Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Glee-1x10 Dalban mondom el (Ballad)

2012. augusztus 01. 15:00 - Katy Mersai

A héten a próbateremben kezdünk, ahol Will közli, hogy a heti feladat a balladák, mert a válogatón kötelező egy balladát elénekelni. Bár Rachel megint nekikezd a szokásos okoskodásainak, szerencsére megtudjuk, hogy a balladák lényegében történeteket mondanak el, és most párba rendeződve kell elénekelniük egy-egy dalt, kifejezvén érzelmeiket a másik felé. Persze azért nem lesz egyszerű, mert a párokat nem választhatják ki, kalapból húzzák ki a neveket. Mivel Matt (végre kimondták a nevenincs srác nevét) éppen kórházban van, mert pókot találtak a fülében, ezért Will a saját nevét is beleteszi a kalapba. Kezdődjék a húzás. Puck-Mercedes, Artie-Quinn, Finn-Kurt, Tina-Mike, Santana-Brittany, ezért kizárásos alapon Rachel párja Will lesz. Kezdésnek előadják az „Endless Love" című számot, bár Will szerint nem épp illik ez a dal a szituációhoz, de lehurrogják. Közben Will és Rachel belső monológját is meghallgathatjuk. Rachel oldaláról végighallgathatjuk, hogy most veszi észre, hogy lehetséges, hogy beleszeretett a tanárba. Will oldaláról, hogy nem tetszik neki Rachel megszállott tekintete. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből.

1.JPG

Főcím után a Fabray családnál nyitunk, ahol Quinn épp a Szeplőtlen bálra próbálja a ruháját, édesanyja társaságában, aki megjegyzi, hogy Quinn kicsit elhízott. Hát igen, ha az ember lánya nem végez naponta rengeteg hátra szaltót, annak megvan az eredménye. Quinn anyuka intenzíven szürcsölgeti az általam gin-toniknak ítélt italát, majd amikor leméri Quinn, látszik az arcán, hogy kezd rájönni a dologra. Mielőtt bizonyítékot szerezhetne gyanújának, Quinn apja is belép és az arcán egy tízmilliós mosollyal közli, hogy meghívta Finn vasárnapi ebédre. Ajajj, kezd forrósodni a helyzet.

2.JPG

Délután Rachel bemegy Willhez egy terembe, hogy megbeszélhesse a délutáni próbájukat. Bár Will nagyon ódzkodik tőle, de végül beleegyezik. Amikor hinné, hogy megmenekült, Rachel átad neki egy ajándékot, mégpedig egy kék nyakkendőt, arany csillagokkal díszítve, hogy Will mindig Rachelre gondoljon, ha viseli a nyakkendőt. Őszintén kérdezem, hogy miért nem közli vele Will, hogy Ő egy tanár és semmi személyes köze nem lehet a lányhoz? Oké, értem én, akkor nem negyven, csak húsz perc lenne a rész, de hát istenem. Az is jobb lenne, mint ezt a szenvedést nézni. Na, mindegy, lépjünk is tovább.

3.JPG

Emma irodájában Will elmeséli, hogy mi történt és persze Emma elszólja magát, hogy Will a leghelyesebb tanár az iskolában. Persze utána megkérdezi, hogy hogyan kezdődött az egész és Will elmondja, hogy nem ez az első eset, hogy egy diákja beleszeretett. Kezdődik a visszaemlékezés, vágjunk is bele. Az időpont két évvel ezelőtt, az alanyunk Suzy Pepper. Aki „egyedi". Véleményem szerint inkább ijesztő, de hát nem én írom a szövegkönyvet. Suzy óra után ajándékot ad Willnek, méghozzá egy paprikákkal díszített nyakkendőt. Will remélte, hogy előbb-utóbb elmúlik ez a szerelem, mint az összes többi, de hát nem múlt el. Suzy elkezdte telefonon zaklatni Willt, aki megelégelte és őszintén beszélt a lánnyal. Persze ez nem sült el jól, a lány kiborult, majd megevett egy paprikát magában, méghozzá a világ legerősebb paprikáját. Suzy el kórházba, majd a sztori végén Emma tanácsa, hogy Will egy dalban értesse meg Rachellel a dolgot.

4.JPG

A színházteremben folytatjuk a dolgot, ahol Finn és Kurt próbálkozik a feladattal, elég silány eredménnyel. Szerencsére Kurt gyorsan átlátja a helyzetet, hogy Finn problémája, hogy zavarja, mennyi mindent nem tud majd elmondani a lányának. Ezért ötlettel is áll elő, mi lenne, ha Finn elénekelné az érzéseit, miközben elképzeli, hogy a gyermeke a közönség soraiban ül. Mi meg meghallgathatjuk, ahogy Finn az „I'll Stand By You" című számot énekli, méghozzá a gyermeke ultrahang felvételének. Persze drága kőagyú barátunknak legközelebb szóljon valaki, hogy ezt ne otthon csinálja, mivel édesanyja észreveszi a dolgot, és egyenesen rákérdez a dologra, Finn pedig elsírja a bánatát neki.

