Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Élet a Marson 2x06

2012. augusztus 11. 11:00 - G_Norton

Sam rendszeresen hülyéket álmodik már a sorozat legeleje óta, bár még közel sem olyanokat, mint az egyik haverom, aki egy nagy tál puncsba ugráló goblinokról vizionált éjszaka, és még nem is szedett semmit akkor. Szóval Sam most a rég látott barátnőjéről, Mayáról álmodik, beszélni akar vele, reméli, hogy hallja, amit mond. Sam indul melóba, a góré pedig elviszi egy brutál autós ámokfutásba, sikátorokon is átfér a Cortina, mint a Harry Potterben a Kóbor Grimbusz, majd gondosan frankdrebinesen pont úgy áll meg a góré, hogy elcsapjon egy kukát. Sam Starsky és Hutch-hoz hasonlítja a górét, neki persze fogalma sincs a sorozatról még, mint ahogy Mike Tysonról sem hallott még pl. Valami lemezboltba mennek, Chris nagyban morfondírozik, hogy a földön fekvő hullával mi a fene végezhet, mert nem vette észre a mellkasán tátongó lőtt sebet.

01.jpg

Ray látott egy elrohanó faszit, de  nem tud személyleírást adni róla, paki volt, azok mind egyformák. Találnak a zsebében azért némi drogot, pontosabban török heroint, ami ekkor új cucc lehetett, mert máris komoly fogyasztónak nézik Samet, és mi tagadás, a hülye szövegeitől, látomásaitól tényleg olybá tűnik sokszor. Annie gyanakodva nézi, hogy ugyan a halott füléből miért folyik ki valami fura sárga trutyi, a góré felvilágosítja, hogy az bizony a tojásos szendvicsének a tartalma, majd azt firtatja, hogy ugyan minek kell nőnemű nyomozó-helyettes a csapatba. Annie lecsekkolja a hullát, höjj, hát ennek van pulzusa! A góré több bizonyítékot akar, ezért szegény fickó arcát leönti forró kávéval, aki erre mocorogni kezd, húbazmeg. Hunt alaposan lecseszi Rayt, aki azzal védekezik, hogy nem mozgott – cseszd meg, mondja a góré, hát Chris sem mozog, mégsem halott!

A góré utasítja a csürhét, nézzenek körül, néha tényleg nehéz ezekre a marhákra bármit is rábízni. Sam talál egy rádiót, amiből Maya hangja szűrődik ki, majd észrevesz egy szépséges hölgyet, aki a kartondobozok mögé bújt. Most jön csak a főcím, utána Sam még mindig a rádiót bizgerálja, a góré pedig Christ bassza le, mert az azt mondta, hogy nem is volt ott senki. A csajt így is berántják, elmondása szerint egy Neil Young-lemezt keresett, közben Sam különös gyengédséggel vesz róla ujjlenyomatot, a hölgy érdeklődik a lelőtt Dipak iránt, aki kómában van jelenleg. Sam, Chris, Ray, és a góré beszélik meg a helyzetet, Raynek elege van a bevándorlókból, majd gondosan tippel egy kontinenst: Ázsiába, igen, oda menjenek vissza. A góré szerint egyértelmű, hogy drogot terítettek, Sam szerint lehetséges, hogy azért lőtték le, mert emigráns, a drogot pedig elterelésül tették a zsebébe, hisz Ray is milyen barom, mások még nagyobb idióták, és elmesélné az egész idegengyűlölet eredetét, de a góré nem hagyja. Sam arra kéri, hogy akkor mesélje el az ő elméletét: a góré szerint drogot terítettek az utcán, ami valamelyik drogdílernek nem jött be, és lelőtték a terjesztőt, erre még Spock is azt mondaná, hogy bámulatos.

02.jpg

Phyllis komolyan nem akarja elhinni, hogy Sam képes rá, hogy felkajtassa vele a teljes rendőrőrs épületét egy sárga szikszalaggal összetákolt rádió után, de ez a feladata, közben a góré és Sam körbenéznek a drogdílereknél, közülük biztosan előkerül Dipak támadója. Első körben Rockethez törnek be, aki leginkábbegy hosszú hajú Alekoszra emlékeztet. Góré rögtön támad a kérdéssel, ki lőtte le Dipak Gandhit, a fickó válasza elmés: ő irtózik a bűnözéstől, előbb rágja le a tökét egy veszett görény. A góré megismétli a kérdést, ezúttal a grabancánál megragadva Rocketet, aki nem válaszol, erre egy álfalba beleveri a fejét, Ray előre húzza a száját, mert a végén ebből is helyszínelés lesz. Rocket elpöttyinti, hogy fogalma sincs, ki az a fickó, neki az ugandai ázsiaiakkal semmi gondja sincs, honnan tudta, hogy róluk van szó? A góré nem egy veszett görény, azért tökön ragadja Rocketet, aki beszél is: Gandhiék a lemezboltban terítették az anyagot, a góré ezzel bizonyítottnak véli az elméletét, de Sam nem adja fel, többet akar megtudni a helyi közösségről.

03.jpg

Sam benéz Dipak placcára, de ott csak Laylát találja, a lemezbolt tündérét. Saját bevallása szerint a könyvelésben segített Dipaknak, ilyen meg olyan banki izék miatt, Layla pedig nem akart belekeveredni a dologba, már csak azért sem, mert a Nemzeti Front (igen, tényleg ez volt a nevük) igencsak baszogatta az indiai bevándorlót, az NF logót a falra is festették, naponta fenyegették a kinyírásával. Egy hosszú hajú indiai megy be, láthatóan megijedt a rendőrtől Layla a kezébe nyom egy lemezt, de Sam akkor is megkérdi, hogy ismeri-e Dipakot. A fickó erre azt mondja, hogy a Gandhi-tesók nem drogdílerek, ez baromság, a boltot azért nyitották, hogy csajozzanak vele, majd pedig elszalad. Layla szerint azért, mert mindenki fél, ez normális.

04.jpg

Layla elmeséli még Dipak, és a másik tesó, Ravi sztoriját: Indiából jöttek, mesterségük címere a lemezbolt lett, sőt, Dipak valami lemez-áruházláncot képzelt el, na ő meg a jövőbe lát. Főképpen azért jöttek az országba, mert frankó zenéjük van, Dipak kedvence a Rocket Man, ezt hallgatta állandóan. Layla Sam válaszai miatt őszintén kételkedik, hogy valóban kopper-e, Sam bevallja, hogy valakire nagyon emlékezteti. Sam benéz egy helyre, valamiféle közösségi mozinak tűnik, ahol három állandó néző bámulja a pre-bollywoodi alkotásokat. Sam is nézi egy darabig, a filmen Maya szerepel, aki nem tudja, hogyan mondja meg, de búcsúzni készül, hisz Sam tulajdonképpen már halott. Sam kiborul, és elkeseredettségében szétbarmolná a filmvászont, az indiaiak pedig a karma méltóságával ülnek a helyükön, és csak a szemöldökük magasságával kérdőjelezik meg Sam elmeállapotát.

05.jpg

Sam saját kezébe veszi a dolgot, és mindent átkutat a sárga szalaggal átkötött rádióért, de csak korabeli meztelenleányos újságokat talál, a góré szerint Cartwright segge miatt nincs szükség ilyesmikre. Egy gondja van: az összes drogdíler beijedt, némasági fogadalmat tettek, az indiaiakról nem is beszélve. Sam szerint továbbra is vizsgálni kell a rasszista indíttatást, mert az NF üldözte Dipakot, a góré szerint azonban a seggükben van az eszük, hülyék az ilyen akciókhoz. A góré bizonyítékokat követel, Sam mutat egyet, csak ahhoz Ravit el kéne érni. Chris jön a hírrel, hogy egy újabb halott fogyasztót találtak egy híd alatt. Amikor kiérnek a helyszínre, találnak még kettőt távolabb, nyilván azért haltak meg, mert nem ismerik, hogy mennyire kemény a heroin, és túl sokat vettek be egyszerre. Sam észreveszi, hogy a hernyó ugyanabban a kis sárga üvegcsében volt, mint amilyet találtak Rocketnél is, ideje ismét meglátogatni.

06.jpg

Rocket egyszerre két nőt abuzálgat, aki az állati vonzerejét bizonygatja nagyon. Ekkor lép be egy Toolbox nevű randa fickó, aki pont ugyanazért jött, mint a rendőrök, gyönyörű, ahogy egymásra találnak. A góré némi hezitálás után Toolbox gondjaira bízza Rocketet, aki megint azzal jön, hogy inkább egy veszett görény rágja le a tökét, de ő nem ad el drogot. Toolbox sidekickje, egy bazinagy asszonyság azonban komolyan egy baziéhes görényt hoz egy zsákban, Rocket beijed, és vallani kezd inkább az őrsön. Ott elmondja, hogy Ravi és Dipak átmentek hozzá, hogy passzolja le valakinek a heroint, ő megtette. Legutóbb csak Ravi ment át, és elmondása szerint ő lőtte le tulajdon tesóját, Dipakot, mert túl mohó kezdett lenni. Sam ezt nem akarja elhinni, Annie hoz egy fotót Raviról, aki pont az a hosszú hajú ürge lesz az epizód elejéről. Sam nem akarja elhinni, de ő az, kurvajó, Layla rendesen átvágta, ráadásul Rocket is hozzá irányítja őket.

07.jpg

Másnap Annie és Sam megy behozni Laylát, Sam nagyon bosszankodik, hogy becsapták, mert bízott Laylában. Layla önként jön, az őrsön a góré össztüzet zúdít rá, szerinte biztosan összefeküdt Layla Dipakkal, Sam próbálja enyhíteni a támadásokat. A góré egy ponton kiborul, és rákérdez, hogy mi ez az egész, erre Sam azt válaszolja, hogy szerette őt. A góré a sorozat egyik legjobb kifakadásával válaszol („te puhapöcsű, kislány, buzi, fasszopó Manchester United-fan”), majd ordítva követeli, hogy mondja meg Layla, merre van ez a Ravi. Layla nem törik meg, Sam közbelép a jó zsaru-módszerrel. A góré arrébb ráncigálja, hogy mi a lófaszt csinál most, szerinte a csaj csak átvágja, de Sam látja, hogy nem tudja megtörni a góré a szokásos módszerrel, ezért kénytelenek elengedni. Sam elkíséri Laylát a kómás Dipakhoz, tippeket ad neki, hogy mi a teendő, mivel tudja talán Dipakot visszahozni az életbe. Sam hazakísérné Laylát az otthonába, de az éppen rendesen lángol, a graffitik tanúsága szerint a Nemzeti Front gyújtogatott egy kicsit, ezért Sam magához viszi Laylát.

08.jpg

A lány ott is alszik nála, még bevallja Samnek, hogy látszik rajta, nem innen jött. Sam bekapcsolja a tévét, ahol Maya búcsúzik el, Sam nagyon kivan, a kiabálására Layla is felriad. Annie kopog fel hozzá, és lepődik meg az ágyon fekvő Laylán, Sam pedig magyarázkodik, hogy ő a fotelban aludt, nem történt semmi. Annie azzal a hírrel jött, hogy a góré, és Toolbox keresik Ravit, és jobb, ha Sam közbelép, még mielőtt valami baj történik. Valami színpadon bohóckodik Toolbox, meg a Bazinagy Nő, Ravival együtt. A góré is ott felügyeli a dolgokat, és azzal védekezik Sam előtt, hogy ez helyes dolog, aki egy kalapácsot nyom a kezébe, hogy akkor ő verje agyon Ravit, ha úgyis ilyen mocskos zsaruvá vált. A góré képtelen megtenni, dühösen elhajítja a kalapácsot, Ravit pedig beviszi Sam az őrsre.

09.jpg

Sam végre megtalálja a szalagos rádiót, és ki is lopja egy rendőrautóból, de most fontosabb melója van. Ravi eléggé benne van a szarban, több ujja volt a lepényekben, mint egy leprásé, a góré szerint biztosan piszkos pénzből vette a lemezboltot. Ravi szerint az fura, hogy az angolok szerint indiai nem kereshet sok pénzt, szerinte egy éven belül megvesz egy nightclubot, majd pedig magát a górét is. Ravi állítása szerint Dipak felhívta, hogy gáz van, és mire Ravi odaért, addigra egy fehér fickó menekült onnan, személyleírást nem tud adni, mert neki meg a fehérek a tök egyformák. A góré lebassza, hogy magára hagyta a tesóját, Ravi aztán bevallja, hogy valóban ezt tette, nincs erre bocsánat. Erre jön be Chris, aki jókora barom módjára kvázi Ravi arcába vágja, hogy meghalt Dipak, Ravi szerint pont emiatt menekültek el Indiából, hogy ne haljanak meg.

10.jpg

Sam a górét támadja le, ha Ravi bűnöző, akkor sem érdemli meg, hogy így közöljék vele a testvére hírét. A góré erre elmeséli, hogy miért érinti ennyire szarul a drogügyek: volt neki egy bátyja, aki kábszeres lett, később emiatt tűnt el, hiába próbált neki segíteni, sosem tudta megváltoztatni. A góré szerint Chrisszel is ugyanez a helyzet, ugyanaz az idiotizmus sugárzik belőle mindig. Ráadásul együtt nőttek fel, és a góré szerint csak a bátyja lett függő, ő nem, majd jókorát húz a laposüvegből. Az öregük ráadásul részeges volt, gyakran eljárt a keze, a legvégén pedig Gene, és Stu ráncigálta haza a kocsmából, mert az öreg nem tudott járni. Szerinte a drogoknak nincs értelme, mert amikor a nagymamája gutaütést kapott, akkor ugyanúgy látott, és hallott dolgokat, amik nem voltak ott, csak ő nem fizetett ezekért.

11.jpg

Dipak holttestét vizsgálgatják, Ray érdeklődött már a dokinál, előfordul az, hogy a kómába esettek bármennyire is javulnak, valamikor mégis hirtelen meghalnak előzmény nélkül. Igen ám, de Sam felfedezi, hogy valaki kést döfött a lőtt sebébe, valószínűleg abba halt bele, és alaposabb vizsgálat nélkül nem is vették volna észre. Sam ezek után még jobban nyomozna a rasszista indíttatás ügyében, a górénak nem fűlik hozzá a foga, majd lebassza Rayt, hogy neki kellett volna őrt állnia, erre valaki késsel simán odamegy, és kinyírja az egyetlen használható tanújukat. Ray nem tud mit mondani, mint hogy bement néhány orvos, meg nővér, és Dipak nője, Layla is, hoppá. Másnap a góré és Sam megy letartóztatni őt, mire Layla kijátssza az utolsó kártyáját: az ő neve igazából Leslie Roy, a Layla Dylant tiszteletből vette csak fel. Segáz, ennek ellenére beviszik, ugyanakkor Samben tisztázódik a dolog, hogy Leslie Roy Maya édesanyja.

12.jpg

Layla azért járt Dipaknál aznap reggel, hogy beszéljen hozzá, gyermeket vár tőle, Sam olyan örömmel hallja ezt a hírt, hogy a góré kiküldi inkább. Sam nyomoz, de előbb a rádiót baszkurálja, hátha Maya hallja, amit mond, bár elég hülyén néz ki az egész, ezért inkább hamar abbahagyja. Sam benéz egy korábban látogatott indiai placcra, épp akkor dobják be a kirakatot, Sam pedig utánaered a támadókat, az egyiket el is kapja, az NF tagja. Az NF-tag teljesen meg van zavarodva, hogy egy felsőbbrendű fehér ellene támad, Sam erre dühében fehér festékkel mázolja össze a képét, én ezt a büntetést bevezettetném itthon. Felsőbbrendű emberkénk elárulja, hogy követik az indiaiakat, és bizony csempészkedni szoktak az éjszakában, Sam először nem akar hinni neki, de kénytelen aztán, mert állítólag a lemezbolttól indul egy teherautó, azzal viszik a cuccokat egy régi gyárépülethez.

13.jpg

Rátörnek a csempészekre, de nem valami illegális cuccot hoznak át, hanem mindenféle olyat, amire szüksége lehetne az indiai közösségnek, leginkább kidobott bútorokat, meg ilyesmiket. Ray keményen elveszi egy gyerektől a maciját, hogy lefoglalja, a góré rádörren, erre visszaadja. Némi kutakodás után csak találnak valami érdekességet: egy faládikában némi heroinra bukkan Sam. A góré azonnal Toolboxnak szól erről, Sam pedig előbb akarja Ravit megtalálni, mert szerinte mások csempészték oda a heroint, hogy a kirakodás után majd a futár felkapja a cuccot, és elviszi a címzetthez.

14.jpg

Sam Laylához megy, aki éppen nagyban cigizik, gyorsan kellene Ravi pontos tartózkodási helye, és ne cigizzen, mert árt a kislányának. Layla aznap megy el abortuszra, Sam most ezzel nem tud foglalkozni, de próbálná lebeszélni Laylát, aki erre megadja Ravi címét. Sam és Annie azonban hiába találják meg Ravit, mert valakik elkapják őket, Samet lekötözik, és egy bekapcsolt vasalót felejtenek a mellén, faszipántos halál. Samnek mákja van egy áramkimaradás miatt, kisvártatva jön a csürhe a góréval, akik kimentik. Együttesen keresik Annie-t, Ray és Chris a lakásánál, a góréék pedig Toolboxhoz mennek, mert hirtelen elkapta Ravit. Nahát, Ravit éppen itt találják holtra váltan, Sam észreveszi, hogy a szőnyeg bizony indiai eredetű, Toolboxhoz nem annyira illik. Sam picit körbenézne, és ráakad Annie-re megkötözve, erre Toolbox, a Bazinagy Nő, meg a hirtelen előkerülő Rocket lefegyverzik őket, és kiderül, hogy a fehérorosz súlylökő nőhöz hasonló Bazinagy Nő a főnök, hoppá. Sam összerakta a képet: bizony Toolboxék hozatták át a drogot titokban a csempészhajókon, és amikor Dipak erre rájött… Nem tudjuk meg, mi a vége, mert Ravit lelövik közben. A szar helyzetben egy lövés dördül, Bazinagy Nő kezéből kifordul a pisztoly, a góré leüti Toolboxot, Rocket pedig magától dobálja el a fegyvereit, és emeli fel a kezét – a pontos lövést Christ adta le, aki aztán bárgyún vigyorog a sikerén.

15.jpg

Délután Sam gyorsan rohan a kórházba, de ott Layla nem abortuszt hajt végre, hanem Manchesterben tizenhetedikként ultrahangon keresztül csodálkozik rá az embrióra. Sam már rendesen előrevetíti a jövőt, és reméli, hogy amikor eljön az ideje, Layla elengedi Mayát, Maya pedig örül, hogy Sam is elengedi őt, aki pedig belenyugszik a dologba, mást nem tehet. Sam után Annie érkezik, a góré azért küldte, nehogy valami baromságot csináljon, mire Sam elmondja neki nagyon körülményesen, hogy teljesen szabad, Annie veszi a lapot, és nagyon örül neki. Ravi nem halt meg, kómában van, a góré ott áll az ágya mellett, kiderül, hogy kerestette már a bátyját közben, de az addigra meghalt. Sam a vállára teszi a kezét (buziriadó, cseszd meg), sajnálja a történteket, a góré arcáról nem lehet mit leolvasni. Sam szerint inniuk kéne Ravi egészségére, és ezt is teszik, a Whiskey in the jar zenéjére, de olyan hangosan, hogy a nővérek kihívnák rájuk a rendőrséget – végül a nagy ramazurira Ravi is felébred, miközben az ágya felét a góré foglalja el. Végefőcím.

A következő két rész überdurva lesz, csak úgy mondom.

Címkék: life on mars
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2012.08.12. 19:45:32

Jó rész ez is :-) Bár kicsit úgy érzem annyira szakmailag diletáns dolgokat csinálnak, hogy az már kissé túlzás.

Jót vigyorgok mellette azon, a prof mennyire nem akarja/tudja elfogadni 1973-ban, hogy voltak hatvanas évek is :-)

G_Norton 2012.08.12. 21:04:54

@Sigismundus: Ja, a figyelmetlen barmok.:) De hát ezért van ott Gene Hunt, hogy a körmükre nézzen.:D

Biztos ő valahol átvészelte, mint Robert De Niro a diszkókorszakot egy kocsmában.:)

2012.08.13. 20:11:04

Megjegyzem a heroint sem ismerik még a manchesteri zsaruk 73-ban, az egyetlen Sam-et kivéve, ő meg naná, hiszen húsz évet utazott vissza az időben!
(ez kimaradt, talán nem is fontos, de érdekes.) Boldog idők, nem?

Erről jut eszembe, Danny Boyle, a Trainspotting rendezője nyilatkozta valahol, hogy az edinburgh-i moziközönség röhögőgörcsöt kapott a Ponyvaregény bemutatóján, mert nem ismerték még a heroin finomított, fehér változatát, csak a közönséges barnát, ennyivel le voltak maradva a britek.
süti beállítások módosítása