Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kutyákok 1x13 - Hail Mary (SOROZATZÁRÓ)

2012. augusztus 07. 09:00 - Gabba

Üdvözlégy, Mária, ezt a címet adták a készítők a záró epizódnak, nézzük meg, sikerült-e katarzissal zárni a sorozatot. Hank az előző rész végén betárazott kézifegyverekből, most éppen a tengerpart egy elhagyatott szakaszán gyakorolja a célbalövést. Egy arra haladó random szörfös kissé indignálva meg is kéri, hogy lehetőleg ne a víz felé lődözzön, de a zsarukat nem hívja ki, mert ez nyilván megszokott dolog arrafelé. Később Hank visszavonul kies házába, ahová hamarosan megérkeznek a hekker haverok Britt kíséretében. Mindösszesen hat db poloskát sikerül összeszedniük a ház különböző szegleteiből, és plusz egyet a furgon vezetőfülkéjéből, így már tudhatjuk, honnan értesültek a Jasont hidegre tevő rosszfiúk az italbolti helyszínről. Barátaink megegyeznek abban, hogy nyilván Zeitlin van a háttérben. Később Britt és Hank arról beszélget, hogy esetleg le kéne lépni Mexikóba az egész gázos helyzet és a verekedésért Brittre váró börtön elől, Mexikó felé, dél felé, a szabadság felé, ahogy azt a Hey Joe-ból ismerhetjük.

Hail01.JPG

Később Hank felkeresi Mark Gustafsont, a szimpatikus nyomozó éppen fel van függesztve a múltkori Reynolds-féle leleplezésért. Elkapta a saját kollégáját, akiről kiderült, hogy sorozatgyilkos, erre Brehmer százados nem dicséretben részesíti, hanem felfüggeszti, öröm az ilyen főnökkel dolgozni. Mark éppen a kerítésléceket mázolja. Helló, Picasso, tudtad, hogy Hitler is festőként kezdte?, köszönti Hank vidáman, de Mark meglehetősen morózus, még a cigizésre is visszaszokott. Bár nincs szolgálatban, azért megbízható belső embereitől tudja, hogy az italbolti lövöldözés két gyanúsítottja önként jelentkezett. Hank beszél a leleplezett reptéri projektről, a tervezett kifutópálya nagyjából pont Gustafson kertjén haladna át.

Hail02.JPG

Váltunk Brittre, aki először Maggie-t keresi fel és elmondja, hogy attól tart, nem fogja kibírni a sitten, az ügyvédcsaj szerint viszont az egy éves börtönnel még jól is jár, hiszen három évről indult a büntetési tétel. Után Britt felkeresi Katie-t, érzelmes beszélgetésükből megtudjuk, hogy az apasági tesz eredménye 1-2 napon belül várható. Britt felveti, hogy hagyjanak mindent maguk mögött és kezdjenek új életet, de Katie vonakodik: Én is szeretlek, de nem bízhatok olyan emberben, aki képes összeverni egy másikat, utal Gavin arcának átrendezésére. A másik csajos vonalon Hank tesz újabb látogatást Gretchennél, van-e valamire szüksége, de a friss özvegy köszönettel elhárítja. Mindenki kaját hoz nekem, pedig nincs is étvágyam, már 17 ragus tál gyűlt össze a konyhában, mondja, miközben a kukába dob egy edényt. Már csak 16 maradt, teszi hozzá, amin jót nevetnénk, ha nem lenne az egész helyzet annyira szomorú.

Hail03.JPG

Ezek után Hank elszánt tekintettel a kikötőbe indul és az egyik épület megül sasolni kezdi Zeitlin hajóját, görcsösen szorongatva kezében a stukkert. Majd öles léptekkel megindul, ám ekkor előlép Mark és lebeszéli az akcióról. Új fejlemény történt, az eltűnt Laura új cikket töltött fel a blogjára az ingatlanspekulációval és a kamu talajszennyezéssel kapcsolatban. A cikkben név nélkül utal valami földfém szakértő véleményére, Hank erre a homlokára csap: Ez nemcsak azt jelenti, hogy Laura életben van, hanem azt is, hogy beszélt a húgommal! Irány az elmegyógy, Stephanie éppen saját magával sakkozik, Lauráról kérdezik, tényleg találkoztak-e mostanában. Úgy néz ki, mint az a nő ott?, int fejével Stephanie az egyik lugas mélyén laptop és nagykeretes napszemüveg mögé rejtőző új jövevény felé. Pont úgy néz ki, merthogy ő az, itt talált menedéket az italbolti lövöldözés után. Laura elmondása szerint a gyilkosokat csak hátulról látta, azok szerencsére nem vették őt észre és így sikerült kiosonnia hátul, és önkéntes ápoltként bejelentkezett az intézetbe. Közben megmutatja a titkos informátorától kapott legutóbbi küldeményt,  valami mexikói gyerekkórházról szóló prospektust. De hogy ez miért lehet fontos, azt egyikük sem tudja.

Hail04.JPG

Britt eközben múltkori egyéjszakás partnerével, Abbey-vel beszélget, van-e ötlete a csajnak arra, hogy Zeitlin miért őt tartotta a téglának. Abbey csak a fejét rázza, de aztán eszébe jut egy jó félévvel korábbi megbeszélés, amin ő is részt vett Zeitlinnel. A simlis ügyvéd valami titkos találkozóra vitte magával, ahol ott volt Robert Lindus és egy ismeretlen fontos ügyfél. A megbeszélés után Zeitlin nagyon dühös volt, mert Lindust a titkos megbeszélésre elkísérte valami fiatal asszisztense, kb. 19 éves, hosszú barna hajú lány. Ez nyilván Eleanor Gosney lesz, vonja le a következtetést Britt és máris hívja Hanket.

Hail05.JPG

Szakállas haverját éppen a rendőrségen éri utol, Hank ide indult Markkal és Laurával, hátha a nő azonosítani tudná a lövöldözőket. Azonban mielőtt erre sor kerülhetne, előlép Brehmer százados és letartóztatja, mert a két mexikói gyanúsított nemcsak bevallotta az italbolti gyilkosságokat, hanem Hankre is terhelő vallomást tett, mint  felbujtóra. Az ok féltékenység, és valóban, Hank szénája nem áll túl jól: tudják, hogy manipulálta Jason hitelkártyáját, heteken át követte és az esküvő napján abban a szállodában szállt meg, ahol a szertartás zajlott. Alig fél óra múlva útnak indítják majd a megyei gyűjtőbe, addig még kihasználhatja a látogatási jogot és elhívja az őrsre Gretchent. Hosszasan beszélgetnek, Gretchen biztos benne, hogy Hank ártatlan: Harcolj, Hank, búcsúzik tőle.

Hail06.JPG

Különös szuvenírként Hanket a két mexivel összezárva szállítják a járőrkocsiban, semmi külön kísérő, csak a Robledo nevű zsaru, aki egyben a sofőr is. Izzadunk Hank helyett is, kinyírják-e útközben a mexek vagy elrabolja a fő gonosz, ahogy az már az ilyen filmekben lenni szokott? Úgy tűnik, ez utóbbi lesz, Robledo hirtelen jelenti a központnak, hogy gyanús fekete SUV követi őket, de erősítést nem kért, majd ő lerázza. Persze az egész  csak kamu, sehol egy követő autó, Robledo ellenben bekanyarodik egy sikátorba, szorítjuk a fotel karfáját erősen, az utca végén feltűnik valami gyanús alak, na Hank, véged lesz mint a botnak, bár még van vagy 20 perc hátra az epizódból. A gyanús alakról kiderül, hogy Gustafson, Hank és a nézők is megkönnyebbülhetnek, Robledo az ő egyik jó embere. Mark figyelmezteti Hanket, hogy alig pár órája van csak tisztázni magát, ő addig megpróbálja fedezni az eltűnését.

Hail07.JPG

Hank felkeresi Brittet, és Laurával kiegészülve hárman szállnak be a furgonba és indulnak San Marcosba Eleanor Gosney-val találkozni. A csaj nem sokat változott az első epizódok óta, éli világát, jól elvan a délszaki napsütésben, haverok, buli, Fanta. Hank kikérdezi az Abbey által emlegetett titkos találkozóról, Eleanor szerint valami pénzes faszi volt Zeitlin titokzatos ügyfele. Apám ismerte régebbről, sokat iszogattak együtt és sokat is tudott róla, terhelő dolgokat is, meséli Eleanor. Minden ilyen papírt és dokumentet a régi katonai zubbonya bélésébe varrt be, most már csak az a kérdés, hol van a zubbony.

Hail08.JPG

Hát Hank házában, hol máshol, a gond csak az, hogy időközben már kiderült Hank eltűnése és a háza előtt rendőrautó várakozik. Britt a furgonnal elcsalja a zsarukat az éji homályba, Hank behatol a házba, megtalálja a zubbonyt és már bontaná a bélést szétfele, amikor feltűnik Burke, kezében pisztollyal. Bunyózni kezdenek, az előny mindenképpen a bérgyilkosnál, de Hanknek sikerül egy elöl hagyott konyhakéssel tökönszúrnia Burke-öt, majd addig szorítania a nyakát, amíg mozog. Visszaérkezik Britt, és a küzdelem nyomait vizsgálgatva megállapodnak, hogy nem lenne szabad szétválniuk.

Hail09.JPG

A halott Burke mobiljáról SMS-t küldenek Zeitlinnek, aki  a hajójára rendeli sameszát. A megbeszélt időpontban ezért némileg megütközve nézi, amint Hank és Britt halad felfelé a hajófeljárón. Hol van Mr. Burke?, kérdezi, mire Britt szenvtelen hangon válaszol: Mondjuk úgy, hogy ő már nem kér visszahívást. Letelepednek a kajütben, Hank figyelmezteti Zeitlint: Kérdezni fogok, ha nem válaszol, a barátom megüti. Zeitlin magabiztosan vigyorog, de amikor még az első kérdés feltétele előtt Britt pofánvágja, csak úgy miheztartás végett, a mosoly lehervad vérző arcáról. Érkeznek a kérdések Hanktől, az ütések pedig Britt-től, Zeitlin tiltakozni próbál, de hiába. Végül aztán a három legfontosabb kérdésre sikerül választ kapni: az italboltban Burke lőtte le Jasont, tényleg titokban repteret akarnak építeni Ocean Beachben, és a háttérben álló titokzatos machinátor az a figura, akinek az arcképe a Laura informátorától kapott prospektusban vigyorog.

Hail10.JPG

A vallatás után Zeitlint kényszerítik, hogy vigye el őket a fickóhoz, aki igazi geciember módjára éppen valami gyermekotthon éttermében kedélyeskedik a kis krambókkal. Tom Cutshaw a neve egyébként, és kissé megdöbbenve nézi az összevert ügyvédet. Hankék kihívják a teraszra, mégse a gyerekek előtt lőjék keresztül, nicht vor den Kindern, ahogy az ismert ukrán mondás tartja. Cutshaw persze mindent tagad, ő nem tud semmiről, sem a kamu talajszennyezésről, sem az italbolti gyilkosságról, ő csak egy újabb gyerekkórházat akar építeni, és rutinosan Zeitlinre tol minden szart. Hát ez így nagyon kevés, sajnos Hankék kezében sincs semmilyen komoly ütőkártya, akkor meg mi a francért jöttek ide, kérdezem némi csalódottsággal a hangomban.

Hail11.JPG

Azért a végén legalább Zeitlint bekasztlizzák, ugyanis a tévéhíradóból értesülünk róla, hogy az elkövetők megnevezték az igazi felbujtót, közben valami szemeteskonténerben egy hajléktalan zsebeli ki Burke hulláját. Hank leszedi a falról az ingatlanpanamáról készített térképet (most már tényleg elküldheti a Guggenheim Múzeumba), amikor megérkezik Gretchen. Hank közli, hogy úgy döntött odaadja neki a házat, ő meg elköltözik máshová, de Gretchen nem tart igényt rá, és arra biztatja Hanket, inkább adja el. Ennek megfelelően Hank másnap kiteszi a Tulajdonostól Eladó! táblát, Laura éppen akkor sétál arra. Kicsit flörtölnek, de semmi komoly, aztán együtt szidják Cutshawt, aki persze megúszta az egészet. El fogom kapni, nyugtatja meg Laurát Hank, amit el is hinnénk, ha lett volna második évad, de így…

Hail12.JPG

Ismét látjuk Brittet és Katie-t, Britt készül a börtönbe, Katie viszont úgy tűnik, megváltoztatta korábbi véleményét és mégis hajlandó Britt-tel maradni. Britt kijelenti, hogy nem érdekli az apasági tesz eredménye, Katie felbontás nélkül dobja ki, ha megérkezik, mert mindenképpen ő akar lenni a gyerek apja. Ne mondj le rólam, búcsúzik Katie-től. Aztán találkozik Hankkel, a két barát beül a lepukkant furgonba és elindul a bíróságra. Útközben hosszan agyalnak azon, hogy legyenek-e jogkövetők és mintaállampolgárok, vagy szarjanak az egészbe és húzzanak el Mexikóba, ahol Hank újra visszaszokhatna a piára, délben kelnének fel és egész nap a hasukat vakarnák. A közlekedési lámpa éppen pirosra vált, és amíg várakoznak, Hank felteszi Brittnek az egymillió dolláros kérdést: Balra Mexikó, egyenesen a börtön: na mit mondasz, merre menjünk? A választ azonban elnyomja a vége főcím zenéje.

Hail13.JPG

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emanuelle 2012.08.07. 14:27:29

Szerintem ez egy tök jó kis sorozat volt, kár, hogy nem kapott esélyt egy második évadra.

Gabba 2012.08.07. 14:55:55

@Emanuelle: a közepén kicsit leült, azokat a részeket le is pontoztam, de az eleje és a vége elég jó volt.

Ráadásul a Viasat a szinkront is tisztességesen megcsinálta.
süti beállítások módosítása