5.JPG

Persze Quinn nem repes a boldogságtól, hogy Finn elmondta a titkot, le is idiótázza rögtön. Tőlük nem messze álldogálnak a többiek és Tina közli is, hogy elege van ebből az egész baba mizériából (egyetértünk, és ha nem lenne fő vonala az évadnak, akkor bojkottálnám is a témát), Mercedes persze sajnálja őket. Miután Quinn elviharzik, Kurt odamegy Finnhez, vigasztalási szándékkal. Finn megköszöni a segítséget, majd arrébb áll, mi meg Kurt gondolatai között találjuk magunkat. Elismeri, hogy őrülten beleszeretett Finnbe, és csak azért segít neki, mert Quinn úgyis csalódást fog neki okozni, és akkor az ő vállán sírja majd ki magát Finn. Érdekes ötlet, de kb olyan, mintha egy hatéves találta volna ki.

7.JPG

A próbateremben Rachel izgatottan várja Willt, aki meg is jelenik Emma kíséretében, aki kicsit belezavarodik annak magyarázásába, hogy miért van itt. Will elmondja, hogy egy mixet állított elő, méghozzá a „Don't Stand So Close To Me" és a „Young Girl" keresztezésével, és Rachel nagyon figyeljen, mert nagyon komolyan gondolja a mondandót. Nagyon. Miközben énekel, észreveszi, hogy nemhogy Rachel rájönne a mondandóra, de még Emma is szerelmes pillantásokat vet felé és időnként Will is felé, amit Rachel észre is vesz. Bár Will arról énekel, hogy Rachel fiatal és semmit ne akarjon tőle, ez a lánynak nem esik le és Emma se segít, mert épp valami álomvilágban járkál épp. Miután Rachel kilép a teremből, láthatjuk, ahogy Suzy Pepper bámulja őt, méghozzá horrorfilmbe illő tekintettel.

8.JPG

Kurt és Finn a Hudson család padlásán pakolnak épp, mert Finnek kell egy öltöny a vasárnapi ebédhez és mivel Kurtnek jó a stílusérzéke, segít ruhát választani. Épp Finn édesapja dolgai közt nézelődnek, amikor Finn talál egy katonai rohamsisakot, amit rá is ad Kurtre, hogy legközelebb vegye fel, ha Puck bedobja a konténerbe. Kurt még aranyosan is néz ki benne. Közben elmeséli, hogy apja is ilyen, édesanyja tíz éve halt meg, de mindent megőriztek tőle. Szerencsére mielőtt túl depressziósba fordulnánk, Finn végre talál egy zakót, amit fel is próbál és jó rá. Miközben Kurt talál neki egy nyakkendőt, megtudjuk, hogy Finn el akarja mondani az igazat a Fabray szülőknek, méghozzá Kurt tanácsára egy dalban akarja tálalni, hogy Quinn terhes. Itt szakadt el nálam kicsit a cérna, hogy ez a srác tényleg ennyire kretenoid?

9.JPG

Este Will hazaér és miközben elfogadja a sört a kanapén ülve, majdnem szívinfarktust kap, amikor észreveszi, hogy Rachel adta neki a sört, és ő főzött neki. Ki is rohan gyorsan a konyhába Terrihez és felelősségre vonja, hogy mit keres itt Rachel és miért főz és takarít rájuk. Persze Mrs. Mindigénhozokáldozatot asszonyság egyből nekiáll előadni a szokásos mártír szövegét, amit szerencsére Will gyorsan elun, és hazaviszi Rachelt, aki a kocsiban egyfolytában félreérti Willt, aki próbálja vele kedvesen megértetni az egészet. (Könyörgöm, lőjetek le) Szóval Rachel kitalálja, hogy próbálhatnának, ezért berak egy cd-t a lejátszóba, majd elkezdi énekelni Jennifer Paige „Crush" című számát, de szerencsére csak az első két sorig jut el, amikor Will lekapcsolja a magnót. Inkább menjünk másik jelenetbe.

