Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Zsaruvér 1x21 - A pincés fiú

2012. augusztus 10. 15:00 - Chat Géza

Frank, hajnali önmarcangolást tart, merthogy ugye miatta halt meg Joe, mire a nagypapa parancsba adja, hogy fejezze már be ezt a baromságot. Érkezik a telefonhívás. Csörög a mobil meg a vezetékes is. Mi’vót? A két Reagan egymásra réz, nem szólnak egy szót sem, de úgyis mindjárt kiderül, hogy mekkora szar-meteorit csapódott be éppen. Danny már a helyszínen van. Frank is megérkezik a vén csotrogány apjával az oldalán. Egy kisebb hadseregnek megfelelő ember szalutál Franknek amíg elér a vérben tocsogó nappaliig. Danny vázolja a témát, hogy este ölték meg az embert, meg a feleségét, a takarítónő így talált rájuk, és ez bizony most kemény dió, mert egy hozzá közeli személlyel történik ilyen szörnyűség. De ki a tökömék ezek? Megjöttek az elanyátlanodott gyerekek, akik már felnőttek mondjuk, csak hogy tisztán lássunk mindent. A Reaganek tanácsára inkább akkor mégsem mennének be a házba. De hol van az öccsük. Ne, ez egy jó kérdés.

1.jpg

2.jpg

Danny kikérdezi a családtagokat, hogy merre voltak múlt éjjel, de egyiknek sem valami atombiztos az alibije, de mindegy is, mert leginkább az eltévelyedett harmadik testvérre gyanakszanak, akinek bizony van vaj a füle mögött bőven. A legjobb haverja a felügyelőtisztje. Kicsit sáros a gyerek, hol kirabol valakit, hol elvonóra megy, hol iszogat egy keveset reggel fél nyolckor is akár. 35 éves létére a szülői ház pincéjében él, amit úgy szokott megköszönni a drága szülőknek, hogy meggyepálja a fatert. Na ezekért gyanúsítják őt. Jamie is megérkezik a melóhelyre, de főbejárat előtt belebotlik mr köcsög nyomozó úrba. Mi van, mi? Az öltözőben Renzulli már talpig sötétkék egyen szerkóban virít. Jamie is kezdene a nekivetkőzésnek, de akkor aztán kezdetét veszi a „nincs meg a pisztolyom” közjáték. Jamie meggyanúsítja a nyomozót, hogy biztos az vitte el, mire Renzulli gyanakvó tekintettel néz kollégájára.

3.jpg

Franket meglátogatja a polgármester, de nem kimondottan baráti hangulatú a beszélgetés. A polgi csökkenteni akarja a rendőrség költségvetését, amit Frank kurvára nem kurtított meg egy centtel sem. A polgi akkor is előterjeszti a csökkentést, és a bejelentéskor Franknek is ott kell állnia mellette, mint egy dísz fasznak, tehát ha szívózni akar, akkor bizony hurokba dugja a bajszos fejét. A nyomozók eközben is serényen nyomozgatnak. A kedves papa kezdett kifutni a lóvéból, így az örökségre szánt lóvéból tartotta fenn az üzletet, meg az ”asszonykámmal kettecskén világkörüli utat” is abból szándékozott finanszírozni. Így már az összes gyereknek van indítéka, ami mint mindig, most sem lehet más, mint a pénz. A tékozló fiú felügyelőtisztje telefonál, hogy az öcskös valami motelnál van. Jackie is kap egy fülest, hogy az egyik tesó kocsiját is annál a motelnál látták. A helyszínen a csávó egy tűzoltó fejszével fenyeget vagy egy tucat kommandóst. Danny levágja, hogy az arc így akarja kinyíratni magát, ezért az egyik járőrtől elvesz valami is sárga szart. Tárgyaljunk cimbora. Nem tárgyalok. Menjél innen. Danny nem tágít, ezért Ronie megindul felé, mire Danny lesokkolózza. Hát, kellett ez neked, hülyegyerek?

4.jpg

A vallatószobában, nos ott nem sokáig lesz helye Ronienak, mert egyből viszik a sittre. Az „egész este úgy bevoltam szívva, hogy meg sem éreztem azt a fél liter vodkát amit még beküldtem, így amikor megláttam anyámék holttestét, nem csináltam semmit, csak leléptem” sztori addig volt hiteles, amíg nem került elő Ronie véres sportcipője, mint sorsdöntő bizonyíték. Frankhez betér valami sajtós faszi, és két mondatban letárgyalják, hogy azért csak-csak meg kéne szorongatni a polgármester úr golyóit. Renzulli, jamiet kérdezgeti, hogy miben sántikál, mert ha együtt dolgoznak, akkor első a bizalom. Jamie a „ha igazán szereted, akkor hagyod elmenni” szöveget átfogalmazva arra kéri társát, hogy ha bízik benne, akkor ne kérdezősködjön erről többet. Roniet, Danny és Jackie kíséretében viszik a hűvösre, ahol már Erin vár türelmesen, hogy feltegyen pár kérdést. Biztos így volt ez? És ha leszarod az egészet, akkor miért sírsz? (Ritka az olyan, hogy a 20. percben már rács mögött van a tettes.)

5.jpg

Jamie találkozik a folyton csak kék lovagok rendjéről kérdezgető nővel, de meglepetésére nem az a nő áll a szélben, hanem Lydia Gonsalves ikertestvére. Nahát. Átad egy vastagabb borítékot Jamienek, hogy ebből sok mindent megtudhat. Végre ez az ügy is halad valamerre. Danny leadja a piacról frissen szervált bordákat Franknek, hogy legyen mit enni a mise után. Na,meg ha már úgyis ott van, akkor elmondja, hogy áll a Ronie ügy nyomozati része. Ez nem kicsit gyanús, hanem nagyon gyanús, mert ez az emberölés túl alapos volt ahhoz, hogy Ronie nevéhez fűződjön, hisz ő még soha az életben, még a másnap reggeli székelést sem tervezete meg előre. Danny meglátogatja Ronie bátyját, majd egy keményebb félmondatban elejti, hogy Ronie csak egy paraszt ebben a sakkjátszmában és inkább ő a szellemi szülőatyja ennek a véres történetnek.

Jamie, orrát lógatva megy be Bello irodájába. Semmi perc alatt megvádolja, hogy itt nem lopásról van szó, hanem hogy eladta a stukit egy kis zsebpénzért. Ő soha. Ezt pont leszarja. Legyen meg a fegyver, vagy jön a belsőügyosztály. Jamie el. Bello megejt egy telefont mr köcsög nyomozónak, hogy szerinte ingatag a kölyök, lehet menni puhítani/fenyegetni/bármit csinálni.

6.jpg

A reagan családi ebédnél mindenki szolidan piszkálódik. Dög unalom az egész. Frank azért kiszúrja, hogy Jamie feltehetőleg nem a Cleary testvérek miatt olyan szűkszavú. A zabálás után kikíséri a kocsihoz. Nincs gond, fiam? Eh. Nincs semmi. Akarsz róla beszélni. Jamie nem beszélgetni akar, hanem azt hazudni, hogy elmegy a kollégákkal bebaszni. Danny óvva inti, hogy csak okosan azzal a buta fejjel, mert volt már úgy, hogy ő térden állva fohászkodott a jóistenhez egy sötét sikátorban a kukák között, hogy vessen véget a sok jéger után hirtelen rögtönzött, száján távozó hányás-cunaminak.

7.jpg

Erin meg Danny elmennek részvétet nyilvánítani a csajhoz, aki egy picit azért neheztel Dannyre, amiért az úgy olyan csúnyán megvádolta a drága bátyját. Danny elnézést kér a taplóságáért, majd  a „hogyan legyek jó zsaru” oktatókönyv legelső leckéjéből vett példával azt hazudja, hogy megvan a gyilkos fegyver, pedig nincs is, de azt reméli, hogy ezzel majd kiugrassza a nyulat a bokorból. Jamie elindul kocsikázni az éjszakába, de pechére valaki pont elvágta a kocsi fékvezetékét. Jamienek sikerül úgy manővereznie, hogy nem megy neki semminek. A gumi az csikorog, de semmi koccanás. Sikerül egy öböl felé vezető utcát becélozni, szóval vagy a halakkal alszik mától fogva, vagy frontálisan belehajt egy betontömbbe. Beton.

8.jpg

Danny és Jackie a vasárnap estét a járőr autóban töltik, mert pont a Cleary tesókat figyelik, hogy vajon a hugival együtt besétálnak e csapdába. Érkezik a hugi, egy kis „menj a faszomba, nem hiszem el”, aztán elmennek valami helyre, hogy megnézzék ott van-e még a kés. Dannyék is befarolnak. Kiváló. Tettenérésből ötös, leülhetnek. A polgármester Frank irodájában pingvinezik, hogy mi a fenét képzel magáról. Megkapja amit akar, nem csökkenti a rendőrség költségvetését. Majd kiáll a sarokra, hogy legyen elég pénz. Az elején hirtelen felindulásból sittre vágott csávó bekopog Erinhez, hogy bocs, meg ezer köszönet és hála, hogy utánajártatok, és nem is érti hogyan üthette ki magát annyira. Erin kitálal, hogy a húga mindent bevallott, és ketten csinálták, altatót kevertek a piájába, a bratyó meg az ő cipőjével a lábán tocsogott a vérben.

10.jpg

Jamie, kocsi nélkül egymagában álldogál a Reagan rezidencia előtt. Megérkezik Danny is. Mi van? Ezt hallgasd meg! jamie előkap egy diktafont és lejátssza azt a felvételt, amin Joe pofázik, hogy lehet a kék lovagok rájöttek, hogy utánuk nyomoz. Asztakurvaélet. Danny a fogát szívja. Apa tudja már? Nem. Az jóóóóóó.

Folyt. köv.

Címkék: zsaruvér
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása