Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sírhant művek 2x09 – Someone Else’s Eyes

2012. augusztus 05. 13:00 - Fekete Panna

Nyitójelenetünkben egy építkezésen vagyunk, nagyon magasan. Éppen ebédszünet, két munkavédelmi sisakos fiatalember láblógatva leül a készülő falra, alattuk a mélység. Otthonról hozott szendvicset majszolgatnak, amikor is az egyik felháborodik a sajátján (a felesége főztje nem ízlik neki => mióta minősül főzésnek egy szendókészítés?!), visszabassza a dobozba, ami emiatt megbillen és leesik. A zuhanó doboz éppen fejbe talál egy öltönyben lévő valakit, akit már csak fekve látunk, és akinek a fejéből patakokban ömlik a vér.

sírkő.jpg

Egy tengerparton Brenda és Nate párbeszédébe csöppenünk bele, kiderül, hogy oda, pont oda tervezik az esküvőt. Naplemente, szép táj, Brendának nagyon tetszik. Nate-nek feltűnik, hogy tele van lószarral a hely (?), de mennyasszonya ezt jelnek veszi, ha szarban esküdnek, akkor minden csak jobb lehet. Nate nem tartja ezt viccesnek, szerinte Brenda csak azért akar hozzámenni, mert halálos beteg. Nője megvédi magát, ugyan már, csak nem gondolod, hogy ilyen felszínes vagyok? Szerintem igen, az vagy, látom Nate-en is, hogy neki is megfordult a fejében. Viszont Brenda olyat szól, hogy megemelem a kalapom: „Csak a pillanat a miénk, az itt és a most. A jövő az csak egy kibaszott fogalom, amit arra használunk, hogy elkerüljük az életet ma.” – De most ez nem szép?!

Nate javasolja a nemrég megismert rabbit a házasságkötéshez, de Brenda nem tapsikol örömében, majd meglátjuk mi lesz belőle.

tenger.jpg

David van Keith-nél, aki most ébredt fel. Nem aludt jól, David aggódik érte, orvoshoz küldi. De neki nem kell orvos, nem kell gyógyszer. Kávét kér, David erre is tesz megjegyzést, de inkább elmegy érte. Eközben Keith észreveszi, hogy Taylor otthagyott valamit, nem gond, majd elviszi hozzá. /Ezek szerint Karla és Taylor újra együtt laknak./ Ráadásul így csekkolhatja, hogy Karla tiszta-e. David ennek sem örül, inkább saját magával kellene törődnie, és miután helyre jön, azután lehet mással is foglalkozni. Keith kortyol egyet a kávéból, és bontogatni kezdi David nyakkendőjét. Nem is kell írnom, hogy mi következik…

Nikolai nézi a Teletubbies sorozatot a tévében, tökre nem érti. Ha nem lenne világos mik ezek, itt a főcím: Teletubbies – Theme. Nikolai nincs egyedül, én sem értem hogy lehet egy ilyen műsornak létjogosultsága a tévé képernyőjén. Mert ha az M1-en menne, akkor oké, érthető, de máshol megy, könyörgöm. Na de Ruth jön be hozzá, itt az ebédet, kérlek ne edd meg előbb, mert nagyon szar lesz neked itt éhezni, amíg nem jövök meg a munkából.

Konyhában vagyunk, Claire éppen a helyi Story-magazint olvassa, nicsak, még Amerikában is téma Britney Spears szüzessége. Vagy legalább is téma volt, mert azóta már van két gyerek, válás, visszatérés, miegymás. Ruth megkéri lányát, hogy amikor hazajön a suliból nézzen rá az oroszra. Claire mondja, nem tud, Parkerrel programja van. Felszalad a szemöldökünk Ruth-tal – kibékültetek? Ja, igen, persze. De Ruth-ot nem veri át – hülyének nézel? Mire Claire mondja oké, azért hazudok, mert nincs kedvem ágytálat cserélni a pasid alatt, ennyi. Mire Ruth kiosztja, hogy nem is tudja a lánya, hogy milyen jó élete van, ahelyett, hogy összetenné kezét-lábát, itt nyafog, az életben még sok kényelmetlen meglepetés fogja érni. Ezzel sarkon fordul, és kimegy a konyhából.

David érkezik haza nagy sietve, késett, a kliensek már várják a nyugiszobában. Nate várta már őt, kérdezi szeretne tőle valamit, de basszus tesó, mi a fene van az arcoddal? David arca tiszta piros, kiderül, Keith-szel huncutkodtak mielőtt Keith borotválkozott volna, na most tegye fel az a kezét, akinek az arcát még nem borította ilyen pír? Persze a fiúk (mármint a hetero-k) ezt nem érthetik, ők a borosta másik oldalára születtek, hogy kapnák be. Na de Nate kérdése az, hogy David lesz-e az esküvői tanúja? David mondja: igen.

pír.jpg

A nyugiszobában két nő várja őket, kiderül, hogy a gyanútlan-járókelő-kinek-kajásdoboz-hullott-a-fejére-és-meghalt lányai. A temetés előre megrendelt, megvan a koporsó, és az is, hogy a hamvait melyik kriptába tegyék, ki mellé. Az anyjuk mellé szeretne kerülni, aki korábban meghalt, ezen a két lány meglepődik, de nem feszegetik a témát, biztos kiderül az ok majd később.

Keith kopogtat Karla és Taylor ajtaján, a kislány nyit ajtót. Te oszt hogyhogy nem vagy suliban? Itthon maradtam, mert anya beteg, szüksége van rám. Megjelenik Karla is, aki állítása szerint influenzás, Taylor itthon maradt mellette. Keith nem hisz neki, miután beküldi a kislányt a szobájába, előveszi Karlát, hogy most azonnal hívja a rendőröket, akik átkutatják a házat és ha találnak drogot vádemelés lesz, vagy elmegy drogelvonóra, de máris. Persze amíg ezeket mondja, többször durván megragadja a tesóját, mire Karla emlékezteti Keith-et, hogy úgy viselkedik, mint az apjuk, még a végén meg is veri, ahogy régen apjuk szokta volt. Keith lecsillapodik, Karla is, aki úgy dönt, elfogadja tesója segítségét, de csak járóbetegként fog járni terápiára, még egyszer nem költözik be sehova, nem fogja Taylort magára hagyni.

Fisher-pince, Federico éppen készíti elő a hullát, David és Nate nézi. Egyszer csak az emeletről hangos kiáltás, az orosz hív valakit. Erre David és Nate elmegy koporsóért, otthagyva Rico-t, akinek az arcán már sárgul a folt, amit Ramon ütött rajta.

pince.jpg

Claire Billy-vel csetel, Britney szüzessége a téma. Eközben az orosz még mindig kiabál, hogy van-e ott valaki, mert nagyon unatkozik. Claire le se szarja, írogat tovább.

Mindeközben Ruth és Robbie vannak a virágboltban, a téma az orosz. Ruth éppen meséli, hogy Nikolai milyen jó fej, nem tartja már annyira a távolságot, rendesen megszelídült, engedi, hogy sebezhetőnek lássák, ez a kapcsolat már nem a szexről szól. Mire Robbie epésen megjegyzi, biztos nem arról van szó, hogy az orosz ágyhoz van kötve.

Federico megy fel a konyhába, kiveszi az ebédjét, ami egy papírzacskóban van, de ezt meghallja Nikolai, akihez Rico odamegy. Az orosz nagyon éhes, Rico segítsen rajta, mert hamarosan éhen hal. A következő jelenetben már együtt ebédelnek, és nézik a tévét, megtudjuk, hogy Rico megosztotta vele az ebédjét, de édes. Az orosz rákérdez, hogy mi történt az arcával, de Federico olyan csúnyán szól vissza, hogy inkább nem beszélget vele.

oroszRico.jpg

Megint a nyugiszobában vagyunk, kiderül, hogy az elhunytnak nemcsak két lánya van, hanem egy második felesége, aki rendesen fel van háborodva azon, hogy a néhai férjének hamvai a volt asszony mellé kerülnek. De ez egy megrendelt temetés, nincs mit tenni, bár kiderül, hogy már össze voltak házasodva a rendelés feladásánál, mégis az első felesége mellé szeretne örök nyugalomra lelni. Elég furi, mit ne mondjak. Na de az özvegy megnyugszik, oké, akkor minden el van rendezve, minden ki van fizetve, igaz? Mire a srácok félve mondják, hogy nem, nincs, jelentős tartozás van irányukban. Erre az özvegy, hót nyugodtan mondja: mindent rám hagyott, tele vagyok pénzzel, ugye nem gondolják komolyan, hogy egy ilyen arcul csapást fedezni fogok?!

Brendánál Billy üldögél, beszélgetnek. Nem kér sört, vizet iszik. Azért van ott, mert anyjuk éppen valami hajóúton van, és gondolom ezért látogatta meg Brendát. Billy elmeséli, hogy heti háromszor jár dilidokihoz, és hogy Dr. Hannover egy zseni, nagyon sok mindenben segít neki. De mizu Nate-tel? Brenda elmeséli, hogy Nate beteg, bármelyik pillanatban agyvérzést kaphat. Erre Billy annyit mond, hogy akkor most már érti, hogy miért akar Brenda feleségül menni hozzá. Mármint Nate-hez. Nem hozzá. Erre Brenda felkapja a vizet, ne legyen ilyen köcsög vele, ő, aki annyi mindent tett érte. Apropó, miért nem akarta Billy vele tartani a kapcsolatot, amíg kórházban volt? Kiderül, hogy a doki javasolta, mert szerinte Billy betegségének Brenda az oka, ugyanis egyfolytában óvta testvérét mindentől, mindent Brenda csinált helyette, így ő nem tehetett mást, rá kellett támaszkodnia a nővérére, ezért nem volt egy önálló értelmes gondolata se soha. De ennek most már vége, Billy mondja, hogy akkor egy ideig nem akar Brendával találkozni. Amin Brenda először kiakad, aztán belenyugszik, a végén pedig szomorú lesz. Billy mondja, akkor ezt megbeszéltük, mennem kell, kösz a kaját. Brenda szomorú kutyaszemekkel bámul Billy után.

kutyaszem.jpg

Claire jön le a lépcsőn, Nate-be botlik. Hova, hova? – kérdezi Nate. Egy barátommal találkozok. – mondja Claire. Esetleg Billy az a barát? Claire nem tagad, igen, ő az. Nate figyelmezteti, hogy Billy veszélyes is lehet, de Claire leszarja, Billy már nem pszichopata, bár beteg, de gyógyszerekkel kordában tartható.

Ruth és Nikolai vacsoráznak, Ruth elmondja az orosznak, hogy belekukkantott a könyvelésbe, és nagyon kusza állapotban vannak a számok. Nikolai erősen felizgatja magát, Ruth azonnal szakadjon ki a virágbolt pénzügyi dolgaiból, mert nagy baj lesz. De Ruth nem retten meg.

Claire üldögél Billy-nél, aki megköszöni neki, hogy tartotta vele a kapcsolatot akkor is, amikor ő a diliházban volt. Claire mondja, nem tesz semmit, legalább könnyebb volt elviselni a Gabriel-es esetet, akiről persze azóta sincs hír. Billy megkérdezi, hogy ráér-e holnap, mert szeretné megkérni egy dologra, csak ő segíthet. Claire látatlanba belemegy, én azért egy kicsit fáznék ettől, de úgy látszik Claire tökösebb.

ClaireBilly.jpg

Brendát látjuk, ahogy pasik telefonszámait nézegeti, de egyik sem tetszik neki, sőt, egy szalvétára írt számot el is tép. Kanos a csaj, de már megint nem Nate-re van beindulva. Ej.

David képzelgésében vagyunk benne, ahogy egy tévéshow-ban ülnek Keith-szel és éppen arról mesélnek, hogy milyen boldog is az ő párkapcsolatuk. De párja felébreszti, ez csak egy délutáni szundi volt. Hogy tervezte David az estét? Hát úgy, hogy ott alszik. Keith mondja, nem oké, túl gyorsan haladnak, az elmúlt hat éjszakát David ott töltötte, lehet, hogy egy ideig nem kellene. David tök megértő, rendben, elmegyek, de holnap hívj fel. Elhalad Keith mellett, aki megragadja a kezét, meggondolta magát, mégse menjen el, vagy legalább is máshogy, és a hálószobába húzza Davidet.

Nyugiszobában vagyunk az özveggyel, a két lánygyermekkel, Daviddel és Nate-tel. Nevével ellentétben nem nyugis a szoba, óriási nagy hepaj van, a számla kifizetetlen, az özvegy nem akar fizetni, a lányok pedig nehogy kifizessék, mert perelni fog. Nagy a marakodás, az ügyvéddel való fenyegetőzés, amibe persze a fiúkat is belevonják. Nate egyszer csak felpattan, ki kell magából, jesszus, egy ember meghalt, adják meg a tiszteletet neki. Ha az özvegy nem akarja teljesíteni férje kívánságát, akkor nem is szerette igazán. Ha meg egy ügyvéd is felmeri hívni a bétét, akkor Nate kiadja a holttestet, és hárman háromfelé téphetik, azt is leszarja. Ezzel a végszóval kitrappol a szobából, a lányok, az özvegy, meg David is csak néz.

Karla és Keith vannak a helyi SZTK-ban (Szakszervezetek Társadalombiztosítási Központja), Karla tök totál ki van akadva, szeretné újra kezdeni az életét drog nélkül, szeretne rendbe jönni. Keith átöleli, nem lesz semmi baj, elindult az úton, csak így tovább, minden ok lesz.

SZTK.jpg

Brenda (ki tudja milyen indítatásból) egy könyvtárban van, ahol nézegeti a pszichológiai műveket. Ilyen címekkel szembesül, mint: Halálos beteggel együtt élni, Mániás depresszió… Aztán meglátja a könyvet, amit róla írtak, tök szuper érzés lehet ilyen irományok között lenni a fiatalkorának. Ahogy továbbmegy, egyre jobban rájellemező könyvcímeket talál: Az öcséd egy elmebeteg, a vőlegényed hamarosan meg fog halni.

Nate éppen bevásárolgat a CBA-ban, amikor is Lisába botlik. /Emlékszünk ugye? Lisa az, akinél Claire-rel megszálltak, amikor Seattle-be mentek holttestért. Vegetáriánus szakács, akin látszott, hogy tiszta szerelmes Nate-be./ Nate meglepődik, hogyhogy itt van Lisa? Kiderül, hogy elvállalt egy állást (beszélt róla Nate-nek, amikor ott volt), és már Karácsony óta ott lakik. Nate nagyon örül neki, csodálkozik, hogy Lisa nem mondta neki, de mindegy is, itt van a közelben egy gyümölcslé-bár, üljenek be oda dumcsizni.

Lisa.jpg

Eközben Brenda hallgat egy felolvasást egy könyvből. Tök jó gondolatok, a lényeg, hogy nem szabad azt a személyt keresnünk, aki teljessé tesz, akivel azt hisszük, hogy egészek leszünk, ugyanis, ha ezt keressük, elfelejtkezünk arról, hogy mik is a hibáink, a hiányosságaink, minden olyanról, ami emberré tesz bennünket. Nem szabad, nekünk kell egy egésznek lenni, nem pedig más által. Brenda és az író eközben aktívan szemez. Jaj, ha nem ismerném Brendát, akkor nem mondanám azt, hogy ebből nem lesz dugás.

A gyümölcslé-bárban vagyunk (hogy juthat egy ilyen hely egy érett férfi eszébe, hogy majd ott tudnak beszélgetni? Miért nem mondott kávézót, vagy bárt, miért, miért, miért?) Lisa kérdezi Nate-et, hogy mizu Brendával. Nate kicsit zavarban, de aztán kinyögi, minden ok, eljegyeztük egymást. Lisa köpni nyelni nem tud, totál felháborodik, valóban? Eljegyzés? Mire Nate, és veled mi van, van valakid? Mire Lisa szétnyitja a ballonkabátját, nem, nem igazán, 5 hónapos terhes vagyok. Most Nate van soron, aki amellett, hogy gyors fejszámol, nem tud megszólalni a ledöbbenéstől, Lisa elkezdi osztani: Emlékszel, amikor augusztusban nálam jártál, és sírva megdugtál? Na tessék, ez lett belőle. Most meg hallom eljegyzés, Nate baszod, mi egymásnak vagyunk teremtve. Na de már mindegy is, én megtartom a babát nélküled is, légy boldog, ne érj hozzám. És elviharzik.

Hogy emeljük az izgalmakat, hirtelen Brendával és az íróval vagyunk, ahogy egy raktárban dugnak. Elképesztő.

dugás.jpg

Kopogtatnak, Claire érkezik meg Billy-hez, akin egy köntös van. Billy besötétít, ad egy kamerát Claire kezébe, kérlek fényképezz, addig ő elé áll háttal, és leveti a köntöst, ami alatt persze meztelen. Látjuk a hátát, és a sebet, az Isabel tetkó helyét. Billy próbálta már önmagát lefotózni, de az olyan művire sikerült, szükség van másnak a szemére, szükség van arra, hogy azzal lássa saját magát. Ezt annyira átéli, hogy elkezd sírni, mire Claire kérdezi minden rendben? Erre Billy megfordul, persze tök pucér még mindig, minden ok, de ez annyira intenzív, hogy sírnia kell. Claire zavarban, mire Billy mondja, oké, most már jobb lesz, ha mész, Claire-nek nem kell kétszer mondani.

Brenda mosolyogva gépel a laptopján. / Nate ezerrel motorozik, bamba arckifejezéssel. => Mindkettőt erős sokk érte, csak mindkettőt másképp.

Virágbolt. Egy nagydarab fickó keresi Nikolai-t, nem találja otthon se, hol van? Ruth és Robbie nem adják ki neki az oroszt, annyit mondanak, hogy kórházban van, megverték, kirabolták, és a rendőrség nyomoz. A fickó hangosan felnevet és azt üzeni, hogy Jurij nagyon sajnálja, ami történt, reméli, hogy Nikolai minél hamarabb felgyógyul. És lelép, otthagyván a ledöbbent Ruth-ot és Robbie-t.

kidobó.jpg

Nate megérkezik a tengerpartra, lepattan a motorról és apjába botlik. Azon megy a téma, hogy elmondja-e Brendának azt, hogy amíg ők együtt voltak felcsinált valakit vagy ne. Apja mondja, ne legyen hülye, ne mondja el, mert akkor nem lesz esküvő és egyedül fog meghalni. Legyen néha bunkó, egyébként is Brenda most úgyis kifogásokat keres érzése szerint, ne mondja el. Nate viszont vitatkozik, össze fognak házasodni, el kell mondania.

Brenda élménybeszámol Melissának, fantasztikus érzés volt az íróval dugni, nem maga a személy, hiszen már nem is emlékszik az arcára, hanem az élmény, végre minden pillanatot maga élt át, nem látta magát kívülről, hogy ez milyen jó. /Itt hívnám fel az ellentétet Billy-re és rá, ugyanis Billy azon volt kiakadva, hogy sose látta magát kívülről, Brenda azon volt kiakadva, hogy mindig kívülről látta magát./ Melissa cicceg, mennyasszony vagy baszod, téged a félrelépés éltet. Na még a végén megérjük, hogy a kurvaként melózó csaj mondja meg, hogy  mi az erkölcs. Eközben Brenda el van ájulva magától, igazi energia bomba lett, maga a természet, ahogy hazaért írt 12 oldalt a könyvébe. Gratulálok. Egyszer csak megtorpan: Mi  van ha megvagyok őrülve? Mire Melissa egyből javasolja neki a pszichológusát, de Brenda nem kér belőle. Szerintem nincs megőrülve, egyszerűen egy majom.

Nikolai éppen megvallja a dolgait Ruth-nak. Eljött Oroszországból, mert a felesége és fia meghalt, új életet akart kezdeni. Volt ő minden, csak akasztott ember nem, de többet akart. Úgy döntött vállalkozásba kezd, de nem volt senki, aki pénzt adjon. Ezért onnan kért pénzt, ahonnan sosem szabadott volna, egy olyantól, aki uzsorakamatra ad. Hogy pontosan mennyivel tartozik nekik? Nem tudni, mindig más és más az összeg. Ruth mondja, hívják a rendőrséget, de Nikolai mondja, a rendőrség olyan, mint Moszkvában.  – Gondolom ez azt jelenti, hogy ugyanolyan korrupt.

oroszRuth.jpg

David érkezik meg Keith-hez, aki már megint nincs jól. David próbálja faggatni mi baja, de Keith olyan ideges, hogy elkezd vele kiabálni. David hátán úgy tűnik fát lehet vágni, nem szól semmit, sőt buzdítja párját, add ki csak a dühöd, jobb lesz az. Kiderül, hogy Keith-nek az a baja, hogy hiányzik neki Taylor, pedig egyáltalán nem akarta a nyakába venni a gyermekgondozást, de akkor is. Davidnek is hiányzik a kislány. Ezt hogy megbeszélték, Keith dugásra invitálja Davidet, amibe David belemegy. Milyen libidójuk van ezeknek? Minden második jelenetük szex-szel végződik.

Nate ér haza Brendához, aki éppen mosogat. Nate felvesz az asztalról egy könyvet, amit dedikált az író, az a pasi, akivel Brenda szexelt. Nate kérdezi, ez meg honnan van? Mire Brenda mondja, anyámé.

könyv.jpg

Ravatalozás. Szertartásnak vége, az özvegy megy oda a fiúkhoz. Szeretné megköszönni a szervezést, és elnézést kér a viselkedéséért. Amúgy megvette azt a kriptát, ami mellett a férje és az első felesége van, mert ha nem is lehet vele együtt eltemetve, legalább mellette legyen. A fiúk bokáig hatódnak, milyen kedves. De aztán mondja a nő, a másik oldal is üres volt, azt is megvette gyorsan, hogy a ribanc mostohalányai még véletlenül se temetkezzenek oda. Akkor hétfőn megy, és intézzek el a temetkezést előre, ahogy a férje tette.

Karla éppen telefonon beszél valakivel, valszeg állásügy, amikor Taylor hoz neki egy átlátszó tégelyt, benne vizelettel. Nem mondja, de innen látni. Anyja leteszi a telefont, és mondja lányának, hogy nagyon ügyes, heti kétszer kell ilyen mintát leadni. Taylor kérdezi: anya, beteg vagyok? Dehogy is, csak biztos akarok benne lenni, hogy nem is leszel az soha, azért kell a minta. És én még elhittem az SZTK-ban előadott jelenetét…

pisi.jpg

David érkezik Keith-hez megint, egy papírtasakkal kezében, amikor is Keith-szel fut össze, amin mindketten meglepődnek. David azt hitte nincs otthon, de mégis, a szolgálatot elpakolták. Keith kérdezi, mi van a szatyorban? Fogkefe, fogkrém, savtúltengésre gyógyszer, valami műanyag biszbasz, hogy ne csikorogjon a foga alvás közben, párna, füldugó arra az esetre, ha Keith horkolna. Keith megkérdezi Davidet, te most ideköltözöl? Mert ha jól emlékszem erről nem volt szó, sőt még nem is állnak készen rá. Mire David hebeghabog, dehogy is, csak gondoltam ha itt alszok néhanap, azért legyenek itt a cuccaim. Mire Keith felnevet, ugyan már, hülyülök, éppen ideje lenne, hogy ideköltözz, mire várunk még? David nagyon boldog lesz ettől, olyan nagyon cuki.

Nate ül apja irodájában, csinálja a semmit. Claire nyitja rá az ajtót, figyu, amit mondtál Billy-vel kapcsolatban, igazad volt. Nem csinált semmi rosszat, egyszerűen nem vagyunk egy hullámhosszon. Mire Nate mondja, nagyon örül. Claire átöleli, jó éjszakát!

Ismét Claire-rel vagyunk, ahogy nyitja meg a méljeit. Billy üzent neki, hogy bocsi, hogy kiakadt, de lehet tetszeni fognak Claire-nek a csatolt fájlok. Egy kicsit félve nyitjuk meg, de Billy hál Istennek csak olyan képeket küldött, amit Claire fotózott. Amiket Claire úgy néz meg, hogy közben mosolyog, ájáj, lehet mégis egy hullámhosszra kerülnek hamarosan…

fotó.jpg

Címkék: sirhant muvek
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bibibababébi 2012.08.07. 11:49:48

Még, még, még! Annyira jó, abba ne hagyd, lécci!
Olyan stílusban írsz, hogy teljesen feljönnek az emlékeim a sorozatról, pedig régen láttam.
Köszi.

Fekete Panna 2012.08.07. 16:44:50

@bibibababébi: :-) Nagyon szépen köszönöm! Kicsit megcsúsztam emiatt a fránya nyár miatt, de folyamatosan dolgozok rajta! Nagyon örülök Neked, hogy örülsz nekem. :-) Nem hagyom abba. Majd csak a végén. ;-)
süti beállítások módosítása