10.JPG

Suzy Pepper megpróbálja figyelmeztetni Rachelt, de nem jön össze, szóval megyünk tovább, Mercedes épp Tinával beszél telefonon, majd megérkezik a próbára, ahol Puck közli, hogy késett. Mercedes előadja, hogy mindannyian aggódnak Finn, Quinn és a baba miatt. Persze addig-addig mondogatja, amíg Pucknál el nem szakad a cérna, főleg amikor Mercedes közli, hogy úgy döntöttek, hogy csoportosan énekelnek el egy balladát Finnéknek. Pucknak se kell több és kifakad, miszerint igazságtalan, hogy Finn kap mindent és amúgy sem ő az apja a gyereknek. Hanem Ő. Jó, mi nem lepődünk meg, mert tudtuk, de Mercedes elég izmosan WTF fejet vág. Gyorsan le is tisztázza a sráccal, hogy erről senkinek ne beszéljen, mert lehet, hogy ő az apa, de Quinn nem őt választotta, szóval legyen lakat a száján.

11.JPG

Vasárnap a Fabray család ebédjén kötünk ki, eléggé kellemetlen légkörben. Finn próbál bevágódni, egyelőre jó eredménnyel. De persze ez nem fog így maradni, kezd is megijedni, ezért gyorsan elmegy a mosdóba és felhívja Kurtöt, aki lelket önt belé, hogy sikerülni fog, ne adja fel. Hát akkor vágjunk is bele, sok szerencsét. Vissza is tér az ebédlőbe és elkezdi énekelni a „(You're) Having my Baby" című számot, ami lényegében arról szól, hogy Quinn terhes Finn meg szereti. Közben szép lassan a szülőknek is leesik a tantusz. Jön is a vita, Russel (Quinn apja) előad egy régi sztorit, senki se érti, hogy miért, majd közli, hogy Finn menjen el. Sajnos itt nincs vége, Quinn is tűnjön el, többé nem a lánya. Finn megpróbál Quinn anyjára hatni, de Quinn letöri, hogy az anyja segített volna neki, amikor megtudta, de nem akart segíteni. Persze ezt anyuka letagadja, de hát mi tudjuk, hogy ez igaz.

12.JPG

Finn anyja épp végez a mosással, amikor megjelenik Finn és Quinn, torkára is forr a mondtat. Finn gyorsan vázolja a helyzetet, hogy Quinn kidobták a szülei, majd az anyja megengedi, hogy Quinn ott lakjon, ameddig csak akar. Másnap Rachel épp sminkel, amikor Suzy megjelenik és elmagyarázza Rachelnek, hogy annyira nem különböznek, mindketten nagyon ragaszkodóak és Mr. Schue tökéletes célpontja az önértékelési zavaruknak, mert soha nem fogja viszonozni a szerelmüket, ami csak megerősíti őket abban, hogy nem érdemlik meg, hogy szeressék őket. Rachel ezen végre el is gondolkozik.

13.JPG

A próbateremben Rachel egy virággal várja Willt, aki végre elég bátor volt, hogy megmondja a dolgokat Rachelnek, de mielőtt befejezné Rachel a szavába vág és elmagyarázza, hogy bocsánatot akar kérni, mert illetlen volt amit tett. Kedélyesen leidiótázza önmagát, de Will megvigasztalja, hogy van kint valahol egy srác, aki olyannak fogja szeretni, amilyen. Minden hibája ellenére is, sőt, pont ezeket a hibákat fogja a legjobban szeretni benne. Rachel egy kedves és tehetséges lány, csak ki kell várnia azt az embert, aki ezt értékelni fogja. Úgy döntenek, hogy kihagyják a próbát, szóval mi is menjünk arrébb.

14.JPG

A színházteremben Finn épp Kurtnek meséli a történteket, de gyorsan térjenek is rá Kurt dalára, most Finn segít neki. Mielőtt neki kezdenének, megjelenik Mercedes és közli, hogy a próbaterembe kell menniük. Finn totál kikapcsol agyilag, hogy most mi merre hány méter. Szerencsére Kurt közli, hogy szeretnének adni neki és Quinnek valamit. Be is lépnek a terembe, közben szólnak Finnek, hogy nem kell becsukni a szemét, és nem, nincs torta. Quinn se érti, mi van, de mindketten leülnek egy székre. Will elmondja, hogy a kórustagok közösen szeretnének egy dalt, hogy elmondhassák, mit éreznek irántuk. Persze nagyon kíváncsiak, de rájuk szólnak, hogy csak figyeljenek, a dal mindent elmond. Szóval gyorsan bele is vágnak a „Lean on me" című számba. Közben Finn és Rachel, illetve Puck és Quinn kedélyesen szemeznek, de ez senkinek nem tűnik fel. Kurt testbeszéddel bíztatja Finnt, hogy ha kell, bármikor hívja fel, majd magukhoz rántják a két ünnepeltet és végül egy csoportöleléssel végződik ez a rész.

Címkék: glee
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása