa megkérdezi, hogy azért akar apa lenni, mert tényleg szeretné ezt a felelősséget, vagy azért, mert fél a haláltól? Mire Nate visszakérdez: Nem hót mindegy? De végül is mindegy, mondja Lisa, aki nagyon nagyon örül, tök aranyos. Ha tényleg akarja Nate, igazán, és nem Brenda javasolta ezt, akkor csinálják. Mire Nate mondja, nem, dehogy, Brenda nem is tud róla, úgyhogy ő biztos nem javasolta. Lisa erre rendesen kiakad, felpattan, pontosabban feltápászkodik, jesszus Nate hogy hihettem el neked, hogy tényleg megváltoztál? Először nem akarsz gyereket, beleegyezel, hogy lemondasz róla, aztán mégis úgy döntesz, része akarsz lenni az életének, aztán kiderül, hogy akivel összekötöd az életed maholnap, az nem is tud erről az egészről! Tégy egy szivességet, lépj ki az életünkből, mielőtt még belelépnél. És otthagyja Nate-et a nagy ház lépcsőjén.

vége.jpg

Címkék: sirhant muvek
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása